Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

HABE end!

Προσεδαφίστηκε πριν λίγες ώρες το High Altitude Balloon "HABE" που απογείωσαν Βρετανοί από το Λέχαιο Κορινθίας. Το φορτίο έφτασε σε υψόμετρο 27 χιλιομέτρων και προσεδαφίστηκε στην Τανάγρα. Οι Βρετανοί είναι σε διαδικασία ανάκτησης.

Το team των Βρετανών συνέδραμαν μέλη του Αίολος team και συγκεκριμένα, ο Μάνος SV1DAY επιτόπου στο Λέχαιο από νωρίς το πρωί. Σταθμός επικοινωνίας με Αθήνα ο γράφων SV1BJY (μέσω του R2B) και σταθμός στα UHF o SV1NJX Χρήστος. Ο Χρήστος είχε αναλάβει και την προετοιμασία, επικοινωνία και συνεννόηση με τους Βρετανούς, έχοντας και την ευθύνη της οργάνωσης από πλευράς Αίολος team. Σταθμοί που ήταν active στο DLfldigi ήταν ο Κώστας SV1XV, o Χάρης SV3AQO, ο Πάνος SV1GRN και ο Χρήστος SV1NJX.

Οι Βρετανοί άφησαν τελικά δυο μπαλόνια μαζί, με αποτέλεσμα αυτά να μπλεχτούν κατά την άνοδο, πράγμα που έβγαλε εκτός κάθε πρόγνωση πτήσης, με αποτέλεσμα να ανέβουν σε μικρό ύψος και να κάνουν συντομότερη πτήση.
 Ωστόσο η μελέτη του τρόπου εργασίας σε τέτοιου είδους δραστηριότητες  θα βγάλει πολλά συμπεράσματα για βελτίωση σε μελλοντικές πτήσεις.

Η ισχύς που χρησιμοποίησαν τα trackers  των δυο ΗΑΒ ήταν 10mW στην μπάντα των LPD και τα φορτία λιγότερο από 800 γραμμάρια.

Το GPS από ότι φάνηκε κάποια στιγμή μηδένισε τις συντεταγμένες του και επανήλθε με τεράστιο σφάλμα που το έδειξε στην Αλγερία (!!) ενώ έστειλε ελάχιστα πακέτα που μπόρεσαν να αποδιαμορφωθούν...

Η δραστηριότητα ήταν πολύ χρήσιμη κατά την γνώμη μου για να αξιολογήσουμε και άλλες παρόμοιες εντός Ελλάδος...

Ακολουθούν φωτογραφίες από την απογείωση...


















15 σχόλια:

SV1NJX είπε...

Η περιπετειώδης αποστολή έληξε με επιτυχία
https://twitter.com/crispSV/status/655057145973620736

Ανώνυμος είπε...

Άμα το είπε και ο Τουίτης έτσι θάναι

Unknown είπε...

http://qrznow.com/anti-drone-rifle-shoots-down-uavs-with-radio-waves/
Αλλάξτε μπάντες!

Unknown είπε...

http://www.marketwatch.com/story/all-drones-to-require-federal-registration-2015-10-16
Τις χάρτινες σαΐτες τις δηλώνουμε;

2Mδης είπε...

Την περασμένη εβδομάδα πάντως η αστυνομία μπαγλάρωσε έναν που πέταγε drone στο Γκάζι. Δεν γνωρίζω τη συνέχεια κατά πόσο τον τράβηξαν.
Πριν ένα χρόνο συζητιόταν και στην Ελλάδα να εφαρμοστεί κατά γράμμα η νομοθεσία και να περιοριστεί η χρήση των οκτάπτερων με κάμερες, αλλά αποδόθηκε σε φόβο της τότε κυβέρνησης για τρομοκρατικές ενέργειες. Η σημερινή λαοπρόβλητη κυβέρνηση του σύντροφου Τσίπρα δεν φοβάται γιατί τηρεί κατά γράμμα τις υποσχέσεις της.

Unknown είπε...

"Άσκηση με σενάριο σεισμού στη Ζάκυνθο για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας"
"επισημαίνοντας όμως ότι οι λεπτομέρειες που θα δοθούν για τη Ζάκυνθο θα είναι οι λιγότερες δυνατές, ώστε οι συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές."
http://www.ermisnews.gr...
Έσο Έτοιμος!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά αφορούν της ΟΕΑ όχι εμάς

2Mδης είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε:
Ο Αρπέας λέει και τονίζει ότι πρέπει να υπακούσετε το θέλημα Του και να ψηφίσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ GE και PMR. Όποιος δεν τον υπακούσει, λέει, θα έχει ντράβαλα.

Τι να πεις?

Ανώνυμος είπε...

Ας αιτιολογήσει την προτροπή του να δούμε. Μήπως τα πήρε (στο κρανίο);

2Mδης είπε...

Δεν έχει να αιτιολογήσει τίποτα, είναι διαταγή! Λέει...

2Mδης είπε...

Αν δεν βγουν οι υποψήφιοι που επιθυμεί, θα κάνει απεργία δημόσιων εμφανίσεων και θα κάνουμε μαύρα μάτια μέχρι να τον ξαναδούμε, λέει...

Είναι να μην... υπακούσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το περασμένο Σάββατο και υπο συνθήκες άκρας μυστικότητας διεξήθη άσκηση των ΟΕΑ της ΕΕΡ και της ΕΟΔ στην Αττική.

Πλάκα είχε ο SV1HX, που άκουσε στο R1 ότι τρέχει άσκηση και ήθελε να παίξει και αυτός.

2Mδης είπε...

Και δεν τον παίξατε???

2Mδης είπε...

O Αρπέας θα προβεί σε βαρυσήμαντη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες, θα κοινοποιήσει ποιους άλλους θα στηρίξει στις εκλογές εκτός από GE και PMR.

Οι υποψήφιοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιατρός Γεωργιάδης ευθύνεται για όλα!!!!!