Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Εκλογές στην Ε.Ε.Ρ.

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές στην Ένωση. Κάποιοι θα φύγουν κάποιοι θα έρθουν. Κατά την γνώμη μου θέλουμε συναδέλφους που να θέλουν να εργαστούν πρώτα πρώτα, άρα να έχουν την διάθεση και τον απαραίτητο χρόνο.
Τι άλλο θα θεωρήσουμε προσόν σε έναν υποψήφιο για το ΔΣ; Τον υπόλοιπο καιρό έχουμε άποψη για όλα –εδώ έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο- στο θέμα αυτό έχουμε γνώμη; Θα ψηφίζαμε κάποιον επειδή είναι φίλος μας, γνωρίζοντας ότι δεν έχει ικανότητα στα κοινά; Κάποιον που ξέρουμε ότι τρώγεται με τα ρούχα του;
Σκοπός μας θα είναι να προκύψει ένα συμβούλιο συναδέλφων, ικανών να συνεννοηθούν, να εργαστούν και να προσφέρουν; Ή έχουμε άλλα κριτήρια;
Έκανα ένα πρόχειρο ερωτηματολόγιο ----->> ψηφίστε αν θέλετε και δώστε ένα μήνυμα στους υποψηφίους. Η Ένωση δεν είναι η ταμπέλα, ούτε το ΔΣ. Είμαστε όλοι εμείς που έχουμε λόγο και ψήφο! (Ενίοτε και διάθεση να βοηθήσουμε πέρα από ιδέες και φιλοσοφία…)
Σε κάθε περίπτωση προτείνω να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία, η επικαιρότητα των ημερών δείχνει ότι η αθρόα συμμετοχή δημιουργεί καινούριες προσδοκίες (τουλάχιστον!)

30 σχόλια:

sv8gke είπε...

Εγώ δυστυχώς δεν έχω δικαίωμα ψήφου,καθότι δεν είμαι τακτικό μέλος(άτακτο σίγουρα).
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό πέραν των 10 ευρώ παραπάνω ετησίως που θα μου έδινε δικαίωμα ψήφου.
Γιαυτό πάω τώρα να ψηφίσω στου 2μδη την κάλπη.
Υ.Γ Γιάννη ξέρεις τι θα ψηφίσω......εκλησιασμό!χριστιανός νά'ναι και ας είναι ότι νά'ναι!

2Μδης είπε...

Λοιπόν... απαντήστε με σοβαρότητα (εδώ σφίζουμε από σοβαρότητα!) γιατί προβλέπω ότι ορισμένοι θα αρχίσουν μαθήματα πνευστών!

Μιχάλη για σένα την έβαλα την συγκεκριμένη επιλογή (εντάξει το παραδέχομαι, και για κάποιους άλλους...)
Βλέπεις το ιστολόγιο, εκτός του ότι εκπροσωπεί επάξια τις (γνωστές) άγνωστες σκοτεινές δυνάμεις, είναι και πλουραλιστικό!
(πρου... προυλ...; πως τόγραφε;)

2Μδης είπε...

Α!
Και καλό μήνα σε όλους!

Andreas είπε...

2μδη κανόνισε να "ρίξεις" το "σημαδεμένο" ψηφοδέλτιο που σου έδωσα, με τους 48 σταυρούς...αλλιώς ...χμ θα δεις σύντομα τι ...

Πέρα από την πλάκα, όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου ας κάνουν τον κόπο, η ΕΕΡ βρίσκεται σε μία "φάση" αλλαγής την οποία αντιλαμβάνεστε, είμαι σίγουρος όλοι, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ λοιπόν στην ζωή της ΕΕΡ.

2Μδης είπε...

Και πες ότι πλακώσουν όλοι να ψηφίσουν... Είσαστε σίγουροι ότι δεν θα πέσει το σύστημα; Είδες οι "άλλοι" τι πάθανε προχθές!

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The one with no shadow είπε...

