Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

VHF Contest SSB/CW - Fielday HF/SSB 2011


Απόλυτα ευχάριστη εμπειρία το φετινό fielday και το αντίστοιχο vhf contest στα 2Μ...
Σημαντική διαφορά από άλλους διαγωνισμούς είναι η υποχρέωση των σταθμών να βρίσκονται μακριά από την κανονική τους θέση. Αυτό συνεπάγεται δυσκολότερες συνθήκες και ολίγον περιπέτεια αφού πέραν της λειτουργίας του σταθμού έχουμε εξαρχής εγκατάσταση, διαδρομή προς το σημείο εκπομπής, κατασκήνωση και διανυκτέρευση στην ύπαιθρο και μετά απεγκατάσταση και επιστροφή. Ως εκ τούτου, το τελευταίο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και η επιβράβευση, αφού ο χειριστής (ή οι χειριστές) βραβεύονται άμεσα από την φύση, την θέα, την παρέα και την "περιπέτεια" του event... Το καλύτερο βραβείο επομένως είναι η συμμετοχή!

Πριν περιγράψω τη φετινή διοργάνωση, θα γράψω δυο λόγια για το παρελθόν του θεσμού. Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι συμμετοχές στο Fielday ήταν... ανύπαρκτες! Στην καλύτερη των περιπτώσεων μια μεγάλη παρέα ραδιοερασιτεχνών πήγαινε στον Ταΰγετο και "κατεδάφιζε" ασύστολα! Επαφές στα 2Μ γίνονταν ελάχιστες και βέβαια ήταν η εποχή που το ssb στους 144ΜΗΖ ήταν σπάνιο! Η όλη διαδικασία (του fielday) τελείωνε με την επιστροφή από τον Ταΰγετο!!! Χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν πολλές κορυφές ακόμα, να γραφούν πολλά κείμενα, να παρακινηθούν πολλοί συνάδελφοι, να αλλάξουν πολλά στο θέμα των κανονισμών για να φτάσουμε σήμερα να έχουμε συμμετοχές στο fielday. To οποίο συν τις άλλοις χωρίστηκε σε δυο κατηγορίες σύμφωνα με την IARU μια για τα βραχέα/SSB που συνεχίζει να λέγεται fielday, και μια για τους 144ΜΗΖ/SSB/CW που λέγεται VHF CONTEST.

Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε αρκετές συμμετοχές από νέους συναδέλφους που σε άλλη περίπτωση -ειδικά με τον παλαιότερο κανονισμό- δεν θα είχαν καμία ελπίδα διάκρισης οπότε και δεν θα συμμετείχαν. Και βεβαίως υπάρχει η ενημέρωση, έντυπη ή ηλεκτρονική για να προβάλει την διαδικασία και να προσελκύσει καινούριο κόσμο...

Στην φετινή διοργάνωση λοιπόν είχαμε νέους συναδέλφους που τόλμησαν να πάρουν μέρος και πήραν ήδη το πρώτο βραβείο: Της συμμετοχής! Αυτό το βραβείο δεν το στερείται κανένας είτε είναι μέλος της ΕΕΡ που οργανώνει και δίνει τα "έπαθλα" είτε όχι.

FIELDAY 2011 - VHF Contest 2011
Νέες συμμετοχές είχαμε φέτος σαν αυτή του Παντελή SW1IWD από το ΚΜ09ΧΑ 1200m ASL. Φορητή εγκατάσταση με FT-897, μπαταρίες LIPO και κατευθυντική κεραία 7 στοιχείων. Σε εκκλησάκι του Αγίου Βυσσαρίωνα στο νομό Φθιώτιδας και τις δυο μέρες του κόντεστ, δηλώνει ευχαριστημένος και ετοιμάζεται ήδη για του χρόνου...







Το σημείο του, ΒΔ της Λαμίας, αποδείχτηκε φιλόξενο και όλα πήγαν καλά μετά το σχετικό "λιβάνισμα" του εξοπλισμού και το τρισάγιο που διάβασε ο παπά-Αλέκος που ήταν εκτός υπηρεσίας όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία...








Άριστη η παρουσία του Γιάννη SV3JBU από το KM07UE (Κυπαρισσία). Από την αρχή μέχρι το τέλος μακριά από το 144,300 και με συνεχείς κλήσεις που ανταμείφθηκαν με καλές επαφές.

Από την Λευκάδα ο SZ8L σταθμός του αντίστοιχου συλλόγου, στημένος στην παραλία για το fielday στα βραχέα. Χειριστές ο Κώστας SV8BUS και ο Παντελής SV2HWR.



