Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Οδηγίες για το field day!

Παλιό κείμενο, κλασσικό, έχει ξαναδημοσιευτεί στο ιστολόγιο και στο "sv nea" παλιότερα:

Οι Δέκα Εντολές
(για την συμμετοχή σας στα VHF Contest)

Εγώ ειμί κύριος, ο σταθμός σου. Ο εξαγαγών σε, εκ γης τσιμέντου…
Η ευκαιρία σου να βγεις στην ύπαιθρο! Σήκω, κλείσε και το χαζοκούτι επιτέλους!
Έξι ημέρες εργάσου, την έβδομη πάρε μέρος στο κόντεστ.
Έξι μέρες σίγουρα δεν φτάνουν αλλά… προσπάθησε. Πρέπει να ετοιμάσεις εξοπλισμό για την επικοινωνία σου, εξοπλισμό διαβίωσης στην ύπαιθρο, τρόφιμα, και πηγή τροφοδοσίας. Έλεγξε τα δύο φορές και πήγαινε για το κόντεστ!
Ουκ εν τω πολλώ το ευ!
Αν κάνεις και ορειβασία, για να φτάσεις στο επιθυμητό σημείο (εδώ σε θέλω κάβουρα…) πάρε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Υπολόγισε σοβαρά τον παράγοντα βάρος. Άφησε σπίτι το φορητό MP3, την αρμαθιά με τα –άχρηστα- κλειδιά, το ρετρό μικρόφωνο που πέτυχες στο Μοναστηράκι και έσπευσες να το αγοράσεις επειδή ο πωλητής σε βεβαίωσε (μα την Παναγία!) ότι μ΄ αυτό τραγούδαγε ο Ξανθόπουλος στο «Κατατρεγμένος κι ορφανός» κλπ. κλπ.
Ερευνάτε τας κορυφάς
Γιατί στα 2Μέτρα θέλεις κορυφή. Δες λοιπόν το υποψήφιο βουνό, πάρε χάρτη της περιοχής και μελέτησε τον, και διάλεξε το πιο ψηλό μέρος που μπορείς να προσεγγίσεις. Κάνε και μια επίσκεψη μια-δυο βδομάδες νωρίτερα να δεις το περιβάλλον, και εντόπισε σημεία που οι χάρτες δεν δείχνουν. Να θυμάσαι ότι την πλέον έγκυρη ενημέρωση για το βουνό και για τα καιρικά του, την αντλούμε από τους ντόπιους βοσκούς. (Τι Γ.Υ.Σ. και Ε.Μ.Υ. μου λες…)
Στήσε ψηλά κι αγνάντευε.
Η απόλαυση μπορεί να εξαρτηθεί τελικά από λίγους πόντους! Μικρές διαφορές ύψους, ή θέσης δεξιά και αριστερά δίνουν συνήθως διαφορετικά αποτελέσματα. Βάλε την κεραία σου στο σημείο που από τα προκαταρτικά τεστ, διαπιστώσατε έντονα σήματα.
Όρισε τους ορίζοντες σου οριζόντια.
Για DX στα 2Μέτρα προτιμάμε την οριζόντια πόλωση. Τελεία και παύλα! Εξυπνάδες του τύπου «έβαλα μια 2 5/8 να δούμε αν ανοίγει το Παγγαίο…» ξεχάστε τις! Αν κάποιος θέλει να διαπιστώσει την λειτουργία των επαναληπτών ας τηλεφωνήσει στον EDZ. (αν τον βρει!...)
Τίμα τον πομποδέκτη και την αντένα σου.
Οποία τιμή και δόξα, για τον 2Μετρικό πομποδέκτη σου, όταν χρησιμοποιείς CW ή διαμόρφωση SSB. Για κεραία τώρα θέλεις μια μικρή μπημ πέντε-έξι στοιχείων. Οριζόντια!
Στου κουφού το αυτί, μίλα SSB.
