Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

SV NEA στην περιοχή των μελών ΕΕΡ...

Νέο τεύχος svnea κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή. Όσοι θέλουν να το κατεβάσουν πρέπει να κάνουν εγγραφή στη σελίδα της Ένωσης, αν δεν το έχουν κάνει ήδη... 
Μεταξύ άλλων περιέχει ωραίο άρθρο για την dxpedition στα Λέβιθα.

Στο editorial ωστόσο (η άποψη τους) εκφράζεται η απορία για το χαμηλό ενδιαφέρον 50% των μελών να κατεβάσουν το τεύχος. "...Αδιαφορία; Έλλειψη ενδιαφέροντος; Ανικανότητα χειρισμού του υπολογιστή;..." αναρωτιούνται.
Προφανώς όταν τυπωνόταν το περιοδικό σε χιλιάδες αντίτυπα, κυριαρχούσε η πεποίθηση ότι χιλιάδες άτομα το διάβαζαν και τώρα προσγειωνόμαστε σιγά σιγά... Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Τέλος θα ήθελα με εντελώς διαφορετική προσέγγιση να συμφωνήσω με την τελευταία φράση: "...είναι κρίμα να εισπράττει το σύνολο του ραδιοερασιτεχνικού κόσμου δυσκολίες και καθυστερήσεις σε θέματα του επειδή ορισμένοι έχουν καβαλήσει το καλάμι..."   Αυτό το λένε όλοι οι ραδιοερασιτέχνες στην Ελλάδα! Εδώ και χρόνια...

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν λέει για ενέργειες μερικών που καβάλησαν το καλάμι νομίζω οτι φωτογραφίζει πεντακάθαρα εκεινο τον εξυπνήδη που διοργάνωνε bye bye cw party και λοιπές μπούρδες. Έσκιζε τα ρούχα του επι παντώς επιστητού αλλα απο QSO ενα μεγάλο ΜΗΔΕΝ εις το πηλίκο, μοίραζε επιστολές με αρλούμπες και οτι του κατέβαινε στην κοιλιά και το αποτέλεσμα ειναι οτι μας αντιμετωπίζουν σαν γραφικούς στο υπουργείο. Αυτά γιατί θάβαμε τον ΣΕΡ με τις επιστολές που εστελνε , βέβαια αυτοι το έμαθαν το μάθημα τους ενώ εμείς δάσκαλε που δίδασκες... Αφου λοιπόν σας τα έκανε ρόιδο τρεχάτε τώρα να τον βρείτε σε καμιά καφετέρια γιατί το κλίμα στην ΕΕΡ δεν τον σηκώνει απο οτι βλέπω. Α και ξεχάστε νέες μπάντες οπως είπαμε , ζητήστε απο τον GRN και αλλους νεόκοπους αρθρογράφους να στείλουν καμιά επιστολή να το λύσουν . Αυτά προς γνώση οτι βλακείες και γραφικότητες μερικών μπορούν πραγματικά να κάνουν μεγάλη ζημιά.

2Μδης είπε...

Μπα εγώ δεν νομίζω ότι φωτογραφίζει συγκεκριμένο συνάδελφο. Θα ήταν τουλάχιστον άκομψο στο περιοδικό που χρυσοπληρώνουμε να βγάζει τα απωθημένα του κάποιος εκθέτοντας ολόκληρο το ΔΣ. Αποκλείεται.

2Μδης είπε...

Με ρωτάνε ποιον μπορεί να εννοεί το ΔΣ με τόσο άκομψο τρόπο στο editorial αν δεν εννοεί τον...

Προτείνω να ρωτήσετε ευθέως τους ίδιους.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Διαβάζω και ξσναδιαβάζω τις τελευταίες γραμμές του editorial στο τελευταίο SV NEA και αναρωτιέμαι αν στην 2ωρη συνάντηση που παρευρισκόμουν κι εγώ, στην αμίθουσα συσκέψεων του Γ. Γ. επικοινωνιών του Υπουργείου, εκτός του άλλου συναδέλφου, του οποίου το όνομα δεν θα αναφέρω, αν ημουν ξύπνιος ή την είδα στον ύπνο μου !!!
Εκτός από τα επίσημα έγγραφα τα οποία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, υπάρχουν και οι "of the record" ευστοχες παρατηρήσεις και απορίες όλων των παρευρισκομένων σε εκείνη την συνάντηση.

