Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

SV NEA νέο!

Το καινούριο SV NEA είναι στα χέρια μου από μέρες. Πλήρες ραδιοερασιτεχνικών θεμάτων με παρουσίαση των τεσσάρων τελευταίων σταθμών από τις Φρυκτωρίες. Στα Γεράνεια που ήταν μόνος του ο Κώστας SV1GSD, έγραψε ένα κείμενο ο άνθρωπος, στον Κιθαιρώνα που είχατε μαζευτεί τόσοι δεν μπορούσατε να γράψετε; (Ναι Νικ, για σένα το λέω!!)
Ούτε στο Αραχναίο υπάρχει κείμενο, αλλά η καταλυτική φωτογραφία του Μιχάλη με το τουρμπάνι καλύπτει κάθε κενό…(Ας φόραγε κι ο Νικηφόρος μια φουστανέλα! Κάτι!)


Μαραθώνιος… Συνέδριο της IARU… Ο Δημήτρης ο SV2GWY και η SV2 παρέα… Ρε παιδί μου πολύ δραστήριος ο Δημήτρης, δεν ξέρω αν τους τραβάει με το ζόρι από κοντά, αλλά οι μισοί να του μοιάσουνε καλά θα είναι. Ετοιμάζει τώρα απ ότι μαθαίνω και νέα δραστηριότητα για τους Αποστόλους των Σλάβων Κύριλλο και Μεθόδιο; Είναι φίλος δοκιμασμένος ο Δημήτρης (όχι σαν κάτι άλλους που την κάνανε με ελαφρά…) αλλιώς τι θα του έγραφα για τα… κομποσκοίνια που σκέπτεται να μοιράσει! Καλοπροαίρετα πάντα! Καλή σας επιτυχία… Για πληροφορίες εδώ αφού πριν κλείσετε τον ήχο καλού-κακού :)




Στις επιστολές υπάρχει κάτι που είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση. Μια διαμαρτυρία του Κώστα SV1GSU για όσα είχε γράψει άλλος συνάδελφος για αυτούς που ασχολούνται με τα… δικά μας. Δίκιο έχει ο GSU και συμφωνώ. Ρε κύριος άραξε στη αιώρα σου και άσε τους άλλους να τρέχουν… Για την βιασύνη του Κώστα να διαμαρτυρηθεί στο blog του, ότι έθαψαν την επιστολή του τα SV NEA θα αντιγράψω μόνο την τελευταία της φράση: "Μια συγγνώμη δεν βλάπτει κανέναν!.." Μου έστειλε ένα μήνυμα προχθές και με ενημερώνει ότι την εν λόγω διαμαρτυρία, την έβγαλε από το blog του. Όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις το σωστό είναι να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των λόγων μας κάνοντας διόρθωση στον ίδιο χώρο. Δεν εξαφανίζουμε την αρχική δημοσίευση!! Αυτό δεν το κάνω ούτε εγώ που διατηρώ αυτό το πτωχό blog, πόσο μάλλον κάποιος "αξιωματούχος" του ΣΕΡ.... (Έβγαλες και το "ρε κορίτσια..." Κώστα;)


Έχει κι άλλα ωραία θέματα το SV NEA αλλά το καλύτερο το κράτησα για το τέλος: «Έχουμε προστάτη Άγιο!» τον άγιο-Κόλμπε από την Πολωνία. Βέβαια είναι καθολικός και με τη φαγωμάρα που έχουν με τους δικούς μας υπάρχει πρόβλημα. Είναι κάτι σαν τον άγιο των ανθοπωλείων –ερωτευμένων ήθελα να πω- Άγιο Βαλεντίνο. Είχε βγει θυμάμαι ο… Μακαριστός και λέει, όχι αυτόν αυτός είναι με τους άλλους, τον Ακύλα και την Πρισκύλα θα γιορτάζετε! Άλλο και τούτο!
Τώρα με τον άγιο Κόλμπε –μεγάλη η χάρη του- τι θα κάνουμε; Οι δικοί μας άγιοι είναι όλοι καπαρωμένοι σε άλλες ειδικότητες. O Άγιος Χριστόφορος των οδηγών. Από τότε που τον έβαλαν σταμάτησαν τα τροχαία! Ο Άγιος Νικόλαος των ναυτικών. Έχετε ακούσει ναυάγια;;



Θα έλεγα να κρατήσουμε τον Ερμή, Θεό των επικοινωνιών, Έλληνα γέννημα θρέμμα, τον είχαμε και στις Διαβιβάσεις (γεια σου Κώστα!)… Αλλιώς θα πρέπει να περιμένουμε να οσιοποιηθεί ο Βησσαρίωνας! Θυμάστε, αυτόν που τον είχαν θάψει μέσα στον τοίχο σαν τη γυναίκα του πρωτομάστορα… Που τον έβλεπε ένας γηραιός ιατροδικαστής και νόμιζε ότι θα του μιλήσει... Να τον διεκδικήσουμε έγκαιρα όμως, μην τον προλάβουν για προστάτη των PMR!! Λοιπόν πρέπει να βρούμε κάποιον αγιογράφο να κάνει τα δοκιμαστικά. Του πάει να κρατάει μια yagi, ή θα σκαλώνει στο φωτοστέφανο;; Ας έχει κι ένα Bluetooth στο πετραχήλι για ξεκάρφωμα!

60 σχόλια:

2Μδης είπε...

α. Σχετικά με το SX2CM που γράφω για τον ήχο, μέχρι χθες ακούγονταν λειτουργείες στη συγκεκριμένη σελίδα. Σήμερα διαπίστωσα ότι δεν ακουγόταν κάτι! Να είναι κάτι μεταφυσικό;;;;;
β. Το (γειάσου Κώστα) πάει σε συγκεκριμένο αναγνώστη στην περιοχή της Εύβοιας, στο οποίο θα συμπληρώσω το εξής: Πρώην συνάδελφε Κώστα, στην παρούσα σελίδα διαβάζει (και ενίοτε σχολιάζει) πρώην συνάδελφος σου (ομοιόβαθμος!) και νυν συνάδελφος μου ραδιοερασιτέχνης. Κατάλαβες!

Για να αποδειχθεί ότι στο διαδίκτυο όντως, μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει!!

Ανώνυμος είπε...

Γεμάτο ενδιαφέρον το νέο περιοδικό.
Κατανοητή η... μοναξιά του SV1GSD, καλώς επέμεινε και πήγε. Απέδειηε πόσο υπεύθυνος είναι.
Η καλλίτερη φωτογραφία είναι βέβαια αυτή του Μιχάλη με τουρμπάνι.
Θα ήταν πολύ ωραία επίσης μία φωτογραφία του φίλου Νικ με φουστανέλα και την Buddipole μαζί.
Όντως εξαιρετικά δραστήριος ο SV2GWY, συγχαρητήρια για το ειδικό διακριτικό και θα είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση μου εάν πάρω την κάρτα τους.
Εάν ο συνάδελφος ζητήσει συγγνώμη από τα SVNEA το θέμα λήγει. Προσωπικά και κάποιες άλλες αναφορές της επιστολής δεν μου άρεσαν αλλά, δεν μου πέφτει λόγος.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

ειρήνη υμίν.
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και καλή συνέχεια στη σελίδα.

sv8gke είπε...

Υπάρχει φόρτος εργασίας,βρήτε άλλον αγιογράφο.Δεν πήγα ακόμη στη θυρίδα να πάρω το περιοδικό και να με καμαρώσω,πάντως είναι προιόν αυτοφωτογράφησης......όταν σε έχει βαρέσει ο ήλιος στο αραχναίο αυτά παθαίνεις!!!!
Παράκληση:Γιάννη στο χώρο με τις κατασκευές θελω να δώσεις"βήμα" και στην κατασκευή του Τάκη με τις 2χ519....είναι καλό να προωθούμε τα νέα ταλέντα του χώρου!!!!
73 Μιχάλης

SV1GSU είπε...

Καλησπέρα Γιαννάκη.
Δεν είσαι εντάξει πάντως, δεν μας τα λές καλά. Γράφεις τα μισά από όσα σου είχα πει-γράψει!
Γιατί δεν λες τίποτα για τις απαντήσεις που δεν έλαβα ποτέ
στα συνεχή mail μου, για το αν θα δημοσιεύσει το περιοδικό το "γράμμα" μου? Γιατίίί;
Ακόμα σου είπα ότι είχα αναγνωρίσει το λάθος μου, και απέσυρα από το blog μου, την διαμαρτυρία μου
έτσι ένιωσα να κάνω βρε αδερφέ, πιστεύοντας ότι αδίκησα την συντακτική ομάς του SV NEA
πριν έρθει το περιοδικό στα χέρια μου, το "έφαγες" και αυτό!
ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!
Όσο για την συγνώμη που απαιτείς για την "βιασύνη" μου, άμα σου πω τουλάχιστον ότι δεν πρόλαβα να την συντάξω,
θα με πιστέψεις; Μάλλον όχι!
(μήπως πρέπει να απαιτήσω και εγώ κάποιες συγνώμες τελικά; Κάτι που πρέπει να κάνει, ΑΝ το κάνει, και η "άλλη πλευρά". Δεν νομίζεις....;;)
Επίσης διακρίνω και ένα ειρωνικό υφάκι (για πολλοστή φορά) για το....αξιωματούχος του ΣΕΡ!
(δεν μας είπες πόσα αστεράκια έχει η στολή. Μήπως είμαι και πουλαδερός, και δεν το θυμάμαι;)
Γιατί έτσι; Δεν έχεις δει κάτι αντίστοιχο από εμένα νομίζω!
Η ειρωνεία πάντως είναι κάτι που το έχεις αναδείξει σε τέχνη στο blog σου
Και μην το αρνηθείς.
Ε ρε θάψιμο που θα φάω πάλι!
Πάντως δεν μου αρέσει αυτή η μίνι αντιπαράθεση από εδώ
Να σου πω ότι με κούρασε κιόλας
Τα υπόλοιπα από κοντά κάποτε........ελπίζω
ΑΑαα, σου έχω στείλει κάτι QSLες εδώ και καιρό, και μην μου πείς ότι δεν τις έχεις πάρει,
την μια την έλαβες μπροστά μου, χωρίς να λάβω ούτε μια δική σου!!
Είσαι απασχολημένος με το blog και δεν προλαβαίνεις έέέ;;; (αμάν πια, με κόλλησες ειρωνίτιδα)
Όσο για τα κορίτσια, τους ανώνυμους, και τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους
αυτά είναι στη θέση τους μην ανησυχείς

http://sv1gsu.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

73 και......88

γιατί......διαβάζουν και γράφουν και κορίτσια!!
Ανώνυμα!!!

2Μδης είπε...

Για τις κάρτες σου θυμάμαι ότι σου έχω στείλει όταν πήρα τη δική σου. Να πας στην Ένωση να τις πάρεις.
Για το μήνυμα σου θα έπρεπε να μου πεις να το δημοσιεύσω αν ήθελες απάντηση σε όλα αυτά που αναφέρεις.
(Ποτέ δεν είναι αργά!)
Το βασικό είναι ότι θα έπρεπε να βάλεις στον ίδιο χώρο που έκανες παράπονα ότι σου θάψανε την επιστολή μια διόρθωση, πράγμα που δεν έκανες. Εξαφάνησες την δημοσίευση, πράγμα αντιδεοντολογικό εντελώς.
Αλήθεια αυτό που γράφεις ότι θα έπρεπε το περιοδικό να σου γράψει αν θα δημοσιεύσει την επιστολή σου εγκαίρως για να μην βγεις να κάνεις παράπονα, που το έχεις δει; Ξέρεις κάποιο έντυπο που το κάνει;
Για το ειρωνικό ύφος, μου το έχει πει κι άλλος. Σου εύχομαι και εσένα να καταφέρεεις να αναδείξεις σε τέχνη το δικό σου υποτιμιτικό ύφος(κορίτσια... Γιαννάκη...κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Μιας γκάφας μύριες έπονται!

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τη δημοσίευση της επιστολής του στο SVNEA, ο κ. Μωραίτης διέγραψε τα παράπονα του. Πράξη για την οποία βρήκε χρόνο.
Νομίζω εδώ τελειώνει αυτό το θέμα. Κατά τη γνώμη μου θα ήταν σωστότερο εάν δεν διέγραφε τίποτα και δημοσίευε μία συγγνώμη (όπως ζητά στην επιστολή του να κάνει ο συνάδελφος από την Μακεδονία). Αυτό είναι κανόνας ακόμη και μεταξύ αγνώστων στο διαδίκτυο.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Να βάλουμε τον "Μακαριστό" για προστάτη των ραδιοερασιτεχνών. Στις επικοινωνίες τα πήγαινε μια χαρά!

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα να μην ειρωνεύεστε ανθρώπους που δεν ζουν.
Πάνος

SV1GSU είπε...

Όσο για το δικό μου "ειρωνικό και υποτιμητικό" ύφος,
εεεε.... με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!! Γιατί όμως έχεις αυτό το κόλλημα με τα κορίτσια; Είπαμε.. διαβάζουν και κορίτσια εδώ (κυριολεκτικά).

Έχει σταλεί και το "διορθωτικό" στο περιοδικό.
Δόθηκαν και οι αμοιβαίες εξηγήσεις με την Νατάσα, πιστεύω το θέμα έληξε. Ούτε γκάφα έγινε, ούτε κάτι άλλο. Ελπίζω να ικανοποιηθούν κάποιοι που στράβωσαν επαέ!! Είναι καλό κάποιος να αναγνωρίζει τα λάθη του, αν και δεν φταίει 100%, όπως του καταλογίζουν.

Γιαννάκη κάντο και συ καμιά φορά, πιστεψέ με θα νιώθεις καλύτερα μετά. Αν σε αφήνει ο.... εγωισμός σου.

Όπως και να' χει, καλή συνέχεια σε ότι κάνεις στα βουνά. Κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγώ συχνά. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΜΕΑ και μόνο, σε θαυμάζω και σε συγχαίρω!

Ο παλιός σου συμμαθητής και συνάδελφος σου στο στρατό.... :-)

SV1GSU

Ανώνυμος είπε...

Στον Πειραιά συννέφιασε

και βρέχει στο Μιλάνο

Άλλος αγάπη έχασε..

..κι 'αλλος δεν έχει πιάνο.



Υ.Γ: SV3GKE πολλα ταλεντα του χωρου στα οποια αναφερεσαι εχουν βρει στεγη και θαλπωρη σε συλλογο. Εκει ειναι η φωλιτσα τους !

Ανώνυμος είπε...

Ακομα και η ειρωνια σου σκετη αποτυχια ειναι.

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πετας ηλιθιοτητες, μετα να ζητας συγνωμες και μετα να νομιζεις πως ουτε γατα ουτε ζημια.

Και νομιζεις πως μπορει κανεις μετα απο αυτα να σε παρει στα σοβαρα η να ασχοληθει μαζι σου.

Εκει ! Στο μηδεν κι ακομα πιο κατω !!

Ανώνυμος είπε...

einai alithia arage ayta poy diabasame sto blog toy sv1gsu?
isxyei oti sinadelfoi ellhnes milisan me ton pirath ths vorias kiproy?
tha prepei na ntrepontai an einai alithia ola ayta. einai krima gia dyo logous. proto de timane thn adia tous kai milane me pirates.
deytero einai krima giati einai elines. h mipos den einai?
kai to pezoun kai sobari radioerasitexnes kai einai kai opou gamos kai giorti kai h vasilw proth gia ayto provolh kai synenteyxeis.
kai milane kai me peirates meta!!!
as bgoune kai stous eksimisi ti diafora exei?
o sintaktis tou blog pou topothetite epi pantws episthtou gia ayto to thema den exei thesi?
mono oi fortigatzides tou SER enoxloun?
toso megali kaoura na ton kanete exete?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά.. όπου ακουσει κανείς το callsign σου καταλαβαίνει ότι η κατάσταση είναι τελείως για τα πανηγύρια (όπως βλέπεις όλοι κλασμένο σε έχουν!)

2Μδης είπε...

Ανέκαθεν πίστευα ότι κάποιοι, έχουν ανεπανάληπτη ικανότητα να αυτοεξευτελίζονται...

Εκτός του ότι έχω άλλα τρεξίματα τώρα, περιμένω να δω πόσο πιο πολύ μπορούν, να τριφτούν στον πυθμένα... στη λάσπη...

Η όποια (ή όποιος) συνάδελφος βρεθεί απέναντι σε τέτοιου χαμηλού επιπέδου επιθέσεις, έχει και θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση από μέρους μου.-

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Σκουλήκια!

Ανώνυμος είπε...

esi pou katakrinis tis epiloges ton kinigon i ton fortigatzidon.
pes mas ti thesi soy an einai sosto h oxi na kanoun epafes me ton 1b den exeis apopsi
gia ola ta alla exis apopsi
episis epidi fotograftisike ena atomo to opio parakolouthi to blog. as bgi na pi tin apopsi tou ton ekane den ton ekane.
mi minoume me thn aporia

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή (Νικιφόρε?)

όλοι όσοι παρακολουθούμε το blog ότι χαζομάρα και να γράψετε, ότι έμμεσο εκβιασμό πάτε να περάσετε ή όποιον αποφασίσετε (πάντα ανώνυμα) να διασύρετε (ανώνυμα εννοώ αμφίδρομα γιατί βλέπεις υπάρχουν και δικαστήρια και Νόμοι για την εξύβριση, την συκοφαντική δυσφήμηση και την απόπειρα προσηλυτισμού με εκβιασμό και δημόσιο διασυρμό)...

πρέπει κατά την γνώμη σου να απαντάμε?

Εγώ ντρέπομαι και τώρα που τα γράφω αυτά, γιατί το blog αυτό και το διακριτικό το παρακολουθούνε και πελάτες μου και συγγενείς μου.

Και ντρέπομαι αυτό που προβάλλω εγώ σαν ένα hobby εξαιρετικής ποιότητας και "ξεχωριστό", με αξιόλογους ανθρώπους να ξεφτιλίζεται έτσι εδώ μέσα με το κάθε φασιστοειδές που ενώ θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να έχει άποψη (πολύ καλά κάνει μπορεί να έχει και την σωστή) έχει και δικαίωμα να την επιβάλλει στους άλλους με ειρωνίες, "μαθήματα" και διασυρμούς.

Παρακαλώ διαβάστε όλοι σας τον κανονισμό λειτουργίας του σταθμού ραδιοερασιτέχνη ειδικα το άρθρο 2, παρ. 3 του Ν.1579/18-12-2002.

Και, σταματήστε να μας προσβάλετε και ξεφτιλίζετε όλους πατώντας πάνω στο προνόμιο που όλοι αποκτήσαμε με την απόκτηση του πτυχίου ραδιοερασιτέχνη.

Γιατί μας εξευτεlίζετε είτε "κάνοντας πειρατές", είτε διαφημίζοντας και κάνοντας θέμα το ότι κάποιος έκανε "πειρατή", είτε προσπαθώντας μέσα από αυτή την ιδιότητα να κάνετε επίδειξη του όποιου πατριωτισμού σας ή πολιτικής ή και θρησκευτικής σας χροιάς.

Αυτό μας προσβάλλει όλους και ενοχλεί. Και θεωρώ τον Γιάννη υπεύθυνο (και το ξέρει δεν ειναι "κατινιά" ) που σας δίνει βήμα να το κάνετε.

Αν συνεχίσετε έτσι ο καθένας να προβάλλει το "εγώ" του και να προμοτάρει τις "άλλες" του ασχολίες με την οικονομική κρίση σε λίγο εδώ θα αρχίσετε να πουλάτε και τάπερ.

Με λένε Παναγιώτη Ηλ. Μπόγρη, το τηλέφωνό μου είναι 6944-420772, το email sv1cox@sota.gr και όποιος, ο οποιοσδήποτε, θέλει να συζητήσουμε θέματα που δεν άπτονται με τα αναφερόμενα στο άρθρο 2, παρ. 3 του Ν.1579/18-12-2002 είμαι στην διάθεσή του και πιστεύω ειλικρινά ότι θα μάθω και κάτι.

Απλά προσπαθείστε να σταματήσετε να μας γελοιοποιείτε.

73, Πάνος, SV1COX

sv8gke είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ούτε το θάρρος να πείτε το ονομά σας δεν έχετε διασύροντας μια κοπέλα που έχει δώσει τόσα πολλά στο χόμπι σε τόσο μικρό διάστημα.
Αλλά να ήταν η ζήλια ψώρα.....αυτά που έχει καταφέρει η συνάδελφος δεν μπορείτε ούτε να τα ονειρευτείτε.......γυρίζοντας πλευρό πέφτετε από το κρεβάτι και ξυπνάτε!
Έχετε αποδείξεις ότι έκανε qso με τον τούρκο...ιδού η Ρόδος,περιμένω να ακούσω την ηχογράφηση η να δω την qsl που έστειλε και τότε εγώ θα της τα χώσω πρώτος και ΕΠΩΝΥΜΑ!
Μέχρι τότε βρήτε καμιά πιο αντρική ασχολία να κάνετε από το κατινιλίκι!
Γιάννη εκτιμώ ότι πρέπει να προστατέψεις την συνάδελφο από την αήθη επίθεση που δέχεται διαγράφοντας ίσως όλα τα σχόλια(μαζί και το δικό μου) γιατί πλέον την "φωτογραφίζουν"-διασύρουν ανώνυμα.
73 Μιχάλης
Υ.Γ Φιλαράκι μη μασάς....στα δέντρα που έχουν καρπούς πετάνε πέτρες.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το επίπεδο κάποιων αναρτήσεων δεν έχει να κάνει με το χόμπι μας. Φίλε συνονόματε καλά κάνεις και μας θυμίζεις τους νόμους και τους κανονισμούς. Μας χρειάζονται πάντα.
Εδώ θα ήθελα να προσθέσω μία δική μου εμπειρία, πριν 2,5 περίπου χρόνια, όταν ο αναφερόμενος παράνομος σταθμός είχε πρωτοβγεί, προσπάθησα να τον κάνω νομίζοντας ότι αποτελεί νέα χώρα για μένα. Ευτυχώς δεν με άκουσε και έτσι qso δεν έγινε. Κατόπιν βέβαια ανέτρεξα στο qrz.com και κατάλαβα.
Την εποχή εκείνη θυμάμαι η RSGB προέτρεπε τους Άγγλους συναδέλφους να μην επικοινωνούν με το παράνομο διακριτικό. Αυτά ως προς την ιστορία.
Θα παρακαλούσα όποιος έχει ή νομίζει οτι έχει στοιχεία εις βάρος συναδέλφου να επικοινωνεί απευθείας με εκείνον για να δίνονται οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ή έστω στο σωματείο του. Οι ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος συναέλφων δεν έχουν καμμία θέση εδώ και μόνο κακκό στο χόμπι μπορούν να προκαλέσουν.
Μιχάλη, το υστερόγραφο σου τα λέει όλα. Όπως μία φωτογραφία αντιστοιχεί σε 1000 λέξεις, έτσι και εσύ εξέφρασες πολλά. Με την λίγη πείρα που έχω στο χόμπι, νομίζω ότι είσαι καλός ραδιοερασιτέχνης και το τιμάς.
Όποιος από μας έχει κάτι θετικό να δώσει, ας το γράψει. Αλλοιώς τί νόημα έχει;
Γιάννη και εγώ συμφωνώ ότι κάποιες δημοσιεύσεις εδώ έχουν ξεπεράσει το όρια ευπρέπειας και μπορείς αν θες να της διαγράψεις. Φυσικά μαζί και την απάντηση μου.
Πάνος

2Μδης είπε...

Δυστυχώς δεν είχα χρόνο σήμερα να παρακολουθήσω το blog, και κάποια πράγματα τα διαπιστώνω καθυστερημένα.

Δεν έχει σημασία να πω αν οι λόγοι που με κράτησαν μακριά απ ότι γινόταν εδώ ήταν σοβαροί, δεδομένου του ότι κάποιοι είναι τόσο εμπαθείς μαζί μου που θα το προσπεράσουν.

Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον Μιχάλη, ειδικά στο ΥΓ.

Λυπάμαι που για μια ακόμα φορά κάποιοι εκδηλώνουν την εμπάθεια τους απέναντι μου, αντί να πάνε στις σελίδες που έχουν γραφεί τα «παρατράγουδα» και να ασκήσουν την όποια κριτική. Ας διαβάσουν πιο πάνω, εδώ δεν γράφουν τίποτα κάνουν μόνο αναφορά στη σελίδα του GSU και του ΣΕΡ! Αλλά η εμπάθεια τυφλώνει!