Ο αντίστοιχος σταθμός SZ8L του συλλόγου για το VHF contest ήταν αρκετά ψηλότερα, σε κορυφή 1200m asl και με εξοπλισμό 4X8elements yagi που έφερε πολύ καλές επαφές κυρίως προς Ιταλία και βόρεια Αδριατική.
Θλιβερό γεγονός η επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος, από ηλίθιους που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ένας σταθμός μπορεί να κάνει επαφές χωρίς να είναι στημένες, όπως τον κατηγόρησαν. Συγκεκριμένα δυο ηλίθιοι έγραψαν στα ιστολόγια τους υπονοούμενα (και ένας τρίτος ηλίθιος σχολίαζε με κεφαλαία) ότι οι επαφές του Μιχάλη SV8GKE που χειριζόταν τον σταθμό ήταν στημένες από τον φίλο του στην Ιταλία τον Πάολο!! Και πως ο Μιχάλης παραμίλαγε στον αέρα μόνος του αφού δεν ακουγόταν ο ανταποκριτής!



Στα βίντεο φαίνεται καθαρά το ΠΟΥ ακουγόταν ο Μιχάλης και πόσο δυνατά, ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται ο εξοπλισμός που δεν έδινε περιθώρια αποτυχίας... (Φωτογραφία με την ηλιθιότητα των συκοφαντών θα βρείτε σε άλλο ιστολόγιο)

Σε κορυφή της Αχαΐας ήταν ο SV1LKM/3 κάνοντας επαφές στα βραχέα και ο Δημήτρης SW1JGW/3 στα 2Μ.







Στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής το Σάββατο και την Κυριακή οι συνάδελφοι έκαναν επαφές και πέρασαν καλά διασκεδάζοντας...






Ο σταθμός SZ3P της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου από το Παναχαϊκό όρος KM08WF και μεγάλο υψόμετρο ακούστηκε πανίσχυρος το πρωί της Κυριακής κάνοντας επαφές εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο SZ1SV σταθμός των ΟΕΑ από τις Αχαρνές επίσης δυνατός. Ή τουλάχιστον δυνατότερος αρκετά από πέρυσι που ήμουν στο ίδιο σημείο και τους είχα ξανακάνει. Θυμάμαι ότι την περασμένη χρονιά είχα δυσκολευτεί να τους κάνω όπως και τους περισσότερους σταθμούς στην Αθήνα λόγω αρνητικής μου θέσης. Βέβαια είχα φέτος δεύτερη κεραία σε στακ αλλά η λήψη του ήταν πάνω απο τα θεωρητικά 3db...

Έκπληξη ο SV8FMY από την Σάμο KM37IS, έφερε 59 και κάναμε άνετα την επαφή. Σε μεγάλο υψόμετρο στο όρος... πωστόπαμε;;;

Στην Εύβοια στο όρος Δίρφη ήταν ο Χρήστος SW1NJX και την Κυριακή είχε συνεχή παρουσία στο κόντεστ.

Ο Γιάννης SV1EMQ από το KM18UB φορητός επίσης με συνεχή παρουσία από κάποιο ύψωμα εντός λεκανοπεδίου...

Στον αέρα ήταν και o σταθμός SY1P από την Πεντέλη. Δυστυχώς η παρουσία τους επισκιάστηκε από το γεγονός ότι τις ίδιες ώρες που κάποιοι από την ομάδα έκαναν επαφές και διέθεταν τον εξοπλισμό τους, κάποιοι άλλοι έγραφαν ηλιθιότητες και συκοφαντούσαν τον σταθμό SZ8L που συναγωνιζόντουσαν στον αέρα. Πρωτόγνωρο, εντελώς λυπηρό και αντισυναδελφικό!!!

SV1BJY/P
Τον σταθμό μου τον έστησα στα 2.250m asl βόρεια του Γεροντόβραχου στον Παρνασσό. Η άνοδος με 4Χ4 ήταν δύσκολη και επεισοδιακή και χρειάστηκα και πάλι την βοήθεια του Λουκά SW1IVS που ξέρει την περιοχή λόγω εντοπιότητας... (και έχει και περισσότερα κυβικά στο δικό του 4Χ4!)






Στήσαμε μαζί, οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες φέτος τουλάχιστον την ημέρα είχε 12 βαθμούς θερμοκρασία και ελάχιστο άνεμο. Κεραία είχα δυο κατευθυντικές των 6 στοιχείων έκαστη και μηχάνημα το FT897 με μπαταρίες αυτοκινήτου. Είχα επίσης INVERTER από 12 σε 220 για μικρές αναγκες τροφοδοσίας όπως το μοτέρ της κεραίας... Ενισχυτής και προενισχυτής δεν δούλεψε γιατί κατά την διάρκεια της ανάβασης χτυπήθηκε μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα να κολάει στο ΤΧ χωρίς λόγο. Το πρόβλημα δεν λύθηκε επί τόπου οπότε δούλεψα με το ft-897 σκέτο.

Οι επαφές ήταν κυρίως με ελληνικούς σταθμούς SV, σταθμούς από Βουλγαρία LZ και Μάλτα 9H. Δεν έκανα Ιταλία ενώ άκουσα αρκετούς σταθμούς ΥΟ και ΥΤ που όμως δεν με άκουγαν αυτοί. Πριν την έναρξη του κόντεστ ακούστηκε πεντακάθαρα SSB ο SK7MW με MS να δίνει το διακριτικό του και μέρος του τετραγώνου του!!!! Είχα ακούσει και άλλους με MS πράγμα που επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα περίπου την ίδια ώρα... Δυστυχώς όμως δεν έγινε κάποια επαφή σε ms.

Κάποιους τους τρομάζει η ιδέα να ξενυχτίσεις μόνος σου στο βουνό. Μάλλον το έχω συνηθίσει, το μόνο πρόβλημα ήταν η θερμοκρασία που έπεσε στο 0 ξημερώνοντας Κυριακή, πράγμα που με ξύπνησε από τις 4...! H μασέλα μου θα έκοβε πέταλα αν της έβαζα μια λαμαρίνα!!

Αν και σε ένα κόντεστ δίνεις όλο σου το χρόνο στις επαφές, απόλαυσα ένα μοναδικό θέαμα κοιτώντας τον Ήλιο με τα κιάλια, την ώρα που έδυε ! Ο θεός του ηλιακού μας συστήματος, κατακόκκινος με τρεις μεγάλες μαύρες κηλίδες να κινούνται αργά στην επιφάνεια του!!! (Μην το επιχειρήσετε ποτέ νωρίτερα παρά μόνο αν είσαστε αρκετά ψηλά και ο Ήλιος "αγγίζει" τον ορίζοντα)

Το απόγευμα της Κυριακής ανέβηκε πάλι ο Λουκάς (συν γυναιξί και τέκνοις) για να βοηθήσει στο μάζεμα και την μεταφορά. Άλλη μια εξόρμηση είχε έρθει στο τέλος της. Στις αποσκευές είχα επιπλέον, ικανοποίηση για τον ευχάριστο χρόνο που μου πρόσφερε για ένα εικοσιτετράωρο η φύση, οι συνάδελφοι που επικοινώνησαν και ο ραδιοερασιτεχνισμός...
Συγχαρητήρια σε όσους αφιέρωσαν λίγο χρόνο για να κάνουν επαφές με τους διαγωνιζόμενους Συγχαρητήρια σε παλαιότερους συναδέλφους που ανέχθηκαν τα λάθη νεοτέρων πρωτοεμφανιζόμενων, και τους καθοδήγησαν στον σωστό τρόπο επαφής.

Αίσθηση μου έκανε η απουσία από τον αέρα της χαρακτηριστικής φωνής του Κώστα SV1OE(sk) που έδινε πάντα το παρόν στο FD και στα VHF... Δεν θυμάμαι fielday που να μην τον είχα ακούσει ΟΠΟΥ και αν είχα φτάσει!

Και του χρόνου να είμαστε καλά, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους όσους συμμετείχαν.

73 de SV1BJY

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Πάολο υπάρχει????. Δηλαδή στα VHF μπορείς να κάνεις επαφές και με άλλες χώρες? Μα πώς?

Ανώνυμος είπε...

με.... κεραιες!

SW1NJX είπε...

Μπράβο σε όλους, αν και έχω την εντύπωση ότι ήταν μικρότερη η συμμετοχή φέτος.
73

2Μδης είπε...

Η διάδοση πάντως ήταν καλύτερη από πέρυσι!

SV1GRN είπε...

Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικότερα στους νέους που συμμετείχαν πρώτη φορά. Να είστε καλά να το επαναλάβετε.
73

sv8gke είπε...

Μια χαρά ήταν,μια χαρά θα ήταν αν δεν.....

Ο σύλλογος μας φέτος αποφάσισε να συμμετάσχει και στις 2 κατηγορίες τιμώντας έτσι τους διοργανωτές του fd και vhf contest.Σταθμός HF στην παραλία Λευκάδος και VHF στην κορυφή Π.Ηλίας 1000 m a.s.l στο KM08hr.
Τα αποτελέσματα τουλάχιστον στον vhf σταθμό που συμμετείχα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και στόχο που είχα θέσει.
101 qso, 8 dxcc, 34 locators,συνολικά 42 multi και τελικό score 2,439,570 πόντους.