Αφήστε, τα εκανα μπάχαλο. Ανοιξα μαζί 2 σελίδες και σχολίασα στην λάθος. στην "Πορτοκαλάδα χωρις πορτοκάλια" το σχόλιο που λείπει απο πάνω. SRI & 73!

SV1EML είπε...

Μπα Ιωαννη τα κομπιουτερ στην ενωση ειναι μονο για ΦΑΚΕΛΩΜΑ! χαχαχαχα
Οι εκλογες γινοντε με τον κανονικο τροπο οπως συνηθως.

2Μδης είπε...

Γιατί να μην γίνονται οι εκλογές όπως παλιά με μαύρα και λευκά σφαιρίδια; Να ρίχνουμε δαγκωτό και να μαυρίζουμε;;
Αααχ ωραίοι καιροί!!!!!!

sv8gke είπε...

Παλιές καλές εποχές.....

Andreas είπε...

...''Και πες ότι πλακώσουν όλοι να ψηφίσουν... Είσαστε σίγουροι ότι δεν θα πέσει το σύστημα; Είδες οι "άλλοι" τι πάθανε προχθές!''

Σιγά αυτοί δεν έχουν ΟΕΑ.....

SV1GRN είπε...

Εκτός που δεν έχουν ΟΕΑ, δεν είχαν δοκιμάσει live και το σύστημα λέγεται. Συνεπώς, η ταλαιπωρία ήταν αναμενόμενη.
73

Andreas είπε...

η ψηφοφορία της πρώτης σελίδας είναι σικέ, έχει την επιλογή Να παίζει κλαρίνο/φλάουτο/όμποε στα προσόντα και δεν λέει τίποτα για μπαγλαμά.

2Μδης είπε...

Αμ το έχουν επισημάνει κι άλλοι αυτό!
Θα το επανορθώσω εν ευθέτω χρόνω...

SV1EML είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ "ΜΠΑΚΛΑΒΑ" ΑΝ ΕΙΧΕ!!!

The road less pedaled είπε...

Γιάννη θέλω να καταγγείλω δημοσίως τον SV3GKE διότι με πίεσε επανειλλημένα να ψηφίσω συγκεκριμένη επιλογή !!
(...και υπέκυψα !!!!)

The road less pedaled είπε...

Σταμάτη εσένα θα σου στείλω μια τάβλα σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα και ένα κοντέϊνερ ακανέδες για να εξακολουθείς να γιορτάζεις τα γενέθλια και σήμερα !!
Χθες έκανες CQ birthday DX ?

SV1EML είπε...

Καλημερα.Καταλαβαμε τι ψηφισες αλλα μετα πο δυο ταξιδια πρεπει για 40 μερες να εκκλησιαζεσε και τα χριστουγεννα να κανεις ολονυχτια χωρις ΒΡΑΧΕΟ βεβαια!
Ευχαριστω για τα γλυκα αλλα η Μπουγατσα τρωγετε ζεστη!Τους ακανεδες θα τους μοιραστω με τον Σπυρακο (sv1rc)
73

SW1NZX Alex είπε...

Να ψηφίσουμε.. χμμμμ, λες και (δυστυχώς) θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο προσκήνιο... Προτιμώ να ψηφίσω φραπέ ή καπουτσίνο σε κάνα φλόκα της γειτονιάς.. τουλάχιστον, εκεί βλέπουμε και ριζικές αλλαγές !

SV1EML είπε...

Τι εννοεις "Ριζικες αλλαγες"? εννοεις τις ριζες των γυναικων που δεν προλαβαινουν για κομμωτηριο?χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αλεξ,
ο χρόνος σου είναι δικός σου και οι επιλογές σου δεκτές/σεβαστές.
Εάν είσαι ευχαριστημένος κάνοντας το χόμπι σου μόνο και μη συμμετέχοντας στα κοινά πάλι κανένα πρόβλημα.
Εάν όμως σε ενδιαφέρει να αλλάξουν προς το καλυτερο κάποια πράγματα, αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη συμμετοχή σου σε οποιοδήποτε σωματείο επιλέξεις. Τουλάχιστον να εκφράζεις τη γνώμη σου στις συνελεύσεις κλπ., είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Αλλοιώς μην αναρωτιέσαι αν αλλάξουν ή όχι πολλά πράγματα, δεν έχει νόημα.
6146

sv8gke είπε...

