Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Οι Πύλες του Ανεκδιήγητου και ο Αθέατος Στόκος!

Παρατηρώ ότι κάποιοι συνάδελφοι είναι επιρρεπείς να πιστέψουν ότι μπαρούφα κυκλοφορήσει. Και η κοινωνία το ίδιο, αλλά αφορμή στάθηκε μια συνομιλία που άκουσα στα 2Μέτρα, με θέμα πρόσφατη εκπομπή της τηλεόρασης. Ένας εκ των συνομιλητών -αθέατος- διατεινόταν ότι "...είχαν δίκιο! Και βέβαια υπάρχουν στοιχεία ότι η Αργώ ήταν διαπλανητικό σκάφος..."


Αντελήφθειν ότι αναφέρονται σε εκπομπή γνωστού ουφολόγου, που τραβώντας από τα μαλλιά διάφορες θεωρίες, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Αργώ... πέταγε και ο προβληματισμός του πλέον ήταν πως ακριβώς ανεφοδιαζόταν, σε ένα κτίριο σε σχήμα έψιλον, που έκπεμπε ενέργεια(!!!).... Μπούρδες!
Στα "Αργοναυτικά" του Ορφέα, περιγράφεται ακριβώς έτσι η στιγμή της καθέλκυσης της Αργούς:
"...γρήγορα γλίστρησε στη θάλασσα περνώντας τους ξύλινους κυλίνδρους που είχαν μπει κάτω από την καρίνα δεμένοι με σχοινιά. Μπήκε στο λιμάνι και υποχώρησε το γαλανό κύμα ενώ η αμμουδιά κατακλύστηκε από νερό... Έπειτα ο Ιάσωνας μπήκε στο καράβι μαζί με τον Τίφυ. Κι ετοίμασαν τα άρμενα, τον ιστό και τα πανιά έδεσαν και τα πηδάλια και με ιμάντες τα έσφιξαν γερά. Έπειτα άπλωσαν τα κουπιά δεξιά κι αριστερά..."
Δεν χωρά αμφιβολία ότι περιγράφεται ένα πλοίο! Πουθενά δεν αναφέρεται ούτε πτήση, ούτε ομάδες έψιλον, ούτε κτίρια που εκπέμπουν, ούτε διαστημόπλοια. Όμως οι ημιμαθείς "δημοσιογράφοι", εκμεταλλευόμενοι τους αμαθείς τηλεθεατές είναι ικανοί για όλα. Και η Αργώ θα πετάξει, και ο Χριστός θα βγει Έλληνας, και τα ούφο θα κοντοχορεύουν στο Σύνταγμα μαζί με τον Βησσαρίωνα! Η εκπαίδευση του Έλληνα στα μεταφυσικά και την μοιρολατρεία τον έχει κάνει ιδανικό δέκτη της κάθε μπούρδας...

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(Ε)ρχονται και θα κόψουν το δάκτυλο του Stephen Hawking.

73 Καλημερα sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος!
Η Αργώ ήταν πράγματι διαστημόπλοιο !
Το διαστημόπλοιο Αργώ ήταν μια εκπληκτική διαστημική σειρά κινουμένων σχεδίων η οποία παίχτηκε στην Ελληνική Τηλεόραση στα τέλη του `70 με αρχές `80.Εκεινα τα χρόνια είχε αφήσει εποχή μιας και ξεχώριζε λόγω της πολύς καλής ποιότητας της αλλά και λόγω του ότι ήταν μια καθαρόαιμη διαστημική περιπέτεια σε αντίθεση με άλλες οι οποίες απλώς επικεντρώνονταν στα κατορθώματα των πρωταγωνιστών της. Θυμάμαι ότι τα απογεύματα που παιζόταν η σειρά τα πάντα σταμάταγαν για μενα.Στις πέντε η ώρα είχε την Μάγια την Μέλισσα και στις 17:30 ξεκίναγε το διαστημόπλοιο Αργώ. Δυστυχώς η σειρά κράτησε μόνο 2,5 χρόνια και έπειτα σταμάτησε. Παντως άφησε εποχή και σήμερα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο πολλοί ιστόχωροι θαυμαστών της. Links http://www.mediacircus.net/sb.html http://www.desslok.com/INFO/history.htm http://members.aol.com/neghvar2/
Περί του αθέατου κόσμου ουδέν σχόλιον!
Μήπως οι συνάδελφοι σας μίλαγαν για αυτό το καρτούν;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να την θυμηθώ. Ήταν πριν από το Μπόλεκ και Λόλεκ;
Alekos

2Μδης είπε...

Μετά την Φρουτοπία;;;

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Blazers

Στα Ελληνικά λεγόταν διαστημόπλοιο Αργώ.

http://www.youtube.com/watch?v=gVAtfbEUTko

http://www.youtube.com/watch?v=zMbs_EkNAbQ

http://www.youtube.com/watch?v=ISF0wCrH16A

http://www.silogomania.com/forum-f26/topic-t1374.htm

Ηταν μετά το μπόλεκ και λόλεκ.

Ανώνυμος είπε...

145.475 : ... ο Δούρειος ίππος ήταν διαστημικό όχημα μεταφοράς προσωπικού ...

2Μδης είπε...

Κι ο Βουκεφάλας SUV!

Ανώνυμος είπε...

Kanalo- mpourdologoi enomenoi pote httimenoi

http://i12.tinypic.com/2rhycci.jpg

Ανώνυμος είπε...

Το μαπετσοου πάντως υπαρχει ακόμα.
Alekos

Ανώνυμος είπε...

Σε εκπομπή που έγινε στις 31/12/2009 με αφορμή άρθρο του Εκδότη κου. Παντελή Γιαννουλάκη (Strange #117) επιδίωξε ο κ. Κώστας Χαρδαβέλας να συμπεριλάβει και μια δήθεν νέα πληροφορία για την Ομάδα «Ε» ώστε να προλάβει κείμενο 7000 λέξεων με το ίδιο θέμα που έχει δοθεί σε γνωστή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ανήκε ποτέ σε καμία ομάδα τη στιγμή που από το 2004 ανήκει στην ομάδα «Μανιφέστο» (Strange #73) της οποίας τα μέλη κατά κανόνα τροφοδοτούν το πλατό της εκπομπής του. Την εισήγηση της εν λόγω «είδησης» έκανε ένα από τα μέλη του «Μανιφέστου», ο κουμπάρος του κου Γιαννουλάκη κ. Ιωάννης Φουράκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής η «Ε» θα δέχεται επισκέψεις στην καφετέρια Τζανή στην Αρετσού Θεσσαλονίκης (!!!), ότι κάποιο από τα δήθεν μέλη της «Ε» τα οποία κατονόμασε ήταν στέλεχος μιας παλιάς οργάνωσης στη Βιέννη ονομάτι "Αβρώνυχοι" η οποία ασκεί κατασκοπεία και αντικατασκοπεία των Ελλήνων και ότι ο κ. Παύλος Βαρδινογιάννης ο οποίος αποκαλούσε τον κ. Φουράκη "Μαλάκα" του είχε δώσει μια βαλίτσα με πάμπολλα εκατομμύρια τα οποία μετά από 33 χρόνια (1976-2009) που ήταν κρυμμένα θα αποτελέσουν τον πυρήνα αγοράς ακινήτου στη Θεσσαλονίκη προς δημιουργία Πανεπιστημίου Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας. Ως αναμενόμενο οι ισχυρισμοί του χαρακτηρίστηκαν από καλεσμένους της εκπομπής Φαιδροί, Ανοησίες και Σκοπιμότητες Πολιτικής Χροιάς.

Βέβαια, η ιστορία δεν είναι καθόλου αστεία διότι πρόκειται για μια προσπάθεια απροσανατολισμού από την σοβαρότατη ιστορία με μεγάλο αγώνα και πολύ αίμα των Nicola Tesla, JFK, Αρ. Ωνάση και Γ. Γκιόλβα οι οποίοι συμμετείχαν στην «Ε». Σχετικά Βίντεο και Super 8 έχει προβάλει σε σεμινάρια το Ινστιτούτο Ερευνών ΑΧΑΝΑ-ΙΗ-ΑΣΑΝΑ.

Αποκαλύφθηκε από παριστάμενο της εκπομπής η πρόθεση ίδρυσης πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Ομάδα «Ε», ενώ έγινε φανερό ότι ο πραγματικός στόχος του "Μανιφέστου" που σερβίρει αυτή την ιστορία με τη συνενοχή του κ. Χαρδαβέλα είναι η είσπραξη τεραστίων ποσών από εφοπλιστές, βιομήχανους και επιχειρηματίες με την πρόφαση της δήθεν δημιουργίας Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη όπως εξάλλου προανήγγειλε την πρόθεση αυτή ο κ. Γιαννουλάκης στο σχετικό άρθρο του.

Περιέργως, αν και πολλά ελέχθησαν, ο «δημοσιογράφος» κ. Χαρδαβέλας δεν ρώτησε τον κ. Φουράκη από ποιούς έχουνε πάρει μέχρι τώρα χρήματα, πόσα και με ποιά πρόφαση. Τίθεται, επίσης, το ερώτημα πως έχει το θράσος ο κ. Χαρδαβέλας να παρουσιάζει στην εκπομπή του ως σχετικό με την «Ε» πρόσωπο που στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι οι Σιωνιστές, οι Ροδόσταυροι και οι Illuminati είναι εκ Θεού Πεφωτισμένοι Να Σώσουν Τον Κόσμο (!!!) και ότι το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα ήταν ο Υψηλόβαθμος Παππάς που «Συμπτωματικά» εκείνη την περίοδο ήταν Υπαρχηγός της «Ε» και Αρχηγός της Ομάδας των 100 Φίλων Χριστιανών!

Από το "Μανιφέστο" έχουν κατηγορηθεί σε εκπομπές του κ. Χαρδαβέλα στο παρελθόν και οι Γ. Γκιόλβας (Αρχηγός της «Ε») και Γ. Πάλμος (Διορισθέντας Εγγράφως από τον Γ. Γκιόλβα στις 13/10/2000 Υπεύθυνος ΜΜΕ της «Ε»). Εξ' άλλου λίγες ημέρες πριν την εκπομπή επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η σύζυγος του Γκιόλβα ως αφελής και ο θρυλικός Γκιόλβας ως ψεύτης στο άρθρο του κ. Γιαννουλάκη.

Στην εκπομπή προβλήθηκε πάλι Σύμβολο Σέκτας ως σύμβολο της «Ε» και συμμετείχε με την ιδιότητα του κοινωνιολόγου εκπρόσωπος του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ που εργάζεται ως αστυνομικός υπάλληλος στο γραφείο του βουλευτή Ά. Γεωργιάδη. Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή σεζόν σε όλες σχεδόν τις εκπομπές συμμετείχε στο πλατό υπάλληλος του βουλευτή Θ. Πλεύρη καθώς και ότι συνολικά μέσα στη χρονιά συμμετείχαν Πολλαπλάσιοι Υπάλληλοι και Υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ απ' ότι όλων των άλλων κομμάτων μαζί!