Στη συνάδελφο δηλώνω για μια ακόμα φορά την αμέριστη συμπαράσταση μου.

Είμαι λακωνικός γιατί ο χρόνος μου αυτές τις μέρες είναι εξαιρετικά πολύτιμος… Πιστεύω αύριο να μπορέσω να ασχοληθώ και με αυτούς που σέρνονται στον πυθμένα!! Όλους.

The road less pedaled είπε...

Ανωνυμοι ? Ποιοι ανωνυμοι ?!!

Ο Δημητρακης, ο Κωστακης και τα ρεστα δεν ειναι ανωνυμοι ! Και ο καθενας λυσσαξε για διαφορετικους λογους !

Ειναι αυτοι που νομιζουν πως ο ραδιοερασιτεχνισμος ειναι "τολμη και γοητεια". Και μεταχειριζονται αυτο το κορυφαιο τεχνικο, κοσμοπολιτικο χομπυ σαν να ειναι βοθρος η container. Και το καταντανε εναν παρακμιακο καφενε η κερκιδα χουλιγκανων.

Ειναι αυτοι που μας κανουν να ντρεπομαστε να αφησουμε το VHF FM ανοιχτο και να φυγουμε απο το σπιτι μηπως και ακουσουν τις αηδιες τους οι συγγενεις και οι φιλοι μας.

Ειναι αυτοι που ο μονος τροπος για να φτασουν κατι που ειναι πιο ψηλα απο αυτους, ειναι να το απαξιωσουν και να το κατεβασουν στο δικο τους επιπεδο.

Ειναι αυτοι που εξευτελιζουν την εικονα του ραδιοερασιτεχνισμου στους μη-ραδιοερασιτεχνες.

Ειναι εκεινοι οι μουστακαληδες και-πολυ-αντρες που ομως δεν εχουν το θαρρος να μιλησουν επωνυμα κι ευθεως χωρις περιστροφες, σαν τις μεσημεριανουδες - που οταν πας και τους πιανεις απο τον γιακα και τους στηνεις στον τοιχο σου λενε με αθωα, ξαφνιασμενα ματακια και ψιλη φωνουλα "ποιος εγω ?? Μα.. παρεξηγηση εγινε..".

Ειναι εκεινοι που τα κανουν μπαχαλο, που προσβαλλουν, μειωνουν, κοπριζουν αλλα δεν αναλαμβανουν ποτε τις ευθυνες τους και μετα οταν ερχεται η αναμπουμπουλα σφυριζουν αδιαφορα.

Ειναι αυτοι, που εξαιτιας των, βλεπεις σοβαρους ραδιοερασιτεχνες να σωπαινουν και να αποτραβιουνται και να παιρνουν την σκυταλη αυτες οι καρικατουρες..

Δημητρακηδες, Κωστακηδες και συν αυτω υπαρχουν πολλοι, χιλιαδες: ολοι μας τους ξερουμε.

Αλλα αυτες οι συμπεριφορες καταδεικνυουν την προσωπικη ποιοτητα του καθενος: ειμαστε οτι διαβασαμε, οτι αγαπησαμε, οτι ταξιδεψαμε. Κανεις δεν φυτρωσε στην κοπρια.

Και τωρα πια, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, για να ξερουν με τι κουμασια εχουν να κανουν.

The road less pedaled είπε...

Ξεχασα να παραθεσω ενα εντελως τυχαιο ποστ επωνυμων σε περιπτωση που δεν ενημερωσα καποιον:

http://www.hag.gr/forum/viewtopic.php?t=504

Και τελειως γενικα και αοριστα παντα, τα θρασυδειλα οντα που χουλιγκανιζουν και κανιβαλιζουν, οταν πετουν λασπη στον ταδε και στον δεινα, θα πεταξουν και σε σενα, και σε οποιον τους καπνισει.

Οσο για το ποιος εκανε ποιον σταθμο, τα καλυτερα δεν τα εχετε δει ακομα, ερχονται, παλι ρεζιλικια και νουμερατες θα εχουμε. Stay tuned.

Κι επαναλαμβανω, εχουν γνωση οι φυλακες. Δεν μπορει ο καθενας να λεει ο,τι κατεβαζει το κεφαλι του και μετα ο ενας να κανει την παλαβη και ο αλλος να ζητα συγγνωμες.

Ευχαριστω τους εχθρους μα πιο πολυ τους φιλους!
Νιωθω απεραντη ευγνωμοσυνη, σας ευχαριστω ολους, με συγκινησατε!!

Ανώνυμος είπε...

Βίκυ

κατανοώ την έκρηξη θυμού όταν κάποιος δέχεται επίθεση και αναγνωρίζω φυσικά το δικαίωμα της άμυνας.

Το ύφος όμως των γραφόμενών σου και οι έμεσσες "απειλές" για φύλακες και καλά εμένα με αποτελείωσε.

Για τον φόβο των "φυλάκων" λοιπόν (αλλά όχι μόνο) εγώ αποσύρομαι (μην μπλέξουμε κιόλας) και θα περιμένω με αγωνία την στήλη των κατασκευών γιατί εκεί όντως θα έχω και κάτι να συζητήσω.

Γιάννη, μου είχε πει η Βίκυ τη φύση του προβλήματός σου αλλά τόχα πάρει για πλάκα (το θεώρησα διαχείρηση χρόνου) τώρα που λές ότι είναι σοβαρό λυπάμαι και εύχομαι περαστικά. Όλοι δυστυχώς αυτά τα έχουμε περάσει, τα περνάμε ίσως ή, τα έχουμε μπροστά μας. Καλή δύναμη. Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά την Κυριακή στην πίττα.

Εμένα με "νικήσατε", στο εντελώς όμως μιλάμε, αποσύρομαι.

στο καλό μου.

73, Πάνος, SV1COX

SV7DLF ΗΛΙΑΣ είπε...

Δεν ξέρω,αν ειναι "πειρατικός" ο σταθμός που εκπέμπει απο την κατεχόμενη Κύπρο, αυτό ας το "τσεκάρουν" τα αρμόδια διεθνή ρ/ε όργανα (IRU,ITU κτλ)και ας πράξουν τα δέοντα. Το βασικώτερο όλων να ενημερώσουν την παγκόσμια ρ/ε κοινότητα. Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια απαγορευτική οδηγία για τους Έλληνες ρ/ε να κάνουν επαφή με τον εν λόγω σταθμό. Γιατί αν δεν υπάρχει κάτι σχετικό έχω να σας συστήσω ψυχραιμία και μόνο ... ψυχραιμία ! Φρονώ ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να "μαλώνει" κανέναν, ούτε να λιβελογραφεί, μέσα απο ένα blog, εναντίον όποιου συνάδελφου ή συναδέλφισας έκανε το φοβερό "κακούργημα" να έλθει σε επαφή μ΄αυτόν τον σταθμό. Γι αυτό το σκοπό υπάρχουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα, που έχουν υποχρέωση να επιληφθούν, αν βεβαιώνεται παράβαση των κανόνων. Επίσης, όλοι γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, ότι στον ρ/ε δεν "χωράνε" εθνικιστικές "κορώνες" Αν π.χ. τα Σκόπια είναι επίσημη ραδιοχώρα που αναγράφεται στα DXCC lists, δεν βλέπω το λόγο γιατί ο έλληνας ρ/ε δεν είναι σωστό να μιλήσει με τον Σκοπιανό, αν το θέλει βέβαια. Κύριοι καταλάβετε ότι την εξωτερική πολιτική της χώρας δεν την διαμορφώνουν μερικοί "θρμοκέφαλοι εξ ημών." Αυτό μόνο "κακό" μπορεί να προκαλέσει στα εθνικά μας θέματα. Αυτή την σας την "καταθέτει" ένας άνθρωπος που βρέθηκε στην Κύπρο, για 18 μήνες, την περίοδο ΄74-΄76 και βίωσε δύσκολες καταστάσεις. 73 de SV7DLF
Υ.Γ. Σας παρακαλώ να πάψετε να ερίζετε, ώσπερ ... μοιράκια ! Χόμπυ κάνουμε και πρέπει να περνάμε καλά. Τα υπόλοιπα είναι "κατινιές" !!! Α ναι, μην το ξεχάσω. Σας παρακαλώ μην γράφετε σε "άπταιστα" greeklish (stupidlish τα λέω εγω) γιατί δυσκολεύομαι να σας .... διαβάσω !!! Και πάλι73.

The road less pedaled είπε...

Πανο σε ευχαριστω για την διευκρινηση καθως μου δινεις την ευκαιρια να πω καποια πραγματα.

Δυστυχως οι επιθεσεις απο τα συγκεκριμενα ατομα, ειναι τοσο βρωμικες, ανανδρες και υπουλες.. ακομα δεν τολμησαν να μιλησουν συγκεκριμενα.. γιατι αραγε ?? Ο καθενας μπορει να συμπερανει το γιατι.

Δευτερον, δεν στεκομαι στο λαθος, στεκομαι στο παραλογο. Και ειμαι αμειλικτη με κακεντρεχη ατομα.

Τριτον, δεν εχεις αδικο για το "υφος". Ειναι σκληρο μεν, αληθινο δε. Ο καθενας ομως παιρνει αυτο που του αξιζει: Πως να μιλησω σε ενα ατομο που το "πλουσιο" λεξιλογιο του περιοριζεται σε 11 λεξεις εκ των οποιων οι πιο φιλολογικες ειναι "μαϊμουδιαρης, παπαρολογος, τσιρακι, κοριτσια, γιαννακη, μιχαλακη"
Να μιλησω τι? Με ανθρωπους που μας χωριζει μια αγεφυρωτη αβυσσος? Εγω ποτε δεν ακουσα τους γονεις μου να μιλουν ετσι, ποτε δεν ακουσα τους ραδιοφιλους μου να μιλουν ετσι.

(Σημειωση: το αρχικο περιεχομενο της αναρτησης του gsu εχει αλλαξει. Φυσικα κι εχω κρατημενο το original.)

O οποιοσδηποτε νοημων ανθρωπος διαβαζοντας τους βγαζει τα συμπερισματα του και.. φευγει τρεχοντας!
Κι αυτο θα κανω κι εγω τωρα, ασχοληθηκα με ενα ατομο που μου ηταν τελειως αγνωστο και το μονο που εχει προσφερει σε αυτο το χομπυ ειναι ιντριγκες. Στην ανακυλωση λοιπον.

Οσο για τους "φυλακες" προφανως δεν το καταλαβες, μαλλον δεν ημουν κι εγω σαφης -δεν εννοω σκοτεινες δυναμες, απειλες, κλπ κλπ για ονομα, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ- θα ενημερωσω αυριο λεπτομερως γιατι αυτο το θεμα δεν θα το αφησω να πεσει ετσι κατω.

Επισης, πρεπει να ενημερωνονται αυτοι που πρεπει καθως και αυτοι που υπεστησαν αναλογες βρωμικες επιθεσεις. Για να ξερουν ποιους εχουν απεναντι τους και να ξερουν ποιοι μπαινοβγαινουν στα εντευκτηρια -και μια βδομαδα μετα απο ενα εξαιρετικα επιτυχημενο event να καραδωκουν υπουλα και να βλεπεις ολα αυτα τα παρατραγουδα.

Φυσικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Δεν ειναι καθολου τυχαια η δεδομενη χρονικη στιγμη που εγινε ο,τι εγινε. Και ο πιο αφελης μπορει να καταλαβει πραγματικα το γιατι και κυριως την σκοπιμοτητα και των δυο αυτων ατομων.
Εμεις στην Αλεξανδρουπολη, γραψαμε λιγες σελιδες στην ιστορια του ελληνικου ραδιοερασιτεχνισμου.
Δυστυχως αυτο δεν το αντεξε ο "δημητρακης" και καραδωκουσε μια βδομαδα ολοκληρη για να μας κανει κατηχηση και μαθηματα πατριδογνωσιας (!!).

Για μενα ειναι θεμα τιμης οταν μιλω να στηριζω αυτα που λεω και δεν αερολογω με φανταστικους ανωνυμους συμμαχους.

Ο καθενας επιλεγει τον δρομο του και τους συμβιβασμους που θα κανει: Οταν αλλοι συναδελφοι τιμουν την υπηρεσια ραδιοερασιτεχνη, καποιοι αλλοι προσπαθουν να αρπαξουν απο το ποδι οποιον τους γυαλισει το ματι, και να τον τραβηξουν βαθια μεσα στο χωμα.