Το SSB εκτός της έλλειψης θορύβου, σε σχέση με το FM, είναι και οικονομικότερο από άποψη κατανάλωσης. Το να χρησιμοποιήσετε FM για να «ανεβάσετε τον βαθμό δυσκολίας» είναι αφελές. Είναι σαν να επιχειρεί ένας δρομέας, να τρέξει με σαγιονάρες…
Ταν, όχι επί τας
Δίπλα στο 144,300 και όχι επάνω στο 144,300. Τουλάχιστον έτσι είναι το σωστό. Βγες στο 144,300, ανακοίνωσε το QRG και πήγαινε σε διπλανή συχνότητα κάνοντας κλήσεις: “CQ FIELDAY CQ FIELDAY” Αν δεν κάνεις κλήσεις (μέχρι να βγάλει η γλώσσα μαλλί) εννοείται δεν θα σου απαντήσει κανένας.
«Βροντάει ο Όλυμπος αστράφτει η Γκιόνα…»
…αλλά εσύ ούτε βροντάς ούτε αστράφτεις. Το αντίθετο. Μιλάς χαμηλά λες και κοιμάται κανένας. Το SSB θέλει φωνή. Άσε λοιπόν τα χαριεντίσματα και μίλα δυνατά και καθαρά. (Και σταμάτα να σπας τον καρπό σου όταν μιλάς…)
Μίλαγε και μη ερεύνα.
Κάνε τις επαφές σου σύντομα και σύμφωνα με τον κώδικα διεθνούς ανταπόκρισης. Άσε τις άσκοπες ερωτήσεις γιατί μπορεί να περιμένουν κι άλλοι σταθμοί. Στο κάτω-κάτω τι σε νοιάζει αν βρέχει στην Καστοριά; Θα πας να απλώσεις ρούχα;
Πορευθέντες καλέσατε πάντα τα έθνη.
Τουλάχιστον τα γειτονικά! Σε διάφορα κόντεστ, οι συνάδελφοι από γειτονικές χώρες επιδιώκουν επαφές με ελληνικούς σταθμούς. Κλήσεις λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις. (Ναι! Και με Τούρκους και με Βούλγαρους και με Αλβανούς θα μιλήσεις! Τι να κάνουμε, αυτοί είναι οι γείτονες μας. Αν δεν σου αρέσουν, βγες στο εκολίνκ να μιλήσεις με το… ξανθό γένος.)
Τρεις καλούν και δυο χαζεύουν.
Αν λοιπόν είσαι από τους δεύτερους που χαζεύουν, μην πετάγεσαι στην συχνότητα που οι άλλοι καλούν. Κάτσε και συ σε μια συχνότητα και ξελαρυγγιάσου να κάνεις επαφές. Γιαυτό σε στείλαμε στο βουνό; Για να φωτογραφίζεις τα κουκουνάρια;
Μην λάβεις το μικρόφωνο του σταθμού σου επί ματαίω.
Κάνε πολλές κλήσεις αλλά άκουγε κιόλας. Δεν πήγες για να ακούς τον εαυτό σου, αλλά να κάνεις επαφές. (Τα καρότα άστα σπίτι…)
Των φρονίμων τα παιδάκια, κουβαλάνε παϊδάκια…
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει κλπ, κλπ. Υπάρχουν πολλές παροιμίες που θα δικαιολογήσουν ένα τσιμπούσι. Στην περίπτωση όμως που θα φτάσεις με ορειβασία στο σημείο εκπομπής, τα πράγματα αλλάζουν. Προτίμησε τρόφιμα όπως: ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μπισκότα και αρκετό νερό. Παραδείγματα συναδέλφων που πέρυσι ανέβηκαν στον Ταΰγετο, αφού πριν τσάκισαν δυο κιλά γουρνοπούλα, αγνόησε τα!
Ου κλέψεις!
…επαφές άλλων και από 25 βρεθείς με 65. Γράψε μόνο τις επαφές που πραγματικά έκανες.
Ου ψευδομαρτυρήσεις.
…όταν θα συμπληρώνεις τις επαφές σου για να τις στείλεις, μην ανοίξεις το… callbook!

2Μδης

47 σχόλια:

2Μδης είπε...

Μετά από τόσα χρονια που έχει γραφεί το κείμενο, βλέπω να αναθεωρώ κάποιες από τις τότε απόψεις μου. Ειδικά μετά από την ισχυρή δόση QRO που πήρα στο sy8vhf!!

(Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα! Κάποιος -δεν σας λέω ποιος Μιχάλης είναι- αποφάσισε να ασχοληθεί με jt65! φτου! φτου!)

SV1OAA είπε...

πω πω πω καλά που λείπει ο λύκος.....

Ανώνυμος είπε...

καλα εγω τωρα πως να τα εξηγησω ολα αυτα στην YL ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΧΡΟΥΣΟΥΖΕΨΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ!

2Μδης είπε...

Μήπως σκόνταψε στο καλάμι που έχει καβαλήσει;...

Ανώνυμος είπε...

γιατι δε πας ρε μεγαλε εσυ να τα γραψεις αυτα στο μπλοκ το sv1cdy? μηπως κωλονεις? εγω θα του τα στειλω με μαιλ για να δει με τα ιδια του τα ματια τι φιλους εχει. περαστικα σου.

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Το ποιος εκ των δυο αρέσκεται στη καλαμοβασία είναι ηλίου φαεινότερο και δεν χρειάζονται υποδείξεις. Άλλωστε ποιος έχει βάλει στο blog του συνδέσμους άλλων ραδιοερασιτεχνών; Αυτό αποδεικνύει τα περί καλαμιών και άλλων συναφών φανταστικών αντικειμένων! Ο «άλλος» έχει και όνομα και διακριτικό τα οποία και γνωρίζεις. Ουδέποτε είπα ότι εσύ με γρουσούζεψες. Αλλά όποιος έχει τη μύγα … μυγιάζεται! Άσε που απ’ ότι κατάλαβα, «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει» εδώ που τα λέμε! Επιτέλους σταμάτα να παριστάνεις τον τιμητή του εαυτούλη σου και ρίξε μια ματιά γύρω από τα υπερυψωμένο εγώ σου! Θα βρεις πολλούς ανθρώπους που, από φίλους τους μετατρέπεις άλλοτε σε εχθρούς και άλλοτε σε αδιάφορους … περαστικούς! Ένα δεν είχα καταλάβει τόσο καιρό που μου παρίστανες το … φίλο, το πόσο κομπλεξικός είσαι! Αλλιώς δεν εξηγείτε αυτή σου η στάση. Αν μάλιστα ήσουν σωστός και αληθινός συνάδελφος θα μου είχες μιλήσει από κοντά για το … πρόβλημά σου! Γι αυτό άλλωστε δεν είναι οι φίλοι; Αλήθεια ξέρεις τι σημαίνει η λέξη φίλος; Μάλλον όχι, ε;

2Μδης είπε...

Συνάδελφε,
με έπεισες ότι "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται".

Δε σε ανέφερα πουθενά και θα μπορούσες -όπως μου υποδεικνύεις εμένα- να με ρωτήσεις!

Δεν απαντάω στους χαρακτηρισμούς που κάνεις... Δείχνουν το τι έκρυβες μέσα σου.

Μια διόρθωση μόνο: Ποτέ δεν σε θεώρησα φίλο. Μόνο γνωστό και συνάδελφο. Εγώ δεν έγινα ραδιοερασιτέχνης για να βρω φίλους και παρέες! Για να δεις τους λόγους για τους οποίους γίνεται κάποιος ραδιοερασιτέχνης -εγώ για αυτούς έγινα- να ανατρέξεις στην σχετική υπουργική απόφαση...

(Για το αν έχω προσωπικούς φίλους, δοκιμασμένους και καλούς, και ποιον θεωρώ εγώ φίλο... με συγχωρείς αλλά δεν σε αφορά. Δεν είσαι μέσα πάντως!)

'73

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Το ότι δε με ανάφερες ονομαστικά δε σημαίνει απολύτως τίποτα , αφού με φωτογράφισες πρώτα καλά – καλά! Γιατί εσύ ντρεπόσουν να με ρωτήσεις; Το ποιος κρύβει μέσα του τι, είναι πλέον ορατό. Έπεσαν για τα καλά οι μάσκες. Όσο για τα μαθήματα ραδιοερασιτεχνισμού, είσαι ο πλέον αναρμόδιος! Για τους φίλους και τις παρέες, αν αυτό ήταν το πρόβλημά σου που δε σε καλέσαμε κι εσένα μια φορά στη παρέα μας, λυπάμαι αλλά δε μας ταιριάζεις!

ΥΓ. Για τη ταμπακέρα φυσικά, ούτε λόγος.

2Μδης είπε...

Το είχα δει κι αλλού,
το βλέμμα του τρελού...

Απαντάνε σε όλα! Τρέχα!

http://dir.forthnet.gr/907-0-gr.html

Ανώνυμος είπε...

Kalispera Gianni tha ithela na xeris oti den eho kanena provlima mzisou ote ke me ton Giorgo , to sholio peri grafton sta arh....sou ipothike protou matho oti to apenandi prosopo ison esi ,Ola ta parapano anaferonde gia tihon pareminefsis apo orismenous, exalou an ego eho ptovlima me kapion tha ton iha anaferi onomastika ipografondas eponima,ke fisika apo ton aera opou sto parelthon to eho praxi sto 145225, episis na xerou i anagnostes tou blog pos then tazome me kanenos to meros stin sigekrimeni paraxigisi gia ton aploustato logo sas gnorizo ke tous dio, to ti tha gini stin sinehia afora esas tous idious,efhome na ta xanavrite . Ke prosohi ston aera gia tous tihon viastikous edos ke EKTOS Att ikis polla 73 de Sv1jgx

Ανώνυμος είπε...

bla bla bla ...

Ανώνυμος είπε...

blou blou blou mori roba xekouboti anonime de Sv1jgx

Ανώνυμος είπε...

Κράτα τους χαρακτηρισμούς για τους κολλητούς σου…


Ο ανώνυμος, ο επώνυμος, και ο ψευδώνυμος διακρίνεται ΜΟΝΟ από την ποιότητα ή την χυδαιότητα του λόγου του… Το ίδιο και τα blogs...

2Μδης είπε...

Για το τελευταίο σχόλιο, να διευκρινήσω ότι το κάθε σχόλιο χαρακτηρίζει τον σχολιαστή και όχι το ιστολόγιο...

Μάνο ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Καλό αυτό...
Τελικά ο μοναδικός που έγραψε επώνυμα εναντίον μου, έκανε λάθος! Βιάστηκε...
Αν ακολούθησε τη συμβουλή σου Μάνο, τώρα τον βλέπω να έχει πάρει νέφτι και να τρίβεται με συρματόβουρτσα...

Και έτσι μένουν οι άγνωστοι ανώνυμοι, οι οποίοι σημειωτέων εμφανίστηκαν μονομιάς στο μέχρι χθες άγνωστο μπλογκ, για να υποστηρίξουν τα γραπτά του εν λόγω -άγνωστου μέχρι χθες- δραστήριου μπλόγκερ. Ούτε ένας επώνυμος να υποστηρίξει τα γραφόμενα του! Ούτε ένας από αυτούς που με αποφεύγουνε, που δεν με κάνουν παρέα, που θέλουν να με απομονώσουν στην Ένωση… Όλους αυτούς που "εκπροσωπεί" αυτός ο κύριος! (Και βεβαίως όλοι τους είναι δραστήριοι και ταλαντούχοι ραδιοερασιτέχνες. Παραδείγματα!)

Μάλλον "πουλάω" και με το που έγινα αντικείμενο μένους στο εν λόγω μπλογκ, μαζεύτηκε άγνωστος κόσμος!
Μήπως αυτός ήταν ο στόχος της συγκεκριμένης επίθεσης;;;

Ανώνυμος είπε...

SV1JGX Να σου πω ότι
Το μικρό αυτό κείμενο βρίσκεται στην ΑΡΧΙΚΗ σελίδα επάνω δεξιά

Ο ανώνυμος, ο επώνυμος, και ο ψευδώνυμος διακρίνεται ΜΟΝΟ από την ποιότητα ή την χυδαιότητα του λόγου του… Το ίδιο και τα blogs...

Ανώνυμος είπε...

