Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Όσοι είναι να βγουν στο κόντεστ ένα βήμα μπροστά! Που πας ρε Καραμήτρο?

Τελικά τζάμπα το δημοψήφισμα... Έφυγε από την διαπραγμάτευση για να ξαναπάει τώρα. Ήταν μόνο για να μας χαλάσει το κόντεστ!
Μετά την ακύρωση λοιπόν της εξόδου για επαφές στα πλαίσια του vhf contest, αποφάσισα να διαθέσω το... γεμάτο ρεζερβουάρ για επίσκεψη στην Αρκαδία.
 Θα έκανα κάποιες επισκευές στο πατρικό μου το Σαββάτο, και την Κυριακή θα ανέβαινα με κάποιον φίλο στον Πάρνωνα. Μετά θα ψήφιζα και, θα έφερνα προμήθειες στην Αθήνα για όσο διαρκέσουν οι ζουρνάδες και τα νταούλια. Μάλιστα προέκυψε και μια δουλειά στο Λουτράκι την Παρασκευή, οπότε με ένα σμπάρο πέντε τρυγόνια!!!


Κυριακή πρωί ανεβαίνουμε λοιπόν προς το οροπέδιο. Ο δρόμος έχει τα κακά του χάλια και μάλλον είναι πρώτη φορά που δεν έχει επισκευαστεί μετά το πέρασμα του χειμώνα. Φτάνουμε μετά από προσπάθεια και ξεκινάμε πλέον με τα πόδια για την κορυφή.

Το μόνο αρνητικό είναι ο δυνατός αέρας γύρω στα 6 μποφορ. Όμως η θέα όλης της Πελοποννήσου και το άρωμα του τσαγιού είναι στα συν. Μοναδικοί ορειβάτες που συναντάμε είναι δυο Γερμανοί με τον σκύλο τους που επιστρέφουν από την κορυφή.


Κατά την διάρκεια της ανάβασης έχω ενεργοποιήσει το aprs μπήκον του VX8 και τελικά αποτυπώνεται όλη η βόλτα μας στις ψηλότερες κορυφές του Πάρνωνα. Από την κορυφή μπαίνω στον πειρασμό να ακούσω τι "παίζει" στα 2Μ FM και έτσι κάνω μερικές επαφές με σταθμούς που συμμετέχουν στο AEGEAN. Γύρω στις 11:30 ακούω στο 145,500 Τούρκους αλλά δυστυχώς δεν έχω μαζί μου κάποια καλύτερη κεραία...


Αφού "περιηγηθήκαμε" στις κορυφές να αναπνεύσουμε φρέσκο τσάι και οξυγόνο, αρχίσαμε την κατάβαση από τις πιο απόκρημνες ανατολικές πλαγιές, για το οροπέδιο.

Από τον ασύρματο του αυτοκινήτου έκανα ακόμα μερικές επαφές με μια 3λ/8, με πιο μακρινό έναν σταθμό ΙΤ9! Καθόλου άσχημα... 



Αν κρίνω από όσα άκουσα, η συμμετοχή από ελληνικής πλευράς ήταν μηδαμινή λόγω των πολιτικών εξελίξεων αφού αρκετές ομάδες ακύρωσαν την έξοδο τους στα βουνά. 
Ας ελπίσουμε τώρα που θα στρώσουν τα πράγματα (από αύριο θα ανοίξουν κανονικά και οι τράπεζες όπως είπαν) να δοθούν ευκαιρίες να αναπληρώσουμε την χαμένη δραστηριότητα.

Μέχρι τότε ας δουλέψουν σκληρά οι εταίροι μας να στείλουν κανα φράγκο γιατί πρέπει να πάμε και διακοπές. Η υπομονή μας έχει και όρια!

10 σχόλια:

2Mδης είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά? Τρίτη δεν είναι σήμερα? Τι ώρα θα ανοίξουν οι τράπεζες??

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, το πίστεψες; Δεν μπορούμε να πούμε ένα αστείο;

takis perreas είπε...

Τράπεζες???
Α, δις λαστ γίαρ!!!

Δημιουργικά ασαφές σχήμα λόγου, ήταν!
Τι διαλο σας μάθαιναν στην Σχολή? Ηλεκτρονικά Κυκλώματα?!!!

Πήγες κι εσύ στα όρη τ' άγρια βουνά και δεν πήρες μαζί σου μία τοσοδούλα κατευθυνόμενη 6 στοιχείων?! Λίγο Χέλιαξ, ένα κάτι τις?! Μα, βερτικάλι?!!! Τς! Τς! Τς!

Ανώνυμος είπε...

Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να μην προχωρήσει σε συμφωνία και θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση, όποια και να είναι αυτή. Ζούμε μια παρωδία της επανάστασης των μπολσεβίκων. Δυστυχώς μετά την απομάκρυνση από την κάλπη κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.

2Mδης είπε...

Ότι και να γίνει θα τα βγάλουμε πέρα... Ένας γνωστός μου με δυο παιδιά, πάει στο δήμο στα συσσίτια και παίρνει φαί. Επειδή μένει στα βόρεια προάστια πάει σε όμορο δήμο και επιστρέφει. Ευτυχώς δεν έχει εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς και μπορεί κατεβαίνει και στις διαδηλώσεις για το ΟΧΙ.
Εγώ πάλι πρόλαβα και έκανα καβάτζα σε μακαρόνια τυριά και σάλτσες (χωρίς pesto θα το φας το μακαρόνι?) έπαιρνα πάντα τα ολικής άλεσης και ευτυχώς ο κόσμος τα άφησε στο ράφι. Έφερα και τσάι από το βουνό, κανα δυο τενεκέδες λάδι απο το χωριό... Στην ανάγκη έχω και το γάτο. Άμα πέσει πείνα τη βγάζει δεν τη βγάζει! ΟΚ. Πήρα και δυο ντάνες προφυλακτικά γιατί δεν είναι καιρός για εξώγαμα.
Τώρα ότι είναι να ΄ρθει, ας έρθει...

2Mδης είπε...

Και ο Αρπέας έκανε προμήθειες: Πήρε ζωοτροφές. Ένα τσουβάλι για τον Παντελή και τρία για τον ίδιο...

2Mδης είπε...

Αλλά την καλύτερη καβάτζα την έχει κάνει ο αγιορείτης: Λουκούμια και τσίπουρα...

2Mδης είπε...

Και αναρωτιόμουν τι θέλανε χθες στην ΕΕΡ...

http://www.protothema.gr/environment/article/491618/palaiodologoi-anakalupsan-neo-eidos-deinosaurou/

Ανώνυμος είπε...

Ryanair: "The Greek situation is a tragedy, but, you know, the difficulty for the Greeks is that they've elected a bunch of lunatics."


Ανώνυμος είπε...

Άραγε τι να κάνει η μικρή μπολσεβίκα; Λένε ότι έριξε μαύρη πέτρα πίσω της και εγκαταστάθηκε στην αντιδραστική γερμανία. Μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει ο κ. Αρπέας;