Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Hamfest 2011 από τον ΣΡΕ...

To τρίτο χάμφεστ διοργανώνει ο ΣΡΕ την Κυριακή. Σε νέο χώρο αυτή την φορά (φαίνεται διάβασαν τον περσινό Καζαμία...!) που παραχωρεί ο δήμος Αμαρουσίου...


Για περισσότερα ζουλάτε εδώ...

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα έχει?

SV1NJX είπε...

Να μην αρχίσουμε τα έχει δεν έχει ετσι? ΕΧΕΙ

SV1NJX είπε...

χα χα , δε σε πρόλαβα...

Ανώνυμος είπε...

THE POUSOUKOU.COM
http://www.youtube.com/watch?v=UfWPiskD28c&feature=related

Γκιώνης είπε...

Ακούω πολλές φορές συνανανανανδελφους να κάνουν κλήσεις με διακριτικό SW1XXX. Μεχρι να ανανεώσουν την άδεια μπορουν να χρησιμοποιούν το SW ή θα πρέπει όλοι να έχουν πρόθεμα SV? Σιγουρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ακόμα δίνουν SW.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Να συμπληρώσω λίγο. αν σε επαφή στα 40 ή στα 80 εμετρα με SW πρόθεμα γίνεται αποδεκτη η επαφή?

Χρονια πολλά στις Αννες.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Ρε γκιώνη πάλι τα ΣΟΣ δίνεις?

Ανώνυμος είπε...

Από την δημοσίευση στις 2/9/11 της νέας υπ. αποφάσεως όλα τα υφιστάμενα διακριτικά έχουν πρόθεμα SV (άρθρο 27 παρ. 2) ανεξάρτητα τι γράφει η άδεια.
Θα έλεγα οι συνάδελφοι να μην περιμένουν αλλά να ζητήσουν την αλλαγή του προθέματος στην άδεια τους, κυρίως όσοι θα χρησιμοποιήσπυν υπηρεσίες όπως Lotw, Echolink, e-qsl κλπ. προκειμένου να είναι εφικτή η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
6146

Ανώνυμος είπε...

Συνεπώς Γκιώνη η επαφή στα 40 ή 80 μέτρα φυσικά που έγινε από συνάδελφο SW μετά την 2/9/11 είναι έγκυρη και καταγράφεται στο ημερολόγιο ως SV.
6146

Ανώνυμος είπε...

Μιάς και αναφέρθηκα στο Logbook of the World (LOTW)., συστήνω ανεπιφύλακτα να εγγραφείτε εκεί. Πρόκειται για μία υπηρεσία ηλεκτρονικού ημερολογίου που συντηρείται στους Η/Υ) της A.R.R.L. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο οι επαφές σας προφυλάσσονται, αλλά μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποια από τα βραβεία DXCC ηλεκτρονικά. Δηλαδή, εάν κατατεθούν δύο ημερολόγια από δύο συναδέλφους, όσες επαφές είχαν μεταξύ τους αυτές αυτόματα αλληλοεπιβεβαιώνονται χωρίς την διαμεσολάβηση αποστολής καρτών.
Περισσότερα θα βρείτε στις σελίδες της A.R.R.L. Αλλά και στη σελίδα του συναδέλφου SV1DPI ο οποίος έκανε τον κόπο και μετέφρασε αρκετές από της (δυσνόητες μάλλον) οδηγίες της A.R.R.L. Μπράβο του.
http://users.otenet.gr/~sv1dpi/gr/lotw/lotw.html
6146

2Μδης είπε...

ΑΝ έχει ανανεώσει την άδεια και γράφει SV βγαίνει απαραίτητα σαν SV.

ΑΝ δεν έχει ανανεώσει την άδεια και γράφει SW μπορεί να βγαίνει σαν SW χωρίς τους περιορισμούς του προηγούμενου κανονισμού. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι στο ημερολόγιο μας θα γράψουμε το διακριτικό που θα χρησιμοποιηθεί.

Ας μην βιαζόμαστε να τα φέρουμε όπως τα θέλουμε χωρίς την έγκαιρη τακτοποίηση όλων από το αρμόδιο υπουργείο. Αφήστε τους να τρέξουν λίγο για την εκτέλεση της υπουργικής απόφασης...
Μπορεί κάποια στιγμή να προσληφθεί και κάποιος "σχετικός" στο υπουργείο και να πει δεν τα κάναμε εμείς αυτά, άλλοι μας τα λέγανε...

Άλλωστε απότι φαίνεται ραδιοερασιτεχνικά η υπουργική απόφαση που έκανε -ορθά- τους SW, SV, δεν έφερε και τα πάνω κάτω. Οι ίδιοι που ήταν ενεργοί πριν, οι ίδιοι είναι και τώρα...

Τζάμπα τα μελάνια!

2Μδης είπε...

...πάρτε για παράδειγμα τον JGW!

Ανώνυμος είπε...

α ρε βρυκολακα....
sv1jgw oxi SKETO JGW

Ανώνυμος είπε...

SY1JGW θες να πεις

Ανώνυμος είπε...

Διάφανος με πομποδέκτη.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιον λέτε, για τον τοσοδούλι?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ παρατήρησα ότι ο συνάδελφος με το πρώην διακριτικό SW1JGW, με τον νέο νόμο, έχει αποκτήσει έναν άλλο αέρα !!!

Έτσι δεν είναι Δημητρό;

73 de SV1OBY

sv8gke είπε...

Μπορώ να δηλώσω και ΑΠΟ αυτό το βήμα ότι χτες είχαμε ολοκληρωμένη επαφή (QSO ταγάρια..όχι τπτ άλλο) με τον αδερφό Δημήτριο σε cw όπου δούλεψε με ματσακόνι και ήταν άψογος.

Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι άξιος SV αν και θα εξακολουθώ να τον φωνάζω SY για να του σπάω τα νεύρα!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την αναφορά που σημείωσα το άρθρο παραπάνω "Στα χαρακτηριστικά κλήσεως, το πρόθεμα (prefix) «SW» αντικαθίσταται με το πρόθεμα «SV» οπότε τα προθέματα έχουν αλλάξει. Η διατήρηση των προθεμάτων sw μέχρι την αλλαγή της άδειας είναι το όνειρο ολίγων δεινοσαύρων και παρακαλώ μην τους κάνεις τη χάρη να τους δίνεις ευχαρίστηση. Αστους στον κόσμο τους!
61456

Ανώνυμος είπε...

Sri
6146 ήθελα να γράψω.

The road less pedaled είπε...

6146 (ή όποια άλλη ψυχή ακούει) μπορείς σε παρακαλώ να μας διαφωτίσεις για τον "κρύσταλλο θειϊκού μολύβδου" ο οποίος είναι το έπαθλο ενός κουίζ στο τρέχον SV-Νέα (σελ 21). Απευθύνομαι πρωτίστως σε σένα μιας και είσαι λαμπάτος και ο σύμβουλός μου επί των ηλεκτρονικών απουσιάζει. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

να και μια συναδελφος που το διαβαζει.

SW1PBH Manos είπε...

Αγαπητή Βικτώρια,

Ο κρύσταλλος θειούχου μολύβδου είναι γνωστός στη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα ως Γαληνίτης και από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι αποτελεί θέμα ατελείωτων συζητήσεων και αναμνήσεων κυρίως παλαιών ραδιοερασιτεχνών και κατασκευαστών.

Αντιγράφω από την wikipedia

.<.quote.>

Ο Γαληνίτης (αγγλ. Galena) είναι ορυκτό και το κυριότερο μετάλλευμα του μολύβδου. Έχει χημικό τύπο PbS (θειούχος μόλυβδος).

.....

Ο γαληνίτης είναι ημιαγωγός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε συνδυασμό με ένα λεπτό σύρμα, για να σχηματιστεί μια δίοδος επαφής σημείου. Η ιδιότητά του αυτή είναι χρήσιμη για την φώραση των ραδιοφωνικών κυμάτων και την κατασκευή απλών ραδιοφωνικών δεκτών, των λεγόμενων ραδιοφώνων κρυστάλλου. Πρόκειται για πολύ απλά κυκλώματα, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση, που επιτρέπουν, ωστόσο, ακρόαση ραδιοφωνικών σταθμών στις περισσότερες κυματικές ζώνες (bands), και μάλιστα χωρίς τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ο δέκτης αντλεί την ενέργεια που χρειάζεται από τα ραδιοφωνικά κύματα. Τέτοιοι δέκτες κατασκευάστηκαν ευρέως στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, ενώ συνεχίζουν να κατασκευάζονται ως σήμερα από ραδιοερασιτέχνες. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποτέλεσαν, λόγω της απλότητας της κατασκευής τους και της δυνατότητας χρήσης τους οπουδήποτε, τρόπο ακρόασης ραδιοφωνικών σταθμών σε περιοχές ή περιστάσεις που η χρήση άλλων ραδιοφώνων ήταν απαγορευμένη ή αδύνατη.


