Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σημαντική ειδοποίηση...

Παρακαλείται ο συνάδελφος που εκπέμπει στην συχνότητα της Άμεσης Δράσης (!!!) λέγοντας: "...Καλησπέρα, ο SY1_ _ _ με ακούτε??..." να διακόψει γιατί το πιθανότερο είναι (αφού τον καλησπερίσουν) να του πάρουν την άδεια!!! Τουλάχιστον!

Ας αποτανθεί στον σύλλογο που τον βοήθησε να πάρει άδεια ώστε, να ενημερωθεί εκ νέου για το ραδιοερασιτεχνικό bandplan...

49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ίσως θέλει να ρωτήσει πώς τον ακούν

SV1NJX είπε...

Μήπως είναι κανένα ...πτηνό ?

SV1PIZ είπε...

Χαχαχαχα, έχω ακούσει γι' αυτόν. Το θέμα είναι μαζί με κάτι άλλα λουλούδια (όπως ένας που κάνει πρόγραμμα μετά τους 146 με νταλκαδοτράγουδα), μην θεωρηθεί αφορμή να υποστούμε και οι υπόλοιποι τίποτε αλλαγές στη νομοθεσία ας πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ QSL ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, DIRECT.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έχει qso party η αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

@SV1NJX:
Το πτηνό δεν είναι "SY1", είναι SV1 και σχετικά παλιό.

SV1NJX είπε...

Αμα έχει πιεί πολύ νέκταρ, μπερδεύει τα Υ V

Ανώνυμος είπε...

Μετά τους βλάκες που απήγαγαν την 27χρονη και ζήταγαν λύτρα από το κινητό τους τηλέφωνο, η ΕΛΑΣ θα συλλάβει τον παρεμβολέα που έλεγε το διακριτικό του!
Η βλακεία περισεύει.

Unknown είπε...

Λέει το διακριτικό του ή μήπως το διακριτικό κάποιου άλλου;

2Μδης είπε...

Σε αυτή την περίπτωση θα ακούσουμε τα ηχογραφημένα αρχεία και θα καταλάβουμε...

2Μδης είπε...

Σεισμός!

2Μδης είπε...

5,4 & 5,2 Πάρνηθα?

2Μδης είπε...

Σεισμολόγοι στο r1...

Unknown είπε...

http://www.gein.noa.gr/el/
http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stations/maps/recent.html
http://www.gein.noa.gr/el/teleutaia-anakoinothenta
http://www.emsc-csem.org/#2

Αυτό δεν ξέρω αν δουλεύει:
http://bbnet.gein.noa.gr/HL/seismicity/real-time-seismicity-automatic-alerts/last-24-hours-automatic

2Μδης είπε...

Μόλις ανακοινώθηκε στο R1 η καθησυχαστική είδηση οτι μπορεί να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αταλάντης. Ουφ...

SV1PIZ είπε...

Έγινε ο σεισμός και ξαφνικά μέσα στη μοναξιά της νυχτερινής μου βάρδιας η συχνότητα πήρε φωτιά....

2Μδης είπε...

Τρελό κέφι!!!

Costas SV1XV είπε...

Γιάννη, εσύ που είσαι παλιός σίγουρα θα θυμάσαι τις παλιές καλές εποχές των Ο.Ε.Α. επί SV1EM. Τότε που σε κάθε σεισμό έβγαιναν 50 συνάδελφοι στο R1 και κάποιοι στα HF και προσπαθούσαν να εντοπίσουν το επίκεντρο, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν οι αυτοματοποιημένες on-line εφαρμογές. Το σημερινό νυχτερινό event ήταν μια μικρή ανάμνηση από εκείνη την εποχή. Χάρηκα που άκουσα και τον Πέτρο SV1CIV, παλαιό γείτονα που τον έχω χάσει.

73 DE SV1XV

2Μδης είπε...

Εγώ πάλι χαίρομαι που διαπιστώνω ότι αρκετοί συνάδελφοι ήταν σε ετοιμότητα αλλά σε ΑΚΡΟΑΣΗ. Και δεν βγήκαν να αναφέρουν ότι έβλεπαν στην τηλεόραση/ στο ίντερνετ/ στο φλυτζάνι κλπ ή άλλα άσχετα συνδικαλιστικά την ώρα του σεισμού...

SV4PBH Manos είπε...

Καλημέρα με ένα ρετρό βίντεο που θα ξυπνήσει πολλές αναμνήσεις στους "τηλέτυπους" και θα αφήσει πολλούς από εμάς με ένα όμορφο χαμόγελο!!!

RADIO TELETYPEWRITER AN/GRC-46

http://www.youtube.com/watch?v=x8Rq0EupBqg

73 de SV4PBH

Ανώνυμος είπε...

τον πιάσανε;

Ανώνυμος είπε...

Ποιον να πιάσουν ρε παιδιά, αστεία λέμε? Προβοκάτσια είναι από μέσα από την ΕΛΑΣ, και ο μπλογκάρχης τσίμπησε το δόλωμα.

Unknown είπε...

18-11-2014: Σύσκεψη ... προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή γενικής άσκησης ετοιμότητας εντός των επομένων δύο μηνών.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εθελοντισμός

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε SV1*** (αν είσαι μέλος της Ε.Ε.Ρ. αγνόησε το μήνυμα αυτό)

Θέλεις να διαβάζεις το μοναδικό αμιγώς ραδιοερασιτεχνικό περιοδικό και δεν είσαι μέλος της Ε.Ε.Ρ.; Τώρα έχεις τον τρόπο. Γίνε συνδρομητής του περιοδικού SV NEA με ετήσια συνδρομή € 18 (ή € 20 για πληρωμή με Paypal μέσα από την ιστοσελίδα μας: www.raag.org à ΕΚΔΟΣΕΙΣ/ΕΙΔΗ, link: http://www.raag.org/displayITM1.asp?ITMID=12&LANG=GR). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με τη Γραμματεία της Ε.Ε.Ρ. στο e-mail raag-hq@raag.org ή τηλεφωνικά κάθε Τετάρτη 5:00 – 9:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 210-522.6516

Διάβασε το τελευταίο τεύχος http://www.raag.org/LH2Uploads/ItemsContent/809/svn148_web_demo.pdf

(το link θα είναι ενεργό για 7 μέρες)

Ανώνυμος είπε...

Η φαρσοκομωδία συνεχίζεται:
Παρεμβολή αγνώστου με υβρεολόγιο στo αναλογικο συστημα επικοινωνιας της ΕΛ.ΑΣ.

SV1PIZ είπε...

Καλά που μας βάλατε δείγμα για να ξέρουμε γιατί δεν πρόκειται ποτέ να γραφτούμε συνδρομητές.
Εάν είναι για 45 σελίδες και ύλη που δεν κάνει την διαφορά σε σχέση με το δωρεάν διαδικτυακό περιοδικό που υπάρχει, να σκάσω 20 ευρώ για 6 τεύχη, προτιμώ να τα κάνω δωρεά στο διαδικτυακό περιοδικό για να ενισχύσω τα παιδιά εκεί.

Τώρα για τα περί χρησιμότητας του Εθνικού Συλλόγου, δεν μπορώ να έχω άποψη επ αυτού. Έχω μια φυσική δυσανεξία προς κάθε μορφής σύλλογο και απέχω, μια και έχω δει την βρομιά από μέσα σε άλλου τύπου συλλόγους. Έδωσα 2 φορές εξετάσεις, μία για SY και μία για SV, χωρίς κανείς να με βοηθήσει στο παραμικρό και τις 2 φορές πέρασα με ποσοστό επιτυχίας 100% και ειλικρινά το λέω, αν με δέσμευε κανείς να γίνω μέλος συλλόγου για να δώσω, δεν θα γινόμουν ποτέ ρ/ε κρατώντας την θέση μου απέναντι στους συλλόγους.

Μακριά από σύλλογο = ηρεμία ψυχής.

Σαφώς δεν υπονοώ τίποτε ευθέως για τους ρ/ε συλλόγους ειδικά, αυτή είναι η προσωπική μου στάση, αλλά μέχρι τώρα από όσα διαβάζω και ακούω, δεν έχω πειστεί ότι κάνω λάθος.

Όσο για τα QSO, είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος που κάνει τις επαφούλες του με τον δικό του ρυθμό και μέσω eqsl και lotw τις επιβεβαιώνει κιόλας και πλησιάζουν γρήγορα και διάφορα βραβειάκια για το ηθικό μέρος του θέματος.

Ποιος θα με πείσει να αλλάξω γνώμη;

Ανώνυμος είπε...

@4:32 δεν ξέρω ποιος είναι ο παρεμβολέας αλλά ας κάνουν ότι χρειάζεται για να τον μαζέψουν. Η μη ανανέωση του tetra έβαλε σε περισσότερο κίνδυνο και εμάς και τους αστυνομικούς. Φημολογείται για ένα σύστημα κινητών πανελλαδικής κάλυψης, ότι και να είναι ας προχωρήσει γρήγορα.

