Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το έξυπνο πουλί από το κλάστερ πιάνεται!

Ένα από τα εργαλεία που διαθέτει ο ραδιοερασιτέχνης σήμερα, είναι το κλάστερ. Από εκεί μπορεί να πληροφορηθεί την ενεργοποίηση κάποιου σπάνιου σταθμού, από εκεί μπορεί να ανακοινώσει την συχνότητα που εκπέμπει για να τον βρουν οι άλλοι σταθμοί.
Ωστόσο υπάρχουν και “συνάδελφοι” που χρησιμοποιούν βλακωδώς το κλάστερ και η περίπτωση που θα μας απασχολήσει σήμερα είναι αυτή: Κάποιος θέλει να “εκθέσει” συναδέλφους και χρησιμοποιεί ψευδείς ανακοινώσεις -που τις βλέπουν σε όλο τον κόσμο- γράφοντας στο κλάστερ με διακριτικό άλλου ότι βλακεία του κατέβει.
Το περασμένο καλοκαίρι τουλάχιστον δύο φορές σπόταραν με το διακριτικό μου. Την πρώτη φορά τα σποτ που βγήκαν ήταν τα εξής:
SV1BJY     144305.0 SV9OFO      
TNX FOR QSO GIANNIS 59 2126 14 May Crete
Εγώ δηλαδή, φαινόταν ότι εκείνο το βράδυ είχα qso με τον συνάδελφο από Κρήτη. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ημέρα τα είχα πει “ένα χεράκι” με τον συνάδελφο από την Κρήτη, αλλά από το διαδίκτυο! Και η “συνομιλία” μας δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ από μένα σε κανέναν. Αντίθετα ο συνάδελφος -εντελώς συμπτωματικά- εκείνο το βράδυ κατέβασε το ιστολόγιο του και μετά από μεγάλη περίσκεψη ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναγράψει. Την άλλη μέρα βέβαια το μετάνοιωσε και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να στερήσει την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα από την διαδικτυακή του παρουσία, και ξανάνοιξε το ιστολόγιο γιατί όπως είπε τον στήριξαν οι φίλοι του που συζήτησε μαζί τους το γεγονός!

Μέσα σε όλες τις άλλες υποθέσεις λοιπόν κάνω και αυτή: Λέω εγώ τώρα, μήπως οι φίλοι που συζήτησαν με τον συνάδελφο και ήταν οι μόνοι που γνώριζαν, έβγαλαν τα ψευδή σποτ στο κλάστερ;;

Την δεύτερη φορά το σποτ που είχε γίνει με το διακριτικό μου έλεγε:
SV1BJY     144300.0 SV8GKE       he is 24 hours there.!!!!
1502 23 Jun Greece
Ο Μιχάλης sv8gke δηλαδή κάποιον ενόχλησε με τις κλήσεις του, και έβγαλε το μήνυμα στο κλαστερ με το δικό μου διακριτικό και την υπόμνηση ότι εκπέμπει στο 144300 24 ώρες.
Την ίδια ημερομηνία στους Οθωνούς -κοντινή απόσταση στη Λευκάδα απόπου εκπέμπει ο Μιχάλης- βρισκόταν σε εξέλιξη η dxpedition j48o. Λίγους μήνες μετά διαβάζουμε στο 5-9REPORT από τον ΑΡΧΗΓΟ της αποστολής J48O, παράπονα για τον σταθμό που έκπεμπε επί 24ωρο στο 144,300.

Να κάνω και την εξής υπόθεση: Υπήρχαν άτομα που στην πρώτη περίπτωση συζήτησαν το γεγονός με τον συνάδελφο από την Κρήτη και στην δεύτερη περίπτωση ενοχλήθηκαν από τον Μιχάλη στους Οθωνούς;;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Από τον Ιούνιο που έγιναν τα παραπάνω ψευδή σποταρίσματα, το θέμα θάφτηκε -όπως θάφτηκε και το θέμα του Κρητικού συναδέλφου, όπως θάφτηκαν και άλλα χάριν της ομοψυχίας η οποία βάλλεται (όπως διατείνονται ορισμένοι) όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια. Έτσι από το χάμφεστ και μετά, πολλές εμπνευσμένες ενέργειες κάποιων συναδέλφων δεν έχουν δει δημοσιότητα. Η πρώτη που βγαίνει είναι αυτή με τα ψευδή σποτάκια, και αυτό επειδή υπήρξε η εν λόγω δημοσίευση στο 5-9REPORT. Κάποιοι είδαν ότι δεν τσιμπήσαμε τότε και έκαναν το λάθος να καρφωθούν με τα γραφόμενα τους τώρα.

Καλό είναι στο μέλλον, όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του να μην κουνάει το δάχτυλο επιτιμητικά. Εκτός του ότι δεν απευθύνεται στους “άλλους” είναι βέβαιο ότι θα γελοιοποιηθεί!
Και έπεται συνέχεια...;

45 σχόλια:

sv8gke είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι είπαμε ο Σταμάτης?

sv8gke είπε...

Η παρακάτω επιστολή εστάλη προχτές στο ηλεκτρονικό περιοδικό 5-9 report και ας ήταν στο παρά πέντε από την έκδοση του δημοσιεύθηκε.
Τους ευχαριστώ λοιπόν για αυτό.



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ !

Δυστυχώς για δεύτερη φορά δέχομαι τα πυρά του συναδέλφου SV2FPU ή παπαφούνη όπως συνηθίζει να υπογράφει τα άρθρα του μέσα από τις στήλες του ηλεκτρονικού περιοδικού 5-9 report.

