Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ραδιοερασιτεχνική εφαρμογή για το i-phone...

Ο συνάδελφος Χρήστος SW1NJX έκανε μια εφαρμογή για το iphone της Apple η οποία είναι διαθέσιμη από το App Store. Λέγεται SVLand και στην ουσία είναι ένας χάρτης με τα βασικά Repeaters. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και την κατεβάζει οποιοσδήποτε έχει iphone. Ο Χρήστος περιμένει να το δείτε και να το χρησιμοποιήσετε. Επικοινωνείστε με τον ίδιο για εντυπώσεις ή υποδείξεις ενώ για περισσότερες πληροφορίες:
Ευχαριστούμε Χρήστο...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ειναι καλά ο ανθρωπος που προσπαθεί και δημιουργεί. Δυστυχώς δεν εχω iphone αλλα κάπου θα το δω.Μπραβο και παλι μπραβο για την πραγματικά πρωτότυπη ιδεα σου και το μερακι σου.

Γκιώνης

ΥΓ.Υπάρχουν καποιοι ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι στα μπλογκς τους δεν δεχονται ανωνυμα σχόλια. Τοτε γιατί εχουν μπλογκς. Γνωρίζουν την φιλοσοφία των μπλογκς ή μηπως δεν γνωρίζουν ούτε του ραδιοερασιτέχνη? Αν θελανε μονο επώνυμους να εφτιαχναν επισημα site με forum και εκει επωνυμαᾱνωνυμα να τα λέγανε. Απλά τα μπλογκ ειναι τσαμπα και αυτοί τσαμπαντζίδες, ψευτοδιανοούμενοι που νομιζουν οτι καποιοι ειναι και εχουν και αποψη. Η φιμωση της ελευθερίας του λόγου και της εκφρασης είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί εν ετη 2010 ακόμα.Επισης ειναι κριμα να κρινουν τους ανωνυμους χωρίς να τους αφηνουν να υπερασπιστούν το δικιο τους. Η τεχνολογια προχωρά, ο κοσμος παει μπροστά και εσεις επιμένετε να εχετε σινάφη. Καλως

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Χρήστο, καλή συνέχεια στην προσπάθεια. Υπάρχει περίπτωση να το δούμε και για win mobile;
Χρήσιμη θα ήταν η ενσωμάτωση της εφαρμογής στα προγράμματα πλοήγησης (βλ. destinator κλπ.)
6146

Ανώνυμος είπε...

Γκιώνη, αυτοί που ανέφερες σίγουρα δεν ενστερνίζονται τη φιλοσοφία που λες. Το εάν γνωρίζουν την φιλοσοφία του ραδιοερασιτέχνη διερευνάται!
Άσε που μπορεί να είναι και φαν του... ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451.
6146

Γκιώνης είπε...

Ρε 6146 μια δοκιμη θελω να κανω

Γκιώνης είπε...

ρε παιδί μου βγηκαμε στο κλαρί. Ρε τι πάθαμε. Ερωτηση αυτο το προγραμματακι για iphone τρεχει σε apple pc????

Γκιώνης είπε...

Που εισαι βρε γκεκα να δεις επώνυμες ομορφιες ρε παιδί μου. Ελα βγαλε το τουμπάνι και βαλτο στο κλαρι να στεγνωσει ο ιδρώτας? Α ρε σε εχουν αφησει ναυαγο στο 8 και αυτοί πλακώνονται στα σουβλάκια. Δες απαντησεις εεε και πες. Αντε βλεπω τον Αι βασιλη να σου στελνει iphone. Εγω εστειλα γραμμα στον αι βασιλη και μου απάντησε ο αι γαμήσου και λεω να κανω μυνήσεις. Θα έρθεις μαρτυρας?


Γκιώνης να μην ξεχνάμε

SW1NJX είπε...

Πρώτα απόλα να ευχαριστήσω τον 2μηδη για την ανάρτηση. Πριν του στείλω το email το είχε ήδη ανεβάσει.
Την εφαρμογή αυτή δυστυχώς δεν θα την φτιάξω για άλλη πλατφόρμα καθώς προγραματίζω σε IOS περιβάλλον (Apple). Στην επόμενη έκδοση θα περάσω τις όποιες διορθώσεις ενώ σκοπεύω σύντομα να βάλω και ένδειξη για το locator καθώς και αζιμούθιο για τον αναμεταδότη που επιλέγουμε.

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Μπραβο πολυ χρησιμη εφαρμογη, θα την δοκιμασω.

73 de sw1ixp

Ανώνυμος είπε...

αν θελεις βοηθεια με τα μαθηματικα κτλ εδω ειμαστε
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

To paneladiko to exei?h tsampa tha agorasw iphone?

2Μδης είπε...

Από ότι γνωρίζω, ο συνάδελφος είχε ως πηγή το έντυπο του Υπουργείου με τους εναρμονισμένους επαναλήπτες και αναμεταδότες. Αν το πανελλαδικό είναι εναρμονισμένο και εγκεκριμένο, σίγουρα είναι και στο εν λόγω πρόγραμμα...

2Μδης είπε...

Χρήστο επιδή χθες βιαζόμουν, έκανα πρόχειρα την ανάρτηση. Θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια σου και να σου μεταφέρω και τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια συναδέλφων με τους οποίους μίλησα χθες και σήμερα...

takis perreas είπε...

Καλημέρα!
Den eko i-phone kardia mou

Γκιώνη από εμένα θα το βρεις τελικά με τα ανακατώματα που πας και κάνεις.
Ηθελημένα ή αθέλητα ο SV1GSU/ΨΕΥΤΗΣ σε παρομοιάζει με 'μένα και αφήνει υπονοούμενα για το hamfest και σήμερα έχει βγάλει ανάρτηση την φωτογραφία του "χωρίς λόγια" και ανακοινώνει "Ραντεβού τον Μάϊο".
Εδώ δεν μπορώ να έρθω Χριστούγεννα στο σπίτι μου ξέρω αν θα μπορώ τον Μάϊο ή τον Ιούνιο που είναι το hamfest.
Αν δεν μπορέσω να έρθω λοιπόν, θα είμαι ο "Γκιώνης" που δεν ήρθε όπως ήταν αναμενόμενο και έτσι σαν "Γκιώνης" είμαι και ανώνυμος.
ΑΡΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΡΟΜΠΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!
Γιαυτό σου λέω ότι τελικά από εμένα θα το βρεις και δεν θα σου αρέσει καθόλου!

Γιάννη συγνώμη για το σεντόνι αλλά θα με βάλει σε χοντρούς μπελάδες ο μαλακό-βιολί!

SW1NJX είπε...

Γιάννη ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Μια ματιά στο App Store σήμερα το πρωί δείχνει ότι την εφαρμογή κατέβασαν 33 άτομα σε μια μερα (1 από Ελλάδα και όλοι οι υπόλοιποι από εξωτερικό). Και ναι, κατά βάση χρησιμοποίησα το επίσημο έγγραφο του ΥΜΕ. Γι αυτό περιμένω υποδείξεις για κάποια σοβαρή παράλλειψη.
Να ενημερώσω επίσης για την πολύ καλή εφαρμογή του SW1OAN , Pocketpacket που κάνει αυτό που λέει. Διαβάζει και στέλνει APRS.

2Μδης είπε...

Ο Αντώνης SW1OAN είναι επίσης καλός στα περί iphone. Και το κυριότερο είναι καλό παιδί και ευγενικός συνάδελφος...

takis perreas είπε...

Το έστειλα στον Julian/G4ILO.
Καλή τύχη!

Good afternoon Julian.
An interesting i-phone app can be found at the links below.
It shows the relative position of Greek VHF?UFH repeaters and I think it can be modified to show UK repeatrs.
You are the computer man, you can find the way!
Chris/SW1NJX is the programmer of the app and can be found at
http://drmac.gr/?page_id=201
http://itunes.apple.com/us/app/svland/id406817344?mt=8

Ανώνυμος είπε...

Τακη για ηρεμησε λιγο. Δεν ειναι ετσι οπως τα λες. Τι σχεση εχω εγω με εσενα. Δεν ξερω το παρασκηνιο.

Καλη συνέχεια παιδιά iphone δεν εχω θα μαθω και θα τα πουμε.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Τακη ελπιζω να με καταλαβες θα τα πουμε και αργοτερα. Πραγματικα δεν γνωριζω τι προβλημα υπάρχει. Ως τον μαιο έχει ο Θεος παντως. Κρατα εσυ DNA και θα τα πουμε. Εκανες και εσυ πατατα όμως με την αναρτηση σου. Μαλακό βιολί σκληρό βιολί δεν με νοιαζει. Τελος ο 2μηδης δεν φταιει τιποτα ο ανθρωπος. Εγω δεν ανακάτεψα τιποτα εσεις σφάζεστε εμεις πληρώνουμε? Ελα θα τα πουμε.


Γκιώνης ο ιδιος με τον προηγούμενο

takis perreas είπε...

"Γκιώνη" άντε στο ιστολόγιο του ψεύτη να διαβάσεις τα σχόλια στην ανάρτηση του πρεζάκια και δες και την σημερινή.
Ηθελημένα σε μπερδεύει με μένα για δημιουργία εντυπώσεων.

Γκιώνης είπε...

Μα την πιστη μου δεν νομιζω οτι μπορω να καταλάβω. Τελος παντων άσε να κανουμε χριστούγεννα να αλλάξουμε χρονια και κατι θα γινει μεχρι το μαιο. Εγω νόμιζα ότι φεύγει στο εξωτερικό και θα γυρίσει το Μαιο δεν κατάλαβα για Hamfest. Και ετσι να ειναι θα ειμαι εγω εκεί. Εγω με εσενα και με κανεναν αλλο δεν εχω καμια σχέση. Στο εγραψα όμως και στο δικό σου μπλογκ κακος έκανες ανάρτηση τόσο χοντρή. Σας παρακάλεσα και τους δυο να κρατήσετε ψυχραιμία και σας είπα ότι απο τετοιες κοντρες ολοι βγαίνουμε χαμένοι..


2μηδη ευχαριστώ


Ελατε ολοι μαζι να παμε να πουμε τα καλαντα. Ε ρε μεχρι το Μαιο θα με ψαχνει πολύς κοσμος οπως το βλέπω.

Γκιώνης εεεεε