Όπως έγραψε και ο Γιάννης πάνω απ' όλα τα βραβεία είναι να χαρείς την συμμετοχή σου, να απολαύσεις την φύση, την παρέα, το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ....συμπληρώνω εγώ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όλα αυτά φρόντισαν να μου τα στερήσουν μέλη και φίλοι της ομάδας SY1P. Στο πρόσωπο μου φρόντισαν να "χτυπήσουν" τον αγαπημένο ραδιόφιλο IK7UXW Paolo και τον μικρό σύλλογο της Λευκάδος. Πέραν αυτού σε προσωπικό επίπεδο φρόντισαν να θίξουν το ρ/ε μου ήθος και αξιοπρέπεια υπονοόντας ότι "στήνω" ή δημιουργώ από φαντασίας qso.

Αντί να ξεστραβωθούν και να κοιτάξουν να κάνουν καμιά επαφή κατά την διάρκεια του contest, το κύριο μέλημα τους ήταν να αναρτήσουν στο οικείο τους blog ψεύδη, φαντασιώσεις και ανυπόστατες καταγγελίες. Δεν είχαν το ΘΑΡΡΟΣ να πουν τα πράγματα με το όνομα τους, αρκέστηκαν στις ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ τους ...(Αλήθεια για τα πράσινα 2μετρα ακριδο-ανθρωπόμορφα τέρατα που έχει το βουνό της Λευκάδας σας είπε ή το ξέχασε;; μαζί υποτίθεται ότι τα είχαμε δει!!!!!!! )

ΕΥΤΥΧΩΣ για εσάς δεν θα ενημέρωσω τον Paolo για τα τερτίπια σας, δεν αξίζει τέτοιος ξεφτιλισμός στην ρ/ε κοινότητα της Ελλάδος. Το ότι είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ μας το είχατε αποδείξει προ πολλού...

ΕΠΕΙΔΗ την ρ/ε αξιοπρέπεια και ήθος ΔΕΝ τα παζαρεύω με κανένα τυχοδιώκτη το log Δευτέρα πρωί εστάλη στην ΕΕΡ και θα παρακαλέσω να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και διασταύρωση στις επαφές.

ΕΠΙΣΗΣ έχω αναρτήσει το log στην προσωπική μου σελίδα και είναι στην διάθεση όλων προς έλεγχο.
Δείτε το εδώ:

http://www.iconsart.gr/sv8gke/expeditions/61-iaru-r1-vhf-contest-2011.html

Το πως ακουγόταν αλλά και άκουγε ο σταθμός μας στην Ιταλία θα το δείτε στα βίντεο που έβαλε ο Γιάννης αλλά και σε αυτό....
http://www.youtube.com/watch?v=-VeaVsnoj3Q

ΕΠΙΣΗΣ το log του σταθμού θα σταλεί και στις αντίστοιχες ενώσεις του εξωτερικού που έχω επαφές μαζί τους είτε ως συμμετοχή είτε ως check log. Και εκεί δεν χωρούν ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ!!

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ ρ/ε εαν κοιτάξετε το log θα διαπίστώσετε ότι επαφή με τον Paolo - IK7UXW ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Είναι για μεγάλο διάστημα ανενεργός, κατά την διάρκεια του contest δεν ακούστηκε στον αέρα.

Είστε άξιοι της τύχης σας.

Υ.Γ1 Είναι βαρύ το τίμημα να έχεις φίλο και συνοδοιπόρο στις expeditions τον sv1bjy
Υ.Γ2 Θέλω να πιστεύω ότι ο Αντώνης SW1OAN δεν συμμετείχε σε αυτό που συνέβη...
Υ.Γ3 Παπαφούνη δεν σε ξέχασα,με καθυστέρησαν οι φίλοι σου....σύντομα κοντά σου!!

2Μδης είπε...

Καλά κάνεις και δεν ενημερώνεις τους Ιταλούς. Μας έκανε μια φορά ρόμπα ο τζίτζικας με τις"κατασκευές" του να μην ξαναγίνουμε τώρα με τους ηλίθιους!

Μου έλεγε συνάδελφος χθες ότι παραπλανήθηκαν και θα πρέπει να σου ζητήσουν συγγνώμη, αλλά δεν τους έχω ικανούς...

Ικανοί είναι μόνο στη λάσπη...

Γκιώνης είπε...

SW1JGW & SV1LKM / τρίο.