ΝΙΩΘΩ την ανάγκη αυτή την φορά να απαντήσω και να δώσω ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτού του είδους τις επιθέσεις ενάντια στην αξιοπρέπεια μου και την ραδιοερασιτεχνική μου υπόσταση.

Πιο συγκεκριμένα στο τεύχος 117, στο άρθρο του J48O – ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΜΑΤΑ και στην σελίδα 26 αναφέρει..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Έλληνα ραδιοερασιτέχνη που έκπεμπε ατέρμονα (δλδ μέρα-νύχτα) CQ στο 144300 CW και ας μην τον απάνταγε κανείς! Για ποιόν λόγο? Δεν γνωρίζω! Μάρτυρες πολλοί που άκουγαν...
Πραγματική κατάντια!
Εννοείτε ότι τα lessons learned θα τηρηθούν από τον παπαφούνη...κλπ κλπ.

Τα εξαγόμενα συμπεράσματα από αυτή την παράγραφο είναι ότι:
α) Φωτογραφίζει καθαρά εμένα γιατί όντως η παρουσία μου στους 144MHz κατά την θερινή περίοδο είναι καθημερινή κάνοντας συχνές κλήσεις cw στο 144300,χωρίς να έχει το θάρρος να με ονομάσει.
β)Υπαινίσσεται ότι αυτή η δραστηριότητα μου είχε ως απώτερο σκοπό την δημιουργία QRM στην αποστολή J48O.
γ) Προσπαθεί να γελοιοποιήσει την ραδιοερασιτεχνική μου δραστηριότητα χαρακτηρίζοντας την πραγματική κατάντια.
δ) Δεν μπορώ να υποθέσω τι άλλο φαντάστηκε..

Χωρίς λοιπόν να έχω την διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν αυτόκλητο προστάτη του ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα, θα ήθελα να πω στον αγαπητό συνάδελφο ότι....

Η λειτουργία του σταθμού μου όχι μόνο εκείνη την περίοδο αλλά ολόκληρο το καλοκαίρι ήταν απόλυτα ΣΥΝΝΟΜΗ με το IARU REGION 1 VHF BAND PLAN, που ορίζει το 144300 ως συχνότητα κλήσης, για δε το CW mode αναφέρει...Telegraphy is permitted over the whole band, but preferably not in the beacon band., μην θέτοντας περαιτέρω περιορισμούς.

Συγκεκριμένα για την περίοδο που ήταν on air ο σταθμός J48O έδινα QSY στο 144280 για να αποφύγω την οποιαδήποτε παρεμβολή στο QRG τους. Μια πρόχειρη αναζήτηση στο dx cluster θα πείσει κάθε ενδιαφερόμενο.

Επίσης απόφευγα να κάνω κλήσεις στο 144300 όταν ο συγκεκριμένος σταθμός ήταν στον αέρα. Ο λόγος ήταν ότι η συχνότητα που επέλεξε να λειτουργήσει ήταν το 144303 αρχικά και στην συνέχεια το 144302,6 όταν τυπικά το εύρος του SSB είναι 2700 Hz. Αποτέλεσμα αυτού σε συνάρτηση με το ΑΘΛΙΟ υπερδιαμορφωμένο σήμα του καθιστούσε την λήψη αδύνατη σε όλη την μπάντα!!
Δια του λόγου του αληθές...
http://www.youtube.com/watch?v=jnCGPF7yHL8

Θα συνιστούσα λοιπόν στον αγαπητό συνάδελφο αντί να ψάχνει για υποτιθέμενους διώκτες και εχθρούς που προσπαθούν να σαμποτάρουν τις εκδηλώσεις του, να κοιτάξει πρώτα να μάθει απλά βασικά στοιχεία για σωστό operating στα VHF, δηλαδή σωστή χρήση του κώδικα Q, σωστές κλήσεις, να δίνει report με RS(T) + QTH LOCATOR, και το βασικότερο....ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ MODE...

http://www.youtube.com/watch?v=SnefU3Jiuz0

έτσι ώστε με την ΑΓΝΟΙΑ του να μην μας εκθέτει κατ'αυτόν τον τρόπο.

Επανερχόμενος στην αναφορά του στο πρόσωπο μου για ατέρμονα cq στο 144300, το οποίο γράφτηκε αλλά και συζητήθηκε... θα σας γνωρίσω το εξής:

Στις 23 Ιουνίου και ώρα 15:02 utc παρουσιάστηκε ένα spot στο cluster, το επισυνάπτω αυτούσιο.

SV1BJY 144300.0 SV8GKE he is 24 hours there.!!!! 1502 23 Jun Greece

Δεν γνωρίζω ποιός είναι ο δημιουργός του, που χρησιμοποίησε το διακριτικό του φίλου και συνεργάτη στις VHF EXPEDITIONS SV1BJY, προσπαθώντας να υπονομεύσει την όντως πετυχημένη αποστολή μας στην κρήτη – SY9VHF πέντε ημέρες πριν την έναρξη της.

Ίσως εδώ χωράει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Θα ήθελα να πω σε αυτόν τον άγνωστο spotter ότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

SV8GKE Μιχάλης Κτενάς

Γκιώνης είπε...

