Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Νέο ΞΑΝΑ-ξεκίνημα!!

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μερικές φορές υπερβάλουμε! Το λέω γιατί διαβάζω σε διάφορα site για τον ΣΕΡ, ότι αντέγραψε λέει το καταστατικό άλλου συλλόγου, ότι αντέγραψε θέσεις αναμεταδοτών, ότι αντέγραψε το φόρουμ του "hamradio.gr" ...

Αμάν πια!
Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείτε -έναν σοβαρό σύλλογο σαν τον ΣΕΡ- πως αντιγράφει ότι βρει μπροστά του! Για σοβαρευτείτε…
Στις φωτογραφίες μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο ΣΕΡ έχει σοβαρή παρουσία στο Χάμφεστ της Λάρισας (1η φωτογραφία), επίσης ενημέρωσε εγγράφως τον πρωθυπουργό (2η φωτογραφία) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ραδιοερασιτέχνες… (Ο οποίος πρωθυπουργός είχε μιλήσει στην Αθήνα πριν καμιά δεκαριά χρόνια-3η φωτογραφία)
Άκου, αντιγράφει! Ποιος αντιγράφει;

31 σχόλια:

2Μδης είπε...

Ως αποτέλεσμα της παρατηρητικότητας των αναγνωστών της σελίδας, βρίσκω καθημερινά σχόλια που τροφοδοτούν τις αναρτήσεις μου.
Έτσι και εδώ κάποιος παρατήρησε ότι έχει κλαπεί το λογότυπο από την αφίσα της Νέας Δημοκρατίας!!
Άντε βρε! Και σε ανώτερα…

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν ανακατευομαι στα διασυλλογικα. Αυτο ομως που με λυπει ιδιαιτερα ειναι οτι ενα μηνα μετα απο καθε εξεταστικη οι αποφοιτοι του ΣΕΡ ως επι το πλειστον (εχω και διακριτικα) ειναι ο εφιαλτης των εξειδικευμενων υποζονων (πχ δορυφορικα beacons κτλ)
Αναρωτιεμαι τι μαθαινουν στα σεμιναρια . Προχθες μιλουσαμε με 2 συναδελφους απο τον ΣΕΡ. Ο ενας δεν ηξερε καν τι ειναι το Logbook και ο ετερος μας ειπε οτι πηρε αδεια για να δικαιολογησει "ενα διπολακι για τα FM" ... αυτη τη συνομιλια δεν την εκανα μονος ηταν παροντες και αλλοι συναδελφοι που μπορουν να σας βεβαιωσουν του λόγου το αληθες. Τα παιδια αυτα δεν φταινε σε τιποτα και γιαυτο δεν θα αναφερω τα διακριτικα τους. Καποιος ομως δεν επρεπε να τους εκπαιδευσει σωστα? Και αντι να προσανατολιζομαστε σε μια καλυτερη εκπαιδευση ζηταμε να γινουν τα πραγματα ακομα πιο ευκολα η ακομα πιο ελαστικα....
Πραγματικα αυτη η μαζικη παραγωγη ασχετων ραδιοερασιτεχνων και το ξαμολυμα τους στις μπαντες μονο προβλημα θα δημιουργησει.
sw1jgw

The one with no shadow είπε...

κι εγω πήρα την άδεια για να δικαιολογήσω... το δορυφορικό πιάτο στην πολυκατοικία μου. Τι σημαινει αυτό? μετα καταλαβαίνεις την γλύκα...

Οποιος εχει την όρεξη να μάθει, μαθαινει και απολαμβάνει.

Για οσο δεν βαραινει η υλη με εξετάσεις στις υποζώνες (κάτι που πρέπει ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ να απαιτησουν και όχι το κράτος να υποθέσει, γιατι το κράτος φτάνει μεχρι τον ΕΚΚΖΣ, και εντός των αποδοθείσων ζωνών ΔΕΝ αγγίζει.

The one with no shadow είπε...

Ασχετο - σχετικό. 2Μδη, θα χακάρω το blogger να σου ζητά επιβεβαίωση πάντα με την λέξη serserser να δω αντιδράσεις..... hihihihihi

The one with no shadow είπε...

