Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Το μήνυμα των Φρυκτωριών. Ολόκληρο!


Κατά την "ραδιοερασιτεχνική" αναβίωση των Φρυκτωριών το καλοκαίρι, καταγράψαμε όλη την διαδρομή του μηνύματος από την Τροία μέχρι τις Μυκήνες και πάλι πίσω. Από την πλεονεκτική θέση που καταλάβαμε, την κορυφή του Μακίστου όρους, ακούγαμε όλους τους σταθμούς σε Ελλάδα και Τουρκία.


Καθυστερήσαμε να το βγάλουμε λόγω μεγάλου όγκου σε ΜΒ, αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο για να το κατεβάσετε από το site της ΕΕΡ, αλλά και να το δείτε από εδώ τραβηγμένο από διαφορετική κάμερα. Για διάθεση του αρχείου σε καλύτερη ποιότητα ρωτήστε στα γραφεία της Ένωσης.


Επιπλέον ήθελα να το αναρτήσω σε στιγμή που η επισκεψιμότητα θα ήταν ικανοποιητική. Το "επισκεψόμετρο" έχει καταγράψει ήδη ανω των 3000 επισκέψεων σε λιγότερο από τέσσερις μήνες που μετράει. Άρα είναι η καλύτερη στιγμή.


Κατά την διαδικασία διακρίνεται ένα μαύρο ιπτάμενο αντικείμενο να μου επιτίθεται επανειλημένα. Είναι ένα έντομο που τελικά έφυγε έντρομο. Απολαύστε το, προσπαθήσαμε να μην κόψουμε τίποτα από τα σχόλια της στιγμής... Καμεραμαν είναι ο Χρήστος SV1MM, φαίνονται η SV-Βάσω , ο Δημήτρης SV2BZM, και ο γράφων SV1BJY με εμφανές άγχος μέχρι τελευταίας στιγμής. Ομάδα υποστήριξης στην κατασκήνωση, 350μέτρα χαμηλότερα, ήταν ο Στάυρος SV8EUV, η Γωγώ και η Αμαλία....

12 σχόλια:

sv8gke είπε...

Αντε πάμε για την επόμενη εξόρμηση.....μήπως πρέπει να το δυσκολέψουμε λίγο;
Φρυκτορίες στον γίγαντα...και άνω.
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

sv8gke είπε...

Είπαμε έχω το....διορατικό!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά, για την σχεδίαση και την επιτυχή εκτέλεση. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πόση δουλειά έπεσε στη φάση της οργάνωσης. Πάντα επιτυχίες σας εύχομαι.
Παναγιώτης

2Μδης είπε...

Η καλύτερη ευχή είναι την επόμενη φορά να υπάρχουν περισσότεροι συνάδελφοι στην οργάνωση και στην εκτέλεση τέτοιων εκδηλώσεων.

admin είπε...

Μάλλον θα το διευκολύνουμε Mιχάλη για λίγους που διαθέτους εξοπλισμό!Κρίμα που τόσο λίγοι συνάδελφοι στην Ελλάδα ασχολούνται με τις πιο υψηλές συχνότητες και που η πρόταση μου πέρυσι για το field day στην ΕΕΡ για τους 1296 δεν βρήκε ανάλογη εκτίμηση.
Aλλά δεν θα καλοκαιριάσει; Θα δεις τότε ;)

73 και εύχομαι ότι και ο 2μήδης!

Ανώνυμος είπε...

Παντως περασαμε ωραια!!!
sw1jgw

sv8gke είπε...

Καλά ΄κατσε να έρθει το καλοκαίρι και θα δεις Νικ τι έχει να γίνει,ελπίζω να έχω και τον γίγαντα στο μενού.
Πάντως στο φιλντέϊ δεν βγήκε ούτε ένας στα 70 cm μην περιμένεις για παραπάνω.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

"Η καλύτερη ευχή είναι την επόμενη φορά να υπάρχουν περισσότεροι συνάδελφοι στην οργάνωση και στην εκτέλεση τέτοιων εκδηλώσεων."
Αυτό είναι το ζητούμενο και το ευκταίο. Και επαυξάνω.
Η ακριβής συχνότητα είναι ελάσσονος σημασίας, 2μ., 70εκ., 23εκ. ή και ακόμη παρακάτω. Το ερώτημα είναι μπορούμε; Δύσκολο με τα μέσα που διαθέτουμε αλλά, ποτέ δεν ξέρεις.
Σε κάθε περίπτωση το χόμπι το κάνουμε για την ψυχική μας ευχαρίστηση. Για την εκπλήρωση του: Transmit your passion... and liberate the spirit"
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλά και καλά σε όλους!
Αν όλα πάνε καλά Μιχάλη εγώ στα επόμενα θα βγω στα uhf και ας κάνω μόνο εσένα. Πάντως είναι κρίμα γιατί στο dxpedition που είχα πάει στη φαλκονέρα το 2006 έγιναν πάρα πολλές επαφές στα UHF με Αθήνα ενώ όταν γίνονται αλλα events πχ Αegean Contest / Field day οι πάνω συχνότητες συχνά απαξιώνονται ενώ το μέλλον είναι ψηλά!
73 de sv1eex με τις καλύτερες ευχές μου!

2Μδης είπε...

τεστ

Ανώνυμος είπε...

τεστ