Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Χειμερινό Hamfest 2014...


Στο χάμφεστ του ΣΡΕ πήγα σήμερα το πρωί. Τράβηξα αρκετές φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύω (μιλάνε από μόνες τους) είχε αρκετό κόσμο αλλά οι τιμές στα μεταχειρισμένα (ειδικά στη σαβούρα) ήταν Απλησιάστου και Δεξερωτιζητάω γωνία!!
Μπράβο στους διοργανωτές για την προσπάθεια. 
Η τελευταία φωτογραφία τραβήχτηκε ακριβώς δίπλα στην είσοδο και δίνει απαντήσεις στην προηγούμενη ανάρτηση...

(Δεν γράφω άλλα, γιατί με πονάει ένα δόντι και μούπανε να κάνω μπουκώματα με τσίπουρο...Χικ!)





































23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ψηφιακά οργανάκια που έχουν στο ebay βαριά 1,5 δολλαριο το κομμάτι χωρίς έξοδα αποστολής, 13 και 14 ευρώ...?
Και περιμένει να πουλήσει μετά...?

Για αμερικανάκια μας πέρασε ο "συνάδελφος"...?

SV1NJXV είπε...

XMM Τα καροτσάκια στο τέλος ξυπνούν συνειρμούς... Δεινόσαυροι κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Έμένα μου άρεσε το... ντουμπέξερ που συνοδεύει το μηχάνημα!

Unknown είπε...

Αυτές οι 807...
Αχ! Κούκλες. RCA JAN U.S.A.
Μόνο να τις βλέπεις, αρκεί.

2Μδης είπε...

Έχω γνωρίσει συνάδελφο που έχει πάθει παράκρουση με τις λάμπες (και γενικότερη), και συνήθως όταν έχει κρίση μονολογεί ακατάληπτους αριθμούς για κάποιους:

"...αααχχχ... μια 807 με 4 811 ή 6L6, 807, 2 813..."

Unknown είπε...

Ααα, ωραία.Θέλω να τον γνωρίσω.

Unknown είπε...

Από μνήμης (δεν έχω πρόχειρα τα βιβλία):
Scrapbook-Technical Topics, G3VA Pat Hawker (SK πρόσφατα) 1ος τόμος 1984-1989. "6L6, the valve that changed everything", "6V6, the little brother", "807, the RF cousin". Το άρθρο ήταν για τα 50 χρόνια της 6L6.

Διαφήμιση ~1948..1949 για την 813: με 1W οδήγηση παίρνεις 250W. Μιλάμε για 24dB στα 30MHz προ 70 ετών.

Μηχάνημα ΑΜ (ίσως στο ~Vintage Radio της ARRL): 811 (υψηλό μ) γραμμικός ενισχυτής ήχου + 812 (χαμηλό μ) για το φέρον τάξη Γ.
http://www.w8ji.com/811a_tube.htm
811 zero bias σε grouded-grid. Το άκρων άωτον της απλότητας.
3-500: ο εγγονός της 811
807: ως RF amp. (1ο στάδιο δέκτη) για να έχουμε καλή IMD συμπεριφορά παρουσία ισχυρών ανεπιθύμητων σημάτων (ρώτα και τον SV1XV, το γνωρίζει)

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από παζάρι και πάγκους λαϊκής, υπήρχε κάποιο event, κάποια παρουσιάση;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχε events αλλά υπήρχαν πολλές atraction και gest stars.

Sv1NJXV είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SV1NJX είπε...

Ατραξιόν ? Τι δηλαδή ? Γύφτοι με ακρούδες ?

Unknown είπε...

Μετά τις λάμπες, πάρε και βινύλιο να έχεις. Το βαλιτσάκι πάντως, δίνει ιδέες για κουτιά κατασκευών. Μετά τα τάπερ έρχονται οι βαλίτσες. Το slide show δείτε το πατώντας κάτω δεξιά τα βελάκια έκτασης. Το QRP σημαίνει Quality Record Pressings. Λέτε να βάζουμε QRP στο Google και να βγάζει δίσκους;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν τα καταλαβαίνω... Παρακολουθώ hamfest καμμια 20 χρόνια τοσο στην Ελλαδα οσο και εξω . Στα ελληνικά λοιπον υπάρχει ερωτηση απο συναδελφο εαν εγινε παρουσίαση . ΟΧΙ δεν εγινε ουτε θα γίνει ΠΟΤΕ !!! Με το ζόρι βρίσκεται χώρος να μας στεγάσει , οταν ειμαστε εκει απο την ηχώ και την βαβουρα ξελαρυγκιαζομαστε και δεν ενδιαφέρει ουτε το 10% να μάθει π.χ. για τον Ηλιακό κύκλο. Αμα περνάει περνάει , αμα δεν περνάει υπάρχει η φουφου και θα περάσει, thats it τόσο απλά . Σιγα που θα κάναν ησυχία και θα στεκοταν κανεις ορθιος σαν μπαστακας να μάθει για την διάδοση, ελεος . Εαν κάποιος εχει Ι.Χ. Σταδιο με αιθουσα συνεδρίων διπλα ναι θα γίνουν σεμινάρια αν βεβαια μας την προσφέρει , τότε και ΜΟΝΟ τοτε οπότε μην ρωτατε κουταμάρες.
Επίσης παραπονέστε για τις τιμές, ΜΗΝ ψωνίζετε , σε ενα 90 % οι ιδιοι και οι ιδιοι κανουν τους πωλητές, ολο το χρόνο μαζευουν σαβουρα για το hamfest γιατι θα ερθουν οι ΜΕΣΑΙΑΤΖΗΔΕΣ και οι ΒΛΑΧΟΙ και θα τα πάρουν σαν ζεστό ψωμί. Με αυτη την νοοτροπια τι περιμένεις , τιμές ? Βεβαια δεν τους ειπε κανεις οτι το ιντερνετ εχει καληψη στο 100% της χώρας και τα κοροιδα ξυπνησαν και εχουν feedback 500 με 100% στην ebay. Νομιζουν οτι μονο αυτοι εχουν λογαριασμο στο ebay και αρα υπάρχει ενα 150 % καπελο στην τιμή γιατι μας κανουν την χάρη και μας τα φερνουν στην ελλάδα να τα ψωνισουμε. Στα φρυδια σας ρε ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ καθήστε και σπάστε πλακα το μεσημέρι που ξεφυσάν στην κουβαλα σαν γαιδαροι οταν τραβολογάνε τις κλουβες με την σαβουρα να τις παρουν πίσω.
Αυτος με τα οργανάκια εχει μαγαζι - μπερδεψε το που βρισκοταν - νομιζε οτι ανοιξε το μαγαζι του κυριακή για να πουλήσει...
Στο hamfest ο καθένας παει για δικους του λογους αλλα βασικά :
Α) Για να βρει φίλους που ολο το χρονο τα λένε αλλα δεν συναντιουνται ποτέ.
Β) Για να βρει κορόιδα να αδειασει την αποθήκη του απο την σαβουρα και να κονομήσει
Γ) Γιατί ειναι κοροιδο και θέλει να αγοράσει σκουπίδια πιο ακριβα απο καινουργια
Δ) Γιατι ειναι μεσαιατζής και θέλει υλικά
Ε) Γιατι πουλάει Σταθμους ΑΜ - Linear FM κλπ αμιγως ραδιοερασιτεχνικά υλικά
ΣΤ) Γιατί θέλει να μάθει ραδιοερασιτεχνική ιστορία αφου το πιο κανουργιο πραγμα εκει ειναι απο το 1975...
Η) Για να φάει καλό βρώμικο - σουβλακια πίτσες τσιπουρα κλπ.
Θ ) Για να γνωρίσει τα μέλη του 14.285 και να μπει στην παρέα του 1.5 Kw και καλημέρα στην Αυστραλία τι καιρό κάνει εκει (ναι αυτοι δεν εχουν ιντερνετ και meteo...)
I) Για να γνωρίσει το Aqrp net - club - whatever... Το Α σημαινει Ανυπαρκτο οχι Athens μην μπερδευομαστε. Παγκοσμια πρωτοτυπιά - qrp club χωρίς κατασκευές - χωρίς επαφές - χωρίς τεχνικές γνώσεις και παρουσία... Μονο κατι SDR που τα βγαζουν απο την αποθήκη κάθε χρόνο και τα βάζουν σε ενα τραπέζι μαζι με κουραμπιέδες κουλουράκια και κάτι ιλουστρασιον χαρτιά με φωτογραφίες απο το VHF qso παρτυ . (Κατι σαν το 14285 club αλλα στα VHF ανταλλαγή καλημέρας δλδ)
Κ) Για να γλυτώσει απο την XYL κυριακάτικα και να ηρεμήσει λίγο
Λ) Για να φορέσει οτι πιο χαζο υπάρχει στην ντουλάπα του και να μας φτιάξει το κέφι (τα κειμενα στα μπλουζάκια ολόκληρο χρόνο τα σκέφτονται...)
Μ) Το βασικότερο , γιατι δεν είχε τιποτα καλύτερο να κάνει .
Ελπίζω να σας ελυσα πολλές απορίες και να καταλάβατε τι ειναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ
hamfest και να σταματήσουν οι ερωτήσεις τυπου θα μας παρουσιάσουν σεμινάριο ιονοσφαιρκής διάδοσης ??? Οχι ρε , ειπαμε ΠΑΡΕ LINEAR τι δε καταλαβαίνεις.
Αυτά και καλα Χριστουγεννα.

2Μδης είπε...

Έχει δίκιο ο τελευταίος σχολιαστής στα περί σεμιναρίων στο χάμφεστ.

Είχαν γίνει σεμινάρια σε κάποιο χάμφεστ της ΕΕΡ στο Γκάζι παλαιότερα και όσοι το παρακολούθησαν σε διπλανή αίθουσα ήταν πέντε έξι (και δυο τρεις μπήκαν για να κάτσουν να ξεκουραστούν απ την ορθοστασία)!
Είναι λογικό. Όταν κάποιος ξεκινάει ναρθει από το Βόλο ή την Πάτρα για το χάμφεστ και θα επιστρέψει μετά 3 ή 4 ώρες, δεν θα πάει να κλειστεί στο σεμινάριο. Ήρθε για τη βαβούρα του χάμφεστ όχι για σεμινάριο.

Κατά τα άλλα ισχύει ότι οι τιμές ήταν απλησίαστες και ορισμένοι μας περνάνε για μαλάκες που θα πάμε να αγοράσουμε το αμφίβολης λειτουργίας μαυρισμένο ρόλερ στα 150 ευρώ! ή τον μεταχειρισμένο λασπωμένο κολορ-ροτορ στα 100 ευρώ... (80 είχε καινούριος!)

Ας περιμένουν.

Unknown είπε...

Πάντως το ελληνικό Hamfest έγινε διεθνώς γνωστό. Από την αγγλική έκδοση της Wikipedia (βλέπε 2η φωτό):
http://en.wikipedia.org/wiki/Hamfest

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το ντουμπέξερ πουλήθηκε;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την ανάλυση, για αυτούς τους λόγους και για αυτή την ποιότητα hamfest, proudly δεν παραβρίσκομαι σε αυτά. Προς τιμή τους οι διοργανωτές του hamfest στο Γκάζι διοργάνωσαν και κάποια σεμινάρια. Ανεξάρτητα με το πόσοι τα παρακολούθησαν, εκείνο το hamfest ήταν ποιοτικότερο για αυτό τον λόγο.

Costas SV1XV είπε...

Για τον SV1BJY που δεν του αρέσουν οι χριστιανικές εορτές: Happy Solitice!

73 DE SV1XV

Unknown είπε...

Εορτολογίου συνέχεια...
We Wish You a Tesla Christmas!

Αρχιμανδρίτης Σέργιος είπε...

Ασεβείς, θα πέσει φωτιά και θα σας κάψει!

Ανώνυμος είπε...

Αααααχχχχ...! Θυμήθηκα πριν πενήντα χρόνια έτσι συντονίζαμε την άνοδο να αρκάρει. Τις λάμπες πάνω στο τρυπημένο ταψί! Τη μυρωδιά του μετασχηματιστή υψηλής! Ωραία χρόνια.
Τώρα δεν έχουμε τέτοιες χαρές.

2Μδης είπε...

http://www.aeginaportal.gr/eidiseis/kathimerina/14349-i-pio-nea-se-ilikia-ellinida-ptyxioyxos-radioerasitexnis-einai-apo-to-nisi-mas-tin-aigina.html

Unknown είπε...

Το λινκ στο σχόλιο 23 Δεκεμβρίου 2014 - 2:30 π.μ. δεν δουλεύει πια. Το βίντεο υπάρχει εδώ.