Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Πάτρα, σεμινάριο στην ΕΡΔΥΠ...

Το Σάββατο το βράδυ έγινε στην Πάτρα η προγραμματισμένη παρουσίαση με θέμα «DX και διάδοση στα 2Μέτρα». Η εκδήλωση έγινε στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων στον ΟΤΕ Πάτρας.
Για την ευφράδεια του ομιλητή δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για να μην… περιαυτολογήσω. Μπορώ όμως να πω για το ζωηρό ενδιαφέρον των συναδέλφων που παρακολούθησαν, έκαναν πολλές ερωτήσεις κατά την διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακόμα και στο διάλειμμα. Έμπειροι συνάδελφοι "των HF" ενδιαφέρθηκαν για το dx στους 144ΜΗΖ αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν όρια στην αναζήτηση...
Μπορώ να μιλήσω επίσης για την προσφορά προς τον ραδιοερασιτεχνισμό που κάνουν κάποιοι σύλλογοι στην επαρχία, διοργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και ραδιοερασιτεχνικά events. Η ΕΡΔΥΠ είναι πάντα παρούσα και σε διαγωνισμούς και σε ασκήσεις ετοιμότητας για βοήθεια του κοινωνικού συνόλου όχι μόνο στη Πάτρα αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Είναι ένας ζωντανός και δραστήριος σύλλογος…
Θα μιλήσω επίσης για την εγκάρδια φιλοξενία των συναδέλφων και την επακόλουθη κατεδάφιση (και το “Πάτρα by night” με τον Γκέκα…!!).
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της Ε.Ρ.ΔΥ.Π. που παρακολούθησαν, ιδιαιτέρως τον Πάνο , τον Φώτη και τον Γιάννη, για την ουσιώδη ραδιοερασιτεχνική συζήτηση που ακολούθησε. Πρώτον απόλους όμως τον Σήφη SV3AQN που κατάλαβα ότι δίνει την ψυχή του για τον σύλλογο…

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To : IBM PS1/486
From : APPLE MACBOOK
Your RST : 5-9+
My rig : P4/dual core
My Ant : USB port, 2 meter cable.
Loc : On my owner's desk.

tnx QSO
73 de Apple Macbook

sv8gke είπε...

Μ'αρέσεις.....εσύ πρέπει να είσαι δικός μας!!

takis perreas είπε...

Μπα...!
Πολυλογάς είναι!!!

SW1NJX είπε...

Ανώνυμε δικός μας είσαι?
73 de ipad

Ανώνυμος είπε...

όχι και πολυλογάς.

Όπως ξέρεις λίγα δευτερόλεπτα κραταει το qso μου!! λίγα μπιπ λιγα μποπ TNX QSO και τέρμα.

Πολυλογάδες είναι οι αναλογικοί, μέχρι να κάνουν την επαφή τρώνε ώρες. Για πιο λόγο τόση προσπάθεια? Τόση αφοσίωση? Τόση μελέτη και κόπος στο στήσιμο του σταθμού? Βάλε με εμένα στην μέση και φόρτωσε μου το κατάλληλο software και κάνω θαύματα κύριοι !!!!!!

Και εσύ, ο χρήστης, θα κάααααθεσαι

sv8gke είπε...

Ναι είναι αλήθεια,είχε έντονο οπτικο-ακουστικό ενδιαφέρον!!!

Για το patra by night αναφέρομαι...

alexios antonopoulos sw3oru είπε...

htan polu oraia

Ανώνυμος είπε...

Παντως εγω δεν ημουν αυτος που αναφερει για το Patra by night. ...Απλα συνεπιθετος ηταν... hi hi!! Γιατι καποιοι αρχισαν την καζουρα!!

Γκεκας Βαγγελης (SV2BFN)

Ανώνυμος είπε...

Έλα τώρα...... Παραδέξουτο!

2Μδης είπε...

Όχι δεν ήταν ο Βαγγέλης στην Πάτρα. Το επιβεβαιώνω!

Ο αναφερόμενος Γκέκας ήταν ο GKEκας! Γνωστός και ως "GKEκας της Αραβίας" (με το τουρμπάνι!)ή χάριν συντομίας, γκέκας!!

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξανακανω επαφη σε...RTTY! Δεν ημουν εγω! (Εχω ιδη 2 διαζυγια, να παω και για τριτo? hi hi). Απαιτω αμεση αποκατασταση του ονοματος μου απο τον ιδιοκτητη του blog !!!

Γκεκας Βαγγελης (SV2BFN0

ΥΓ 1: Τωρα μεταξυ μας πολυ θαθελα να ημουν αλλα....

ΥΓ 2: Το υστερογραφο 1 δεν το διαβασατε ΠΟΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Ουφ! Νοιωθω καλυτερα! Ευχαριστω!
(sv2bfn)

2Μδης είπε...

Αν και τώρα που το σκέπτομαι... κάπου πρέπει να σε πήρε το μάτι μου!!!

takis perreas είπε...

Αμ, δεν πάω μόνο εγώ γυρεύοντας.
Κάπου τρώγεσαι κι εσύ!
Μην αφήσεις κάποιον να αγιάσει!!!

Ανώνυμος είπε...

Ηταν το...γυαλινο ματι. Αυτο δεν μετραει.....MIRAGE(αντικατοπτρισμος)

73s

O...original Γκεκας (SV2BFN)

sv8gke είπε...

Την γκαντεμιά μου μέσα!!!!
Ενα παρατσούκλι πήγα να μου βγάλω και το διεκδικούν 3 πόλεις και ένας διεθνής ποδοσφαιριστής(Φάνης Γκέκας).

Γεια σου Βαγγέλη ήρωα που αντέχεις την άλλη την "κομένη" στα κόντεστ!

Γκέκας ο ιμιτασιον!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το διεκδικούν μόνο αυτοί!

Βεληγκέκας.

sv8gke είπε...

Γκιωνη εισαι εδω???

2Μδης είπε...

Τρίτη φωλιά δεξιά!

2Μδης είπε...

...δίπλα στον Μπούφο!

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλα που με μελετας βρε Γκεκα8. Εδω ειμαι σας διαβάζω και σας χαίρομαι. Πατρα, αγρίνιο, σεμινάρια, παρουσιάσεις. Μπραβο ρε παιδια χαρα στο κουράγιο σας. Patra by night ωραία ε. Και DX ακούω και vhf contest και να είμαστε καλά. Ρε διομήδη βλέπω μια κινητοποίηση με τον αντρέα GFH τι γινεται βρε παιδί μου. Θα μου δώσεις τα φωτα σου?

Γκιώνης

sv8gke είπε...

Καλώς Γκιώνη....τσεκ.

Σε έχασα και ανησύχησα.
Κατά υα άλλα περνάμε καλά,και σεμινάρια και τα ποτάκια μας και ολα καλά!!!

Ρε τι νεροφίδα είναι αυτός ο 2μδης...στο πέμπτο ποτό λέει στην γκαρσόνα δεν φέρνεις και το έκτο για να μην σε κουράζουμε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καποιος του είπε ότι μετά το εκτο ποτακι εχει καλυτερη διαμόρφωση. Μπασάρει λίγο όπως στα παράνομα και του πάει. Παράλληλα οι πατρινοί χαρήκανε γιατί νομίζανε ότι εσκασαν άραβες στην πόλη για επενδύσεις. Σε είδαν με το τουρμπάνι και δίπλα αυτός ο σκοτεινός τύπος με το φορητό και σου λέει κατσε να περασουν καλά μπας και έχουμε κανένα πετροδολάριο έξτρα. Παντα τέτοια βρε παιδί μου γιατι ειναι λίγο στριμόκωλα τα πράγματα γενικότερα.


Γκιώνης

2Μδης είπε...

Καθόλου άσχετο:
Τα τελευταία χρόνια οι πιο δραστήριοι σύλλογοι φροντίζουν μέσα στη γενικότερη προσφορά τους στο ραδιοερασιτεχνισμό και τα μέλη τους, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων, να διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις.
Κορυφαίο παράδειγμα η ΕΡΔΕ που για αρκετά συνεχόμενα χρόνια κάνει σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω σε θέματα ηλεκτρονικών, αντικεραυνικής προστασίας, χειρισμού κλπ.
Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η ΕΕΡ και η ΕΡΔΥΠ και η Θεσσαλονίκη και η Φλώρινα, πιθανόν και άλλοι σύλλογοι...
Για να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις χρειάζεται οργάνωση και προσφορά τόσο από τον διοργανωτή όσο και από αυτόν που κάνει την παρουσίαση.

Ανοίγω εδώ μια παρένθεση για να παίξουμε με τις λέξεις:
Παρουσίαση απλά, θα ήταν πιθανόν αν παρουσιάζονταν ταπεράκια προς πώληση.
Ενημέρωση πάλι έχει άλλη σημασία. Είναι η παρουσίαση κάποιων γεγονότων.
Όταν μια εκδήλωση πέρα από τον ενημερωτικό χαρακτήρα έχει και εκπαιδευτικό πάνω σε ένα θέμα, τότε η πιο επιτυχημένη ονομασία πιθανόν να είναι Σεμινάριο.
Κλείνει η παρένθεση. Ποσώς με ενδιαφέρει το πως θα ονομαστεί.

Με ενδιαφέρει όμως το ότι κάποιοι –ελάχιστοι ευτυχώς- μη έχοντας πως αλλιώς να διοχετεύσουν την χολή τους, γράφουν στο διαδίκτυο ότι κακώς η εκδήλωση ονομάστηκε σεμινάριο και πως υπάρχουν και συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν. Δεν τολμάνε βέβαια να πουν τα δικά τους συμπεράσματα γιατί θα πέσουν ντομάτες! Παίζουν με τις λέξεις για να πλήξουν εμένα όπως έκαναν και στο παρελθόν που έγραφαν ότι παρέμβαλα τους συναδέλφους στην Πάτρα.
Επειδή όμως αυτά γράφονται δημόσια και δεν λέγονται στην παρέα που έχει μάθει μόνο να συμφωνεί, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι:

Δυστυχώς πλήττουν παρόμοιες εκδηλώσεις με αυτά που γράφουν.
Πλήττουν όλους αυτούς που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο και τις γνώσεις τους σε συναδέλφους. Προσβάλουν όλους όσους εργάζονται για την διεξαγωγή τους. Και όλα αυτά για να πάνε μπροστά και να επαναληφθούν χρειάζονται αν όχι έναν καλό λόγο, τουλάχιστον να συγκρατήσουν τη χολή τους κάποιοι σχολιαστές σαν τον GGW και τον SV1CDY.
Λίγο φιλότιμο χρειάζεται και τίποτα άλλο...

Ανώνυμος είπε...

2μηδη μην στενοχωριέσαι. Όποιος αφήνει υπονοούμενα ας πάει στο google να κάνει search τις λέξεις: ραδιοερασιτεχνες+σεμινάριο

Ανώνυμος είπε...

2μηδη τα ταπερακια τα παρουσιάζεις γεμάτα ή άδεια? Ρε πας καλά. Οποιος δίνει δεν εχει να χάσει τίποτα. Όποιος μοιράζεται έχει να λαμβάνει. Όποιος προσπαθεί εχει μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρει. Όποιος είναι ανθρωπος σήμερα θα έιναι άνθρωπος και αύριο. Καλή συνέχεια παντα τέτοια και μην τρελαθούμε κιόλας εθελοντικά και όλα από την τσέπη μας γίνονται. Αντε για να μην πω κι άλλα. Όμως θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην ανοίγουμε μέτωπο επώνυμα με αδελφες ψυχές. Ολοι κάνουν τη δική τους προσπάθεια και ουδείς ασφαλτος.

Γκίωνης

2Μδης είπε...

Τα είπες όλα!