και το σημαντικότερο απο όλα.

Αντε και πήρε την αδεια για το διπολάκι για τα FM. τον προτιμάς στα FM με πομπό κατασκευή του ιδίου και το airbus να του ερχεται κατακέφαλα, ή στις μπάντες μας, με ετοιματζήδικο μηχάνημα (που φοβάται να το κατσαβιδιάσει γιατι πως θα το πουλήσει οταν βαρεθεί) και που έχει μια κάαααποια ελπίδα να το δει πιό ζεστά και σιγουρα πιό νόμιμα?

Εγω τον προτιμώ στις μπάντες μας, γιατι δεν ξερω μόνο να αποπαίρνω τον άλλο οταν κάνει λάθος, αλλά τον αγκαλιάζω με γνώση (μεχρι να του τα κάνω τούμπανο, και ειτε θα ψαρώσει και θα μάθει,
είτε θα απελπιστεί και θα τα κλείσει, ανάλογα με την προδιάθεση του.)

πάντως το να κάθεσαι σε μια γωνιά και να βρίζεις ο'τι κινειται ειναι απειρως λιγότερο παραγωγικό απο το elmering.... ποτε δεν θα σκεφτομουν κάν το πρώτο.

Αν δεν ξέρουν τι ειναι το logbook, δεν σημαινει οτι θα κάτσουν ποτέ να μάθουν αν δεν ξέρουν σε τι μπορει να τους χρειαστεί.

Αν δεν χρησιμοποιείς τις λεξεις - κλειδιά, δεν τους προσελκύεις το ενδιαφέρον για παραπέρα
(αντίστοιχα, ειχα στην υπογραφή μου το εξής - "Και αν βαρεθήκατε να βλέπετε μεσω δορυφόρου, μηπως ήρθε η ώρα να ΜΙΛΗΣΕΤΕ μεσω αυτου?"

Ανώνυμος είπε...

Απλά πράγματα:
Βγαίνουν ανέτοιμοι στον αέρα και δεν καταλαβαίνουν ότι δημιουργούν πρόβλημα. Θα έπρεπε πριν πάρουν την άδεια να τους πούνε πέντε πράγματα για συχνότητες, μπαντπλάν κλπ
Το αν θα μάθουν, το αν θα γλυκαθούν, το αν θα πικραθούν, το τι γράφεις ή έγραφες και οι λέξεις κλειδιά είναι άλλο θέμα.

The one with no shadow είπε...

πρώτον και κύριον, δεν γίνεται να μπορεις να τον ακουσεις και να μην μπορεις να του μιλήσεις.

Αφου χρειαζεσαι 2 ατομα για να κάνεις επικοινωνία, για να μιλάνε και οι 2 εκει αυτομάτως σημαινει οτι και οι 2 ειναι λάθος.

αρα κανεις απο τους 2 δεν ξέρει που πρέπει να πάει.

Αν εσυ απλά πάρεις μικρόφωνο εκεί και τους υποδειξεις ευγενικότατα και φιλικότατα (με πολλά συγχαρητήρια για την άδειά τους) το ΠΟΥ προβλέπεται να χρησιμοποιουν την επικοινωνία Simplex FM, πιστευω οτι χρειαζονται μερικά δευτερόλεπτα να μεταβουν στις συχνότητες που πρέπει να χρησιμοποιουν.

ποτέ δεν θα πιστεψω οτι ενας ανθρωπος που μόλις απέκτησε την άδεια του δεν θα αποδεχθει μια ευγενική υπόδειξη. Αν ξεκινησεις με το "καλά, δεν ξέρετε ΠΟΥ πρεπει να μιλάτε?!?" ακόμα και ο πιό γηραιός θα σε στειλει για.. διάλειμμα. Και δεν θα εχει και άδικο.

Ακόμα και απο Call διψήφια εχω διαπιστώσει άγνοια σχετικά με το bandplan. Μην το πιπιλίζετε άλλο. Απλά τωρα που εχουμε το ιντερνετ ειμαστε απλά αδικαιολόγητοι να μην το ξέρουμε. Και για να πώ την αλήθεια, κόπιασα πολυ για να το βρω. Καμιά ελληνική σελίδα δεν το εχει στα Ελληνικά, καθαρογραμμένο και απλό στην επεξήγηση της κάθε υποζώνης.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην τους ζητησουμε και συγνωμη που θελαμε να κανουμε επαφες.
Δε λεω να ξερουν το band plan απεξω.
ΟΦΕΙΛΟΝ ΟΜΩΣ να ξερουν οτι αν θελουν να κανουν μια δραστηριοτητα στην Χ συχνοτητα ΠΡΕΠΕΙ να συμβουλευτουν το band plan.
εχετε παρεξηγησει καποια πραγματα νομιζω.
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάντως δεν τα εχω με τους καινούργιους συναδέλφους. Δεν φταίνε αυτοί, οι σύλλογοι που τους τράβηξαν στο χόμπι φταίνε που δεν τους μαθαίνουν να σκέφτονται σαν ραδιοερασιτέχνες.

Ανώνυμος είπε...

100 συφμωνω. το εγραψα παραπανω
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι...
Δίνει ο ΣΕΡ ή κάποιος άλλος σύλλογος ή ένωση άδειες...?
Το ΥΜΕ δεν τις δίνει κατόπιν εξετάσεων...?
Γιατί λοιπόν κατηγορείτε τον ΣΕΡ για πράγματα που δεν ευθύνεται...?
Αν ο ραδιοερασιτέχνης που εκπέμπει δεν εκπέμπει σύμφωνα με τους κανονισμούς, είτε θα πρέπει κάποιος που τον ακούει να τον πληροφορήσει για τα νόμιμα ώστε να διορθωθεί, είτε να τον καταγγείλει στους αρμόδιους φορείς και να του πάρουν την άδεια...
Διαλέγετε και πέρνετε...
Αλλά να κατηγορείτε ένα σύλλογο για πράγματα που δεν ευθύνεται δεν νομίζω ότι είναι σωστό...
Και στην τελική ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και υποχρεωμένος να τηρεί τα νόμιμα...
Νομίζω...?

Ανώνυμος είπε...

''''''''Αν ο ραδιοερασιτέχνης που εκπέμπει δεν εκπέμπει σύμφωνα με τους κανονισμούς, είτε θα πρέπει κάποιος που τον ακούει να τον πληροφορήσει για τα νόμιμα ώστε να διορθωθεί, είτε να τον καταγγείλει στους αρμόδιους φορείς και να του πάρουν την άδεια...
Διαλέγετε και πέρνετε...'''''''''

Ή θα το αναφέρεις πρώτα στους συναδέλφους, στους συλλόγους κλπ ώστε να ενδιαφερθούν και να τον συμμαζέψουν! Δεν υπάρχουν μόνο δυο λύσεις άσπρο ή μαύρο.

The one with no shadow είπε...

"Σιγα μην τους ζητησουμε και συγνωμη που θελαμε να κανουμε επαφες."

Οχι, κύριοι. ΘΑ τους ζητήσετε συγγνώμη αν ειχαν ερθει πριν απο σας (non-interference basis) και ΘΑ τους ζητησετε ΕΥΓΕΝΙΚΑ να μεταφερθουν στις συχνότητες, που ΘΑ τους ενημερώσετε οτι ειναι για simplex επικοινωνια. Μαγκιές στις συχνότητες δεν μετρανε, ειναι δημόσια αγαθα κι εχουν την ΑΔΕΙΑ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τις χρησιμοποιήσουν οπως κι εσεις.

Αν βγειτε "τσαμπουκά" και τους την "πειτε" οτι "παρεμβάλλουν" ειστε μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης. Γινετε μερος της λύσης. Ειναι η μόνη υποχώρηση που μπορείτε να κάνετε, να βοηθησετε τους συναδελφους να συνεργαστουν με τους υπόλοιπους (γιατί θέμα νομιμότητας ΔΕΝ τιθεται αν δεν μπει ΒΑΘΙΑ το bandplan στις εξετάσεις), και ΕΛΠΙΖΩ πραγματικά οτι θα το καταλάβετε αυτό.

