Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Beacon 1296MHz

Από τη Λευκάδα και η επόμενη είδηση: Στην κορυφή Ελάτη 1150μ «έπαιζε» για κάποιους μήνες ήδη, ένας ραδιοφάρος στα 23cm (1296,831ΜΗΖ). Με ισχύ 4W και μια κεραία κατευθυνόμενης δέσμης 10 στοιχείων, σημάδευε την Β. Ιταλία. Η απόσταση που είχε καλύψει με αυτές τις συνθήκες ήταν μέχρι το JN65BN στα 1037km .
Ο ραδιοφάρος βγήκε τους τελευταίους μήνες εκτός λειτουργίας για επισκευή και βελτιώσεις, τις οποίες έκαναν οι Ιταλοί συνάδελφοι I7UGO Ugo και IK7UXW Paolo.
Ήδη ο Μιχάλης SV3GKE το παρέλαβε βελτιωμένο -8W- και το τοποθέτησε εκ νέου για δοκιμές. Τον μήνα Αύγουστο θα σημαδεύει τις 320μοίρες με μια οριζόντια κεραία 35 στοιχείων για να διαπιστωθεί η μέγιστη εμβέλεια του και να καταρριφθεί το περσινό «ρεκόρ» των 1037km!!
Από τον Σεπτέμβριο όμως το κεραιοσύστημα του θα αλλάξει σε πανκατευθυντικό-οριζόντιο, ενώ υπάρχει και η σκέψη να εκπέμπει με δυο κατευθυντικές κεραίες μια προς Αθήνα και μια προς Ιταλία. Αναφορές λήψης μπορείτε να στέλνετε στον Μιχάλη SV3GKE/8.
Εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους δυο Ιταλούς συναδέλφους που κατασκεύασαν και προσέφεραν τον ραδιοφάρο και βεβαίως και τον Μιχάλη που τρέχει για να έχουμε όλοι μας ένα χρήσιμο εργαλείο για τις δοκιμές μας…

7 σχόλια:

2Μδης είπε...

Μες στα έλατα με το μπήκον στο χέρι!!

sv8gke είπε...

Αφού το ξέρεις,μ'αρέσει το δάσος!!!
Τέλεια δουλειά,δεν αλλάζεις επάγγελμα;

Ανώνυμος είπε...

TNX 2all!

sv8gke είπε...

Καλά πάει,ήδη το πρώτο καλό report είναι από JN63ex rst 559 περίπου 900κμ!!!

Ανώνυμος είπε...

Στην Κορινθο σε κάθετη κεραία ΔΕΝ ακούγεται.

sv8gke είπε...

Ισως αν είχες οριζόντια πόλωση κάτι να ακουγες,ευχαριστώ για την προσπάθεια.

sv8gke είπε...

Το περσινό ρεκόρ ισοφαρίστηκε πριν 3-4 μέρες,πάμε τώρα να το καταρίψουμε.