Κυριακή 1 Απριλίου 2012

SX1USS

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη ενεργοποίηση του Θωρηκτού Αβέρωφ από ραδιοερασιτέχνες τον περασμένο Δεκέμβριο, μια νέα ενεργοποίηση πολεμικού σκάφους θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Enterprise του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο θα καταπλεύσει στον Φαληρικό όρμο τις προσεχείς ημέρες για εθιμοτυπική επίσκεψη. Το USS Enterprise ναυπηγήθηκε το 1957 και εντάχθηκε στην δύναμη του αμερικανικού ναυτικού το 1962. Τον Δεκέμβριο πρόκειται να παροπλιστεί λόγω παλαιότητας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων κατά την διάρκεια ελιμενισμού του στον Πειραιά θα γίνει γιορτή στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι των κομμάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, εκπρόσωποι εθελοντικών σωματείων ενταγμένων στην ΓΓΠΠ, μεταξύ αυτών και αντιπροσωπεία της ΕΕΡ.

Ο χώρος ασυρμάτου που θα ενεργοποιηθεί με διακριτικό SX1USS βρίσκεται στο πρώτο υπόστεγο και δυστυχώς δεν θα είναι επισκέψιμος από το κοινό (όπως στο Αβέρωφ) παρά μόνο σε όσους έχουν διαπίστευση. Λόγω μεγέθους το αεροπλανοφόρο δεν θα εισέλθει στο λιμάνι αλλά θα αγκυροβολήσει ανοιχτά στο Φαληρικό όρμο και η διακίνηση πληρώματος και επισκεπτών θα γίνεται με βοηθητικά σκάφη και λάντζες. Εξού και πρέπει να εκδηλωσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν. Πληροφορίες στον Σωτήρη SV1HER το αργότερο μέχρι σήμερα το βράδυ 1 Απριλίου 2012! Δυστυχώς μένουν ελάχιστες μέρες και πρέπει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστεύσεων.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα οι εκπομπές του USS Enterprise θα διαρκέσουν για δυο μόνο εικοσιτετράωρα. Ενώ οι γενικότερες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ομιλίες ανώτατων αξιωματικών της στρατιωτικής ηγεσίας και χαιρετισμούς αρχηγών κομμάτων όπως της γενικής γραμματέος του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, του Αλέξη Τσίπρα και άλλων. Επόμενο είναι το γεγονός να πάρει διαστάσεις και να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας: Άλλη μια ευκαιρία για τους ραδιοερασιτέχνες να αναδείξουν τον ραδιοερασιτεχνισμό στο ευρύ κοινό. Μπράβο!

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=186324

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/03/2012_435069



13 σχόλια:

takis perreas είπε...

Έλα, δεν το πιστεύω!
Έλα, δεν το πιστεύω!!
Έλα, δεν το πιστεύω!!!

SV1NJX είπε...

qsl manager ποιος θαναι;

2Μδης είπε...

Δεν πρόλαβα να ρωτησω... Πάρτε τον Σωτήρη να τον ρωτήσετε!

Γκιώνης είπε...

Αναμνηστικές πλακέτες και CD με τις ομιλίες θα δωθούν μετά την εκδήλωση.

Γκιώνης

SV1NJX είπε...

Μήπως το R1 το πήραν οι πεζοναύτες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο pile up?

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να πάμε στο αεροπλανοφόρο φορόντας μάλινες κουκούλες;

SV4PBH Manos είπε...

Ζήτω η μέρα της παραπληροφόρησης!!!

Καλό μήνα!

Ας δούμε κάποιες πληροφορίες τις οποίες καλό θα ήταν να τις ελέγξουμε....

- "SX1USS"

- "Ανακοινώσεις ΕΕΡ 1 Απριλίου 2012"

...5 Όπως πληροφορούμεθα από έγκυρες πηγές, το Υ.Υ.Μ.Δ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται σύντομα να εισηγηθεί μέσω πολυνομοσχεδίου την καθιέρωση ειδικού τέλους για τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες ύψους 150 ευρώ ανά κεραία με τριετή διάρκεια. Θα εξαιρούνται μόνο οι κεραίες τύπου rubber duck.

6. Επειδή περισσέυει κάποιος αριθμός πλακετών στην παραγγελία για την εκδήλωση στο Αβέρωφ το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ρ. αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν την μοναδική αυτή αναμνηστική πλακέτα σε περιορισμένο αριθμό μελών που θα στείλουν σήμερα e-mail στην διεύθυνση SZ100A@raag.org. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
...


- "R-1 τέλος"

- "Dx pedition στη Γαυδοπούλα!!" καθώς επίσης και "εδώ"

- "Cushcraft R-8 antenna erection at SV1MNO
The AthensQRPNet will help SV1MNO George to erect his first HF antenna"


- QRP Transceiver FT818 YAESU-RUMORS!!! "εδώ" και "εδώ"

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα σε όλους.
Μάνο για την Ρ-8 ισχύει, ο συνάδελφος αναμένει κάποιο ανταλλακτικό.Περιμένουμε να σε ακούσουμε την προσεχή Κυριακή.
73
Εκ της Ορατής Αρχής του QRP Net

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 1 Απριλίου 2012 12:50 μ.μ

δεν ξέρω αν επιτρέπονται οι μαλλινες κουκούλες, πάντως στη γαυδοπούλα θα φοράνε καλσον.

sv8gke είπε...

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε για παραπληροφόρηση κλπ κλπ αλλά εγώ σήμερα "έκανα" πολωνία και ρωσσία στα 2μ με φανταστικά σήματα!!

Ανώνυμος είπε...

καλα το ψεμα εκανε μπαμ απο μακρυα

Ανώνυμος είπε...

Α ρε γκεκα που ειναι η μερες που "καναμε" διμετρες ρωσίδες?

Ανώνυμος είπε...

Αντε να βοηθήσει επιτέλους κάποιος τος Γιώργο να σηκώσει την R8 γιατι την βλέπω να περιμένει πάλι για του χρόνου μετά την Αλόννησο !!!(to the infinity and far beyond !!!)