Ο κ. Φουράκης ο οποίος έχει δηλώσει σχετικά με την «Ε» 17 Φορές ότι δεν υπάρχει, 4 ότι ίσως υπάρχει και 3 ότι υπάρχει αλλά η ηγεσία της είναι Άγγελοι, Εξωγήινοι και Πέτρες (!!) πλην των άλλων ψευδολογημάτων του ενέπλεξε τον αείμνηστο κ. Μομφεράτο με την «Ε» και σώπασε όταν ο κ. Χαρδαβέλας είπε ότι η σύνδεση της «Ε» με εξωγήινους είναι Παραφιλολογία! Επιπροσθέτως, συνέχισε να ισχυρίζεται ότι «Νοννός» της ονομασίας «Ε» είναι αυτός τη στιγμή που η οργάνωση Ε.Ε.Ε (Τριεψιλίτες) έδρασε, συνελήφθησαν μέλη της και αθωώθηκαν προτού αυτός καν γεννηθεί και «ξεχνώντας» ότι ο κ. Γεώργιος Νασιάκος αναφέρει το εν λόγω όνομα στο βιβλίο του με τίτλο "Ετοπία" (1973). Τέλος, η απάτη της υπόθεσης έγινε φανερότατη όταν δήλωσε ο κ. Φουράκης ότι μέσα στην διαδικασία βρίσκεται Βραζιλιάνος μεγαλοεπιχειρηματίας 6ης γενεάς που «κατά σύμπτωση» έχει το ίδιο επώνυμο με αυτόν και ότι η δήθεν «Ε» δεν θα εμφάνιστεί για νομικούς λόγους ως Ομάδα «Ε» αλλά ΝΟΛΙΨΕ Ε.Ζ.Ε!

Ο κ. Χαρδαβέλας έκανε επανηλειμμένα έντονη διαφήμιση στον κ. Γιαννουλάκη και το περιοδικό του, είχε ενεργό μέρος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου επικροτώντας Έρανο υπέρ της Δήθεν «Ε» και παίρνοντας θετική προς αυτόν θέση και τέλος, αποκάλυψε ότι οι 2 επιστολές που έχουν κυκλοφορήσει ως δήθεν της «Ε» είναι γραμμένες από τον φίλο του τον κ. Φουράκη του οποίου την εντιμότητα και ειλικρίνεια μας εγγυήθηκε κατά τ' άλλα αυτός και ο κ. Γιώργος Τσαγκρινός. Φανερώθηκε, λοιπόν, το παιχνίδι και του κου. Τσαγκρινού ο οποίος μετά από 3 συμμετοχές του σε εκπομπές για την "Ε" έδωσε την εντύπωση υπαλλήλου του κου. Φουράκη.

Κατά συμπέρασμα, όλα αυτά τα πρόσωπα, μερικούς από τους οποίους έχει χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του ο αείμνηστος Γ. Γκιόλβας ως Οικονομησάριους και Συνήγορους των Σιωνιστών, καπηλεύονται την ιστορία της «Ε» στήνοντας, αποδεδειγμένα από τις πωλήσεις των βιβλίων και περιοδικών τους, κερδοφόρες επιχειρήσεις με την συνενοχή και στήριξη πάντα του κου. Χαρδαβέλα.

Για την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό,
Ο Εκπρόσωπος της Ομάδας
Βασίλειος Κεράτσας

2Μδης είπε...

Εκπρόσωπος ποιάς ομάδας; Της "Ε";;;
Ζούμε μεγάλες στιγμές!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, πού ήταν η Ομάδα (σας) Ε το 1453, πού ήταν το 1922 με τα μικρασιατικά, πού ήταν όταν υποδουλωθήκαμε στους Ρωμαίους ή στους Γότθους με τις ευλογίες του Βυζαντίου;

Αφήστε τα μούσια και σταματήστε να προσβάλετε την μνήμη των νεκρών που δήθεν ήταν μέλη στην οργάνωση φάντασμα.


Ραδιοπαρατηρήτης

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολα μπορώ να θυμηθώ στα 30 περίπου έτη της ζωής μου τόσο μεγάλη παραποίηση ενός υπαρκτού μεν θέματος, αλλά τραβηγμένου συν τω χρόνω απ' τα μαλλιά και διανθισμένου με κάθε είδους μυθοπλασία και παραφιλολογία. Στις επόμενες γραμμές θα αποδυθώ σε μια σύντομη αναδρομή προς ενημέρωση των νέων και υπενθύμιση των παλαιότερων σε ένα εγχείρημα να ξεκαθαρίσω λίγο το σκηνικό:

Η πρώτη αναφορά γίνεται από τον κ.Φουράκη στα "Προμηνύματα..." του κου Φουράκη για την ύπαρξη και δράση μιας υπαρκτής, τουλάχιστον τότε, ομάδας Ελλήνων (για την οποία κάνει και ο ίδιος λόγο στην αμέσως προηγούμενη διαφωτιστικότατη δημοσίευσή του), την οποία για πρώτη φορά αποκάλεσε σε αυτό το βιβλίο με το κωδικό όνομα Έψιλον.

Ακολούθησε το '96 η έκδοση ενός βιβλίου, εν πολλοίς αντιγραφής και συρραφής των "Προμηνυμάτων", από τον γνωστό ευφάνταστο παραμυθατζή Ανέστη Κεραμυδά, εμπλουτισμένο με ουφολογία, άκρατο μεσσιανισμό και μπόλικα χονδροειδή ψέμματα, τα οποία δεν αντέχουν όχι μόνο σε σοβαρή κριτική, αλλά ούτε στη βάσανο της κοινής λογικής. Παρόλα αυτά, επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο έτυχε (για διαφόρους λόγους που θα αποτελούσαν ξεχωριστή ενότητα συζήτησης) άκρας τεκτονικής υποστήριξης σε επίπεδο χρηματοδότησης και διανομής, "πούλησε τρελλά" όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η εξίσου ευφάνταστη νοοτροπία ορισμένων αργόσχολων, ημιμαθών, αλλά και ματαιόδοξων ελλαδιτών, οι οποίοι κολακεύονταν από την ύπαρξη και δράση μιας "υπερφυσικής" (πλέον) ομάδος που θα τους έσωζε περίπου με μαγικό και αυτόματο τρόπο από την καθημερινή τους μιζέρια. Ας μη λησμονούμε ότι ο μεσσιανισμός κάθε λογής υπήρξε ανέκαθεν "εμπορικός" και βρίσκει γόνιμο έδαφος σε κοινωνίες ή λαούς που έχουν απωλέσει (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) τα ηθικά και παιδευτικά τους ερίσματα...

Έκτοτε η φήμη του ονόματος της Έψιλον και μόνο, σε συνάρτηση με το θαμπό και μυστηριώδες σκηνικό που δημιουργήθηκε γύρω από αυτήν, αλλά και τη ψυχολογία μάζας μιας απαίδευτης και παρηκμασμένης νεοελληνικής κοινωνίας, στάθηκαν τα "πετυχημένα" συστατικά για να ξεφύγει τελείως το θέμα σε άλλες...σφαίρες. Σύντομα απέκτησε διαστάσεις χιονοστιβάδας που από στόμα σε στόμα της προστίθεντο και νέες απολήξεις: ουφολογία, παραψυχολογία, ανύπαρκτα αυτοδιαφημιζόμενα μέλη, ανύπαρκτα πεδία δραστηριοποίησης, ανυπόσταστοι και αλληλοαναιρούμενοι ισχυρισμοί και γενικότερα το υλικό από το οποίο πλάθονται οι σύγχρονοι μύθοι και θρύλοι.

Το χρήμα έρεε, και σε μερικές περιπτώσεις εξακολουθεί να ρέει, άφθονο στους "κουμπαράδες" των διαφόρων (τεκτονοκινούμενων και μη) εκδοτικών οίκων και αυτόκλητων σωτήρων που καπηλεύονταν συστηματικά το θέμα χάριν ευκόλου πλουτισμού και δημιουργίας νέων σφαιρών επιρροής. "Ανακάλυπταν" και "αποκάλυπταν" συνδεόμενα μέλη, έμπιστους πληροφοριοδότες, μυστικούς συνδέσμους, διαστημικούς στόλους και τα πλοκάμια διαρκώς μεγάλωναν και επεκτείνονταν προς κάθε κατεύθυνση, ενώ η ίδια ιστορία αποκτούσε εντελώς δυσανάλογες διαστάσεις προς αυτό το οποίο αρχικά σήμαινε / περιέγραφε...σε σημείο πλέον ελάχιστα μόνο σημεία να θυμίζουν ή να σχετίζονται με την αυθεντική πρωτοδιατυπωθείσα εκδοχή των "Προμηνυμάτων". Όπως όμως λέει και η σοφή μας παράδοση, "ο κλέφτης και ο ψεύτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται" και η διάψευση / αυτογελοιοποίηση των παραποιητών να αποτελεί καθαρά ζήτημα χρόνου.

Όπως συνηθίζω να λέω κατά καιρούς περί του συγκεκριμένου θέματος, ΑΝ (τονίζω το αν) υπάρχει ακόμα και σήμερα αυτή η διεθνής ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, διανοητών και επιχειρηματιών:

α) Δεν επιθυμεί να ανακαλυφθεί..κάτι που συνεπάγεται ότι
β) Ακόμα κι αν προβαίνει παρασκηνιακά σε παρεμβάσεις προς όφελος του Ελληνισμού, ενδιαφέρεται για την ουσία του αποτελέσματος και όχι για να αποκτήσει εύφημον μνεία και τα ... πνευματικά δικαιώματα (κάτι που θα υπονόμευε την επιχειρησιακή της ικανότητα).
γ) Τα πραγματικά μέλη κάνουν κάτι παραπάνω από τον Κινέζο.

Είναι πολλά τα λεφτά 'Αρη !

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

....στην μαμά σου το είπες?

Πάνος, SV1COX

2Μδης είπε...

Εγώ είδα αρχείο 20ΜΒ και τρόμαξα! Αλλά όταν είδα το σχόλιο του Πάνου πήγα και το κατέβασα (αφού έφαγα τα νύχια μου πριν από την αγωνία...)
Λοιπόν βλέπω ότι οι προσπάθειες των Λιακό, Χαρδαβέ, και άλλων λαμπρών ουφολόγων αποδίδει καρπούς. Αν και μερικοί από αυτούς πρέπει να είναι επικίνδυνοι.
Αλλά ρε παιδί μου υπομονή ο τύπος με το χειρόγραφο... πόσες ώρες έγραφε;;
Και που να σφίξουν οι ζέστες!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Η Ελλάδα είναι η σπουδαιότερη, αρχαιότερη και γαμιστερότερη χώρα της υφηλίου. Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν οι κάτοικοί της, οι Ελληνίκιοι. Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας είναι η καθαρεύουσα (ένα τεχνητό εγχείρημα λογίων που προσπαθούν να αποκαθάρουν την ελληνική γλώσσα από αρχαία και ως τέτοια οπισθοδρομικά γλωσσικά χαρακτηριστικά). Το 1986 η πρωτεύουσα της Ελλάδας μεταφέρθηκε απο την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε να φάει μπουγάτσα με τυρί.
Γεωγραφικά στοιχεία
Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής Χερσονήσου (πιο νότια δεν πάει με αμάξι, έχει θάλασσα), στο λεγόμενο και "σταυροδρόμι τριών ηπείρων". Αυτό είναι πολύ κακό, γιατί σημαίνει ότι από τη χαραυγή του χρόνου, όλοι οι ημιβάρβαροι, βάρβαροι και τρισβάρβαροι λαοί που έρχονταν από κάπου αλλού ή πήγαιναν κάπου αλλού, περνάγαν από πάνω και την κάνανε γης μαδιάμ, για να 'χουν κάτι να θυμούνται. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Γεωγραφικά στοιχεία
Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής Χερσονήσου (πιο νότια δεν πάει με αμάξι, έχει θάλασσα), στο λεγόμενο και "σταυροδρόμι τριών ηπείρων". Αυτό είναι πολύ κακό, γιατί σημαίνει ότι από τη χαραυγή του χρόνου, όλοι οι ημιβάρβαροι, βάρβαροι και τρισβάρβαροι λαοί που έρχονταν από κάπου αλλού ή πήγαιναν κάπου αλλού, περνάγαν από πάνω και την κάνανε γης μαδιάμ, για να 'χουν κάτι να θυμούνται. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Τεσπά, όπως και να 'χει, η Ελλάδα ανήκει στα Βαλκάνια. Στα βορειοδυτικά συνορεύει με την Αλβανία, στα βόρεια συνόρευε παλιότερα με την Βομβαρδία και τώρα με την Φυρί-Φυρί-το-πάτε-Ωρέ-Μάγκες-να-τις-φάτε (ΦΥΡΩΜ), στα βορειοανατολικά με την Σκυθία και στα ανατολικά με την Μόρντορ. Στα νότια δεν συνορεύει με τίποτα, γιατί ως γνωστόν η Ελλάδα έχει τόση θάλασσα που δεν ξέρει τι να την κάνει, αλλά και κάπου εκεί τελειώνει η Επίπεδη Γη.

Για την ακρίβεια, κάποτε ένας παππούς σε ένα καφενείο στην Άρτα πρότεινε να χρησιμοποιηθεί η θάλασσα για νερό στο φραπέ, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα, γιατί κανένας δεν ήθελε να πάει να εξηγήσει στους Αιγύπτιους (οι τυπάδες από την άλλη μεριά της θάλασσας που νομίζουνε ότι είναι πιο εύκολο να φτιάχνεις τα σπίτια τρίγωνα) τι είναι ο φραπές και επειδή το ίδιο βράδυ έπαιζε ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ. Στο τέλος ο Φασούλα πρότεινε να τον πνίξουνε και αυτό αποδείχτηκε καταπληκτική ιδέα, γιατί ο γέρος τελικά ήτανε Βριλ.
Η ΕΛ-λαδα δημιουργηθηκε απο τους Ελ οι οποιοι κατοικουν ακομα στην ΕΛ-λαδα. Οι Ελ εφτιαξαν ενα κράτος για να μην τους ξεφευγουν οι Νεφελίμ (και τα βριλ, μεγαλοι αντιπαλοι των Ελ). Οι Ελ ειχαν δημιουργησει λαμπρο πολιτισμο, μεχρι που ηρθε ο κοντός Βασιλιάς των Μακ-τσε-ντονιαν και κυριεψε την ΕΛ-λαδα. Μετα στην μαχη για την ωραια ΕΛ-ενη (πιθανοτατα η καταγωγη της ηταν Ελ) και μετα παραδόθηκε η ΕΛ-λαδα στους Ντουρκους. Αργοτερα, με την βοηθεια του Κολοκοτρωνη ξανακερδισαν οι Ελ την ΕΛ-λαδα και ξαναδημιουργηθηκε η ΕΛ-λαδα. Τοτε οι Ελ εψαχναν εναν τρόπο να κοψουν το αγριογούρουνο χωρις να τσακώνονται. Και ετσι δημιουργηκε η ΕΛ-ληνικη Δημοκρατια...

Ανώνυμος είπε...

ρχαιότητα

Αμέσως μετά την γέννηση τους στον πλανήτη, οι Ελληνίκιοι άρχισαν τον τουρισμό: ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, αποικίζοντας την Ασία, την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ανταρκτική και σε αυτούς οφείλονται τα ονόματα καθώς και η παράξενη ιδέα να ξεκινάνε από "Α". Κατασκεύασαν μεγαλόπρεπα μνημεία, όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου και της Κίνας, ένα υπερμέγεθες υδρομασάζ, η πόλη του Μάτσου-Πίτσου στο Περού και ένα γιγάντιο ναΐφ παιχνίδι ντόμινο κάπου στην Αρθουρία, που κανείς δεν καταλαβαίνει σε τι χρησιμεύουν. Μετά τον πόλεμο με την Ατλαντίδα ξέμειναν στην Αιγηίδα παθαίνοντας αμνησία.

Αλλά ήταν τόση η έμφυτη μεγαλοφυΐα των Ελληνίκιων, που μέσα σε λίγους αιώνες ανακάλυψαν από την αρχή όλη την τέχνη και την επιστήμη - παρά τα όσα ισχυρίζονται συνεχώς οι κακεντρεχείς ανθελληνίκιοι. Υπήρξαν βέβαια 2-3 μικρο παρανοήσεις, όπως το γεωκεντρικό σύστημα, οι γκάφες του Αριστοτέλη, ο τετραγωνισμός του κύκλου κ.α., αλλά σε γενικές γραμμές οι Αρχαίοι Ελληνίκιοι γνώριζαν τα πάντα, αρκεί φυσικά να τους διαβάζε κανείς προσεκτικά, όπως ο Τσαγκρινός. Οι αρχαίοι ήταν επίσης οι πρώτοι που συνέλαβαν το Παράδοξο του Είναι, αλλά δεν το έλυσαν γιατί βαριόντουσαν. Με την γέννηση του ******, του αρχαίου τραγουδιστή, οι Έλληνες εφήυραν την τσουγκράνα, ένα εργαλείο που βοηθά την εκτίμηση της τέχνης και την αποδοτικότητα. Η τσουγκράνα, όπως και ο Παρθενώνας, ακόμα υπάρχουν.
Βυζαντινότητα

Μετά από όοοοοολα αυτά, επειδή όπως είπαμε βαριόντουσαν, μαζευτήκανε όλοι μαζί σε ένα μέρος, που το είπανε Κωνσταντινούπολη, γιατί εκεί είχε ωραίο μπακλαβά. Εκει βγάλανε έναν αυτοκράτορα που κράτησε χίλια χρονιά και έμεινε στην Ιστορία με 4, γιατί ο καθηγητής ήτανε καργιόλης. Εκεί καπου σκασανε μούρη κάτι φλώροι με σταυρούς στα μπλουζάκια(Άγγλοι θα ήτανε) κι επειδή ενας Άγγελος (που εγω δεν τον ξέρω) τους χρωστούσε κατι λεφτά, κατακτήσαν την Πόλη. Τότε πήραν τα παιδία (αυτά με τα τρεντυ μπλούζακια ντε) κάτι χρυσά, κάτι αγάλματα, γενικώς κάτι κακόγουστα μπιχλιμπίδια, και τα πήγανε στο δικό τους Άγιον όρος (Βατικανό) για να δείχνουν κι αυτοί κατι. Έπειτα, πήραμε ήσυχα-ήσυχα την Κωσταντινούπολη πίσω και δεν το ξανακάναμε θέμα. Τέλος ξαναγίναμε μούρες και φτιάξαμε πιο πολλά κακόγουστα μπιχλιμπίδια, ώστε να ζηλεύουν οι παλιό βάρβαροι που όταν εμείς γράφαμε φιλοσοφία αυτοί ζούσαν στα δέντρα και που τώρα που αυτοί γράφουνε φιλοσοφία εμείς πνιγόμαστε στο Μοσχάτο..
Ντουρκοκρατία

Οταν πέθανε ο αυτοκράτορας ήρθανε οι Ντούρκοι με τη βοήθεια του Κίτσου και μπαστακώθηκανε στην Κωσταντινούπολη γιατί εκτός απο ωραίο μπακλαβά εκεί είχε και καλό σις κεμπαμπ. Οι Ντούρκοι στείλανε όλον τον κόσμο στο κρυφό σχολειό, αλλά επειδη εκεί έκανε μάθημα ένας παπάς πολυ αυστηρός κάνανε όλο κοπάνες και η Ελληνική κουλτούρα και παιδεία παραλίγο να εξαφανιστεί.

Ανώνυμος είπε...

Επανάσταση και Σύσταση του Νέου Ελληνικού Κράτους

Σε κάποια φάση έσκασε μύτη στην Ελλάδα ένας τύπος που είχε κάνει σχολείο έξω, στας Ευρώπας. Μετά έγινε η επανάσταση του '21.

Μετά ήρθε ο Καποδίστριας και μετά τον σκοτώσανε οι Μαυρομιχάλη Brothers με την βοηθεια του πιστολά Λη Βαν Κλιφ. Κατόπιν τούτου ίδρυσαν και το κτήμα Μαυρομιχάλη (και όχι Χατζημιχάλη όπως λανθασμένα επικράτησε να αποκαλείται ως σήμερα) ώστε να παράγουν παντός είδους κρασιού και με τον τρόπο αυτό να εδραιώσουν τη θέση τους στην Ελληνική Ιστορία ως κρασοπατέρες (ή αλλιώς κρασοαδερφοί).

Μετά ήρθε ο Όθωνας.

Από τον Όθωνα μέχρι τον Κωστάκη Καραμανλή

Δεν έγινε τίποτα το συνταρακτικό.

Ο Όθωνας, πρίγκηπας εκ Βαυαρίας, ήρθε στην Ελλάδα όταν έμαθε ότι ο Καποδίστριας βλέπει τα ραδίκια ανάποδα και καιγόμασταν. Ήταν συγγενής του Γερμανού και έτσι μας έφερε μαζί του και την κουλτούρα με τα κινητά, της μπαταρίες και τα μπλου τουθ ακουστικά.

Η κακές γλώσσες λένε, ότι ήτανε μεγάλη κουνιστή λούγκρα και γι αυτό ήθελε να έρθει στο ελλαδιστάν, δηλαδή μόνο και μόνο για να βγάλει τα βίτσιο του φορώντας φουστανέλες και άλλα περίεργα, γλοιώδη, ελεεινά και πορνοδιαστροφικά πράγματα.

Έκατσε κάνα δυο φεγγάρια και μετά την έκανε με δάφνες και κλοτσιές, γιατί η δικοί μας τον πήρανε χαμπάρι. Από τότε ζει στο Ottobrunn πίσω από μια γυάλα σε ένα μουσείο. Οποιος θέλει μπορεί να τον επισκεφτεί, αλλά δεν ακούει άλλο καλά λόγω ηλικίας.

Μόλις λοιπόν πετάξανε τον Όθωνα, πήρε ο χείμαρρος και τον Κολοκοτρώνη, γιατί ήταν και αυτός ύποπτος (υπενθυμίζουμε ότι φορούσε συχνά φουστανέλα, οπότε το πρόβλημα ήταν dito με αυτό του Όθωνα).

Μετα, φέραμε τον Γιωργάκη της Δανίας, τον οποιο τον διαδεχτηκε ο Κωστακης Α', τον οποίο διαδέχτηκε ο Γιωργακης Β' τον οποίο τον διαδέχτηκε ο Παυλος ο μερακλής τον οποίο διαδέχτηκε ο Κοκός, γνωστος και ως Κωστάκης Β'.

Ενα βράδυ που 'βρεχε μονοτονα, τρία καλοπαιδα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Στυλιανός Παττακός και ο Μακαρέζος πήγαν στο Τατόι και ειπαν στον Κοκό να σηκωθει να φυγει.

Ανώνυμος είπε...

Sorry για το splatter αλλα αυτα εχουν πλακα
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Από της απαντήσεις νoμίζω το θέμα ξέφυγε αρκετά. Κατανοώ ότι υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις αλλά εδώ είναι η ενδεικνυόμενη σελίδα για αυτές;
Εάν πιστεύεις ότι το θέμα σου είναι σοβαρό, δεν χρειάζεται να το αναπτύσσεις τόσο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα, αντίθετα αποτελέσματα φέρνεις...
6146

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το 2012 και το ημερολόγιο των Μάγιας, οι άνθρωποι είχαν ένα ημερολόγιο που είχε κύκλο5025 ετών. Εάν παρέλειψαν να γράψουν για από εκεί και έπειτα δεν σημαίνει ότι θάρθει η συντέλεια...
6146

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τελικά η Αργώ ήτανε όντως διαστημόπλοιο? και αν ναι από ποιο πλανήτη? και αν η Αργώς ήτανε "κίτρινη" στο τέλος της διαδρομής θάχει να μου χαλάσει πεντακοσάρικο?

Έτσι για να προσθέσω στον προβληματισμό εδώ.

Πάνος, SV1COX
Υ.Γ. Γιάννη τα κείμενα αυτά όπως και να έχει είναι υβριστικά έναντι κάποιου προσώπου ή πολλών προσώπων (ακόμα και αν είναι φανταστικό) περιλαμβάνουν διευθύνσεις και στοιχεία (έστω και αν είναι φανταστικά) και υπογράφονται με κάποιο email ή πρόσωπο που (εκτός αν το γνωρίζεις προσωπικά) μπορεί να είναι , ή είναι, κατά το Νόμο φανταστικό. Προσωπική μου σαφή άποψη και πρόταση να διαγραφούν.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω και εγω με τι διαγραφη.
Ελπιζω μετα τελευταια δικα μου να χαμογελασατε γιατι ηταν Humor παρα την εκταση των
sw1jgw

sv8gke είπε...

Το χάσαμε το κορμί πατριώτη!!!!!!!!!!!

2Μδης είπε...

Βλέπω σήμερα τα χθεσινά σχόλια. Διέγραψα ένα από αυτά γιατί έγραφε πράγματα για συγκεκριμένο άτομο και ήταν ανώνυμο.
Οστόσο αν κάποιος θέλει να επεκταθεί επι του θέματος, σήμερα είναι η μέρα του! Να πάρει τηλέφωνο στην εκπομπή και να αναφέρει τις όποιες αιτιάσεις του για τους Ιεχωβάδες, τους έψιλον, τους ύψιλον κλπ. Όχι από εδώ!
Τα υπόλοιπα από την φρικιπαίδια είναι τουλάχιστον χαριτωμένα, αλλά ήθελα να ήξερα ποιος είναι ο πρύτανης του copy-paste!!!

2Μδης είπε...

Έσβησα και το pdf με τα ορνιθοσκαλίσματα νομίζω ότι οι δυο παραπάνω θα βρεθούν σε άλλο χώρο και θα λύσουν τις διαφορές τους!
Και τώρα σας αφήνω γιατί έχουμε και κατασκευή σε εξέλιξη.....

Ανώνυμος είπε...

τα χαριτωμενα του frikipedia τα εγραψα εγω ως χιουμοριστικη απαντηση στην τρελα που ειχε παρει διαστασεις!!!
Το εγραψα και παραπανω με μια συγνωμη για τη μεγαλη εκταση
sw1jgw

sv8gke είπε...

Και τώρα σας αφήνω γιατί έχουμε και κατασκευή σε εξέλιξη.....


Γιάννη παιδί μου.....οργιάζει η φαντασία μου!!!

2Μδης είπε...

...έναν αυξητή διάδοσης, Μιχάλη...

2Μδης είπε...

Σάββατο βράδυ. Στην γνωστή εκπομπή, "ειδικοί ερευνητές" αναλύουν το φαινόμενο της... Μόρας.
Προσπαθώ από ώρα να παρέμβω τηλεφωνικά για να τους προτείνω να κάνουν εκπομπή και για τους καλικάτζαρους αλλά οι γραμμές μιλάνε...
Είναι κι ένας "ειδικός" παπάς στην εκπομπή -ο πατήρ Νεκτάριος- που διατείνεται ότι η Μόρα είναι διαβολικό όν...
Έχει γέλιο!

Ανώνυμος είπε...

"Να μας είπούν (οι έλληνες) τί γνωρίζουν για την αρχαία Ελλάδα.Ζητούμε γνώση σοβαρή και υποψιασμένη.
Όχι φολκόρ και γραφικότητες.Γιατί γνώση της Ελλάδας είναι εκείνο που ξέρουμε να ζούμε κιόλας.Όχι δηλαδή ο Ηρακλής μωρό έπνιξε τα φίδια,ότι ο Αρχιμήδης εχάραζε κύκλους πάνω στην άμμο,ούτε ή τάν ή επί τάς,μέτρον άριστον (όχι πάν),ο Μινώταυρος στην Κρήτη και το πιθάρι του Διογένη.Ούτε αν ξέρουν πώς ο φαλλός του Δία εγίνηκε κεραυνός και χτύπησε στους σχιστούς λειμώνες της Ολυμπιάδας για να γεννήσει στο Φίλιππο τον Αλέξανδρο.Τέτοια γνώση της κλασσικής Ελλάδας θα'ταν τουρισμός στην Τυνησία.Η φουστανέλα και το κόκκινο φέσι στην Μελβούρνη και στην 5η Λεωφόρο κατά τις εθνικές εορτές.ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΟΥΣΙΑΣ.

Να μας ειπούνε δηλαδή αν έχουν ακουστά τα ονόματα Εμπεδοκλής,Αναξίμανδρος,Αριστόξενος ο Ταραντίνος,Διογένης ο Λαέρτιος,Αγελάδας,Λεύκιππος,Πυθαγόρας,Πυθέας που στον καιρό μας σημαίνουν Αινστάιν,Δαρβίνος,Μπετόβεν,Έγελος,Μιχαήλ Άγγελος,Μάξ Πλάνκ,Ροντέν,Κολόμβος.
Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης όπως ο σφαίρος στον Εμπεδοκλή,κενό στον Δημόκριτο,εκπύρωση στον Ηράκλειτο,μηδέν στον Παρμενίδη,κατηγορία στον Αριστοτέλη,
τόνος στους Στωϊκούς.
Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες τί τους λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο,μεταβάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο,δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο,χαλεπώς μετεχείρισαν στον Θουκυδίδη.
Να μας ειπούνε πόσοι φιλόλογοι έχουν διαβάσει στο πρωτότυπο 3 διαλόγους του Πλάτωνα,2 Νεμεόνικους του Πινδάρου,την Ωδή στην Αρετή του Αριστοτέλη,έναν Ομηρικό Ύμνο (κι αυτό δεν είναι ραψωδία).Και για να μας πιάσει τεταρταίος και καλπάζουσα να μας ειπεί ποιός γνωρίζει και διδάσκει από τους προφεσσόρους στα πανεπιστήμια ότι οι 3 τραγικοί ποιητές μας στη βάση τους είναι φυσικοί επιστήμονες,ότι στην διάλεξη του για την αρετή ο Πλάτων έκαμε στους ακροατές του μάθημα γεωμετρίας.Ότι η Ακρόπολη των Αθηνών είναι δωρικό κι όχι ιωνικό καλλιτέχνημα.
Ότι η διδασκαλία στο θέατρο ήταν κύρηγμα από άμβωνος.
Ότι η θρησκεία των ελλήνων ήταν αισθητική προσέγγιση των φυσικών φαινομένων.Δεν νομίζω αναγνώστη μου ότι η έρευνά μας θα μας δώσει ποσοστά γνώσης και κατοχής σε βάθος του κλασσικού κόσμου από τους νεοέλληνες που να υπερβαίνουν τους 2 στους 1.000.
Τί φωνάζουμε τότε και φουσκώνουμε και χτυπάμε το κούτελο στο μάρμαρο ότι είμαστε Έλληνες;Για το θεό δηλαδή.Παράκρουση και παραφροσύνη.
Δεν είναι τυχαίο που λέξεις ελληνικές όπως μουσική,θέατρο,οργασμός,φιλοσοφία,μαθηματικά,φυσική,
γεωμετρία,δημοκρατία,πολιτική περάσανε σε όλες τις γλώσσες του ΟΗΕ σήμερα.Και με τις λέξεις αυτές ζούν και δηλώνουν τις βαθύτερες ουσίες του ανθρώπινου βίου τα δισεκατομύρια του πλανήτη.Δεν είναι τυχαίο που όχι μόνον ο πλανήτης αλλά και ο ουρανός το σύμπαν ολόκληρο είναι κατάσπαρτο με τις ελληνικές λέξεις και τα ελληνικά ονόματα και με ελληνικά γράμματα ονομάζουμε διεθνώς τους φωτεινότερους αστέρες κάθε αστερισμού.Όχι δεν είναι καλόλου τυχαίο.
Εκείνο που είναι τυχαίο είναι πως ο λαός που κατοικεί σήμερα στη χώρα που παλαιά εκατοίκησαν οι Έλληνες ονομάζονται έλληνες".

Δ.Λιαντίνης "Γκέμμα" σελ 111


Θα μου πείτε και ποιός είναι ο Λιαντίνης;Ή ο Πλάτων,ο Εμπεδοκλής,ο Παρμενίδης,ο Ηράκλειτος,ο Αριστοτέλης,ο Επίκουρος,ο Αναξαγόρας,ο Θαλής,ο Αναξίμανδρος,ο Αναξιμένης,
ο Πλούταρχος,ο Πρόκλος,ο Πλωτίνος,οι Τραγικοί,ο Όμηρος,ο Ορφέας και τόσοι άλλοι ;

Aν θέλετε να ψάξετε, μπορείτε. Δόξα τους θεούς υπάρχει μεγάλη γνώση στο διαδίκτυο και όποιος την αποζητά θα την εβρεί.Αν πάλι δεν θέλετε, μείνετε στο σκοτάδι και ασχοληθείτε με θεοσοφισμούς,εσωτερισμούς,καμπάλες,τεκτονισμούς,
πνευματισμούς,με ουφολογία και δρακοντολογία και αερολογία και με την εκάστοτε παράγκα είτε του ραδιοερασιτεχνισμού είτε του ποδοσφαίρου είτε της πολιτικής.

Μείνετε στον Χαλά και την Μπλαβάτσκι.

Με σεβασμό προς τον κάτοχο του ιστοχώρου τούτου.

Ραδιοπαρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Καλά ασε οχι να βαζεις και το Λιαντινη παρεα με τους υπολοιπους.
ελεος

2Μδης είπε...

Έχω διαβάσει τα παραπάνω...
Η ύπαρξη ουφολόγων και δρακοντολόγων ίσως είναι μια αφορμή για να αυτοκτονήσει κάποιος...

Ανώνυμος είπε...

Στην Τουρκια η μυστική οργάνωση ergenekon με μυστική δράση μεγαλύτερη από 90 χρόνια, αποκαληθθηκε μόλις πριν 2 χρόνια και δικάζονται τα μέλη της, επιφανείς κρατικοί υπάληλοι, επιχειρηματίες, ακαδημαικοί κλπ.
Αν έλεγε κάποιος πριν δέκα χρόνια κάτι για την ύπαρξη της θα τον έλεγαν τρελό.
Μην είσαστε τόσο επιπόλεοι με την Ε.

2Μδης είπε...

Επιπόλαιο είναι, να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Τουρκία. Η συγκεκριμένη οργάνωση ήταν και παρέμενε μυστική. Δεν υπήρχαν φαιδρά άτομα να διαλαλούν την μυστικότητα της στα κανάλια. Δεύτερον, υπήρχε σειρά ενεργειών που δεν είχαν αποδοθεί κάπου, και με την γνωστοποίηση της οργάνωσης της χρεώθηκαν. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο: Προσπαθούν να μας πείσουν για την ύπαρξη κάποιων πεφωτισμένων που δεν έχουν κάνει τίποτα, ΘΑ κάνουν όμως στο μέλλον και πρέπει να ελπίζουμε.... (εκτός αν πιστέψουμε ότι έριξαν το Στελθ με το πλασματοβόλο όπως λέει αυτός ο τύπος με το λευκό πεταχτό μαλλί και το σπινθηροβόλο βλέμμα…)

Ανώνυμος είπε...

Μην κόπτεστε αγαπητοί συνωμολάγνοι έφτασε το τέλος των Ιλουμινάτι:

http://www.rense.com/general77/chinsec.htm

Θα τους κάνουν σουβλάκι οι κινεζοι.


Xik!

de SV0 Bubes

2Μδης είπε...

Στο δικό μου μη βάλετε τζατζίκι!

sv8gke είπε...

Αυξητής διάδοσης χωρίς τζατζίκι και με μπόλικο κρεμμύδι;;;;θα μας τρελάνει αυτό το παιδί!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ευνόητο ότι ένα πλοίο δεν μττορεί να ξεκινάει από τις Αλπεις ούτε να πετάει πάνω από τη Λιβύη, αλλά ούτε, όπως αναφέρεται στο παρακάτω απόσπασμα, να βρίσκεται σε μια κλειστή λίμνη όπως η Τριτωνίδα. Σχετικά με αυτό το θέμα γράφει ο Ηρόδοτος: «Ενώ η Αργώ περιέπλεε τον Μαλέα, παρασύρθηκε, όπως λένε, από βόρειο άνεμο και ρίχθηκε μακριά, στη Λιβύη. Πριν όμως αντιληφθεί την ξηρά, ρίχθηκε σία βράχια της λίμνης Τριτωνίδας».
Επίσης, ο Ι. Ρισπέν στο έργο του Ελληνική Μνθολογία αναφέρει ότι: «Μετά την αναχώρηση τους από το νησί των Φαιάκων, οι Αργοναύτες έφβασαν κοντά στην Πελοπόννησο. Σφοδρή όμως τρικυμία τους απομάκρυνε από αυτήν και τους έριξε στις ακτές της Λιβύης. Αφού αποβιβάσθηκαν στις αμμώδεις προσχώσεις της Μεγάλης Σύρτεως, βάδισαν επί δώδεκα μέρες και δώδεκα νύχτες, μεταφέροντας την Αργώ στους ώμους τους και έφθασαν στην Τριτωνίδα, από την οποία βγήκαν χάρη στον Τρίτωνα».
Σε αυτό το σημείο πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί ότι, όταν στην αρχαιότητα αντέγραφαν κάποιο έργο, δεν το μετέφεραν πάντοτε με ακρίβεια, αλλά, αν υπήρχε κάποιο ακατανόητο γι' αυτούς κείμενο, είτε ίο παρέλειπαν είτε το προσάρμοζαν στο γενικό νόημα του έργου. Στην παραπάνω περίπτωση, που ο αντιγραφέας αγνοούσε ότι η Αργώ ήταν διαστημόπλοιο και αδυνατούσε να κατανοήσει πώς ένα πλοίο από την ανοικτή δάλασσα βρέδηκε σε μια λίμνη, πρόσδεσε ΐη δική του εκδοχή, που θεωρούσε ότι ήταν η πιο λογική, ότι δηλαδή το μετέφεραν οι Αργοναύτες δώδεκα ημέρες και νύχτες στους ώμους τους και μετά το έριξαν στη λίμνη ή, σύμφωνα με χην άλλη εκδοχή, ότι παρασύρθηκε από βόρειο άνεμο και έπεσε στη λίμνη.
Η Αργώ εκτός από διαστημόπλοιο ήταν και υποβρύχιο, όπως διαφαίνεται από τους παρακάτω στίχους: «Αλλά εις τους Μινύας οι θεοί επέβαλαν σκληράν δυστυχίαν, εις το έσχατον δε μέρος του βυθού διαπλεύσαμεν ίο ύδωρ (Ορφικά, στ, 1068-69}». «Όιαν ανεφάνη κατά τη δεκάτην ημέραν η αυγή που φωτίζει τους ανθρώπους, προσηγγίσαμε εις τα Ριτταία Υψώματα, από εκεί δε αμέσως η Αργώ προχωρούσα ταχέως διήρχετο δια στενού ρείθρου».
Σχετικά με αυτούς τους στίχους, ο ερευνητής-συγγραφέας Κωνσταντίνος Ποταμιάνος στο βιβλίο του Τα Ιερά Όπλα των Ελλήνων παραθέτει την παρακάτω αξιόλογη αναφορά:

Είναι ενδιαφέρονια αυτά που αναφέρει ο Μ. Αβογκάνιρο σε άρθρο του στο περιοδικό ΗΛΙΟΣ με τόν τίτλο «Ευρέθησαν θερμαί Διαβάσεις Υπό τον Παγωμένον Ωκεανόν» (ιεύχ. 533, 18 Σεπιεμβρίου 1954) και πιθανότατα το στενό ρείθρο από το οποίο διήρχειο η Αργώ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια υποθαλάσσια θερμή διάβαση. Γράφει, λοιπόν, ο Μ. Αβογκάνιρο για μια σοβιετική αποστολή που είχε οργανωθεί από τον καθηγητή Λόπωφ, και η οποία πέρασε καίω από ιούς πάγους του Πόλου με υποβρύχιο. Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το πολύ ενδιαφέρον αυιό άρθρο: «Το μικρό αυτό εύχρηστον υποβρύχιον, καλώς εξωπλισμένον παρέπλευσε τας αρχάς του Δεκεμβρίου του 1953 όλας τας γνωστάς ακτάς από την θάλασσαν του Μπάρεντς μέχρι των νήσων Βράγγελ, διερχομένον δια του ακρωτηρίου Τσελιούσκιν. Κατόπιν πολλών άκαρπων αναγνωρίσεων, ανεκάλυψε την είσοδον υπογείου διώρυγας που εξηκολούθει υπό τα παγόβουνα με μίαν θάλασσαν "αεριζομένην", δηλαδή θάλασσαν που επέτρεπε μεταξύ αυτής και του θόλου των πάγων χώρον αναπνευσίμου αέρος. Αλλοτε το υποβρύχιον ήτο εις θέσιν να πλέη εις την επιφάνειαν, άλλοτε δε έπρεπε να βυθισθή δια να αποφυγή την επικίνδυνον γειτονίαν ενός παγωμένου όγκου από τον οποίον έπρεπε να προσιατευθή.
»Η διάβασις εφαίνειο προσανατολισμένη από ανατολών προς δυσμάς και συχνά διηρείτο εις διακλαδώσεις, μεταξύ των οποίων η εκλογή εφαίνετο δύσκολος. Πολλές φορές ο πλοίαρχος εβύθιζε το σκάφος του μεταξύ δύο τοίχων πάγου, δια να διαπίστωση τελικώς, ότι κάτω ωρισμένου βάθους, όλαι αυtαί oi διώρυγες επικοινωνούν μεταξύ των. Ήτο αρκετόν να βυθισθή tο σκάφος τριάνια μέτρα, δια να ευρέθη εις το ελεύθερον νερό. Ο πάγος των παγόβουνων έλυωνεν εις το βά8ος αυtό υπό την επίδρασιν της υδροστατικής πιέσεως, όποια και αν ήτο η θερμοκρασία του ύδατος. Εξάλλου, η θερμοκρασία αυτή, ανήρχετο άνω του μηδενός, υπό την επίδρασιν των ρευμάιων θερμού ύδατος, των οποίων η γενική κατεύθυνσις διειηρείτο από νότου προς βορράν. Το βάθος της θαλάσσης ποτέ δεν έφθανε τα 300 μέτρα, ενώ συνήθως περιωρίζετο εις τα 25 έως 30 μέτρα...»

Αλλά και στο παρακάτω απόσπασμα αποδεικνύεται ότι η Αργώ είχε φθάσει στο Βόρειο Πόλο: «Έπειτα οδηγοΰντες το ταχύ πλοίον εφδάσαμεν εις τους Κιμμερίους, οι οποίοι μόνοι εκ των άλλων ανδρώπων είναι εστερημένοι από το φως του ήλιου, του διατρεχόντος δια πυρός, γιατί το όρος Ρίπαιον και το ύψωμα Κάλπιον εμποδίζουν την ανατολή του Ήλιου».
Είναι ευνόητο ότι αυτό το απόσπασμα αφορά πολικές περιοχές, αφού στο Β. Πόλο από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου είναι συνέχεια ημέρα και από ης 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Μαρτίου επικρατεί συνέχει νύχτα, ενώ στο Ν. Πόλο στα ίδια χρονικά διαστήματα επικρατεί νύχτα και ημέρα.
Ακόμα, η ονομασία Ριπαία Όρη, πρέπει να αφορά τα παγόβουνα, που αφθονούν σε αυτή την περιοχή τα οποία κατακρημνίζονται, δηλαδή ρίπτονται (ριπαία) στη θάλασσα.
Όμως και η γλώσσα που μιλούσαν οι Αργοναύτες δεν ήταν η καθομιλουμένη της εποχής. Σχετικά με αυτό το στοιχείο, υπάρχει μια αξιόλογη άποψη από τους Γάλλους ερευνητές Ζακί Μπερζιε, Λούι Παουελς και Ζακ Μπεργκιέρ, οι οηοίοι σιο βιβλίο τους Αιώνιος ¶νθρωπος γράφουν τα παρακάτω:

Μερικοί οξυδερκείς συγγραφείς, που τους έκανε εντύπωση η ομοιότηια που υπάρχει ανάμεσα στις λέξεις γοιβική και γεωτική, πίστεψαν ότι πρέπει να υπήρχε στενή σχέση ανάμεσα στη γοτδική και στη γεωδαιτική ή μαγική τέχνη. Για μας, γοτθική τέχνη -αρ γκοτίκ στα Γαλλικά- δεν είναι παρά μια ορθογραφική παραμόρφωση [ης λέξης αργκοτίκ που σημαίνει «γλώσσα της πιάτσας» και που η ομοφωνία της είναι τέλεια, σύμφωνα με το νόμο της φωνητικής. Είναι η παραδοσιακή σολομωνική που διέπει όλες ιις γλώσσες και δεν παίρνει καθόλου υπόψη της την ορθογραφία. Ο καθεδρικός ναός είναι ένα έργο ιέχνης «art goth» ή «argot» (αργκό) σαν «μια ιδιάζουσα γλώσσα για όλα τα άτομα που έχουν συμφέρον να επικοινωνούν τις σκέψεις τους, χωρίς να γίνονιαι αντιληπτοί από αυτούς που τους περιβάλλουν». Πρόκειται συνεπώς για μια ατιοκρυφιστική ομιλούμενη. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη μάγκικη γλώσσα είναι αποκρυφισιές, απόγονοι των argo (αργκό)-ναυτών (Αργοναυτών), που επέβαιναν σιο πλοίο Αργκό (Αργώ), πλέοντας με ούριο άνεμο προς την ευδαίμονα παραλία της Κολχίδας, για να κατακτήσουν το ξακουστό χρυσόμαλλο δέρας (...).

Κάποιοι εκ των παρεβρισκομένων θα σπεύσουν να υποβαθμίσουν την κουβέντα χωρίς να προβάλουν αντιεπιχειρήματα. Ομώς ας σκεφτούν. Σε κάθε σχεδόν σελίδα της Ελληνικής Προϊστορίας συναντώμε παράδοξα πράγματα που ακόμη και με τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές προόδους δεν είμαστε σε θέση να τα εξηγήσουμε. Να υποθέσουμε ότι δεν γνώριζαν τι έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι; Η φιλοσοφική και ορθολογιστική τους συγκρότηση ήτο τόσο ευρεία ώστε δεν μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε. Δεν έχουμε να κάνουμε με ευφάνταστους και τυφλωμένους από την θεολογική πίστη ανθρώπους ώστε να πιστεύουν σε θαύματα. Και τότε η Μυθολογία τι είναι ; Έργον της Μυθολογίας είναι η απόκρυψη των εννοιών , ώστε να υποχρεώσει τον ερευνητικό άνθρωπον να διεισδύσει στο βάθος των σημαινομένων και με διαφορετικές μεθόδους να φθάσει στην σοφίαν των μη αποκαλυπτομένων στην πρώτην αναζήτηση εννοιών.

Οι Έλληνες θεοί και Ημίθεοι(Ήρωες) διέθεταν είτε την προκατακλυσμιαία υψηλή τεχνολογία είτε υπερφυσικές δυνάμεις, που τις χρησιμοποιούσαν επιλεκτικά και επενέβαιναν σε δεδομένες κρίσιμες στιγμές για να αλλάξουν το ρου των πραγμάτων. Αυτές τις ικανότητες δεν τις είχαν όλοι φυσικά , αλλά μερικοί - εκλεκτοί που ήσαν μυημένοι στα μυστικά των Αρχαίων Ελληνικών Μυστηρίων . Ο υπογράφων θέλει να πιστεύει στην πρώτη εκδοχή , δηλαδή στην ύπαρξη προκατακλυσμιαίας τεχνολογίας, που την γνώριζαν ορισμένοι μυημένοι στα μυστήρια. Σήμερον εκείνους –και κατ’ επέκτασιν όσους από τους σημερινούς ασχολούνται με την αποκρυπτογράφηση των Αρχαίων Ελληνικών Γνώσεων -τους ονομάζουν «Ομάδα Ε». Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά, αλλά τα κύρια είναι τρία :

Πρώτον, τι ήτο το ιερόν άρωτρον;

Δεύτερον, τι ήσαν αυτά τα σημεία που παρέδωσε η Αίθρα στον γιό της για να τον καταστήσει ικανό να νικήσει τους φοβερούς κακούργους στο δρομολόγιο από το Αργος στην Αθήνα μόνος του; Ασφαλώς θα πρόκειται για κάποιο φοβερό όπλο που μπορούσε να εξουδετερώνει την δύναμη των ληστών και των τρομερών θηρίων, όπως λ. χ την Κρομυονίαν Συν και τον Ταύρον του Μαραθώνος.

Τρίτον. Τι ήτο το περίφημο νήμα της Αριάδνης που μπορούσε ο Θησεύς να προσανατολίζεται μέσα στο σκότος του Λαβυρίνθου;

Το Ιερόν «έχετλον» της Μάχης του Μαραθώνα
Στην μάχη αυτή των Αθηναίων κατά των Περσών ο στρατός των Αθηναίων και Πλαταιέων δεν υπερέβαινε τις 10-11.000 , ενώ ο Περσικός στρατός κατά τους μετριότερους υπολογισμούς ανήρχετο σε 110.000 , ενώ άλλοι τον αναβιβάζουν σε 300.000 και μερικοί ακόμη και σε 500-600.000 άνδρες. Οι Πέρσες διέθεταν και στόλο από 600 πλοία. Κατά το θρησκευτικό έθος των Ελλήνων , ο πολέμαρχος προσήνεγκε προ πάντων θυσίαν ευλαβή εις τους θεούς του πολέμου, τα δε ιερά απέβησαν αίσια. Ο Μιλτιάδης ωμίλησε στο στράτευμα και τους είπε να εφορμήσουν δρομέως κατά του εχθρού και συγχρόνως αντήχησε ο παιάν. Τότε έπεσε σαν πραγματικός κεραυνός εναντίον των Περσών. Και μέσα στο πεδίον της μάχης φάνηκε η οπτασία του προστάτη της Αθήνας, Θησέα, να μάχεται δίπλα στον Μιλτιάδη, ντυμένος με την χρυσή του πανοπλία που ετύφλωνε τους Πέρσες[Ιλιάς, 12, 8]

Το Ολογράφημα του Επίζηλου
Τότε ενεφανίσθη ένας γιγαντιαίος οπλίτης με μακριά γένια που σκέπαζαν σχεδόν την ασπίδα του μέσα σ’ ένα εκτυφλωτικό νέφος σκορπούσε κι’ αυτός θανατικό στον εχθρό!. Κατά τον Ηρόδοτο ένας οπλίτης ονόματι Επίζηλος του Κουφαγόρου εξ αιτίας της λάμψεως έχασε την όραση του[Ηρόδ. VI, 11] Τότε ακούσθηκε από το βουνό ένας εκκωφαντικός θόρυβος σαν να κυλούν πέτρες και βράχους, που τα δρασκέλιζε με άνεση ένας αγρότης, που έσπευσε να πολεμήσει εναντίον των Περσών, με το βαρύτατο για τα ανθρώπινα μέτρα εργαλείο του, καλούμενο «έχετλον»( αλέτρι ). Το ανάστημα και αυτού ήτο γιγάντιο, όπως και των προηγουμένων.! Με το αλέτρι του αυτό ή «έχετλον» άρχισε να σπέρνει το θάνατο στις Περσικές γραμμές. Μετά την μάχη το μυστηριώδες αυτό άτομο εξαφανίσθηκε και κανείς δεν το ξαναείδε. Ητο ο ήρωας που ωνομάσθηκε Εχετλαίος[Παυσαν. 1, 32, 5] , ο οποίος από τότε έγινε προστάτης των Αθηνών.

Ποια ήσαν τα «Σημεία» του Θησέως;
Ο Θησεύς ήτο υιός του Αιγαίως και της Αίθρας και εγεννήθη κατά τον εξής τρόπο. Ο Πιτθεύς εκήρυξε ότ εγεννήθη εκ του Ποσειδώνος για να μην ντροπιασθεί η Αίθρα. Τον ανέθρεψαν με επιμέλεια με παιδαγωγόν του τον Κοννίδαν, άνθρωπον ενάρετον, που τον εόρταζαν μίαν ημέραν προ των Θησείων. Όταν ο Θησεύς ήτο επταετής σεε κάποια επίσκεψη του Ηρακλή προς τον Πιτθέα , ο Ηρακλής αφήκεν την λεοντήν κατά γης, όταν εκάθησαν για δείπνον. Εκεί ήσαν αρκετά παιδιά και όταν είδαν την λεοντήν ετρόμαξαν και ετράπησεν σε φυγή, διότι την εθεώρησαν λέοντα. Όχι όμως και ο Θησεύς. Αυτός αρπάσας πέλεκυν παρά των δούλων, ώρμησε να φονεύσει τον λέοντα. Η Αίθρα έκρυβε τον Θησέα μέχρι που έφθασε δέκα έξη ετών. Όταν έγινε έφηβος ήλθεν στους Δελφούς και αφιέρωσε την θρεπτήριον κόμην του. Αυτό σημαίνει κούρεμα των μαλλιών του. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν δύο είδη αφιερώσεως της κόμης. Η μία ήτο η θρεπτήριος και η άλλη δε η πένθιμος. Όμως ο Θησεύς αφιέρωσε μόνον τα μπροστινά του μαλλιά και αυτό το είδος κουρέματος ωνομάσθη Θησηίς. Και το μέρος εκείνο που εκουρεύθη ο Θησεύς στους Δελφούς το ωνόμασαν Θησείον.

Οι ¶θλοι του Θησέως
Όταν μεγάλωσε η Αίθρα του έδειξε τα σημεία του πατρός του που ήσαν κρυμμένα κάτω από μια μεγάλη πέτρα. Όταν έλαβε αυτά ο Θησεύς αποφάσισε να έλθει στην Αθήνα διά ξηράς. Η οδός αυτή ήτο εξόχως επικίνδυνος και εθεωρείτο αδιάβατος την εποχή εκείνην, λόγω των ληστών και κακούργων, που την ελυμαίνοντο . Ο Πιτθεύς και η Αίθρα τον συμβούλευαν να έλθει δια θαλάσσης. Να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής την εποχήν εκείνην ήτο στην Ασίαν, δούλος της Ομφάλης. Όμως ο Θησεύς ήθελεν να μιμηθεί τον Ηρακλήν και ξεκίνησε από την Τροιζήνα να έλθει δια ξηράς στην Αθήνα. Καθ οδόν εσκότωσε στην Επιδαύρία τον Κορυνήτην, στον Ισθμό τον Σίννιν, στην Κορινθία την Κρομυωνίαν Συν, στα Μέγαρα τον Σκίρωνα, στην Ελευσινίαν τον Κερκύονα και στον Κηφισό τον Προκρούστην. Έτσι εκκαθάρισε την οδόν από τους ληστές. Όταν έφθασε στην Αθήνα αγνώριστος την ογδόη ημέραν του Κρονίου μηνός(Σεπτ/Οκτ) βρήκε την την Αθήνα σε αταξία, επειδή την βασιλεία κατετάρασσαν οι Παλλαντίδες και τον οίκο του πατρός του η Μήδεια, την οποία είχε τότε γυναίκα ο Αιγεύς. Μπήκε στον πατρικό του σπίτι χωρίς να αναγνωρισθεί και υποπτευόμενος τα πάντα, διότι η Μήδεια στο μεταξύ είχε πείσει τον Αιγαία να τον φαρμακώσει. Κάθισε στο τραπέζι και έβγαλε το ξίφος να κόψει το κρέας . Τότε ο Αιγεύς ανεγνώρισε το ξίφος και πείσθηκε ότι ήτο γιός του, οπότε πέταξε κατά γης το δηλητήριον, το οποίον εχύθη στον περίβολο του Δελφινίου Απόλλωνος, διότι εκεί ήτο ο οίκος του Αιγαίως.. Τότε τον αγκάλιασε και τον έκανε διάδοχο του θρόνου και τον έβγαλε να τον ιδούν οι πολίτες των Αθηνών. Οι Παλλαντίδες τον επιβουλεύοντο προφασιζόμενοι ότι ο Αιγεύς δεν ήτο νόμιμος βασιλιάς, και ότι ήτο θετός υιός του Πανδίωνος. Επαναστατήσαντες οι συνωμότες διηρέθησαν σε δύο μέρη έτοιμοι να πλήξουν τον Αιγαία . Τότε εξήλθεν ο Θησεύς και εφόνευσε τους κρυμμένους συνωμότες, ενώ οι άλλοι διεσκορπίσθησαν πριν φθάσει εκεί ο Θησεύς. Έπειτα δε εφόνευσε, τον λεγόμενον Μαραθώνιον Ταύρον, και τότε τον εφιλοξένησε η Εκάλη.

Τι ήτο ο Μινώταυρος;
Μετ’ ολίγον ήλθαν και οι πρέσβεις του Μίνωος και ζητούσαν τον τρίτον δασμόν, δηλαδή τους νέους που θα έτρωγε ο Μινώταυρος. Η επιλογή θα γινόταν με κλήρο , θεσμό που ίσχυε παντού στην Ελλάδα για λόγους δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Ταύτα δε ακούσας ο Θησεύς συγκινήθηκε και παρουσιάσθηκε στο Πρυτανείον προσφερθείς ο ίδιος ακλήρωτος να μεταβεί στην Κρήτη για να σκοτώσει τον Μινώταυρον και να ελευθερώσει δια παντός την Αθήνα από τον φόρον του αίματος. Τότε ο Αιγεύς έδωσε στον κυβερνήτη του πλοίου λευκά και πορφυρά ιστία να βάλει όταν θα έλθει, λευκά μεν αν νικήσει ο Θησέας και πορφυρά αν φονευθεί από τον Μινώταυρον. Ο Σκίρων εκ της Σαλαμίνος έδωσε σ’ αυτόν κυβερνήτην τον Ναυσίθοον και πρωρέα τον Φαίακα, έμπειροι και οι δύο της ναυτικής τέχνης. Λαβών τους παίδας από το Πρυτανείον ήλθεν πρώτον στο Δελφίνιον και αφιέρωσε στον Απόλλωνα την ικετηρίαν , δηλαδή κλάδον από την Ιεράν Ελαίαν, με λευκόν μαλλίον εστεμμένος. Έπειτα προσευχηθείς εσάλπαρε την έκτη του Μουνυχιώνος(Απρ/Μάιος) στην Κρήτην. Μερικοί λέγουν ότι η Αριάδνη, η κόρη του Μίνωος, τον αγάπησε και του έδωσε άτρακτον διδάξασα τον τρόπον πώς να εξέλθει δια του νήματος εκ του Λαβυρίνθου όταν θα σκοτώσει τον Μινώταυρον . Ο Θησεύς πολέμησε και εναντίον των Κεντ-αύρων στην Κενταυρομαχία. Οι Κέντ-αυροι ήσαν άγριοι, θηριώδεις με τερατώδη και παράδοξη δύναμη ώστε έρριπταν δένδρα, λίθους τεράστιους, σκοπέλους κ. α Η τεράστια δύναμη τους έκανε γένος απροσμάχητον και κινδυνωδέστατον. [Τι ήτο όμως η άτρακτος και το νήμα της Αριάδνης; Μήπως ήτο κάποιο όργανο για να μπορέσει να βγει από τον λαβύρινθο; Μήπως ήτο κάποιο μέσον επικοινωνίας με τους συντρόφους του , ή κάποιο μέσον συλλογής πληροφοριών; Προς το παρόν δεν είμαστε εις θέσιν να καθορίσουμε το είδος της τεχνολογίας της ατράκτου της Αριάδνης. Μια άτρακτος όμως μπορεί να είναι και ένα πηνίον παραγωγής ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, μια γεννήτρια, ή και μια συσκευή παραγωγής ακτίνων λέιζερ. Τούτο λύνει αρκετά ανεξήγητα πράγματα. Διότι με τις ατκίνες λέιζερ θα μπορούσε να τρυπήσει τα πλοία των Κρητών για να μην τον καταδιώξουν. Τι ήσαν οι Κένταυροι που είχαν τόση δύναμη; Κι’ αυτό το ερώτημα προς το παρόν θα μείνει αναπάντητο. Μήπως ήτο κάποια μηχανή που μπορούσε να σηκώνει με την μέθοδο της αντιβαρύτητος τόσο ογκώδη αντικείμενα; ]

