Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Νέο SV NEA. Τα σπάει!

Κυκλοφόρησε το τεύχος Νοέμβριος Δεκέμβριος του SV NEA.

Κατεβάστε το από την ιστοσελίδα της ΕΕΡ και μεταξύ άλλων ενημερωθείτε:

Για επαφές μεταξύ Σάμου και Αιγίου στα 2m με σποραδικό Ε. (!!!)

Για επαφές tropo στα 2m που περιορίζονται στα  300χλμ (!!!)

Για επαφές στα 2m μεταξύ νησιών του Αιγαίου και SV6, SV2 και άλλων ελληνικών περιοχών που δεν έγιναν ελλείψη Es (!!!)

...Και για άλλες κραυγαλέες ανακρίβειες που δημοσιεύονται στο επίσημο περιοδικό της ΕΕΡ και δυστυχώς δεν μαζεύονται με τίποτα...

21 σχόλια:

2Μδης είπε...

Πριν χρόνια ταξίδευα στην Πατρών-Πύργου και παρατήρησα σε μια πινακίδα κοντά στη Γαστούνη, να γράφουν Γαστούνι.
Μετά από μέρες συναντώ κάποιον πελάτη μου στο εργαστήριο που δούλευε σε κάποια δημόσια υπηρεσία στη Γαστούνη και ερχόταν συχνά.
-Ρε χριστιανέ,του λέω, εκείνη την πινακίδα που γράφει το "Γαστούνη" με γιώτα τη διορθώσατε;;
-Γιατί; Πως γράφεται;; Μου λέει...

Ανώνυμος είπε...

Θα το μπέρδεψε με το μπαστούνι...

Ανώνυμος είπε...

Δεν με εκπλήσουν οι ανακρίβειες του άρθρου του SV8CYV. Και ξέρεις γιατί? Επειδή ήμουν ψυχολογικά προετοιμασμένος μια και τα είχα διαβάσει στο 5-9 Report του Σεπτεμβρίου (154).

Η διαφορά είναι ότι στο 5-9 report γράφει ο καθένας τον πόνο του, αντίθετα το SV Νέα είναι το επίσημο όργανο της εθνικής ένωσης (όπως το QST και το RadCom).

Επιπλέον υπάρχει ειδικός γνώστης του θέματος (ο έφορος VHF) ο οποίος θα έπρεπε να ερωτηθεί για ένα άρθρο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και ισχυρίζετα ότι κάνει επιστημονική ανάλυση.

Ανώνυμος είπε...

πολλοί διαβάζουν λίγοι καταλαβαίνουν, οι σελίδες να γεμίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με το SV-Νεα ειναι οτι οταν ηταν σε χαρτινη μορφη το τυπωναν σε ιλουστρασιον χαρτι και σε εκοβε το ατιμο αλλα γλυστραγε κιολας και δεν σε καθάριζε και καλά . Στην μοναδική χρήση που είχε ηταν άχρηστο λογο αστοχίας υλικού κατασκευής . Στην ψηφιακή μορφή ειναι ακομα πιο άχρηστο, ουτε για... Ολο το περιοδικό ειναι μια ανατύπωση διανθισμένη με διάφορες σπόντες του Μανώλο... Οι διάφοροι εφοροι? Καλά τώρα το καταλάβατε οτι κάνουν αγγαρεία, σιγά μην διαβάζουν το περιοδικό. Αυτό φαινεται και απο το οτι οταν εγινε ψηφιακό κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να γραφτεί και να το κατεβάζει σε σημείο που γεμισαν τον τόπο ανακοινώσεις κατεβάστε το περιοδικό , παρτε κωδικό κλπ. Μόνο πλακεττες δεν τύπωσαν , Μόλις διαβάσετε 10 τεύχη και μόνο με 30 ευρώ παρτε πλακετα αναγνώστη.

Costas SV1XV είπε...

Εγώ πάντως έκανα το SZ8S με τροποσφαιρικό στους 144 MHz. Στους 50 MHz δεν τα κατάφερα.

73 DE SV1XV





2Μδης είπε...

