Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μήν φύγετε!

Μην φύγετε διακοπές πριν κατεβάσετε στο i-phone σας την αναβαθμισμένη έκδοση του SVLand!!!

"...Το SVLand είναι μια εφαρμογή για iphone χρήσιμη για τον ραδιοερασιτέχνη που ψάχνει αναμεταδότη VHF UHF στην Ελληνική επικράτεια. Το απλό αυτό app εμφανίζει το χάρτη της Ελλάδας , το στίγμα μας (μπλε κουκίδα) όταν υπάρχει ικανοποιητικό σήμα απο το GPS και πάνω από 140 επαναλήπτες, links και digipeaters. Κάνοντας ζουμ στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να δούμε με ένα tap στο σύμβολο του πομπού που θέλουμε, τις πληροφορίες για το όνομα , τη συχνότητα, το offset και τον υπότονο..." περιέχει δε ότι και η επίσημη σελίδα του Υπουργείου.

Περισσότερα στη σελίδα του Χρήστου SW1NJX http://drmac.gr/?page_id=201 και στo i-tunes...
http://itunes.apple.com/us/app/svland/id406817344?mt=8

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Χρήστο για την συγγραφή.
"περιέχει δε ότι και η επίσημη σελίδα του Υπουργείου"
Σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή να υποθέσω ότι εμφανίζει μόνο τους αδειοδοτημένους επαναλήπτες; Αν είναι έτσι να πάρω και εγώ i-phone!
6146

2Μδης είπε...

Έτσι είναι!
Μπράβο στο Χρήστο γιατί διέθεσε το χρόνο του για να φτιάξει κάτι που θα βοηθήσει περισσότερους συναδέλφους...

Σε όσους εορτάσουν εύχομαι Χρόνια πολλά και καλά.
Σε όσους ταξιδέψουν καλό δρόμο και καλή επιστροφή.
Προσοχή, για να γυρίσουμε όλοι ασφαλείς...
73

SW1NJX είπε...

Ευχαριστώ άλλη μια φορά τον 2μηδη SV1BJY που κάνει γνωστή την εφαρμογή από το έγκριτο blog του. Φυσικά περιμένω από όσους την χρησιμοποιήσουν παρατηρήσεις για τυχόν λάθη που θα περαστούν στην επόμενη έκδοση. Πχ μια δική μου τραγική παράλειψη στην πρώτη έκδοση, που επισήμανε ο συνάδελφος DK5LP, ήταν το link του Καστελόριζου.
Χρόνια Πολλά και 73

Ανώνυμος είπε...

Κάθε καλό και σωστό έργο επιτυγχάνετε με μικρά βήματα. Οπότε δεν έκανες κανένα τραγικό λάθος και πάλι συγχαρητήρια.
Το μόνο τραγικό λάθος στην υπόθεση κατά τη γνώμη μου, το κάνουν αυτοί που... τους παρέλειψες και αυτό και μόνο δείχνει ότι τα βήματα σου είναι σε σωστό δρόμο και σύμφωνα με ότι διδάχθηκες.
6146

Ανώνυμος είπε...

Έχεις i-phone; Έχε το νου σου!
http://www.tovima.gr/hitech/article/?aid=397135
6146

Ανώνυμος είπε...

I-phone δεν εχω για να το δοκιμασω αλλα ειμαι σιγουρος οτι είναι ιδιαιτερα χρησιμο και του αξίζει ομως ενα μεγάλο μπ΄ράβο για την πορσπάθεια που καταβάλλει . Σχετικά τωρα με τους μη αδειοδοτημένους επαναλήπτες νομίζω οτι είναι καλύτερα ο Χρήστος να τους είχε ενσωματώσει στο προγραμμα του , οσους γνωρίζει και για οσους του στείλουν ενημερωτικό email απλα να εμφανίζονται με την επισήμανση οτι δεν ειναι αδειοδοτημένοι επαναλήπτες ετσι ωστε να μπορεί ο χρηστης του επαναλήπτη να γνωρίζει εαν ειναι αδειοδοτημένος η οχι ο επαναλήπτης που βρήκε σε ενα τυχαιο σκαναρισμα σε καποια περιοχή που πήγε διακοπές για παράδειγμα και απο κει και περα ειναι στην κρίση του το τι θα κάνει.
Αλλωστε τωρα τελευταια πολλοι ελεγαν για παρανομους συλλογους και παρανομους επαναλήπτες κλπ αλλα μια χορηγία της Icom ερχεται να ταράξει τα νερα στο μονοπώλιο επαναληπτών και χορηγιών φυσικά προς το συμφέρον του Ελληνα ραδιοερασιτέχνη.
Κατι τελευταίο επίσης είναι το οτι ενας επαναλήπτης εκτός απο μπλα μπλα μεταξυ ραδιοερασιτεχνων βρισκεται εκει και μπορει να προσφερει τρομερη βοήθεια σε περιπτωση εκτακτης αναγκης , ας γνωριζουμε λοιπον που υπάρχουν και οι μη αδειοδοτημένοι και βλέπουμε απο κει και πέρα αν προκύψει αναγκη τι θα κάνουμε .
Καλό Πάσχα και Καλη Ανάσταση σε ολους .

Ανώνυμος είπε...

Ναι δεν πουλαγε η εν λόγω εταιρεία και σας τα χάρισε για να πάτε να αγοράσεται τα φορητά μετά..

Καλή Ανάσταση σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Προσθήκη με την κατάλληλη επισήμανση δεν θα με πείραζε ούτε και εμένα. Εδώ δεν φαίνεται να ενοχλεί τις αρμόδιες αρχές...
Αλλά στη χώρα μας οι επαναλήπτες είναι τόσο πολλοί σε αναλογία με τους ραδιοερασιτέχνες και μάλιστα σε συγκεκριμμένες περιοχές υπάρχουν επαναλήπτες της ίδιας μπάντας αλλά διαφορετικών συλλόγων κλπ. Το σκεπτικό δε της τοποθέτησης τους προφανώς δεν είναι για περίπτωση ανάγκης. Οι περιπτώσεις ανάγκης ίσως να μπορούν νακαλυφθούν και με τους μισούς επαναλήπτες από τους υπάρχοντες. Κάποιες δε φορές έχουν τοποθετηθεί επαναλήπτες για να ενοχλήσουν κάποιους άλλους ή για να προλάβουν την τοποθέτηση από το "αντίπαλο" σωματείο!
Σήμερα λοιπόν οι συνθήκες είναι ώριμες για μία συζήτηση υπό την αιγίδα του υπουργείου που θα αφορά τους επαναλήπτες, την περίφημη εναρμόνιση κλπ. Θα έλεγα ότι χρειάζεται τα σωματεία να αναλογιστούν τα πεπραγμένα τους και να αποφασίσουν σιγά-σιγά να συνεργάζονται στα θέματα επαναληπτών. Με την σημερινή οικονομική κατάσταση δεν είναι εύκολο να συντηρούντα μεγάλα δίκτυα επαναληπτών (ευτυχώς!)που εκτείνονται αρκετά μακριά από την έδρα των σωματείων (άσχετα εάν αυτά ονομάζονται τοπικά ή πανελλήνια).
Η συνεργασία στους επαναλήπτες είναι απαραίτητη και όχι όσοι έχουν μόνο το χρήμα, τη χορηγία ή και τα δύο να επεκτείνονται πανελλαδικά...
Ας αρχίσουν να συνεργάζονται προσφέροντας τεχνική εξυπηρέτηση το ένα σωματείο στο άλλο, προσφέροντας την ευχερεια σύνδεσης ενός λινκ το ένα σωματείο στο άλλο κλπ. Η συνέχεια του ραδιοερασιτεχνισμού και η πρόοδος του θα έρθει μόνο μέσα από την συνεργασία των φορέων. Των φορέων μάλιστα που διατίνονται ότι είναι ερασιτεχνικά σωματεία και δεν έχουν άλλες βλέψεις. Η ισχύς εν τη συνεργασία λοιπόν κατά τη γνώμη μου.
Για την Icom δεν γνωρίζω σχετικά αλλά δέχομαι ευχάριστα την δωρεά της. Ακόμη και αν έγινε με γνώμονα αύξησης του τζίρου της πράγμα θεμιτό. Αν θέλει θα μπορούσε να βοηθήσει και τον μεμονομένο ραδιοερασιτέχνη πχ. προσφέροντας σε τιμή κόστους τα dvdongle. Ας το δει σαν ένα είδος μάρκετιγκ και αυτό.
Καλή Ανάσταση και υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας.
6146

sv8gke είπε...

Να ενημερώσω πως για ότι μάθετε για μένα είναι προιόντα υποκλοπών και μοντάζ.

GKEκας ο Digital

Ανώνυμος είπε...

εσυ εισαι πrosτυχος

sv8gke είπε...

Εγώ πROSτυχος;;

Ορκίζομαι..που να πέσει φωτιά και να κάψει το sdr του JGW!!

SW1NJX είπε...

@6146
ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, όσο για το οτι το iphone καταγράφει τις τοποθεσίες του χρήστη σε κρυφό αρχείο είναι γνωστό εδώ και καιρό. Αγνωστο παραμένει γιατί βγήκε τώρα. Ενας καλός προγραμματιστής, ο Alasdair που συνεργάζεται με την Apple, έχει γράψει ενα προγραμματακι που σου δειχνει σε χάρτη το αρχείο του τηλεφωνου σου. Να πω ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κρατούν αρχείο απο τις θέσεις των κινητών χρησιμοποιώντας τριγωνισμό οπότε δεν έχει νόημα αυτός ο θόρυβος που γίνεται.
Πριν κάποια χρόνια η ERICSSON είχε βγάλει μια σειρά κινητών που περιείχαν gps chip χωρίς να υπάρχει ανάλογο λογισμικό στο τηλέφωνο. Με κατάλληλες εντολές η εταιρεία κινητής μπορούσε να διαβάσει το τσιπακι αυτό.
Καλές Γιορτές

Γκιώνης είπε...

Ρε παιδια καλή η εφαρμογή αλλα μαζι με τους αναμεταδοτες καλο ειναι να γνωρίζουμε και απο ποιο καφενείο της επαρχίας περνάει καλύτερα ο καθε αναμεταδότης τωρα που λογο διακοπών σιγουρα θα παμε για κανενα καφε επαφής.

Φιλια πολλα σε ολους.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231105058

Θα ειναι ενδιαφερον για πολλούς από εσας. Δυστυχώς ειμαι εκτος αθηνών και δεν μπορω να δοκιμασω μετεο επικοινωνίες.

Γκεκα αυριο θα ειμαι για καφε στην παραλια παρε κανενα φρεντο να κανουμε δοκιμές.

Παιδια στα μηχανηματα απο Ιαπωνία δεν μετράμε στασιμα αλλα μπεκερελ και συντομα και αλλες εταιρίες θα κανουν δωρεες. Εγω περιμενω απο την Σονυ να παρω τηλεοραση. Η μιτσουμπισι θα χορηγησει αυτοκίνητα. Ολα αυτα με δωρεαν γευμα σουσι. Ερχονται πολύ καλες μερες.
Οσο για την συνεργασια συλλόγων ναι ειναι αλήθεια ολοι εφετος το καλοκαιρι θα παίζουν δραμα στην επίδαυρο.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=bMJoeJIjp3c

Ειδού οι επικριτές των digital !!!

Ανώνυμος είπε...

ψηφιακος ολεθros

Ανώνυμος είπε...

@SW1NJX Μάλλον ήταν γνωστό στην κοινότητα των χρηστών, τώρα βγήκε παραέξω.
Οι παρεμφερείς λειτουργίες από της ετ. Κινητής τηλεφωνίας δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την Apple διότι:
Η Apple δεν ανακοίνωσε αυτή τη λειτουργία/δυνατότητα
Η Apple σε αντίθεση με της ετ. Κινητής τηλεφωνίας δεν βασίσθηκε σε σχετικές νομοθεσίας που επέβαλαν την τήρηση παρόμοιων αρχείων.
Νομίζω η Apple οφείλει μία συγγνώμη σε περίπτωση που δεν το έχει κάνει ακόμη.
6146

SV1GRN είπε...

@11:05 Μπράβο παιδιά, Μιχάλη καλώς ήρθες στον ψηφιακό κόσμο!
Καλή Ανάσταση, υγεία σε όλους.
73

SW1NJX είπε...

@6146
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/android.html


73

SW1NJX είπε...

@JGW
Μπράβο , τόπες και τόκανες. Θυμάμαι τότε που συναντηθήκαμε στον ΦΑΝΟ , είπες ότι έκανες την παραγγελία του κιτ. Καλές επαφές.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ, είδα ότι η Google αναφέρει "Παρέχουμε στους χρήστες προειδοποίηση για χρήση της τοποθεσίας τους, ώστε να έχουν καλύτερη κινητή εμπειρία στις Android συσκευές τους" Προειδοποιεί τους χρήστες να δούμε πότε θα κάνει κάτι αντίστοιχο η κα Apple.
6146

SW1NJX είπε...

@6146
Καλή Ανάσταση (πρώτα). Και η Apple στο iphone ζητά την άδεια του χρήστη να χρησιμοποιήσει την τρεχουσα τοποθεσία ΟΤΑΝ ξεκινάει μια εφαρμογή. Τέλος πάντων για να μην το ψειρίζουμε, όλες οι μεγάλες εταιρείες είναι τρόπον τινά "ρουφιάνοι"

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,
θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασιν,
ζωήν χαρισάμενος

Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι,
προσκυνήσομεν Άγιον, Κύριον,
Ιησούν
τον μόνον αναμάρτητον.
Τον Σταυρόν Σου Χριστέ προσκυνούμεν
και την Αγίαν σου Ανάστασην
υμνούμεν και δοξάζωμεν
Συ γαρ ει ο Θεός ημών,
εκτός Σου άλλον ουκ οίδαμεν,
το όνομά Σου ονομάζομεν.
Δεύτε, πάντες οι πιστοί, προσκυνήσωμεν
την του Χριστού Αγίαν Ανάστασην.
Ιδού γαρ ήλθε δια του Σταυρού
χαρά εν όλω τω κόσμω.
Δια παντός ευλογούντες τον Κύριον,
υμνούμεν την Ανάστασην Αυτού.
Σταυρόν γαρ υπομείνας δι' ημάς,
θανάτω, θάνατον ώλεσεν.

Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν,
Έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε κανεις δεν γύρισε?

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=CB8esNt4Av0&feature=related


Χρονια πολλα και καλά.
Γιωργο μου πολύχρωμος να σε χαιρόμαστε. Εναν σε έχουμε και σε ξεχάσαμε ωρε.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=x6e_o_5ELek&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Zj8Cyt9sZYY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eyhfYBMUo4I&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Yg_ufnndfJA&feature=related

Χρονια πολλα αδέλφια.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Γύρισα! Ας όψεται που ήταν η τελευταία μέρα σήμερα για το ΦΠΑ αλλιώς θα έμενα όλη τη βδομάδα!

Τέλος πάντων, καλά περάσαμε, ψήσαμε και φέτος φάγαμε ήπιαμε...

Την Δευτέρα είχανε και την γιορτή του PolyUHU στο χωριό και μεταξύ άλλων διάφορα "φολκλορικά" με άλογα -προς τιμή του αγίου λέει- και δώστου ψαλμωδίες και δώστου λιτανίες, στράβωσε ο σβέρκος τους να προσκυνάνε τόσες μέρες συνεχόμενα...

Λέω και στο φίλο μου το Γκέκα να μου φτιάξει μια εικόνα: Τον δράκο έφιππο να κυνηγάει τον αγιώργη! Αλλά δεν θέλει!!! γουάι???

Κάπου είχα διαβάσει ότι τέτοιες μέρες, πρέπει να πιάσουμε όλους τους παπάδες και να τους σταυρώσουμε! Όσοι αναστηθούν να συνεχίσουν να πληρώνονται, οι υπόλοιποι...

Αυτά! Και του χρόνου να είμαστε καλά...

Ανώνυμος είπε...

Ανέβηκε η MUF κοντά στο 100 το τελευταίο 3ήμερο, άρχισαν τα Es στα 6μ στην Δ. Ευρώπη, οι ΤEP καλά κρατούν....κάτι γίνεται. Για να δούμε. Πλησιάζει.

2Μδης είπε...

...κάτι παίζεται!

sv8gke είπε...

Λες;;!!

2Μδης είπε...

Φως φανάρι!

sv8gke είπε...

Εεεε για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις!!