Δημήτρη θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πολύ όμορφη παρέα και τις επαφές που οι δυο μας μπορέσαμε και κάναμε ενω παράλληλα δεν παραλλειψαμε να δουμε και να βοιώσουμε τις ομορφίες και λιχουδιές της επαρχίας που μας φιλοξένησε.
Ἒιλικρινά χαίρομαι που το τελευταίο σου ΣΚ ως SW ήμασταν μαζι. Αυτος ο μητσος θα μου λείψει. Του χρονου ως SV πλεον θα εχεις όλη την ανεση να τρεξεις τα HF και να πραγματοποιήσεις την επαφή με την όμορφη Ιαπωνία.

Ευχαριστώ όλους για τις επαφές. Επειδή δοκιμάστικα στα HF δεν μπορω να πω οτι εκανα πολλές επαφές με έλληνες. Χαρηκα όμως την δημιουργική προσπάθεια όλων των συναδέλφων.

Γκιώνης

ΥΓ Πριν πολλά χρονια η επαφή μου με HF παλι σε fields.

http://www.youtube.com/watch?v=ebfwdJz5htA&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Στη Σάμο ακούστηκαν αρκετοί σταθμοί και φέτος!
Το < km37is > είναι το 'ορος Καρβούνης στην κεντρική Σάμο

73 SV8FMY

Ανώνυμος είπε...

Contest Rules....
The use of self spotting is not allowed in any category.

ετσι για να μην ξεχνιομαστε

Γκιώνης είπε...

1) Για να μην ξεχνιόμαστε θεωρρώ απαράδεκτο συναναδελφοι πολαπλά μέλη συλλόγων και επιτροπών κατα την διάρκεια του διαγωνισμού να κάνουν αναρτήσεις περι στημένων επαφών και λοιπων αβάσιμων οικασιών. Ενω παράλληλα στη φτωχοπαρέα τους διακομοδούσαν και το γεγονός φωνάζοντας αγαπημένες τους εκφράσεις. Κατι σαν τις χαζοχαρούμενες φίλες.
2) Παράλληλα προσπαθώντας με πιρουέτες να ανασκευάσουν δεν εχουν τα στρειδια να ονοματίσουν ποιο φιλο ποιανου κατηγορούν και γιατί.
3) Σε οχλήσεις τόσο απο τα μπλογκς όσο και απο τηλεφωνικές επικοινωνίες αρνηθηκαν τα παντα ωσαν μαρίες μαγδαλινές. Λες και εγω δεν εχω φίλο το Μίλτο και ο μίλτος ειναι άλλος που δεν εννουσε οτι εννοούσε ο Κωστακης
4) Ο μικρός κωστάκης λοιπόν ενω απο το μπλογκ του λέει άπειρα και κατηγορεί κόσμο όταν σηκώνει το τελεφουγκεν ειναι μουγκεν. Ωραιος ρε ψηλέ. Ειναι ψηλός ο Κωστάκης? Μπα για τον χοντρο γραφω.
5) Οταν η αγαπητή συμπαθεστάτη Σιντυ αναρτάνει (αμαρτάνει) πρέπει να ενημερωθεί απο υψηλόβαθμα στελέχη δια την ορθή τοποθετηση την οποία δεν γνωρίζει αλλα εχει αποψη και ειναι και διαχειρίστρια.
6) Τελικά ο Παολο δεν ήταν ο Παολο αλλα και ο Γκέκας δεν ειναι φιλος με τον Παολο που ήταν άφαντος στο εφετινο κοντεστ.
7) Μεσα απο έγκυρη πληροφόρηση και άλλα μέλη της παρέας εμάθανε να εκάμνουνε κωλοτούμπες και πιρουέτες.

Το σποτάρισμα μας μάρανε ρε παιδιά. Λασπη άπειρη παντού απο παντού.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Α ρε GGW το 1P ειχε αρχοντιά στο Aegean. Αλλα έμαθα ότι πέρναγες καλά οπότε δεν πειράζει. Μεχρι στιγμής εισαι ο MVP των contest και καλορίζικος βίκτωρας. Οταν όμως λύπει η γατα χορεύουν τα ποντίκια.

Γκιώνης.

2Μδης είπε...

Ο ηλίθιος τελικά μπορεί μόνος να επιβεβαιώνει τον τίτλο του...

The road less pedaled είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The road less pedaled είπε...

Μάλιστα. Ο SV1GSU επιστράτευσε το αφοπλιστικής ευήθειας επιχείρημα ότι "εγώ δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ο SV8GKE/SZ8L στήνει επαφές με τους Ιταλούς και τον Πάολο".
Και σκίζει τα ιμάτια του, τα καλσόν του, κλπ κλπ ρωτώντας "ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ? ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ πως έγραψα εγώ κάτι ?"

