Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Νέα διαβούλευση!

Νέα διαβούλευση αναμένεται, και αν κρίνω από όσα γράφτηκαν στην προηγούμενη, μάλλον μας θέλουν για άλλοθι. Να πουν στο τέλος ότι ναι μεν άλλαξαν τα φώτα στον κανονισμό ραδιοερασιτεχνών, αλλά πριν τον έθεσαν σε διαβούλευση. Δεν θα πω άλλα γιατί ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως οι πληροφορίες για το περιεχόμενο προκαλεί τουλάχιστον οργή.
Το διαφωτιστικό κείμενο που βρίσκεται στη σελίδα της ΕΕΡ δίνει κάποια στοιχεία, δείτε το οπωσδήποτε, θα πρέπει όταν ανακοινωθεί να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα αυτή την φορά. Όλοι οι σύλλογοι, όλοι οι συνάδελφοι.

"ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (2002), όπως ισχύει σήμερα, η μέγιστη ισχύς κορυφής (ΡΕΡ) που επιτρέπεται είναι 500W στα βραχέα και 100W στα υπερβραχέα και μετριέται με ένα απλό βαττόμετρο στην έξοδο του πομπού, όπως ισχύει διεθνώς.
Στην επικείμενη τροποποίηση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ επιχειρείται από την ηγεσία του Υ.Υ.Μ.Δ. να μειωθούν δραστικά τα παραπάνω όρια στα 100W ERP (Effective Radiated Power δηλαδή σε ακτινοβολούμενη ισχύ ισοδύναμη με 100W σε απλό δίπολο). Αυτή η πρόταση ισοδυναμεί με ουσιαστική μείωση της επιτρεπόμενης ισχύος κατά περίπου 50 (!) φορές για χρήση κατευθυντικής κεραίας στα βραχέα και αντίστοιχα κατά τουλάχιστον 20 φορές στα υπερβραχέα. Αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία η χρήση ισχύος ERP δηλαδή ακτινοβολούμενη ισχύ ισοδύναμη σε απλό δίπολο για ραδιοερασιτέχνες. Διεθνώς ο ορισμός της μέγιστης επιτρεπόμενης ισχύος ορίζεται σαν ισχύ κορυφής (PEP) στην έξοδο του πομποδέκτη.
Ακόμα το νούμερο αυτό είναι αυθαίρετο, δηλαδή δεν προκύπτει από τα επιστημονικά τεκμηριωμένα επίπεδα αναφοράς ασφαλούς ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβόλησης, που ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι οποιαδήποτε ισχύς, ανάλογα με τις κατά το συμφέρον παραδοχές καθενός “αρμοδίου”.
Δεδομένου ότι τα μηχανήματα του εμπορίου είναι στη πλειονότητα τους 100W, αυτό σημαίνει ότι η χρήση κατευθυντικών κεραιών ουσιαστικά πλέον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και όποιος θέλει μεγαλύτερη επιτρεπόμενη ισχύ θα πρέπει να ακολουθήσει διαδικασία αδειοδότησης ! (όπως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μόνο που αυτές έχουν οικονομικά κέρδη και εκπέμπουν 24 ώρες το 24ωρο με τη μέγιστη ισχύ κάτι που δεν ισχύει στους ραδιοερασιτέχνες όπου η συνολική εκπομπή είναι κάποια λεπτά της ώρας ακόμα και για τους ποιο δραστήριους από αυτούς), με υποβολή μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ειδικού μελετητικού γραφείου με υψηλό κόστος (περί τα 3000 Ευρώ!). Δεδομένου ότι οι ραδιοερασιτεχνικές κεραίες δεν είναι τυποποιημένες ( σε πολλές φορές είναι ιδιοκατασκευές), επιβάλλεται η διενέργεια μελέτης σε κατά περίπτωση βάση και απαιτούνται επιτόπου μετρήσεις με ειδικά όργανα που (ίσως) μόνο η ΕΕΑΕ διαθέτει...."
Διαβάστε όλο το κείμενο της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών εδώ

67 σχόλια:

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

100W ERP μα ποιο think tank το σκεφτηκε αυτο;;; Ελπιζω να γραφτηκε εκ παραδρομης...

73 de sw1ixp

2Μδης είπε...

Εγώ γιατί δεν ελπίζω...;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν σφραγίζουν μια και καλή τα μηχανήματα; Όπως η χούντα;

sw1iyb είπε...

Κώλο πότε θα στήσουμε?
Ελεος πιά.
Ανίκανοι εντελώς?
Και βέβαια πρέπει να αντιδράσουμε.!

2Μδης είπε...

Για να καταλάβουν όλοι θα δώσω κάποια παραδείγματα:
Θα έχω την δυνατότητα να εκπέμψω με 100W σε ένα δίπολο.
Αν βάλω στη θέση του διπόλου μια κάθετη κεραία απολαβής 6dbD θα πρέπει να εκπέμπω με 25W.
Αν τώρα στη θέση της παραπάνω κάθετης αποφασίσω να βάλω μια κατευθυντική κεραία yagi απολαβής 13dbD θα πρέπει να εκπέμπω μόνο με 5W !!!
Εγώ που έχω τετράδα με βλέπω να παίζω με φορητό δίβαττο!!!! Καλά είναι, θα κάνουμε οικονομία και πάνω απόλα ΠΡΑΣΙΝΗ ανάπτυξη!

SW1PBH Manos είπε...

Η χαρά του QRP!!!

5 Watts or LESS SW1PBH QRP,

(άντε να δούμε τι θ' ακούσουν τα ματάκια μας και τι θα δουν τ' αυτιά μας αυτή τη φορά...HIHI και Οϊμέ..... )

2Μδης είπε...

Άλλος προβληματισμός μου είναι ο εξής:
Θα μπορώ εναλλακτικά να έχω μια συστοιχεία από πχ 8 κεραίες με συνολική απολαβή 18dbD τις οποίες θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά για λήψη;

Άλλος προβληματισμός μου:
Θα μπορώ να έχω για κεραία ένα μίνι ράμπερ και ισχύ 4KW για να φτάσω τα 100W ERP???

Λέω εγώ τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Θα πρόκειται για προσθήκη της τελευταίας στιγμής από μη υπηρεσιακό άνθρωπο δλδ αμειβόμενο σύμβουλο. Τέτοια λάθη δεν κάνουν τα στελέχη του Υπουργείου. Το μόνο "καλό" θα είναι η κινητοποίηση επιτέλους των εφησυχασμένων συναδέλφων (αν γίνει hihi).
Venceremos
6146

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Μάλλον το αστέρι του υπουργείου θα είχε στο νου του το wifi στους 2.4GHz οπού επιτρέπεται ισχύς μέχρι 100mW EIRP και λέει ας αλλάξουμε την κεραία αναφοράς σε δίπολο (αφού μιλάμε ΜΟΝΟ για χαμηλές συχνότητες!) και έτοιμος ο νομός . Δεν θα μπερδεύονται και στις περιφέρειες οι υπάλληλοι! :P
Μια καλή ιδέα θα είναι να αλλάξει το δίπολο και να γίνει παραβολικό πιάτο διαμέτρου 2-3 χιλιομέτρων για να μην κουράζονται οι συγγραφείς του νομού.

2Μδης είπε...

χμμμ...
Με f/D .43 η εστιακή απόσταση του feed βγαίνει στα 1290μέτρα απόσταση!
Μια χαρά!!!

sv8gke είπε...

Γιωργάκης!!

Το'χει το όνομα τελικά!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι ο ΓΑΠ το καμάρι της Αχαΐας!!!. Κάποια χρόνια παλαιοτέρα θα ωχριούν σε αυτά που θα έρθουν γιατί κάποιοι ιδιαίτερα τους στενοχωρούσαν. Βοήθεια μας , θα δώσουμε αγώνες !! εμένα μου λες!.

Ανώνυμος είπε...

Να τους γράψει σχόλια ο Τζίτζικας. Άν αντιγράψει πάλι τον Πάγκαλο σωθήκαμε, θα καταλάβουν με ποιούς έχουν να κάνουν. Έχει το χάρισμα του ρήτορα.
(το εξασκεί ημιερασιτεχνικά)

sv8gke είπε...

Εχουμε μείνει Α Φ Ω Ν Ο Ι !!

Διαμαρτυρόμαστε έντονα!!

Αυτό το μέτρο ΔΕΝ θα περάσει!!

Καταγγελούμε τα μέλη του Athens qrp net ότι κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση!!

Επιφυλασόμεθα για περαιτέρω διαμαρτυρίες!!


Για το QRO CLUB

GKEκας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι καλά να πάθουμε!!
όταν έγινε η πρώτη διαβούλευση που πρότεινε να καταργηθεί το CW και να βγουν οι SW στα HF πολλοι αντέδρασαν.
Αρκετοί μάλιστα τοτε έγραφαν στη διαβουλευση οτι συμφωνούσαν να βγουν οι SW στα HF, αλλα με τον περιορισμό των 10Watt γιατι ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ όπως ΕΛΕΓΑΝ για να κανει κανεις επαφες. Υπάρχουν καταγεγραμένα.
Οταν τελιώσε η διαβούλευση έγιναν επίσης αρκετές παρασκηνιακές κινήσεις για να καθυστερήσει όπως διαμαρτυρίες, πιέση απο θεσμικούς παράγοντες κτλ.
Και αντι λοιπόν να αρκεστουμε στη προηγουμενη διαβούλευση που ήταν ενα βήμα μπροστά, και θέλοντας να μπλοκάριστει καταλήξαμε που? να ξανατεθεί το θεμα προς συζητηση με νεα διαβούλευση αλλα αυτη τη φορά με δυσμενέστερους για εμας όρους!!!
Ας τα λουστούμε τώρα λοιπόν!!!!
Γιατί κύριοι δεν ειναι οπισθοδρομικό μέτρο μόνο η μείωση της ισχύος αλλά και ο αποκλεισμός μεγάλης μερίδας συναδέλφων απο τα HF.

sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

JGW δεν υπάρχει αποκλεισμός μεγάλης μερίδας συναδέλφων απο τα HF. Ας πάνε να δώσουν εξετάσεις και αν περάσουν να βγούνε. Αυτοί που βγαίνουν με αυτό τον τρόπο το κατάφεραν.

Ανώνυμος είπε...

να καταργηθει το CW και να αυξηθουν τα ορια ισχυος οπως συμβαινει σε ολο το κοσμο.

εχεις αντιρηση ανωνυμε?
jgw

Ανώνυμος είπε...

οσο για το τροπο ξερεις πολυ καλα οτι δεν τα καταφεραν ολοι με αυτο το τροπο ακριβως. επισης το επιπεδο δυσκολιας δεν ειναι το ιδιο τωρα με παλια ουτε ειναι το ιδιο επαρχια αθηνα.... κτλ
ειναι ενα συστημα οπισθοδρομικο και αδικο.

2Μδης είπε...

Να ενημερώσω όσους δεν έχουν αντιληφθεί ότι συγκεκριμένος πυρήνας συναδέλφων, τις τελευταίες μέρες έχει επιδοθεί σε ένα όργιο δημιουργίας λογαριασμών και ιστολογίων στα οποία βρίζουν απροκάλυπτα συναδέλφους -και εμένα εννοείται- και υπογράφουν με ονόματα συναδέλφων.
Είναι ευνόητο ποιοι κρύβονται πίσω απο αυτό και το κλείνω το θέμα εδώ.
Κάνω την αναφορά γιατί απο το πρωί έχω δεχτεί πλήθος τηλεφωνημάτων για το θέμα.

The road less pedaled είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, όλες οι συστάσεις της ITU υπάρχουν δημοσιευμένες στο διαδίκτυο, οπού μπορεί να δει ο καθένας τι ακριβώς απαιτείται για να αποκτήσει κανείς άδεια, και τι έιδους άδεια.
Φυσικά όλες αυτές οι οδηγίες είναι συστάσεις, δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την κάθε χώρα. Το ίδιο ισχύει και για την εξέταση στα σήματα morse, η σύσταση προτείνει την κατάργηση της εξέτασης, ωστόσο η τελίκή απόφαση επαφίεται στο επιθυμεί η εκάστοτε χώρα.

Εάν όμως θέλουμε να είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τις συστάσεις αυτές, η εξέταση του morse πρέπει να καταργηθεί και η CEPT προτείνει 3 επίπεδα αδειών (αφήνοντας πάντα στην ευχέρεια της εκάστοτε χώρας να αποφασίσει πόσες κατηγορίες αδειών θα έχει, 1, 2 ή 3)

- Την Α' (HAREC), την οποία για να αποκτήσει κανείς πρέπει να εξεταστεί στην ύλη που περιέχεται στην T/R 61-02. Το ΥΜΕ έχει δημοσιεύσει αυτήν την ύλη στα ελληνικά ώς Νέα ύλη εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών και το ερωτηματολόγιο με τις 765 ερωτήσεις σε αυτό το link από το ΥΜΕ. Αυτά όλα ήταν στην διαβούλευση, ΔΕν έχουν τεθεί ΑΚΟΜΑ σε ισχύ.

- Την Β' (Novice) την οποία για να αποκτήσει κανείς πρέπει να εξεταστεί στην ύλη που περιέχεται στην ERC Report 32

- Την Γ' (Εισαγωγική Κατηγορία) η οποία έχει ήδη προταθεί από το ΥΜΕ πρόσφατα και η ύλη της οποίας περιγράφεται στην ERC Report 89 και είναι σαφώς απλούστερη, έτσι ώστε να εξυπηρετεί και τον σκοπό ύπαρξης αυτής της κατηγορίας άδειας.

Τι γίνεται στην Ελλάδα ?
Η τρέχουσα ύλη εξετάσεων (πάνω στην οποία υποτίθεται* εξετάστηκα κι εγώ - το *υποτίθεται το αφήνω για το τέλος) περιγράφεται στον Κανονισμό μας 1579 είναι σχεδόν όμοια με αυτήν που απαιτείται για την άδεια επιπέδου HAREC.
Προφανώς είναι πολύ άδικο (αυτό δεν είναι η ταπεινή μου γνώμη, αλλά το τι συνάγεται από τις συστάσεις της CEPT περί ύλης, κατηγορίες αδειών κλπ) ενώ οι SW έχουν μελετήσει την ΙΔΙΑ ύλη με τους SV, να τους αποκλείεται η χρήση των HF μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν επιτύχει στην (απαράδεκτα αργή* θα το αναλύσω κι αυτό παρακάτω) εξέταση των morse.

The road less pedaled είπε...

Πάμε τώρα στα "υποτίθεται*" και "απαράδεκτα αργή*":
Εγώ εξετάστηκα στις Σέρρες το 2005. Ανάθεμα αν διάβασα κι εξετάστηκα (όχι μόνο εγώ, αλλά κι όλοι οι υποψήφιοι που εξεταστήκαμε) σύμφωνα με την ύλη του Κανονισμού 1579. Σαφώς το επίπεδο και οι απαιτήσεις των εξετάσεων ήταν κατά πολύ χαμηλότερες σε σχέση με αυτές του Κανονισμού.
Τότε θυμάμαι που ξεφύλλιζα χαλαρά κάτι σημειώσεις 40 σελίδων για 3-4 μέρες και πέρασα πανηγυρικά. Καμία σχέση με τον όγκο και την δυσκολία των αμερικάνικων ή γερμανικών εξετάσεων.

Κοντολόγίς, για να είναι οι εξετάσεις σωστές και δίκαιες για ΟΛΟΥΣ, πρέπει να εφαρμοστεί ένα κεντρικό σύστημα εξετάσεων όπως πχ γίνεται με τις εξετάσεις του ΥΜΕ για να πάρει κανείς δίπλωμα οδήγησης, με ένα κοινο ερωτηματολόγιο και εξασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων.
Αναφορικά με την εξέταση του morse, σαφώς και πρέπει να καταργηθεί, εφόσον γίνει η θεωρητική εξέταση ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ για ΟΛΟΥΣ, προκειμένου να εναρμονιστούμε με τις υπόλοιπες χώρες CEPT αλλά και γιατί η απαιτούμενη ταχύτητα των 5wpm είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΡΓΗ και αποτελεί εγγύηση για ένα λάθος ξεκίνημα με το morse.

Τέλος, για την ταμπακιέρα, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω από που προέκυψε το παγκόσμια πρωτότυπο 100W ERP, θέλω να πιστεύω πως προέκυψε εκ παραδρομής. Βλέποντας κανείς τον πίνακα με επιτρεπόμενες ισχείς εξόδου από ευρωπαϊκές χώρες στην σελίδα της ΕΕΡ εδώ τα 100W ERP δεν φαντάζουν απλώς, είναι τρελά.

Με τα 73 μου, χωρίς οπισθοδρομικότητες πάσης φύσεως.
SV2KBS

takis perreas είπε...

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων οι οποίες είναι «της μοδός» τώρα τελευταία αλλά και γιατί ήμουν ένας από αυτούς που έγραψαν στην Διαβούλευση για 10Watt, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω.
Θέλησα να περιγράψω το κλιμακωτό σύστημα αδειοδότησης της Μ. Βρετανίας ξεκινώντας με τα 10Watt της κατηγορίας Foundation, περνώντας στα 50Watt (συν μία ηλεκτρονική κατασκευή) της κατηγορίας Intermediate και φτάνοντας έως και τα 400Watt της κατηγορίας Advance.
Με όλες τις κατηγορίες να έχουν δικαίωμα εκπομπής στα Βραχέα!
Ατυχώς και η αναφορά ότι, κάποιοι-κάποτε εξεταστήκαμε σε Αγγλικό κείμενο, επέφερε πλήθος αρνητικών χαρακτηρισμών.
Αυτή την φορά θα κρατήσω την γνώμη μου για τον εαυτόν μου και δεν θα την χαραμίσω σε κομματόσκυλα που δείχνει ότι μπερδεύουν το ERP με την ERT.
(με το σκεπτικό ότι η ERT χρησιμοποιεί μεγάλη ισχύ άρα, και το ERP κάτι αντίστοιχο θα είναι:( )
Κατ’ ιδίαν Δημήτριε θα συζητήσουμε και σχεδόν όπως πάντα θα συμφωνήσουμε!


""""Κάτι γίνεται από το πρωί με τον
blogger.
ενώ έχω συνδεθεί κανονικά, αντί για το callsign μου βλέπω να με γράφει "Takis" ???!!!"""

Ανώνυμος είπε...

τακη συμφωνω απολυτως με την αποψη σου περι κλιμακωτης αδειας...

δεν νομιζω οτι η τοποθετηση μου ειναι στον αντιποδα αυτων που λες!!

προφανως ειναι αδιανοητο καποιος νεος συναδελφος χωρις την απαραιτητη πειρα , να εκπεμψει με συστηματα μεγαλης ισχυος γιατι μπορει να κινδυνευει ακομα και η ζωη του. ειναι προφανες οτι απαιτουνται πειρα και γνωσεις ...
Ομως αναφερομαι σε γνωσεις και οχι στη γνωση της αποδιαμορφωσης CW .
ειναι παρεμφερες με αυτο που ειπε η SV2KBS.
ισως στις ανωτερες κλιμακες των αδειων να χρειαζονται σοβαροτερες εξετασεις με υλη πιο στοχευμενη..
και φυσικα οπως ειπε η KBS με ενα ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

χαιρομαι τελικα που συμφωνουμε!!
sw1jgw

SV1GRN είπε...

Συμφωνώ και εγώ με τη Βίκυ, τον Τάκη & τον Δημήτρη. Ελπίζω να συμφωνούν και τα σωματεία με αυτές της απόψεις.
Επειδή κάποιος υπογράφει στα μπλογκ πρόσφατα ως panos και μπορεί να δημιουργήσει σύγχιση άθελα(;) του με το δικό μου Panos. Το άλλαξα στο διακριτικό μου το οποίο και διατηρώ μόνο στο gmail.
73

The road less pedaled είπε...

Αλόρα Τάκη.
Όντως κάτι έπαιξε με τον blogger σήμερα και ήταν γενικό το θέμα, δεν εμφανίζονταν σχόλια κλπ

Αλόρα Δημήτρη και Πάνο.
Το θέμα είναι πως (θεωρητικά) με την ύλη στην οποία εξετάστηκε ένας έλληνας SW, με την μελέτη της ίδιας (σχεδόν) ύλης θα μπορούσε να έχει σε μια άλλη χώρα CEPT, πχ Αγγλία, Γερμανία, Νορβηγία κλπ μια άδεια κατηγορίας 1.
Έβαλα σε παρένθεση το "θεωρητικά" μιας και ναι μεν υπάρχει η ύλη, αλλά το πλήθος των ερωτήσεων του τρέχοντος ερωτηματολογίου μας (~300) είναι μικρό σε σχέση με άλλες χώρες CEPT άρα και μπορεί να τις αποστηθίσει κανείς εύκολα προκειμένου να περάσει κανείς τις εξετάσεις του.

Έτσι έμεινε η εξέταση στο CW να ξεχωρίζει (και καλά) αυτούς που "ενδιαφέρονται" από την "πλέμπα" (αυτούς που χρειάζονται έναν πομποδέκτη-εργαλείο για το κυνήγι, το 4x4, την οικογένεια να συνεννοούνται για τα ψώνια στο πριζουνίκ κλπ).

Αλλά δίπλα στην "πλέμπα", μένουν εκτός HF, ρ/ε σαν τον SW1IXP που όταν βλέπεις τι κατασκευάζει, εγώ προσωπικά ντρέπομαι που έχω άδεια (όχι SV, γενικώς).

Τέλος, ελπίζω αυτή την φορά να προσεγγίσουμε το ΥΜΕ μαζικά και με στοιχειώδη σοβαρότητα.
Ειδάλλως θα σφίξουνε τα πράγματα πολύ ΓΚΕκα μου.

73

2Μδης είπε...

Χωρίς να θέλω να σας καθησυχάσω, αντίθετα θεωρώ απαραίτητη την εκγρήγορση μας και την μαζική αντίδραση στο θέμα, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο...
Τουλάχιστον έτσι... διαισθάνομαι!

Ανώνυμος είπε...

ωωωωωωωωωωωωωωχ οταν λεει σε καλο δρομο αυτο σημαινει οτι θα μας παρουνε και τις αδειες που εχουμε!!!

πωλειται 847

jgw

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=z81Dkmqcgqc&feature=related

Καποιοι κύριοι νομιζω οτι εχουν ξεπεράσει τα όρια. Δεν εχω λογω να συμμετέχω σε μια διαβούλευση με εγκάθετους λασπολόγους μικροπωλητές των συχνοτήτων. Απλά ολα εχουν γινει γνωστά, εχουν δωθει στοιχεία και οι εξελίξεις θα ειναι ραγδαίες. Λυπαμαι γιατι καλός ο χαβαλές αλλά ειναι άλλη η πραγματικότητα. Κυριες και κυριοι καλησπέρα σας. Οσο για τους σχολιαστες ας προσεχαν και μην πουν οτι δεν ήξεραν? Δυστυχώς δεν ειμαστε όλοι λογιστες. Υπάρχουν και άνθρωποι του πεζοδρομίου. Πουστης όμως δεν υπήρξα ποτέ.


Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Εμαθα στη ζωή μου μονος μου να τιμάω την υπογραφή μου.

http://www.youtube.com/watch?v=iOKTjukn7qo

Ντου απο παντού και οπου βγει. Καλα κουράγια.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ κάτι καλό διασθάνομαι αλλά σκληρή επαγρύπνηση παιδιά και όποτε δώσουν το σάλπισμα τα σωματεία να τους υποστηρίξουμε.
6146

Γκιώνης είπε...

Για ποια σωματεία μιλάς? Για ποιούς συναδέλφους? Αυτούς που τους πέρνουν τηλέφωνο και δεν εμφανίζονται ή για αυτούς που σπιλώνουν προσωπικότητες? Καποιος φουκαράς εδινε το μηνυμα και όλοι καναν τον κινέζο. Εχει ο καιρός γυρίσματα και στην δυσκολη ώρα θα μεινουν μονοι τους και εκει θα γελάω. Και η ωρα ειναι δύσκολή και ολοι μαθαίνουν κωλοτούμπες τώρα.
Αλήθεια γιατι εχει κίνηση στους δρόμους?


Γκιώνης

2Μδης είπε...

Όλα τα ιστολόγια σήμερα παρουσίασαν πρόβλημα
το οποίο η google υπόσχεται να ξεπεράσει. Μεταξύ άλλων (υποτίθεται ότι) θα ξαναεμφανιστούν τα χτεσινά σχόλια που εξαφανίστηκαν. Για να δούμε...

Επί της διαβούλευσης τα νέα είναι καλά:
Οι SW θα εκπέμπουν σε όλες τις μπάντες όπως και οι SV και σταδιακά, με τη λήξη των αδειών τους θα αντικατασταθεί και το πρόθεμα σε SV. Βεβαίως θα υπάρξουν και αυτοί που θα τρέξουν να το αλλάξουν πριν λήξει το παλιό...

Το πρόβλημα με την ισχύ υπάρχει, δεν καθορίζεται ρητά αν είναι 100 ή 500βαττ, και παραπέμπει σε κάτι μετρήσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια του κοινού. Εδώ υπάρχει θέμα.

Αναφέρει ρητά η ΥΑ τον έλεγχο των ημερολογίων σταθμού από την αρμόδια αρχή!!!

Επίσης την χρήση διακριτικών από αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο(;) των συχνοτήτων; Μακάρι.

Η ύλη με πρώτη ματιά είναι αρκετή και δύσκολη. Καλό είναι να παραμείνει έτσι ώστε να παίρνουν άδεια όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και κάτσουν να διαβάσουν για το αντικείμενο.

Υπάρχει και η "μικρή" άδεια η οποία εκτός των 40βαττ (ERP!)και τις περιορισμένες συχνότητες ανα μπάντα, απότι λέει η ΥΑ θα είναι μόνο για επικοινωνία στον ελλαδικό χώρο. Και το όνομα αυτής... SY

Aυτά για τώρα και ΠΑΝΤΑ σε αναμονή της σχετικής επίσημης ανακοίνωσης.

Ακολουθούν πληροφορίες από τον Blogger για την σημερινή αναστάτωση των ιστολογίων.

Blogger Status
Friday, May 13, 2011

We’ve started restoring the posts that were temporarily removed and expect Blogger to be back to normal soon.

Posted by at 06:07 PDT

To get Blogger back to normal, all posts since 7:37am PDT on Weds, 5/11 have been temporarily removed. We expect everything to be back to normal soon. Sorry for the delay.

Posted by at 04:25 PDT

2Μδης είπε...

A! Και επειδή βλέπω ότι μαζί με άλλα σχόλια χάθηκε και αυτό που ειδοποιούσε για την "εξυπνάδα" δύο συναδέλφων...
Προσοχή: Τις τελευταίες μέρες δυο αργόσχολοι συνάδελφοι δημιουργούν μαϊμού λογαριασμούς και μαϊμου ιστολόγια με ονόματα φίλων και περιφέρονται εκθέτοντας εαυτούς και αλλήλους. Δεν γράφω περισσότερα γιατί αν κρίνω απόσα μου έχουν μεταφερθεί όλοι έχουν καταλάβει ότι... κάτι παίζεται!

Ανώνυμος είπε...

Δεν παν' το κάνουν και 1W παράνομοι είμασταν παράνομοι είμαστε και παράνομοι θα είμαστε,
ή θα αρχίσουν τούς ελέγχους τα δημόσια βλήματα...

Γκιώνης είπε...

Ρε ειπαμε πειναμε αλλα οχι και να τρωμε σχόλια. Χαθηκαν απο παντού ρε παιδί μου. Τι έγινε? Παντως θα διαβασουμε κειμενο σοβαρο σε λίγο και θα πεσει χοντρη μελέτη. Θα κανει σχόλιο το υπουργείο.
Οτι και να γινει θα τα λέμε, ειδικά στα ψηφιακά.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Παρατήρησα ότι υπήρξαν κάποιες ελάχιστες ευτυχώς αναφορές σε φόρουμ ή μπλογκ που σχολιάζοντας τη διαβούλευση κάνουν πολιτικές αναφορές ή απρεπή σχόλια κατά αγνώστων μου χειριστών της διαβούλευσης. Αυτή η συμπεριφορά δεν εκφράζει τον ραδιοερασιτεχνικό κόσμο και τον βρίσκει αντίθετο. Εμείς τοποθετούμαστε μόνο ως προς τη διαβούλευση και εκφέρουμε γνώμη μόνο ως προς τους χειρισμούς του υπευθύνου για αυτήν κ. γ.γραμματέα. Τυχόν άλλες αναφορές ή αρνητικά σχόλια κατά των εργαζομένων που χειρίστηκαν τη διαβούλευση είναι κατακριτέες. Σε τελικη ανάλυση μόνο να βλάψουν την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα μπορούν.
73 sv1grn

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα για μια φορά ακόμα είμαστε έτοιμοι για μάχες(με διαβούλευση για 2 φορά αυτή είναι συμμέτοχη Δημοκρατίας ) με το νέο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ , μόνο που την είχαμε τη μάχη μέχρι τώρα μεταξύ μας σε ατομικό (ταχυδρόμοι,τηλεγραφητές,ιατρικοί επισκέπτες,225,κατασκευαστές) και συλλογικό (καφετζούδων,ασυρματιστών, διασωστών, κυνηγών, λευκού και μαύρου πύργου, ραδιοχώρας SV5-SV9-SV2/A-SV αχταρμάς, DX κλπ.) επίπεδο. Τώρα ο στόχος είμαστε εμείς και κάτι πρέπει να κάνουμε .

Άραγε σε αυτή τη μάχη θα έχουμε συμπολεμιστές τους φίλους μας κυνηγούς με τα χιλιάδες ντουφέκια τους και τα χιλιάδες φορητά V/U (αρκετοί αδειούχοι ) και με τα καταστήματα Κυνηγητικού & Ραδιοερασιτεχνικου εξοπλισμού να βάζουν βέτο στους Εμπορικούς συλλόγους.

Θα έχουμε στο πλάι μας τους ΕΟΔιτες να κάνουν διασώσεις με σπόνσορα το γνωστό περιοδικό , να διαβιβάζουν αναφορές από τα μέτωπα των μαχών σε όλο το κόσμο μέσο των HF (τα 2m είναι για τους άλλους τους μικρούς συλλόγους εθελοντών) και τους Ερυθρόσταυριτες για την περίθαλψη στους τραυματίες όταν θα πέφτουν σαν δόρατα οι beam .

Θα είναι μαζί μας οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων να στήσουν οδοφράγματα στους δρόμους ( για το ΥΜΕ ΕΕΤΤ ΕΕΑΕ )και εμείς να έχουμε την εναλλακτική με τους φίλους μας από τα club 4X4 ,των ομάδων πυροφυλαξης, δασοπυροσβεστών (έχουν και αυτοί οχήματα 4Χ4).

Ας μετρησουμε πρώτα την δύναμη μας (QRK- RST) και μετά να πάμε στον ΑΓΩΝΑ

Αδέλφια πάρτε τα παραβολικά κάτοπτρα στα χέρια ως ασπίδες, τις V/U, τα στοιχεία από τις beam αλουμινίου και κραδαίνοντας τα σαν πύρινες ρομφαίες ,τυπώνοντας αντί για QSL cards προκηρύξεις και πάμε για την ΜΑΧΗ που σαν ΦΡΥΚΤΩΡΕΣ μιας άλλης εποχής καλούμαστε να υψώσουμε τους πολεμίους φρυκτους ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ IARU,ARRL,DARC
ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
SV3ICK ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

2Μδης είπε...

Σωστοοοοός

Γκιώνης είπε...

Πραγματικά ειμαι μπερδεμένος με το κράτος. Να κανω διαβούλευση ή απογραφή? Νομιζω οτι η απογραφη θα μου φαει πολύ χρόνο και δεν θα προλάβω την διαβούλευση.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Δοκίμασε τη διαβούλευση με απογραφή! hihi
Εκτός από την περίπτωση του άρθρου 21 πρόκειται για σοβαρό εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας (πάντα κατά τη γνώμη μου) και εναρμονισμό της σύμφωνα με τις συστάσεις IARU που σχεδλον μόνο στη χώρα μας δεν έχουν εφαρμοσθεί.
Το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα για την αλλαγή του άρθρου 21 πιστεύω θα το το αναλάβουν οι της ΕΕΡ λόγω εμπειρίας και εάν σύσωμα υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια η διαβούλευση φαντάζομαι θα κλείνει υπερ των δικαίων και αυτονόητων αιτημάτων μας.
Στείλτε όλοι πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας της προτάσεις σας.
Venceremos
6146

sv8gke είπε...

6146..

Το τυρί όλοι το είδαμε,την ενδεχόμενη ΦΑΚΑ την βλέπουμε;;

Μήπως τα 100 watt erp είναι αντίστοιχης πράσινης λογικής όπως και με τους φόρους και μετα μας πουν άντε πάρτε 100 watt pep και πετάμε από την χαρά μας;;

Μήπως κρύβει και άλλα καλούδια και εμείς έχουμε επικεντρωθεί εσκεμμένα στην ισχύ;;
Για παράδειγμα αφαιρεί την δυνατότητα εκχώρισης διακριτικού για ραδιοφάρους σε μεμονομένους ρ/ε,κάτι που το όριζε ο 1579 και που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.Τώρα μόνο οι σύλλογοι μπορούν..ξέρεις πολλούς συλλόγους που θα ενδιαφερθούν;;

Θα επανέλθω αφού πρώτα το διαβάσω ολόκληρο γιατί και εγώ τσίμπησα όπως όλοι..με την μείωση ισχύος!!

Φώτη ick δώσε...

Ανώνυμος είπε...

Ετοιμαστείτε με μια ανάρτηση όλοι!
Το χέρι στα «ποντίκια» να πιάσει το μέγιστο η διαβούλευση !
Είμαστε 6660 Ραδιοερασιτέχνες!
Ας καταλάβουν ότι ξέρουμε να φτιάνουμε τα Wuxun με όλες τις συχνότητες !!!!!!!!!!!!!!!! και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη ψυχραιμία το διαβάζω. προς το παρών:
στα 100βατ κάτι μεσολάβησε και βγήκε έτσι η πρόταση. Όπως όλοι και εγώ τσίμπησα εκεί.
Για τους ραδιοφάρους έχεις απόλυτο δίκιο δεν πρόλαβα ακ΄μη να το δω.
Αν δεν πάρουν θέσεις κάποια σωματεία τότε μπορεί να τεθεί ερωτηματικό για την πορεία/ύπαρξη τους.
Συμφωνώ με όσους φίλους προτείνουν η συμμετοχή να είναι πολύ μεγάλη.
Θα νικήσουμε.
6146

Γκιώνης είπε...

Να δούμε λίγο το φαρμακονήσι παιδια αρχίζει απο σήμερα καλό ειναι να δωσουμε παρόν απο όπου μπορούμε στους συναδέλφους. Να ειναι καλά και καλές επιτυχίες. Οσο για την διαβούλευση προς το παρον διαβάζουμε και αν χρειαστει κατι θα πουμε.
Φιλια πολλα καλό σαββατοκύριακο.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Απο δευτέρα θα υπάρχει ειδική ενημέρωση για τις Λαϊκές του νομού Αττικής ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών θα ορίσουν Τιμές Πλαφόν για τις Πατατες. Παράλληλα θα γινονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και μετρήσεις έτσι ώστε οι συνάδελφοι να απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα Πατάτας. Γιατι μπανανες μπορει να σου δώσει και ο πακιστανός στα διόδια Πατατα όμως?

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά θα produce energy? Για όχι?

Γκιώνης είπε...

Εφυγε προσφατα απο κοντα μας αλλα τα έλεγε πολύ ωραία και θα μεινει για παντα στην καρδιά μας.

http://www.youtube.com/watch?v=9bbjk5GKp0o

Οπου αλλαξαν οι εποχές και η τζενη εγινε Σιντυ και τα βασανα πολλά.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

"Στη δικη σου αμαρτια ειμαστε όλοι απαρτία"
Προσεχε τους στιχοι.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Αφιερωμένο σε δυο εκλεκτούς συναδελφους με αρτιες τεχνικες γεωπονικες γνωσεις σε συνδοιασμό με την αρτια κατάρτηση τους εις τη μη εξασκηση κανενος ειδους ειδικότητας. Στον Πατατουλη και την Σιντυ που τοσο αγαπάμε.

http://www.youtube.com/watch?v=cQypSCsBbZQ

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Από τις παραπομπές που υπάρχουν στην ανάρτηση για την σελίδα της Ένωσης, οδηγείστε ταυτόχρονα και σε λινκ για να κατεβάσετε το κείμενο της διαβούλευσης.
Γιαυτό και δεν το αναρτώ ξεχωριστά.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη που το ήξερες;

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011
Άργησε αλλά έγινε!
Ενοποίηση των δυο κατηγοριών άδειας (SV,SW) που ίσχυαν μέχρι σήμερα, προβλέπει το σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί άμεσα, σύμφωνα με βάσιμες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες. Οι ραδιοερασιτέχνες SW θα μπορούν να βγαίνουν και στα βραχέα αμέσως μετά την ψήφιση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα

sv8gke είπε...

...αμέσως μετά την ψήφιση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα....

Και η διαβούλευση πότε θα γίνει;;
Και εάν γίνει πότε θα διαβάσουν τα σχόλια μας;;
Και εαν τα διαβάσουν πότε θα προλάβουν να κάνουν διορθώσεις αφού αυτό προυποθέτει η διαβούλευση;;
ΠΡΑΣΙΝΟ δούλεμα θα φάμε πάλι..

2Μδης είπε...

Δεν ξέρω... Εγώ την πρωταπριλιά που το έγραψα, αυτές τις πληροφορίες είχα!

SW1PBH Manos είπε...

Η διαβούλευση αναρτήθηκε επίσημα στο http://www.opengov.gr/yme/?p=1656 στις 16 Μαΐου 2011, 16:00 και είναι ανοιχτή προς σχολιασμό μέχρι τις 22 Μαΐου 2011, 23:59.

73 de SW1PBH Μάνος

2Μδης είπε...

Άρθρο 21 παράγραφος 9.
Οι υποζώνες συχνοτήτων της υπηρεσίας ερασιτέχνη είναι οι εκάστοτε εκχωρημένες από τον Ελληνικό Κανονισμό Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ), όπως αυτός ισχύει κάθε φορά. Οι υποζώνες κατά βάση ακολουθούν τα οριζόμενα στο σχέδιο κατανομής/χρήσης ραδιοσυχνοτήτων της Περιοχής 1 της Διεθνούς Ενώσεως Ραδιοερασιτεχνών (Band Plan IARU – Region 1).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

2Μδης είπε...

Άρθρο 12 παράγραφος 8.

Για την χορήγηση ΕΔΚ προς πραγματοποίηση ραδιοερασιτεχνικών επικοινωνιών από το Άγιο Όρος, είναι απαραίτητη επιπλέον η γραπτή συναίνεση της Ιερής Επιστασίας του Αγίου Όρους.
...ευχέλαιο και 40ήμερη νηστεία, εξορκισμός, ανάγνωση των ευχών του Μεγάλου Βασιλείου για τη βασκανία και εκκλησιασμός με γονυκλησίες...

Κατά τα άλλα είμαστε ευρωπαϊκό κράτος! Και θα έκανε και διαχωρισμό
έλεγε...

Α ρε Ελλαδάρα που κλείνεις σχολεία και χτίζεις μοναστήρια!

2Μδης είπε...

http://www.opengov.gr/yme/?c=2384

Σχόλιο που προσυπογράφω και με τα δυο χέρια!!!

sv8gke είπε...

Δεν θα το πιστέψεις αλλά από το πρωί έγραψα στην διαβουλευση....

18 Μαΐου 2011, 10:32 | Μιχάλης Κτενάς SV8GKE Μόνιμος ΣύνδεσμοςΨήφος: 2 0
Το σχόλιο του Κ. ΝΙΚΟΥ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΜΠΑ – SV1EN στις 17 Μαΐου 2011, 18:11 με καλύπτει απόλυτα και θεωρώ ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν!

Σε πρόλαβα χε χε χε ,αντε τωρα να τους πεις ότι δεν είμασταν συννενοημένοι

sv8gke είπε...

Και δεν τον γνωρίζω καν τον συνάδελφο!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η τοποθέτηση του συναδέλφου 1ΕΝ. Συνάδελφοι όπως ο ΕΝ (τον οποίο δεν γνωρίζω) μακάρι να έκαναν την παρουσία τους περισσότερο αισθητή στους ραδιοερασιτεχνικούς χώρους με εισηγήσεις, σεμινάρια κλ΄π.
Με αυτή την ευκαιρία βιώσαμε και την καλή πλευρά της παρούσας διαβούλευσης. Δηλαδή έχει κινητοποιήσει περισσότερους συναδέλφους από όσους ενδεχομένως αποσκοπούσαν ή φαντάζονταν οι συντάκτες της. Μέχρι και την προηγούμενη διαβούλευση, ελάχιστα σωματεία & συνάδελφοι ελάμβαναν μέρος. Ενώ τώρα μία άστοχη προσθήκη της κας συμβούλου άναψε τα αίματα!
6146

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη πρωί και η αναμενόμενη παράταση δεν έχει δοθεί ακόμη. Να είστε καλά κ. Κάτσικα και πάντα να εφαρμόζετε παρόμοιες δημοκρατικές διαδικασίες. Μένει να δούμε πόσο θα σας πάρει να αξιολογήσετε τις προτάσεις που υποβάλλονται...
6146

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη μεσημέρι και η παράταση δόθηκε πάμε για 31/5/11. Τελικά μετά την μεγάλη κατακραυγή ο κ. Κάτσικας ίσως να το ξανασκέφθηκε και να μην διακινδύνευσε να θεωρηθεί αντιδημοκρατικός.
Τώρα ο αγώνας συνεχίζετε με περισσότερη ένταση για το άρθρο 21.
Venceremos
6146

Ανώνυμος είπε...

6146 παρασκευή είναι σήμερα..

Ανώνυμος είπε...

qsl τα μπέρδεψα λίγο. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια που έστειλα χθες κυριακή στη διαβούλευση δεν δημοσιεύθηκαν κα τελούν σε αναμονή. Συμβαίνει κάτι;
Δάκτυλος του κ. Κάτσικα;
Μήπως άλλξαν μόνο την ημερομηνία ενώ δεν ενημέρωσαν το σύστημα να δέχεται δημοσιεύσεις πέραν της 22/5;
Αχ αθάνατο Ελλ. δημόσιο.
6146

2Μδης είπε...

Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους συναδέλφους που έχουν στειλει σχόλια από το Σάββατο.
Προφανώς η καυτή τρέχουσα επικαιρότητα δεν αφήνει περιθώρια για την διαβούλευση. Εδώ έχουμε θέμα με τον Στρος Καν...

Ανώνυμος είπε...

Με τον Στρος θα ασχοληθώ εάν κυκλοφορήσει το dvd του.
Για τη διαβούλευση νομίζω οι άνθρωποι του opengov συνηθισμένοι από τη μικρή συμμετοχή έδωσαν περιορισμένο χώρο. Έλα όμως που ειδικά αυτή η διαβούλευση εξιτάρισε τους συναδέλφους και ανέβηκε το bandwidth... Τί ήθελε εκείνη την αναφορά σε νόμο του 2000 η ευλογημένη;
Έπεσε ο σέρβερ του υπουργείου.
6146