Είχα διαβάσει το άρθρο στο 5-9 και αμέσως αναρωτήθηκα αν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Μετά είδα ότι με κανένα ημερολόγιο δεν έβγαινε πρωταπριλιά. Δεν εγραψα τίποτα τότε γιατί θεωρώ ότι το περιοδικό έχει κάνει μια γενναία στροφή και αξίζει επιείκειας και στήριξης.

Η επαναδημοσίευση στο SVNEA με την μακρά πείρα στα ραδιοερασιτεχνικά και το υψηλό κόστος έκδοσης έχει διαφορά. Όταν η σύνταξη (δλδ το ΔΣ) καταφέρεται εναντίον συναδέλφων, ιστοσελίδων κλπ πάει γυρεύοντας να τα ακούει στερεοφωνικά σε κάθε της παραπάτημα.

Στο παρελθόν έχω επισημάνει στην έκδοση του περιοδικού τεχνικά λάθη και ανακρίβειες χωρίς να δημοσιεύσω πουθενά το παραμικρό. Υπάρχουν όμως και όρια...

Ανώνυμος είπε...


Έχει πολύ ενδιαφέρον η θέση του προέδρου για τα πόσο κακά είναι "κινέζικα" φορητά.

Μιλάει νομίζω για αυτά που διαφημίζει το περιοδικό στην τελευταία σελίδα.

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

Εκτός από την περίοδο που το 5-9 είχε αμφιλεγόμενη θεματολογία (περιβόλια, κτλ.), το οποίο αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα, είναι αυτή τη στιγμή ίσως η καλύτερη Ελληνική προσπάθεια ενημέρωσης περί των ραδιοερασιτεχνικών δρώμενων σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς editorials και χωρίς συνδρομή, με συνεπή παρουσία και αυξανόμενους συστηματικούς αναγνώστες.

Δεν βλέπω να υπάρχει προθυμία από κάποιον άλλο για κάποια αντίστοιχη έκδοση ... μεγάλη ευθύνη ίσως ;;;

Και ως one-man edition, στηρίζεται στους συνεργάτες για όγκο αρθρογραφίας. Δεν υπάρχει χρόνος, προφανώς, για τη διασταύρωση/εξακρίβωση όλων των γραφομένων ...

To SV-Νέα από την άλλη πλευρά, σαφώς και οφείλει να παρουσιάζει σοβαρό και επιστημονικό υλικό, με πρότερο έλεγχο ορθότητας. Ελλείψει αρθρογράφων, βέβαια, μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο να εισήχθη άνευ αρθροκρισίας από τον εκδότη.

Ανώνυμος είπε...

2μηδη αν δεν το έγραφες στο blog σιγά μην αντιλαμβανόταν κάποιος τα λάθη. Για άλλη μια φορά θα έπρεπε για χάρη της ομοψυχίας να κουκουλώσεις το θέμα και να μην κινδυνεύσεις με διαγραφή στην επόμενη ΓΣ
Αν δεν το ξέρεις, οι διψήφιοι έχουν ζητήσει ήδη την παραπομπή σου.

2Μδης είπε...

Μακάρι! Θα έχει πλάκα, δεν ανησυχώ.

Θα ανησυχούσα αν ήθελαν να με διαγράψουν 3ψήφιοι νέοι συνάδελφοι που ασχολούνται με τα ραδιοερασιτεχνικά...

Ανώνυμος είπε...

Σάμος-Αίγιο μιλάει με longpath στα 2 μέτρα;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, δεν γίνεται;

SV1OBY

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Γαστούνη γράφεται και με "ι", όλα γίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Το SV-Νεα οπως και ολη η ΕΕΡ ειναι one family show . Ολα γινονται απο ΤΗΝ οικογένεια, αυτό βέβαια τους γυρίζει μπούμερανγκ καμμιά φορά γιατί ποιός να βάλει πλάτη στους ανθροποδιώχτες ? Ετσι το περιοδικό βγαινει τσατρα πατρα με οτι μπουρδες μπορει να περιλαμβάνει καθε αρθρο . Ενας ανθρωπος λοιπον τι να σου κάνει ? Να γράψει , να διορθώσει , να μελετά τα blog ετσι ωστε να μας συμβουλεύει σαν αλλος ιμάμης που να μπαινουμε και που οχι ? Η αποτυχία και αυτής της κομπανίας εχει φανεί , μαραθώνιος , αγιασμοι και κανα καινουργιο κοντάρι σε κανα repeater. Απο κει και πέρα κανεις δεν θέλει να τους ξέρει , να τους διαβάζει (2 email την μέρα εστειλαν εμαθα για να κατεβασουν το περιοδικο) και φυσικά κανεις δεν θέλει να τους βοηθήσει . Ο νεποτισμός τους ειναι απεριγραπτος. Κλειστές πόρτες , αυτόματες αποφάσεις Δ.Σ. και ενα συμβουλιο των σοφών που ο καλύτερος εχει να κανει qso απο τότε που πήρε την άδεια. Βεβαια αν τους ρωτήσεις ποσοι τροποι υπάρχουν να δεθει μια γραβαττα θα σου τους πουνε ολους. Ολα αυτά αντικατοπρτρίζονται και στο περιοδικό τους και στην συμπεριφορά τους και στην ξυνίλα που βγάζουν σε ολους και ολα . Στην ενωση δεν υπάρχει κανεις φιλε 2μηδη να σε εμπνέει , τα λάθη στα αρθρα δεν ειναι τόσο σημαντικά , τοσα ηξερε τόσα εγραφε . Το κακο ειναι οτι ολο το καράβι απο τον καπετάνιο μεχρι τους μουτσους παει στραβά . Αυτό που δεν ειχε βέβαια προβλεφθει ποτέ ηταν η εκταση του ιντερνετ , τα μπλόγκ και η αποδεσμευση απο το buro . Εκει τους στραβοέκατσε και για αυτό φροντίζουν να μας θυμίζουν αλλωστε γιατι πρέπει να ειμαστε μέλη με τα σχετικά αρθρα . Αυτο βέβαι που δεν καταλαβαινουν ειναι οτι με την απελευθέρωση των αδειών (ναι ναι απελευθέρωση) οσοι γίνονται ραδιοερασιτέχνες χ...καν για χαρτονάκια που επιβεβαώνουν την επαφή η για συνεδρια της iaru . Ο μόνος τροπος να τους φέρεις κοντά σου ειναι να τους εμπνέεις και σε αυτό εχουν ακόμη μια φορά παταγωδως αποτυχει. Ας περιοριστούμε λοιπόν σε αυτά που εχουμε και ας περιμένουμε με αγωνία να δουμε πόση κανέλλα θα εχουν φέτος τα κουλουράκια και η βασιλόπιττα στην κοπή της πίττας αλλα και τι συνολάκι καπέλλο φτερά ταγιέρ θα φορούν οι κυρίες επι της υποδοχής γιατι απο ραδιοερασιτεχνικα... Διαγραφές και βελτιώσεις R-κορφοβούνι εχουμε μονο . Και οπως απεφάνθη το συμβουλιο των σοφών δια στόματος αριχερέα προσοχη στα μπλογκ που διαβάζετε - το παρών σας φέρνει ενα βήμα πιο κοντα στην διαγραφή (και το 40αρι στην τσέπη)

Ανώνυμος είπε...

Νεα απο την επικαιροτητα που μας δειχνουν την σοφια του ιερατειου και οτι δεν βγαινουν απο την κοιλια του Μανωλο οι οποιες κινήσεις...

Τον ετεροθαλή αδελφό του διόρισε ο Εμίρης του Κατάρ

Ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, διόρισε τον ετεροθαλή αδελφό του, Σεΐχη Αμπντουλάχ, στη θέση του αναπληρωτή εμίρη, μέσω βασιλικού διατάγματος, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο εμίρης διόρισε τον Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί ως αναπληρωτή εμίρη.

Ο Σεΐχης Ταμίμ, 34 ετών, ο οποίος περιγράφεται ως ο νεότερος εν ενεργεία μονάρχης του κόσμου, ανέλαβε το θρόνο από τον πατέρα του τον Ιούνιο του 2013.

Και στα δικά μας ...

Μέγας αρχιτέκτων του ραδιοερασιτεχνισμού είπε...

Εδώ θα διοριστεί ο Γιαννάκης (νυν αντιπρόεδρος) για να έχει την πλήρη καθοδήγηση από το ιερατείο.

Ανώνυμος είπε...

Το να διοριστει ο Γιαννάκης δεν ειναι κατι σπουδαίο - τα ιδια πανtελάκη μου τα ίδια παντελή μου, αντε να κανουμε και communications support σε καμμια ιστιοπλοικη ρεγκατα. Ειναι και φραγκατοι εκει μπορει να τσιμπήσουμε καμμιά χορηγία . Για φανταστείτε να είχαμε π.χ. τον Ρούλη για πρόεδρο η τον αλλο τον τσέλιγκα με την μουστάκα την τσιγκελωτή... Εκει φίλε 2μήδη την είχες και την είχαμε κάτσει την βάρκα . Εκει οι αξιοι συνεχιστές του μπαρμπα γεράρδου και του γράβιγγερ θα το μετέτρεπαν εν μια νυκτί σε κλειστό club. Μια που μιλησες και μια που ψόφησες.
Θα μου πεις τώρα το το μη χείρον βέλτιστον ? Ας είναι και έτσι . Τουλάχιστον αυτός δεν εχει εμφυτη κακια , υποχειριο ειναι . Και βέβαια η μη εκλογη στο θώκο δεν σημαινει τίποτα , χρονια κυβερνούσε ο τσέλιγκας χωρις να εχει κανένα επίσημο αξίωμα , θα κάνει πίσω ο σουλτάνος ετσι απλά ? Είσαι γελασμένος αν νομίζεις κάτι τέτοιο . Χρόνια θα περάσουν φίλε μου μέχρι να αλλάξουν τα προσωπα. Τα ανδρείκελα που πιθανων να είναι μπροστά δεν λένε τίποτα , οι κουμπάροι και τα σογια (σογια απο το σοϊ) κανονιζαν κανονιζουν και θα κανονιζουν . Το οτι κάνεις τέτοιες αναρτήσεις δείχνει οτι εχεις πολλά κιλά @#$%@#% αλλα και οτι οι εποχές εχουν γίνει λιγο πιο ανκετικές πρόσεχε ομως ΛΙΓΟ ...
Απο κει και πέρα επειδή σιχαίνομαι τις οποιες εστω κουβέντες περι διαγραφής αντε και σε διαγράφουν So what ??? πραγματικά δηλαδή τι θα αλάξει για σένα , τάβλα στο παζάρι ποτέ δεν είχες , απο buro ... ναι σκοτίστηκες για 10 κάρτες VHF , στα παιχνίδια αυτά ο κόσμος εχει προχωρήσει μπροστά , lotw και ολοι ειναι χαρουμενοι και τζαμπέ , δεν θα διαβάζεις το SV νέα ? Εσυ με τα conne (φρασεολογία Αννιτα Πάνια) που εχεις το διαβάζεις πρίν απο το ιερατείο (αν το διαβάζουν και αυτοι) Οπότε so what ? Ας σοβαρευτούμε λοιπον και ας κοιτάξουμε μπροστά ρίχνοντας στον κάλαθο της ραδιοερασιτεχνικής ιστορίας οπως εχω ξαναπεί οποιους αξίζουν να βρίσκονται εκει . Η Γαστούνη λιγο πολυ διορθώνεται σε ενα επομενο τευχος αλλα είναι που δεν διορθωνονται με τίποτα και εκει πρέπει να εστιάσουμε .

Ανώνυμος είπε...

Ρούλης? Τσέλιγκας? Ποιοί στο διάβολο είναι αυοί?

Ανώνυμος είπε...

Με 18 ευρώ όποιος θέλει γίνεται συνδρομητής στο ηλεκτρονικό SV Νέα! Αλήθεια! Αυτό που δεν μπαίνουν να το διαβάσουν αυτοί που ήδη είναι μέλη.

Ίσως πάλι να μην κατάλαβα κάτι καλά.

2Μδης είπε...

Εσύ μια χαρά κατάλαβες. Άλλοι είναι εκτός τόπου και χρόνου...