Η απάντηση είναι 3 αναρτήσεις παρακάτω, στο κατακάθι που ονομάζει "ραδιοερασιτεχνικό μπλογκ" έχει ανάρτηση με τίτλο "Οι Ιταλοί είναι φίλοι μας" και "Γεια σου ρε ....Πάολο (ποιος είναι αυτός;;) με τα ωραία σου, και την παρέα σου!!!
Αλήθεια, γιατί κάποιοι παραμιλάνε στον "αέρα" μόνοι τους;;"


Ακόμα και τώρα, που έχει δημοσιευτεί το log του SZ8L/SV8GKE (μια μέρα μετά την λήξη του κόντεστ παρακαλώ !) στο διαδίκτυο, που έχουν δημοσιευτεί βίντεο στο youtube που δείχνουν τι σηματάρες φέρνει ο σταθμός του στην Ιταλία, ούτε ο SV1GSU, ούτε ο SV1CDY είχαν το θάρρος και την παρρησία να αποσύρουν τις κατάπτυστες αυτές αναρτήσεις-ντροπή για τον ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό.

Όπως και ο SV1CDY διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις μέσω του μπλογκ του για την Ένωση, ότι τάχα μου για το field day δεν δέχεται log από μη-μέλη. Και αντί να το σβήσει, έβαλε ένα σχόλιο μέσα σε παρένθεση το οποίο παροτρύνει τον αναγνώστη να κοιτάξει το τάδε σχόλιο προκειμένου να δει το αυτονόητο. Το εξωφρενικό είναι πως ο ίδιος του γράφει στην ίδια ανάρτηση, μια σειρά παρακάτω από την λαθροχειρία ολκής "Μην ξεχνάτε να διαβάζετε ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ τους κανονισμούς που διέπουν την κάθε ρ/ε δραστηριότητα."
Τι να πει κανείς ? Και στην κορφή κανέλλα.

Κάποτε είχα σοβαρούς ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να δίνεται απάντηση σε κοτσανολόγια μίσους και φθόνου τύπου GSU & CDY. Ώσπου ανακάλυψα ότι τέτοιες λαθροχειρίες και ρετσινιές περί μη αποδοχής log από μη μέλη, περί Πάολο και δήθεν στημένων επαφών μένουν και πείθουν ανθρώπους υπεράνω υποψίας.

Γι'αυτό καλό είναι να υπάρχουν οι απαντήσεις ώστε να γεμίζει κανείς την φαρέτρα του με βέλη αποτελεσματικής άμυνας στην επικίνδυνη βλακεία.

Ευτυχώς που με έχει βρίσει (όχι μόνο εμένα αλλά και καμιά ντουζίνα άλλους) επανειλημμένα ο Κώστας Μωραϊτης δημοσίως από το κατακάθι του κι έτσι έχω πιστοποιητικό ραδιοερασιτεχνικών φρονημάτων. Θα με προβλημάτιζε έντονα αν με θεωρούσε καλή ρ/ε !
Βέβαια, μπορεί να ισχυριστεί ότι αναφέρεται σε κάποια άλλη ραδιοερασιτέχνη γένους θηλυκού ή και αρσενικού μιας και τους αρέσει να αποκαλούνται με γυναικεία ονόματα μεταξύ τους. Η εμπειρία αυτό έχει δείξει. Και μετα θα χτυπάει ο SV1GSU το χέρι του στο στήθος, θα γουρλώνει το μάτι όλο απορία και θα απαιτεί να μάθει "Πες μου, που, σε έβρισα, ΕΓΩ ?? ΠΟΥ ? ΟΧΙ ΠΕΣ ΜΟΥ !"
Καλό είναι να υπενθυμίσουμε πως η ευθύτητα η ειλικρίνεια είναι μισή αρχοντιά.

Τέλος, για το ποιος κάνει στημένες επαφές κλπ αυτό θα το δούμε πολύ, πολύ σύντομα. Μερικοί νομίζουν πως επειδή αυτοί το κλεψιμέϊκο το έχουν στο πετσί τους, πως έτσι είναι όλοι. Αμ δεν είναι. Και είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη. Και να μην παίζουμε σπιτάκια και λογοπαίγνια με τον Πάολο, με την ΕΕΡ κλπ.

Καλησπέρα.

2Μδης είπε...

Εμένα με προβληματίζει το αν αυτά που λένε o CDY και o GSU πρoς τα έξω τα λένε και μεταξύ τους και τα πιστεύουνε.

Δηλαδή τους θεωρούν όλους ηλίθιους και προσπαθούν να ανατρέψουν τα αυταπόδεικτα; Οι υπόλοιποι της παρέας τα χάφτουν;

Είχα την βεβαιότητα ότι δεν θα ζητούσαν συγγνώμη ως όφειλαν, τουλάχιστον στον σύλλογο της Λευκάδας και στον Πάολο. Έχουν κάνει χειρότερα στο παρελθόν για αυτό!