Απορία 1η: Πως γίνεται στην WARC 11 να υπάρχει αναφορά για την μπάντα των 60 m και να μην υπαρχει ουδεμία νύξη στην WARC 12. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Απορία 2: Πως γίνεται μία (ανεύθυνη - ανεγκέφαλη) ραδιοερασιτεχνική ομάδα να υποβάλει αίτημα προς το ΓΕΕΘΑ για προσωρινή εκχώρηση της μπάντας των 60 m για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και locator και η απάντηση που παίρνει να είναι θετική.

Κλείνοντας αυτή μου την παρέμβαση, δεν θα αναφερθώ σε καλαμοφυτείες και καλαμοκαλλιεργητές.

Εάν με την ενέργεια μου αυτή ενήργησα άθελά μου προς την κατεύθυνση της απώλειας της μπάντας των 60m ζητάω συγνώμη αλλά, να ξέρετε ότι η αλήθεια κρύβεται πολύ καλά και ψάξτε να την βρείτε στην πιο κοντινή καλαμοφυτεία.
73 de SV1GRM

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν δεν έχει λόγο ΜΟΝΟ το ιερατείο.
Αλλά η εκπροσώπιση όλων των ραδιοερασιτεχνών από έναν φορέα πρέπει να γίνεται σωστά και μεθοδικά για μην παρεμβαίνουν μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες και ομάδες.
Το να καταχεριάζονται κάπιοι επιδή οι παρεμβάσεις τους στάθηκαν εμπόδιο στην ΕΕΡ δεν λέει τίποτα αν δεν ξέρουμε και τι ζητάγαμε σαν ΕΕΡ.

2Μδης είπε...

Για τα τρόλεϋ κάτι ζητάγαμε... Τι άλλο?

Ανώνυμος είπε...

... Ξέχασες και το D-Star !!!

Ανώνυμος είπε...

... Ξέχασες και το D-Star !!!

Costas SV1XV είπε...

Ανώνυμε 19 Σεπτεμβρίου 2014 - 7:08 μ.μ., ο Πάνος SV1GRN τι σου φταίει και τον ανακατεύεις? Αυτός είναι ήσυχος και αξιοπρεπής συνάδελφος και από όσο ξέρω δεν ανακατεύεται με τα πίτουρα.

DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Επίσης όπως θα παρατηρήσετε, η πόρτα για τα 60m έκλεισε οριστικά, τουλάχιστον μέχρι την WARC 2015
Τι να παρατηρήσουμε; Μήπως ενημερώνουνε ποτέ από τη σελίδα τους ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ρ/ε για τις ενέργειες, αποφάσεις κλπ. της IARU ; Λες και δεν είναι υποχρέωση τους να ενημερώνουνε όλη την επικράτεια για το τι κάνουν στα συνέδρια που πηγαίνουν, της αποφάσεις που βγαίνουν κλπ. Μάλλον δεν εκπροσωπούνε ουσιαστικά όλους τους ραδιοερασιτέχνες όπως φαίνεται από την πρακτική που ακολουθούνε.
Η ΕΕΡ αντιμετώπισε ένα πολύ άσχημο κλίμα για το θέμα αυτό & Που όπως καταλάβαμε
Το θέμα δεν είναι τι καταλάβανε ούτε τι νομίζουνε. Τους είπε κάποιος επίσημα κάτι; Αν έχουν στοιχεία ας τα γράψουνε. Όπως φαίνεται, στη δίωρη συνάντηση μάλλον παρευρίσκονταν και αυτοί.
είναι κρίμα να εισπράττει το σύνολο του ραδιοερασιτεχνισμού
Ποιο σύνολο; Αυτό που δεν το ενημερώνουνε ποτέ; Αυτό που κατά καιρούς το κατηγορούνε; Αυτό με το οποίο δεν συνεργαστήκανε ούτε προσπαθήσανε ποτές. Τη μοναδική φορά που συνεργασθήκανε οι ΟΕΑ με άλλο σωματείο, υποβαθμίσανε τη συνεργασία λέγοντας... συνεργάστηκε ο επικεφαλής των ΟΕΑ... Ε ρε πλάκες
Τα editorial άρθρα δεν εκφράζουνε κατ’ανάγκη το ΔΣ και δεν ελέγχονται από αυτό, εκφράζουνε απόψεις του προέδρου και σκέψεις του. Θα έχει ενδιαφέρον να ρωτάτε όσοι πηγαίνετε εκεί τα μέλη του ΔΣ αν συμφωνούνε με τα γραπτά και της ανώνυμες κατηγορίες του άρθρου.
Είναι αυτονόητο συνάδελφε, δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη. Μάλλον ο συγγραφέας του editorial χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη τουλάχιστον απ’το ΔΣ. που καταφέρθηκε κατά συναδέλφου χωρίς ίχνος ευγένειας και σεβασμού. Κύριοι του ΔΣ είστε υπεύθυνοι να διαψεύσετε ή να επικροτήσετε το editorial.
Αυτά τα δείγματα, δείχνουνε την κούραση που διέπει τα μέλη του Δ Σ και που μάλλον οφείλεται στις παρατεταμένες θητείες τους. Μήπως είναι καιρός να ξεκουραστούνε και να βοηθήσουνε νέους να αναλάβουνε έργο;
Μέλος άλλου σωματείου

Ανώνυμος είπε...

OK1RP-@ 5398.5 SZ1SV qsx 5260 mni tnx Manos! 2106 01 Oct 2011 Greece

Ανώνυμος είπε...

δλδ παίρνουν ειδικές άδειες και για εμάς βλέπουμε μετά το 15
δουλεύουν για τον εαυτό τους τρίχες αυτά που έγραψε για τους πολλούς ρ/ε που ζημιώνονται κλπ μεγάλο ξεμπρόστιασμα βρε @7:16

2Μδης είπε...

Εμ γιαυτό λένε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί.

Ούτε να γράφουνε!

Ανώνυμος είπε...

Απο όσα μπορώ να αντιληφθώ, το υπουργείο για να δώσει τα 60μ στην WARC 11 σημαίνει οτι η ΕΕΡ τα ζήτησε τότε εγγράφως. Ομως για να μην υπάρχει το 2012-2013-2014 σημαίνει οτι η ΕΕΡ ξεχασε να τα ζητήσει. Αρα θα πρέπει να μαζευτεί ο πρόεδρος της ΕΕΡ και να μην φορτώνει τα δικά του λάθη και τις παραλήψεις του σε άλλους. Ας ερωτηθεί λοιπόν το υπουργίο εάν έλαβε αίτηση της ΕΕΡ για τα 60μ από το 2011 έως 2014, ή ας δώσει ο λασπολόγος πρόεδρος της ΕΕΡ στην δημοσιότητα το έγγραφο. Εννοείτε οτι στο επόμενο editorial, οπως ξέρει να λασπολογεί δημόσια, θα πρέπει να μάθει να ζητάει και δημόσια συγνώμη.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Δεν ξέρω πως μου ήρθε τώρα ... αλλά σήμερα το πρωί πίνοντας τον καφέ μου, ξαφνικά ήθελα να μάθω τα πάντα για τον Χαμαιλέοντα !!!
Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως μου προέκυψε αυτή η "δίψα" για μάθηση του συγκεκριμένου ερπετού ???

2Μδης είπε...

Υποθέτω ότι ο πρόεδρος δεν θα απαντήσει καν στις αιτιάσεις σας. Για συγγνώμη δεν το συζητάμε καθόλου!

Έχει δηλώσει ότι δεν διαβάζει μπλογκ εκτός του ILO και του YM και σε παλαιότερο editorial έχει χαρακτηρίσει βόθρους τα υπόλοιπα.

Οπότε αν θέλετε απάντηση πρέπει να ανοίξτε διάλογο μέσω του sv-nea (με διμηνιαίο delay)...

Ανώνυμος είπε...

Στην επονομαζόμενη « Η άποψη μας – editorial” στήλη, δηλαδή τη στήλη που εκφράζει ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ και την επίσημη θέση της ΕΕΡ. Κατηγορήθηκαν ανώνυμα ρ/ε ενάντια στο ραδιοερασιτεχνικό πνεύμα και το καταστατικό της ΕΕΡ που νομίζουν ότι τηρούν οι κύριοι του ΔΣ.
Μάλιστα, από τα δημοσιεύματα προέκυψαν και αναλήθειες: Τη στιγμή που κατηγορούσαν ρ/ε που τάχα δυσκολεύουν την πρόσβαση μας στους 5MHz φάνηκαν να γνωρίζουν πράγματα και να δηλώνουν ότι αυτά θα συζητηθούν μετά το 2015. Δηλαδή, είχαν κάνει ενέργειες, απέτυχαν να λάβουν την άδεια για όλους και δεν το ανακοίνωσαν καν. Όπως κατά πάγια τακτική δεν ανακοινώνουν θέματα για την IARU που αφορούν όλους μέλη μη μέλη αλλά και άλλα.
Όπως αποδείχθηκε παραπάνω, σε προγενέστερο χρόνο, φρόντιζαν να λαμβάνουν προσωρινή άδεια για πάρτη τους αγνοώντας το πόπολο. Θυμίζοντας την εποχή Παπασπύρου, που πήγαινε κάποιος να καταθέσει αίτηση για μέλος και του λέγανε την άλλη Κυριακή, τώρα δεν έχω έντυπα. Βέβαια και την επόμενη Κυριακή ξέχναγαν να φέρουν της αιτήσεις... Μέλημα είναι η παρέα τους να περνά καλά.
Το ΔΣ λοιπόν είναι έκθετο ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του τόσο προς τα μέλη όσο δε και προς όλους τους υπόλοιπους επειδή κατά τη θητεία του αποκρύβονται γεγονότα, πράξεις, δεν ερωτάται καν η γνώμη των μελών για τα αιτήματα κλπ. που κατατίθενται κ.α.
Είναι έκθετοι όλοι και να αφήσουν αυτά που λένε στις κατ’ιδίαν συζητήσεις στα μέλη ότι αφορά μόνο την άποψη του προέδρου... Λίγη ντομπροσύνη δεν βλάπτει.
Δυστυχώς, το παρόν ΔΣ με μία πράξη μόνο μπορεί να βοηθήσει στα καθ’ύμάς. Η δημόσια συγγνώμη ή παραίτηση. Σε κάθε περίπτωση η εποχή που μπορούσαν να δουλεύουν τον κόσμο πέρασε ανεπιστρεπτί
Δεν βλέπω λόγο να ανοίξω διάλογο μαζί τους ας μείνουν στη μίζερη θέση που διάλεξαν. Με αυτό τον τρόπο ίσως κάποιοι να τολμήσουν να διαχωρήσουν τη θέση τους. Μέχρι τότε ας γραφουν ότι θέλουν και πολύ σημασία δώσαμε.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Λοιπόν, ας αφήσουμε τώρα τις δημοσιουπαλληλικές νοοτροπίες και ας έρθουμε στο Event που θα γίνει στην πλ. Συντάγματος.
Σας πληροφορώ ότι, οι συμμετοχές από μη ρ/ε είναι 253 και από ρ/ε ... 5.
Αυτο το Event χρειάζεται άτομα που να ξέρουν.
Μη ντρέπεστε λοιπόν.
Δηλώστε συμμετοχή για να τρέξει λίγο πιο γρήγορα.
Αλλωστε οι "ζόρικες" ενέργειες έχουν γίνει...

Ανώνυμος είπε...

Στο event ρε φίλε θα συμμετέχει και η ΕΕΡ ???? Εάν ειναι και η καφρίλα εγώ δεν έρχομαι ουτε απο μακρυά.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά που θα συμμετέχει η ΕΕΡ εδώ, τον κατηγόρησαν δήθεν για δημιουργία προβλημάτων στο υπουργείο προφανώς για να καλύψουν την μεσοβέζικη εγκύκλιο που παρέλαβε ο editor ίσως μαζί με κάποιον του περιβάλλοντος του.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Η ΕΕΡ μας έστειλε απαντηση , σε προσκλησή μας να συμμετέχει, και με τον δικό της τρόπο, μας απάντησε αρνητικά.

2Μδης είπε...

Η ΕΕΡ υπογράφει μνημόνια, τελεί αγιασμούς και κόβει πίτες. Τέλος.

Μην είμαστε και πλεονέκτες!

Ανώνυμος είπε...

Θεόδωρε που το παράξενο; Δεν συμμετέχουν δεν συνεργάζονται με κανέναν και μετά λένε δεν έρχεται κόσμος hihi

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν μπορεί να κάνει κακό στο χόμπι με της αρνητικές ενέργειες του. Εκτός αν τον κυττάμε χωρίς να κάνουμε τίποτα όπως οι υπόλοιποι του ΔΣ τους.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Λοιπόν άκου, δε σε ξέρω βέβαια αλλά, ότι ήξερες μέχρι σήμερα περί ραδιοερασιτεχνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα, πρέπει να το ξεχάσεις.
Αυτό το Event έχει ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.
Περισσότερα δεν μπορώ να πω, άλλωστε σε λίγες μέρες θα αρχίσει να προβάλλεται παντού και θα ανακοινωθούν και όλες οι λεπτομέρειες.
Αυτή τη στιγμή γνωρίζουν μόνο όσοι συμμετέχουν.
Λίγη υπομονή ...

2Μδης είπε...

Πάντως είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι υπάρχουν και σχόλια που υπερασπίζονται το editorial και το ΔΣ, και δεν εμφανίζονται! Γιατί είναι από συγκεκριμένο άτομο που έχει χαρακτηριστεί "ενοχλητικός οινόφυγας" και πέραν του αντικειμένου έχει συμπεριλάβει στο σχολιασμό του, αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Βελουχιώτη και σε ότι άλλο είδε μέσα στη ντίρλα του, ανακατεμένα με πληθώρα link στο youtube...

Ανώνυμος είπε...

Εύγε εύγε μόνο ένας εκτός δσ τους υπερασπίζεται (οι άλλοι 36 που τους ψηφίζουν δεν ξέρουν ιντερνετ)

Ανώνυμος είπε...

οἰνόφλυγας... σου εφυγε το Λ

Ανώνυμος είπε...

Οινόφυγας, καλά τα λέει ο 2μδης...
Γιατί ο συγκεκριμένος από το πολύ πιόμα είναι...φευγάτος...

ΥπερΓκιώνη ΜεΜέτρο είπε...

Μετριασμός και έγκριση σχολίων ή αλλιώς λογοκρισία στον κάθε ανώνυμο που θέλει να πει τον πόνο του ή να ιντριγκάρει καταστάσεις.

Όμώς όταν αναφέρεται κάποιος στον "ενοχλητικό" - γραφικό με όμορφα καλολογικά σχόλεια βασισμένα στα αρχαία ή στην καθαρεύουσα τότε δεν υπάρχει κόψιμο... Όλα στη φόρα γιατί μας βολεύει και τεριάζει με την άποψή μας.
Αυτό δεν το θεωρείς προσβολή, βρίσιμο και στοχευμένη επίθεση;

Αποφάσισε αν θες λογοκρισία ή όχι στο blog. Και όταν το αποφασίσεις πραγματικά, φρόντισε να σεβαστείς πρώτος την απόφασή σου και να την τηρήσεις δύνοντας το παράδειγμα. Πρέπει και ο θυγόμενος να είναι σε θέση να αμυνθεί, ακόμα και αν πρόκειται για ένα γραφικό.

Ρε Γκιώνη και συ... μη τα κάνεις όλα τσιμπάμπαλο... έχεις τρόπο να τα πεις χωρίς επαναστατικά αποσπάσματα και άσματα. Μέχρι ένα σημείο ο Γιάννης έχει δίκιο αλλά και συ βρε παιδί μου είναι στιγμές που τα ισοπεδώνεις όλα... Δεν σε κάλεσαν στο μπαλόνι...και τι έγινε; Ήθελες να πας; Ας έβαζες επιθυμία συμμετοχής! Έχεις αλλεργία στις φόρμες συμμετοχής... στα @@ μας πάρε τηλέφωνο ή βρες τους από κοντά και πες τους ότι θες να πας. Μη μας σκοτίζεις με τα επαναστατικά σου. Αν θες ρ/ε επανάσταση λάβε μέρος μέσω των Συλλόγων που υποστηρίζεις και είσαι μέλος. Για κοινοκική επανασταση τράβα αλλού.

2Μδης είπε...

Αγαπητέ αν υποδεχτώ κάποιον στο χώρο μου και αυτός φερθεί ανάγωγα πχ κατεβάσει τα παντελόνια του και αρχίσει να αυνανίζεται, θα τον στείλω στο διάβολο! Τέλος.
Όποιος κατανοεί τέτοια συμπεριφορά ας τον φιλοξενίσει σε δικό του χώρο...

2Μδης είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "SV NEA στην περιοχή των μελών ΕΕΡ...":

"...Φίλε 2μηδη δεν ξέρω αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η χωράει πουθενά στην σελίδα σου το παρακάτω αλλά έτσι για το γαμώτο εγώ το γράφω και αν θες το ανεβάζεις... Υπήρχε σήμερα μια δημοσίευση στον βόθρο κοινωνικής δικτύωσης πραγματικά συγκλονιστική...... "

Αγαπητέ συνάδελφε σου απαντώ απο εδώ μιας και έστειλες το σχόλιο σου ανώνυμα.
Συμφωνώ απόλυτα με τις σκέψεις σου ακριβώς επειδή και εγώ πιστεύω ότι ζούμε σε ελεύθερο ευρωπαϊκό κράτος και όχι στην Καμπούλ. Τριτοκοσμικές συμπεριφορές τέτοιου είδους, αισιοδοξώ ότι φθίνουν με τον καιρό. Δυστυχώς όχι με δυναμική αντίδραση αλλά νομοτελιακά με την παρέλευση του χρόνου.
Θα πάρει πολύ χρόνο αλλά αισιοδοξώ ότι είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να δημοσιεύσω ολόκληρο το σχόλιο σου, γιατί θα γίνει βορά σε στόματα υπερφύαλων υποκριτών που διυλίζουν τον κώνοπα...

Καλό βράδυ.