Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

SY9VHF KM15TI - Η Κρήτη στα vhf+++

Πρωί Τρίτης 27 Ιουνίου. Αποβιβαζόμαστε στη Σούδα με τον Μιχάλη SV8GKE. Ο Παντελής SV2HWR έχει φτάσει με αεροπλάνο από το προηγούμενο βράδι και μετά από λίγο συναντιόμαστε στο ξενοδοχείο του στα Χανιά …

Ξεκινάμε για τον τελικό προορισμό μας τον Άγιο Δίκαιο (υπάρχει άραγε και Άγιος Άδικος;;;). Κατευθυνόμαστε προς Κίσσαμο και περνώντας από μια θαυμάσια διαδρομή που μου θύμιζε Αρκαδία, περνάμε διάφορα χωριουδάκια κατευθυνόμενοι νότια…


Τα δυο οχήματα είναι φορτωμένα μέχρι πάνω. Έχουμε κουβαλήσει τα πάντα για να δουλέψουμε σε έξι μπάντες από τα 6m εως τα 3cm. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι ένας συνέχεια ανηφορικός χωματόδρομος. Το αυτοκίνητο του Μιχάλη σέρνεται αξιοπρεπώς στα νεροφαγώματα, ενώ εγώ με τον Παντελή προπορευόμαστε και κάθε τόσο σταματάμε να βγάλουμε πέτρες που έχουν πέσει στο δρόμο… Κάποια στιγμή ακούγεται στον ασύρματο ο Μιχάλης: «Δεν βγαίνει! Έμεινα!...» Γυρνάμε και δένουμε το starlet με σχοινί πίσω στο δικό μου! Γκάζι και βγαίνουμε μέχρι την κορυφή του βουνού σέρνοντας το βαρυφορτωμένο στάρλετ…

Είμαστε πλέον στα 1.200 μέτρα, η Κρήτη στα πόδια μας και η συνέχεια εξαρτάται από εμάς. Το σημείο είχε επιλεγεί μετά από σοβαρή μελέτη στην οποία απορρίψαμε άλλες πιθανές θέσεις. Ευτυχώς είχαμε φωτογραφίες και πληροφόρηση από έμπειρο συνάδελφο και έμενε να δούμε αν είχαμε σκεφτεί σωστά, επιλέγοντας στην ουσία ένα σημείο που έβλεπε στο Λιβικό πέλαγος!


Κάτι άλλο που μας άγχωνε ιδιαίτερα ήταν ότι η περιοχή ήταν προστατευόμενη, στον Άγιο Δίκαιο υπάρχουν πολλοί γύπες και η ανθρώπινη παρουσία είναι περιορισμένη. «Και αν δει ο γύπας την κεραία και μελαγχολήσει;; Αν ακούσει τις φωνές μας και του κοπεί ο ίστρος;;…» Τέτοια και άλλα μας προβλημάτιζαν όσο ξεφορτώναμε τα οχήματα…


Την επόμενη μέρα το μεσημέρι είχαμε τελειώσει όλη την εγκατάσταση. Είμαστε έτοιμοι σε όλες τις μπάντες. Στα 6m είχαμε ένα FT897 με μια κεραία «του Ιταλού» 5 στοιχείων. Συνήθως κοίταζε κεντρική Ευρώπη.

Στα 4m ένα FT847 με την κατάλληλη «μοντίφικα». Δανεικό από τον Δημήτρη SW1JGW. Κεραία μια yagi τριών στοιχείων κατασκευή από τα χεράκια μου! Τις πρώτες μέρες υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, στο 70,200MHz και πάνω ακουγόντουσαν τραγούδια –εξειδικευμένου ρεπερτορίου- από κάποιον τοπικό ραδιοφωνιά. Έτσι ενώ μας άκουγαν εμείς δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τίποτα!!!


Στα 2μέτρα είχαμε την τετράδα με τις εξάρες. Κατασκευασμένες από την περυσινή expedition sy8vhf στους Οθωνούς. Άσχετο: Δυο μέρες πριν φύγουμε για Κρήτη έλαβα mail από ένα 9A που έλεγε μεταξύ άλλων: «...ΟΚ καλή επιτυχία στην αποστολή σας ΑΛΛΑ pse, μήπως να το ξανασκεφτείτε και να έρθετε πάλι στους Οθωνούς; Η περυσινή σας παρουσία ήταν ανεπανάληπτη…»


Στα 2m δουλέψαμε και έναν πολύ καλό προενισχυτή λήψης (ενσωματωμένο σε ένα linear με την παλιο-GU74) με το FT897. Στην τετράδα υπήρχε μοτέρ οριζόντιας και κάθετης περιστροφής AZ-EL της Yaesu. Γιατί άραγε;;;
Στα 70cm και στα 23cm έπαιξε το καταραμένο TS-2000. Κεραία στα 70cm μια 39 στοιχείων «του Ιταλού» και στα 23cm μια 33 στοιχείων της ΤΟΝΝΑ. Την κεραία των UHF μας δάνεισε ο Δημήτρης SW1JGW. Στα 23cm είχαμε και μια 2C39 δανεική και αυτή από τον Τάκη SV3AUW.

Στα 3cm στους 10GHz ο εξοπλισμός ήταν ένα FT817 να οδηγεί τρανσβέρτερ ισχύος 60 με 100mW. Κεραία ένα παραβολικό κάτοπτρο 90cm με φωτισμό cassegrain.

Τροφοδοσία δυο γεννήτριες, μια βενζινοκίνητη 1KVA και μια δεύτερη πετρελαίου 8KVA . Για καύσιμα θα κατεβαίναμε στο κοντινότερο χωριό. Από το ίδιο σημείο θα προμηθευόμαστε και τρόφιμα (κονσέρβες μέχρι να πάθουμε σκορβούτο!)


Όπως καταλαβαίνετε, φροντίσαμε να έχουμε εξοπλισμό που θα άφηνε ελάχιστα πράγματα στην τύχη και στη διάδοση. Και αυτό γιατί από την ανακοίνωση της expedition SY9VHF και μετά λάβαμε πολλά μηνύματα συναδέλφων που εκδήλωναν τον ενθουσιασμό τους για την διοργάνωση και μας στήριζαν. Ο εξοπλισμός, η επιλογή του σημείου και η επιλογή των χειριστών ήταν θέμα που μας απασχόλησε σοβαρά. Θέλαμε να πάμε και να γυρίσουμε μαζί και ικανοποιημένοι.

Από την περυσινή expedition στους Οθωνούς μας έλειπε ένας χειριστής, ο Γιάννης SV3CYM. Ευτυχώς γνωρίζαμε εγκαίρως ότι αδυνατούσε να μας ακολουθήσει φέτος και έπρεπε να έχουμε μαζί μας άλλον χειριστή. Ο Παντελής SV2HWR γνωστότατος από την συμμετοχή του στο HST δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση μας να ακολουθήσει.

Δεύτερος χειριστής ο Γκέκας SV8GKE, τρωγότανε να δοκιμάσουμε και ΕΜΕ. Από πέρυσι το είχαμε στην άκρη του μυαλού μας αλλά, το θεωρούσαμε και θράσος με τέσσερις εξαρούλες κεραίες, ιδιοκατασκευές, και με τροφοδοσία από γεννήτρια που γονάτιζε με την λειτουργία του… προενισχυτή να απαιτήσουμε επαφή σε ΕΜΕ.

Τρίτος και τελευταίος εγώ που είχα καημό με τους 10 GHz. Θα βρισκόμαστε σε μια καλή θέση για αρκετές μέρες και ήταν ευκαιρία να μελετήσουμε την συχνότητα, να κάνουμε τα πειράματα μας και να επιχειρήσουμε επαφές dx.

Επιπλέον θέλαμε να κάνουμε και αρκετές επαφές ώστε να πλησιάσουμε τα 1700 qso του περυσινού SY8VHF.

Όλα πήγαν καλά και καταφέραμε να πλησιάσουμε τις 3000 επαφές. Το SY9VHF δεν πέρασε απαρατήρητο, είχε συνεχή παρουσία σε όλες τις μπάντες που ανακοινώσαμε. Δώσαμε την ευκαιρία σε πολλούς σταθμούς στα 6m και στα 4m να κάνουν το KM15TI με σποραδικό Ε.

Στα 70cm και στα 23cm δώσαμε το new one σε πολλούς σταθμούς από Ελλάδα και εξωτερικό. Οι επαφές που δεν κάναμε ήταν κατά κανόνα με σταθμούς που είχαν κάθετες κεραίες. Ενώ σε αποστάσεις έως 850 χιλιόμετρα σε θάλασσα περνούσαμε άψογα! Μάλιστα σε δοκιμές στους 10GHz με Σάμο και Αθήνα χρησιμοποιούσαμε για ενδοεπικοινωνία τους 1296MHz γιατί περνούσαν πολύ καλά σε αντίθεση με τους επαναλήπτες VHF που κάλυπταν τα σημεία.

Το στοίχημα θα παιζόταν στους 10GHz και στο ΕΜΕ στους 144MHz

Το σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου λάβαμε μέρος στα διεθνή κόντεστ. Συγχρόνως υπήρχε και το Aegean VHF contest που είχε πολλούς συμμετέχοντες σχεδόν από όλη την Ελλάδα κάποιοι εκ των οποίων ήταν στον αέρα από νωρίς το Σάββατο.

Μετά το πέρας του κόντεστ την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 1500UTC είχαμε το πρώτο σκέντ για ΕΜΕ. Για μια ώρα με δίλεπτες περιόδους προσπαθήσαμε να κάνουμε επαφή στο 144,089MHz. Δυστυχώς δεν ακούσαμε τίποτα και προς στιγμή είχαμε απογοητευτεί. Τις επόμενες ώρες είχαμε δεύτερη προσπάθεια. Αυτή την φορά είμαστε τυχεροί. Γράφουμε στο log τον ES6RQ την πρώτη μας CW/ΕΜΕ επαφή. Δευτέρα απόγευμα 4 Ιουλίου έχουμε άλλα δυο sked τα οποία γίνονται το πρώτο στο εικοσάλεπτο και το δεύτερο στο μισάωρο… Άλλοι δυο σταθμοί περνάνε στο Log ο OZ1HNE και ο OK1MS… Η ικανοποίηση και η χαρά μας δεν περιγράφεται, τόσο που προσπαθούμε να απαντήσουμε και σε κλήση σταθμού που καλούσε στο 144,049.!!! Τελικά καλούσε άλλον σταθμό… Η ικανοποίηση μας μεγάλωσε όταν λάβαμε mail από τους σταθμούς που είχαμε επικοινωνήσει. Μεταξύ άλλων σχολίαζαν ότι «…Signal sounded like much more than 4 x 6 elm. Congratulation for the great work !!! …»

Να σημειώσω ότι οι παραπάνω επαφές έγιναν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με μικρές κεραίες και ισχύ. Ενώ σε χειριστικό επίπεδο τα μόνα μας εφόδια ήταν οι πρακτικές που μας είχε επαναλάβει πολλές φορές ο Κώστας SV1OAA.


Οι συνθήκες που επικράτησαν σε όλη την διάρκεια χαρακτηρίζονται από ισχυρό αέρα άνω των 5 και μέχρι και τα 9 μποφόρ. Αυτό μας δυσκόλεψε στις δοκιμές στους 10GHz κυρίως με Μάλτα και Σικελία. Αν και από την άλλη μεριά οι σταθμοί είχαν μεγαλύτερη εμπειρία και καλύτερο εξοπλισμό, εμείς είμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα. Έτσι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε επαφή αν και κάναμε αρκετές δοκιμές. Για την ακρίβεια μόνο σε μια δοκιμή ακούσαμε το 9H1GB σε SSB, όταν του έδωσα όμως report και περίμενα το δικό μου δεν ξανάκουσα τίποτα. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι η επαφή ΔΕΝ έγινε και δεν την έχουμε βάλει στο Log.

Αντίθετα όταν επιχειρήσαμε 10GHz επαφή με Σάμο στα 400χιλιόμετρα, το καταφέραμε με ιδιαίτερη ευκολία, όπως έχει καταγραφεί και σε βίντεο και από τις δυο πλευρές.

Μιλήσαμε κατά σειρά με δυο σταθμούς που έφεραν το πρόθεμα του συλλόγου τους, τον Αντώνη SZ8S/SV8ECK και τον Ηλία SZ8S/SV8FMY.

Επικοινωνία 10GHz είχαμε και με περιοχή SV1 με τον Γιώργο SV8GXC/1 από την περιοχή της Καστέλας. Με την ομάδα από την Αθήνα είχαμε κάνει άλλη μια προσπάθεια επικοινωνίας από πλαγιά του Υμηττού. Δυστυχώς άκαρπη. Η δεύτερη έγινε από Καστέλα με μικρό πιάτο όφσετ 45 εκατοστών και η επαφή έγινε τόσο σε SSB όσο και σε FM με επιτυχία.





Οι τρεις χειριστές οφείλω να πω ότι είχαμε άριστη συνεργασία. Δεν υπήρχε πρώτος και δεύτεροι ούτε o "κάποιος" με "τους άλλους". Αλληλοσυμπληρώναμε κάθε έλλειψη ώστε να έχουμε σοβαρή παρουσία στον αέρα και να ικανοποιήσουμε όλους όσους μας καλούσαν. Η διάδοση στα 6m μας έφερε απέναντι σε πραγματικό pileup ενώ στα 2m κάναμε επαφές tropo, EME, Es ενώ υπήρξαν αρκετές αναφορές στο cluster για MS με σήματα μας στην Κεντρική Ευρώπη. Εννοείται ότι κάναμε και πολλούς σταθμούς στα αστικά κέντρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αφού φροντίσαμε να εχουμε κεραίες και υποδομή που μας το επέτρεπαν...

Στα 70cm και στα 23cm είχαμε καλές επαφές και αρκετές πρωτιές τις οποίες ακόμα δεν έχουμε επιβεβαιώσει ενώ στους 10γίγα φτάσαμε στα 400χλμ και ας είμαστε ακόμα σε εμβρυακό επίπεδο.

Μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Θα δήλωνα απόλυτα ικανοποιημένος αν είχαμε καταφέρει να κάνουμε και τους δυο Μαλτέζους στους 10γίγα. Όχι για την πρωτιά αλλά γιατί ήθελα να χαρίσω αυτή την χαρά στους δυο καλούς συναδέλφους 9H1GB και 9H1VW που μας τίμησαν με την παρουσία τους στον αέρα όλες τις μέρες που βρισκόμαστε στην Κρήτη. Υπόσχομαι στο μέλλον να τους δώσω τη χαρά ενός επιτυχημένου qso στους 10GHz από sv.

Πίσω από τους τρεις χειριστές που ταξιδέψαμε στην Κρήτη για το SY9VHF υπήρξε μια μεγάλη ομάδα που μας βοήθησε και μας στήριξε σε όλη την προετοιμασία. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Πρώτα απόλα τον Μάνο SW1PBH που ήταν ο αφανής τέταρτος της αποστολής, επιφορτισμένος με πολλά καθήκοντα. Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Χρήστο SV1FXO για την πολύτιμη βοήθεια του στα «γεωμορφολογικά». Τον Κώστα SV1OAA για τα «ταχύρρυθμα» μαθήματα στο ΕΜΕ τα οποία αποδείχτηκαν αποτελεσματικά. Την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών και την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας για την παροχή εξοπλισμού. Τους καλούς συναδέλφους που παρείχαν διάφορα υλικά για την κατασκευή του εξοπλισμού μας ή δάνεισαν μηχανήματα και υλικό διαβίωσης: SV1AHX, SV3AUW, SW1JGW, SV1RP, SW1IWD, SV1BPH, SV1IZR. Τους συναδέλφους από Χανιά που μας επισκέφτηκαν –γνώρισα επιτέλους τον Γιάννη SV9IOQ που ακούω συχνά στα 2m- και ιδιαίτερα τον Γιώργο SV0LB και τον Γιώργο SV9MBU για την φιλική, συναδερφική και εγκάρδια παρέα τους στα όμορφα Χανιά… Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μας και όσους μας στήριξαν πριν την expedition κατανοώντας ότι το να πάμε στην κορυφή ενός βουνού και να κοιμόμαστε στο τσιμέντο για οχτώ μέρες, είχε σαν σκοπό εκτός της δικής μας ικανοποίησης να σας χαρίσουμε και μια επαφή σε μπάντα και απόσταση που θα ικανοποιούσε το ραδιοερασιτεχνικό σας ενδιαφέρον…


Από τους τρεις χειριστές του SY9VHF

SV1BJY Yannis,SV8GKE Michalis, SV2HWR Pantelis

Cu agn on the air

‘73s

108 σχόλια:

takis perreas είπε...

Μπράβο ρε παιδιά!
Πάντα τέτοια και καλύτερα!
με συναδελφικά 73
Τάκης

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδια!! παντα τετοια!!με επιτυχιες που μας κανουν περηφανους!! να πω και εγω εδω ενα σχολιο για τα 4μ και το 847. Δυστυχως το αφησα μισο το Mod γιατι οπως φανηκε επρεπε να φτιαξω και τον προενισχυτη. Δεν πειραζει του χρονου!!
παντα τετοια!!
sw1jgw

SV1GRN είπε...

Μπράβο σας πάντα να έχετε επιτυχίες. Όπως όμως μας έχετε συνηθίσει περιμένουμε του χρόνου να πάτε ακόμη καλύτερα.
73

SW1PBH Manos είπε...

Καταρχήν συγχαρητήρια για την επιτυχημένη διεξαγωγή της αποστολής. Ήταν ευχάριστο το γεγονός ότι είχα τη δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας μαζί σας λαμβάνοντας υπόψη τις "συνθήκες εκστρατείας" με τις οποίες δουλεύω.

Οι πρωτιές στους 10 GHz και η προσπάθεια για επικοινωνία EME επιβεβαιώνουν μία σοβαρή και προσεγμένη προετοιμασία εξοπλισμού και χειριστών.

Όσο για την επιμέρους συνεργασία στο κομμάτι της προετοιμασίας και υποστήριξης, είναι απλά ένα μικρό λιθαράκι στο σύνολο.

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να βοηθήσω στη διεξαγωγή αυτής της αξιόλογης αποστολής.

73 de SW1PBH Μάνος

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες
Πάνος SV3DCX

SW1NJX είπε...

Και πάλι μπράβο, με περισσότερη τύχη την επόμενη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικο το SY9VHF. Τρεις υπέροχοι φιλοι σε ένα φοβερο σημείο περάσατε καλα και τα καταφέρατε. Ειμαστε χαρουμενοι που επικοινωνήσαμε μαζί σας. Εχετε καλούς φίλους που σας βοήθησαν.Θελατε να μαθετε.Μαθατε και κανατε ακομα πιο πολλούς φιλους. Άξιοι.

SV1LKM

SV2HWR είπε...

Το starlet παει παντουυυ

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=346583&cid=4

Ανώνυμος είπε...

συνήθως τα ΑΤΙΑ πηγαίνουν στην Πεντέλη

sv8gke είπε...

Ευχαριστούμε..ευχαριστούμε..

Εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι.Υπήρξε πολύμηνη προετοιμασία,με αρκετό κόστος τόσο σε ελεύθερο χρονο όσο και σε μαμωνά!!

Οι στόχοι που ειχαμε βάλει εξαρχής για τον αριθμό αλλά κυρίως για την ποιότητα των qsos ξεπεράστηκαν κατά πολύ.
Ο εξοπλισμός δούλεψε άψογα αλλά και άντεξε σε συνθήκες ακραίες επιτρέποντας μας να έχουμε όλα τα υλικά κατά την αποχώρηση και να μην καταστήσουμε τον Αγ.Δίκαιο χώρο ανακύκλωσης αλουμινίου.....

Όταν είδα τον 2μδη να κοιτάζει στοχαστικά τις εικόνες μέσα στο εκκλησάκι,αλλά και να κοιμάται στο αποθηκάκι με αναμένο καντήλι και πλήρη εικονοστάσι πάνω από το κεφάλι του....συγκινήθηκα τόσο, μα τόσο πολύ που ξέχασα να τραβήξω φωτό..συγκράτησα τα δάκρυα μου μέχρι την στιγμή που έκοψα το κρεμμύδι στην σαλάτα,εκεί δεν άντεξα και με πήραν τα ζουμιά!!

Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον Παντελή που για άλλη μια φορά με εξέπληξε ευχάριστα..είναι σημαντικό ένας 19χρονος να σε διδάσκει στα 40φεύγα σου..
Μοναδικός χειριστής cw με ήθος που είναι υπό εξαφάνιση στον ρ/ε κόσμο!!
Χαίρομαι που για άλλη μια χρονιά θα τον έχω στην Λευκάδα να βοηθήσει στο ΙΟΤΑ contest και στην ενδεχόμενη ενεργοποίηση του φάρου..

73 Μιχάλης

Υ.Γ κατά τον αποχωρισμό μας στο αεροδρόμιο και λιμάνι δεν υπήρξε συγκίνηση..μόνο ικανοποίηση που ξεφορτώθηκε ο ένας τον άλλο.

Ανώνυμος είπε...

εις ανώτερα του χρόνου..

ΟΑΑ

Ανώνυμος είπε...

του χρόνου;;;;

sw1iyb είπε...

Να λοιπόν που για μία ακόμα φορά η ομάδα πού μας έκανε υπερήφανος πέρσι στους Οθωνούς ξαναχτύπησε φέτος από την Κρήτη (με τις όποιες αντίξοες συνθήκες) με το εκπληκτικό νούμερο των 3.000 επαφών.
Είμαι πολύ χαρούμενος διότι πρώτον σας έχω φίλους και δεύτερον το ότι κατόρθωσα και εγώ να κάνω μαζί σας την επαφή στα 2 μέτρα έχοντας μόνο μία τριάρα σε οριζόντια πόλωση και 1 WATT!!!

Συγχαρητήρια!SV1 BJY Γιάννη
Συγχαρητήρια!SV8 GKE Μιχάλη
Συγχαρητήρια!SV2 HWR Παντελή

Είθε οι προσπάθειές σας και οι επιτυχίες σας να είναι για μας λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση!

sw1 iyb
Βαγέλης

Ανώνυμος είπε...

@ 2:38 μ.μ.
δεν πρόκειται για ΑΤΙΑ μην τρελλαθοιύμε. Αντιθέτως ένα ΑΤΙΑ είχε εμφανισθεί στην Πεντέλη με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν νακούσουν την Σάμο...

Ανώνυμος είπε...

To όνειρο του κάθε ραδιοερασιτέχνη είναι να βρεθεί σε ένα ιδανικό μερος με καλό εξοπλισμό (Κεραιες, μηχανήματα). Σας ζηλεύω που το πετύχατε και το κάνατε πραγματικότητα. Μπράβο σε όλη την παρέα.

Γκιώνης είπε...

Με αφορμή το σχόλιο του βαγγέλη και με δεδομένο οτι έχει γνωσεις επάνω στη φωτογραφία.Ενω παράλληλα ειναι καλος φίλος και ο IZR θα περίμενα λιγο πιο πολλά στην φωτογραφια της αποστολής. Δηλαδί: Βγαζετε φωτογραφίες δίπλα στον Παντελή. Ανεβήτε σε ενα σκαλάκι σε καποιο παρτέρι, σε καποιο πεζούλι. Φορεστε και δυο τρια χοντρα μπουφαν. Καπως να γινεται μια αναλογία.Και η φωτογραφία θελει την τεχνη της.
Παντως ρε γκεκα αμα ειχα διπλα μου τον παντελή και εγω καλά λόγια θα έλεγα.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΑΕΛ αντι να βρίζεις δεν κοιτάς τα χάλια σου? Ναι ειμαι ανώνυμος, ελεινός τρισάθλιος αγνωστος. Εσυ τι εισαι Φίρμα? Αντε παλικάρι μου φαε καμια μπουγάτσα να γλυκαθείς. Οσο για τους φιλους σου να τους χαίρεσε. Και του χρονου με ξαπλώστρες Αρχηγέ αποστολών Β διαλογής μπράβο σου χειριστής δεν μενει δίπλα σου. Ανθρωποδίώχτη.

Ανώνυμος είπε...

Μη σχολιάζεται τα μπλογκς σε επίσημες δραστηριότητες. Μη χαρακτηρίζεται αναγνώστες,σχολιαστές και συναδέλφους.
Παρακαλώ σας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VjiOIytmhJk

Ανώνυμος είπε...

Γιατι οι συνάδελφοι να ψάχνουν για αρχηγό? Ποιόν αρχηγό φωνάξαμε και ήρθε να βοηθήσει? Τους Αρχηγούς χορτάσαμε και τωρα τους πληρώνουμε εμεις και όλη η χώρα. Αυτοί καταστρέψανε τα όνειρά μας και το μελλον των παιδιών μας. Δεν θελουμε αλλο αρχηγούς. Φιλους ψάχνουμε και συντρόφους στις δυσκολες αυτές μερες που περνάμε. Οσοι αισθένεστε αρχηγοί καλα να περνάτε απλα σε λιγο δεν θα σας μιλάει κανένας. Εγω απλα σας το λεω εστω και ανώνυμα. Και ειλικρινά αν ο Παπαφλέσας εβλεπε την κατάντια σας θα λυπόταν για το Θούριο που εγραψε για την ελευθερία.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος παπαφλεσας ρε?

Ανώνυμος είπε...

Και τι να πω ο παπαρήγας?
Θα με περάσουν για κουμουνιστή.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο ειναι το αγαπημένο λουλούδι του ΑΕΛ?
Οι παπαρούνες.

Ανώνυμος είπε...

ρε αελ γιατι δεν λες σε ποιο μπλογκ διαβασες το μαλάκα?
ρε αελ γιατι αλλού διαβάζεις και αλλού σχολιάζεις?
ρε αελ τι εχεις να κερδίσεις υποστηρίζοντας τεκμηριωμένα αχρηστους?
ρε αελ γιατι αισθάνομαι οτι τον μονο παπα που γνωρίζεις ειναι ο παπαφούνης?

Ανώνυμος είπε...

Να δω τη ΣΙΝΤΥ με κασκόλ της Λαρισας και να φωνάζει ΑΕΛ και τι στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ήταν η τελευταία συναυλία στην οποία πήγε ο ΑΕΛ?
Οι παπαροκάδες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΛ δυστυχώς υπέπεσες σε παράπτωμα.

Ανώνυμος είπε...

Σου αρέσει ξαπλα στις καρέκλες Ε?
Ειναι τροφαντό.

Ανώνυμος είπε...

Re SV2AEL poio einai to gain tou mihanimatos otan ayto einai dipla se koyzina pitsos kai o heiristis xapla?

Ανώνυμος είπε...

Λέω κι εγώ... Άργησαν να εμφανιστούν οι ενδοπαλαμικοί παλινδρομιστές μας!...

2Μδης είπε...

Γιατί ασχολείστε με άτομα που δεν έχουν σχέση ούτε με την ανάρτηση ούτε με το θέμα;
Ο καθένας με αυτά που γράφει εκτίθεται...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τους δίνεις εσύ το βήμα Γιάννη, όπως τους δίνεις και το δικαίωμα να βρίζουν και να εξευτελίζουν άλλους συναδέλφους.
Ο Γκιώνης ειδικά, τους έχει περάσει όλους απ' του σκυλιού τον κώλο.
Άμα βγει όμως κάποιος και του κατεβάσει σχολιανά για το σόι του μέχρι τρίτης γενεάς, θα πέσει ψαλίδι γιατί ο Μήτσος είναι φιλαράκι σου.
Σε κάποιο άλλο μπλογκ που του είπανε ότι το πτυχίο το πήρε με λάδωμα, απειλούσε με μηνύσεις όπως κι εδώ παλαιότερα που είχε επιστρατεύσει και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (!) για να παρακολουθεί το μπλογκ και να πιάσει αυτούς που νόμιζε ότι τον καταδίωκαν.
Το μόνο που δεν ξέρω, είναι πότε θα βρεθεί κανένας αρκετά τρελός για να τον στείλει οριστικά στον γέρο διάβολο μαζί τους υπόλοιπους καλοθελητάδες που βρωμίζουν και το παρόν ιστολόγιο και τον χώρο του ραδιοερασιτεχνισμου.
Μέχρι τότε όμως, μην απορείς για τα χάλια που παρουσιάζει το μπλογκ σου και για το ότι δεν μπορεί να σταθεί μια σοβαρή ανάρτηση χωρίς να διανθιστεί με κάθε λογής κακοήθειες, ανοησίες, βωμολοχίες και κυρίως απαξίωση.
Απαξίωση για την σοβαρή δουλειά που προσπαθείς να κάνεις με τις αναρτήσεις σου.
Αν λοιπόν δεν σέβεσαι αυτούς που βρίζονται από τον "συρφετό", σεβάσου τουλάχιστον τον δικό σου κόπο.
Θυμήσου.
Εσύ φέρεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τα χάλια που παρουσιάζει το μπλογκ σου.
Κανένας άλλος.

Lupus canis (ένας από τους πολλούς).

Γκιώνης είπε...

Καλα δεν το πιστεύω οτι με αγαπάς ακόμα και ελεγα που εχει χαθεί αυτός ο παλιόλυκος. Χαρηκα για τα καλά σου λόγια. Και εγω σε εχω σε εκτίμηση. Προσπαθείς και εσυ να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Καλα κανεις και καλα να περνάς. Μη χαθούμε εεεε? Να γραφεις εδω για να αναίβει λιγο το επίπεδο ρε παιδί μου που το εχουμε τοσο ανάγκη.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

ψυχιατρος τα εχει δει αυτα τα σχολια?

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που δεν ξέρω, είναι πότε θα βρεθεί κανένας αρκετά τρελός για να τον στείλει οριστικά στον γέρο διάβολο μαζί τους υπόλοιπους καλοθελητάδες που βρωμίζουν και το παρόν ιστολόγιο και τον χώρο του ραδιοερασιτεχνισμου

F/SV1NZX Alex είπε...

Μου αρεσει που υποτιθεται εδω συγχαιρουμε ενα ωραιοτατο DX-ped και, λιγο να ακουστει κατι ασχημο, γινεται της...

Τελος παντων.. ΟΑΑ στο επομενο DX-ped θα παω με το JT ανα χειρας να δουλεψουμε - Ηδη μετραω 3 με το 8JXX2 εδω ;) Αλλα, μπορω να πω συγχαρητηρια στα παιδια κ στον Κωστα για το ΕΜΕ :)

Παντως, τι καλουσα, τι MS προσπαθουσα να στειλω.. τιποτα.. ατυχια δυστυχως..την επομενη φορα !

73

Ανώνυμος είπε...

να επιληφθεί κάποιος ψυχίατρος για τα παραπάνω ?

Ανώνυμος είπε...

To Linear πού όλοι θα ζήλευαν.

http://www.mastercare.gr/products/Zanussi_ZCE_560_MW_50_cm-567-81.html

Καλη επιτυχία στις επαφές σας.

Ανώνυμος είπε...

Για να σοβαρευτούμε:
to whom it may concern:
Mode Threshold Comments
S/N
----------------------------------
CW -18 dB Best human operators
JT65B -24 Koetter-Vardy (KV) decoder
JT65B -27 Avg of 3 transmissions, KV decoder
JT65B -28 Deep Search
WSPR -29
WSPR -32 Avg of 3 transmissions
http://degood.org/wspr_intro.pdf

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν είχατε ψηφιακά??

ΚαθαROS πROSανατολισμός στο πROSτυχο cw??

Σας κόβω την καλημέρα..

sv8gke είπε...

CW -18 dB Best human operators
JT65B -24 Koetter-Vardy (KV) decoder
JT65B -27 Avg of 3 transmissions, KV decoder
JT65B -28 Deep Search
WSPR -29
WSPR -32 Avg of 3 transmissions

ξέχασες τα πιο σημαντικά....

msn -50 db
google talk -55db
skype -65db
cosmote -100db (χρέωση 0,10 ευρω το λεπτό)

2Μδης είπε...

Δηλαδή να μην το συνεχίσω το interface???

sv8gke είπε...

Πας καλά;;

Τι interface και μπλε μουλάρια;;

To router είναι υπεραρκετό και μια γραμμούλα 8άρα τουλάχιστον!!

Ανώνυμος είπε...

κουάξ?

Ανώνυμος είπε...

Μην επικαλείσθε το όνομα αυτού και το επιφώνημα αυτου επί ΜΑΤΑΙΩ!

Ανώνυμος είπε...

Να το τελειώσεις το interface και να σε δούμε επιτέλους στον καταράκτη (waterfall) μας . Τα -50 db στην Cosmote που δίνει ο Μιχάλης τα προορίζει για μουσαντένιους ραδιοερασιτέχνες (μη μου ζητήσετε λεπτομέρειες) ενώ τα db που σημειώνονται παραπάνω είναι αληθινά.
6146

Ανώνυμος είπε...

ναί, λες και τα JT65 και WSPR δεν ειναι για μουσαντένιους ραδιοερασιτέχνες

Ανώνυμος είπε...

6146 for you!

SV NEA τεύχος 123 σελιδα 30

Υπήρχε δίκτυο ηλεκτρικής παροχής και είχαμε πρόσβαση στο ιντερνετ,παρόλο που η σύνδεση ήταν πολύ αργή-αρκετά γρήγορη για τον N0UK- Logger!

...η ασταθής μας σύνδεση μας επέτρεπε να ενημερώνουμε το ημερολογιο επαφών καθημερινά και να "σποτάρουμε" την θέση μας στο JT65 EME LOGGER tou N0UK!

73
ο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

@ 6146

please add my call to the database ;)

γιατί άραγε?

Ανώνυμος είπε...

Κουαξ κουαξ

Ανώνυμος είπε...

Απευθύνομαι στον κ. Αναλογικό:
Δεν έχω εμπειρία από ΕΜΕ επικοινωνίες. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρατε κατά την οποία κάποιος ενημερώνει παράλληλα και μία βάση πληροφοριών πείτε μου - εφόσον το γνωρίζετε - τι στάση κρατά η ARRL; Αν δεν κάνω λάθος παλιά τις κατέτασε σε ξεχωριστή κατηγορία. Εφόσον αυτό συνεχίζεται και οι επαφές αυτές γίνονται δεκτές από την ARRL στη συγκεκριμένη κατηγορία (εκτός αναλογικών cw), προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να συυμετάσχω μελλοντικά.

Όσο για το please add my call to dbase εάν γίνεται κατά τις ως άνω επαφές (dig. EME) αφορά και το παραπάνω ερώτημα μου. Όμως στις ας έρθουμε στις επίγειες εοαφές δεν έχετε ακούσει πολλούς που ζητούν να τους αναγγείλεις στο κλάστερ; Ή άλλους που αναγγέλουν τον εαυτό τους; Της επαφές που γίνονται μέσω πληροφόρησης από κλάστερ δεν τις θεωρείται έγκυρες;
6146

Ανώνυμος είπε...

6146

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα,δεν έχω πρόβλημα με τις ψηφιακές διαμορφώσεις αν και προσωπικά εμένα με βρίσκουν αδιάφορο.

Πρόβλημα έχω με τις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να πετύχουν ένα πλασματικό qso μεγάλη μερίδα των χρηστών.

Η ανακοίνωση του qrg δεν είναι κακό,είθιστε στις υψηλές συχνότητες και ειδικά στις επίγειες επικοινωνίες καθώς ο άλλος έχει να σκανάρει εκτός από όλη την μπάντα και 360 μοιρες στον ορίζοντα.

Το πρόβλημα είναι όταν ανταλλάσσονται online πληροφορίες κατά την διάρκεια του qso,και όταν ζητώντας να μπεις στην βάση δεδομένων του προγράμματος εξασφαλίζεις ότι ο άλλος τσιμπώντας μόνο 2 γράμματα από το διακριτικό σου θα έχεις την επαφή.
Αν όλο αυτό το σκηνικό σε καλύπτει προχώρα ακάθεκτος.Με μια 8ελ κ 100 βατάκια θα πάρεις το dxcc.

Για να γίνω πιο σαφής..
Αν εσύ αποφασίσεις αύριο να κάνεις εμε ψηφιακές επικοινωνίες αποφεύγοντας τις παραπάνω πρακτικές θα απογοητευθείς,δεν δουλεύει random το όλο σύστημα.Αν δεν πείθεσαι για αυτά που σου λέω κάνε λίγο κουρτίνα στα εμε λογγερ και τσατ και θα δεις το στήσιμο της επαφής πως γίνεται.

Το ζητούμενο δεν είναι αν η arrl εγκρίνει αυτου του είδους επικοινωνίες,είναι αν εσύ μέσα σου τις εγκρίνεις και είσαι όλο χαρά για το new one που απέκτησες κοροιδεύοντας τον ίδιο σου τον εαυτό.

Και για να μην μπερδευόμαστε,αλλο αναγγελία qrg,άλλο το sked καί άλλο η online ανταλλαγή πληροφοριών που διευκολύνουν το qso.

Πρακτικές ανάλογες θα βρεις και στα hf και παντού,συνάδουν όμως με το ραδιοερασιτεχνικό πνεύμα?

73
Αναλογικός

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
sv8gke είπε...

Φίλε 6146..
ΑΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ;;

Απάντησε 3 φορές ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ και θα σε συγχωρέσουμε!!

Τελικά μας βγήκαν μπόλικοι οι αναλογικοί!!

sv8gke είπε...

Ρε τι έπαθα....έγραφα μαζί με τις εκκενώσεις βόθρων!!

Ανώνυμος είπε...

οκ..., αλλά συγνώμη το "πνεύμα του ραδιοερασιτεχνισμού" είναι να δοκιμάσεις ένα σύστημα ή μια συσκευή που υλοποίησες (πειραματισμός)επομένως κάθε είδους sked, εφόσον σου δίνει δεδομένα προς αξιολόγηση, είναι θεμιτό ή να ανταγωνιστείς τον κάθε εντελώς άγνωστό σου για τις χώρες "που έχείς κάνει" παραπάνω ενώ, εκείνος επειδή ίσως είχε απλά τα παραπάνω "μαρούλια" μπορεί και να τις έκανε χωρίς να ξέρει καν τι είναι κονέκτορας;

Κατανοείστε ότι, ότι "ενθουσιάζει" τον καθένα δεν είναι υποχρεωτικό να ενθουσιάζει και κάποιον άλλο. Οτι βρίσκει προκλητικό και ενδιαφέρον κάποιος δεν είναι υποχρεωτικό να το βρίσκει και κάποιος άλλος.

Το να πειραματίζεσαι, να τεκμηριώνεις μια έρευνα που έκανες και να τη δημοσιοποιείς είναι απόλυτα θεμιτό και συνηθίζεται, το να προσπαθείς ομως να απαξιώσεις την ασχολία ή εργασία των άλλων (τις περισότερες φορές ως μέσω ανάδειξης της δικής σου ή του "εγώ" σου) όχι είναι απλά ενοχλητικό προς τους άλλους (και εκεί είναι το παράξενο σε όλους αυτούς τους σκυλοκαυγάδες εδώ μέσα μεγάλοι άνθρωποι και κανέναν σας δε σας απασχολεί που γίνεστε απλά -αλλά ξεκάθαρα- ενοχλητικοί) αλλά, στην ακραία του μορφή, οδηγεί και σε φαινομενα κάποιος επανηλειμένα να επαναλαμβάνει πόσο τη βρίσκει να εκθέτει ανθρώπους, να βλέπει ανθρώπους να εκτίθονται, να δίνει τα τεχνικά μέσα (όπως μια σελίδα στι νετ) και να βοηθάει να εκτιθονται ενώ ταυτόχρονα απορεί γιατί κανείς δε τον πέρνει σοβαρά.

Πρώτα φυσικά κρινόμαστε σαν άνθρωποι και μετά σα "ραδιοερασιτέχνες". Αν κάπιοι από εμάς σαν άνθρωποι και επιστήμονες δε κατάφέραμε και πολλά καλό είναι να μάθουμε να ζουμε αξιοπρεπώς με αυτό και απλά να μην ενοχλούμε.

Εχει δυστυχώς επικρατήσει στο χώρο μας μια εντελώς στρεβλή εικόνα για την έρευνα και κάτω από ποιες προυποθέσεις μπορεί να καταστεί γόνιμη (οι σημαντικότερες από αυτές είναι η ελευθερία και η συνεργασία).

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε φίλε
14 Ιουλίου 2011 1:31 μ.μ.

σε παρακαλώ διάβασε μια φορά τι έγραψες και εαν καταλάβεις πεστο και σε'μας που δεν καταλάβαμε.

Ανώνυμος είπε...

αν ήθελα να γίνω ενοχλητικός θα σου απαντούσα ένα ξερό "αναμενόμενο" αλλά τι θα κέρδιζα;

θα με έκανε πιο μάγκα αυτό γέρο άνθρωπο;

Θα με ανέβαζε να απαντήσω κατι "εξυπνακίστικο" σε κάποιον που δε γνωρίζω καν;

Αυτό προσπαθούνε, μάταια, να σας εξηγήσουν όσοι παραπονιούνται για τα όσα διαδραματίζονται εδώ μέσα ένώ ταυτόχρονα προβάλεται σα "ραδιοερασιτεχνικό" blog.

Εκεί γίνεστε "εχθρικοί" σε ΟΛΟΥΣ τους ραδιοερασιτέχνες και όχι επειδή φτιάξατε ενα καλό κύκλωμα ή κανατε μια εντυπωσιακή αποστολή.

Να τα "συζητάγατε" όλα αυτά χωρίς το ραδιοερασιτεχνικό περίβλημα ούτε θα απασχολούσε κανέναν.

2Μδης είπε...

Μάλλον κάποιοι απαντούν στα απωθημένα τους!

Δεν σε αναγκάζει κανένας να διαβάζεις εδώ.

Αλλά επειδή θα πρέπει να μας πείσεις ότι είσαι καλοπροαίρετος και δεν γράφεις εκ του πονηρού (ούτε βρίζεις όπως στο σχόλιο που έσβησα παραπάνω) για πες μου σε παρακαλώ:
Πρότεινε μου μια ραδιοερασιτεχνική σελίδα που βρίσκεις αποδεκτή στο διαδίκτυο. Μία, σε παρακαλώ!

Εκτός αν δεν αποδέχεσαι καμία…

Ανώνυμος είπε...

εεεετσι συνέχισε, μια χαρά, τους έπεισες όλους τώρα.

sv8gke είπε...

............Εκεί γίνεστε "εχθρικοί" σε ΟΛΟΥΣ τους ραδιοερασιτέχνες και όχι επειδή φτιάξατε ενα καλό κύκλωμα ή κανατε μια εντυπωσιακή αποστολή.......


Καταρχήν να σε ευχαριστήσω που θεωρείς την αποστολή μας εντυπωσιακή..αν και δεν θα το έλεγα,θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Σίγουρα όμως ήταν μέσα και πιο πάνω από τα πλαίσια που προανήγγειλε σε αντίθεση........

Προς τι λοιπόν η γενικότητα,ο πληθυντικός και η ταυτιση επώνυμων με ανώνυμα σχόλια;;

Σε ενοχλούν οι ανώνυμοι;; γιατί βγάζεις τον πόνο σου ανώνυμα;;

Τράβηξες ζόρι σε προηγούμενη ανάρτηση με ανώνυμο σχόλιο;; τι δουλειά έχεις σε αυτήν λοιπόν;;

Μήπως απώτερος σκοπός είναι να απαξιώσεις την προσπάθεια μας και το όποιο αποτέλεσμα της;;

Μήπως είσαι μέλος κάποιας αντίστοιχης αποστολής και δεν νιώθεις καθόλου περήφανος γιαυτό..

Σταμάτα λοιπόν να κατηγορείς αυτούς που γράφουν ανώνυμα γιατί είσαι ένας από αυτούς...ο χειρότερος θα έλεγα!!

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη απεταξάμην, απεταξάμην, απεταξάμην (δεν λέω τι για να μη σε στεναχωρήσω επειδή είσαι καλός άνθρωπος).
Διάβασα και της εξηγήσεις που δόθηκαν για ΕΜΕ από τον συνάδελφο Αναλογικό και προσωπικά εφόσον είναι παραδεκτή τακτική από την ARRL δεν έχω αντίρρηση μελλοντικά να την χρησιμοποιήσω επίσημα. Δλδ δεν θα δηλώνω ότι πχ έκανα ΕΜΕ αλλά ότι έκανα ΕΜΕ με ψηφιακά. Οι Η/Υ έχουν εισέλθει στην καθημερινότητα μου ανεπιστρεπτί. Ευχαριστώ για τις εξηγήσεις αλλά και τις απόψεις σου. Πάντα μαθαίνουμε κάτι.

Είναι αλήθεια όμως ότι στο παρόν ιστολόγιο και σε αμοιγώς ραδιοερασιτεχνικά θέματα συχνά γίνονται αναρτήσεις από αγνώστους εκτός θέματος, χωρίς να ευθύνεται ο οικοδεσπότης. Επειδή δεν ψάχνω τα διάφορα μπλογκ εάν βρω κάποιο ελληνικό μπλογκ αμοιγώς ραδιοερασιτεχνικού χαρακτήρα θα σας ενημερώσω. Από τα ξένα θα σας σύστηνα ανεπιφύλακτα το μπλογκ του συναδέλφου G4ILO Julian αν δεν είχε σταματήσει να το ενημερώνει λόγο σοβαρής ασθένειας. Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις του βέβαια. Ολόψυχα του εύχομαι περαστικά και πολύ δύναμη για να τα βγάλει περα.
6146

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον υπάρχει σχετική άγνοια για το πώς λειτουργούν αυτά τα λογισμικά. Καλό είναι να διαβάσουμε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνουν την επαφή, για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη και να μην μένουμε στο "τι έχουμε ακούσει".

Στο διαδίκτυο υπάρχει αρκετό υλικό.

Γκιώνης είπε...

Interface ετοιμο αλλα δεν πληρωσα ΟΤΕ και εχω αλλα προβλήματα συνδεσης. Καλο θα ηταν να βγαλουμε μια λιστα με πλατειες που εχουν FREE WIFI μπας και δουμε κανενα καταραχτη. Οποιος μπορει να βοηθησει θα ηταν χρήσιμο.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

6146 ελπίζω να εισαι καλά και χαίρομαι που σε διαβάζω καιρο ειχα να σε δω τριγυρω.

Γκιώνης

ΑΑΣ Τα παραπανω σχόλια ειναι σχετικά με τον αριθμό εγκρισης της επιτροπής λογοκρισιας με αρ.Πρωτ. 34232/123211, ενώ φέρουν υπογραφές εγκρισης απο τουλάχιστων τρεις αναγνωστες του μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
2Μδης είπε...

Μια του κλέφτη...
Δυο του κλέφτη...
...

Ανώνυμος είπε...

Καλό καλοκαίρι Γκιώνη και σε όλους που διαβάζουν εδώ.
Δυστυχώς οι τελευταίες παρατεταμένες ζέστες φαίνεται οδήγησαν κάποιον/κάποιους να ξεπερνούν τα όρια ηθικής και σεβασμού των άλλων αναγνωστών λυπάμαι (βέβαια αυτό το φαινόμενο μάλλον δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη ζέστη και μάλλον προσβλέπει στο να εκτρέπει από τις ραδιοερασιτεχνικές συζητήσεις).
6146

Ανώνυμος είπε...

Να το πούμε αλλη μια φορά μπας και το εμπεδώσουμε,

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ MODES

σίγουρα έχουν και αυτά το ενδιαφέρον τους,άσχετως αν τα προτιμούμε η όχι.
Με τις πρακτικές έχουμε πρόβλημα που στήνουν την επαφή και που γίνεται κατά συρροή μέσα απο τα τσατ κλπ κλπ.

Αν η ανησυχία μας είναι αν εγκρίνει αυτές τις πρακτικές η μητέρα όλων arrl..ΟΧΙ δεν τις εγκρίνει.

Παρακαλείσθε να διαβάζεται με τα μάτια και όχι με τις πατούσες όπως είχε πει εύστοχα πριν καιρό ο διαχειριστής του παρόντος χώρου.

ο Αναλογικός

δεν με λένε Δημήτρη για όποιον θέλει να γίνει ανάδοχος μου..

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vMb5DGr_SJ0

Φιλια πολλά

Αρ.Πρωτ/123434/232011
ΕΕΛ:78765785/3
Εξη υπερ Τεσσερις κατα

Γκιώνης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vMb5DGr_SJ0

Φιλια πολλά

Αρ.Πρωτ/123434/232011
ΕΕΛ:78765785/3
Εξη υπερ Τεσσερις κατα

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τέλιωσα την πρωινή προσευχή μου.

Μια χαρά τα λέει ο Πετράκης ....

http://iloapp.sm2cew.com/blog/blog?Home&post=23

Αναλογικός

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Βασικα ο Πετρακης sm2cew λεει βλακειες...Εχει δωθει επαρκης τεκμηριωση απο τον joe taylor πανω στο ζητημα και ο οποιοσδηποτε με βασικες γνωσεις πανω στην θεωρια της πληροφοριας,τηλεπικοινωνιες κτλ. μπορει να το καταλαβει αυτο.

http://physics.princeton.edu/pulsar/K1JT/K1JT_eme2006_2.pdf

73 de sw1ixp

takis perreas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
takis perreas είπε...

Κώστα μαζί γράφαμε!
Το φουρνάκι σου είναι έτοιμο και συσκευασμένο!
Αν είναι καλό παιδί Γιάννης, θα του φέρω και αυτού ένα!

takis perreas είπε...

Έκανα λάθος στο "αντίστροφα"
"αντίστροφα" της ευκολίας ή
"ανάλογα" της δυσκολίας

Εντάξει ρε φίλε "αναλογικέ", τα έχουμε πει αυτά.
Ένας σταθμός ασυρμάτου θα πρέπει να έχει 4 το πολύ συνδέσεις.
Μία κάθοδο κεραίας
Μία τροφοδοσία
Ένα χειριστήριο
και Ένα μικρόφωνο
Τέλος!!!
Αφού όλοι μας το βλέπουμε ότι έχει συμβεί (υποβοηθούμενη με Ιαπωνέζικα "μικρόβια") μετάλλαξη του χόμπι από ραδιοερασιτεχνισμός σε ραδιοχειρισμός!
Την επαφή να κάνει, την κάρτα (την κάρτα! την κάρτα!) να πάρει κι ας το έχει επιτύχει μέσω των 600Ωμ!
Σε λίγο θα αρχίσει να μετρά το Echolink DXCC και σειρά θα έχει το D-Star!

Δεν υπάρχει όμως λόγος να αναλώνεσαι σε εξηγήσεις και νουθεσίες.
Τα επιτεύγματα του καθενός μας είναι προσωπικά και πάνω απ' όλα δίνουν χαρά σε ατόν που τα πέτυχε!
Η χαρά αυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη της ευκολίας επίτευξης της!

Ανώνυμος είπε...

http://www.arrl.org/dxcc-award-information
"There are other modes not recognized by DXCC. How do they apply?-

Modes such as PSK-31, G-Tor, Pactor, JT44 etc are digital and count for DXCC as RTTY. SSTV and other voice modes count as Phone for DXCC."

φαίνεται ότι μετρά ως RTTY
Αυτά ως γενική παρατήρηση. Για τις πρακτικές τώρα, σημειώστε ότι και στον προ ψηφιακό κόσμο γινόντουσαν απατεωνιές. Πχ έκανε κάποιος τον dx σταθμό με... διακριτικό φίλου του. Άλλος ακούει μέσω... webradio και απαντά με εκπομπή κλπ. Κάποιες κλεψιές νομίζω γίνονταν και θα γίνονται, επαφίεται στον πατριωτισμό και την ιδιοσυγκρασία μας.
Επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν μία βάση πληροφοριών και αλγορίθμους για άντληση στοιχείων αυτό δεν απαξιώνει τον ραδιοερασιτέχνη που δεν χρησιμοποιεί αυτή την δυνατότητα και δεν είναι σωστό να δαιμονοποιείται και να καταδικάζεται ο ψηφιακός κόσμος βάσει πρακτικών που χρησιμοποιούν κάποιοι. Μπορείτε κάλλιστα να μην χρησιμοποιείτε JT προσωπικά. Πιστεύω μπορούμε να μην συμφωνούμε και κάλλιστα να είμαστε φίλοι και να απολαμβάνουμε τη χαρά του ραδιοερασιτεχνισμού επιλέγοντας με τι θα ασχοληθούμε. Σήμερα ζούμε στην ψηφιακή εποχή, ίσως κάποιοι νεο-λουδίτες να έχουν επιλέξει να μην χρησιμοποιούν καθόλου Η/Υ στο shack δεκτόν. Εγώ έχω επιλέξει την χρήση Η/Υ και ψηφιακών εκπομπών, κατανοώ τα λεγόμενα του SM2CEW και θα τα ξανασκεφτώ όσα γράψατε εφόσον η ARRL αποκλίσει το JT.
Νομίζω ότι προσωπικά δεν έχω να πω κάτι παραπάνω γα αυτό θέμα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
6146

Ανώνυμος είπε...

Τάκη ευχαριστώ η τελευταία πρόταση σου είναι η πεμπτουσία του θέματος:
"Η χαρά αυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη της ευκολίας επίτευξης της!"
Κώστα ευχαριστώ και εσένα για τις εξηγήσεις του κ. Taylor.
6146

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω οτι διαφωνούμε κάπου,εξάλλου απόψεις ανταλάσουμε και όχι καντήλια!

Συμφωνώ ότι η πουστιά γινόταν και προ ψηφιακής εποχής και εξακολουθεί να υφίσταται.

Προσωπικά εγώ έχω περάσει από τον χώρο των ψηφιακών διαμορφώσεων και δεν βρήκα κανένα ενδιαφέρον,αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για τα σκουπίδια.

Είμαι υπέρμαχος του jt και οποιασδήποτε άλλης διαμόρφωσης εφόσον το qso είναι καθαρό και δεν επεμβαίνουν αλλοι παράγοντες όπως η βάση δεδομένων η η ονλαιν ανταλλαγή.

Αυτά και καλό καλοκαίρι σε όλους,με τέτοια ζέστη ακόμη κ το πισι θα αρνηθει να παίξει ψηφιακά,πάμε για καμιά βουτιά να ηρεμήσουμε!

73 Αναλογικός

ΥΓ ο Πετράκης είναι ο Ευαγγελιστής της Σουηδίας

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε αναλογικέ με τα σενταμπλεγια και τις αηδίες.

Εγώ γουστάρω να βγαίνω ψηφιακά που είναι και 300 φορές πιο ευχάριστα.

Digital

Ανώνυμος είπε...

Τωρα τελευταία βλέπω πολλούς που κανουν χρηση E' coli nk με το κινητό τους. Τις επαφές και το λογκ βιβλιο ενημερώνεται αυτοματα απο τον πάροχο?

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορει καποιος χωρις γνωσεις υπολογιστη να σποτάρει μια συνομιλία. Ειναι εφικτο μεσο τηλεφώνου?
Για ΕΜΕ επικοινωνίες ειναι απαραίτητο το φεγγαρι?

Ανώνυμος είπε...

16 Ιουλίου 2011 11:43 μ.μ

Καλή ερώτηση και θα την παω λιγο παραπέρα. Απο εχθες εχουμε ενα πανέμορφο φεγγάρι. Οποιος ξερει ας στειλει ινφο για την πανσέληνο σε σχεση με τις ΕΜΕ επικοινωνίες. Σε ποιες φασεις του φεγγαριού εχουμε καλύτερες επαφές?

Περιεργος

Ανώνυμος είπε...

Για ψηφιακά ΕΜΕ δεν απαιτείται καν φεγγάρι.

takis perreas είπε...

"Για ψηφιακά ΕΜΕ δεν απαιτείται καν φεγγάρι".

Έγραψες!!!
Χα! Χα! Χα!

Ανώνυμος είπε...

παντως εγω μετα τις χθεσινες δοκιμες που εκανα στο echolink μεσω κινητου θα τα βαλω ολα αγγελια και θα κρατησω το κινητο μου
log τι ειναι log?
σς1ξγς

Ανώνυμος είπε...

α. Για τη χορήγηση ειδικού διακριτικού κλίσης, μικρής
διάρκειας μερικών ημερών (μέχρι και 15 συνεχόμενες
ημέρες), σε μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες, 10 €, ως
τέλος λειτουργίας.

β. Για τη χορήγηση ειδικού διακριτικού κλίσης, μικρής
διάρκειας μερικών ημερών (μέχρι και 15 συνεχόμενες
ημέρες), σε ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους, 30 €, ως
τέλος λειτουργίας.

γ. Για τη χορήγηση ειδικού διακριτικού κλίσης, μικρής
διάρκειας μερικών ημερών (μέχρι και 15 συνεχόμενες
ημέρες), σε ομάδες ραδιοερασιτεχνών, 10 €, ως τέλος
λειτουργίας, πολλαπλασιασμένο με τον αριθμό των
μελών που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο ραδιο−
ερασιτεχνικό γεγονός.

takis perreas είπε...

Τόσα τους λείπουν?
Άντε να δω, έως που θα φτάσει η σοσιαΛηστεία τους!

Ανώνυμος είπε...

Ta tselemprities tha plironoun?

Ανώνυμος είπε...

Να τι μπορεις να παθεις στα ψυφιακά.

http://www.gadgetfreak.gr/?p=53513

Ανώνυμος είπε...

free-wifi.gr
ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε φίλε μου. Κάνουμε ψηφιακά και από την παραλία. Δεν είμαστε δεινόσαυροι.

Ανώνυμος είπε...

Στη παραλία όμως θελει ξαπλώστρα και ομπρελα να τα προσέχεις αυτά. Για καλο και για κακο φορα και μπρατσακια. Μην αποροφηθεις με τους καταράκτες και σε φαει το κύμα. Χαιρομαι που δεν εισαι σαν τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Τι αντηλιακό χρησιμοποιήτε για τα ψηφιακά στην παραλία?

Ανώνυμος είπε...

30+ βαθμό προστασίας. Οι ψηφιακοί χειριστές προσέχουμε δεν έχουμε δέρμα δεινοσαύρου όπως είπα.

2Μδης είπε...

Ρε Gkeκα!!! Σκουριασμένο είναι το κλειδί σου και ακούγεται έτσι;;;

http://www.youtube.com/watch?v=NtG5ZrbECek&feature=related

Γκιώνης είπε...

Τα αθροιτικά του ειναι ρε Γιάννη. Γιαυτο το γυρισε στα ψηφιακά.

Γκιώνης

Αρ.Πρωτ.36763536/11029
Αρ.Εγκρ. 1256724/35

Γκιώνης είπε...

Καπου άκουσα οτι απο 1 Αυγούστου θα θέλω και χαρτόσημο για το σχόλιο?

2Μδης είπε...

Ναι, αλλά με αναδρομική ισχύ από Ιούνιο. Για να επαληθευτεί και ο στόκος που έγραφε ότι "τα τσιμπάω ζεστά" από το blog...

Γκιώνης είπε...

Το ξερεις οτι οι Guest Star χειριστές θα υπάγονται στο υπουργείο πολιτισμού και θα απαλλάσονται απο επιβαρύνσεις κατα την σημμετοχή τους σε ειδικα διακριτικά? Καθε ειδικό διακριτικό θα φιλοξενεί τοσους Gust Star με βαση το αθροισμα των χειριστών δια 3,14(π) επι την τετραγωνική ριζα του δωδεκα(12) που ήταν και οι απόστολοι.
Για ειδικά διακριτικα τα οποία θα δινονται για αρχαιολογικούς χώρους τοτε υπεύθυνο ειναι καθαρά το υπουργείο πολιτισμού και το Εθνικό Συμβούλια Αρχαιοτήτων χωρίς καμία επιβάρυνση και με επιδότηση απο το υπουργείο πολιτισμού.

Γκιώνης

Αρ.Πρωτ.36763536/11029
Αρ.Εγκρ. 1256724/35

sv8gke είπε...

Καλά το κλειδί σε μάρανε;; δεν βλέπεις την βελόνα από το ντιμπίμετρο που πάει να βγεί έξω από το ράδιο;;

Αμα είσαι qrp την νιώθεις αυτή την χαρά..25 βατάκια στην έξοδο του ts 2000 είναι μόνο!!

Ανώνυμος είπε...

Με 25 το οδηγείς το Linear?

Ανώνυμος είπε...

Τι συμβαίνει όταν εχουμε Πανσέληνο και τον Ερμη ανάδρομο ενω η Ἅφροδιτη ειναι στον Ταυρο?
Ο γκει ραδιοερασιτέχνης κανει ΕΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

"Ακόμα κι ένας ραδιοερασιτέχνης με πρόθεμα SW μπορεί να λάβει μέρος στο πρόγραμμα SOTA, δουλεύοντας όμως μόνο στις μπάντες που του επιτρέπει η άδειά του και όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία." ατυχής και απαξιωτική(;) έκφραση από εξειδικευμένο στην βραβειοδοσία ραδιοερασιτέχνη. Ας την διορθώσει μιας και διαβάζει εδώ αλλά δεν επιτρέπει ανώνυμες δημοσιεύσεις εκεί.

F/SV1NZX - Alex είπε...

Χμμ θα σκεφτω να γραψω κατι σε μπλογκ και να γυρισω Ελλαδα για 5 μερες.. γι'αυτό σκονταφτα παντου;

Αιντε καλα.. πισω στην Γαλλια τωρα..

73

Ανώνυμος είπε...

που φτασαμε.. να μας απαξιωνει και ο cdy ...

Ανώνυμος είπε...

και που είσαι ακόμα, όπου νάναι μπορεί να αναλάβει και τα βραβεία σοτα...