Ηλια, αυτα τα δυο ατομα (φυσικα φαινεται μονο το ενα και παλι δεν ονομαζει τιποτα ευθεως γιατι το αντριλικι που επικαλειται ειναι ποιοτητας "ρε κοριτσια" - μιλαμε για επιπεδο, οχι αηδιες) ισχυριζονται οτι ειδαν εισερχομενη QSL 1Β1ΑΒ στο eqsl.cc. Και φυσικα γι αυτους αυτο ειναι αποδεικτικο στοιχειο "ενοχης" !!! Αναμεσα στα υπολοιπα που ακουσαν τα αυτακια μας, το ακουσαμε κι αυτο!
(Μολις ενα μηνα μετα την αποστολη VP8YLx εχω λαβει τουλαχιστον 50 QSLs οι οποιες ειναι nil (not in log))

Εγω κρατω ολα τα στοιχεια και επιφυλασσομαι για το ποσο θα το προχωρησω γιατι πιστευω πως τετοια ατομα δεν εχουν καμια θεση στην ραδιοερασιτεχνικη κοινοτητα.
Δεν εχουν να προσφερουν απολυτως τιποτα σε κανενα επιπεδο εκτος απο τετοιες καταστασεις επιπεδου μεσημεριαναδικου.
Εχω επισκεφθει/φιλοξενηθει/χειρησει απο περιπου 15-20 radio clubs σε ολη την Ευρωπη, αλλα αυτη τη φτηνεια και την ανεξηγητη επιθετικοτητα δεν την συναντησα πουθενα.

Ηλια.. κανεις λογο για νομοθεσια?! Μαλλον εισαι πολυ ρομαντικος - εδω ειναι σαν τους σεριφηδες, ο καθενας βαζει τους δικους του νομους στην περιοχη του!

[Και για να πουμε κατι χρησιμο, (και ασχετο) οσον αφορα την στηλη των κατασκευων, ειμαι σε φαση μετακομισης, και προσπαθω να βρω ενα συστημα ωστε να τροφοδοτησω με ανοιχτη γραμμη μεταφορας την VHF συστοιχια μου. Οποια βοηθεια δεκτη]

SV1EML είπε...

Καλημέρα σας
ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ,ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΑ!!!!
Γιατι η Ε.Ε.Ρ κοβει την Πίτα την Κυριακή??? ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!!!ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ?
1.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ SV2KBS.ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΗ O SV1GSU ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο 1Β ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.
2.ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ??
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 5Β???
ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!!!!
3. ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!! SORRY GIA TA CAPS!!!
73'S

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ηρεμία. Όπως έγραψα και παραπάνω, όποιος έχει πρόβλημα ή νομίζει ότι έχει με την συμπεριφορά συναδέλφου ας απευθύνεται με e-mail ή δια ζώσης στο συνάδελφο. Το διαδίκτυο δεν προσφέρεται για της λογής κατηγορίες σας.
Μάλιστα, κάποιοι από τους καταγγέλοντες, δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα του χόμπι, που τους τέθηκαν από κάποιους σε άλλα θέματα.
Οι κατηγορίες που γράφονται εδώ, δεν έχουν καμμία σχέση με το "σκοπός μας είναι η προαγωγή του διαλόγου" ακόμη και με το ραδιοερασιτεχνικά και άλλα τινά.
Αναρωτιέμαι τί λόγο έχουν να παραμένουν εδώ. Ίσως ως παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά και αυτό πάλι δεν δικαιολογεί την παραμονή, πάντα κατά τη γνώμη μου.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ είστε απόλυτα νόμιμοι;
Π.χ. βγαίνεται ΜΟΝΟ σε αδειοδοτημένους επαναλήπτες; Μιά ματιά στη σελ. του υπουργείου θα σας φανεί χρήσιμη.
Μήπως χρησιμοποιείται μικρόφωνο του φωσφορούχου στα 80μ; κλπ. κλπ. κλπ.
6146

sv8gke είπε...

Αγαπητέ Κώστα sv1gsu,ούτε εγώ σε ξέρω και δεν έχω να μοιράσω τίποτα μαζί σου.
1.Γιατί δεν λες την συνάδελφο με το ονομά της;
2.Δεν αναφέρθηκα σε εσένα,στους ανώνυμους του 2μδη αναφέρθηκα,δεν βρίσκω το λόγο που αντιδράς εκτός και αν είσαι ένας από αυτούς.
3.Δεν είμαι τσιράκι κανενός 2μδη και την άδεια την πήρα με την ΑΞΙΑ μου το 2002(δεν ανήκω στη γενιά των 1500 ευρώ)
4.Ζήτησα αποδείξεις για το qso....τις περιμένω.
5.Εάν ήμουν εγώ ο 1b1ab θα ισχυριζόμουν ότι μίλησα με περισότερους από 10 Ελληνες για να επιβεβαιώσω την θέση μου ως κατακτητής και ραδιοερασιτέχνης.
6.eqsl= ασυδοσία,ο καθένας μπορεί να στείλει οποιαδήποτε κάρτα σε οποιονδήποτε,γιαυτό και δεν τις αναγνωρίζει το dxcc!
7.Σαφώς και είναι πειρατής ο τουρκοκύπριος,δεν ξέρω αν επιτρέπεται κάποιος να κάνει qso μαζί του,πάντως στα μάτια μου θα πέσει πολύ χαμηλά.
8.Φίλε Κώστα και όχι Κωστάκη αποφάσισα να σου απαντήσω από εδώ γιατί δυστηχώς δεν έχω αυτή την δυνατότητα στην σελίδα σου,όταν γράφεις κάτι και κατηγορείς θα πρέπει να δίνεις την ευκαιρία να σου απαντούν οι θιγόμενοι.

Ηλία sv7dlf δεν είναι εθνικισμός το να προσπαθείς να πεις ότι η βόρεια Κύπρος είναι υπό κατοχή και όχι ανεξάρτητο κράτος.Συμφωνω με τα γραφόμενα του sv1gsu και των υπολοίπων ως προς το θέμα 1b1ab,αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ ως προς την επίθεση που δέχτηκε η Βίκυ.

Σταμάτη έλα στην Πάτρα για το καρναβάλι αλλά μην πιεις μαυροδάφνη που πουλάνε στους δρόμους γιατί θα σου μείνει πραγματικά αξέχαστο το καρναβάλι!

Βίκυ μην προσπαθείς παιδάκι μου να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας......δεν είσαι στο λέω εγώ ο διακεκριμένος π@π@ρολόγος!
73 σε όλους σας
Μιχάλης

SV7DLF ΗΛΙΑΣ είπε...

Κύριοι ψυχραιμία και νηφαλιότητα ! Εδω στα blog που βρισκόμαστε, είμαστε για να περνάμε ευχάριστα μια και ζούμε, γενικώτερα, σε εποχές "εντάσεων" και εκνευρισμών. Λέτε να φταίει η ... όξινη βροχή ;Εδω θα πρέπει ανταλάσσουμε ιδέες και απόψεις και να όχι να βρισκόμαστε με το "δάχτυλο στη σκανδάλη" ! Δεν πρέπει να ερίζομεν ώσπερ ... μοιράκια ! Είμαστε ώριμοι άνθρωποι. Οι προσωπικές "επιθέσεις" και διαξιφισμοί φαντάζουν -το λιγώτερο-ανόητες. Α, και κάτι άλλο ! Φρονώ ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να "μαλώνει" κανέναν και ειναι αντιδεοντολκογικό κάποιος να λιβελογραφεί και να προσβάλει την προσωπικότητα κάποιου ή κάποιας !! Αν αντιληφθήκατε κάποια παράβαση των κανόνων που διέπουν το χόμπυ, υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, θεσμικά όργανα και καθιερωμένη διαδικασία, γι αυτές τις περιπτώσεις. Είναι μεγάλο λάθος να προσπαθούμε με "εθνικιστικές κορώνες" να διαμορφώσουμε εξωτερική πολιτική, για τα εθνικά μας θέματα, μέσα απο το χόμπυ του ρ/ε. Αν π.χ. τα Σκόπια είναι επίσημη ραδιοχώρα, που περιλαμβάνεται στα DXCC lists και που είναι μέλος διεθνών ενώσεων και οργανισμών (IARU, ITU κ.α.), δεν βλέπω το λόγο που κάποιος Έλληνας ρ/ε δεν πρέπει να κάνει επαφή με τον ρ/ε αυτης της ραδιοχώρας. Αν βέβαια, ο ίδιος το επιθυμει. Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο "θερμοκέφαλοι" τινές εξ ημών και ας πρυτανεύσει η καλή προαίρεση και η λογική!!!
73 de SV7DLF (Λιάκος)
Υ.Γ. .... και να μάθουμε κάποτε να μην κρυβόμαστε στην ανωνυμία, αλλά να εκφράζουμε με παρρησία και επώνυμα την γνώμη μας.

SV1EML είπε...

Καλησπέρα
Αγαπητέ Ηλία το Ζ3 ειναι αναγνωρισμενο και Δυστυχως ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( αυτο μας Ξεφυγε).
Δεν απαγoρευει κανενας να κανεις QSO και μαλιστα ειναι πολυ δυσκολο για μας απο τα 20μ και πανω διοτι ειναι πολυ κοντα προς την ελλαδα.
Τωρα ο κυριος 1Β1ΑΒ ειναι αλλη ιστορια, θες με πολιτικα κινητρα,θες οτι απλα κανει το hobby toυ οπως εμεις, δεν ξερω.
Για μενα εφοσον η χωρατου δεν ειναι αναγνωρισμενη απο κανεναν αυτος ο κυριος επρεπε αφου θελει να κανει το hobby του να βγαινει αλλου και οχι στις δικεςμας συχνοτητες.
Το μονο Επισημο Οργανο να παρει αποφαση και δεν κανει τιποτα για μενα ειναι η IARU αν θα πρεπει αυτος ο κυριος να εκπεμπει η οχι.
Na κανεις qso η δεν κανεις νομιζω
οτι ο καθενας μπορει να αποφασειση για τον εαυτο του.
Την qsl τι να την κανεις?ηλεκτρονικη ειναι η χαρτι ειναι δεν μετραει για τιποτε.
Ετσι πηγε kai ο ΟΗ2ΒΗ να ενεργοποιηση το κοσσοβο και εφαγε πορτα.
Μιχάλη δεν εχω ερθει ποτε στο Καρναβαλι της πατρας αν και με αυτα που γινοντε και ακουμε φετος ευτυχως που υπαρχει και αυτο και μας θυμιζει οτι εχουμε αποκριες.
Το Κ5d to εκανες?
Εκει να δεις HAMSPIRIT!!!!
O 1B δεν ειναι τιποτε σε αυτα που ακουο και βλεπω.
Καλα να περνατε
Βικυ μην μασας εσυ μασας σιδερα!!!
73's

Ανώνυμος είπε...