Βίκυ με εκπλήσεις ευχάριστα,αλλά όχι όλα στομ Σταμάτη,στείλε και καμιά παλέτα ακανέδες και από Λευκάδα!!!

Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και καλό κουράγιο στα νέα τους καθήκοντα.

SW1NZX Alex είπε...

Προς 6146:
Κοίτα - ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.. και αφού υπάρχει και μια μικρή προιστορία/κόντρα με μεν και δε (απ'αυτά που διαβάζω και βλέπω), προτιμώ να μην συμμετάσχω γιατί, όπως λες, χόμπι είναι - δεν είναι καινούργιο πεδίο μάχης ούτε κυβέρνηση εκλέγουμε.

Προτιμώ να ασχοληθώ με το χόμπι μου, παρά να ασχοληθώ ή να δώσω άποψη σε θέματα που αφορούν λίγους ή έχουν απορριφθεί ήδη σε άλλες συνελεύσεις ή σε συζητήσεις είτε σε καφενείο είτε στα κεντρικά... :)

Προς SV1EML:
Νέα χρώματα βαφών θα αναρτηθούν στους πίνακες ;)

73

2Μδης είπε...

Alex γειά σου καιρό έχω να σε ακούσω...
Αυτό με τον κούκο καλό ακούγεται αλλά μάλλον δεν είναι μόνο ένας ο κούκος. Πολλοί είναι αλλά δεν συμμετέχουν!
73

SW1NZX Alex είπε...

Καλησπέρα Γιάννη !!
Βασικά, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν αλλαγές και να γίνουν κάποια πράγματα σωστά. Έχω μιλήσει με αρκετούς, έχω δει και τις επιλογές που ισχύουν, κτλ. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί στους φορείς (δεν περιορίζεται στην ΕΕΡ, αλλά είναι γενικό το φαινόμενο, βλ. κρατικούς φορείς, άλλους σύλλογους) ΧΩΡΙΣ να υποδεικνύω ότι φταίει κάποιος συγκρεκριμένα, συμβάλλουν στο να ρίχνουν γενικά το επίπεδο. Θα πω εγώ, π.χ., ένα πολύ απλό φαινόμενο που είδα και έζησα εγώ προσωπικά - οι SW να θεωρούνται κατώτεροι άνθρωποι στα μάτια κάποιων SV και, έτσι, οι φωνές τους ή τα ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα των HAM της Ελλαδας (SW και SV), να μην ακούγονται, γιατί, πολύ απλά, γράφει SW μπροστά παρά SV. Αν δεις, στο μεταξύ, την επιτροπή, εδώ και καιρό, έχουν πάψει να υπάρχουν θεαματικές αλλαγές. Όπως και ένα ωραίο περιστατικό που εκλέγη SW σε πόστο επιτροπής στην επαρχεία και η λεκτική αντίδραση που ακολούθησε δεν ήταν του επιπέδου που αρμόζει..

Οπότε τι μιλάω εγώ, τι δε μιλάω.. Σπιτάκι μου, τα JT/FSK μου, τα ES και τα MS και αναμένουμε.. :)

73

2Μδης είπε...

