Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μια Τονωτική Ένεση...

Ένα κείμενου του: Ed Gibbs, KC4UFN

Μετάφραση – Απόδοση στα Ελληνικά: SV4/SV1PBH Εμμανουήλ Καραβίδας

[Η μετάφραση, η απόδοση και η δημοσίευση στο παρόν ιστολόγιο (http://2mdes.blogspot.gr/) έγινε κατόπιν γραπτής συγκατάθεσης του συγγραφέα. Για οποιαδήποτε αναδημοσίευση σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο απαιτείται η γραπτή συναίνεση του συγγραφέα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο beachteach15[at]yahoo.com ]

Αρχικό Κείμενο: http://www.arrl.org/a-shot-in-the-arm


Το άρθρο προτάθηκε σε ένα σχόλιο του Κώστα SV1XV (http://2mdes.blogspot.com/2013/10/blog-post_22.html?showComment=1382679161509#c4856924635499671408) .Διαβάζοντάς το θεώρησα ότι αξίζει τον κόπο να το μεταφράσω, αποδίδοντάς το λίγο πιο ελεύθερα και να το μοιραστώ μαζί σας.

Το άρθρο αναφέρεται σε μία πολύ απλή μέθοδο με την οποία μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε τις αίθουσες των Συλλόγων και να ξαναβρούμε τη διάθεση να ασχοληθούμε πιο ενεργά με το χόμπυ μας, βοηθώντας παράλληλα και συναδέλφους με παρόμοιες ανησυχίες.

SV4/SV1PBH Μάνος


---

Μια Τονωτική Ένεση

Ed Gibbs, KC4UFN

Να πως κατάφερε ένας Σύλλογος να δώσει νέα πνοή στις συγκεντρώσεις του.


Νιώθετε ότι οι συγκεντρώσεις στο Σύλλογο σας δεν έχουν σκοπό και αποτελούν ακόμα μία βαρετή συνήθεια; Έχετε την εντύπωση ότι επιστρέψατε στα θρανία και πρέπει να παρακολουθήσετε ένα ακόμα βαρετό μάθημα θεωρίας ενώ τα υλικά του εργαστηρίου είναι κλειδωμένα στη ντουλάπα δίπλα σας;

Ως αντιπρόεδρος του Virginia Beach Amateur Radio Club (VBARC), μίας λέσχης με ιστορία 50 ετών, διαπίστωσα ότι τα νέα ή τα υποψήφια μέλη δεν ένιωθαν καλοδεχούμενα με αποτέλεσμα να μην έχουν διάθεση να εμπλακούν με τις δραστηριότητες της λέσχης. Το πρόγραμμα και οι διαδικασίες ίδια και απαράλλαχτα για τουλάχιστον 20 χρόνια. Οι συναντήσεις ξεκινούσαν πάντα με τις απαιτούμενες συστάσεις, μετά ακολουθούσε κάποια παρουσίαση και κλείναμε με ψιλοκουβέντα για τις υποχρεώσεις του ΣυλλόγουΣτα μέσα του 2011 εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος. Από συζητήσεις που είχα με πολλά από τα μέλη καθώς και από τα σχόλια που άκουγα στα πηγαδάκια, διαπίστωσα ότι επικρατούσε η άποψη ότι ο σύλλογός μας είχε δημιουργήσει αρκετές κλειστές κλίκες, οι οποίες απέτρεπαν τα νέα μέλη να γίνουν δεκτά στις παρέες τους ή να προσφέρουν ενεργά στο σύλλογο με τις γνώσεις και την όρεξη που διέθεταν. Επίσης οι παρουσιάσεις ήταν βαρετές και είχαν προβληθεί πάρα πολλές φορές χωρίς να αλλάζει τίποτα σημαντικό, χωρίς να υπάρχει μία αναφορά σε κάποια νέα τεχνολογία ή επίτευγμα που θα αναζωπύρωνε τη δίψα μας για τα ραδιοκύματα. Ως Αντιπρόεδρος αναρωτήθηκα πως θα μπορούσα να βελτιώσω αυτή την τελματώδη κατάσταση.

Το Πρώτο Βήμα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Νοεμβρίου 2011, έκανα μία έρευνα σχετικά με τις προσδοκίες των μελών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερη και καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών και του ΔΣ, περισσότερη ενεργή συμμετοχή στα τεκταινόμενα του Συλλόγου, μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων στις παρουσιάσεις και φυσικά περισσότερα σπιτικά κουλουράκια με σταφίδα και κανέλα.

Ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για πάνω από 30 χρόνια, έχω βιώσει την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης και εκμετάλλευσης του εκπαιδευτικού προσωπικού τα τελευταία 20 χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί στις μέρες μας έχουν αποκτήσει κυρίως έναν ηγετικό – καθοδηγητικό ρόλο, μέσω του οποίου τους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνούν ταυτόχρονα διαφορετικούς τομείς καθοδηγώντας μικρές ομάδες εργασίας ανάλλαγα με τα κοινά τους ενδιαφέροντα. Στην περιοχή της Virginia Beach οι διευθυντές των σχολείων ενθαρρύνουν το θεσμό των Ομάδων Μάθησης Εκπαιδευτικών (ΟΜΕ) [Professional Learning Community (PLC)]. Οι ΟΜΕ έχουν ως σκοπό τη συνεργασία των εκπαιδευτικών στα πλαίσια αλληλοενημέρωσης και αλληλοδιάθεσης εκπαιδευτικού υλικού, τεχνικών διδασκαλίας και οραμάτων σχετικά με τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Επίσης αναλύουν τη πρόοδο των μαθητών καθώς και τις μαθησιακές δυσκολίες που προκύπτουν από το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα.

Έχοντας στο μυαλό μου τις παραπάνω τεχνικές, πρότεινα στον Πρόεδρο του Συλλόγου, τον John Roberts WB4AXY, μία καινοτόμο προσέγγιση για να βελτιωθούν τα προβλήματα που ανέφερα πιο πάνω. Ωστόσο πριν θέσω την ιδέα μου προς ψήφιση από το ΔΣ, ο John και εγώ περάσαμε αρκετές εβδομάδες συζητώντας τις λεπτομέρειες για το νέο τρόπο διεξαγωγής των συναντήσεων του Συλλόγου. Αποφασίσαμε να ονομάσουμε την προσπάθειά μας “Ε.Ρ.Ε” (Ευέλικτα Ραδιοερασιτεχνικά Εργαστήρια) [SIGMA (Small Interest Groups Maintaining Amateurs)]. Το σκεπτικό έχει ως εξής:
Οι συναντήσεις ξεκινούν με τις απαραίτητες συστάσεις. Ακολουθεί μία σύντομη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα του Συλλόγου σε συνδυασμό με σύντομο διάλογο για διευκρίνιση λεπτομερειών επί των θεμάτων του Συλλόγου. Μετά την ενημέρωση, σύντομο διάλειμμα και στη συνέχεια τα μέλη χωρίζονται σε ομάδες για να παρακολουθήσουν το εργαστήριο που επιθυμούν. Για κάθε εργαστήριο θα υπάρχει ένας υπεύθυνος πτυχιούχος ραδιοερασιτέχνης ο οποίος θα είναι άριστος γνώστης του θέματος που θα παρουσιάζει. Τα εργαστήρια θα διαρκούν γύρω στα 30 λεπτά.

Το ΔΣ αρχικά εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επιτυχία του εγχειρήματος, ωστόσο δέχθηκε να το εφαρμόσει πιλοτικά, έτσι ώστε να αξιολογήσει τα αποτελέσματα.

Κυνηγώντας τους Γκουρού

Το επόμενο βήμα ήταν να βρω τους κατάλληλους συναδέλφους, με γνώσεις υψηλού επιπέδου στον τομέα τους. Τελικά δεν ήταν πολύ δύσκολο, καθώς ο Σύλλογός μας φιλοξενεί αρκετούς άρτια καταρτισμένους συναδέλφους στους οποίους ξύπνησα τον ενθουσιασμό τους για να ασχοληθούν ενεργά με αυτή τη νέα ιδέα. Ο Don WQ1E και ο Jeff KA1DBE ανέλαβαν το Ε.Ρ.Ε των επικοινωνιών μέσω δορυφόρου. Ο George W4GDB και ο Ron W8RJL ανέλαβαν το εργαστήριο με τα τεχνικά θέματα. Ο Hermann AJ4ZS το Ε.Ρ.Ε των QRP επικοινωνιών. Οι Bill WA4EUL, Ed KN4KLκαι ο Stew K4STW ανέλαβαν την εκπαίδευση των υποψήφιων ραδιοερασιτεχνών. Τέλος ο John WB4AXY αποφάσισε να μας μυήσει στο κυνήγι της αλεπούς “Foxhunting”.

Πριν από τη συνάντηση ο John και εγώ είχαμε φροντίσει να κατανείμουμε και να οργανώσουμε τους χώρους του Συλλόγου που θα χρησιμοποιούσε η κάθε ομάδα για το εργαστήριό της, έτσι ώστε όλοι να βολεύονταν χωρίς να ενοχλούν τους υπολοίπους.

Αφομοιώνοντας Τη Νέα Ιδέα

Τον Ιανουάριο του 2012 παρουσιάσαμε την νέα ιδέα στα μέλη του Συλλόγου, δίνοντάς τους ένα μήνα καιρό να αφομοιώσουν και να αποδεχτούν τη νέα προσέγγιση. Το Φεβρουάριο του 2012 τα Ευέλικτα Ραδιοερασιτεχνικά Εργαστήρια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους. Τα μέλη επέλεξαν χωρίς κανένα πρόβλημα το εργαστήριο που τους ενδιέφερε περισσότερο. Κάποια εργαστήρια είχαν 15 άτομα να τα παρακολουθούν, ενώ κάποιοι άλλοι μόνο 4, ωστόσο όλοι έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τον τομέα που τόσο αγαπούν.

Στο Ε.Ρ.Ε των επικοινωνιών μέσω δορυφόρου ο Jeff και ο Don μετέφεραν από το shak τους και έστησαν τον δικό τους εξοπλισμό με τις κεραίες και τους ρότορες τους για να κάνουν μία ολοκληρωμένη παρουσίαση. Ο Hermman παρουσίασε μία πληθώρα εξοπλισμού για επικοινωνίες με χαμηλή ισχύ και όλοι απόλαυσαν το αποτέλεσμα του πομποδέκτη του σε κονσέρβα τόνου. Ο George και ο Ron ανέλυσαν τα μυστικά των ομοαξονικών καλωδίων ενώ έφεραν και αρκετά δείγματα έτσι ώστε να δώσουν “χειροπιαστές” αποδείξεις στα λεγόμενά τους. Ο John ξεκίνησε τη μύηση των νέων κυνηγών της αλεπούς παρουσιάζοντας τον εξοπλισμό και τις τεχνικές εντοπισμού των ραδιοσημάτων, με αποτέλεσμα σύντομα οι ακροατές του να απαιτούν την εξόρμηση στη φύση για “κυνήγι”. O Ed, ο Bill και ο Stew ανέλαβαν την εκπαίδευση και προετοιμασία των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών καθώς και αυτών που μόλις πρόσφατα είχαν αποκτήσει την άδειά τους. Να σου μπροστά μου οι μελλοντικοί “Elmers” να αξιοποιούν και να μοιράζουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.

Αν και ο χρόνος των 30 λεπτών πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε, όλοι ήθελαν να συνεχίσουν για ώρες. Πολλά από τα μέλη με πλησίασαν και μου είπαν ότι πέρασαν υπέροχα. Το αξιοσημείωτο της προσπάθειας ήταν ότι συνάδελφοι που δεν μιλούσαν για χρόνια μεταξύ τους, σπάσαν για λίγο τις κλίκες και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στα κοινά τους ενδιαφέροντα.

Τα Επόμενα 50 Χρόνια

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 11 Ε.Ρ.Ε. Καλύπτοντας θέματα όπως DX, ψηφιακά, τεχνικά, QRP και εργαστήρια για νέους ραδιοερασιτέχνες ή ανθρώπους που απλά ενδιαφέρονται για το χόμπυ. Πολλά ευχαριστώ στους Don WQ1E και Hermann AJ4ZS (που πλέον μετακόμισαν από την περιοχή), Ed KN4KL, Ron W8RJL, George WA4GDB, Bill W4WV, Jeff KA1DBE, Bill WA4EUL, Stew K4STW, Bill N4JSP, Steve WØJTC, Jim W4PRO, Gary WB4DNL, Terry KA8TNF, Tom WS9B, Mike K4MJ, Luis K4LCM, John WB4AXY.

Το ΔΣ, ο Πρόεδρος και εγώ, είμαστε πραγματικά χαρούμενοι με την επιτυχία του εγχειρήματος τα τελευταία δύο χρόνια. Τελικά υπάρχουν τρόποι να μάθεις σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να το βάλεις στη σωστή αγέλη.

Έτσι απλά μπορεί ο Σύλλογός σας να πάρει τα πάνω του!!!


Ο Ed Gibbs, KC4UFN, είναι μέλος της ARRL® και ραδιοερασιτέχνης από το 1990. Κατέχει άδεια “General Class” και προτιμά να συμμετέχει με ειδικά διακριτικά ως χειριστής και λειτουργία με χαμηλή ισχύ. Ο Ed είναι ο QSL manager του USS Wisconsin Radio Club ενώ δουλεύει στα 20m και 40m σε όλα τα μεγάλα ειδικά events. Εργάζεται ως δημόσιος εκπαιδευτικός και διευθυντής από το 1977 στα δημόσια σχολεία της περιοχής Virginia Beach. Στοιχεία επικοινωνίας: 4404 Lakeville Ct, Virginia Beach, VA 23456-1475, beachteach15[at]yahoo.com

39 σχόλια:

2Μδης είπε...

Ένα light άρθρο για το τριήμερο. Με την μετάφραση από τον Μάνο sv4/SV1PBH τον οποίο και ευχαριστώ.



SV4PBH Manos είπε...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Λες κάποια στιγμή να δούμε κάτι αντίστοιχο και εδώ;

73 de SV4/SV1PBH Μάνος

Ραδιοσυντηρητής είπε...

Έλα ρε, κουφάθηκα...
Κλίκες και στην Αμερική...?
Κι έπειτα κατηγορούμε τους καημένους τους δικούς μας...
Αλήθεια, εκεί έχουν τον θεσμό των κουμπάρων (best men)...?

Πάντως εδώ μην περιμένετε τέτοια...
Τι νομίζετε ότι θα κάνουμε την ΕΕΡ...

Αμέρικαν Μπαρ...?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρει κανείς στο εργαστήριο διορισμών ποιός θα διδάξει ?
Επίσης στο εργστήριο κουμπαριάς τι μαθήματα θα έχει ?

Ανώνυμος είπε...

"Μήπως ξέρει κανείς στο εργαστήριο διορισμών ποιός θα διδάξει ?"

Βάλε μια φωνή στο 145,300 όλο και κάποιος ειδικός στο θέμα θα σου απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Γιορτές έρχονται, ας οργανωθεί ένα xmas-dinner να βρεθούμε για κάτι διαφορετικό στην ένωση .... και βλέπουμε ...

Ραδιοσυντηρητής είπε...

Όλο στη μάσα είναι ο νους σας...

Το μόνο εργαστήριο που σας κόβω να φτιάχνετε, είναι της...κατεδάφισης...

Ανώνυμος είπε...

@12:26
Υπάρχει ακόμα το πηγαδάκι στο 145,300; Νομιζα ότι γέρασαν και τα παράτησαν.



Γκιώνης είπε...

Μπραβο ρε Μανώλη.
Παντα τέτοια.

Γκιώνης


ΥΓ Δε νομίζω ο διαχειριστής να έφυγε τριήμερο?????

Χρονια πολλά στη θεσσαλονίκη.

2Mδης είπε...

2Μδης/3
Φρόνιμα πληζ...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είναι Ελλάδα ρεεεεεεεεεε!!!! Σε 100 χρόνια θα ξυπνήσουμε. Τα δισέγγονα μας.

Γκιώνης είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ

http://www.zougla.gr/greece/article/dakrise-i-ikona-tou-taksiarxi-sti-rodo

Ελλάδα λέμε.

Σταθη τι γίνεται στη ΡΟΔΟ?


ΓΚΙΩΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εκεί έχει πάει ο 2μήδης; να προσκυνήσει;

Costas SV1XV είπε...

Κάποια στιγμή -προ δεκαετίας- η Βεργίνα SV1EEV προσπάθησε να εφαρμόσει κάποια λίγα από αυτά που γράφει ο KC4UFN. Δυστυχώς η προσπάθεια της είχε το γνωστό και προβλέψιμο τέλος κάθε ανάλογης κίνησης μέσα στην ΕΕΡ.

73 DE SV1XV

SV3PJL είπε...

Από εδώ και πέρα κάθε Τετάρτη έχει μάθημα στα εντευκτήρια και μετά 2ωρη εξέταση με επιτηρητή τον 2μήδη!!!
Τα εν λόγω εργαστήρια είναι μερικά από τα αυτονόητα που περιμένεις από ένα ραδιοερασιτεχνικό σύλλογο. Το πότε έγινε το τελευταίο εργαστήριο, ας μας το πει ένας που είναι περισσότερο καιρό μέλος της Ένωσης.

Costas SV1XV είπε...

Το τυχερό QSO της ημέρας:

Δωδεκάνησος (SV5) στους 28 MHz SSB, QSO με τον Στάθη SV5DKL, στο CQ WW contest. Δοκίμασα και τον SW5YY, τον άκουγα αλλά δεν...

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

@5:48 Θα αστειεύεσαι μάλλον. Το να θέλεις να σε εξετάσει ο 2μ είναι σαν να θέλεις να σου ευχηθεί ο Μητσοτάκης. Μακριά από μας και οι δύο. Εσύ κάνε ότι θες.

Γκιώνης είπε...

H ΕΡΤ κάλεσε τους ραδιοερασιτεχνες.

http://www.e-tetradio.gr/ar9828el_kalesmatisertstoysradioerasitexnes.html

Πηγε κανένας στη συνάντηση?

SV1XV αν δε δάκρυζε ο Ταξιάρχης το σταθη αποκλείεται να τον άκουγες.

Γκιώνης

Καλά τους κάνανε είπε...

Ενδιαφέρον. Θα θέλουν να μοιραστούν μαζί μας τους μισθούς τα προνόμια και ότι τρώγανε όλα τα κομματόσκυλα για δεκαετίες.

Ανώνυμος είπε...

Μάθατε τι συνέβη με τον SV1AHL? Με δικαστική απόφαση αναγκάστηκε να κατεβάσει τις κεραίες, μετά από μήνυση των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας. Που ήταν οι ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι?

Δακρυσμένος Ταξιάρχης είπε...

Ποιος ήταν ο σύλλογος του? Μήπως δεν ήταν σε κανέναν μέλος? Ενημέρωσε τον σύλλογο του και αδιαφόρησαν?

Γιατί εγώ πάω πίνω καφέ στο ΣΕΡ αλλά αν με κυνηγήσουν αύριο για τις κεραίες μου, δεν θα εχω απαιτήσεις αφου δεν είμαι μέλος.

Συνταξιούχος αμάτορας είπε...

Εγώ πάω στα ΚΑΠΗ και πίνω καφέ και έχω την κεφάλα μου ήσυχη.

Ανώνυμος είπε...

@9:57 Αυτή η δικαστική απόφαση είναι θλιβερή. Όπως και η προσπάθεια σου να επιρρίψεις ευθύνες συλλήβδην στα σωματεία μαζί με την ανικανότητα σου να παράσχεις εκτενής πληροφορίες. Συζητήσεις του επιπέδου σου δεν αφορούν τον παρόντα χώρο.

Γκιώνης είπε...

Χρόνια Πολλά για την ημέρα.
Ιστορική ημέρα για πολλούς. Για ορισμένους έχει γίνει ημέρα θλίψης. Ο Φασισμός τότε δε πέρασε και σήμερα δε θα περάσει. Τι να κάνουμε ετσι ειναι αυτά. Ενα τεράστιο παράπονο γιατι ακόμα και σήμερα δε μπορούμε να συμπλεύσουμε προς μία δημιουργική κατεύθυνση και να αρθρώσουμε λόγο αγωνιστικό με στοχο την υψηλή ποιότητα λειτουργίας των όποιων συστημάτων. Συλλογοι,ομάδες κλπ παραπαίουν σε μικρόψυχα, πικρόχολα σχόλια και συμπεριφορές. Χάνεται ο άνθρωπος πίσω απο τα μηχανήματα. Χάνεται ο διάλογος πίσω απο εγωισμούς. Καλη συνέχεια σε όλους.Καλες προσπάθειες και καλές συμμετοχές όπου και όποτε μπορείτε.
(Επειδη μου εχει επιβληθει μια απαγόρευση για τα βουνά απο πολλές τέτοιες ομάδες θα βγαίνω maritime mobile)

Ζητω η Ελλάδα
Ζητω το έθνος.
Ο Φασισμός δε θα περάσει.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

http://www.agiasofia.com/arist/papandreou.jpg

Ανώνυμος είπε...

Μηπως κάποιος μπορεί να δώσει περισότερες πληροφοριες για το συναδελφο που του κατέβασαν τις κεραίες . Ηταν ιδιοκτήτης η ενοικιαστής , η μυνηση που στηρίχτηκε , δεν μας καλυπτει ο νομος ?
Αν καποιος γνωρίζει ας δώσει πιο πολλες πληροφορίες για να ξερουμε πως να προφυλαχθουμε .

Γκιώνης είπε...

Εγω θα τονισω το εδάφιο "που στη ριχθηκε η μήνυση"

Παιδια ειναι καποια πράγματα τα οποία ειναι γεγονός τα μαθαίνουμε μετα.

Κριμα στον ΑΗΛ.Μακαρι να ήξερα.

Να κάνουμε συναυλία εξω απο το σπίτι του.

Να ερθει και η ορχήστρα χρωμάτων της ΕΡΤ.

Και πάλι χριονια πολλά σε όλους.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ελληνική Κοινοβουλευτική Προεδρευομένη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χρόνια τώρα. Οσο για τα κουκουδια συμφωνώ με τον Γεώργιο.

Θα μπορουσαμε να πουμε πολλά και για πολλά χρόνια. Εκμεταλεύεστε τους θεσμούς για τη δική σας μικροεξυπηρέτηση. Ειστε εσεις που χρησιμοποιήτε το συστημα οχι για να το κανετε καλύτερο αλλα για την αποδιοργάνωση αυτού με αγνωστες πορείες και διαδρομές.

Η δημοκρατία σας έμαθε να ασκείτε ΒΕΤΟ. Και ειναι θεμιτό όταν πίσω απο αυτό υπάρχει γενικό συμφέρον.

Δακρυσε και η εικόνα με αυτά που ακούει. O Σταθης SSB. Μα ειναι να μη δακρύσει ο Αγιος???


Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι μαθαίνω ο Γιάννης έχει στα χέρια του το κείμενο της δικαστικής απόφασης από το περασμένο Σάββατο. Αν νομίζει ότι το θέμα είναι σημαντικό, ας ανοίξει νέα συζήτηση.


Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ειναι σημαντικο !!!
Θα πρέπει να δούμε τι εγινε και πως .
Γιαννη αν εχεις γνωση του θέματος ενημερωσε μας .

Ανώνυμος είπε...

Για να δημοσιευτούν στοιχεία, πρώτα χρειάζεται η συγκατάθεση του συναδέλφου.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά? Από πότε οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόρρητες? Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα καθέκαστα...

2Μδης είπε...

Επί του θέματος, δεν έχω την συγκεκριμένη απόφαση στα χέρια μου...

Από πληροφορίες μου όμως ξέρω ότι ο συνάδελφος βρέθηκε αντιμέτωπος με όλους τους υπόλοιπους ενοίκους οι οποίοι έδρασαν οργανωμένα, μαζεψαν υπογραφές και ζήτησαν να κατέβουν οι κεραίες.

Η πρωτόδικη απόφαση τους δικαίωσε.

Αν -λέω αν- έγιναν κάποια λάθη στην εκδίκαση, αυτά θα διορθωθούν στην έφεση με στοιχεία από μετρήσεις της ΕΕΤΤ, επιτροπής ατομικής ενέργειας και άλλων ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ προσκομιστεί πρωτόδικα.

Επίσης ΔΕΝ είχε ζητηθεί η συνδρομή της ΕΕΡ και πιθανόν μέχρι σήμερα να αγνοούν το θέμα. (Ως γνωστόν διαβάζουν μόνο τα blog που είναι εγκεκριμένα)

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε αθωωτική, διαφορετικά θα υπάρχει δεδικασμένο σε κάθε παρόμοια περίπτωση...

Ανώνυμος είπε...

@7:20 αν είναι στη διάθεση του καθενός πήγαινε να πάρεις αντίγραφο. Πρόσθετα είναι θέμα ηθικής και σεβασμού συναδέλφου να μην δημοσιεύει κάποιος τυχόν αποφάσεις που βρήκε χωρίς να είναι ενήμερος ο ενδιαφερόμενος. Αν έχεις κάποια μόρφωση πέραν της υποχρεωτικής μπορεί να το καταλάβεις.
@2μ προκύπτει από κάπου κάποια υποχρέωση ιθυνόντων να διαβάζουν το μπλογκ εδώ;
.

Ανώνυμος είπε...

Όταν εσύ αποφοιτήσεις από το Δημοτικό, θα μάθεις ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι πλήρως δημοσιεύσιμες και με όλα τα στοιχεία των διαδίκων εκτός αν πρόκειται για ανηλίκους. Βάσει Ν. 2121/1993, άρθρο 2 παράγραφος 5 δεν καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα. Τα ουσιώδη σημεία τους καταχωρούνται σε νομικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων.

Ιδίως στο αστικό δίκαιο εφόσον το αντικείμενο δεν καλυπτεται με σαφήνεια από νόμο, οι δικαστικές αποφάσεις παράγουν δίκαιο, κοινώς κακό προηγούμενο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε παραπλήσια περίπτωση κινδυνεύουμε να έχουμε την ίδια απόφαση. Επίσης με βάση την απόφαση αυτή μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ζητήσει προσωρικά μέτρα (παρεμπόδιση εγκατάστασης κεραιών) μέχρι την εκδίκαση της αγωγής του.

Ρώτησε ένα δικηγόρο να σου επιβεβαιώσει τα παραπάνω και κόψε τις μαλακίες περί ηθικής και σεβασμού. Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από όσο νομίζεις.


2Μδης είπε...

@2μ προκύπτει από κάπου κάποια υποχρέωση ιθυνόντων να διαβάζουν το μπλογκ εδώ;

Απεναντίας! Στα μέλη της ΕΕΡ έχουν υποδειχθεί αρμοδίως τι να διαβάζουν και τι όχι. Το παρών ιστολόγιο ευτυχώς δεν περιλαμβάνεται στα "εγκεκριμένα". Υποθέτω ότι τα μέλη του ΔΣ θα είναι και υπόλογα αν διαβάζουν εδώ...

Γκιώνης είπε...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον SV1AHL.

Μια και η ΕΕΡ πήρε στέγη στο επόμενο ΧΑΜ να μαζεύουμε λεφτά για τη στέγη άλλων. Μια στέγη που θα μπορεί ο ραδιοερασιτέχνης να τοποθετήσει τουλάχιστον τις κεραίες του απο μεταφορά.

Ρε γιαννη να σου στειλω και τις δικές μου δικαστικές αποφάσεις? Ετσι για το αρχείο ρε παιδί μου.

Γκιώνης

2Μδης είπε...

Τις έχω...

sv1gap είπε...

Από πρόχειρο ψάξιμο. ΔΕΝ είναι για ραδιοερασιτεχνική υπηρεσία, αλλά ίσως φανούν χρήσιμα:
1.ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ 1396/2008-ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και
υπ. αριθμ. 5198/2010 απόφασης του Εφετείου Αθηνών
http://www.diaxeiristis.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=2843
2.http://www.awmn.net/wiki/index.php/...