Πως τρύπησε τα πλοία των Κρητών;
Όταν εξήλθε νικητής ετρύπησε τα πλοία των Κρητών και λαβών την Αριάδνη και τους παίδες των Αθηνών μετ’ αυτού απέπλευσε για την Αθήνα. [Πως τρύπησε τα πολοία των Κρητών , τα οποία ασφαλώς θα ήσαν επανδρωμένα και προστατευμένα; Ο Θησεύς με ένα και μοναδικό πλοίο με έξη νέους και έξη νέες συν τον πλοίαρχο και τον πρωρέα ήτο εις θέσιν να καταστρέψει ολόκληρο το στόλο του πανίσχυρου Μίνωα; Δύσκολον έως αδύνατον , εκτός κι’ αν διέθετε κάποιο αόρατο όπλο υψηλής τεχνολογίας, όπως λ.χ ακτίνες λέιζερ . Η συμμαχία του στόλου με τον Μινώταυρο και οι τιμές που έκανε στον Θησέα ο Μίνωας δείχνει ότι ο βασιλεύς ήτο όμηρος κάποιων ξένων δυνάμεων που εβίαζαν το βασίλειο του] Τούτο γίνεται αντιληπρόν διότι ο Μίνωας εχάρη για τον φόνον του Μινωταύρου διότι εμοίχευε την Πασιφάην, και λέγεται ότι απέπεμψε τον Θησέα εντίμως.[ Τι ήτο όμως ο Μινώτ-αυρος ; Από την Ελληνική Αρχαιολογίαν (ΩΓΥΓΙΑ τ. Δ’, σελ. 382, Αθ. Σταγειρίτης ) πληροφορούμεθα ότι: « επειδή έλεγεν , ότι οι θεοί έδωκαν αυτώ την βασιλείαν, εζήτησαν σημείον εις πίστωσιν τούτου . Όθεν προσευχήθη , και έπεμψεν ο Ζευς τον ρηθέντα ταύρον εκ της θαλάσσης» Τι σημείον είναι αυτό που ζήτησαν οι θεοί ; Και τι ήτο στην πραγματικότητα ο ταύρος που του έστειλεν ο Ζευς εκ της θαλάσσης, ο οποίος ας σημειωθεί, έτρωγε νέους ως θυσία και εμοίχευε την Πασιφάην την σύζυγο του Μίνωα;

Πως κατεστράφη ο Μινωικός Πολιτισμός;
Έχει πλέον γίνει αποδεκτόν από τους επιστήμονες ότι ο Μινωικός Πολιτισμός κατεστράφη από το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα(τσουνάμι) που σάρωσε μέσα σε λίγα λεπτά τις βόρειες ακτές της μεγαλονήσου. Μήπως ήτο η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης που κατέστρεψε στην γειτονική Κρήτη τον Μινωικό πολιτισμό ; Όλα δείχνουν ότι η καταστροφή οφείλεται στην μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας την βόρεια ακτή της Κρήτης, και το παλάτι του Μίνωα στην Κνωσσό. Την ολοκληρωτική καταστροφή ήλθε να συμπληρώσει η τέφρα που εκάλυψε τα πάντα σαν νεκρικό σάβανο. Και ο ρόλος του Θησέως ποιος ήτο σ’ αυτήν την ιστορία; Πιθανόν λοιπόν ο Θησεύς να μετέβη στην Κρήτη προς βοήθεια του Μίνωος και να επεκράτησε η άποψη ότι αυτός με την βοήθεια του νήματος της Αριάδνης εφόνευσε τον Μινώταυρον. Και φυσικά σε μια χαώδη κατάσταση όπως αυτή που επεκτάτησε ολίγον μετά την καταστροφή θα χρειάσθηκε την βοήθεια και τις πληροφορίες της πριγκίπισσας Αριάδνης, για να φέρει εις αίσιον πέρας το έργον του. Έτσι εξηγείται: α/ ο έρωτας προς αυτόν της Αριάδνης. β/ ότι ο Μίνως τον κατευόδωσε με τιμές , γ/ ότι ο Μινώταυρος εμοίχευε την σύζυγο του Μίνωος Πασιφάη(δηλαδή την Ειρήνη του βασιλείου του) δ/ η δύσκολη αποστολή που ανελάμβανε εθελοντικά ο Θησεύς να απαλλάξει την Κρήτη από το θηρίο κ.ο.κ . Και να σημειωθεί ότι η Πασιφάη τελικά εφαρμάκωσεν τον Μίνωα διότι έκανε παιδιά και με άλλες γυναίκες(προφανώς επακολούθησε αταξία), αλλά τελικά τον εθεράπευσεν η Πρόκρις(Πρώτη κρίση ή Πρωτο-Κρής). Όλα ταύτα κάτι σοβαρό σημαίνουν . Κάποιο σοβαρός και πιεστικός παράγων ήτο ο Μινώταυρος που του είχε στείλει ο Ζευς για να τον ελέγχει, ή συνέβη και τότε αυτά που συμβαίνουν στην εποχή μας . Δηλαδή τα δημιουργήματα του ανθρώπου να γίνουν οι δυνάστες του. Μήπως ο Μινώταυρος ήτο ένα σούπερ κομπιούτερ, ή κάποια θανατηφόρος ακτινοβολία; Μήπως ο Τ-ΑΥΡΟΣ σημαίνει τα ασθενή ενεργειακά πεδία ή την λεγομένη «Αύραν» ; Όμως την εποχή που έζησε περίπου ο Θησεύς συνέβη και ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνος. Σύμφωνα με τον Νόννο άσμα , s, στ 229-230 «Ο Ζευς κατέκλυσε όλη τη γη όταν ο Ήλιος έλαμπε στα νώτα του Λέοντος(…) και η Αφροδίτη κατείχε το εαρινό σημείο στον άνευ χειμώνα Ταύρον» Κατά τους αστρονόμους αυτά σημειώνονται από το 10.950-8.800 π. Χ ] Το τέλος της ιστορίας του Θησέως είναι γνωστόν . Ο καπετάνιος παρέλειψε να υψώσει τα λευκά ιστία και μπήκε στο Φάληρο με τα μελανά. Ενεκα τούτου ο Αιγεύς καταληφθείς εκ λύπης έπεσε εκ βράχου στην θάλασσα και επνίγη .[ΩΓΥΓΙΑ, τ. Δ’ σελ.241-]

Ποίος ήτο ο Θησεύς;
Ο Θησεύς ήτο Ήρωας και προστάτης των Αθηνών. Ο μεγαλύτερος άθλος του ήτο η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Αττική, τότε που οι άλλοι άνθρωποι είτε ήσαν ανθρωποφάγοι , είτε ζούσαν στα σπήλαια και στα δάση. Η εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Αττική έγινε: α/ με την συνένωση των 12 πόλεων β/ την δημιουργία κοινού Πρυτανείου και γ/ το σταμάτημα των συγκρούσεων μεταξύ των φυλών. Το θείον κήρυγμα του ήτο «Δεύρ ίτε πάντες λεώς επί ισομοιρίαν» Οι φτωχοί προσήλθαν ασμένως στο κάλεσμα του, ενώ οι πλούσιοι αντέδρασαν. Τέλος, κατόρθωσε να πείσει και τους πλουσίους ότι ήτο προς το συμφέρον τους η δημοκρατία. Τότε πρόσφερε στους πολίτες της Αττικής αβασίλευτη και δημοκρατική πολιτεία , αυτός δε παρέμεινε ο φύλαξ των νόμων και στρατηγός της δημοκρατίας.[ Αυτά να τα βλέπουν οι αμαθείς που γράφουν ότι η δημοκρατία στην Αττική εθεσπίσθη επί Σόλωνος. Όμως τα ιστορικά τεκμήρια τους διαψεύδουν. Η δημοκρατίαπου ίδρυσε πρώτος ο Θησεύς είναι ηλικίας 12.000 έως 8400 χρόνια Προ Εποχής. Όπερ σημαίνει ότι οι Έλληνες είχαν δημοκρατία ακόμη και προ του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνος, που συνέβη το περίπου μεταξύ 9.000 και 10.000 π. Χ. Οι ξένοι λοιπόν οφείλουν το μεγαλύτερο επίδομα ευρεσιτεχνίας στους Έλληνες, δηλαδή το δικαίωμα της δημοκρατίας. Όμως αυτοί μισούν τον ευεργέτην τους και ανταποδίδουν την ευεργεσία με την αγνωμοσύνη και εχθρότητα προς του Έλληνες και την πλαστογράφηση της ιστορίας. ] Τότε ονόμασε την πόλιν Αθήνας(πληθυντικώς), δια το άθροισμα των πολλών πόλεων και κατέστησε και τον Ισθμιακόν Αγώνα. Ο θάνατος του λέγεται ότι επήλθε στην Σκύρο , όπου γκρεμίσηκε εξ αγνοίας, ή τον γκρέμισε ο Λυκομήδης στον γκρεμό, λόγω φθόνου, και έκτοτε κανείς δεν τον ανεζήτησεν. « Ύστερον όμως εφάνησαν σημεία προς τιμήν του που συνεκλόνισαν τους Αθηναίους και μάλιστα στην μάχη του Μαραθώνος. Τότε είδον πολλοί το φάσμα αυτού ένοπλο έμπροσθεν του Ελληνικού στρατού» [Πρ. Χρ.476]

Η Ομάδα «VRILL»(Αύρα)
Μετά το τέλος του Β! Παγκοσμίου πολέμου οι Βρετανοί ανακάλυψαν πολλά εργαστήρια κατασκευής «ιπταμένων οχημάτων » των Γερμανών και συνελήφθησαν –ουσιαστικά απήχθησαν –οι κορυφαίοι Γερμανοί επιστήμονες όπως λ. χ ο Φον Μπράουν και ο Κούρτ Ντάβις οι οποίοι εγκατεστάθησαν μυστηριωδώς στις ΗΠΑ πριν απο την έναρξη του πολέμου. Ο Αμερικανός ερευνητής Γουίλιαμ Χάμπινσον τονίζει πως « η Ομάδα VRILL έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό τεχνολογικά , ώστε κατορθώνει να ελέγχει χιλιάδες ανθρώπους με καίριες θέσεις σε όλο τον πλανήτη. Ήδη άλλωστε από την δεκαετία του 30’ τα μέλη της ομάδας VRILL ισχυρίζονταν ότι είχαν αναπτύξει τόσο πολύ την τεχνολογία τους , που θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτή του προκατακλυσμιαίου πολιτισμού [ΕΛΛΑΝΙΟΝ τ. 27, Δεκ/Φεβρ 2005]