Με τηλεφώνημα που ειχα δεχτεί απο τον SV1GSU το καλοκαίρι ενημερώθηκα οτι ο SV2FPU μαζί με τον άλλο αξιόλογο SV1EML επιθυμούσαν να προβουν σε μηνύσεις εάν δε διέγραφα σχόλιο που ειχα κανει στο παρρόν μπλογκ. Εγω το σχολιο δεν το διέγραψα και αυτοί μηνύσεις δεν έκαναν. Εκει άκουσα για πρώτη φορά για τον παπαφούνη. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Μου αρέσουν πάντως οι τρόποι συμπεριφοράς του καθώς και των άλλων γνωστών συνανανανδέλφων οι οποίοι τις τελευτέες μέρες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στην προσβολή και δυσφήμιση. Θα ήθελα παραυτα να ευχαριστήσω τον GSU για την ενημέρωση.

Γκιώνης

takis perreas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μούτσος ο Αρχηγός?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην ειναι συνταξιούχος, δέν είναι 65ρης?

SV5BYR είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε SV3AUW παρακαλώ να αφαιρέσεις από την λέξη περιοδικό τα εισαγωγικά. Το 5-9 Report δίνει ελεύθερο βήμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ και ο καθένας βγάζει τα συμπερασματά του. Τα εισαγωγικά δεν μπορούν να μειώσουν την προσπάθεια τόσων ανθρώπών και τον προσωπικό μου μόχθο για να φτάσει σε αυτούς που το διαβάζουν (καθαρό από διαφημίσεις) και τους οποίους σέβομαι όσο και αυτούς που δεν το γνωρίζουν.

Ευχαριστώ.

SV5BYR
Μιχ Ε. Μπαλασκάς
Ρόδος

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις αυτός δεν ειναι που ξέρει κόμπους και όλες οι κεραίες ήταν ξάπλα? Ή κάνω λάθος.

takis perreas είπε...

Καλώς αγαπητέ SV5BYR!
Τα αφαιρώ και το γράφω χωρίς αυτά.
Επί της ουσίας όμως δεν υπάρχει διαφοροποίηση καθ' ην στιγμή δημοσιεύτηκε ένας λίβελος ο οποίος φωτογράφιζε έναν συνάδελφο με αιτιολογίες του στυλ κάποιος-κάπου-κάποτε.
Αρκετά στον χώρο μας με τα υπονοούμενα και τις υπεκφυγές!
Του την είχε φυλαγμένη ο SV2FPU του Μιχάλη SV8GKE από πέρσι με την ιστορία της "υποκλοπής της σκέψης" και φέτος άφησε την χολή του.
Ας μάθει πρώτα να χρησιμοποιεί το σωστό μέγεθος σχοινιού (και όχι σπάγκο λαϊκής)για να στερεώνει τις κεραίες του και μετά σειρά έχει να μάθει την σωστή Πλευρική και το overmodulation.
Με τέτοια διαμόρφωση σαν αυτή που ακούγεται στο βίντεο και με QRG το 144.303MHz στο PW 144MHz CONTEST θα είχε αποκλειστεί από την δεύτερη κιόλας επαφή!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην SV5 περιοχή!

Ανώνυμος είπε...

Τι κοινό έχει η γέφυρα του πλοίου με τη γέφυρα στασίμων?

SV5BYR είπε...

SV3AUW,
τα εισαγωγικά στο κείμενο υπάρχουν ακόμη όπως και ο υπαινιγμος ότι το περιοδικό έχει ευθύνη.

Ο SV8GKE δεν ευεργετήθηκε με την δημοσιευση της (καθ' ολα τεκμηριωμένης) απαντησής του και νομίζω δεν έχει ανάγκης οποιασδήποτε υπεράσπισης. Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν κάτι να υπερασπιστούν και περισσότερο τις μετριοτητες. Αφενός επειδή όλοι μας θα περάσουμε (ή περάσαμε) από εκεί και αφετερου επειδή έχουν πολλα περιθώρια βελτίωσης σε σχέση με τους ειδήμονες που έχουν μηδενικά.
Επειδή δεν μου είναι ευχάριστο να επανέρχομαι ξανά στα ίδια, να άλλαξει η λέξη περιοδικό με εισαγωγικά και να αρθούν οι επι της ουσίας υπαινιγμοι για το περιοδικό 5-9 Report το οποίο για την αλλαγή σκέψης και παιδεία των Ελληνων Ραδιοερασιτεχνών έχει προσφέρει έστω και λίγα ίσως.

Στον δικό μας Ελληνικό διαγωνισμό -το AEGEAN VHF Contest- δεν θα γινόταν κανενας αποκλεισμος ούτε για την συνεχή χρήση της συχνότητας κλήσης ούτε για υπερδιαμορφωμένα σήματα. Και στα δύο ένας καλός χειριστής θα έδινε την σεμνή και ευγενική συμβουλή του και με τον τρόπο αυτό θα έδειχνε την κλάση του. Τα υπόλοιπα μόνο κακό μπορούν να κάμουν.

Με αυτές της καλής πρόθεσης συμβουλες και με τα καλογραμμένα κείμενα των συνεργατών του περιοδικού αλλά και άλλων (όπως του μπλόγκ που μας φιλοξενεί) άλλαξε η κατάσταση στα VHF και την χρήση τους στην Ελλάδα και ακόμη υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν...

Ευχαριστώ.

SV5BYR
Μιχ Ε. Μπαλασκάς
Ρόδος

Ανώνυμος είπε...

"Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν κάτι να υπερασπιστούν και περισσότερο τις μετριοτητες"

Δηλαδί?

takis perreas είπε...

Δεν έχω άλλο τρόπο να αφαιρέσω τα εισαγωγικά παρά να διαγράψω το σχόλιο και να το επαναδημοσιεύσω διορθωμένο.
Όσο για τους υπαινιγμούς, το περιοδικό ήταν που πέρασε αφ' εξ αρχής υπαινιγμούς για τον Μιχάλη.
Εντάξει;
Επί της ουσίας τώρα, το περιοδικό μετανιώνει για τους υπαινιγμούς που πέρασε συνεργάτης του ή θεωρεί ότι αφού δημοσίευσε τον ΕΠΩΝΥΜΟ αντίλογο, είναι μια χαρά στην συνείδηση του αναγνωστικού κοινού;


Ο/Η sv3auw είπε...
Μιχάλη, κανονικά το περιοδικό δεν έπρεπε να δημοσιεύσει αφ' εξ αρχής υπονοούμενα του στυλ -κάποιος-κάπου-κάποτε-.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ήταν υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουν την απάντησή σου στα υπονοούμενα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιλάφι ενημερώθηκε αλλά κατά την προσφιλή των στάση, "την έκανε γαργάρα"!

Αλήθεια εκεί στο περιοδικό δεν έχουν πάει ποτέ στην σελίδα του στο qrz.com?
"...IF YOU ARE NOT IN ACCORDANCE WITH MY INSTRUCTIONS , PSE SAVE YOUR MONEY/TIME!..."
Αν μου το έλεγε εμένα (τέως)πιλάφι στο Εμπορικό Ναυτικό, θα τον είχα πάει σπρώχνοντας μέχρι το τουνέλι της προπέλας.
"...ANY DONATION ARE(?) MORE THAN WELCOME!..."
Άντε πάγενε ρε ΖΗΤΟΥΛΑ! Στην σκέψη και μόνο της ζήτουλας θα έπρεπε να ντρέπεσαι!

Γιαυτό σου λέω Μιχάλη μου, μην ασχολείσαι με άτομα που ανοίγουν κομπρέσορες και προσέσορες και δεν ξέρουν καλά-καλά με ποιά πλευρική, μιλούν που!
Για να μην σου πω το τελευταίο και σε στείλω...
Επάγγελμα: Συνταξιούχος!!!
Χα! Χα! Χα!

30 Σεπτεμβρίου 2011 9:23 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

"Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν κάτι να υπερασπιστούν και περισσότερο τις μετριοτητες."

"Συνάδελφε" ο θαυμασμός σου μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω. Κάποια μέρα ίσως σε φτάσω.

Μιά μετριότητα (και κάτω)

Γκιώνης είπε...

SV5BYR ειμαι σίγουρος οτι κατι θες να πεις αλλα δεν το πολυκατάλαβα. Εκει στις τρεις πρώτες παραγράφους για πες μας λίγο. Βλεπω οτι και άλλοι αναγνώστες έχουν μια απορρία.
Με κάθε συμπάθιο.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Κύριος Μπαλάσκας έχει κάποιο θεσμικό ρόλο και κρίνει? Ποιός ειναι ο κύριος αυτός?

Ανώνυμος είπε...

Απο αλλού το περιμέναμε απο αλλού μας ήρθε.

Ανώνυμος είπε...

" να άλλαξει η λέξη περιοδικό με εισαγωγικά"
Προστακτική ε? Δεν φταιτε εσεις αλλά εμείς που σας διαβάζουμε.

Ανώνυμος είπε...

"όπως και ο υπαινιγμος ότι το περιοδικό έχει ευθύνη"

Ναι έχει ευθύνη.
Ναι έχει.

The road less pedaled είπε...

Μάλιστα. Φτάσαμε στο σήμειο να λέμε "μπράβο" στο αυτονόητο.
Δηλαδή στο ότι δημοσιεύτηκε η απάντηση σε έναν λίβελο και δώθηκε βήμα σε έναν συνάδελφο που θίχτηκε, να δώσει την απάντησή του.

Κατά τ'άλλα να με συμπαθεί ο κ. Μπαλάσκας: "για την αλλαγή σκέψης και παιδεία των Ελληνων Ραδιοερασιτεχνών έχει προσφέρει έστω και λίγα ίσως". Το 5-9report μέχρι πρώτινος καταπιανόταν με "ιστορικά-πολιτικά" θέματα που άφηναν ένα άρωμα "Άμυνα και Διπλωματία", "Αρετή και Τόλμη" και έδινε ως βιβλιογραφία βιβλία της β' Γυμνασίου, στα πλαίσια μια προσπάθειάς να καλλιεργήσει την εθνική και θρησκευτική μισαλλοδοξία.
Η προκλητική ασχετοσύνη του εν λόγω συγγραφέα φάνηκε όταν δημοσίευσε ένα κείμενο του κ. Νίκου Δήμου - σίγουρα εν αγνοία του. Επειδή τυχαίνει να είναι ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς και bloggers είμαι σίγουρη πως ο κ. Δήμου θα ντρέπονταν και θα αντιδρούσε, αν ήξερε για ποιό σκοπό χρησιμοποιήθηκε κείμενό του.