Για δε τo αντίτιμο ανάγνωσης του περιοδικού ας περάσει κάποιο χρονικό διάστημα να δούμε αν περπατάει. Αν όχι πάλι δεν τρέχει τίποτα σοβαρό.

Η αναγκαιότητα εθνικών συλλόγων κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλη (δεν γνωρίζω χώρα με ανεπτυγμένο ραδιοερασιτεχνισμό που να στερείται εθνικού σύλλογο). Για αυτό κάθε χώρα έχει από έναν και για αυτό το λόγο έχει και bureau. Η λειτουργία όμως του κάθε συλλόγου εξαρτάται από το ΔΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ). Που εκλέγεται από πηγαίνουν και ψηφίζουν. Ενίοτε σε κάποιους συλλόγους αυστηρά και μόνο στις ψηφοφορίες τυχαίνει να εμφανίζονται κάποιοι δεινόσαυροι (συνήθως κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας) που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα.
6146

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι δήθεν παρεμβολές είναι σκηνοθετημένες από κύκλους μέσα στην Αστυνομία. Ενοχλούνται επειδή με την κατάργηση του ΤΕΤΡΑ τους ακούει ο καθένας και με την μεθόδευση αυτή προσπαθούν να ξεκινήσουν κυνήγι μαγισσών εναντίον δικαίων και αδίκων.

Εδώ θα έπρεπε η ηγεσία των ραδιοερασιτεχνών και ιδίως της Ε.Ε.Ρ. να παρέμβει προληπτικά, αλλά δυστυχώς ο κύριος Δαρκαδάκης και η παρέα του είναι κατώτεροι των περιστάσεων.


2Μδης είπε...

Δεν ξέρω τι γίνεται στην ΕΛΑΣ, πιθανόν κάποιες χαμένες μίζες να είναι πίσω από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Σχετικά πάντως με τον συνάδελφο SY1χχχ επειδή άκουσα ο ίδιος το συμβάν, θεωρώ ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Δαρκαδάκης και οποιοσδήποτε πλην των αρμοδίων. Αν κάποιος πήγε και πήρε άδεια γνωρίζοντας τα εντελώς βασικά, πιθανόν να θεωρεί ότι του δίνεται το δικαίωμα να βγαίνει όπου θέλει.

Το άσχημο θα είναι βέβαια, να τον τσιμπήσουν κάποια στιγμή, να του φορτώσουν κάθε παρεμβολή, και να δούμε πηχυαίους τίτλους στα ΜΜΕ:

"Ραδιοερασιτέχνες παρέμβαλαν την Αστυνομία"

"Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος για τις παρεμβολές"

"Πρώτα μας ψεκάζουν μετά παρεμβάλουν"

κλπ κλπ

Unknown είπε...

Με κινεζικούς ασυρμάτους κόστους... 40 ευρώ θα εφοδιαστεί λόγω ένδειας η ΕΛ.ΑΣ.

Συμβαίνουν και αλλού

http://www.bloko.gr/tag/c4i.html
http://www.bloko.gr/tag/kepix.html
http://www.bloko.gr/tag/epikoinwnies.html
http://www.bloko.gr/tag/texnologia.html

Costas SV1XV είπε...

Γιάννη, ξέρεις ότι ο γέρων Παίσιος υπηρέτησε στο Στρατό ως χειριστής ασυρμάτου το 1947-1949 και ότι ήταν ξεφτέρι στο CW ?

73 DE SV1XV

2Μδης είπε...

Εγώ πάντως βλέποντας τόση σπουδή από άσχετους βουλευτές και στρατηγούς για επαναφορά του TETRA, θυμάμαι την σπουδή που είχε επιδείξει για τα αμυντικά συστήματα ο Καρατζαφέρης. Πριν γίνουν γνωστά τα περί offshor σε νησιά του Ειρηνικού...

SV1PIZ είπε...

Σε κάθε τι πρέπει να βλέπουμε ποιος πραγματικά ωφελείται και όχι ποιος φαίνεται ότι ωφελείται. Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι προπαγάνδα, όμως, μετά τους ηλίθιους που έκαναν απαγωγή και ζήταγαν λίτρα από το εταιρικό τους τηλέφωνο, δεν ξέρω πιά. Το χαζό είναι αήττητο, όπως είχε πει και ο Σκιπίωνας.

2Μδης είπε...

Κώστα XV το ξέρω για τον Παΐσιο ότι έκανε CW.
Και πως έχει προφητέψει τα πάντα, και πως πάλεψε με έναν σαολίν (τον νίκησε εννοείται) και πως προφήτευε για κάθε επόμενο χρόνο την συντέλεια του κόσμου, την επιστροφή του μαρμαρωμένου βασιλιά, τη διάλυση της Τουρκίας, την έναρξη του 3ου παγκόσμιου πόλεμου κλπ κλπ κλπ

Άλλωστε πάντα στον ελεύθερο χρόνο μου επιλέγω διασκεδαστικά αναγνώσματα...

Costas SV1XV είπε...

Τα περί στρατιωτικής θητείας του Αρσένιου Ενζεπίδη είναι γνωστά και τεκμηριωμένα. Για τα υπόλοιπα υποψιάζομαι ότι του αποδίδονται προφητείες και οράματα που δεν είπε ποτέ. Απλώς διάφοροι όψιμοι πατριώτες της δεκάρας χρησιμοποιούν το όνομα του για να δώσουν κύρος σε κάθε είδους ανοησίες και τερατολογίες. Βάζει το χεράκι της και η ρωσσική προπαγάνδα, που έχει βρει πιστό υπηρέτη στην εκκλησία. Δυστυχώς ο γέρων Παίσιος μας έχει αφήσει χρόνους και δεν μπορεί να τα διαψεύσει.

73 DE SV1XV

Γέροντας Παΐσιος είπε...

Τα διαψεύδω!

+ευλόγησον+

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι και ο μοναδικός μην κάνετε έτσι ! κάντε μια βόλτα στην μπάντα (2m) Δευτέρες, Τετάρτες, Σαββατοκύριακα που κυνηγιέται ο ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ, ο ΛΑΓΟΣ και ότι άλλο και θα αναγνωρίσετε κάποια διακριτικά . Σε μια περίπτωση τον «συνάδελφο» τον έδωσαν οι φίλοι του συνκυνηγοί μετά από παρατήρηση που του έκανε Ρ/Ε από την περιοχή που κυνηγούσαν υπενθυμίζοντας του τον κανονισμό για τους Ρ/Ε.
Στην συχνότητα (145350) εκείνη την στιγμή συνομιλούσαν οι κυνηγοί (s1-3) και δυο SV@### & SV@###/m (s9+) αναφερόμενοι στην παρεμβολή από την ομάδα των κυνηγών σε ένα κενό μεταξύ των SV έκανε διακοπή ο SY@### μέλος από την ομάδα των κυνηγών . Αφού έγινε η τυπική διαδικασία για την αναγνώριση των συνομιλητών ακολούθησε ο πιο κάτω διάλογος :
SV@### : SY@### εσύ συνομιλούσες με τους άλλους κύριους ?
SY@### : Ναι ναι .
SV@### : SY@### …….(όνομα) μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η άδεια που κατέχεις δεν είναι για αυτή την δουλεία και θα έπρεπε να αποτρέψεις αυτή τη χρήση ως Ρ/Ε !
Συνκυνηγός : εμείς είμαστε εδώ μαζί με τον ………… τον αστυνομικό που είναι σαν εσένα SY από την Παρασκευή σε αυτή τη συχνότητα, εσύ να φύγεις που ήρθες τώρα! Και μας ενοχλείς με τους νομούς που μας αραδιάζεις !
SV@### : Ωραίους φίλους έχεις σε έδωσαν κανονικά!!!!
SY@### :Καλά το θέμα τελείωσε με εσένα(SV) θα μιλώ εδώ και με τα παιδιά σε άλλη συχνότητα.
SV@###/m : Μάλλον δεν έχεις μυαλό λες και ότι βγαίνεις εκτός μπάντας εδώ που σε ακούνε τόσοι και άλλοι τόσοι τι να σου πω …….
Άντε και στα δικά μας ……….

Ανώνυμος είπε...

Νέος μιμητής του... Μιχάλη Λιάπη στη Λάρισα

Ο οδηγός είχε ακόμη μαζί του έναν φορητό πομποδέκτη συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν απενεργοποιημένος

Η επαναφορά των επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. στο αναλογικό σύστημα έδωσε την δυνατότητα σε αρκετούς «ενδιαφερόμενους» να παρακολουθούν τις συχνότητές τους με έναν απλό ασύρματο. Ένας από αυτούς συνελήφθη στη Λάρισα, οπλισμένος με μαχαίρια και με πλαστή πινακίδα στο αυτοκίνητό του.



Ο 44χρονος μιμητής του... Μιχάλη Λιάπη ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και υποβλήθηκε σε έλεγχο, καθώς στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του η πίσω πινακίδα κυκλοφορίας ήταν πλαστή και την είχε φτιάξει ο ίδιος, ενώ η μπροστινή έλειπε. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και δύο σουγιάδες μήκους 0,20 και 0,15 εκατοστών.

Ο οδηγός είχε ακόμη μαζί του έναν φορητό πομποδέκτη συντονισμένο στις συχνότητες της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν απενεργοποιημένος. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας στον οποίο παραπέμφθηκε, του άσκησε δίωξη για πλαστογραφία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ραδιοσταθμών και του Κ.Ο.Κ., ενώ η Ασφάλεια ερευνά αν εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις.

http://www.protothema.gr/greece/article/428748/neos-mimitis-tou-mihali-liapi-sti-larisa/

Unknown είπε...

ΡαδιοΘέματα από το Πρώτο Θέμα:

1. Προσέχουμε , για να έχουμε
2. Πολλή ανωμαλία μιλάμε. Να κρυφακούς παραγγελίες από σουβλατζίδικα...
3. ΟΧΙ στις κεραίες του θανάτου
4. Μία διαφορετική χρήση για τον ιστό της κεραίας
5. Φυσίγγια-Κεραία: 1-0
6. Μα τα φυτά τα είχε για να φτιάχνει κέφι, να εκπέμπει καλύτερο πρόγραμμα
7. Πάντα σε ακρόαση
8. Να που υπάρχουν και κατασκευαστές, όλο διαμαρτύρεστε ότι μόνο αγοράζουμε
9. Έπαψε να είναι είδηση. Εάν δεν βρεθεί π/δ, τότε θα είναι είδηση.

Ανώνυμος είπε...

@06:08
Ανοησίες ή, ακόμα χειρότερα, γκρίζα προπαγάνδα κύκλων της ΕΛΑΣ. Στη Λάρισα δεν είχαν ΤΕΤΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ασεβείς, σταματήστε τα βλάσφημα σχόλια γιατί σας παρακολουθούν οι Αόρατοι Ασκητές. Με ευγενική χορηγία της Газпром φυσικά.

Ορθόδοξη Θύελλα είπε...

Και όμως υπάρχουν οι ΑΟΡΑΤΟΙ ασκητές. Τους έχω δει!!!

SV1NJX είπε...

Αγγλοι λέει αναλαμβάνουν για 1 χρόνο με 1.2 εκ να δωουν ψηφιακό σήμα στην ΕΛΑΣ

2Μδης είπε...

Διαλύθηκε και το SDR net να κάνανε κάτι...

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε καθημερινά στον ασύρματο του Πυροσβεστικού Σώματος. Κάποιος άγνωστος εκπέμπει δήθεν δοκιμές στο κανάλι 1 που χρησιμοποιεί η Διοίκηση Αθηνών. Έγινε σχετική τεχνική διερεύνηση που έδειξε ότι δεν πρόκειτα για δοκιμές του συνεργείου ασυρμάτων του Π.Σ. "Θαλής" αλλά ούτε από ασύρματο οχήματος και αποφασίστηκε να γίνει καταγγελία στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή τηλεπικοινωνιών.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και λίγες ώρες κάποιος προβοκάτορας αναμεταδίδει σποραδικά το Β Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής στο R1. Είναι πλέον 99% βέβαιο ότι η δουλειά είναι στημένη μέσα από την ΕΛΑΣ.

SV1PIZ είπε...

Και γιατί να μην είναι στημένη από τους θολούρηδες που παρεπιδημούν στα πέριξ των ρ/ε συχνοτήτων φορτωμένοι με κόμπλεξ;

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να απολυθούν οι αρμόδιοι και να τους τσουβαλιάσουν, όλα τ άλλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ και λίγες ώρες κάποιος προβοκάτορας αναμεταδίδει σποραδικά το Β Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής στο R1. Είναι πλέον 99% βέβαιο ότι η δουλειά είναι στημένη μέσα από την ΕΛΑΣ."

Απο πού προκύπτει αυτή η σιγουριά;;;

Ανώνυμος είπε...

Οι ντεντέκτιβ λένε Follow the Money: Σύμβαση ΤΕΤΡΑ.