Ειδικά το ύφος τους περί ραδιοερασιτεχνισμού προκαλεί αν σκεφτούμε ότι οι ίδιοι στο ΑΕGEAN -την στιγμή που το σποραδικό στα 6 μέτρα είχε βγάλει κέρατα- έκαναν μόνο 30 επαφές! Το δημοσίευσε ο GGW στη σελίδα του με καμάρι!!!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι εκτός ραδιοερασιτεχνικής πραγματικότητας,
το ότι το συνεχίζουν και μάλιστα με την χυδαιότητα που τους διακρίνει, αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο.

ΥΓ SV1CDY με πληροφόρησαν ότι διατίνεσαι εγγράφως στο βοθρολόγιο του SV1GSU πως γνωρίζεις αν μου σηκώνεται ή όχι. Αφού σε συγχαρώ που παραδέχεσαι δημοσίως το αντικείμενο των ερευνών σου (το χούϊ σου), σου συνιστώ να συνεχίσεις να ψάχνεις και να έχεις γνώμη επ αυτού. Αλλά όχι σε μένα δεν θυμάμαι να με έψαξες! Άλλος ήταν από την παρέα σου! Βάλτους σε σειρά να μην μπερδεύεσαι... Καλό ψάξιμο λοιπόν!

sv8gke είπε...

ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ !!

Κώστα SV1GSU θα μπορούσα και εγώ να σου πουλήσω τρελίτσα.
Είδες πουθενά να αναφέρομαι σε σένα;; Στον SV1GSU Κώστα Μωραίτη;; Τρελάθηκες;; Ληγμένα παίρνεις;;

ΔΕΝ θα το κάνω όμως γιατί όντως σε σένα αναφερόμουν κατά κύριο λόγο και κατ' επέκταση στον SV1CDY και SV1EML. Φρόντισα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας να τα αφήσω απ'εξω διακριτικά και ειδικά τον Αντώνη SW1OAN, περιμένωντας ότι θα διαχωρίσουν την θέση τους από εσάς. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα να καθίσταντε συνυπεύθυνοι μαζί σας.

SV1GSU και λοιποί, OK δεν αναφέρεστε σε μένα..ΔΕΚΤΟΝ. Εαν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας απαντήστε μου:

Σε ποιόν Ελληνικό σταθμό, που δουλεύει Ιταλικούς σταθμούς στα vhf contest και έχει κολητιλίκια με τον Πάολο αναφέρεστε;;

Ποιός άλλος Ελληνικός σταθμός πλην του SZ8L δούλεψε Ιταλούς στο contest;;

Ποιός είναι αυτός ο Πάολο που χαρίζει ευχάριστες ραδιοφωνικές στιγμές και σε ποιόν τις χαρίζει;;

Ποιός είναι ο σταθμός που "τσιμπάει" ποντάκια από τους Ιταλούς ειδάλλως την είχε βαμένη;;

SV1CDY η ατάκα "γεια σου ρε Πάολο με τα ωραία σου και την παρέα σου" είναι από τις φράσεις που "έγραψαν";;
Θα ήθελες να το μεταφράσω και να το στείλω στον Πάολο;; Τον ξέρεις καλά από ότι φαίνεται και θα εκτιμίσει το χιούμορ σου αφάνταστα.
Και να ξέρεις παράξενες γεύσεις δεν αφήνουν τα contest, άλλα πράγματα τις αφήνουν!!

Σταμάτη SV1EML, αναρωτιέσαι με αγωνία αν θα πάρει το βραβείο ο Πάολο και ποιός είναι τελικά ο Πάολο.. Ποιος μιλάει για στημένες επαφές Σταμάτη;; ΕΣΥ;;!! και επαναλαμβάνω ΕΣΥ;;!! και ξαναεπαναλαμβάνω ΕΣΥ;;!!!! δεν δικαιούσε να ομιλείς εσύ...στου κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, μην το ξεχνάς αυτό!!

Οσον αφορά τα σχόλια περί της συναδέλφισσας Φρυκτόριας ένα θα πω. Η αναγνώριση της ως ρ/ε είναι παγκόσμια, δεν περίμενει αναγνώριση από κανέναν μας συμπεριλμβανομένου και εμένα...δεν είμαστε ικανοί να την κρίνουμε στο ρ/ε σκέλος της ζωής της.

Κώστα μην ζητάς επίπεδο συζήτησης από εμένα, είμαι και του αλωνιού και του σαλονιού, προσαρμόζομαι σε όλες τις καταστάσεις σαν τον χαμαιλέοντα..το επίπεδο σας ακολούθησα._

Υ.Γ Οχι δεν σε ξέχασα σου λέω, έμπλεξα λίγο...