Προσωπικά είχα ανταλλάξει emails με τον κ. Τζανέλλη και αναλύαμε τα αυτονόητα: ότι δεν συνάδει ένα υποτιθέμενο ρ/ε περιοδικό να δημοσιοποιεί κείμενα για φρεγάτες, F-16, την Σμύρνη, τον μαρμαρωμένο Βασιλιά κλπ όπως πχ δεν δημοσιεύει κανένα έγκριτο περιοδικό όπως QST, RadCom, CQ-DL, NCJ, QEX, Pile-Up! κ.α. άρθρα με παρόμοια θεματολογία.
Επομένως, όταν το ίδιο το περιοδικό ρίχνει τόσο χαμηλά τα στάνταρντς του σε σχέση με όλα τα έγκριτα περιοδικά στα οποία έχει πρόσβαση ένας ρ/ε, δεν νομίζω πως τα εισαγωγικά του SV3AUW μειώνουν την κατα τ'άλλα αγνή προσπάθεια των υπολοίπων συντακτών.

Άλλοτε άφηναν υποννοούμενα για την διαχείρηση των οικονομικών της ΕΕΡ αφήνοντας προκλητικά ερωτηματικά και (λασπο)υπονοούμενα, ενώ οι αναφορές στο παρελθόν για "κλειστές κλίκες" (μιλάμε για πρόσφατα και επίκαιρα γεγονότα, ~1970) αρθρογραφία περίεργη από ανθρώπους που διαφημίζουν τόσο έντονα ότι αγαπούν την πατρίδα τους: λογικό επόμενο θα ήταν να στήριζαν και την Ένωση της χώρας τους, όταν μάλιστα γνωρίζουν τι αγώνες έχει κάνει, ιδίως όσον αφορά έκβαση της πρόσφατης Υ.Α.

Τέλος μιας και αναφέρθηκε το Aegean Contest, my two cents:

Είναι ένα μυστήριο της ανθρωπότητας γιατί ενώ οι διοργανωτές του έχουν "καβαντζάρει" μια ημερομηνία η οποία συμπίπτει με το 3ο subregional VHF+ contest, όπως αυτό προτείνεται απο την IARU και διοργανώνεται απο την εθνική-επίσημη ένωση της κάθε χώρας.

The road less pedaled είπε...

Αντί λοιπόν να εναρμονιστούμε και να διαγωνιστούν οι έλληνες ρ/ε όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους από το εξωτερικό, οι aegean dx'ers επιμένουν ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να έχουν την εξουθενωτικά και παράλογα μεγάλη διάρκεια των 48hr (0000z-2359z παρακαλώ !!) για το Aegean VHF Contest σε αντίθεση με ό,τι προτείνει η IARU για 24hr διάρκεια και δει, 1400z-1400z.

Μετά λοιπόν το γενναιόδωρο 48ωρο, είναι γενναιόδωρα και τα mode. Απ'όλα έχει: φωνή, τηλεγραφία, ψηφιακά, meteor scatter, JT.
Απορίας άξιο είναι πως θα ανταλλάξει κανείς serial number σε κάποια από αυτά τα modes μιας και δεν είθισται, αλλά υπάρχουν πολλοί πιο αρμοδιότεροι από μένα να σχολιάσουν το συγκεκριμένο σημείο, της ανταλλαγής serial nr στο πχ JT.

Όπως είχα πρόβλημα στην κατανόηση των γραφομένων του κ. Μπαλάσκα (εκείνο το σημείο με τις μετριότητες και τους ειδήμονες με τα μηδενικά - τουλάχιστον ο SV3AUW βάζει και εισαγωγικά και καταλαβαίνουμε το ύφος της γραφής τους, οι μετριότητες ωστόσο παρέμειναν μυστήριο, όχι μόνο για μένα αλλά και για άλλους) είχα πρόβλημα στην κατανόηση των κανόνων:

- Η παράγραφος ΙΙΙ μας λέει στα αγγλικά: Any voice cross mode QSO's over the CW sub zone are not valid for this contest.
- Η οποία στα ελληνικά διατυπώνεται ως: Οποιεσδήποτε επαφές τηλεφωνίας που γίνονται στην υποζώνη τηλεγραφίας
(CW) δεν θα μετρήσουν (cross mode qso’s)

- Ενώ στην παράγραφο VIII μας προειδοποιεί: Οι διαγωνιζόμενοι που παραβούν σκόπιμα οποιονδήποτε από τους κανόνες ή που καταφανώς δεν λαμβάνουν υπόψη το ελληνικό band plan θα αποκλεισθούν.
Να υποθέσω πως ο συντάκτης των κανόνων δεν ξέρει τι είναι το cross-mode QSO ? Η' απλά δεν πρόσεξε ότι οι κανονισμοί που ο ίδιος συνέταξε αντιφάσκουν ? Επίσης όταν λέει ελληνικό band plan, μπορεί να μας πει σε ποιό band plan ακριβώς αναφέρεται ?

Τέλος αφήνω μπόνους την σαδιστικά σκληρή πολιτική των penalties.
Είναι πρώτη φορά που βλέπω σε κοντεστ ο διοργανωτής να βγάζει μαστίγιο και να αφαιρεί x10 τους πόντους ενός duplicate QSO !!! Όταν όλοι λένε λογκάρετε τις ντούπες, εμείς όχι μόνο δεν θέλουμε ντούπες, αλλά βάζουμε και ως τιμωρία μείον το δεκαπλάσιο !!

Επίσης όποιος λογκάρει "rubbish" σαμποτάρει εκτός από τον εαυτό του και τον άλλο σταθμό. Λίγο περίεργη πολιτική για VHF+ contest..

