Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Είναι ολοφάνερο!

Μερικά πράγματα είναι εντελώς απλά! Κι όμως κάποιοι δεν τα καταλαβαίνουν. Παλιότερα είχα διαβάσει την διαμαρτυρία ενός συναδέλφου σχετικά με το περιοδικό SV NEA. Έλεγε ότι δεν καταδέχεται να στείλει κείμενο του στο συγκεκριμένο περιοδικό, γιατί κάποτε, του είπαν ότι θα περάσει από την συντακτική επιτροπή πριν δημοσιευτεί. Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα περιοδικά σημβαίνει το ίδιο: Μια συντακτική επιτροπή δηλαδή, αξιολογεί και δημοσιεύει την ύλη του τεύχους. Περιοδικό που να έχει ανοιχτή γραμμή, ώστε οι επιστολές των αναγνωστών να πηγαίνουν απευθείας στο πιεστήριο δεν υπάρχει!

Εσχάτως είδα στο διαδίκτυο διαμαρτυρία συναδέλφου για την μη δημοσίευση επιστολής του. Πριν συνεχίσω θα πρέπει να πω, ότι εγώ συμφωνώ με το θέμα της επιστολής σε κάποια σημεία. Όμως ο χειρισμός της από τον συνάδελφο θεωρώ ότι έγινε με τρόπο που τον κάνει να χάνει το δίκιο του. Θέμα της επιστολής είναι η επιστολή άλλου συναδέλφου, που είχε δημοσιευτεί πρόσφατα στο SV NEA και περιείχε σχόλια για τους ασχολούμενους με τον ραδιοερασιτεχνισμό από κορυφές βουνών κλπ. Η εμφανής άγνοια του σε θέματα τέτοιων ενεργειών τον άφηνε έκθετο ούτως ή άλλως στους αναγνώστες. Όταν είχα διαβάσει την επιστολή κι εγώ είπα: καλά τα λες φίλε μου αλλά πέρα από την πολυθρόνα σου δεν έχεις κουνηθεί. Ο έταιρος συνάδελφος τα λέει πιο χοντρά στην επιστολή του και στο τέλος διαμαρτύρεται που το περιοδικό την έθαψε.

Το SV NEA απότι έχω αντιληφθεί δεν λογοκρίνει. Δεν έχει λόγο να κόψει την επιστολή κανενός συναδέλφου. Όμως ο συνάδελφος διαμαρτύρεται για το αντίθετο: Λέει ότι έστειλε στις 23 Οκτωβρίου και στις 28 Δεκεμβρίου επιστολή και δεν δημοσιεύτηκε! Το περιοδικό έφτασε στους συναδέλφους μέσα Νοεμβρίου άρα είχε αρχειοθετηθεί η ύλη του τουλάχιστον είκοσι μέρες νωρίτερα. Επομένως υποθέτουμε με ασφάλεια ότι πήγε πολύ αργά για να συμπεριληφθεί στην ύλη! Και στο επόμενο; Το επόμενο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!

(Εκτός αν έπρεπε να βγάλει έκτακτο παράρτημα λόγω της σοβαρότητας του θέματος;)
Επομένως δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρεται ο συνάδελφος, παρά μόνο αν στο επόμενο δεν έχει μπει η επιστολή του. Άσε να έρθει με το καλό, και αν δεν την έχουν δημοσιεύσει θα διαμαρτυρηθούμε μαζί! Τόσο απλό...

21 σχόλια:

2Μδης είπε...

Το σκίτσο είναι από την σελίδα του ανεπανάληπτου Αρκά.

Ανώνυμος είπε...

Εάν το θέμα αφορά επιστολή που ανέφερε τον... Υμητό, δεν πιστεύω ότι πρωταρχικός σκοπός του επιστολογράφου ήταν να θίξει όσους εκπέμπουν από κορυφές βουνών (βλ. και s.o.t.a. δραστηριότητες).
Ας κάνει λίγη υπομονή ο συνάδελφος και σίγουρα η παρεξήγηση θα λυθεί. Οι ραδιοερασιτέχνες είμαστε όλοι φίλοι και μόνο φίλοι.
Οι ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες από κορυφές βουνών, εκτός από το χόμπι αυτό καθ'αυτό έχουν και άλλα ενδιαφέροντα όπως πεζοπορία, γνωριμία με τη χώρα μας, τουρισμός και διάφορα άλλα πάντα μαζί με καλή παρέα.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μία ματιά στο:
www.sota.gr
Παναγιώτης

2Μδης είπε...

