Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

SV NEA το περιοδικό των Ραδιοερασιτεχνών...


Κυκλοφόρησε το περιοδικό SV NEA τεύχος 112. Η χρονιά απότι διαβάζουμε υπήρξε δραστήρια. Να ξεχωρίσω το κείμενο της Βίκυς SV2KBS και του Βασίλη SV7LNK. Περιγράφει την πρώτη ελληνική φρυκτωρία της Λήμνου SX8FRA, αρχίζοντας με Όμηρο και κλείνοντας με Αριστοφάνη...
Ο Δημήτρης SV2GWY ρίχνει φως στο ομιχλώδες κενό της μετάδοσης από την φρυκτωρία της Σιθωνίας SX2FRB. (Ναι, ναι! Στον Άθωνα δεν μας άφησαν. Σκανδαλίζονται με τους ραδιοερασιτέχνες.) Όλη η παρέα με φωτογραφίες, φωτορεπορτάζ από το Μεσσάπιο SX1FRD και το δικό μου κείμενο από το Μάκιστο SX8FRC.
Ένα φοβερό σκίτσο στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού από τον SV8YM. Το βλέμμα του ροφού που κοζάρει το δόλωμα!
Ένα ενδιαφέρον διαφωτιστικό κείμενο για τις γειώσεις από τον SW1IZF, και άλλα πολλά. Μια διαφήμιση της KUHNE με τα μικροκυματικά της! (Έλα τώρα... Ραδιοερασιτεχνισμός είναι το 14,285 !!!) Κι όμως οι υψηλές συχνότητες μας περιμένουν. Υπομονή...

15 σχόλια:

sv1epn είπε...

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ απο εμενα σε ολους τους συναδελφους για την επιτυχημενη ολοκληρωση αυτης της εκδηλωσης της Ε.Ε.Ρ.
το διβασα το περιοδικο και ειδα οτι ειχατε και τα απροβλεπτα με τους τσομπαναραιους .....και με τον Αθωνα επισης ..............

73.....Μπαμπης

sv1epn είπε...

Ξεχασα να σας πω και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε ολους

2Μδης είπε...

Καλό μήνα και από μένα!
Μπάμπη η ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα γίνει με την αποστολή των καρτών, πράγμα που έχει καθυστερήσει αλλά θα γίνει.
Για το περιστατικό με τους τσομπαναραίους:
Είσαι κυνηγός;
είσαι ψαράς;
πρόβατα κι αρνιά φυλάς;
Στον.... Θα πας!

sv1epn είπε...

θα μου επιτρεψεις να συμπληρωσω και εγω κατι στο στιχακι
Είσαι κυνηγός;
είσαι ψαράς;
πρόβατα κι αρνιά φυλάς;
Στον.... Θα πας!
και με διαμορφωση FM στους 144.300 θα μιλας

sv8gke είπε...

Μια διαφήμιση της KUHNE με τα μικροκυματικά της! (Έλα τώρα... Ραδιοερασιτεχνισμός είναι το 14,285 !!!) Κι όμως οι υψηλές συχνότητες μας περιμένουν. Υπομονή...

Καμιά καλή πρόταση υπάρχει για τους 1296?
http://www.kuhne-electronic.de/en/shop/147_Transverter/article:118_TR_1296_H-144
τι λέει αυτό ρε παίδες,το γνωρίζει κανένας
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Πρόταση υπάρχει, αλλά για πιο πάνω! Στους 1296 τα έτοιμα μηχανήματα, έχουν δώσει την ευκαιρία να στηθούν αρκετά πηγαδάκια μέχρι στιγμής. Ακόμα και ο ΒΚΤ έχει βγει στο γίγα!
Έσο έτοιμος!(Για πιο πάνω...)

Ανώνυμος είπε...

Το transverter δεν το γνωρίζω αλλά η φήμη (και οι τιμές!) της Kuhne είναι γνωστή. Λυπάμαι δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω Μιχάλη.
Γιάννη πόσο πιο πάνω; Μη... ζαλιστεί κανείς hi hi.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου:
“Τα χρήματα της Εκκλησίας είναι του λαού”
Τα κτήματα ποιανού είναι;

Γιώργος

sv8gke είπε...

Είμαι μέσα για όσο πιο πάνω γίνεται Γιάννη,αλλά επειδή εγώ και τα κολητήρια δεν έχουμε καλή σχέση,προτιμώ ότι βρίσκω έτοιμο στην αγορά και βολεύει και την τσέπη μου.Με έχουν φάει οι ιταλοί να βγω στον 1,2 γίγα(ακούνε το μπίκον στη βόρειο ιταλία πάνω από 1000κμ) οπότε μέχρι την άνοιξη πιστεύω να έχω κάτι ετοιμο για εκεί.
Προτάσεις δεκτές για όσο πιο ψηλά γίνεται.....
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Πάνο είναι αρκετά ακριβά. Από 1000 ευρώπουλα δηλαδή και πάνω. Μόνο με ιδιοκατασκευή μπορεί να πέσει το κόστος αρκετά.
Κάνω κάποιες σκέψεις για ομαδική δουλειά πάνω σε αυτό το αντικείμενο, αλλά θέλω να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες πρώτα που έχουν δρομολογηθεί και μετά θα τα πούμε εκτενέστερα...

Υ.Γ. Ωστε έτσι είπε ο Jeronymo??

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον πράγματι το 112ο τεύχος. Οι Φρυκτωρίες που οργανώσατε θα μείνουν στην ιστορία του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού. Ευχάριστη έκπληξη το κείμενο των KBS & LNK. Τα παιδιά διαθέτουν πένα,μπράβο τους.
Θα ήθελα να μεταφέρω μία φράση του GWY "... δραστηριοτήτων που θα αναδεικνύουν τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ομαδικότητα και την ιστορία μας".
Όποτε οι Έλληνες κινηθήκαμε στα πλαίσια που περιγράφει, η ιστορία το κατέγραψε με θαυμασμό. Προφανώς και στα πλαίσια του χόμπι μας αυτή τη συμπεριφορά χρειάζεται να υιοθετήσουμε.
Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στην ΕΕΡ και σε όσους συμμετείχαν, για την άρτια οργάνωση και τα εξαιρετικά αποτελέσματα.
Σοφή η επιλογή των φρυκτωριών, για τον εορτασμό των 50 χρόνων της ΕΕΡ.
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το μέγεθος της δουλειάς που έγινε για την προετοιμασία.
Μετά από αυτή την επιτυχία όμως, εύλογα έρχεται ένα ερώτημα στο μυαλό μας Γιάννη. Μετά τις φρυκτωρίες τί ετοιμάζεις;
Παναγιώτης

sv8gke είπε...

Δεν έχω διαβάσει ακόμη το sv-νεα,καθότι δεν έχω βρει χρόνο να περάσω από την θυρίδα μου.Πιστεύω ότι θα έχουν γραφεί ωραία άρθρα από τους συναδέλφους που συμμετήχαν.
Η ανησυχία μου από την αρχή της εκδήλωσης ήταν στο κατά πόσο η εκδήλωση θα παρέμενε σε ραδιοερασιτεχνικά πλαίσια και δεν .........θα πήγαινε αλλού η βαλίτσα.Επειτα από κουβέντα που είχα με τον Γιάννη,πείστηκα να συμετάσχω και εγώ και για να είμαι ειλικρινής δεν το μετάνιωσα.
Αυτό που μου άρεσε περισότερο από την εκδήλωση,ηταν η μεγάλη συμετοχή ελληνικών σταθμών από τα σπίτια τους,που επιθυμούσαν να έχουν μια επαφή με τους σταθμούς των φρυκτωριών.Μακάρι να τους ακούμε και στα contest των 2μ να δίνουν πόντους στους συναδέλφους που συμετέχουν.

Επειδή η ομάδα του sx3frg δεν έγραψε άρθρο θα σας πώ από εδώ 2 κουβέντες.
Η ομάδα αποτελούταν από εμένα και τον sv3cym τον Γιάννη.Επειτα από επικοινωνία με τον 2μδη επισκεφτήκαμε το αραχναίο όρος το καλοκαίρι του 2007,για να βρούμε το σημείο.Ηταν μια δύσκολη ανάβαση στο βουνό με 4χ4 όπου και καταφέραμε να ανεβούμε στην κορυφή.
Δυστηχώς παρά την πρόσκληση σε οποιοδήποτε ενδιαφερόταν να συμετάσχει στην ομάδα,βρεθήκαμε πάλι μόνοι μας φέτος στο αραχναίο.Χρησημοποιήσαμε ένα yaesu ft-897 και μία 8el.yagi toy i0jxx.
Mετά την μετάδοση του μηνύματος έγιναν πάνω απο 50 qso με sv & ta σταθμούς.Δεν παραμείναμε για πολλή ώρα στο σημείο καθότι εγώ θα έπρεπε να επιστρέψω πάλι στην Λευκάδα,περίπου 5 ώρες ταξίδι για την επιστροφή.Η κούραση μεγάλη μα η χαρα της επιτυχίας για την εκδήλωση μεγαλύτερη.
Στο σημείο βρέθηκε ένας μεγάλος λάκος με πέτρες που κατα πάσα πιθανότητα είναι από τις αρχαίες φρυκτωρίες
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Απότι ξέρω και το επόμενο τεύχος θα περιέχει σχετικό υλικό, από όσους έστειλαν ή θα στείλουν υλικό.