Ανώνυμος είπε...

+1000!!!
SW1/SV1JGW

Ανώνυμος είπε...

Μερικά Ελληνικά ραδιοερασιτεχνικά μπλόγκ δεν αξίζουν την προσοχή σας. Ενίοτε βλάπτουν και την υγεία.
Εδώ και πολύ καιρό ασχολούνται με ψέμματα, άδικες κατηγορίες κλπ.
Προσφιλές τους έργο να διαβάλουν συναδέλφους.
Με διάφορα υπονοούμενα και όχι ευθέως (για ευνόητους λόγους) προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τα qso καταξιωμένου συναδέλφου που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τις υψηλές συχνότητες και δεν έχει διανοηθεί κανείς σοβαρός ραδιοερασιτέχνης να τον αμφισβητήσει.
Τελευταία προσπάθησαν να... αλλάξουν και τους κανονισμούς του field-day. Ακόμη και αν αυτό έγινε από λάθος και εφόσον δεν ανακαλέστηκε (το λάθος)Η ΕΕΡ χρειάζεται να τους ανακαλέσει στην τάξη (μέλος της είναι άλλωστε). Εάν δεν το κάνει μπορεί του χρόνου να της αλλάξει και τους κανονισμούς του hamfest!
Ότι και να γράφουν καλό θα είναι να μην διαβάζετε τα μπλογκ τους (όπως εγώ) και να μην τους απαντάτε. Όλα τα κάνουν για να έχουν τις απαντήσεις σας και να αισθάνονται κάπως.
Επαναλαμβάνω:
Μερικά Ελληνικά ραδιοερασιτεχνικά μπλόγκ δεν αξίζουν την προσοχή σας. Ενίοτε βλάπτουν και την υγεία.
Παραθέτω κάποια ξένα μπλογκ που αξίζουν να τα επισκέπτεται πότε-πότε κάποιος και μπορεί να αυξάνει τις γνώσεις του.
http://blog.g4ilo.com/
http://speakyssb.blogspot.com/
http://lindag0ylm.blogspot.com/
http://ve3clq.blogspot.com/
http://kb9mwr.blogspot.com/
http://n0tu.blogspot.com/
6146

2Μδης είπε...

Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από όσους σχολίασαν στην παρούσα ανάρτηση και δεν δημοσιεύτηκε το σχόλιο τους, και ήταν αρκετοί επώνυμοι και ανώνυμοι.

Άφησα να περάσουν MONO τα σχόλια των άμεσα θιγομένων από την αναίτια απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση της ομάδας του SY1P...

To έκανα για να μην "χαθεί" το θέμα σε δεκάδες άλλα άστοχα σχόλια.

Η πράξη αυτή της ομάδας του SY1P θεωρώ ότι είναι μνημειώδους κακεντρέχιας και θα πρέπει να μείνει σκοτεινό παράδειγμα προς αποφυγή...

Κατηγόρησαν για στημένες επαφές τον σταθμό που έπρεπε να συναγωνιστούν στον αέρα, μέσω ψευδών και συκοφαντικών αναρτήσεων και σχολίων στο δίκτυο.

Το θέμα των στημένων επαφών μιας και το άνοιξαν, μπορεί να εξαντληθεί σε επόμενη ανάρτηση με θέμα ΕΙΔΙΚΑ αυτούς που συκοφαντούν και ειρωνεύονται ενώ θα έπρεπε να μασάνε αντί να μιλάνε (ή να σχολιάζουν με κεφαλαία.)

Ως τότε...

sv8gke είπε...

Το log εστάλη και στον Κροάτη contest manager. Εκεί έχουν στείλει μέχρι στιγμής 89 σταθμοί από 11 διαφορετικά DXCC.

Τελικά τα μεγαθήρια δεν χτυπιούνται εύκολα, στα προσωρινά αποτελέσματα είμαστε στην 19η θέση έναντι 30 στην κατηγορία multi op.

Ευχάριστο είναι ότι 3 σταθμοί έχουν δηλώσει σαν best dx (odx) τον SZ8L.

Ακόμα πιο ευχάριστο είναι ότι ο 9A1ACD δηλώνει τον SV3JBU/P σαν best dx στα 1080km !!

Συγχαρητήρια Γιάννη, η σωστή δουλειά φέρνει και αποτελέσματα !!

Γκιώνης είπε...

Επεσε πολύ τσεκούρι απο όλες τις μεριές. Ουτε τελεία δεν περνάει, όχι σχόλιο.

Γκιώνης