Όχι Παναγιώτη, η επιστολή είχε δημοσιευτεί στο προπερασμένο τεύχος του sv nea και περιείχε κάποια ειρωνικά(?) σχόλια για όλους αυτούς που κάνουν τέτοιου είδους εξορμήσεις.
Ο δεύτερος συνάδελφος που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, προφανώς αγνοόντας το χρονικό διάστημα που απαιτήται για την σύνταξη του κάθε τεύχους, διαμαρτύρεται ότι την έθαψαν. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί (ακόμα) αφού το επόμενο τεύχος που θα πρέπει να περιέχει την επιστολή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

δεν εχει διαδοση και γινομαστε εσωστρεφης. τη διαβασα και εγω την επιστολη του συναδελφου. προφανως δεν μου αρεσε το στυλ της. Ομως δεν ενιωσα την αναγκη να κανω ολοκληρη ιστορια και να γραψω εναντιον ειτε του συναδελφου ειτε του περιοδικου και της ΕΕΡ επειδη δε δημοσιευσε κτλ Μου θυμιζει την αλλη ιστορια με καποιον που παρεξηγηθηκε που καποιος μιλησε για SV land θεωροντας οτι εξαιρει τους SW.
Ολα αυτα ειναι εσωστρεφεια που μαλλον πηγαζει απο την μη ενασχοληση μας με το hobby. Ειτε λογω της διαδοσης η της εποχης ειτε λογω ενος γενικοτερου κλιματος γκρινιας που διακατεχει μια κοινωνια που βρισκεται σε βαθυτατη κριση. Οχι μονο οικονομικη.
Εγω θα ελεγα αφηστε τις επιστολες και πιαστε το Hobby. κοιταξτε πως θα κανουμε το hobby καλυτερο ..
sw1jgw
ΑΦΗΣΤΕ τα εμαιλ και πιαστε τα μικς

sv8gke είπε...

Εάν το θέμα αφορά επιστολή που ανέφερε τον... Υμητό εγώ πιστεύω ότι έθιξε βαριά τους συναδέλφους που ασχολούνται με τις ντενεκεδοβουνοκορφές.
Βέβαια εγώ δεν νιώθω θιγμένος γιατί δεν έχω γράψει ποτέ σε περιοδικά για αυτές τις δραστηριότητες.
Αλλά και πάλι δεν με ενοχλεί και τόσο αυτού του είδους η κριτική,τουλάχιστον είναι επώνυμη.
Με ενοχλεί όμως που κατά καιρούς διάφοροι συνάδελφοι λειτουργώντας κομπλεξικά και καθήμενοι στην πολυθρόνα τους δημιουργούν ατέλιωτα qrm σε εμάς που προσπαθούμε από τις βουνοκορφές(υπό ακραίες συνθήκες τις πιο πολλές φορές) να συμμετάσχουμε σε κάποιο διαγωνισμό.
Θυμάμαι μια φορά ήμουν στο μαύρο όρος στην ορεινή κορινθία,έριχνε χιόνι,εγώ έκανα cq και συνάδελφος από αθήνα,μέσα από τη ζεστασιά του σπιτιού του έκανε χιούμορ,κοροιδεύοντας την πατρινή προφορά μου (νι και λι),λέγοντας το γνωστό μαλί γιαλί και παντελόνι λι.Δεν με ενόχλησε το αστείο του.....είχα ήδη ξυλιάσει από το κρύο,δεν περιμένα αυτόν,αλλά το ότι δεν με άφησε να κάνω ακρόαση μετά τις κλήσεις μου.
73 Μιχάλης
ΥΓ.να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω και τον φίλο που κατά την διάρκεια του aegean μου έστελνε σε cw το ερωτηματικό με σήμα 59++

2Μδης είπε...

Ευτυχώς ο Ινδιάνος ΔΕΝ λέγεται Καθιστή Αρκούδα! Θα παρεξηγιόταν από το σκίτσο!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ να ασχοληθούμε με το χόμπι. Η ανυπαρξία διάδοσης δεν είναι λόγος για να μην κάνουμε qso.
Μιχάλη λυπάμαι για την παράνομη παρενόχληση επικοινωνιών σου. Μπορεί να μην έκανες qso εκείνη τη στιγμή, σου έμεινε όμως η χαρά της προσπάθειας που ο άλλος δεν θα την αντιληφθεί μάλλον ποτέ...
Παναγιώτης

sv8gke είπε...

Ευτυχώς ο Ινδιάνος ΔΕΝ λέγεται Καθιστή Αρκούδα! Θα παρεξηγιόταν από το σκίτσο!............
Ναι αλλά κάθεται στην κοιλάδα των στεναγμών και των βογγητών ρε Γιάννη....μήπως είναι κρυφοαδερφή και δεν τον έχεις πάρει χαμπάρι;
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Τώρα που το λες... Όλο αχ και βαχ είναι! Λες να τα τινάζει τα κοτσίδια;;

2Μδης είπε...

...Να το χτενίζει το φτερό;

Ανώνυμος είπε...

Ρόταρυ club τα κάνατε τα δύο μέτρα… καλώς κακώς… Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και τα καλά παιδιά - αγνά κ’ ευαίσθητα (βλέπε sv1eex)… Όλα τ’ άλλα.. - είστε μπούρδες, απλά οδοντόκρεμες, κομπλεξικοί και κακόψυχοι.

Bubis

2Μδης είπε...

Το στραγκίζει το παγούρι;

Ανώνυμος είπε...

Σάββατο με φίλους only wine φίλε Γιάννη. Αλκοολικός είσαι και το γυροφέρνεις?

Bubis

2Μδης είπε...

χικ!

2Μδης είπε...

Μηνύματα που έρχονται στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομίο ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ εκτός αν έχουμε συμφωνήσει κάτι τέτοιο εγγράφως.
Δημοσιεύστε τα απευθείας στο blog.
Αν το κάνω εγώ, ο αναγνώστης δεν θα καταλάβει αν αυτά που γράφονται είναι γνώμη δική μου (που τα δημοσιεύω)ή γνώμη αυτού που μου έστειλε το μήνυμα για να το δημοσιεύσω. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Έψαξα και διάβασα την περί ου ο λόγος επιστολή. Ο συντάκτης κάνει κάποιες ατυχείς αναφορές για συναδέλφους που εξασκούν το χόμπι (και) από βουνοκορφές. Όπως έγραψες Γιάννη φαίνεται να μην γνωρίζει αυτές της δραστηριότητες όσο θα έπρεπε. Εάν διάβαζε προσεκτικότερα την επιστολή του ίσως και να της άλλαζε. Κατά τα άλλα η επιστολή κυρίως απευθύνεται σε γνωστό αγαπητό και καταξιωμένο συνάδελφο.
Δεν γνωρίζω τι περιέχει η επιστολή του συναδέλφου που διαμαρτύρεται. Από τα χρονικά όρια όμως, αντιλαμβάνομαι πως δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει να δημοσιευθεί στο περιοδικό. Για να δημοσιευθεί στο προηγούμενο τεύχος θα χρειαζόταν ΄κάποια καμπύλωση του χρόνου, κάποια χωροχρονική αστάθεια ή κάτι από αυτά που συμβαίνουν στο... matrix!
Θα έλεγα σε παρόμοια θέματα να έχουμε υπομονή. Θυμίζω πως το SVNEA είναι το μόνο περιοδικό που εκδίδεται από ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό σωματείο. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι όλη η δουλειά που προηγείται της έκδοσης, βασίζεται σε εθελοντική προσφορά συναδέλφων. Συνεπώς μην τους καταδικάζουμε πριν... κυκλοφορήσει το περιοδικό.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς dr Gianni, είναι οι γνωστοί άγνωστοι κουτοπονηρουφιάνοι της λακέρδας… hehe, σου στέλνουν emails οι κατίνες..! Εσύ είσαι ο αμερόληπτος όμως κι’ ο σωστός.. αχ αυτή η παιδεία σου… Grazzie Johnny, μακάρι να σκεφτόντανε οι περισσότεροι σαν εσένα! Πάντως ρε παιδιά το βροντοφωνάζατε, δεν το πίστευα και με το δίκιο σας, really! Πολύ το χάλι, όντως! μ’ αυτά τα δύο μέτρα στο νομό Αττικής. Προσφάτως έκανα το κόπο και επισκέφτηκα τον δέκτη του btl στο global tuner, ξέρετε! Έμεινα άφωνος από αυτά που άκουσα! Άρχισα να κάνω tuning από τους 145.500 Khz και κάτω. Εκεί λοιπόν κοντοστάθηκα να μάθω τι παίζει στον SKY και αν πιάνουν ακόμα τα free δορυφορικά, μάλιστα κάποιος ομιλητής είχε την επιθυμία να δει σάρκες ωμές κλπ αίματα… να ξεσκίζονται…! Πιο παρακάτω (δε θυμάμαι 50Khz abt) έμαθα τι πάει να πει σκληρή δουλειά μετά το τέλος των δώδεκα ωρών από φίλο που σχόλαγε και είπε ο χριστιανός να πάρει το mike.. (για την φουκαριάρα την μάνα του). Τσαντίστηκα.. σκέφτηκα να κατέβω στο περιβόητο 144.300, στο πολυδιαφημισμένο πνευματικό δίκτυό σας να δω μπας και ακούσω τίποτις το σοβαρό… Σιγή ιχθύος όμως… συν πλην 50 χιλ/κλους και βάλε… Μωρέ ολόκληρη η Αττική και τόσος ντόρος! Ας είν καλά τα skype σκέφτηκα κι’οι παχιές κουβέντες σας.

2Μδης είπε...

Φίλε μου το καλύτερο το έχασες!
145,475 18:00-19:30 τοπική. Καθημερινά.
Ακούς από τον τρόπο παρασκευής πατσά, μέχρι την ποιότητα βαφής των αλβανών μαστόρων. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ τα ελοχίμ, τα νεφελίμ, τα χερουβιμ και τα σεραφιμ...
Ποιο 300 μου λες... Εδώ ο άλλος με καταχέριασε που έχω οριζόντια!

2Μδης είπε...

Πάντως αυτό που αναφέρει ο Μιχάλης, για την προφορά του (λι, νι κλπ) έχουν δίκιο! Κι εμένα μου έχουν πει ότι έχω πελοποννήσια προφορά. Μου το επεσήμανε κάποιος συνάδελφος από Λαμία: " Εσείς κάτω απτον αύλακα, μιλάτε ούλοι σας μι προυφουρά. Ούλοι σας!"

sv8gke είπε...

Καλημέρα,το τελευταίο το άκουσα σήμερα από σερβιτόρο στο μεγαλύτερο καφέ της Λευκάδας....ox-inox μετά από 5λεπτη σκέψη κατάλαβα τι έλεγε...οξ-ειν οξ δλδ εξω είναι έξω.
Εχασα πολλά επεισοδια εδώ αλλά έλειπα συνμπλογκίτες μου και εκεί που πήγα δεν είχε ιντερνετ παρά τις διαβεβαιώσεις που είχα λάβει από εσάς.
Βέβαια ως προσκηνητής στο περιβόλι της Παναγίας το τελευταίο που με ενδιέφερε ήταν ασύρματος και ίντερνετ.
Ευχές και ευλογίες για όσους το επιθυμούν βέβαια από τον γέροντα Απολλώ(sv2asp),ο οποίος προτιμά να μιλά πολλές φορές με τη σιωπή του...............
Πάνο αν μπορείς στείλε μου στο sv3gke@gmail.com την επιστολή του συναδέλφου γιατί μάλλον έχω άγνοια του θέματος.
Και εσύ ρε μπούμπη άσε το νερό της φωτιάς δεν κάνει καλό,δεν σημαίνει ότι επειδή λέμε στην υγειά μας ότι είναι και καλό.

...........Τσαντίστηκα.. σκέφτηκα να κατέβω στο περιβόητο 144.300, στο πολυδιαφημισμένο πνευματικό δίκτυό σας να δω μπας και ακούσω τίποτις το σοβαρό… Σιγή ιχθύος όμως… συν πλην 50 χιλ/κλους και βάλε… Μωρέ ολόκληρη η Αττική και τόσος ντόρος! Ας είν καλά τα skype σκέφτηκα κι’οι παχιές κουβέντες σας..............

Δεν συνηθήζω να σχολιάζω τα κείμενα αγνώστων,αλλά εδώ θα κάνω μια εξαίρεση,φίλε άγνωστε αυτό το νόημα έχει το 144300 να μην μιλάει κανείς και να κάνουμε ακρόαση περιμένοντας να ανοίξει η διάδοση,ας μην το κάνουμε και αυτό καφενείο,έχει πολλά λίγο παραπάνω για τους λάτρεις του καφέ.

Γιάννη είμαι σίγουρος για την ποιότητα του ινδιάνου....τι το θέλει το φτερό καρφωμένο στην κοτσίδα;
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Το περιοδικό κυκλοφόρησε με την επιστολή του συναδέλφου που διαμαρτυρήθηκε για την μή δημοσίευση της. Λαμβάνοντας υπόψη της σχετικές ημερομηνίες, φαίνεται ότι ο συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε άδικα αφού δεν υπήρχαν περιθώρια δημοσίευσης στο προηγούμενο τεύχος.
Περιμένω τώρα να στείλει μία νέα επιστολή προς το περιοδικό αλλά και σε όποιες σελίδες δημοσίευσε τις διαμαρτυρίες του, προκειμένου να αποσυρθούν οι κατηγορίες.
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και όταν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση όλες οι παρεξηγήσεις λύνονται.
Πάνος