Σημειολογικά το συγκεκριμένο δρώμενο έδειξε ότι μόνο με συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε, αφού η προχειρότητα ή, η ανευθυνότητα κάποιου συναδέλφου θα οδηγούσε σε ναυάγιο!

Ο περιγραφόμενος λάκος στην κορυφή του Αραχναίου (από το Μιχάλη) φαίνεται στις λίγες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί.
Να σημειώσω ότι και στο Μάκιστο υπήρχαν ίχνη μακρόχρονης χρήσης, εντυπωσιακότερο ήταν το εξής:
Στο τελευταίο τμήμα της ανάβασης υπήρχε ένα στενό και ανηφορικό πέρασμα ανάμεσα από βράχους. Φανταστείτε ένα ανηφορικό μονοπάτι ανάμεσα σε βράχους που σχημάτιζαν τοίχους και δεξιά και αριστερά.
Σε αυτό το τμήμα της διαδρομής υπήρχαν εγκοπές στα βράχια στις οποίες μπορεί ο ορειβάτης να βάζει τα χέρια του και να πιάνεται ώστε να βοηθάει την ανάβαση του. Οι εγκοπές δεν ήταν πρόσφατες, και θα ήταν εντελώς περίεργο να ήταν φυσικές, βλέποντας το σχήμα και την κατανομή τους ανα βήμα...

Επείσης αξίζει να αναφέρω ότι αρνηθήκαμε να δώσουμε υλικό πέραν του ανακοινοθέντος που διενεμήθει από την Ένωση, σε περιοδικά που ενδιαφέρθηκαν να προβάλουν το γεγονός. Και αυτό γιατί είχα λάβει την δέσμευση σε συνάδελφο που εκπροσωπούσε ομάδα ραδιοερασιτεχνών, να μην δοθεί δημοσιότητα από συγκεκριμένα περιοδικά που μου ανέφερε.
Αν και ο συνάδελφος δεν συμμετείχε τελικά, εμείς κρατήσαμε την δέσμευση και δεν προβάλαμε περισσότερο το γεγονός αν και ζητήθηκε από συγκεκριμένο περιοδικό.(Αυτό είναι από τα παραλειπόμενα...)

Για το μέλλον θα δούμε, ιδέες υπάρχουν, αναζητείται πάντα το σωστό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να αποδώσουν.

Ανώνυμος είπε...

....."Επείσης αξίζει να αναφέρω ότι αρνηθήκαμε να δώσουμε υλικό πέραν του ανακοινοθέντος που διενεμήθει από την Ένωση, σε περιοδικά που ενδιαφέρθηκαν να προβάλουν το γεγονός. Και αυτό γιατί είχα λάβει την δέσμευση σε συνάδελφο που εκπροσωπούσε ομάδα ραδιοερασιτεχνών, να μην δοθεί δημοσιότητα από συγκεκριμένα περιοδικά που μου ανέφερε."......

Τι εννοείς; Αν θέλεις μας εξηγείς περισοτερα.

2Μδης είπε...

Πρώτα απόλα με συγχωρείς για την καθυστέρηση να σου απαντήσω, απότι βλέπω περιμένεις (μόνο) δύο μέρες!!
Τα γεγονότα ήταν σε βαθμό που αναγκαστικά απέσπασαν την προσοχή μου, τουλάχιστον στην εργασία μου.

Επί του θέματος: Ακριβώς ότι λέω στο σχόλιο. Κάποιος συνάδελφος είπε ότι για να συμμετέχει αυτός και κάποιοι που εκπροσωπούσε, δεν θα ήθελε να δει σχετικά δημοσιεύματα σε έντυπα συγκεκριμένου χώρου. Τουλάχιστον ένα έντυπο, μεγάλης κυκλοφορίας, ενδιαφέρθηκε να καλύψει το γεγονός αλλά του αρνήθηκα λέγοντας ότι είχα αναλάβει την συγκεκριμένη δέσμευση. Παραξενεύτηκαν βέβαια που σε μια δημοκρατική χώρα υπήρχαν τέτοιες δεσμεύσεις, αλλά ήταν αργά.
Ήταν λάθος μου που το είχα δεχτεί εξ αρχής...

Και πάλι συγγνώμη για την καθυστέρηση απάντησης!!