Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τεχνική επιτροπή...

Ζωηρό σημάδι στην ραδιοερασιτεχνική του καριέρα, ήταν για έναν συνάδελφο το πέρασμα από την τεχνική επιτροπή της ΕΕΡ. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μου περιέγραψε πριν λίγο καιρό τα βιώματα του, και μου τα έχει επαναλάβει από τότε πολλές φορές, με σκοπό (μάλλον) τα λάθη του παρελθόντος να μην επαναλαμβάνονται.


Δεν μπορεί να ξεχάσει -όπως δήλωσε- ότι οι περισσότεροι της επιτροπής ήταν άσχετοι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση -όπως θυμάται- που μετέφεραν ένα ρυθμισμένο dublexer για τοποθέτηση σε μακρινό αναμεταδότη και άλλο στέλεχος της τεχνικής επιτροπής, πήρε ένα κατσαβίδι και "έσφιξε όλες τις βίδες" γιατί δεν ήταν καλά τερματισμένες!!!! Αποτέλεσμα ήταν να απορυθμιστεί το dublexer και να χρεωθεί στην τελική η ΕΕΡ με διπλά έξοδα... 

Σε παρόμοια εγκατάσταση στα Γεράνεια αποσυναρμολόγησαν τα ρυθμισμένα δίπολα από την κεραία για να χωρέσουν στο ασανσέρ και μετά διαπίστωσαν ότι το ασανσέρ ήταν ειδικού τύπου χωρίς "ταβάνι" για μεταφορά κεραιών (όπως αυτή που είχαν διαλύσει πριν λίγο για να χωρέσει!!!!)


Κορυφαία περίπτωση όμως ήταν αυτή που είχαν επισκεφτεί κέντρο εκπομπής σε ακριτικό νησί, όπου ο επαναλήπτης της ΕΕΡ συστεγαζόταν σε κρατικό σταθμό ραδιοφωνίας. Μέλος τότε της τεχνικής επιτροπής (και νυν γενικός γραμματέας) αναρωτήθηκε τι ακριβώς κάνουν τα κουμπάκια που υπήρχαν πάνω στον ραδιοφωνικό σταθμό και άρχισε να τα πειράζει!!! Μέχρι που άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα από τους αρμόδιους τεχνικούς: 
-Μήπως πειράξατε τίποτα εκεί πάνω; Σταμάτησε να ακούγεται το ραδιόφωνο!
-ΕΜΕΙΣ??? όχι βέβαια τι να πειράξουμε?... 

Οι τραυματικές αυτές εμπειρίες σίγουρα έχουν αφήσει το ανεξίτηλο σημάδι τους στον συνάδελφο (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση του ΔΣ της ΕΕΡ) αφού τις λέει και τις επαναλαμβάνει διαρκώς, κοιτώντας με απόγνωση πίσω του σαν να βλέπει το παρελθόν... Ίσως πρέπει να εξεταστούν δεόντως από την ΕΕΡ ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια στο μέλλον, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά τα μέλη της...

Τι να πεις;;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τεεχνική επιτροπή της ΕΕΡ ήταν πάντα ο χωρος δρασης των κολλητών, των κουμπάρων και των τσάτσων...

2Μδης είπε...

Αυτός που έκανε τις αποκαλύψεις αυτές, δεν είναι κολλητός ούτε κουμπάρος....

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αυτός που έκανε τις αποκαλύψεις ήταν ο Δημητράκης, αλλα η πλειοψηφία ήταν πάντα τσάτσοι και κουμπάροι.

2Μδης είπε...

Δεν ήταν ο Δημητράκης.

Ανώνυμος είπε...

2Μδη, δεν αφήνεις τις "ιστορίες" κατά μέρος;
Και αυτό με τον Γερμανό στα 2Μ, ιστορία πρέπει να είναι! ;)

Στο τέλος θα μας πεις οτι κάποιοι αρέσκονται στο να "ανοίγουν" το καλοκαίρι repeaters!

Ακόμα περιμένουμε το πρωτοσέλιδο της αίτησης που κατατέθηκε στην ΕΕΤΤ.

SV1OBY

Ανώνυμος είπε...

http://www.emsc-csem.org/#2

Αν κοιτάξει κάποιος τον χάρτη με τους σεισμούς θα παρατηρήσει να έχουν γίνει διαδοχικά στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος. Στην δική μας περίπτωση έγινε το πρωί στο Πικέρμι 4.4R

2Μδης είπε...

Χμμμ... Ναι!
Είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το ότι γίνονται οι σεισμοί σε σεισμογενείς περιοχές. Τι οξυδέρκεια!!!

Σύμφωνα με την παρατήρηση ο επόμενος θα γίνει στον Ατλαντικό? Να ακυρώσω τις διακοπές στην Πορτογαλία?

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε το νέο τεύχος sv ΝΕΑ.Τσιμουδιά ο μεγάλος!Τον ρουμπώσαμε!!!Εμ τι γράφαμε 2μήνες τπωρα.Τα εσσώψυχά μας βγάλαμε!Αυτός εκεί βράχος!Μπράβο ανώτερος άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Η τεχνική επιτροπή έχει πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία και είναι ανοιχτή μόνο σε μέλη της απόλυτης εμπιστοσύνης. Θυμηθείτε ότι ο SV1GL αρχικά έγινε μέλος της τεχνικής επιτροπής και μετά άρχισε τις προβοκατόρικες διαφωνίες για τους επαναλήπτες, ώστε να ενεργοποιήσει παρέα με τους SV1BK, SV1SQ, SV1BY κλπ το σχέδιο ανατροπής του SV1NA. Από τότε βέβαια έβαλαν μυαλό και δεν ξανακάνουν το ίδιο λάθος.



κακό σκυλί είπε...

Την έκανε γυριστή. Δημοσίευσαν και το άρθρο που είχε δημοσιευτεί εκεί που δεν έπρεπε να διαβάζουμε. Μπράβο.

SV3PJL είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν πειράξεις τα κουμπάκια δε θα μάθεις ποτέ τι κάνουν! Βέβαια εννοείται ότι δεν παραδέχεσαι ποτέ ότι τα πείραξες εσύ και θεωρέις συμπτωματική την επίσκεψη σου στο κέντρο εκπομπής με την διακοπή της μετάδοσης!!!

SV1NJX είπε...

... εκτός αν είσαι κατσικοπόδαρος !

Γκιώνης είπε...

Εχω θητεύσει σε τεχνική επιτροπή καναλάρχη. Ολα τα υπόλοιπα ειναι πταίσματα.
Αλλο μηχανημα στέλνεις άλλο δουλεύει. Αλλου πάει αλλου στήνεται.Αλλη κεραία δίνεις άλλη κεραία πέρνεις.Δεν εχεις κάθοδο? Βρίσκεις κάθοδο. Δεν εχεις ρεύμα βρίσκεις ρεύμα.Το κοντεϊνερ ειναι κλειδωμένο? Βάλτο στο άλλο μωρέ.Προσεύχεσαι την άλλη εβδομάδα να μπορείς να ακούσεις τα μηχανήματα σου να δουλεύουν.
Ολα τα υπόλοιπα ειναι του κολεγίου με ISO και προδιαγραφές.

Ελλαδάρα μια ζωή.

Λερώσαν το κουστούμι και το πανε καθαριστηριο.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Ολοι οι χουντικοί μετά το 74 γίναν δημοκράτες και λεγαν χαρούμενες ιστορίες για τη Χούντα. Οταν όμως εργάζονταν για το σύστημα ανοίγαν μπουκάλια και πίναν στην υγειά τους. Ο ρουφιάνος πάντα ειναι έμπειρος για να έχει ιστορίες να μας λέει μετά.
Τη στιγμή των γεγονότων δε, τιμητής του εθνόσημου.

Ζητω η Τουρκία
Ζήτω η Ελένη Μενεγάκη.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑ'ΝΑΙ?? ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑ'ΝΑΙ??
ΡΕ...ΛΕΣ??????
ΜΠΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ???
ΜΠΑ!!!!!
ΡΕ ΛΕΣ??????

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μύωψ;

Ανώνυμος είπε...

Μου είπε ο Σώτος σήμερα πώς τα μέλη της τεχνικής επιτροπής μόνος του τα επέλεγε ο αρχιτεχνικός.Ηταν δηλ. της δικής του αποδοχής.Τώρα άμα ήταν ανίκανα...ποιός φταίει;