Ευχαριστώ δια την φιλοξενίαν.
AΡΓΟΝΑΥΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Mάλιστα. Μυστικά Υπερόπλα των αρχαίων εΛΛήνων αλλά έλα ντεμ πως των ξέφυγαν του Ηροδότου και του Παυσανία;

Μετά την εκστρατεία των EΛ, στο εγγύς δικό μας μέλλον, με αρχιστράτηγο τον Ιερό Λιακούριο στη κουφάλα της γης με ανίκητες αντιβαρυτικές κοσμοσφαίρες ntaxtiridim, ο Αντίχριστος 666 νικήθηκε κατά κράτος. (Ο Ιερός Λιακούριος πριν αναγορευτεί Ισαπόστολος Άγιος μετά την επιβολή της 6ης κοσμοκρατορίας το 2024, ήταν τηλεβιβλιοπώλης και μίλαγε Δυνατά και Λιακουρικά). Όλες οι μετά Χριστό Προφητείες εκπληρώθηκαν τότε. Κυρίως καταστράφηκε μια για πάντα η Λογική (εφεύρεση των αθέων) και η Σκέψη (όργανο του Σατανά). Το αρχηγείο των 72 ρυπαρών υποχθόνιων φυλών κατάλαβε ότι δεν μπορεί πια να κερδίσει τον πόλεμο εκτός μιας πιθανότητας. Να καταστρέψει την σαβουροεκπομπή Δυνατά και Ελληνικά του μπουρδολόγου Ισαπόστολου στο παρελθόν για να μην εγερθούν οι ΕΛ συνειδήσεις. Τότε ο σατανιστής Νεφελίμ Εγκέλαδος άρχισε να στέλνει αντιορθόδοξες δονήσεις στο παρελθόν από τη Λευκή πυραμίδα (οι τυφλοί, άθεοι επιστήμονες τις ονομάζουν φυσικά φαινόμενα, σεισμούς). Αυτές οι δονήσεις περιέχουν κωδικοποιημένα μηνύματα, που μέσω των ψεκασμών υποταγής συνειδήσεων, αντίστροφων μηνυμάτων και σατανικών υποβολών με κόμιξ και μοντέρνας μουσικής, δημιούργησαν ένα αυτόματο καβαλιστικό πρόγραμμα στο εωσφορικό Ίντερνετ. Αυτό το πρόγραμμα πήρε τη μορφή ενός blog και σατιρίζει κριτικά τον μπουρδολόγο Ισαπόστολο τηλεπλασιέ. Είναι το γνωστό μιαρό και βλάσφημο funEL. Αυτό το όργανο του Διαβόλου είχε προφητευτεί από τον Ορθόδοξο μάντη κάΛχα, είναι γραμμένο στα αρχαιοΕΛληνορθόδοξα χειρόγραφα, εμφανίζεται σαν προειδοποίηση σε δακρύζουσες εικόνες, μουμιοποιημένους Άγιους Βησσαρίωνες και ότι άλλο μπορείτε (κυριολεκτικά) να φανταστείτε.

Η ακόλουθη ιερά ακολουθία έχει γραφεί για αυτή ακριβώς τη περίσταση:

ΕΛ(ατόγια) Ελληνίδα εξ (Κ)αφρικής

http://www.youtube.com/watch?v=0Z-H7CU3pfE

Ο ΠΑΤΟΣ ΟΥΚ ΕΣΤΑΙ ΤΕΛΟΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ

+ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΝ+ΣΚΟΤΑΔΙΣΟΝ+ΚΟΝΟΜΙΣΟΝ+



Γιατί ο Πούτιν δεν πολιορκεί τη Λευκή πυραμίδα στη Τακλαμακάν που μέσα της υπάρχει η παγκόσμια σατανιστική κυβέρνηση της Λευκής αδελφότητας που κυβερνάει τον κόσμο? Γιατί δεν στέλνει τις ανίκητες αντιβαρυτικές κοσμοσφαίρες να διαλύσουν κάθε αντίσταση? Γιατί ασχολείται με πυρηνικά, φυσικά αέρια και πετρέλαια αφού γνωρίζει τόσα υπερτεχνολογικά Ελληνορθόδοξα μυστικά του Αγίου Όρους περί απεριόριστης ελεύθερης ενέργειας? Γιατί δεν αλλάζει τον καιρό αφού τα συστήματα ΤΕΣΛΑ του δίνουν τη δυνατότητα να παγώσει τη Σαχάρα και να ρημάξει στους τυφώνες και τους σεισμούς την Αμερική (όπως έκανε με το τυφώνα κατρίνα?). Γιατί δεν επεμβαίνουν οι ΕΛ, οι Εψιλον, οι κάππα οι λάμδα, οι Όμικρον κλπ, με την υπερτεχνολογία που «ζουν ανάμεσά μας»? Τι κάνει ο γέροντας που είναι σε συνεννόηση με το θεό? Τον λούτσο έκλαιγε? Γιατί ΔΕΝ έπιασαν πάτο αυτοί που πολεμάν το Τραχώνι? Τι έγινε άραγε η Ρομφαία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που εμφανίστηκε πάνω από τον πλανήτη... την έκανε χαλαρά και μας άφησε μονάχους μονάχους? Τι απέγινε ο απατεών Γιαννάκης που ζωγράφιζε τα σημεία και τα τέρατα στο Τραχώνι,... ετοιμάζει κι άλλη Προφητεία? Γιατί δε βάζει ο ΕΛ θεός λίγο τη χερούκλα του να βοηθήσει τη κατάσταση? Πως άφησε ο ΕΛλην Χριστός να πάρουν το πάνω χέρι οι εβραίοι κακοί σατανιστές και παραμέλησε τον περιούσιο υπερλαό του εμάς τους ΕΛληνες? Γιατί άφησε να γίνει η Άλωση της Πόλης και μετά 400 χρόνια σκλαβιάς? Γιατί γεμίσαμε αλλοδαπούς που χαλάνε το θεϊκό Ιχώρ του αίματός μας? Γιατί δεν εκστρατεύουμε στους πόλους που είναι οι τρούπες της κοίλης γης να ρίξουμε κανένα υπερτεριρέμ και αγιασμό στους καλλικατζαραίους αντίχριστους νεφελίμ που ζουν μέσα στη κουφάλα να τους εκπολιτίσουμε όλους όπως έκανε ο Μεγαλέξανδρος? Γιατί δεν φτιάχνουμε μια στρατιά εξορκιστών να κάνουν ευχέλαια να διώξουν τα δαιμόνια να φχαριστηθεί και ο Θεός και να κόψει τα καψόνια? Γιατί δεν κάνουμε τον Προφήτη υπουργό θρησκευμάτων (ενός θρησκεύματος δηλ.) , να ανέβει η εθνική οικονομία στα ύψη και συνεπώς να πάρουμε ξανά όλα τα χαμένα εδάφη (όλο τον πλανήτη)? Γιατί δεν έγινε σεισμός να βυθιστεί η Καλιφόρνια όπως ρητά προφήτευσε πριν ένα χρόνο ο μυστικός γέροντας +σκοτάδισον+? Γιατί του Αγίου Χοζεβήτη δεν έγινε κανένας ανεμοστρόβιλος, κανένας χιονιάς, καμία καταστροφή και χάλασε τη μπουγάδα στον μπουρδολόγο Προφήτη? Γιατί δεν εγείρονται επιτέλους οι Ελληνικές συνειδήσεις και τα παιδιά νομίζουν ότι είναι τούρκοι αλβανοί κινέζοι γιαπωνέζοι ινδοί περουβιανοί μεξικάνοι Ιταλοί Εσκιμώοι, ενώ είναι ΕΛληνες? Γιατί ΔΕΝ έχει επαληθευτεί καμμιά μπουρδοΠροφητεία και μας έχει στο περίμενε και δώστου ο καιρός γαργαρ και τα βαρύδια μας εκινήθησαν? Γιατί δεν έγινε Ιερά Σύνοδος για την αναγνώριση της ΕΛληνικότητος του Χριστού? Γιατί δεν ξηλώνουν το σατανιστικό τρίγωνο μάτι των Ιλλουμινάτι από τους θόλους των ορθόδοξων εκκλησιών? Γιατί δεν κάνει ο Συννεφάκης καμιά βιοτεχνία αντιβαρύτητας να χεστούμε στο τάλιρο όλοι μας και τον σνομπάρουν οι κυβερνήσεις όλων των χωρών και όλοι οι συνωμότες νεοταξίτες επιστήμονες όλου του κόσμου? Γιατί δεν εισάγουμε το ιερό υπερσαβουροβιβλίο του Μαλέους Μαλεφικάρουμ στη διδακτέα ύλη του δημοτικού, να μάθουν τα παιδιά μας πως να ξεχωρίζουν και να καίνε τις μάγισσες? Γιατί όλα τα σαβουροπακέτα που τελειώνουν ξαναεμφανίζονται ξανά και ξανά και αυτό το Θαύμα+παραμύθι, κρατάει χρόνια? Γιατί οι περισσότεροι ψεκασμένοι με σιωνιστικούς ψεκασμούς υποταγής συνειδήσεων, ισχυρίζονται ότι όλοι αυτοί που βγαίνουν και λένε για μυστικές ομάδες και τα κάνουν αχταρμά σε εκπομπές και οι συν αυτώ, χρήζουν κλινικής ψυχιατρικής βοήθειας ή καραμπινάτο εισαγγελέα?


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙEΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ (ΣΑΝ ΤΗ ΦΡΑΠΕΛΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΕΣΡ;

Ραδιοπαρατηρητής.

2Μδης είπε...

Θα ήθελα να παρακαλέσω τον φίλο που έγραψε το σχόλιο με την υπογραφή "Αργοναύτης", αφού τον ευχαριστήσω που μας τιμά με τον χρόνο του.
Αφιέρωσα και εγώ αρκετό χρόνο όπως ήμουν υποχρεωμένος για να διαβάσω ένα σχόλιο για την ανάρτηση μου. Ανταυτού είδα πράγματα που μου είναι γνωστά, υπάρχουν στο διαδίκτυο ακριβώς έτσι, και τα απορρίπτω γιατί:
α. Δεν υπάρχουν στο κείμενο του Ορφέα. Υπάρχει παραφιλολογία τραβηγμένη από τα φρύδια, βασιζόμενη σε χίλιους δυο άλλους πλην του πρωτοτύπου.
β. Θα ήμουν ευγνώμων αν τη στιγμή που η ομάδα Ε/ ο αρχάγγελος Μιχαήλ/ ο γέροντας Καραβίσιος ή όποιος άλλος, προβεί στην κατατρόπωση των Τούρκων/ Εβραίων/ μεταναστών/ κλπ αλλοφύλων να μας κάνετε μια υπόμνηση. Τότε όμως, όχι νωρίτερα γιατί από προφητείες έχουμε χορτάσει...
γ. Επειδή αναγνωρίζω την αγνή σας πρόθεση να ενημερώσετε ΚΑΙ την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα για τα μελλούμενα, θα σας υποδείξω να απευθυνθείτε σε διαδικτυακό περιοδικό του χώρου το κοινό του οποίου θα ακούσει με ενδιαφέρον το αντικείμενο των ερευνών σας. Μάλιστα έχει "χειρέψει" η θέση συντάκτη παρόμοιας στήλης με αποτέλεσμα το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό-δεν πρόκειται για ένα blog της σειράς σαν το δικό μου- να προσμένει έτοιμο να ακούσει τα όσα ενδιαφέροντα περιγράφετε και πιο πάνω.
Σας ευχαριστώ και πάλι, η στήλη των σχολίων είναι στην διάθεση του καθενός για ΣΧΟΛΙΑ!