Αλέξανδρε, το ωραίο περιστατικό της επαρχίας που αναφέρεις δεν το γνωρίζω.
Το ότι υπάρχει διαχωρισμός sw-sv επίσης θα το αρνηθώ, τουλάχιστον για την ΕΕΡ στην οποία είμαι μέλος και συμμετέχω και το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Τώρα για το θέμα της συμμετοχής, εκεί υπάρχει συζήτηση, πιστεύω ότι κάποιοι που μας εκπροσωπούν και κάνουν χαμαλοδουλειά για εμάς δεν θα πρέπει να απαξιόνονται με συνοπτικές διαδικασίες. Και αναφέρομαι σε όλους τους συλλόγους όχι στην ΕΕΡ. Αν δεν μας αρέσει ο χ σύλλογος πιθανόν να είναι καλύτερος ο ψ ή ο φ... έχουμε αρκετούς!
Άσχετα αν ανήκεις κάπου και κάνεις το χόμπι σου, κάποιοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις σχέσεις του ραδιοερασιτέχνη με το κράτος για παράδειγμα. Για το αν θα σου επιτρέψουν να έχεις κεραίες ή όχι, για το αν χρειάζεται να έχεις τρις άδειες για κάθε ασύρματο, για το αν πάρεις σταδιακά και άλλες μπάντες για να εκπέμπεις... Αυτοί που τρέχουν για τα παραπάνω σίγουρα χάνουν πολύτιμο χρόνο και από τις δουλειές τους και από το χόμπι που οι υπόλοιποι απολαμβάνουμε. Το ίδιο και αυτοί που παρατάνε τις δουλειές τους για να διαχωρίζουν επί ώρες τις κάρτες μας και να τις παραλαμβάνουμε "via bureau" όπως γράφεις στη σελίδα σου στο QRZ...
73

SW1NZX Alex είπε...

Γιάννη, δεν αρνούμαι όλα αυτά, προς θεού ! θέμα bureau, θέμα του τρεξίματος δεξιά και αριστερά κτλ. αλλά είναι κάποια περιστατικά που έχω δει και έχω ζήσει που, αν θες, με αποτρέπουν, ψυχολογικά, να ασχοληθώ περαιτέρω με κάποια θέματα. Και, στο κάτω κάτω της γραφής, ένα από τους λόγους που πληρώνουμε την παραπάνω συμμετοχη στην ΕΕΡ δεν είναι το bureau; και όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ;
Είπαμε - δεν κατατάσσω τους πάντες κάτω από την ίδια ομπρέλλα. Απλά, για τις αποφάσεις μερικών, το πληρώνουν πολλοί, δυστυχώς ! Και πάλι, δεν βάζω την ΕΕΡ στα πυρά, το λεω γενικότερα, χωρίς να αναφερθω σε συγκεκριμένους..

2Μδης είπε...

Μην παρεξηγείς και εγώ για όλους τους συλλόγους αναφέρομαι, Αλέξανδρε.

Πάντως για να αποδώσουμε και "τα του Καίσαρος" το ποσό που δίνουμε για συνδρομή αντιπροσωπεύει λειτουργικά έξοδα και στην περίπτωση του bureau, ταχυδρομικά έξοδα για τις κάρτες που στέλνουμε και για τις κάρτες από εξωτερικό που απευθύνονται σε Έλληνες συναδέλφους και τις επιστρέφουμε γιατί -έτσι κάνουν χόμπι αυτοί- δεν έχουν θυρίδα στο bureau.

Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει την μεταφορά από και προς το ταχυδρομείο, την διαλογή και αποστολή/διανομή των καρτών, είναι εθελοντές και εννοείται δεν πληρώνονται...

2Μδης είπε...

Και για να καταπιαστούμε και με πιο ουσιώδη, για ρίξε μια ματιά στο 144,300 ένα γ@$%^^νο παράσιτο υπάρχει, επίσης στο 144,200 και στο 144,100. Ισχυρότερο όμως στο 300.
Διόπτευση 340-350 μοίρες.

Όποιος μπορεί ας τσεκάρει!

SW1NZX Alex είπε...

Το ίδιο έχω και εγώ.. και επίσης έχω και κάτι ωραία παλικάρια στο 143.950 που μου νεκρώνουν την μπάντα μέχρι το 144.500..