Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μαραθώνιος 2010...




















2500 χρόνια μετά την ιστορική μάχη στο Μαραθώνα, όλος ο κόσμος έστρεψε να δει τον φετινό Μαραθώνιο...
Νωρίς το πρωί της Κυριακής κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός ο οποίος βασίστηκε τόσο σε κρατικές υπηρεσίες όσο και σε εθελοντές. Μαζί με τον Δημήτρη SW1JGW βρεθήκαμε στο 15ο χιλιόμετρο στη θέση Μάτι, για να κάνουμε τις επικοινωνίες με το κέντρο στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Μετά την έναρξη του αγώνα πέρασε από το σημείο μας η πρώτη ομάδα δρομέων μαζί με το όχημα του χρονόμετρου στο οποίο επεβαινε ο Μάκης SV1IZR.




Η ομάδα των κενυατών δρομέων ήταν τελικά και στους πρώτους του Μαραθωνίου...





Εκτός από έμπειρους αθλητές και κάποιοι λιγότερο έμπειροι δοκίμασαν να τρέξουν (για λίγα μέτρα!)




Οι συνάδελφοι των ΟΕΑ είχαν παρουσία όλο το χρονικό διάστημα του αγώνα. Από το σημείο μας διέρχονταν συνεχώς οχήματα στα οποία επεβαιναν συνάδελφοι, ενώ η κίνηση στο R-7 ήταν πολύ αυξημένη. Δυστυχώς από το σημείο μας υπήρχε δυσκολία να επικοινωνήσουμε με οποιονδήποτε άλλο επαναλήπτη. Στο R-7 μπαίναμε με το FT-817 και τα 500mW με κεραία που στήσαμε πάνω σε μια πινακίδα της τροχαίας!
Το σημείο μας ήταν πολύ κοντά στην αφετηρία, πριν από το δυσκολότερο τμήμα της διαδρομής και για αυτό είχε μεν αρκετή κίνηση σε προσφορά εφοδίων αλλά δεν είχαμε πολλές εγκαταλήψεις και έκτακτα περιστατικά.



Όλα κύλισαν ομαλά τόσο για τα μέλη των ΟΕΑ...







...όσο και για εμάς που πήγαμε να βοηθήσουμε...


Άντε και στον Μαραθώνιο στα 3.000 χρόνια να είμαστε καλά να τρέξουμε κιόλας!!!


73 de SV1BJY

11 σχόλια:

SW1NJX είπε...

Στα 3000 χρόνια κι εγώ ελπίζω να είμαι πανέτοιμος. Μπράβο σε όλους σας. Ημουν συνεχώς ακρόαση στο R7 και πραγματικά χάρηκα ολο το event. Respect σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν.

SW1PBH είπε...

Και εγώ από τη μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες καθώς και τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν. Η συνεργασία ήταν άποψη. Η εικόνα των Ραδιοερασιτεχνικών ομάδων σχολιάστηκε θετικά από τους θεατές ενώ μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η επάνδρωση όλων των σταθμών (σταθερών και κινητών) με ερασιτέχνες ασυρματιστές. Συγχαρητήρια σε όλους!!!

SW1PBH Μάνος

2Μδης είπε...

Πρόσθεσα κάποιες φωτογραφίες "δια χειρός" Μάνου SW1PBH...

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητήρια στους συναδέλφους που συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Μακάρι η συνεργασία να συνεχιστεί, μόνο καλά θα προκύψουν.
Ας το σκεφτούν οι υπευθυνοι των συλλόγων να εργαστούν προς αυτή την κατευθυνση.

Mάριος-SV1EDG είπε...

Ηταν ένας υπέροχος αγώνας!! Μπράβο σε αυτούς που τερματίσανε αλλά και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν.Στο ΣΕΓΑΣ,τους εθελοντές και τον φανταστικό κόσμο που μας χειροκροτούσε συνέχεια.Γιάννη,είχα τον νου μου μήπως σε δω αλλά δεν...

2Μδης είπε...

Και εγώ είχα το νου μου να δω κάποιον γνωστό, αλλά τουλάχιστον από ραδιοερασιτέχνες δεν είδα.
Οι "εκκεντρικές" παρουσίες ήταν αυτές που έδιναν στόχο, κατά τα άλλα οι αθλητές ήταν πάρα πολλοί. Αν χρειαζόταν να πάμε από την μια ακρή του δρόμου στο μεσαίο διάζωμα μπορεί να περιμέναμε για κενό μεταξύ των αθλητών, ακόμα και πέντε λεπτά!! Λαός!!!
Και του χρόνου να είσαι καλά να ξανατρέξεις...

Ανώνυμος είπε...

Ο Jeffry τερμάτισε ??????

2Μδης είπε...

Κοντεύει να τερματίσει... εμάς!!!

Ανώνυμος είπε...

και άλλες φωτογραφίες στο http://ethelontis-hares.blogspot.com/ και στο www.hares.gr

2Μδης είπε...

TNX!
Ορίστε για να έρχονται πιο εύκολα:

http://ethelontis-hares.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

teeeeeeeeeeeeeeeest