Άραγε θα αλλάξει κάτι στους κανονισμούς του 2012 έτσι ώστε αυτοί να συμβαδίζουν με αυτούς που προτείνει η IARU ?

Γκιώνης είπε...

Ρε καλή μου κοπέλα ποιόν ρωτάς?

Γκιώνης

The road less pedaled είπε...

Moot question

Γκιώνης είπε...

Οχι δεν βρέχει. Μας φτύνουνε.

Γκιώνης

takis perreas είπε...

Δηλαδή, όταν ο ραδιοερασιτέχνης παπαφούνης(!) έστειλε στο περιοδικό το άρθρο του, κανένας δεν το διάβασε?
"...Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Έλληνα ραδιοερασιτέχνη που έκπεμπε ατέρμονα (δλδ μέρα-νύχτα) CQ στο 144300 CW και ας μην τον απάνταγε κανείς! Για ποιόν λόγο? Δεν γνωρίζω! Μάρτυρες πολλοί που άκουγαν...
Πραγματική κατάντια!
Εννοείτε ότι τα lessons learned θα τηρηθούν από τον παπαφούνη...
"
Ούτε ο συντάκτης, ούτε ένας συνεργάτης, ούτε καν ο σελιδοθέτης?
Δεν αναρωτήθηκαν από απλή καθημερινή περιέργεια έτσι ώστε να ρωτήσουν τον παπαφούνη(!) σε ποιόν ακριβώς αναφέρεται?
ΣΙΓΟΥΡΑ ρώτησαν και ΣΙΓΟΥΡΑ έμαθαν!
Στην αντίθετη περίπτωση δεν έπρεπε να το δημοσιεύσουν και να γλύτωναν έτσι από τους τωρινούς "μπελάδες"!
Αφού τελικά επέλεξαν να το δημοσιεύσουν θα έπρεπε να το είχαν κοινοποιήσει και στον Μιχάλη SV8GKE έτσι ώστε η απάντησή του να ήταν στο ίδιο τεύχος με τις -τάχα μου και δήθεν μου- κατηγορίες!
Αυτό κάνει ένα περιοδικό που σέβεται τον εαυτό του και τους αναγνώστες του.
Για κουτσομπολιά υπάρχει η Espresso!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω θα ηθελα να προσθεσω με μεγαλη λυπη σε αυτα που ανεφερε η sV2KBS , οτι ''στελεχη και αρθογραφοι'' του περιοδικου βγηκαν στον διαγωνισμο μετα τις 2UTC (5 τοπικη) και εδιναν serial numbers της μορφης 003 κτλ το λογκ μας ειναι ετσι κιαλλιως στη διαθεση σας. ειναι κριμα γιατι εμεις στηριζουμε το aegean τρια χρονια τωρα παρολο που γρινιαζουμε για την διαρκεια... επιμενουμε να συμμετεχουμε σε 48ωρη βαση... ενω καποιοι απο τους διοργανωτες επελεξαν να βγουν μετα τις 5....

οσο για τα σχολια εθνικης μισαλοδοξιας στην πραγματικοτητα δεν εχουν σταματησει ποτε. Στο τευχος του Αυγουστου κατηγορηθηκε με δοση ειρωνιας νεα συναδελφος απο την γείτονα χωρα επειδη εκανε κλησεις FM καλωντας στη συχνοτητα mobile.. ενω στο τρεχων τευχος το Κουσαντασι χαρακτηριζεται κιτς.

Δημοκρατια εχουμε ελευθερια αποψης προς το παρον εχουμε αλλα νομιζω οτι τετοιου ειδους σχολια θα επρεπε να λειπουν απο το περιοδικο... ειναι εκτος ραδιοερασιτεχνικης δεοντολογιας. Οσα τευχη και αν εχω ξεφυλισει απο το QST πχ ακομα και τευχη απο την εποχη του ψυχρου πολεμου, ειρωνικα σχολια δεν βρηκα... αλλα αυτα ειναι αμερικανιες ξεχασα.....
Ευχαριστουμε για το θαυμασμο

η αυτου μετριοτης
sv1jgw

sv8gke είπε...

Καλημέρα ε όλους σας.
Βλέπω είχε pileup η χτεσινή νύχτα!!

Να τα πω στα γρήγορα και με την τσίμπλα στο μάτι γιατί οι κεραίες περιμένουν μόνες τους στο βουνό από χτες.
Καταρχήν να ευχαριστήσω τους φίλους που ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπάθησε να με στηρίξει. Το ΕΚΤΙΜΩ και δεν το ξεχνώ !!

Από την άλλη δεν υπάρχει λογος να φθείρεστε καταυτό τον τρόπο την στιγμή που μπορεί να δούμε ένα άρθρο του στυλ ΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ GKE?? ΠΑΣ ΚΑΛΑ?? ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ?? ....μια τακτική που χρησιμοποιήται ΣΥΧΝΑ τώρα τελευταία !!

Δεν θα τοποθετηθώ στο σχόλιο του Μιχάλη - SV5BYR γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν το πολυκατάλαβα. Η αλήθεια είναι ότι χτες ενώ βρισκόμουν στο βουνό για το IARU R1 UHF-SHF CONTEST δέχτηκα τηλεφωνήματα από φίλους που μου ανέφεραν το γεγονός και μάλιστα με πείραζαν λέγοντας μου τι δουλειά έχουν οι μετριότητες στα contest.
Ισως ο συνάδελφος το διευκρινίσει και λυθούν οι απορίες όλων μας.

