Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

19 επιχειρήσεις της ΕΕΤΤ για διακοπή λειτουργίας παράνομων Ρ/Τ σταθμών

Σε ενεργοποίηση των μηχανισμών της προχώρησε η ΕΕΤΤ για τον έλεγχο του ραδιοφάσματος σε όλη την Ελλάδα. Έτσι λύθηκε και το μυστήριο σχετικά με πληροφορίες που είχαν φθάσει από καιρό, για βανάκια με κεραίες που είχαν κάνει την εμφάνιση τους σε διάφορα σημεία...

Το βέβαιο είναι ότι μεταξύ των σταθμών που διεκόπη η λειτουργία και κατεσχέθει ο εξοπλισμός, είναι και σταθμός συναδέλφου ραδιοερασιτέχνη στην Μεταμόρφωση Αττικής. Το μηχάνημα φαίνεται είχε "τσουλήσει" από τα 160 μέτρα  στους 954ΚΗΖ και ήταν και ΑΜ οπότε...

Τα στοιχεία υπάρχουν αλλά δεν δημοσιεύονται, αναδημοσιεύω μόνο το δελτίο τύπου που αφορά συνολικά τις επιχειρήσεις της ΕΕΤΤ σε όλη την Ελλάδα. Ας βάλουν μυαλό όσοι παραμένουν παράνομοι πριν τους μπαγλαρώσουν κι αυτούς....


Η ΕΕΤΤ προχώρησε σε 19 επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας παράνομων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, σε Αττική, Χανιά, Καστοριά και Άρτα, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2012. Αναλυτικά, με τη συνδρομή των περιφερειακών γραφείων της ΕΕΤΤ και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, διακόπηκε η λειτουργία σε 11 ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αττική, δύο τηλεοπτικούς και έναν αναμεταδότη στα Χανιά, τέσσερις ραδιοφωνικούς στην Καστοριά και ένα ραδιοφωνικό σταθμό στην Άρτα που λειτουργούσαν παράνομα σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Οι επιχειρήσεις αυτές αναδεικνύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΕΤΤ και εντάσσονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για εποπτεία και έλεγχο του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, αλλά και προστασία των ευαίσθητων ασύρματων δικτύων, που σχετίζονται με τη δημόσια και εθνική ασφάλεια, από παρεμβολές.
Ειδικότερα, στην Αττική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛΑΣ με τους τεχνικούς πραγματογνώμονες της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διέκοψε τη λειτουργία και κατέσχεσε τον εξοπλισμό εκπομπής σε πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς:
  • Δύο χωρίς διακριτικούς τίτλους που εξέπεμπαν στις συχνότητες 106,0MHz και 107,7MHz από το Πέραμα και το όρος Ποικίλο αντίστοιχα, οι οποίοι προκαλούσαν παρεμβολές σε συχνότητα επικοινωνίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκε άμεσα το κλιμάκιο επιφυλακής της ΕΕΤΤ.
  • Ένα με διακριτικό τίτλο «Ράδιο Ανατολή» που εξέπεμπε στη συχνότητα 954kHz ΑΜ στη Μεταμόρφωση.
  • Ένα χωρίς διακριτικό τίτλο, που εξέπεμπε στη συχνότητα 100,6MHz, στο Περιστέρι και προκαλούσε παρεμβολές σε νόμιμο ραδιοφωνικό σταθμό του Ν. Αττικής.
  • Ένα χωρίς διακριτικό τίτλο, που εξέπεμπε στη συχνότητα 107,7MHz στο όρος Ποικίλο.
Επιπλέον, διακόπηκε η λειτουργία και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός σε έξι τηλεοπτικούς σταθμούς με άσεμνο περιεχόμενο που εξέπεμπαν από τους διαύλους S11, S36, S40, S19, VHF04 και VHF12 στο όρος Ποικίλο.
Το Περιφερειακό Γραφείο της ΕΕΤΤ στην Κρήτη συνέβαλε σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη διακοπή λειτουργίας δύο τηλεοπτικών σταθμών στα Χανιά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους «KISSAMOS TV» και σταθμό χωρίς λογότυπο που εξέπεμπαν από το κέντρο εκπομπής Μαλάξα στους διαύλους 25UHF και 37UHF αντίστοιχα. Επίσης, διακόπηκε η λειτουργία και κατασχέθηκε μη αδειοδοτημένος αναμεταδότης που παρανόμως εξέπεμπε το πρόγραμμα του «TV CRETA» από το δίαυλο 68UHF στα Πλακάλωνα.
Το Περιφερειακό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε σε αντίστοιχες επιχειρήσεις που αφορούσαν σε τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι εξέπεμπαν παράνομα από το Μαυρόβουνο στην Καστοριά («ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ» στα 91,1 MHz, «ΡΑΔΙΟ ΑΡΓΟΣ» στα 98,4 MHz, «ΛΥΡΑ 100» στα 100 MHz και «ΡΑΔΙΟ ENERGY» στα 101 MHz).
Ακόμα, το Περιφερειακό Γραφείο της ΕΕΤΤ στην Πάτρα συμμετείχε σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη διακοπή λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού χωρίς διακριτικό τίτλο, που εξέπεμπε στη συχνότητα 107,2MHz, στο Πέτα της Άρτας, προκαλώντας παρεμβολές σε νόμιμο ραδιοφωνικό σταθμό του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ιωάννα Αλεξοπούλου
Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων ΕΕΤΤ
Τ: 210 6151250 / 6948 782546
E: i.alexopoulou@eett.gr

http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0020.html

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και καποιοι αναρωτιουνται πως εξαφανιστικαν τα ling

SV1NJX είπε...

Αν ο καλός συνάδελφος ειχε προνοήσει να πάρει SDR δε θα είχε τσουλήσει ΤΟΣΟ ...

2Μδης είπε...

E τα ppm είναι μυστήριο πράμα...

Ανώνυμος είπε...

Τι?????
Μας εκόψαν και την τσόντα τώρα????

Εεεεε δεν πάει άλλο πια με δαύτους... το ποτήρι ξεχείλισε.

Εντάξει με τους μισθούς, εντάξει με τους φόρους αλλά όχι και κόψιμο στα τσοντο-κάναλα ! Φτανει πια !!

2Μδης είπε...

Αυτά επαναλειτουργούν κανονικά!

Έτσι με ενημερώνουν διάφοροι εγώ δεν τα βλέπω...

SV8GKE είπε...

Συμφωνώ με τον Γιάννη, το κανάλι της βουλής δουλεύει ακόμα, εκεί να δεις σεξ......

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΤΤ από της λίγες υπηρεσίες που λειτουργούν ακόμη, μπράβο.
6146

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά οι ρουφιάνοι, αλλιώς θα σου λεγα εγώ ποιός δουλεύει και τι ψάρια πιάνει...

Νομίζεις ότι τους βρίσκουν με τα ραδιογωνιόμετρα...?
Πέφτει η ταβανόπροκα σύννεφο...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η Ελλάδα όταν αναφέρεις την παρεμβολή είσαι ρουφιάνος !!

Ανώνυμος είπε...

Η καταγγελία παράνομων πράξεων δεν είναι ρουφιανιά. Ίσως η άποψη αυτή να καλλιεργήθηκε από τα λαμόγια του παρελθόντος για ευνόητους λόγους.
6146

2Μδης είπε...

Απλώς το πέρασμα της χουντας απο την Ελλάδα έκανε τον κόσμο αντιδραστικό σε κάθε αρχή σε κάθε νόμο κλπ Οι όποιες καταγγελίες στο θυμικό του Έλληνα τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές.
Μην ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία δηλώνει "αντιστασιακή". Το πως επιβίωσε βέβαια η χούντα για εφτά χρόνια ανάμεσα σε δέκα εκατομμύρια -εκ των υστέρων- αντιστασιακούς, παραμένει ένα μυστήριο...

Ανώνυμος είπε...

Και το χαράτσι της ΔΕΗ με νόμο στη βουλή πέρασε...
Και το ξεπούλημα της πατρίδας, με νόμους στη βουλή πέρασε...
Πολύ καλύτερα ήμασταν επί Επαναστάσεως..

http://www.youtube.com/watch?v=sRJONHc55ls

Τα σημερινά είναι τα λαμόγια κι όχι οι τότε...
Ξυπνήστε ρεεεε...

SV1NJX είπε...

Λαμόγια είναι όσοι τσεπώνουν σε ΒΑΡΟΣ των άλλων. Αρα λαμόγια υπάρχουν και στις Δημοκρατίες και στις Δικτατορίες.

Ανώνυμος είπε...

Είστε εκτός θέματος κύριοι.

Το φλέγον ζήτημα είναι τα τσοντο-κάναλα τα οποία - από ανάγκη - βγήκαν στην παρανομία και δεν μπορούν να εκπέμψουν το επιμορφωτικό πρόγραμμά τους. Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει αυτό στην κοινωνία είναι ποικίλες, αλλά οι κρατικοί λειτουργεί αδιαφορούν. Θα αναφέρω τις βασικές :
1)Χαμένοι φόροι. Αν τα κανάλια αυτά είχαν άδεια λειτουργίας θα φορολογούνταν για τα έσοδα τους. Τώρα αντί των πλούσιων καναλαρχών, φορολογείτε ο φτωχός πολίτης
2)Ο ΟΤΕ: Σκέφτηκε ποτέ ο κάθε «αρμόδιος» πόσα χρήματα θα χάσει ο ΟΤΕ αν σταματήσει ο θεατής (βλέποντας την τσόντα) να τηλεφωνεί στα «ροζ τηλέφωνα» τα οποία διαφημίζουν τα κανάλια αυτά?
3)Το αγγελιόσημο που το πας? Και από εκεί θα χάσει το κράτος αφού οι δουλειές γίνονται με το γνωστό μαύρο χρήμα, άρα δεν πληρώνει κανείς αγγελιόσημο.
4)Αμ το άλλο? Σκέφτηκε – λέγω – κανείς αρμόδιος ότι αν ο θεατής δεν μπορεί να «εκτονωθεί» παρακολουθώντας μια τσόντα αλλά αντί αυτού προβεί στην φυσιολογική συνουσία, τότε θα έχουμε γεωμετρική αύξηση των γεννήσεων η οποία αντίστοιχα θα φέρει αύξηση των ανέργων σε μία εικοσαετία?
5)Και φυσικά κλείνοντας το τσοντο-κάναλο, μένει και ο κόσμος χωρίς δουλειά, πάλι αύξηση της ανεργίας δηλαδή.

Έτσι πρόχειρο ήταν πάντα το κράτος μας. Χωρίς πλάνα για το μέλλον και χωρίς επίγνωση των άμεσων συνεπειών των πράξεων του.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η ιστορία δείχνει ότι η "Δημοκρατία" ευνοεί πολύ περισσότερο τα λαμόγια από την "Δικτατορία", καθώς όλες οι λαμογιές γίνονται νόμιμα αλλά κυρίως "δημοκρατικά"...

Γκιώνης είπε...

Καλό Σαββατοκυριακο κυρίες και Κύριοι.

Ολοι καλά τα λετε.

Οι Αντισταιακοί τελειώσανε. Τωρα εχουμε τους αντιμνημονιακούς. Καποτε για να βγαλεις γκόμενα ήσουν τετιμπόις. Μετα εγινες πασοκ σε συνδοιασμό με την αντίσταση.
Σημερα εισαι αντιμνημονιακός.

Καλή η μοδα. Δυσκολη η πραγματικότητα.

Φιλιά σε όλους.

Γκιώνης.

Γκιώνης είπε...

6146 και αγαπητε Σκύλε των Ιονίων
πολύ χαιρομαι που σας διαβάζω.

Παιδια Βουλή και ΡΙΚ τα καλύτερα. Χωρίς παρεμβολες.

Γκιώνης

SV1NJX είπε...

@ Γκιωνης. Τα καλύτερα τσοντοκάναλα εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

Καλά μεταξύ μας είμαστε ! τα link θα επιστρέψουν !!!!!! Με τους κυνηγούς ,τους διασώστες, τους περιηγητές ,τους φίλους 4χ4 (εδώ έχουμε νέο style φωτοτυπια αδειας Ρ/Ε θεωριμενη με το γνησιο ) τι θα γίνει ! Κάθε Δευτέρα Τέταρτη και Σαββατοκύριακο η μπάντα των 2μετρων είναι γεμάτη από τουφεκιοφόρους τις άλλες καθημερινές γίνετε περίθαλψη από τους διασώστες και στα HF ! Τα VHFότι τύπου πετούν βόλια από τα display Και να σκεφτείς ότι έχουμε 3 μεγάλους συλλόγους Ρ/Ε σε εθνικό επίπεδο και από 2-3 Ρ/Ε συλλόγους (ασυρματιστών ,τηλεγραφητών, ειδικών αναγκών, κτλ)σε κάθε νόμο (52χ2=104)στην Ελλαδίτσα μας μάλλον είναι πως το λένε να δεις στο DX “deaf”!!!!!!!!!...... η είναι όλα καλά γιατί οι πωλητές είναι και ραδιοερασιτέχνες με ειδικές τιμές για κυνηγούς κτλ ……..ΧΑ ΧΑ ΧΑ !