Μετα λύπης μου διαπιστώνω ενα παρασκήνιο το οποίο για μένα είναι ακατανότο. τα μυνήματα τα ειδα δυστυχως εκ των υστέρω γιατι συνήθως (ο γιαννης το γνωριζει) δεν κοιταω παλαια topics.
Προσωπικα ειναι θέση και αρχη μου οτι γραφω να το γραφω επωνυμως και μαλιστα εχω αρπαχτεί με ανώνυμους που με εχουν ειρωνευτεί σε αλλα τοπικ. αναρωτιεμαι αν ειναι το ιδιο ατομο με αυτον που εγραψε εναντιον της sv2kbs. Θελω να με αφησετε εξω απο ανωνυμα μυνηματα κτλ τα καταδικαζω παλαια τωρα και παντα.
στο διαταυτα. η θεση μου για το 1b1ab ειναι αυτη ακριβως οπως την εξεφρασα στο hag.gr αν τον εκανες τοτε ειναι εξεφτελισμος. αν δεν τον εκανες τοτε ειναι ενδεχομενως κολπο του soyer. Εγω ειδα μια καταχωρηση στο eqsl και δεδομενης της θεσης μου για το θεμα εγραψα αυτα που πιστευω ουτε καραδοκουσα ουτε τιποτα. εκεινη τη στιγμη το ειδα εκεινη τη στιγμη το εγραψα. Με το 1b1ab εχω ασχοληθει πολλακις στο παρελθον. εχω φυγει αλλωστε απο το qrz.com γιαυτο.
στα επι προσωπικου τωρα. Αν ελεγα οτι δεν ζηλεψα που δεν ημουν στην ομαδα θα ημουν ψευτης. Ομως μεχρι εκει. την επαφη σας τη χαρηκα μεσα απτη καρδια μου και αποδειξη γιαυτο ειναι οτι εσπευσα να σας ακουσω παρα το πολυ qrl να ανεβασω video κτλ το βιντεο μαλιστα ειναι αδιαψευστος μαρτυηρας της χαρας μου! ακομα και συγχαρητηρια σοας εστηλα Αν εσυ εχεις μανια καταδιωξεως δε φταιω γιαυτο.
Οσον αφορα την οργη μου στο hag.gr ειναι δικαιολογημενη. γιατι ειναι διαφορετικο να μιλησει με τον 1b ενας χ νεος ραδιοερασιτεχνης και διαφορετικο να μιλησει καποιος πιο επωνυμος οπως εσυ με διεθνη παρουσια. εκει η ζημια ειναι διπλή γιατι αποκτα κυρος η επαφη του . Αυτα και τελος απο μενα . θα σε παρακαλουσα να ανακαλεσεις τα περι ανωνυμων κτλ γιατι οτι γραφω το γραφω παντα σαν Δημητρης και ποτε δεν κρυβομαι πισω απο greeklish οπως κανουν αλλοι. Παντως στις ειρωνιες που αντιμετωπισα εγω δεν ειδα καποια ευαισθησια.
ΥΓ Μηπως θα πρεπει να αρχισετε να σκευτεστε την διαγραφη τετοιων μηνυματων γιατι θεωρω πως εχουν κανει ηδη μεγαλο κακο.
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε αναπτύξει συστήματα επικοινωνίας που επιτρέπουν στον άνθρωπο πάνω στη γη να μιλάει μ'έναν άνθρωπο πάνω στη σελήνη. Κι όμως συχνά, αν οχι πάντα εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας.
Ονομάζομαι Νατάσα - SV7LOS και καταθέτω ειλικρινά το μέγεθος της λύπης μου για όσα διαβάζω εδώ και μέρες.
Ίσως τελικά να είναι αμάρτημα να προσπαθεί κανένας για το καλύτερο. Ίσως αν παραμέναμε όλοι στην στασιμότητα να μην υπήρχαν αυτές οι συγκρούσεις. Ίσως και να μην αναμοχλεύαμε περυσινά ξινά σταφύλια.
Είμαι μια νέα ραδιοερασιτέχνης που προσπαθώ σιωπηρά να γίνω καλύτερη, να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα, να διαδώσω τον ραδιοερασιτεχνισμό (την ορθή έννοια του ραδιοερασιτεχνισμού) στα παιδιά μου, στους φίλους μου, στους μαθητές μου. Τελοσπάντων θεωρώ τιμή να κατέχω την ιδιότητα του ραδιοερασιτέχνη.
Δεν κρίνω τίποτα και κανέναν. Νιώθω όμως την ανάγκη για αλλαγή αυτού του αρρωστημένου σκηνικού. Θα μπορούσαμε ίσως αν δεν έχουμε τίποτα να πούμε ή να δεν μπορούμε να αρθρώσουμε έναν καλό λόγο, να σιωπήσουμε.

Νιώθω περήφανη οταν βλέπω Έλληνες και Ελληνίδες συναδέλφους να αντιπροσωπεύουν επάξια την χώρα μου στα πέρατα της γης.
Ένιωσα δέος όταν είδα την Ελληνική σημαία να κυματίζει στο SWAINS island. "N8S".
Ένιωσα συγκίνηση οταν άκουγα την φωνή της SV2KBS στα νησιά FALKLAND " VP8YLG".
Θα νιώσω χαρά αν καταφέρω απο τον σταθμό μου με τις φτωχές κεραιούλες που διαθέτω, να ακούσω την Βίκυ να εκπέμπει από το LORD HOWE island "VK9LA".
Σημασία τί έχει τελικά? Αν έγινε ένα λάθος (κανείς δεν μπορεί να το πεί με σιγουριά), ή πόσα αξιόλογα πράγματα έχουν γίνει και γίνονται?
Είμαι βέβαιη πως πολλοί απο εμάς, που εδώ και μέρες έχουμε σηκώσει το δίκανο και πυροβολούμε την συνάδελφο, περιμένουμε πως και πως για μια πετυχημένη επαφή με το VK9LA. Είμαι επίσης βεβαία οτι η SV2KBS θα αγνοήσει τις όποιες μικρότητες έλαβαν χώρα αυτό το διάστημα και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους εμάς για μια ακόμη confirmed ραδιοχώρα!

Καλή επιτυχία Βίκυ!

73 de SV7LOS Nατάσα

The road less pedaled είπε...

Απευθυνομαι σε σενα SW1JGW γιατι εσυ το ξεκινησες κι εν συνεχεια στον SV1GSU:

ΠΡΩΤΟΝ: Δεν ηξερα οτι σας βαλαμε χωροφυλακες στα HF για να παρακαλουθειτε αν καποιος απο εμας εκανε QSO με Z3, 1B, DL, I, LZ (να μην ξεχναμε τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο!) TA, KG (Guantanamo) κλπ

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για πες μας, ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ προς τους SV να μιλουν με καποια χωρα η περιοχη ? Οποια και να 'ναι αυτη ? Επειδη εσενα σε εχουν πιασει τα λαϊκιστικα τουρκομακεδονικα εθνοσωτηρικα σου, πρεπει να συμπλεω κι εγω με αυτα που κατεβαζει το δικο σου το κεφαλι ??
Και φυσικα εαν καποιος συναδελφος/συλλογος κανει κατι παρανομο δεν θα απολογηθει σε σενα, θα απολογηθει στα αρμοδια οργανα ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ! ΠΗΡΑΤΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ????

ΤΡΙΤΟΝ: Αυτο που ξερω εγω απο τοτε που εδωσα τις εξετασεις μου για να παρω το πτυχιο μου το 2005 εμαθα πως αν παρατηρω παρανομες δραστηριοτητες απο συναδελφους μου πρεπει να απευθυνομαι στην αρμοδια αρχη. Εσυ και ο SV1GSU εχετε αλλη νοοτροπια. Να φωτογραφιζετε, να εξευτελιζετε χωρις ομως να εχετε την αρετη και την τολμη και να λετε τα συκα-συκα και την σκαφη-σκαφη. Ειναι μια σταση κι αυτη. "Νιωθεται". ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΠΟΙΟΝ/ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΕΙ
Προφανως ετσι σας εμαθαν, δεν φταιτε εσεις.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Μια QSL δικη μου η μια ηχογραφηση. Εαν δεν εχετε να παρουσιασετε τιποτα και με διασυρετε και με συκοφαντειτε δημοσιως και δεν υπαρξει ανακληση των καταπτυστων γραπτων σας εις βαρος μου, τα πραγματα θα παρουν αλλον δρομο: Για να προστατεψω πρωτα τον εαυτο μου και κατα δευτερον την ραδιοερασιτεχνικη κοινοτητα την οποια δυσφιμηζετε

ΠΕΜΠΤΟΝ: Οσο για τα βιντεο, τα στεγνα/τυπικα συγχαρητηρια και τις αγνες προθεσεις τις δικες σου και του SV1GSU προς την Ενωση και τον SX7ISS ειναι προφανες γιατι διαλεξες αυτη τη χρονικη στιγμη να το κανεις. Ακομα κι ο πιο αφελης καταλαβαινει το γιατι.

EKTON: Προσεχε το στομα σου. Για τα σχολια σου περι μανιας καταδιωξης. Ξεκινησες μια ανανδρη, βρωμερη και υπουλη επιθεση εις βαρος μου γιατι δεν σου αρεσε μια δραστηριοτητα της Ενωσης και τι περιμενες απο μενα δηλαδη ?

ΕΒΔΟΜΟΝ: Δεν δεχομαι φτηνα λαϊκιστικα εθνοκυρηγματα πατριδογνωσιας απο τον καθε τυχαιο. Δες τι γραφει ο SV7DLF ο οποιος υπηρετησε τον ελληνικο στρατο ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. Καποιοι αλλοι ειναι πατριωτες του youtube και του καναπε. Εις ανωτερα

Ειπες οτι το "παιζω διεθνως αναγνωρισμενη". Αν αυτο δεν ειναι εμπαθεια και λασπη τι ειναι ???
Πρεπει να εισαι διανοητικα αναπηρος για να μην το καταλαβεις.
Δεν θα σου κανω ραδιοερασιτεχνικο βιογραφικο γιατι το τι εχω κανει και τι οχι. Εγω θα δωσω την απαντηση μου απο τον αερα, στο μικροφωνο και στο χειρηστηριο.
Εσυ μπορεις να συνεχισεις το θεαρεστο εργο σου.

Και παλι ευχαριστω τους φιλους, νιωθω απεραντη ευγνωμοσυνη, ευχαριστω

73

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην δεν ξεκινησα τιποτα. Το μονο που εγραψα για το 1b ηταν ενα σχολιο σε ενα ήδη υπάρχον θεμα στο hag.gr, το οποιο ηδη υπηρχε πριν της δικης μου απαντησης. απο εκει και υστερα σε παρακαλω πολυ μη με εμπλεκεις με τους ανωνυμους.
Εφοσον λοιπον λες οτι δεν τον εκανες τοτε για μενα το θεμα εχει τελειωσει και μενω στον λογο σου αυτον.
Δεν μπορω εγω ομως ουτε να απολογουμε για κανεναν αλλο ανωνυμο η επωνυμο. Η δραστηριοτητα της ενωσης μου αρεσε και μαλιστα πολυ και γιαυτο και την εγραψα video.
sw1jgw

The road less pedaled είπε...

Η κατακλειδα σου: "Δυστυχως ομως υπαρχουν ελληνες που το παιζουν και διεθνως ανεγνωρισμενοι και που κατοικουν και στη μεθόριο και τον εχουν κανει!!!!
Αυτοι ας ντρέπονται!!!"

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ΛΑΣΠΗ τι ειναι ?!

Την λασπη εις βαρος μου ΕΣΥ την ξεκινησες και την συνεχισε δημοσιως με περισπουδαστο γραπτο λογο ο SV1GSU.

Και φυσικα επιασε και τον Γιαννη η μπαλα.. Μπραβο σας!

Οσο για τα υπολοιπα, λυπαμαι που δεν μπορω να τα παρω στα σοβαρα και να σε πιστεψω οσα λες για τις αγνες (!!) σου προθεσεις. Μετα απο ολα αυτα ειναι αδυνατον - κι ο καθενας που διαβαζει εχει μυαλο και βγαζει τα συμπερασματα του.

Στα περι ανωνυμων δεν απαντω. Πουθενα δεν ανεφερα και δεν εκανα καμια νυξη για ανωνυμους στο παραπανω ποστ, αρα δεν εχω να σου πω τιποτα.

Το αν τελειωσε το θεμα για σενα μου ειναι τελειως αδιαφορο, φυσικα και θα 'θελες να τελειωσει! Και φυσικα δεν εχω να δωσω σε σενα και στον καθε τυχαιο τον λογο μου! Το θεμα θα τελειωσει αφου ο καθενας αναλαβει τις ευθυνες και γινει το αυτονοητο: αρση των καταπτυστων γραπτων σας, οπου κι αν αυτα αναρτηθηκαν εις βαρος μου και συγγνωμη.
Ειναι αδιανοητο να συκοφαντειτε και να διασυρετε ο,τι σας καπνισει (μια την Ενωση, τωρα εμενα) και να εξευτελιζετε και να δυσφημιζετε το χομπυ μας με τον χειροτερο τροπο.

Ανώνυμος είπε...

Εαν ΔΕΝ τον εκανες επαφη προσωπικα εγω σου ζητω συγνωμη. Ημουν βιαστικος και παρορμητικος. Οπως ειπα και πριν ισως ηταν κολπακι του soyer,
Δεν μπορω να πω τιποτα αλλο περαν αυτου.
sw1jgw

2Μδης είπε...

Το παρόν σχόλιο γράφτηκε πριν κάποιες ώρες, ως απάντηση στον SW1JGW.


1ον . Τα σχόλια θα διαγραφούν ΜΟΝΟ αν το ζητήσει η συνάδελφος που έγινε στόχος επίθεσης ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, γιατί προσωπικά δεν έχω πρόθεση να κάνω τέτοιο δώρο στους κυρίους που φέρθηκαν έτσι άνανδρα. Δηλαδή να διαγράψω τις «βρωμιές» τους. Άλλωστε όπως διαπιστώνετε σε άλλη σελίδα, η βιαστική διαγραφή επίμαχων «άρθρων» είναι αγωνιώδης…

2ον . Έχω να παρατηρήσω ότι στη σελίδα του ΣΕΡ, η σχετική νύξη για το θέμα έγινε την ίδια ώρα (9 το πρωί της Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου), που το σύνολο σχεδόν του ραδιοερασιτεχνικού κόσμου της χώρας, αισθανόταν περήφανο για την προαγωγή του ραδιοερασιτεχνισμού σε πολλά μέσα. Η επίθεση που δέχτηκε η συνάδελφος από τους δύο που υπογράφουν εκεί, μπορεί να ειπωθεί μόνο με μια λέξη: Μικροψυχία. Μιλάω για το αυταπόδεικτο: τα σχόλια του ΕΕΧ και του JGW στη σελίδα του ΣΕΡ την συγκεκριμένη μέρα. (Γιατί την αρχική ανάρτηση την έκαναν τον Αύγουστο! και δεν της έδωσαν σημασία τότε...)

3ον . Τα σχετικά ανώνυμα σχόλια που έγιναν στο χώρο μου ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ στην παραπάνω σελίδα του ΣΕΡ, και την σελίδα του GSU, μαζί με την απουσία λαλίστατων σε άλλες περιπτώσεις συναδέλφων οδηγεί σε ευνόητα συμπεράσματα.

4ον . Δηλώνω για πολλοστή φορά την απόλυτη συμπαράσταση στη συνάδελφο, και σε όσους δέχονται παρόμοιες άνανδρες επιθέσεις.

5ον. Καλώ τους υγιώς σκεπτόμενους ραδιοερασιτέχνες, να συμπαρασταθούν ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ χωρίς δευτερολογίες στη συνάδελφο.

6ον. Θέλω να ευχαριστήσω όσους το έκαναν ήδη, στον παρόντα χώρο με τα σχόλια τους.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με προσοχή το θέμα νομίζω κάποιοι γράφουν εν βρασμώ ψυχής. Κάτι που δικαιολογείται κυρίως για τους θιγόμενους.
Οι αναφορές του e-qsl για να ισχύσουν πρέπει να είναι επιβεβαιωμένες και από της 2 πλευρές.
Αυτό σου ξέφυγε συν-συγγραφεα gsu όπως φαίνεται. Γιατί άραγε?
Εάν θελεις συναδέλφησα μας λες αν έκανες την επαφή ή όχι. Ακομη και να την εκανες μπορείς εκ των υστέρων να το σχολιάσεις. Δεν είναι και προς θάνατο.
Το περι ου ο λόγος διακριτικό δεν αναγνωρίζεται διεθνώς και πιστεύω δεν διακινούνται οι κάρτες του.
Τα άλλα διακριτικά που αναφέρατε αναγνωρίζονται και δεν έχετε λόγο να συμβουλεύετε κάποιον να τα κάνει ή όχι.
qrs

Ανώνυμος είπε...

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αντιλαμβάνομαι ότι το δημοσίευμα μου ήταν εν βρασμώ ψυχής και εκτος οριων. Δημοσιεύθηκε άμμεσα και εν θερμω αφού μου είχαν επιδείξει σχετική μονομερή αναφορά του soyer στο eqsl για αρκετους ραδιοερασιτεχνες απο τη χωρα μας.
Δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω κανενα διεθνως ανεγνωρισμενο ελληνα ραδιοερασιτεχνη και ζητω συγνωμη απο οσους εθιγησαν απο τα γραπτα μου και που λειτουργησα με βαση τα συναιαισθηματα μου για τη πατριδα μου και οχι με βαση τη λογικη. Τελος θελω να πω οτι διαχωριζω τη θεση μου απο τα γραφομενα σto blog του sv1gsu
sw1jgw

2Μδης είπε...

Εκφράζοντας μόνο τον εαυτό μου, θέλω να επικροτήσω την παραπάνω σαφή θέση του Δημήτρη, για ότι έγινε...

Ανώνυμος είπε...

Μιας γκάφας μύριες έπονται!

gsu στο είχα γράψει εγκαίρως παιδάκι μου. Δεν θέλεις να καταλάβεις! Και το βιολί καλό είναι αλλά δεν ξέρουμε όλοι να παίζουμε... πατριώτη.

The road less pedaled είπε...

Δημητρη σε ευχαριστω πολυ - ολα δεκτα 100%.

Επιστρεφω λοιπον, οχι "εν θερμω" αυτη τη φορα.

Επαναλαμβανω λοιπον πως ποτε δεν στεκομαι σε ενα λαθος. Αλλα στο παραλογο. Γι'αυτο και επεμεινα.

Μοναχα μια παρατηρηση αν μου επιτρεπεις σχετικα με τα.. "διεθνως αναγνωρισμενα" (!!)

Επειδη ειχα την ευκαιρια να ταξιδεψω με την σχολη μου αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι καλυτερη/σημαντικοτερη απο σενα η οποιονδηποτε σαν ρ/ε. Απλα ημουν τυχερη. Τιποτε περισσοτερο, τιποτε λιγοτερο. Επισης, το αντικειμενο των σπουδων μου δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τα αντικειμενα που απτεται το χομπυ του ραδιοερασιτεχνισμου οποτε οπως καταλαβαινεις αυτο ειναι ενα προβλημα για μενα σε ο,τι αφορα το γνωστικο πεδιο του ρ/ε, χρειαζεται να κοπιαζω τουλαχιστον x10 σε σχεση με εναν ηλεκτρονικο σαν π.χ. τον Γιαννη SV1BJY και Σταματη SV1EML για να κατανοησω κατι - κι αν.

Οπως επισης (ασχετο με αυτο που λες, απλα εγω θελω να το προσθεσω) δεν συμφωνω με την προσπαθεια πολλων να διαχωρισουν τους ραδιοερασιτεχνες σε "ελιτ" και στους "αλλους". Π.χ. ενας που του αρεσει να μιλαει αποκλειστικα σε επαναληπτες η simplex με τους φιλους του μπορει να ειναι x1000 πιο ευτυχισμενος απο εναν DXer που τραβαει τα μαλλια του, ξενυχτα η ξυπνα περιεργες ωρες για να κανει εναν σταθμο και να ανταλλαξει ενα report "5/9". Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει σωστο και λαθος, ο καθενας κανει αυτο που τον γεμιζει και τον κανει χαρουμενο, αρκει βεβαια να μην ενοχλει τους αλλους τηρωντας οσο μπορει καλυτερα τον κανονισμο. Ο ραδιοερασιτεχνισμος ειναι χομπυ και σαν χομπυ πρεπει να αντιμετωπιζεται, ως κατι ευχαριστο δηλαδη.

Δυστυχως τα επιχειρηματα και η ποιοτητα του λογου του sv1gsu εξακολουθουν να ειναι κατωτερα του ελαχιστα αποδεκτου, οποτε αρνουμαι να απαντησω/αναλυσω/ασχοληθω με ο,τιδηποτε σχετιζεται με αυτον, τους ισχυρισμους, τις δραστηριοτητες του και τα σεναρια συνομωσιολογιας που παρουσιαζει και ασχετα με το αν διατεινεται οτι ειναι προσωπικες του αποψεις, ως μελος του ΔΣ εχει ευθυνη και εκθετει την ποιοτητα και την αξιοπιστια του συλλογου που εκπροσωπει. Επισης εκτιθεται ακομη περισσοτερο οταν λεει στην ουσια οτι οποιος εχει αντιθετη γνωμη με αυτον ειναι ραδιοερασιτεχνης των 1500EUR. (εφοσον ειναι ανωνυμοι αυτοι, πως γινεται να ξερει πως πηραν την αδεια τους ?! Μυστηριο.. Ισως ειναι ενας τροπος στα πλαισια της προσπαθειας του να κανει εγκυρα τα ακυρα.. ατυχως)

Οσο για τον sv1eex, εμπιπτει ακριβως στην ιδια κατηγορια με τον προαναφερομενο, η μαλλον κι ακομα πιο κατω, καθως τελικα ηταν αυτος που ξεκινησε ολον αυτον τον συρφετο και πηρε και τους υπολοιπους στον λαιμο του.

Δημητρη ελπιζω καποια στιγμη να τα πουμε κι απο τα δυο μετρα κυριολεκτικα, η απο τον αερα και να εισαι σιγουρος πως οσο στεναχωρεθηκες και λυπασαι εσυ, αλλο τοσο νιωθω κι εγω. Ηταν ενα ασχημο σαββατοκυριακο για μενα και μαλιστα εν μεσω εξεταστικης περιοδου.

Τελος σε ο,τι αφορα τα "πατριωτικα" μιας κι εγινε λογος, οπως ειδες απεφυγα να παρουσιασω τις προσωπικες μου αποψεις - οχι γιατι δεν εχω, οντας εγγονι προσφυγων απο την Μικρα Ασια καθως επισης οντας φοιτητρια στον Εβρο εχω σχηματισει την δικη μου αντιληψη επι τουτου- και αρνουμαι να την παρουσιασω σε ενα ραδιοερασιτεχνικο μπλογκ.
Εαν βρεθουμε ποτε απο κοντα και παμε για σουβλακια η ρετσινες με χαρα θα σου αναλυσω εφοσον σε ενδιαφερει τις πεποιθησεις μου πανω στο θεμα - αλλα μεσω του ραδιοερασιτεχνισμου, ειναι επιλογη μου να μην το κανω.

Παντως, ομολογω πως ειναι δυσκολο να αποφυγει κανεις την πολιτικολογια στον ραδιοερασιτεχνισμο - τα πιο σημαντικα κριτηρια για να μπει μια χωρα στο DXCC ειναι καθαρα πολιτικα και διαφορες/συρραξεις υπαρχουν παντου. Λιγες που μου ερχονται στο νου: YU8, KG4, KP1, S0, BS7, BV, VP8, ZB2, YV0, ZC4.

(Τωρα θα μου πεις, η DXCC λιστα ειναι της ARRL κι οχι καποιου διεθνους μη-κυβερνητικου φορεα οπως η IARU, ή η ITU. Ετσι ειναι, αλλα καλως η κακως ειναι σημειο αναφορας παγκοσμιως.)

Θεωρω ωστοσο οτι ειναι ενα κορυφαιο τεχνικο χομπυ που σου δινει την δυνατοτητα να ανοιξεις τα ματια σου και τα αυτια σου και να απολαυσεις/γνωρισεις ολο τον κοσμο.

Οσο για το θεμα της Βορειου Κυπρου φρονω πως ειναι ωριμο να μην καταδεικνυουμε μονο τα λαθη των αλλων αλλα να εχουμε και την ωριμοτητα να δουμε με ψυχραιμια και τα δικα μας (στο παρελθον περιφραγμενα χωρια-γκετο τουρκοκυπριων, χουντα, τουρκοφαγος σαμψων κ.α.) ωστε να αποφυγουμε παρομοια λαθη στο μελλον (βλεπε Θρακη).
Κι εδω τελεια και παυλα. Δεν θα το προχωρησω αλλο κι αν θεωρεις Γιαννη οτι ξεπερασα την λεπτη κοκκινη γραμμη εδω στο τελος εχεις το ελευθερο απο εμενα να σβησεις το παρον σχολιο μου.

73
sv2kbs

Ανώνυμος είπε...

Το καλό είναι ότι οι ραδιοερεασιτέχνες (όχι οι περαστικοί αδειούχοι από το χόμπι), πάντα μπορούν και συνεννοούνται.
Δεν ξέρω τί σπουδάζεις αλλά μου άρεσε που δεν είσαι ηλεκτρονικός! Τα ίδια προβλήματα στο χόμπι έχω και εγώ, άρα το καταλαβαίνεις. Αυτό, κάποιος που είναι στο χόμπι και παράλληλα είναι ηλεκτρονικός δικαιολογημένα δύσκολα μπορεί να καταλάβει, πόση προσπάθεια χρειάζονται οι άλλοι για την κατανόηση κάποιων πραγμάτων. Για να μπορούν να λειτουργήσουν δηλαδή.
Παρόλα αυτά είναι ένα υπέροχο τεχνολογικό χόμπι, όπως το έλεγε και κάποιος από τους πρωτεργάτες του χόμπι στην Ελλάδα.
Για ρετσίνες είμαι και εγώ εδώ ρε παιδιά...
Πάνος

sv8gke είπε...