Διαφορετικά, μεινετε στην μεμψιμοιρία. Γιατι το να τους πάρετε την αδεια πισω βριζοντας τους και φωναζοντας τους με τσαμπουκά, δεν νομίζω να το καταφέρετε. Αντίθετα, μπορείτε κάλλιστα να τους αφήσετε να πέσουν εκείνοι στο σφάλμα, και να δράσετε αναλογα, ΑΝ δεν εκφράσουν ενδειξεις συμμόρφωσης. Χωρις αυτό θα σημαινει οτι θα τους οδηγήσετε σε απρεπή συμπεριφορά με τον τρόπο σας. Αυτό σας ριχνει ποιοτικά στα αυτιά πολλών που ακουνε εκεινη την στιγμή.

The road less pedaled είπε...

Την αντιληψη του ΣΕΡ για τον ραδιοερασιτεχνισμο, την "γνωση" του για την νομοθεσια και το τι γινεται στον κοσμο γενικοτερα τα ειδαμε στην επιστολη που οι ιδιοι απεστειλαν.. μεχρι και στον πρωθυπουργο !

Την αισθητικη τους και την πρωτοτυπια τους, την βλεπουμε απο τις.. "δανεικες" σημαιες των ευρωεκλογων του 1999 !

(Αλλα οπως ειπε πολυ ευστοχα ενας φιλος, μαλλον ο Καραμανλης αντεγραψε τον ΣΕΡ, μιας και ο πρωθυπουργος λεει "Κοιταμε μπροστα". Ε, το 1999 κοιταξαν δεκα χρονια μπροστα, ειδαν τα πανο του ΣΕΡ στο χαμφεστ της Λαρισας και τους αρεσε η ιδεα..!)

Ανώνυμος είπε...

sv9ofo εχεις μια ταση να υπερθεματιζεις. καταρχην δεν ειπα ποτε οτι κανενας απο αυτους αρνηθηκε να κανει qsy ειτε εγινε κοκορομαχια. ολα αυτα τα εχεις βγαλει απτο μυαλο σου. Ολοι οσοι βρεθηκαν εκει που δεν επρεπε μετα απο ευγενη διαλογο εκαναν QSY. οπως ειπα και πριν το γαμωτο της υποθεσης ηταν οτι ολοι κατα διαβολικη συμπτωση ειχα εκπαιδευτει εκει. εγω αυτο καυτηριασα και οχι τους συναδελφους. και αυτο περα απο σωματειακες κοντρες. Μαλιστα περυσι ειχα γραψει εμαιλ και σε φορουμ παρακαλωντας με ευγενεια να γινει μια συσταση στα εντευκτηρια του συλλογου στο πινακα ανακοινωσεων γιατι πραγματικα το κακο ειχε παρει διαστασεις ειδικα στα UHF και ολοι μα ολοι ηταν μελη του ΣΕΡ. Στο τελος αναγκαστηκα να παρακαλεσω τον SV1HE και εκ τοτε ανακοινωνεται στο R1. Επειδη ομως δεν πιστευω στις συμπτωσεις θεωρω οτι πρεπει να βελτιωσουν και μαλιστα αρκετα το επιπεδο εκπαιδευσης στα σεμιναρια.... Μαλιστα τις θεσεις μου ειχε κατανοησει και στελεχος του ΣΕΡ. Γιαυτο Sv9ofo προσπαθησε πριν γραφεις ολα αυτα τα κατεβατα να ενημερωνεσε καλυτερα. Πιστευα λοιπον οτι το περυσινο κακο θα επερνε μια βελτιωση. Ανταυτου λοιπον μωλις προχτες ακουσα στον αερα αυτα που περιεγραψα...
sw1jgw
Επαναλαμβανω οτι με τους συναδελφους που μιλουσαν στα 70εκ μεσα στη δορυφορικη ζωνη, που ειχαν βαλει και λινκακι με εκτος κτλ κτλ δεν εγινε κανενας ¨"τσαμπουκας" και αμμεσως κατανοησαν την παρακληση μου και απαντησαν με ευγενια και εκαναν QSY. ΠΑρακαλω λοιπον οσον αφορα εμενα μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα.

Ανώνυμος είπε...

Τονιζω οτι η μομφη μου δεν ειναι εναντια στα ατομα αλλα στον ΕΛΛΕΙΠΗ τροπο εκπαιδευσης , και με ανησυχει ιδιαιτερα το γεγονος οτι αυτοι που ηδη ενημερωνουν και εκπαιδευουν με τροπο ελλειπη ζητανε ακομα περισσοτερη ελαστικοτητα και χαλαροτητα.... η οποια μαλιστα επιδιωκουν να επεκταθει και στις υπολοιπες συχνοτητες προς τα κατω..

The one with no shadow είπε...

Χαιρομαι που ακουω οτι οι χρήστες συμμορφώνονται με τις υποδειξεις των υπολοιπων.

Τωρα, αν αθροισεις την γνωση που θα επρεπε να εχει κάποιος χειριστής προκειμένου να πατήσει για πρώτη φορά το PTT ή το κλειδί, θα σας πώ οτι εχω διαβάσει το τελευταίο χρόνο πάνω απο 2000 σελίδες κι ακόμα δεν ξέρω τίποτε. (και όλες για operating practices, bandplan, θεματα προς αποφυγή, ευρος διαμόρφωσης, ποιότητα εκπομπής, doppler στα δορυφορικά, wobbling στα ΕΜΕ,
QSLing, contesting, split και pileup....)
εχω τρελαθει να διαβάζω τι ΔΕΝ πρεπει να κάνεις. Κάποια στιγμή διαπιστώνεις (οσο κι αν προσπάθησες) οτι ειναι αδύνατο να μην κάνεις ποτέ κανενα λάθος και να εισαι πάντα συμφωνα με το βιβλίο. Και οτι χρειάζεσαι διδαχή...πανεπιστημίου των ραδιοερασιτεχνών προκειμένου να μην τα ακουσεις απο κάποιον, αλλά και πάλι τότε θα βρεθεί ενας αδαής, που νομιζει τα ξέρει όλα (εγω δηλαδη-hihi)....και θα σου την πει πλέον εσένα!

ημαρτον, βρε παιδια, χομπυ ειναι και χαβαλές, give everybody a break.....

ακόμα και για τον Συλλογο, τον όποιο σύλλογο, λιγα μπορεις να πεις.

Γιατί δεν ειναι ενας σύλλογος απο ΜΗ-ερασιτέχνες που βγάζει ερασιτέχνες.

κάθε νομιμα ιδρυθεις συλλογος εχει μέλη. Εκπροσωπεί ενα τμήμα του Ελληνικου ερασιτεχνικου πληθυσμου και αυτό δεν βλεπω να γίνεται ιδιεταιρα σεβαστό. Αλλοι προσβάλλονται απο αυτήν την αντιμετώπιση και όχι οι στοχευμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως και στον παρόντα χώρο, είχε γραφεί για συναδέλφους του ΣΕΡ, από μέλος του ΣΕΡ και υποψήφιο μάλιστα για το ΔΣ του συλλόγου πως:

"...θέλουν τις "κλωτσιές" τους. Όσο για την καλύτερη εκπαίδευση, και την ποιοτική αναβάθμιση κάποιων μελών, αυτό είναι κάτι που το έχω εισηγηθεί από καιρό. Ειδικά για την αναβάθμιση, αυτό κάποιοι στον ΣΕΡ το χρειάζονται σίγουρα!! Ελπίζω από εδώ και πέρα ο λόγος μου να ακούγεται και να "περνά"..."

Οπότε αν το λέει κάποιος μέσα από το σύλλογο και υποψήφιος μάλιστα για το ΔΣ καταλαβαινετε κάτι θα ξέρει! Δυστυχώς ακόμα ο λόγος του δεν περνά φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

σιγά μην περάσει ο λόγος του!!! Μα πλάκα κάνουμε τώρα? τι θέλει? να χαλάσει το μαγαζί?
η επιστολή προς τον πρωθυπουργό το λέει ξεκάθαρα!
με κάτι τέτοια απομακρύνονται λέει οι "πελάτες", δέν τους άρεσε λέει, δυσαρεστήθηκαν, και είχαμε μια φαγούρα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε η ΕΕΡ και οι άλλοι σύλλογοι τσάμπα γράφουν μέλη...?
Αν είναι έτσι, να μας το πεις κι εμάς, να πάμε να γραφτούμε...

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβες ότι αυτό είναι το θέμα, άστο καλύτερα μην γραφτείς πουθενά!

Ανώνυμος είπε...

o... "υποψήφιος"..... να μιλήσει...;;
Χα χα χα !!!!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Διαβάστε και την άποψή μου.

http://sw1ixp.blogspot.com/2009/07/speaking.html

Αφήστε και κανένα σχόλιο αν δεν βαριέστε...

Ανώνυμος είπε...

"Αν κατάλαβες ότι αυτό είναι το θέμα, άστο καλύτερα μην γραφτείς πουθενά!"
Αν δεν κάνω λάθος εσύ μίλησες για πελάτες...
Μάλλον αυτό ενοχλεί, ότι οι περισσότεροι ραδιοερασιτέχνες - υποφήφιοι και μη - πάνε και γράφονται εκεί που τους αγκαλιάζουν και όχι εκεί που τους κοιτάζουν με μισό μάτι (ειδικά τους SW)...
Τι να κάνουμε, ας αλλάξουν συμπεριφορά οι ιθύνοντες των άλλων συλλόγων - ενώσεων, να γράψουν κι εκείνοι..."πελάτες" (όπως τους αποκαλείς)...

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα μιλησω αυτη τη στιγμη ως μελος της ΕΕΡ. Οχι ως εκπροσωπος της ΕΕΡ. Ανωνυμε συναδελφε (ελπιζω) Εγω ως SW δεν αισθανθηκα ουτε μια στιγμη οτι με κοιταζουν με μισο ματι. Απεναντιας καθε φορα που βρισκομαι στα εντευκτηρια μαθαινω και κατι καινουργιο... απο μελη της ενωσης εμαθα για τα SDR απο μελη της ενωσης εμαθα για το matching των κεραιων, για προενισχυτες φιλτρα κτλ, και φυσικα μεσω της ενωσης και της διοργανωσης των φρυκτωριων συμμετειχα για πρωτη φορα σε μια μινι DXpedition ζωντας μια πολυ ευχαριστη εμπειρια για μενα και για πρωτη φορα.Αυτα εχω κερδισει απο την Ενωση ως SW οπως και πολλα πολλα αλλα. Η Ενωση εξαλλου μου εδωσε βημα στο περιοδικο να γραψω για την αγαπημενη μου ασχολια τους δορυφορους . Οπως ειπα και πριν σε αλλο ποστ. δεν με ενδιαφερουν προσωπικα οι διασυλλογικες διαμαχες. ΜΕ ενδιαφερει να ακουγονται στον αερα ευπρεπης και καλα καταρτισμενοι συναδελφοι ασχετα απο πιο συλλογο εχουν προελθει. Το μονο σιγουρο ειναι παντως οτι στα εντεκυτηρια περναω καλα, μαθαινω πραγματα και καθε φορα φευγω με περισσοτερη γνωση για το hobby. Προσεξε δεν λεω οτι η ΕΕΡ ειναι το παν η οτι κανει ειναι καλως καμομενο ουτε εμφανιζομαι βασιλικοτερος του βασιλεως. Εαν εχω κριτικη για την ΕΕΡ θα εμφανιστω σε μια συνελευση και θα την εκφρασω. Αλλα θεωρω οτι ειναι αδικο να λες οτι ενας συλλογος που διοργανωνει αρκετες αξιολογες δραστηριοτητες δεν αγκαλιαζει τους ραδιοερασιτεχνες κατηγοριας 2. Τωρα ενδεχομενως αν ενα απλο μελος μπορει να εκφραστει με ενα στυλ whiskakia Κτλ αυτος οπως και εγω αυτη τη στιγμη σε καμμια περιπτωση δεν εκφραζουμε συνολικα ουτε το προεδρειο ουτε το σωματειο, εκφραζουμε μονο τους εαυτους μας και την αποψη μας.
sw1jgw

sv8gke είπε...

Ασχετο με το θέμα....
SY8KF Από KM08HD 1618m a.s.l Αίνος Κεφαλονιά στα 6 και 2μ.Παρακαλώ ενισχύστε τους χειριστές μας να καταξιωθούν!

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή ίσως όλοι αντιληφθούμε πως χρειάζεται να μάθουμε περισσότερα. Οπότε είναι φυσιολογικό να μελετήσουμε κλπ.
Συνεπώς και οι εκπαιδευτές μπορεί να χρειάζονται βελτίωση των γνωσεων τους. Για αυτό το λογο πχ η RSGB εχει και σεμιναρια για εκπαιδευτές. Οι οποίοι αφου πιστοποιηθεί η επάρκεια τους, διδάσκουν και κάποιοι εχουν το δικαίωμα να εξεταζουν.
Οπως εμεις κατεχουμε μια άδεια ετσι και οι εκπαιδευτες χρειαζεται να ειναι πιστοποιημενοι λοιπόν.
Πως διακρινεται ενας καλος εκπαιδευτής: Από τους αριστους ραδιοερασιτεχνες μαθητες του.
Πως διακρινεται ενα καλο σωματειο: Απο την αριστη κατάρτιση/συμπεριφορά των μελων του.
Αν θελετε σκεφθειτε τα παραπανω, ιδιαίτερα όσοι είστε έτοιμοι να προμοτάρετε το σωματειο σας.
6146

2Μδης είπε...

Θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για τον συνάδελφο που αναφέρθηκε ότι πιθανόν κάπου μισοκοιτάνε τους ραδιοερασιτέχνες της κατηγορίας 2.
Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια το- γνωστό και επίκαιρο- fielday χωρίστηκε σε δυο κατηγορίες μόνο και μόνο για να μην αδικούνται οι SW που λάμβαναν μέρος. Πιο πριν ήταν όλα μαζί, βραχέα και VHF, και κάποιος που έβγαινε στα βραχέα μάζευε πόντους μέσα σε δυο ώρες που κάποιος άλλος στα VHF θα έπρεπε να δουλεύει για 10 μέρες και αν...
Επείσης γνωρίζω ότι κατά την διοργάνωση των φρυκτωριών πέρυσι, υπήρχε η πρόταση να γίνει η μετάδοση με χειριστήριο CW, για να είναι πιο ρεαλιστική. Κωδικοποίηση-αποκωδικοποίηση κλπ.
Η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα, για να μπορούν να συμμετέχουν -όπως και έγινε- συνάδελφοι SW.
Είναι δυο απλά παραδείγματα που ενισχύουν την θέση ότι τέτοιοι διαχωρισμοί δεν υπάρχουν τουλάχιστον στην ΕΕΡ. Kαι βεβαίως μπορούν να διασταυρωθούν ευκολότερα από το υποκειμενικό "μισοκοιτάνε" κλπ

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζω και εγω μαζί σας, κατά του διαχωρισμού των 2 κατηγοριών.
Τεχνολογικό χόμπι έχουμε, αιρετικοί/ανάποδοι/καρμίριδες δεν είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Και συμπληρώνοντας: εάν βλέπετε κάποιες ραδιοερασιτεχνικές αδυναμίες στο σωματείο σας ή σε κάποιους φίλους σας, συζητείστε το απευθείας διερευνόντας που μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά.
6146

Ανώνυμος είπε...

Πάντως και στον παρόντα χώρο, είχε γραφεί για συναδέλφους του ΣΕΡ, από μέλος του ΣΕΡ και υποψήφιο μάλιστα για το ΔΣ του συλλόγου πως:

"...θέλουν τις "κλωτσιές" τους. Όσο για την καλύτερη εκπαίδευση, και την ποιοτική αναβάθμιση κάποιων μελών, αυτό είναι κάτι που το έχω εισηγηθεί από καιρό. Ειδικά για την αναβάθμιση, αυτό κάποιοι στον ΣΕΡ το χρειάζονται σίγουρα!! Ελπίζω από εδώ και πέρα ο λόγος μου να ακούγεται και να "περνά"..."

Οπότε αν το λέει κάποιος μέσα από το σύλλογο και υποψήφιος μάλιστα για το ΔΣ καταλαβαινετε κάτι θα ξέρει! Δυστυχώς ακόμα ο λόγος του δεν περνά φαίνεται...

ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ!