Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Καλές διακοπές...

Οι μεγάλες ζέστες δεν έφτασαν φέτος, ούτε και τα σποραδικά ανοίγματα! Ας φύγουμε λοιπόν έστω και έτσι για λίγη ξεκούραση...

Ειδήσεις όμως που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να... μπαγιατέψουν!

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν ότι η ΕΕΤΤ σε πρόσφατη επιχείρηση στην Πάρνηθα, βρήκε και κατάσχεσε ασυρμάτους VHF-UHF που λειτουργούσαν ως Link. Κάποια από αυτά ήταν εκτός ραδιοερασιτεχνικών ζωνών, ένα όμως ήταν εντός ραδιοερασιτεχνικής ζώνης στα UHF. Τα μηχανήματα ήταν σε ερμάρια με ηλιακά στοιχεία για τροφοδοσία και χωρίς διακριτική πινακίδα. Εντοπίστηκαν από περίπολο του στρατού και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι...

Άλλη είδηση αναφέρει ότι νέα μαγνητοφωνημένα αρχεία έχουν φτάσει στις αρμόδιες αρχές, και περιέχουν κυρίως συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου σε ραδιοερασιτεχνικές ζώνες. Θα δούμε αν αφαιρεθούν και τώρα άδειες για παράβαση του σχετικού νόμου...

Από Σεπτέμβρη και αν επιβεβαιωθούν οι προθέσεις ορισμένων, θα έχουμε εξελίξεις με ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον. Κάτι ψιθυρίζεται για σοβαρή συμμετοχή στο fielday και στο vhf contest από την διοργανώτρια ΕΕΡ. Ενώ η πρόσφατη αλλαγή των κανονισμών πιθανόν να προσελκύσει και όσους είχαν σταματήσει να τους δίνουν σημασία...

Για τέλη Σεπτέμβρη είναι στα σκαριά "Πανευρωπαϊκή ραδιοερασιτεχνική εκδήλωση" με πρωτοβουλία του DX plus group! 

Ακόμα και στα εσωτερικά της ΕΕΡ θα έχουμε εξελίξεις από Σεπτέμβρη. Αφού η ομάδα εργασίας για την αλλαγή του καταστατικού παρέδωσε τις προτάσεις της μετά από πολλές και θυελλώδεις συνεδριάσεις που έγιναν από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο. Ωστόσο οι προτάσεις θα πρέπει να ψηφιστούν από την συνέλευση για να γίνουν αλλαγές στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας μετά από δεκαετίες.

Άσχετο: από 20 Αυγούστου αρχίζει η κυνηγετική περίοδος. Πολλοί κυνηγοί (αυτά τα δίποδα όντα που παίρνουν ένα τουφέκι και σκοτώνουν ότι κινείται, ενίοτε σκοτώνονται και μεταξύ τους αφού ο ένας περνάει τον άλλο για αγριόχοιρο) χρησιμοποιούν φορητούς ασυρμάτους εντός ραδιοερασιτεχνικών συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να παρεμβάλουν ειδικά σε περιόδους σαββατοκύριακου που γίνονται contest. Όταν τους αντιλαμβάνεστε προσπαθήστε να τους ενημερώσετε "κατάλληλα"... 

Καλή ξεκούραση σε όλους...



10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μου θυμίζει Στέφανο
http://www.stockcorner.nl/
6146

SV3PJL είπε...

ποιος είναι άραγε ο καταλληλότερος τρόπος να ενημερώσεις τους κυνηγούς???

2Μδης είπε...

Αν τους μιλήσεις και τους πεις "...εσείς με τους παράνομους ασυρμάτους, μείνετε ανοιχτά να έρθουμε να σας πούμε δυο κουβεντούλες..." συνήθως εξαφανίζονται!

Mail from RAAG είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε,

Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το HF Field Day και το VHF Contest 144MHz, το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν Έλληνες ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Η ΕΕΡ θα συμμετάσχει φέτος με σταθμούς HF και VHF από το Φλαμπούρι Πάρνηθας και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο μέλος της να δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα των 20 ραδιοερασιτεχνών, που θα στελεχώσουν τους δύο σταθμούς. Τα μέλη της ομάδας αυτής:

-Θα στήσουν τους δύο σταθμούς το Σάββατο το πρωί και θα τους απεγκαταστήσουν την Κυριακή το απόγευμα. Αυτό συνεπάγεται ότι η παρουσία τους στο χώρο είναι απαραίτητη από τις 10:00 π.μ. του Σαββάτου 6/9 μέχρι τις 6:00 μ.μ. της Κυριακής 7/9 συνεχώς.

-Θα λειτουργήσουν τους σταθμούς σε βάρδιες καθ’ όλη τη διάρκεια του HF Field Day και του VHF Contest.

Όλος ο εξοπλισμός για τους δύο σταθμούς (πομποδέκτες, κεραίες, γεννήτρια και βενζίνη, παρελκόμενα κλπ.) θα παρασχεθεί από την Ε.Ε.Ρ.


Τα μέλη της ομάδας θα διανυκτερεύσουν στον ειδικό χώρο, στον 1ο όροφο του καταφυγίου Φλαμπούρι , όπου παρέχονται στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες, αλλά είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους υπνόσακο (Sleeping bag) ή σεντόνια και μαξιλαροθήκη (περισσότερες πληροφορίες στο http://www.flabouri.gr

Το συνολικό κόστος διαμονής ανέρχεται σε € 40, από τα οποία τα € 20 θα καλυφθούν από την Ε.Ε.Ρ. και όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην ομάδα, θα καταβάλει τα υπόλοιπα € 20. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει

-την διαμονή

-3 πλήρη γεύματα με επιλογή από το μενού του καταφυγίου.

Προσοχή: Η πρόσβαση στο καταφύγιο Φλαμπούρι θα πρέπει να γίνει με ίδια μέσα.


Δηλώσεις συμμετοχής (με e-mail στο raag -hq[at] raag .org ή με αίτηση στα εντευκτήρια) θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 20 Αυγούστου, αλλά θα επιβεβαιώνονται μόνο με καταβολή του κόστους συμμετοχής το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 27 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια για υποψήφιους ή ήδη αδειούχους, με υπεύθυνους τον Γιώργο SV1KU, Επίτιμο Μέλος της Ε.Ε.Ρ., και τον Μάκη SV1NK, Έφορο Επιτροπής Εκπαίδευσης Μελών & Εκδόσεων. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων και τα στοιχεία για τη δήλωση συμμετοχής θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Την εκδήλωση αυτή είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν όλοι οι ραδιοερασιτέχνες καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Ο χώρος προσφέρεται για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα και η οργανωμένη κουζίνα του καταφυγίου μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη (φαγητό, σνακ, καφέ, αναψυκτικά κλπ.).

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ε.Ε.Ρ. στο raag -hq[at] raag .org ή κάθε Τετάρτη 5:00 – 9:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 210-5226516.

Σας περιμένουμε!

Ανώνυμος είπε...

Αν πάω μόνο για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια, χρειάζομαι υπνόσακκο ή βολεύομαι με μαξιλάρι ?

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Τόσο για συμμετοχή όσο και για παρακολούθηση.
Φαντάζομαι θα δοθούν λεπτομέρειες για το ωράριο των σεμιναρίων.
6146

Unknown είπε...

T E R M _ L I M I T S

http://en.wikipedia.org/wiki/Term_limit
http://termlimitsandreform.com/
https://www.google.gr/search?q=term+limits&tbm=isch
https://www.google.gr/search?q=rotation%20term%20limits&tbm=bks

http://www.arrl.org/files/file/Clubs/Club%20Constitution.pdf
Control F "term limit". pages 22, 23 http://www.arrl.org/files/media/Group/Emergency%20Communications%20Advisory%20Comm%20report.pdf

Ανώνυμος είπε...

@12:09 κάνε κάποια μικρή περιγραφή.
Η τελευταία παραπομπή σου στον τίτλο που οδηγεί αναφέρει "You can’t move into the future if you cling to the
past" τι υπονοούμενο κιαυτό;
6146

2Μδης είπε...

Δεν ειναι καθόλου κακή ιδέα η εκτόξευση ρ/ε ρουκέτας!
Αρκεί να έχουμε αντιπροσωπεία δεινοσαυρων στην εκτόξευση (κάπου απέναντι να παρακολουθούν) και κάποιους εθελοντές που να έχουν υπηρετήσει στα βαρέα όπλα...

FYI είπε...

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας
Ημερομηνία: 21 Αυγούστου 2014 - 8:52 π.μ.
Θέμα: SV2I


Μετά από προσπάθεια αρκετών μηνών πήραμε τις απαραίτητες άδειες για την εγκατάσταση δύο νέων αναμεταδοτών του επαναλήπτη SV2I.
Ο ένας αναμεταδότης εγκαταστάθηκε την Τετάρτη 13 Αυγούστου στο Λιτόχωρο και ο άλλος εγκαταστάθηκε την Τρίτη 19 Αυγούστου στον Κόλινδρό και λειτουργούν ικανοποιητικά.
Αυτοί οι τρείς μη επανδρωμένοι σταθμοί την υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη αποτελούν ένα σύστημα επικοινωνίας που έχει στόχο να καλύψει τουλάχιστον τον Νομό Πιερίας όσο ποιο καλά γίνεται.
Ο επαναλήπτης SV2I καλύπτει μέσω των VHF τον κεντρικό όγκο του νομού δηλαδή την πόλη της Κατερίνης, ανατολικά παράλια και δυτικά προς τα βουνά όλα τα χωριά που δεν είχαν κάλυψη πριν την αλλαγή θέσης που έγινε.
Ο Αναμεταδότης του Λιτοχώρου, μέσω των UHF, στόχο έχει την κάλυψη του Ολύμπου όσο αυτό είναι δυνατόν, αλλά και ταυτόχρονα με τον επαναλήπτη VHF καλύπτει την νότια πλευρά του νομού Πιερίας.
Ο Αναμεταδότης του Κολινδρού, μέσω των UHF, στόχο έχει την κάλυψη του βορείου τμήματος του νομού Πιερίας αν και η εμβέλεια του εκτείνεται αρκετά ποιο πέρα καλύπτοντας την πεδιάδα της Ημαθίας, μέρος του νομού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.
Όσοι θα χρησιμοποιήσετε το σύστημα, για την ευκολία σας, καλό είναι να τοποθετήσετε σε τρείς μνήμες του πομποδέκτη σας τις παρακάτω συχνότητες και παραμέτρους έτσι καθώς κινήστε ανά περιοχή να επιλέγεται τον ποιο προσβάσιμο επαναλήπτη ή αναμεταδότη.

Επαναλήπτης SV2I Δήμος Κατερίνης
Συχνότητα RX 145,6875ΜΗΖ/ TX -0.600ΜΗΖ (145.0875MHZ) ενεργοποίηση του υπότονου 67ΗΖ στην εκπομπή.

Αναμεταδότης SV2I Δήμος Δίου – Ολύμπου
Συχνότητα RX/TX 430.6625MHZ ενεργοποίηση του υπότονου 67ΗΖ στην εκπομπή.

Αναμεταδότης SV2I Δήμος Πύδνας - Κολινδρού
Συχνότητα RX/TX 430.6875MHZ ενεργοποίηση του υπότονου 67ΗΖ στην εκπομπή.

Κατά την χρήση του συστήματος SV2I θα πρέπει να αφήνουμε λίγο μεγαλύτερα κενά από ότι συνήθως και να αφήνουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να κλείνουν οι εκπομπές των μηχανημάτων στα VHF & UHF, με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον τρίτο να μπει στην κουβέντα μας και αποφεύγουμε πατήματα και παρεξηγήσεις.
Αν δύο σταθμοί θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο αναμεταδότη ταυτόχρονα υπάρχει η περίπτωση να μην μπορούν μα ακουστούν μεταξύ τους .
Σε μία τέτοια περίπτωση ο τρίτος ανταποκριτής ίσως να που ακούει από την συχνότητα του επαναλήπτη θα πρέπει να αναλάβει να δίνει το μικρόφωνο με την σειρά ώστε να μην μπλέκονται τα άλλα δύο σήματα.