Πολύ καλημέρα σας,
Δημήτρη μιας και τα πράγματα μπήκαν σε σωστή βάση επέτρεψε μου να σχολιάσω και εγώ.
Η ιστορία ξεκίνησε με ένα λάθος δικό σου και των υπολοίπων,ανώνυμων και μη.
Αυτό που έκανες όμως είναι πραγματικά ΑΝΤΡΙΚΙΟ,να βγεις και να αποκαταστήσεις την φήμη μιας συναδέλφου και εγώ προσωπικά το εκτίμησα πολύ.Οπως λένε το να κάνει κάποιος ένα λάθος είναι το μόνο εύκολο,το να το αναγνωρίσει όμως είναι δύσκολο και θέλει πολυ θάρος.Σε συγχαίρω!!!
Ελπίζω όμως να φερθείς όπως αρμόζει σε μια δεσπινοίδα και να την αφήσεις να φάει....... κανα σουβλάκι!
Πάνο στο ίδιο καζάνι βράζουμε από τεχνολογικής πλευράς μαζί με την Βίκυ.
Βίκυ το περίεργο θα ήταν να μας νακοίνωνες την κατασκευή πομποδέκτη από τα χέρια σου....εκεί θα ήταν να φευγαμε σε κανένα γκρεμό όλοι μας!
Ακουσα εναν ιεροκύρηκα στο ράδιο προχτές(Γιάννη μη βαράς) ο οποίος έλεγε ότι αν δεν μάθεις να συγχωρείς τον συνάνθρωπο σου δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε συγχωρήσει και ο Θεός,οπότε και η στάση της Βικτορίας είναι αξιέπαινη κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Στη σουβλακοπαρέα μην με υπολογίζεται,τελευταία φορά που έφαγα μπήκα...... χειρουργείο,βρείτε κανα αλλο έδεσμα για να με προσκαλέσεται.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, εσύ έλα και φάε ότι θες. Έτσι και αλλοιώς θα... πληρώσεις!
Πάνος

2Μδης είπε...

Θέλω να σχολιάσω μια από τις παρυφές των παραπάνω εξελίξεων: Πολλοί είπαν να σβήσω το ένα ή το άλλο σχόλιο…

Τόσο καιρό ποτέ δεν είχα πει αν, και πόσα σχόλια έχω λάβει και έθεσα στο αρχείο για κάποιους λόγους. Θα μιλήσω τώρα για κάποια από αυτά. Αφενός για να αποδείξω σε κάποιους, ότι δεν είμαι απλός παρατηρητής αφού δεν κόβω τίποτα. Απλώς τα δικά μου κριτήρια είναι μάλλον ευρύτερα από τα δικά τους.

Το δεύτερο, να καταλάβουν μερικοί ότι τόσο στο παρόν όσο και στο πρόσφατο παρελθόν, έβγαζαν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια! Για την ακρίβεια, με τα όσα έγραφαν!

Σειρά σχολίων λοιπόν, βρίσκονται αποθηκεμένα στο blogger.com . Κάποια από αυτά, συγκεκριμένα από 3/1ου έως 22/1ου μιλάνε ευθαρσώς για «ραδιοερασιτέχνες των 1500 ευρώ», αναφέρονται σε συγκεκριμένα άτομα –γιαυτό και κόπηκαν- και έχουν ύφος που προδίδει τον «Τάκη» που τα υπογράφει! Με την πρώτη ευκαιρία θα επιδειχθούν στους ενδιαφερόμενους και θα τους γνωστοποιήσω και σε ποια σελίδα είδα πρόσφατα αντίστοιχα σχόλια! (Που περιέχουν και αυτοπροσδιορισμούς του τύπου: εγώ γράφω μόνο επώνυμα, δεν έχω σχέση με τους ανώνυμους, τα τσιράκια κλπ)

Το τελευταίο εξ αυτών, περιέχει σαφείς απειλές για το πρόσωπο μου!

Δεύτερον, ανακοινώνει διαδικτυακές κινήσεις που τώρα πλέον έχουν πραγματοποιηθεί. Τρίτον γράφει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια που γράφει τώρα «ραδιοερασιτεχνική» σελίδα. Τότε τα υπέγραφε ο γνωστός «Τάκης»...
Τώρα τα υπογράφει μέλος του ΔΣ γνωστού συλλόγου… (ξέρω δεν θα εκπλαγείτε!)

Επαναλαμβάνω τα εν λόγω σχόλια είναι αποθηκευμένα στο blogger.com για να φαίνεται και η προέλευση τους!

Καλό λοιπόν είναι κάποιοι να μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, κάποιοι άλλοι να διαχωρίσουν ίσως την θέση τους από χώρους που δεν τους αξίζει να εκπροσωπούν γιατί θα τους παρασύρουν στη λάσπη και θα είναι αργά…

The road less pedaled είπε...

Για να πουμε τωρα και τα πλεον ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ γιατι εδω ειναι η ουσια !!

Μολις μιλησα με τον Δημητρη SW1JGW και ειμαι πραγματικα ενθουσιασμενη !!

Αφου τα λυσαμε ολα στο τελος μου φυλαγε το καλυτερο ! Εχει να κανει με κατι που ονειρευομαι - εχει πεταξει μετεωρολογικο μπαλονι - και τωρα συζηταμε για το πως θα κανουμε το project πλουσιοτερο με ραδιοερασιτεχνικο payload !!

73/88 !!!!
sv2kbs

SV1GSU είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΈΓΡΑΨΕ Ο SW1JGW:

""Καθώς φαίνεται ο soyer τα κατάφερε πολύ καλά. Αν ψάξετε προσεκτικά το επίθετο του θα διαπιστώσετε ότι μάλλον κατέχει κυβερνητική θέση στο ψευδοκράτος. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τον διαγράφουν. ...
δεν είναι δηλαδή απλά ένας άνθρωπος που κάνει ενα hobby από αγάπη στις ραδιοεπικοινωνίες.
Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αντιλαμβάνομαι ότι το δημοσίευμα μου ήταν εν βρασμώ ψυχής. Δημοσιεύθηκε άμεσα αφού μου είχαν επιδείξει σχετική μονομερή αναφορά του soyer στο eqsl για αρκετούς ραδιοερασιτέχνες από τη χώρα μας. Θα έπρεπε πρώτα να την είχα διασταυρώσει.
Δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω κανένα διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα Ραδιοερασιτέχνη και ζήτω συγνώμη από την sv2kbs για τα γραπτά μου, που λειτούργησαν με βάση τα συναισθήματα μου και όχι με βάση τη λογική.""

Δημήτρη, το αντέγραψα, με μια μικρή παραλαγή, είναι δικό σου, και ..... σου χρωστώ πνευματικά δικαιώματα!!
Με καλύπει απόλυτα, για αυτά που θέλω να πω, συμφωνώ 100% και επαυξάνω!!
Ο τύπος έκανε τα ίδια και στον SV2GWY, που ξέρω ότι τον έχει στη μπούκα, καιρό τώρα!
Τα ίδια μου είπαν και πολλοί συνάδερφοι που επίκοινώνησαν μαζί μου, και που προσπάθησε "ο αθώος"
φαινομενικά soyer, να τους μπλέξει!!
Αποκαθιστώ λοιπόν μια αδικία, (για την Βικτώρια SV2KBS)
που αδίκως ξεκινησε τελικά!!

Και καλή επιτυχία στο VK9LA

73

Ανώνυμος είπε...

Το επίθετο του είναι ίδιο με αυτό αξιωματούχου του ψευδοκράτους, μάλλον είναι συγγενείς. Όπως φαίνεται προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα, αναφέροντας qso επιστημονικής φαντασίας.
Το όλο εγχείρημα του δείχνει πόσο αφελής είναι. Ήταν σίγουρο ότι θα το αντιλαμβανόμασταν. Επιπλέον κανένα qso δεν μπορεί να τον νομιμοποιήσει είτε επίσημα είτε ηθικά. Εάν θέλει να είναι ραδιοερασιτέχνης ας το κάνει με νόμιμο. τρόπο.
Από τα γραφώμενα επαληθεύεται η σκέψη: Όλοι οι ραδιοερασιτέχνες είναι φίλοι" και για τη σκέψη αυτή πρέπει να εργαζώμαστε.
Πάνος

admin είπε...

Καλημέρα σας συνάδελφοι.

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις σκέψεις μου σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο παρόν blog.

Κατά αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη για την ευκαιρία που μου έδωσε κατ'ιδίαν να του εκφράσω τα παράπονα μου, τις παρατηρήσεις μου και τις σκέψεις μου γιατί είχα πικραθεί πολύ από κάποια πράγματα που έγιναν σε παλιότερα θέματα και ως εκ τούτου είχα αποφασίσει να μην συμμετέχω στις ενεργές συζητήσεις. Το αποτέλεσμα της συζήτησης μας ήταν το ότι κατάλαβα πως απέναντι μου είχα έναν άνθρωπο διαφορετικό στις αντιλήψεις του από εμένα για μερικά πράγματα αλλά με όρεξη για να με ακούσει και να με βοηθήσει να ξεπεράσω τα όποια εμπόδια είχα βάλει. Δεν το λέω ούτε για να τον γλύψω ούτε γιατί το έχει ανάγκη να το ακούσει αλλά γιατί με εντυπωσίασε παρόλο του ότι κάναμε παρέα σε ραδιοερασιτεχνικό επίπεδο παλιότερα.

Δεν μου έφτανε προσωπικά να διαφοροποιηθώ από τις απόψεις όσων θέλουν να του κάνουν κακό. Ηθελα να γράψω τα παραπάνω γιατί πιστεύω πως κανείς μας δεν είναι ίδιος στα πιστεύω του και πως αυτό που πρέπει να προάγουμε στο χόμπυ είναι το να ακούμε πρώτα. Γιαυτό και ζήτησα εσπευσμένα όταν κατάλαβα σε τι πράγμα είχε μπλεχτεί το όνομα μου να μιλήσω μαζί του για να ξεκαθαρίσω το τι πιστεύω.
Και θα ήθελα να γενικεύσω αν μου επιτρέπεται...όλα τα προβλήματα που έχουμε μεταξύ μας εστιάζονται πιστεύω στο μεγαλύτερο μέρος γιατί ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να αφουγκραστούμε το τι ακριβώς λέει ο άλλος και να τον ακούσουμε αλλά και να τον αποδεκτούμε.

Γιάννη θα ήθελα δημοσίως να σε ευχαριστήσω για όλα γιατί έκανες πολύ περισσότερο καλό σε μένα από το να μου πεις πέντε κουβέντες και θα ήθελα να προσπαθήσει όποιος έχει κάτι μαζί σου να κάνει το ίδιο που έκανα και εγώ. Μπορεί να κάνω λάθος (όπως έκανα λάθος σε πολλά ως τώρα στη ραδιοερασιτεχνική μου ζωή) αλλά εγώ τουλάχιστον πιστεύω πως όσοι έχουν στεναχωρηθεί μαζί σου και με οποιονδήποτε άλλο πρέπει να βρουν το θάρρος να το πουν και να προσπαθήσουν να δείξουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οπότε θα ήθελα να είμαι σαφής: Αν έχετε κάτι με τον 2μήδη βρείτε τον μιλήστε του και κάτι θα βγει από αυτό.

Ομως το θέμα μας δεν είναι η διαφοροποίηση μας από κάποιες εχθρικές αντιλήψεις όσο η ιστορία που προέκυψε με την sv2kbs. Προσωπικά έπειδή μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα δεν μπορούσα να βρω τη Βίκυ να της πω και από κοντά τι ακριβώς συνέβη πριν το γράψω εδώ όπως πιστεύω πως έπρεπε γιαυτό θα ήθελα από εδώ να ζητήσω συγνώμη σε όσους πιστεύουν πως η δημοσίευση μου έβλαψε με οποιοδήποτε τρόπο κάποιον αδειούχο ραδιοερασιτέχνη αλλά θα ήθελα να σας εξηγήσω συνοπτικά πως ο μόνος λόγος που το έγραψα ήταν ένα περιστατικό που συνέβη μια μέρα αν δεν κάνω λάθος πριν το γράψω στον αέρα και συγκεκριμένα στη συχνότητα 14.256 όπου είχα στηθεί για να ακούσω το pileup του σογιερ κάποιος γνωστοποίησε πως διάφοροι άλλοι συνάδελφοι είχαν κάνει ήδη τον σόγιερ γιατί απλά ΔΕΝ άκουσαν από ότι κατάλαβα ποιος ήταν από κάτω αλλά έτρεξαν απλά να φωνάξουν το διακριτικό τους αλλά και έδωσε και 4-5 διακριτικά. Δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να γίνω αφορμή να κουβαλήσω νερό στο αυλάκι του σόγιερ. Εχω ήδη καυτηριαστεί για το ότι ενοχλούμε από την παρουσία του στον αέρα. Το μόνο ειλικρινα που ήθελα να πω με το post μου ήταν πως ΠΡΕΠΕΙ να μην τρέχουμε να κάνουμε ένα σταθμό αν δεν ξέρουμε ποιος είναι ο σταθμός αυτός!Τίποτε δηλαδή διαφορετικό από τα όσα έγραψα. Το ίδιο έχω εκφράσει και παλιότερα στο εντευκτήριο της ΕΕΡ και πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι που με άκουσαν θα καταλάβουν τι εννοώ διαβάζοντας αυτές τις αράδες. Η τραγική ατυχία είναι πως βρισκόμενος εν βρασμώ έγραψα την στιγμή που είδα ανάλογο δημοσίευμα και προσπάθησα να περάσω ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αυτό που έγραψα σαν πληροφορία και σαν παρότρυνση. Ούτε κάποιο υπονοούμενο, ούτε κάποια προσπάθεια να προσβάλω ή να μειώσω ή να σπιλώσω την υπόληψη για τους χειριστές του διακριτικού της Αλεξανδρούπολης είτε για την ίδια την Βίκυ. Και γιαυτό με την ευκαιρία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμμη και από όσους άλλους επώνυμους συναδέλφους η συμπεριφορά μου στον αέρα φάνηκε απολυταρχική με το να προσπαθήσω να μην ακουστούν άλλα διακριτικά Ελλήνων προς το 1Β. Ηταν λάθος γιατί τελικά όπως φάνηκε ο Σογιερ έμπλεξε εμένα(μου το είπε άλλος συνάδελφος χτες), το συνάδελφο από τη Θεσ/κη και άλλους και είδα πως όλα αυτά που έκανα ήταν μάταια και το μόνο που κατάφερα ήταν να στεναχωρήσω κάποιους από εσάς. Γιαυτό και θα ήθελα να μην υπαρχει από τη μεριά μου καμιά σκιά είτε προς τον Γιάννη ούτε προς την Βίκυ είτε προς οποιονδήποτε Ελληνα ραδιοερασιτέχνη που εκφράζεται επώνυμα μέσα από εδώ ή εκτός. Βίκυ λυπάμαι αν σε στεναχώρησα με το χρονισμό μου. Μπορεί να είμαι αφελής και παρορμητικός όχι όμως όλα αυτά που είπες για μένα σχετικά με την συγκεκριμένη μου δημοσίευση.

Υ.Γ. Δεν έγραψα τις βλακείες με τα greeklish ούτε κάτι άλλο σε προηγούμενο post όπως φάνηκε ίσως στον cox.

Με εκτίμηση.
Nικηφόρος Κοντόπουλος - SV1EEX

73 και στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

2Μδης είπε...

Θαυμάζω την ικανότητα του GSU να αντιγράφει όταν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχει αυτόνομη ευφράδεια!
(κορίτσια, γυφτοκόλακες, παπαρολόγοι...)

Όπως κάθε αντίγραφο, έτσι κι αυτό είναι ψεύτικο και καιροσκοπικό...

The road less pedaled είπε...

"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις"

..Μου διαβασε χθες ο Δημητρης SW1JGW και με συγκλονισε με την παιδεια που εχει αυτος ο ανθρωπος, οσο μιλουσαμε γι'αυτα τα περιστατικα εδω.

Και θελω πρωτα να του ζητησω συγγνωμη κι απο εδω που τον εβαλα "στο ιδιο τσουβαλι" με τους αλλους, ισοπεδωνοντας ετσι εναν αξιολογο ανθρωπο, εναν ραδιοερασιτεχνη που αγαπα και σεβεται αυτο που κανει.

Σε ευχαριστω Δημητρη που μου χαρισες κατι που μου ελειψε πολυ τις τελευταιες μερες: κουβεντα για αληθινο ραδιοερασιτεχνισμo: για κεραιες, για δορυφορους, για μετεωρολογικα μπαλονια..
Σε ευχαριστω και παλι ολοψυχα.

Και τωρα δυστυχως πρεπει να αναφερθω στους υπολοιπους. Και ειναι η τελευταια φορα, γιατι με εχουν κουρασει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Οχι μονο εμενα αλλα κι ολους.

Νικηφορε SV1EEX, λιγη τσιπα δεν βλαπτει. Δεν εχω παθει αλτσχαϊμερ ακομα. Αυτη ηταν η πολλοστη φορα που αποπειραθηκες να βαλεις τρικλοποδια υπουλα και γι'αυτο απορριπτω ολα τα λεγομενα σου γιατι πλεον γνωριζω πως εισαι ανειλικρινης. Λυπαμαι πολυ γι' αυτην την ακατανομαστη τακτικη που εχεις, που εαν βαλεις καποιον στο στοχαστρο προσπαθεις να τον εξοντωσεις με καθε μεσο, αλλα με μενα ατυχησες.

Στον SV1GSU δεν μπαινω καν στον κοπο να σχολιασω. Ειναι τραγικο πως δεν ειναι σε θεση να συνταξει δυο γραμμες μονος του και υιοθετει σκεψεις αλλων - αντιθετως στα λιβελογραφηματα και στις ανυποστατες αερολογιες διαπρεπει.

Και τελος, κατι αλλο που δεν μου αρεσε. Η συνομωσιολογια οτι ο Soyer 1B1AB εχει προσβασεις στην τουρκοκυπριακη κυβερνηση κλπ που ολα αυτα ειναι ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ δικες σας.
Κι αν ειναι ενας ραδιοερασιτεχνης που γεννηθηκε εκει και σαν ολους εμας απλα αγαπα τις ασυρματες επικοινωνιες ?
Οι Τουρκοκυπριοι ουτως η αλλως ζουν εγκλωβισμενοι.
Αλλα ο Soyer ειναι ενας ευκολος στοχος.
Ομως κατα την ταπεινη μου γνωμη ενας πατριωτης θα πρεπει να εχει την δυναμη να λεει και τα δυσκολα.

Γιατι λοιπον δεν εφαρμοζουμε το ιδιο "ραδιοεμπαγκο" και στους αγγλους ZC4 αφου γνωριζουμε πως οι Ελληνοκυπριοι επιθυμουν την αποχωρηση των βρετανων απο το Ακρωτηρι και την Δεκελεια ? Γιατι τρεχουμε να νομιμοποιησουμε τις δυναμεις κατοχης οταν δουλευουμε αμερικανους στρατιωτικους απο το YI Ιρακ ? Γιατι δουλευουμε τους 4X Ισραηλινους οταν βλεπουμε τα εγκληματα που γινονται εκει περα ? Γιατι δεν παραπονιεται καποιος SV ραδιοερασιτεχνης δημοσιως στην Ιερα Επιστασια και στο σωματειο του που δεν μπορει να παει στον Αθωνα και να βγει απο τον αερα νομοτυπα (υποψιν, ο Αθωνας ειναι #13 most wanted)?
Θα μπορουσα να συνεχισω την λιστα και πιστεψτε με θα ειναι μεγαλη και γεματη πικρα.

Ενα QSO με τεχνικες αναφορες δεν αναγνωριζει καμια κυβερνηση, δεν επηρρεαζει την εξωτερικη πολιτικη ενος κρατους. Αυτα ειναι αστεια. Επαναλαμβανω πως ο ραδιοερασιτεχνισμος ειναι ενα κορυφαιο κοσμοπολιτικο χομπυ με ατελειωτες δυνατοτητες.
Και οι παρανομιες και αντιδεοντολογικες συμπεριφορες δεν ειναι προνομιο καποιας χωρας, ειναι ενα universal φαινομενο - κι ας κοιταξουμε καλυτερα την δικια μας καμπουρα, γιατι ολοι οι μεσογειοι (EA, I, SV) ειμαστε οι κορυφαιοι αυτου που οι HFers παγκοσμιως ονομαζουν EUROPEAN ZOO.

Και φυσικα η τακτικη να εξοντωνουμε καποιον που πιστευουμε οτι κανει καποιο λαθος ειναι ανωριμη και βρωμικη. Τι πιο απλο: να απευθυνθεις πρωτα στον ιδιο προσωπικα κι αν δεν γινει διευθετηση του προβληματος, απευθυνεσαι στο σωματειο σου η στις αρμοδιες αρχες. Ειναι τοσο δυσκολο ??

Και τελεια και παυλα με αυτο το θεμα. Με εχετε κουρασει παρα πολυ και εφοσον βλεπω οτι δεν υπαρχει κανενα σημειο τομης αναμεσα σε μενα και σε εσας τους δυο, τα μηνυματα σας ειναι πλεον ιδιαιτερα φορτικα και κανουν τα πραγματα χειροτερα.

Στο καλο

sv2kbs

sv8gke είπε...

Βίκυ γιατί δεν λές ότι το μπαλόνι το θες να σηκώσεις κάθετη στα 160μ;
Οσο για τον Άθωνα ατύχησες φιλαράκι,και να δοθεί άδεια δεν θα μπορείς να πας αφού απαγορευεται η είσοδος σε γυναίκες!
Από ότι βλέπω υπάρχει μια καλή χημεία με τον Δημήτρη,να προβλέψω ότι θα σας ακούσω στο επόμενο vhf contest μαζί από καμιά βουνοκορφή;
Για τα υπόλοιπα ας κλείσει εδώ το θέμα,αν και διαφωνώ με τις εκπομπές σόγιερ,και εμεις δεν είχαμε τα 4μ τόσο καιρό αλλά περιμέναμε να μας τα δώσουν για να εκπέμψουμε,ας περιμένει και αυτός να αναγνωριστεί η ραδιοχώρα του και μετά να βγει στον αέρα....μεχρι τότε ας ασχοληθεί με τίποτε άλλο.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Τελικά υπεύθυνος για το επεισόδιο πρέπει να είναι αυτός που φαίνεται στα πλάνα να τρέχει πανικόβλητος με μάτια πλάνα!

Ανώνυμος είπε...

και αυτός το χαβά του!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον κ. Σόγερ συμφωνώ με τον Μιχάλη. Η πράξη του δεν έχει καμία σχέση με την νομιμότητα. Αν ήθελε μπορούσε να χρησιμοποιεί το Αγγλικό του διακριτικό /5Β και να μην κάνει πολιτικές αναφορές στις διάφορες δημοσιεύσεις του, ως ραδιοερασιτέχνης όπως ισχυρίζεται που είναι.
(και άλλοι έχουν ζήσει σε χώρες που δεν τους χορηγούσαν διακριτικό αλλά δεν έφτιαξαν ένα... δικό τους!).
Επιπλέον τελευταία προσπαθεί να παρουσιάζει διάφορα "qso" του με συναδέλφους sv. Ενδεικτικά δείτε σήμερα (διότι αυτά αλλάζουν συχνά) την σελίδα του στο qrz.com
Επαναλαμβάνω, εάν ήθελε θα μπορούσε να κάνει το χόμπι του με νόμιμα.
Πάνος

2Μδης είπε...

Θυμίζω Πάνο, ότι δεν ύπήρχε κάτι υπέρ του 1Β στη σελίδα.
Είχε γραφεί το γεγονός των πρόωρων παραπόνων στο περιοδικό, το οποίο τελικά δημοσίευσε την επιστολή του παραπονούμενου.
ΑΝ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ και δεν είχε εξαφανήσει το αρχικό δημοσίευμα, όλα θα είχαν λήξει.
Προτίμησε όμως να αρχίσει την λάσπη, και η μια γκάφα διαδεχόταν την άλλη.

Δεν σκοπεύω να ανοίξω από εδώ συζήτηση για τον 1Β. Ας πάει ο κύριος αυτός σε άλλους χώρους να τον φιλοξενήσουν. Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν και στις ιδέες και στο λεξιλόγιο.