.<./.quote.>

Θα ήταν ενδιαφέρον κάποια στιγμή να δω από κοντά μία τέτοια κατασκευή και σίγουρα θα αξίζει τον κόπο να κατασκευάσω κάτι αντίστοιχο.

73 de SV8/SV1PBH Μάνος

SW1PBH Manos είπε...

Και αναφερόμενος σε αναμνήσεις και ιστορίες σε ρ/ε πηγαδάκια ουσίας ορίστε και μερικά link με αναφορά στο χρονοντούλαπο... (θα βρείτε και γνωστούς να λένε ιστορίες... hihi)

href="http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=45617&page=2

http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=47826

73 de SV8/SV1PBH Μάνος

The road less pedaled είπε...

Καλησπέρα Μάνο ! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και τα λινκ. Δεν ήξερα ότι αυτή ήταν η χημική σύσταση του γαληνίτη ούτε για το "γατομούστακο" το οποίο φαίνεται και σαν σχέδιο στο άρθρο του SV0JV στο SV-Νέα. 73+88

sv8gke είπε...

Τι ευγενικό κορίτσι!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε Μάνο αγνοούσα την απάντηση σου. Οι λαμπάτοι λόγω εποχής όλο και έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν λιγάκι. Τώρα δεν έχω κανένα κρυσταλλικό δέκτη όμως. Παραθέτω κάποιες σχετικές δ/νσεις για αναφορά:
http://www.crystalradio.net/
http://midnightscience.com/index.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Cat%27s-whisker_detector
http://crystalradioclub.co.uk/
http://makearadio.com/crystal/index.php
6146

takis perreas είπε...

Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν.
http://crystalreceiver.co.uk/

Προσοχή να μην κοπείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά Τάκη ο τύπος είναι καλλιτέχνης.
Μόλις μπήκα στη σελίδα του, μεταφέρθηκα στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Αν ζούσα στην Αγγλία θα πήγαινα να τον γνωρίσω από κοντά.
Μήπως έχεις υπόψη σου, σε τι τιμές πουλάει τα κομψοτεχνήματα του;

SV1

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=86JmDHFFNnI

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είχε?

Ανώνυμος είπε...

ειχε ειχε

SV1NJX είπε...

Παρεπιπτόντως, έχω μια δίοδο γαληνίτη (απο τότε που πιτσιρίκος έπιανα ΕΙΡΤ στα μεσαία). Την είχα αγοράσει από τον ΚΑΤΟΥΜΑ και χρησιμοποιούσα ακουστικά του γερμανικού στρατού (απο Μοναστηράκι).

SV1NJX είπε...

χμ... πιθανόν και να είναι γερμανίου , πάντως είναι σε μεγάλη γυάλινη θήκη... Μου την πουλήσανε σαν δίοδο γαληνίτη πάντως...

Ανώνυμος είπε...

Στην δική μου εποχή εφηβείας δεν κυκλοφορούσε γαληνίτης είχαμε της διόδους OA79 να είναι γερμανίου. Είχαν παραμείνει σε κυκλοφορία αρκετές δεκαετίες.
http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_oa79.html
6146

sv8gke είπε...

Και μετά 6146 μιλάς για δεινόσαυρους!!!

Εσύ πρέπει να είσαι αρχιδεινόσαυρος!!

Γκιώνης είπε...

Για να ειμαι ειλικρινής πίστευα οτι στην εφηβεία σου 6146 δεν ειχε ανακαλυφθεί ο ηλεκτρισμός. Με το σχόλιο σου αισθάνομαι καπως καλύτερα.

Γκιώνης