Επίσης για το θέμα της δημοσίευσης του εν λόγω άρθρου του παπαφούνη πάλι δεν θα τοποθετηθώ από εδώ, τις όποιες ενστάσεις μου τις διατύπωσα μαι email στην σύνταξη του περιοδικού και πιστεύω ότι το θέμα έληξε εκεί.

Επίσης θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το 5-9 report το τελευταίο διάστημα δείχνει πιο καθαρό ρ/ε χαρακτήρα δίνοντας περισσότερη έμφαση σε ρ/ε θέματα και όχι θρησκευτικο-πολιτικά. Θέματα βέβαια που με έβρισκαν σύμφωνο ως προς την ύλη τους (εδώ μπορείτε να με πείτε και φασίστα ) αλλά αντίθετο ως προς τον χώρο που δημοσιεύονταν.

Όσον αφορά το aegean vhf contest οι θέσεις μου είναι γνωστές γιαυτό και σταμάτησα να συμμετέχω τα 2 τελευταία χρόνια. Διατύπωσα και εγώ κάποιες θέσεις-προτάσεις,το στήριξα με την συμμετοχή μου αρκετά χρόνια και θα χαρώ να ξανασυμμετάσχω σε μελοντικό χρόνο. Δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να στέλνω το log στους ξένους και να μην το στέλνω στην πατρίδα μου!

Δια του λόγου του αληθές στον παρακάτω σύνδεσμο από το blogspot του 5-9 report βρίσκεται η ανταλλαγή απόψεων με τον συνάδελφο SV8CYV.

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=1276351253422005280&postID=5369679662355238070

73

sv8gke είπε...

Για κάποιο λόγο το λινκ δεν πέρασε ολόκληρο..
μπορειτε να πατε

www.5-9report.blogspot.com

στα σχόλια του τεύχους Μαρτίου.

Γκιώνης είπε...

Πίνω ένα μέτριο καφεδάκι.Μόλις τελείωσε η εκκλησία και πάω για το βουνο. Καλή κυριακή σε όλους.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Ειρήνη υμίν!

2Μδης είπε...

Καλησπέρα σε όλους,

δυστυχώς επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις μου στέρησαν ελεύθερο χρόνο, τον οποίο διαθέτω στην ραδιοερασιτεχνική ενασχόληση αλλά και στον παρόντα χώρο. Βλέπω ότι υπάρχει διάλογος, κρίνοντας από τα σχόλια, και θα ήθελα να γράψω “πυροσβεστικά” στην συγκεκριμένη περίπτωση...

Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν εξέφρασα έντονα την αντίθεση μου στην ΤΟΤΕ θεματολογία ενός ραδιοερασιτεχνικού περιοδικού. Άλλωστε και στο προφίλ του ιστολογίου γράφω ότι “...μέσω της υπερβολής (και της ειρωνείας, βασικών μεθόδων σάτιρας) επικρίνουμε όσους θεωρούν τον ραδιοερασιτεχνισμό εφαλτήριο για την διάδοση εθνικής, θρησκευτικής και κάθε μισαλλοδοξίας. ...” φωτογραφίζοντας τέτοιες περιπτώσεις.

Είναι αλήθεια επίσης ότι ΣΗΜΕΡΑ το εν λόγω περιοδικό, έχει αφαιρέσει τέτοια θεματολογία. Δεν μπορώ να ξέρω αν έγινε τυχαία (δηλαδή αν απλώς ο κ.Χριστόδουλος Θεοφιλέστατος δεν έστειλε άρθρο για τα φυλαχτά της Αγιά Μαρκέλας) ή σκόπιμα και μελετημένα με στόχο την ειδίκευση του περιοδικού σε ρ/ε θέματα. Στην δεύτερη περίπτωση οφείλω να επαινέσω έναν τέτοιο προσανατολισμό αφήνοντας πίσω το τι έγινε χθες ή προχθές...

Όπως και να έχει ανάμεσα στους συντάκτες κάθε περιοδικού υπάρχουν άνθρωποι που μοχθούν και δεν πρέπει να τους καταδικάζουμε όλους μαζί. Η ευθύνη τώρα για ότι γράφεται στις σελίδες από κάποιον τρίτο, είναι αυτού που τα γράφει εν πρώτοις και μόνο οι σχετικοί χειρισμοί βαρύνουν τον εκδότη. Δηλαδή το αν ενημέρωσε τον ενδιαφερόμενο εγκαίρως. Όμως και σε άλλα περιοδικά του χώρου βλέπω υπαινιγμούς για τρίτους, χωρίς επίσης να ενδιαφερθούν οι εκδότες να ενημερώσουν...

Εδώ λοιπόν μπορεί να υπάρξει μια μομφή, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε το δάσος για το δέντρο. Να αφήσουμε δηλαδή τρεις ηλίθιους να γράφουν ότι τους κατέβει στο κλάστερ και να ασχοληθούμε με το περιοδικό αν ενημέρωσαν ή όχι, εγκαίρως ή μη τον Μιχάλη.

Άλλωστε όπως αποδείχτηκε εκ των γεγονότων, είμαστε έτοιμοι και περιμέναμε μια τέτοια δημοσίευση μετά από μια σειρά κατάπτυστων και συκοφαντικών ενεργειών από συγκεκριμένη ομάδα. Να θυμίσω ότι πριν κατηγορήσουν τον Μιχάλη για QRM, τον είχαν κατηγορήσει ότι στήνει τις επαφές. Πιο πριν είχαν κατηγορήσει εμένα ότι έκανα QRM στους “Πατρινούς”, ότι τα “τσιμπάω ζεστά” από το ιστολόγιο, ότι θα πήγαινα φυλακή 10 χρόνια, ότι κλέψαμε την ιδέα να πάμε στους Οθωνούς, ότι κοτοπόνηρα επιλέξαμε την ημερομηνία του sy9vhf... Εδώ έχουν φτιάξει μπλογκ με μοναδικό σκοπό να με βρίζουν (όποιος δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα ας με ρωτήσει) θα άφηναν εκτός το κλάστερ ή το περιοδικό;; Χρησιμοποιούν τα πάντα!

Στο θέμα του διαγωνισμού που διοργάνωσε πριν πολλά χρόνια το περιοδικό 5-9report. Και εγώ συμμετείχα στο παρελθόν, είχα ανέβει κορυφές και κορυφούλες για αυτόν το σκοπό. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Αλλά δεν είναι του παρόντος. Πιστεύω ότι οι διοργανωτές πρώτοι μπορούν να δουν μια γενναία αναδιοργάνωση βασιζόμενοι κυρίως στην εναρμόνιση με τους διεθνείς διαγωνισμούς την ίδια ημερομηνία. Όλοι μας θα προτείνουμε και θα βοηθήσουμε αν δούμε τέτοια διάθεση και το ζητούμενο δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα...

Παραμερίζοντας επιμέρους διαφορές είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε την συνεργασία όπου συμφωνούμε, απομονώνοντας τακτικές ανθρώπων που μπήκαν στο ραδιοερασιτεχνισμό για να τον διασύρουν.

Καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

18/6/2011 ποιος σποτάριζε στα 40μ και επαφή δεν έγινε?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος?

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που σποτάριζε στα 40μ και έκανε επαφή στα 80μ.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται δεν πήρατε χαμπάρι ότι ίδρυσε το Hellenic PSK club. Σιγά-σιγά κλείνει πόρτες ούτε μουλτεζίμ να έπαιζε...

Ανώνυμος είπε...

Έπεσες? Γίνε μέλος.

Καποιος φίλος του είπε μια σπουδαία φράση.
"Κονομάω? Τι σε νοιάζει?"

Ανώνυμος είπε...

μόνο με νανοβιονικό γλυτώνεις από μερικούς...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=EjHWcFCEXrA&feature=related

73

Εισαγγελεας Σταθης είπε...

3 Οκτωβρίου 2011 11:07 μ.μ.

Και τι σημαινει αυτό?
Ειναι μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι τα αλλα μελη τι παλιοπουστας ειναι και μετα το 145.400 και τα μπλογκς θα γνωρισουν μερες δοξας με πρωταγωνιστρια την Σιντυ.

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
2Μδης είπε...

Καλά μην κόβεσαι κιόλας για τον ραδιοερασδιτεχνισμό!

Εσύ δεν είσαι που έγραφες ότι "τα παίρνω" από συναδέλφους;

Εσύ δεν είσαι που μου "έδωσες" τον συνάδελφο απο την SV -που τώρα δεν ασχολείσαι- και με προέτρεπες να του κάνω μήνυση;

Εσύ δεν είσαι που κατέβασες την ανάρτηση και όλο το "χάλι" που είχες ανεβάσει στο δίκτυο;

Εσύ δεν είσαι που έλεγες ότι δεν εννοείς εμένα μέχρι που σου έκανα πάσα την αρχική σου σελίδα και την ετικέτα της και τάβαψες μαύρα;

Έ όχι να βγεις να δίνεις και συμβουλές τώρα!

(Eννοείται τα επίμαχα mail σου υπάρχουν. Γιαυτό... σεμνά και ταπεινά. Άντε μπράβο...)

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
2Μδης είπε...

Θα απαντήσω μόνο στο πρώτο που λες ότι ΕΧΩ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ!

Εχω φορτώσει ε; Αυτό το συμπεραίνεις όπως με κατηγόρησες ότι τα παίρνω από εταιρία του χώρου, από την ΕΕΡ κλπ;;;

Βγαίνεις και γράφεις ένα κάρο συκοφαντίες και μετά απαιτεις να μην ασχοληθώ μαζί σου; Δηλαδή να δημοσιεύσω το κατεβατό σου αλλά να μην σου απαντήσω στο ιστολόγιο μου; Βρε δεν κουνάς το κεφάλι σου;;

Δυστυχώς για σένα θα σου απαντάω όταν συκοφαντείς είτε αμεσα είτε έμμεσα από τα "14" μπλογκ που με βρίζουν ανώνυμα. Δυστυχώς για σένα κάθε χυδαιότητα θα απαντιέται.

Ευτυχώς έγραφες στη διαβούλευση και έγινες γνωστός σε όλη την Ελλάδα, οπότε δεν σου γράφω άλλα...

2Μδης είπε...

Έχουν έρθει κάτι σχόλια που δεν θα τα δημοσιεύσω.
Τα δύο (ακόμα) είναι του ofo και ξαναλένε τα ιδια (και τα ίδια...) τα γνωστά κατεβατά.
Μερικά ακόμα με χαρακτηρισμούς για τον συγγραφέα των παραπάνω κατεβατών, δυστυχώς λόγω λεξιλογίου δεν τα δημοσιεύω. Άλλωστε η γενική εικόνα δείχνει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον.