Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Κάτι πίνουν...

Πριν δυο μήνες είχα γράψει για ένα "ορφανό" λινκ που είχε βρεθεί στην Πάρνηθα και κατασχέθηκε από την ΕΕΤΤ.

http://2mdes.blogspot.gr/2014_08_01_archive.html

Δείτε πως εμφανίζεται η είδηση (αφού πρώτα την έχουν τραβήξει από τα μαλλιά μέχρι ξεχειλώματος) δυο μήνες μετά:

######################################################################################################

Πάρνηθα: Ύποπτη συσκευή «τύφλωνε» τους πιλότους! Την ανακάλυψε η ΕΥΠ κοντά σε ραντάρ της Πολεμικής ΑεροπορίαςΠάρνηθα: Ύποπτη συσκευή «τύφλωνε» τους πιλότους. Σε περίπτωση που από τις παρεμβολές μπλοκάρει το σήμα του ραντάρ μπορεί να μπουν ανενόχλητα στον εθνικό εναέριο χώρο εχθρικά αεροσκάφη

Κεραία, μέσω της οποίας γίνονταν παρεμβολές στο ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην περιοχή Καραβόλα της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να τυφλώνονται τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στο Αιγαίο, εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Η κεραία που έκανε τις παρεμβολές είχε τοποθετηθεί μέσα στο δάσος και μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα από τις εγκαταστάσεις που στεγάζουν το προσωπικό και τα ραντάρ του 2ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής της Πάρνηθας, χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο τοποθετήθηκε εκεί, αλλά ούτε και την ταυτότητα αυτού που την τοποθέτησε.

Ο εντοπισμός της έγινε έπειτα από παράπονα που διατύπωναν χειριστές αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχαναν το σήμα του ραντάρ, κάτι που έκανε τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ να αντιληφθούν ότι κάτι περίεργο και ύποπτο συνέβαινε. Για το θέμα υπήρξε άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ ειδοποιήθηκε και κλιμάκιο της ΕΥΠ το οποίο μετέβη στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει στις σχετικές έρευνες, δεδομένου ότι το θέμα ήταν κάτι που απτόταν άμεσα της εθνικής μας ασφάλειας. Η κεραία ήταν τοποθετημένη με τέτοιον τρόπο που έδειχνε ότι η δουλειά είχε γίνει από επαγγελματίες, ενώ προκειμένου να λειτουργεί για όσο χρονικό διάστημα γινόταν περισσότερο, ακριβώς δίπλα της βρέθηκε και μια μικρή κατασκευή φωτοβολταϊκών κατόπτρων μέσω της οποίας τραβούσε ενέργεια. Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεδομένου ότι παρά το γεγονός πως έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον εντοπισμό της εν λόγω κεραίας, οι δράστες που την τοποθέτησαν παραμένουν άγνωστοι, ενώ μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν ως προς την ταυτότητά τους και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν. 

Αμεση σχέση με τις αναχαιτίσεις

Να σημειώσουμε πάντως πως, σύμφωνα με κύκλους της Αεροπορίας, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι εξαιρετικά σοβαρό, δεδομένου ότι σχετίζεται άμεσα και με το θέμα των αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Και αυτό γιατί τα μαχητικά μας κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αναχαίτισης εχθρικών αεροσκαφών βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με το ραντάρ, το οποίο και τα καθοδηγεί ως προς τα πού κινείται ή βρίσκεται το «εχθρικό ίχνος» προκειμένου να το αντιμετωπίσουν. Επίσης, στο ενδεχόμενο που νεκρώσει έστω και για λίγο το ραντάρ, τότε, θεωρητικά, δίνεται η δυνατότητα σε εχθρικά αεροσκάφη να μπουν ανενόχλητα στον εθνικό μας εναέριο χώρο χωρίς κανείς να τα εντοπίσει. Στην πραγματικότητα πάντως το παραπάνω είναι κάτι αδύνατον να γίνει, δεδομένου ότι οι περιοχές ευθύνης των ραντάρ της χώρας αλληλοκαλύπτονται.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το ραντάρ της Πάρνηθας αποτελεί έναν από τους τρεις άγρυπνους φρουρούς (οι άλλοι δύο είναι τα ραντάρ στον Χορτιάτη και το Πήλιο) που παρακολουθούν και ελέγχουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε εθνικές αλλά και νατοϊκές ασκήσεις. Δεν υπάρχει άλλωστε πιλότος της Πολεμικής αλλά και της Πολιτικής Αεροπορίας που να μη γνωρίζει τον κωδικό «Mambo», αφού οι χειριστές τού εν λόγω ραντάρ είναι σε θέση να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι πετάει και πού εντός της περιοχής ευθύνης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η λειτουργίας μιας κεραίας παρεμβολών σε ένα από τα πλέον σημαντικά ραντάρ αεράμυνας της χώρας είναι πολλά και πολυεπίπεδα. Οπως σημειώνουν αρμόδιοι κύκλοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε συνθήκες ξαφνικής κακοκαιρίας, αεροπορικού ατυχήματος ή έρευνας και διάσωσης σε ξηρά και θάλασσα, θα μπορούσαν να χαθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. «Φανταστείτε να είχαμε την εκδήλωση μιας επιχείρησης τύπου “Renegade”, όπου κάποιο πολιτικό αεροσκάφος θα ήταν υπό τον έλεγχο τρομοκρατών ή αεροπειρατών και τα μαχητικά αεροσκάφη που το συνόδευαν να έχαναν την επαφή τους με το ραντάρ ή να μην είχαν ξεκάθαρη εικόνα. Θα ήταν κάτι που θα είχε σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στην επιχείρηση, αλλά και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.
##################################################################################################################################################################

Τσίμπησε και το "πρώτο θέμα":
http://www.protothema.gr/greece/article/418068/parnitha-upopti-suskeui-tuflone-tous-pilotous/

Κάτι πίνουν σας λέω....!

17 σχόλια:

2Μδης είπε...

ΕΥΠ, μάμπο, πράκτορες...

Α ρε Μίλτο! φωτιές άναψες πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, οι χειριστές έχαναν το σήμα του radar.

Δεν φταίει αυτός ο γελοίος που τα γράφει. Φταίει το ανενημέρωτο και ανασφαλές κοπάδι που παίρνει στα σοβαρά ότι παπαριά του σερβίρουν οι διάφορες ομάδες συμφερόντων.

SV1NJX είπε...

Γιάννη, τους τόπα και ψάχνουν τρόπο να το μαζέψουν γιατί δημοσιεύτηκε και στο έντυπο (και ως γνωστό τα γραπτά μένουν)

2Μδης είπε...

Να δεις που θα το δημοσιεύσει και το Αγιορείτικο Βήμα:

"...Άγγελος Κυρίου αποκάλυψε με θαυματουργικό τρόπο συσκευή παρεμβολών ραντάρ..."

ΕςΒιΕνα Ανώνυμος είπε...

Η ΕΥΠ λέει ψάχνει κάτι ύποπτους που πάνε στα βουνά με πομπούς, τάχαμου να κάνουν "επαφές". Τι επαφές και κουραφέξαλα, χειμωνιάτικα με βροχές και αέρα, κάτι άλλο κάνουν αυτοί εκεί πάνω...
hi hi

2Μδης είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια στο πρώτο θέμα, αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί ψηφίζουν...

ΕςΒιΕνα Ανώνυμος είπε...

Με τα σχόλια στο protothema αρχίζω και ΦΟΒΑΜΑΙ. Ευτυχώς δεν είμαι σκουρόχρωμος να μού ορμήξουν, αν περπατώ με κανά V/U στους λόφους.
hi hi

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο ψηφίζουν αλλά επίσης εξομολογούνται σε κάτι απαίσιους και κακοϊσκιωτους "γέροντες".

Ανώνυμος είπε...

UK Full licensees get 146-147 MHz

Written by Colin Thomas, G3PSM
Saturday, 11 October 2014 15:39

From 31st October 2014 the UK Office of Communications (OFCOM) will permit the use of 146-147 MHz by holders of Full UK Licences for a period of 12 months. Permission will be by a Notice of Variation (NoV) which will be issued by the Radio Society of Great Britain on behalf of Ofcom. NoVs will be valid for 12 month but may be renewed as long as this temporary arrangement exists.

More detailed information can be found online at -

http://stakeholders.ofcom.org.uk/binaries/consultations/vhf-143-169mhz/statement/VHF_Release_statement.pdf

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτό το μάμπο που κολλάει με τις παρεμβολές στο ραντάρ?

SV3PJL είπε...

ποιος είναι αυτός ο Γιώργος Διονυσόπουλος; Πόσο άσχετος ή πόσο βλάκας μπορεί να είναι...

SV4PBH Manos είπε...

@ Ανώνυμος 15/10/14 12:57 πμ

Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι εάν παίξεις μουσική σε ρυθμό μάμπο κοντά σε ένα ραντάρ, τότε το μηχάνημα και το προσωπικό που το χειρίζεται συντονίζονται στο ρυθμό, ξεκινάνε το χορό με αποτέλεσμα να μην προσέχουν τις ενδείξεις!!!Αυτή είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση προερχόμενη από τη νέα γενιά των δημοσιοκάφρων.

SV1NJX είπε...

Συνεχίζεται η παπαρολογία. Υπεύθυνος Σπύρος Πρίφτης....

http://press-gr.blogspot.gr/2014/10/drome.html

SV1NJX είπε...

http://www.hellasforce.com/blog/tag/spiros-priftis/

2Μδης είπε...

H μ@λ@κία πάει σύννεφο...

http://www.hellas-now.com/2014/10/drome.html

ΕςΒιΕνα Ανώνυμος είπε...

@17 Οκτωβρίου 2014 - 6:23 μ.μ.
Αυτός είναι καλός, πολύ καλός...

"και στο υπουργείου Εθνικής Αμυνας"
"με τα ανεπαλιλα περιστατικα"
"γιατι κυκλοι του υπουργείο Εθνικής Αμυνας"
"σχεδόν πριν ένας μήνα,"
"κατι τετοιο αντιστιχο!"
"Ελληνικο πολιτικό διασταγμό της αναχαίτισής τους"
"Η Τουρκία εχει δοκιμάζει"

Πάντως για τα τελευταία δεν διαφωνούμε: "ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!", "ειμαι εγω αυτος που γραφει μπουρδες και φαντασιες!"

3751 είπε...

Εντάξει ρε φίλε, βρέθηκε και ένας δυσλεκτικός μέσα στο κοπάδι των φοβισμένων ηλιθίων, μην γίνεσαι ρατσιστής.