Kalispera Gianni tha ithela na xeris oti den eho kanena provlima mzisou ote ke me ton Giorgo , to sholio peri grafton sta arh....sou ipothike protou matho oti to apenandi prosopo ison esi ,Ola ta parapano anaferonde gia tihon pareminefsis apo orismenous, exalou an ego eho ptovlima me kapion tha ton iha anaferi onomastika ipografondas eponima,ke fisika apo ton aera opou sto parelthon to eho praxi sto 145225, episis na xerou i anagnostes tou blog pos then tazome me kanenos to meros stin sigekrimeni paraxigisi gia ton aploustato logo sas gnorizo ke tous dio, to ti tha gini stin sinehia afora esas tous idious,efhome na ta xanavrite . Ke prosohi ston aera gia tous tihon viastikous edos ke EKTOS Att ikis polla 73 de Sv1jgx




Καλησπέρα Γιάννη θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου ούτε και με τον Γιωργο,το σχόλιο περί γραφτών στα αρχ….σου ειπώθηκε προτού μάθω ότι το απέναντι πρόσωπο ήσουν εσυ,όλα τα παραπάνω αναφέρονται για τυχόν παρεξηγήσεις από ορισμένους, εξάλλου εάν εγώ έχω πρόβλημα με κάποιον θα τον είχα αναφέρει ονομαστικά υπογράφοντας επώνυμα, και φυσικά από τον αέρα όπου στο παρελθόν το έχω πράξει στο 144225,επισης να ξέρουν οι αναγνώστες του blog πως δεν τάζομαι με κανενός το μέρος στην συγκεκριμένη παρεξήγηση για τον απλούστατο λόγο ότι σας γνωρίζω και τους δυο. το τι θα γίνει στη συνέχεια αφορά εσάς τους ίδιους, εύχομαι να τα ξαναβρείτε. και προσοχή στον αέρα για τους τυχόν βιαστικούς εντός και ΕΚΤΟΣ Αττικής πολλά 73 Sv1jgx


Και μετά από προσεκτική ανάγνωση και μετάφραση ποια παραπάνω εννοείς που τα έγραψες όλα αυτά ? γιατί δεν τα βλέπω.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ

2Μδης είπε...

Άστο φίλε ανώνυμε... Μην κάνουμε και άλλη διαφήμιση.
Αν απορείς στειλε μου mail...

Ανώνυμος είπε...

anaferome gia tous teseris protos stihous apo to sinolo pou metafrases, an ke sti mia lexi ekanes lathos,ine prerminies ke ohi parexigisis pou sinithos ine to apotelesma tou protou, tora ase ola afta ke an ehis adia protis katigorias pigene na kanis ton 6L0NJ/4 sto 14.195 lsn up5 akougete uperoha, tora gia tis hideotites pou tis ides ,den thimame na sou egrapsa logia prostiha oute sou estila canena video me esena protagonisti se tsoda na mastigonis to delfini,ektos an ise allos anonimos ,ke ohi i parapano anonimi roba xekouboti. Telos den xana grafo, tha parkoloutho omos. de Sv1jgx

Ανώνυμος είπε...

Έχει ακόμη θέσεις
http://dir.forthnet.gr/907-0-gr.html

sv8gke είπε...

Αν και δεν το έχει ανάγκη,τα καταφέρνει και μόνος του,οφείλω να δηλώσω ότι στο πρόσωπο του Γιάννη έχω βρει έναν πραγματικό ΦΙΛΟ!!!Βέβαια αυτό έχει και το τίμημα του,ξεκινήσαμε ως συμμορία του 2μδη και οι συν αυτω(αποκτήσαμε και παρατσούκλια-έξυπνα οφείλω να ομολογήσω),στην πορεία γίναμε αρμονικές του,τώρα αυλικοί-κόλακες-θύματα και έπεται συνέχεια.
Η αλήθεια είναι ότι με τον Γιάννη μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος,κάτι όμως που δεν με εμποδίζει να τον έχω φίλο καθώς ξέρει να σέβεται τα πιστεύω του άλλου.
Ολα αυτά γιατί τέθηκε θέμα φιλίας.-

Ανώνυμος είπε...

Telos den xana grafo, tha parkoloutho omos. de Sv1jgx


parkoloutheis akomi ?

Ανώνυμος είπε...

καποιος εκλεισε τα σχολια στο ιστολογιο του....

Ανώνυμος είπε...

για λεγε για λεγε ...!

2Μδης είπε...

Εμένα πάντως, μου χτύπησαν το κουδούνι τη νύχτα και μου είπαν να κατέβω γιατί μου κλέβουν το αυτοκίνητο....

Ανώνυμος είπε...

Αστόχησαν???

2Μδης είπε...

Όχι! Απλά δεν κατέβηκα. Του είπα:
Ντεν έκο αυτοκίνητο καρντιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Μη τον είδατε τον Παναγή…?
Το φωτομοντέλο …?

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα με εκανες και γελασα να σαι καλα.
Ειχα γραψει σε γνωστο… blog…τα παρακατω
----------------------
Επεσαν οι μασκες και ξεσκεπαζονται ΑΝΩΝΥΜΟΙ και ΕΠΩΝΥΜΟΙ
Ειδατε τι κανει το ΔΝΤ ?

Ετσι δεν είναι ΠΡΟΕΔΡΕ ?
-------
Από τα post που γραφονται σε πολλα …από αυτά…
Διακρινω και κατι άλλο …
Ότι ο ενας προσπαθει να κολακευση τον άλλο..
ΤΥΧΑΙΟ …? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…!
----------------------


μηπως για αυτό εβαλε ΛΟΥΚΕΤΟ ?
ξερει καποιος κατι ?

Ανώνυμος είπε...

οι καλικαντζαρομούτσουνοι τελικά ποιοι ήταν ρε παιδιά; Κατάλαβε κανένας; Αφου δεν ήταν ο γνωστός, ποιος ήταν;
Φοβερό χιούμορ! Καλικατζαρομούτσουνοι-κομπλεξικοί!

Ανώνυμος είπε...

τα παραπανω (2) σχολια (εσεις τωρα δεν τα βλεπεται)γιατι τα εσβησε
ξερετε κατι ?

Ανώνυμος είπε...

δυο (2) απο τα παραπανω

Ανώνυμος είπε...

καποιο νεο... για τη λογοκρισια ....?

Ανώνυμος είπε...

ξερει κανεις ποια.... η ποιος ....ειναι η <> ?

Ανώνυμος είπε...

Ασπασία

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
2Μδης είπε...

Όποιον εννοεί να το γράψει ξεκάθαρα για να λάβει απάντηση!

Τα τελευταία σχόλια μάλλον αναφέρονται σε άλλο ιστολόγιο, το οποίο λογοκρίνει τις αντίθετες γνώμες.

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι.

Ίσως αν αρχίσετε να γράφετε συμφωνόντας απόλυτα με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ιστολογίου, για χυδαία θέματα που μπορεί να τα κατανοήσει, είμαι σίγουρος ότι θα τα δημοσιεύσει.

Του GGW για παράδειγμα, που γράφει για τα μέρη που συνηθίζει να επισκέπτεται, τα δημοσιεύει!!

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα πηδηξα... απο τη χαρα μου οταν διαβασα το post σου

σιγα μην γραψει ποιον ακριβως εννοει ...!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι ΑΚΡΩΣ ραδιερασιτεχνικά ενδιαφέροντα τι θέλετε να τα παραλείψει... η να τα διαγράψει... ο παπαστρουμφ ?
του GGW για παράδειγμα…..

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ αλλά και ΣΧΕΤΙΚΟ κάνει και… μαθήματα CW …ο ..συνάδελφος…?

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή και 13 σήμερα.
Λέτε να σπάσει το πόδι του κανένας;

Ανώνυμος είπε...

να παρουμε τηλ. να μαθουμε

http://www.yyka.gov.gr/communication/efimeries-nosokomeion

Ανώνυμος είπε...

εγραψα καποιοα σχολια στον γνωστο ιστιοχωρο και οχι μονο δεν πηρα απαντηση αλλα και τα διεγραψε...

και ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ποιος η ποια ειναι η ΑΣΠΑΣΙΑ ?
φορας παντελονια η ...

(το ερωτω απο εδω γιατι στον ιστιοχωρο ΤΟΥ μπορει να το σβηση ΔΕΥΤΕΡΗ φορα)

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην σου απαντήσει ο ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

test

Ανώνυμος είπε...

Του GGW για παράδειγμα, που γράφει για τα μέρη που συνηθίζει να επισκέπτεται, τα δημοσιεύει!!

----------

Άσε τώρα που έμαθε ότι θα μπορούν και οι SW να κατεβούν και στα HF γράφει ολόκληρο το callsign του δηλαδή βάζει και το prefix