Σάββατο 21 Μαΐου 2011

2ο 144ΜΗΖ Es for SV...

Το δεύτερο Es για αυτή τη χρονιά, είχε από την μια μεριά και πάλι την Ελλάδα (SV). Δυο ανοίγματα σήμερα 21 Μαΐου το πρώτο προς Ουκρανία με δυο σταθμούς (UA,RR) που πέρασαν προς Ελλάδα και μόνο, και το δεύτερο δυνατό προς Γαλλία αλλά με προνομιουχους όσους βρίσκονται στη δυτική Ελλάδα. Χαρακτηριστικό ήταν πως στο λεκανοπέδιο αν και ήταν αρκετοί σταθμοί στον αέρα έγιναν ελάχιστες επαφές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!!
Ευχαριστημένος πρέπει να ήταν ο Άλεξ ο οποίος βρέθηκε από την απέναντι μεριά του σύννεφου σαν F/SV1NZX και έκανε επαφές με SV!!

Μεταξύ πρώτου και δεύτερο ανοίγματος είχα την ευκαιρία να συζητήσω με συναδέλφους για την πιθανή εξέλιξη του φαινομένου, και χαίρομαι που πέσαμε μέσα...

Για περισσότερα εδώ: http://www.mmmonvhf.de/es.php?year=2011&month=05&day=21

22 σχόλια:

sv8gke είπε...

Εγώ πάντως ένα Ρώσσο μόνο κατάφερα από LO01..καλά ήταν.

Γιάννη συγνώμη που θα σου κάνω μπάχαλο την ανάρτηση για άλλη μια φορά αλλά δεν έχω άλλο τρόπο..

Με πληροφόρησαν ότι στο φόρουμ του ΣΡΕ υπάρχει σχετική αναφορά σε μένα ή καλύτερα σε ένα σχόλιο που έκανα στην διαβούλευση με όχι καλή κριτική.
Το ακριβές κείμενο δε το γνωρίζω δυστυχώς γιατί είναι πριβέ οι συζητήσεις εκεί όπως διαπίστωσα.
Εκανα αίτηση εγγραφής έτσι ώστε να μπορέσω να ενημερωθώ ιδίοις όμμασι για το ακριβές περιεχόμενο των σχόλιων που με αφορούν.

Δυστυχώς μετά από 8 ώρες ακόμα δεν έχω το δικαίωμα της ενημέρωσης μου και της απάντησης μου αν κρίνω ότι χρειάζεται.
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό ενός μεγάλου Αθηναικού συλλόγου να κλειδώνει τις συζητήσεις,να επιτρέπει σχόλια που θίγουν συναδέλφους και να μην τους δίνει το αναφαίρετο δικαίωμα που έχουν να απαντήσουν.

Για όποιον συνάδελφο έχει το δικαίωμα εισόδου στο χώρο αυτό θα το εκτιμούσα αν μου έστελνε τα σχόλια που με αφορουν(σχολιαστές είναι ο SW1EIX kai o SV1GRN) είτε στο sv3gke[at]gmail.com είτε να τα περάσει εδώ έστω και ανώνυμα.

Σε περίπτωση που έχω λάθος πληροφόρηση να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη από τους εν λόγω συναδέλφους.

Γιάννη bjy σ'ευχαριστώ που με ανέχεσαι εδώ και φιλοξενείς τα σχόλια μου.

73 sv8gke

sv8gke είπε...

Για να είμαι δίκαιος έλαβα το μαιλ ενεργοποίησης πριν 10 λεπτά από τον ΣΡΕ..την ώρα που έγραφα ήδη εδώ..οπότε θα ενημερωθώ μόνος μου.

Ανώνυμος είπε...

καταρχην για να βαλω τα πραγματα σε ταξη επειδη δεν δουλευουν οι κωδικοι μου χρησιμοποιησα τους κωδικους του χρηστου. εγω εγραψα το μυνημα και δεν αφορα εσενα προσωπικα μιχαλη.. απλα ηθελα να κινητοποιησω συναδελφους που δεν ασχολουνται

sw1jgw
λαθος μου που δεν το ανεφερα στο μυνημα

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλη κινηση υπαρχει αυτή την ώρα στη Γεφυρα Ριο Αντιριο απο πολλους συναδέλφους που κατευθύνονται δυτική ελλάδα. Αυτα κανεις γκεκα και βαζεις τον κοσμο να τρέχει. Χρονια πολλα για όσους εόρταζαν εχθές. Καλη κυριακή να έχουμε. Δημητρη σου έστειλα και τους δικούς μου κωδικούς και αμα βρω και άλλους θα στους στειλω μεχρι το βράδυ.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

στηλε θα τους χρειαστω

F/SV1NZX Alex είπε...

Μπορω να πω οτι ημουν αρκετα τυχερος γιατι το σημειο αντανακλασης ηταν παλι λιγο βορειοδυτικα απο ΤΚ και, ετσι, μαζεψα 3 επαφες :)

Παντως, ηταν ευχαριστο το ES και αναμενουμε και 2ο σημερα (;;)

73

Ανώνυμος είπε...

Ρε γκεκα πως σε ψηφίζουν όλοι ρε? Τι μαύρισμα ειναι αυτο ρε παιδί μου? Τροπικαλ.

Γκιώνης

ΥΓ Δημητρη απ ότι ξερω πήρες όλους τους κωδικούς.Ολα καλα τωρα κανε σχόλια με ηρεμία.

Γκιώνης είπε...

Υπάρχη η ανακλαση σηματος, η αντανάκλαση αυτού,καθρεπτισμός,αντικαθρεπτισμός και συνεχείς ροη ανεξαρτήτος πομπου ή δεκτη. Επισης ενα σημα μπορει να κανει εκτασεις,ανατασεις,διατασεις σε τρεις χρονους ή λ/4 της φασης του ουδετερου.
Ρε ακομα ζούμε τι εγινε με τον ηλιθιο των παστορα που ελεγε για εκεινο το τελος με τον παράδεισο. Παλι τα ίδια απο αύριο.


Γκιώνης

sv8gke είπε...

Τελικά το έχω το διορατικό..

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8419310261365937003&postID=2324323106240892175

.....Και για τους συμμετέχοντες στην διαβούλευση καλό θα ήταν να μην βγάλουν τα προσωπικά τους εκεί όπως στην προηγούμενη όπου καμάρωναν για την κάθε αρνητική ψήφο που έβαζαν.
Δόξα τω Θεό έχουμε ξεκατινιαστεί επαρκώς στα blogs ας μην δώσουμε δικαίωμα και εκεί!!......16 Μαΐου 2011 7:05 μ.μ.

Ανθρωποι που έχουν "ματώσει" για τον ραδιοερασιτεχνισμό κοκκινίζοντε στην διαβούλευση(π.χSV1DH,SV1DPI) και πολλοί άλλοι.Εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτούς γιατί το ραδιοερασιτεχνικό μου ανάστημα είναι πολύ μικρό μπροστά τους.

Βέβαια αυτό δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να είμαι ο Champion της αρνητικής ψήφου στην διαβούλευση!!
http://www.opengov.gr/yme/?c=2521
63 κόκκινες κάρτες μέχρι στιγμής!! Μια χαρά τα πάω..ευελπιστώ για την 100άρα!! Σύσσωμη η ρ/ε κοινότητα έσπευσε να με τιμήσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο!!

Στην άτυπη αυτή κόντρα της αρνητικής πρωτιάς τα ρίχνω στο κεφάλι στον βασικό μου αντίπαλο..
http://www.opengov.gr/yme/?c=2528
ο οποίος αναφέρει τα δίκαια δικαιώματα του ως κυνηγός...<..Δηλαδή εγώ που είμαι κυνηγός και πάω με την παρέα μου κυνήγι για ποιο λόγο δεν μπορώ να έχω ένα τέτοιο μηχάνημα στο αυτοκίνητο μου και να μιλάω με άλλους – όποιους – όλους, για λόγους ασφαλείας, οδικής βοήθειας, κυκλοφοριακού μπλοκαρίσματος, συνάντησης, ανοησίας, παρά θα πρέπει να χρεώνω είτε το κινητό μου τηλέφωνο – είτε να ανέχομαι το παράσιτο του CB...>

Εδώ η ραδιοερασιτεχνική ευαισθησία βέβαια δείχνει να απουσιάζει...δεν γ@μιετε μωρέ τώρα,χόμπι κάνει ο φουκαράς..το μεροκάματο μας κλέβει;;

Αυτά λοιπόν βλέπει το υπουργείο και μας γονιμοποιεί και καλά μας κάνει..τέτοιοι είμαστε και αυτό αξίζουμε!!

Θα δανειστώ κλείνωντας την ατάκα του Γέροντα Απολλώ SV2ASP/A που είχα διαβάσει παλιότερα στο 5-9 report....

Στο εξής θα μιλάω μετην σιωπή μου!!

73 sv8gke
sk

The road less pedaled είπε...

Μην σκοτίζεσαι εν Χριστώ αδελφέ Μιχάλη. Αν υποθέσουμε ότι τα σχόλια της διαβούλευσης θα αξιοποιηθούν και θα ληφούν υπόψη "τόσο πολύ" όσο και την προηγούμενη φορά, δε βαριέσαι.. τι 50, τι 60, τι 100 αρνητικές.. όλα είναι ένα πουκάμισο αδειανό.
Ας μην έτρεχαν κάποιοι στα Υπουργεία μέρα παρά μέρα, πολλά που θ'άλλαζαν..

Πάντως εγώ προτείνω οι SW να εξεταστούν στο Antenna Book της ARRL κι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι σκορ όχι μικρότερο του 30.000 στο rufzXP.
(Εννοώ πως αν προτείνεις πως πρέπει να εξεταστούν ξανά οι SW πρέπει να εξεταστούμε κι εμείς, δηλαδή ΟΛΟΙ για να είμαστε εναρμονισμένοι με την ύλη που απαιτείται για την απόκτηση πτυχίου HAREC)

Και κάτι τελευταίο. Εφόσον είσαι SK, σε παρακαλώ διευκρίνησε σε ποιόν (εμένα ή τον Γκιώνη) αφήνεις το διακριτικό σου. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

Γκιώνης είπε...

Εγω στα έλεγα εσυ δεν άκουγες. Ειναι ο κυνηγός οικολόγος? Ειναι ο Ραδιοερσιτεχνης οικολόγος? Αρα ειναι ο κυνηγός ραδιοερασιτέχνης? Εγω γνωριζω οτι οι κυνηγοί απαγορευεται να φερουν εξοπλισμο ενδοεπικοινωνίας κατα τη διάρκει του κυνηγιού. Τελος παντον το μαυρισμά σου διαφημίζεται απο γνωστο κεντρο σολάριουμ. Και άσε την μουγκα γιατι θα δωσω κωδικούς στον δημητριο και θα εχεις και απο αλλού μαντατα.Τρεις αδειες θες?

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Βικυ δεν νομιζω οτι σε αυτη την περιπτωση παει το εγω ή εσύ. Με βαση το εργο του συναδέλφου πρέπει να υπάρξη συναίνεση και συνδιαχείρηση της εκπροσωπισης του συναδελφου εκ δυτική ελλάδος.
Με εκτίμηση και μεγαλη αγκαλιά

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Στίχοι: Νίκος Καρβέλας
Μουσική: Νίκος Καρβέλας
Πρώτη εκτέλεση: Έφη Σαρρή


Γύρω μου παλιές φωτογραφίες
κι έχω να θυμάμαι τόσες ιστορίες
έρωτες που πνίγηκαν στο δάκρυ
φίλους που με άφησαν στην άκρη
γύρω μου καθρέφτες κι αναμνήσεις
χίλιες ερωτήσεις ψάχνουν απαντήσεις
άλλη μία μέρα απ' τη ζωή μου
άφησε σημάδια στο κορμί μου.

Εγώ για μένα,θέλω να ζήσω
τον εαυτό μου θέλω τώρα να γνωρίσω
εγώ για μένα,θα ξενυχτάω
κι όποτε θέλω σ τ η σ ι ω π ή μ ο υ θ α μ ι λ ά ω

takis perreas είπε...

Όσο και να προσπαθήσεις Μιχάλη, το δικό μου ρεκόρ δεν πρόκειται να το φτάσεις πόσο μάλλον να το ξεπεράσεις!
Η βλακεία και η αγραμματοσύνη έκανε tilt στις δικές μου αρνητικές από τους συναδέλφους "ραδιοερασιτέχνες"!!!

Γκιώνης είπε...

SK απο SV1HAZ σημερα. Τα ειχαμε πει αρκετες φορές στον αέρα. Λυπαμαι που δεν θα τον ξανακούσω. Καλα να περνας Τακη εκει πάνω.

Γκιώνης

takis perreas είπε...

SK o SV1HAZ?
Μιλάς σοβαρά?
Έχω ένα μήνα να βγω στα 80μ αλλά τα λέγαμε σχεδόν κάθε βράδυ.
Καλό ταξίδι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός ας τον συγχωρέσει.
6146

Ανώνυμος είπε...

ξόφαλτσα!

Γκιώνης είπε...

Προσφατα αγορασα μια καραμπίνα της Mossberg θα μπορούσατε να μου πειτε πιο φορητό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ετσι ώστε να συνδοιάσω το κυνήγι με την αριστη επικοινωνία. Αν κυνηγίσω λαγούς σε όρεινή περιοχή μπορώ να χρησιμοποιήσω επαναλήπτες και με τι διακριτικό κλήσης? Επισης μπορουμε σαν κυνηγοί να ενεργοποιήσουμε ραδιοφάρους κατα την κυνηγετική περίοδο? Το καλοκαίρι που ασχολούμε με το ψαρεμα μπορω να στηριξω μια κεραία οριζόντιας πόλωσης στο ψαροκάλαμο? Ποιες συχνότητες δεν ενοχλούν τις τσιπούρες? Υπαρχει συχνοτητα απο όπου θα μπορούσα να καλώ σπάρους? Ευχαριστω προκαταβολικά για την απάντηση σας.

Γκιώνης

ΥΓ Ραδιοερασιτέχνης που δεν κανει επαφές καίγεται στην πυρά.

Γκιώνης είπε...

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που με ρωτούν πως μπορούν να βρούν το σχολιο του Μιχάλη στη διαβούλευση. Κοιτατε με προσοχή τις αρνητικές ψήφους και το σχολιο με τις περισσοτερες ειναι του μικε.Τοσο απλά.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Για τον ΄΄συνάδελφο ΄΄ πού έγραψε
(Ξόφαλτσα)κάτω από ανάρτηση σχολίου για συνάδελφο που απεβίωσε,
τον προκαλώ αν φοράει ακόμα παντελόνια και όχι φουστίτσες να πει ευθέως ποιόν εννοεί?????????
Και όποιος κατάλαβε,κατάλαβε!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσένα!