Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

mt Athos confirmed on 2m SSB...

Έλαβα και έστειλα μέσω buro της ΕΕΡ την κάρτα για την επαφή με τον SV2RSG στα 2m SSB που έγινε στο τελευταίο contest...

Εξ όσων γνωρίζω, τέτοια επαφή ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί στους 144ΜΗΖ,  αν δεν "μεσολαβούσαν" ειδικοί πνευματικοί αδελφοί από αυτούς που φωνάζουν τώρα που χάνουν τον ρόλο τους...

Μάλιστα μια τέτοια επαφή είχε επιβεβαιωθεί σε Ιταλό συνάδελφο πριν λίγα χρόνια, ο οποίος στη συνέχεια δώρησε στον "ειδικό μεσολαβητή" έναν ραδιοφάρο στα 23cm (beacon), το οποίο έπαιζε για χρόνια από νησί του Ιονίου πελάγους...

Κατά τα άλλα όσοι επιμένουν να εκπέμπει μόνο ο φίλος τους από τον Άθωνα, δεν έχουν κανένα συμφέρον!!!

19 σχόλια:

2Mδης είπε...

Επειδή θα φύγω σ/κ παρακαλώ τυχόν σχόλια να είναι απόλυτα σχετικά με το αντικείμενο της ανάρτησης.

Θα χαρώ ιδιαίτερα αν λάβω σαφείς απαντήσεις στα εξής:

α. Το beacon με διακριτικό sv8gke/b στους 1.296,831 MHz από την θέση KM08HQ ποιος το έφτιαξε, ποιος το εγκατέστησε?
β. Το beacon με διακριτικό sv8gke/b στο 144,406MHz από την θέση KM08HQ ποιος το έφτιαξε, ποιος το εγκατέστησε?
γ. Ο δωρητής Ιταλός συνάδελφος έχει κονφιρμαρισμένη επαφή με τον sv2asp/a? και αν ναι, τι ημερομηνία έχει?
δ. Τα συγκεκριμένα beacon (και όχι μόνο) είναι (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) δωρεά προς τον sv8gke από Ιταλό συνάδελφο που έχει κονφιρμάρει επαφή στα 2m με το Άγιο Όρος?
ε. Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης επαφής, υπήρξε οποιοσδήποτε Έλληνας που έκανε επαφή με Α.Ο. δεδομένης της καλής διάδοσης και της θερινής περιόδου? Ή ακούστηκε ΜΟΝΟ με τον Ιταλό που δώρησε τους ραδιοφάρους?


Απλά ερωτήματα ωστε να καταλάβουμε γιατί τρώνε τα λυσακά τους ορισμένοι...

2Mδης είπε...

Και ιδού η απάντηση:
Απάντηση σχετικά με τα beacon και την τυχαία επαφή με το Άγιο Όρος που επιβεβαιώθηκε στον δωρητή...

2Mδης είπε...

"...εδώ να δεις..." είπε ο κούκος.
Και πέταξε σε άλλο κλαδάκι.

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω να την κρατήσεις αυτή την QSL κάρτα!
Είναι του ... και εσύ κάτι τέτοια δεν τα χωνεύεις.Ε;

Άρα δεν μετράει αυτή η επαφή!

SV1OBY

2Mδης είπε...

Εννοείται και θα την κρατήσω.
Όλοι οι ραδιοερασιτέχνες είναι συνάδελφοι άσχετα θρησκείας, φυλής, πολιτικών φρονημάτων κλπ κλπ Έχουμε και κάτι εξαιρέσεις βέβαια που βασίζονται στην ρ/ε ιδιότητα για να "κονομήσουν" αλλά με αυτούς θα επεκταθώ στη συνέχεια...

Ανώνυμε 6:29 που αναρωτιέσαι, ισχύει το δεύτερο που γράφεις. Γιαταγάνι, όχι απλή λεπίδα!

Τώρα εγώ τι μπήκα να γράψω???
Α! Ναι!
Λοιπόν περίμενα κάποια καλύτερη προσπάθεια να μαζευτούν τα αμάζευτα αλλά ξεγελάστηκα. Το έκανε χειρότερα τώρα και θα γλεντήσουμε...
Γιατί όταν κάποιος καταγγέλλει παρανομίες, παρατυπίες κλπ θα πρέπει πρώτα ο ίδιος να είναι νόμιμος και τυπικός.
Συνεχίζεται...

2Mδης είπε...

Πρώτα να ζητήσω συγγνώμη σε όσους έκοψα σχόλια, αλλά εξ'αρχής είχα πει ότι θέλω να μείνει η συγκεκριμένη ανάρτηση χωρίς "qrm" για να διαβάζεται και στο μέλλον. Όταν όλα αυτά θα είναι μια κακή ανάμνηση και θα θυμόμαστε τα καμώματα του Απολώ και των "υποτακτικών" του γελώντας...

Η ανάρτηση επιβεβαιώνεται πλήρως, πέραν κάθε προσδοκίας αφού δημοσιεύτηκε βίντεο με την υποτιθέμενη επαφή στα 2Μ του Ιταλού με το Άγιο Όρος. Βέβαια σε αυτό το βίντεο δεν ακούγεται καμία επαφή, αλλά σταθμοί που προσπαθούν να κάνουν τον ταλαίπωρο τον Απολώ χωρίς να τα καταφέρνουν. Ούτε καν ο sv3gke/8 δεν τελειώνει την επαφή. Να μην είχε τα μέσα να την τραβήξει να το καταλάβω, αλλά όπως φαίνεται τα μέσα υπήρχαν και τράβηξαν μόνο τις άναρθρες κραυγές του μοναχού που άλλα ακούει και άλλα διαβιβάζει, ολοκληρωμένη πάντως επαφή ΔΕΝ κάνει με τον sv3gke/8 πολύ περισσότερο με τον Ιταλό.

Και είναι απορίας άξιον πως αφού είχαν καημό να τραβήξουν βίντεο την επαφή δημοσιεύουν την ατυχή προσπάθεια τους ως το απόλυτο DX. Επίσης πως πάνε να βγάλουν βλάκες όλους τους άλλους που ήταν στον αέρα και από ότι φαίνεται άκουγαν τον Απολώ όσο αυτοί, αλλά κάρτα δεν πήραν! Ούτε beacon!

Και πάμε στη δωρεά των beacon που είτε παραχώρηση την πεις, είτε συνδιαλλαγή, είτε ευλογία, η σημασία είναι ίδια. Γράφει στην εν λόγω δημοσίευση λοιπόν, ότι υπάρχουν προγενέστερα σποταρίσματα στο κλάστερ άρα το μπήκον είχε ερθει προ της επαφής και δεν συνδέονται ποσώς!
Προφανώς απευθύνεται σε βλάκες.
Γιατί στο κλάστερ γράφονται συχνότητες διαφορετικές που μάλιστα τσούλαγαν ανάλογα τα κέφια από 1296,776 έως 1296,798ΜΗΖ πρόκειται για δοκιμαστικό beacon που δούλευε και άλλαξε τον Αύγουστο του 2009 τις μέρες ακριβώς που υποτίθεται έγιναν οι μαϊμού επαφές με τον Απολώ. Πως αποδεικνύεται αυτό? Πολύ απλά:

1 Αυγούστου 2009 είχε ανακοινωθεί η επαναλειτουργία του νέου βελτιωμένου και 8βαττου πλέον beacon στην συχνότητα 1296,831, η τοποθέτηση του στην ίδια θέση που φαίνεται ότι επιχείρησαν να μιλήσουν με τον Απολώ, και βεβαίως αποσιωπάται η παρουσία του Ιταλού. Θα καταλάβετε στη συνέχεια γιατί...

Ιδού η ανάρτηση με τον sv8gke να σχολιάζει μέχρι και τις 11 Αυγούστου 2009 μιλώντας για ρεκόρ και επιτυχίες του νέου beacon. Την επόμενη μέρα υποτίθεται μίλησαν με Άγιο Όρος... Ευτυχώς που ήταν και οι Πατρινοί στον αέρα αλλιώς θα έλεγαν ότι ο Απολώ μίλησε με Ιταλία, μην ξεχνάτε ότι είχε αποσιωπηθεί η παρουσία του στη Λευκάδα!

Στήθηκε το μπήκον, δοκιμάστηκε, δημοσιεύτηκε, έγινε η αποτυχημένη προσπάθεια για επαφή και ήρθαν οι μαϊμού κάρτες. Απλά πράγματα. Έτσι δουλεύει το σύστημα απολώ-κολλητών για χρόνια.

Για αυτό και η λυσσαλέα επίθεση που κάνουν στον νέο συνάδελφο Μοναχό, μοναδικός τους σκοπός είναι να συνεχίσουν το μονοπώλιο καρτών. Για αυτό και αμφισβητεί την επαφή μου με τον sv2rsg ενώ έχει καταγραφεί με σήματα 59 και ΔΕΝ σηκώνει αμφιβολία, και αντιπαραβάλει ένα συνονθύλευμα κλήσεων στο βρόντο ως δική του επαφή.

Θα μπορούσα να συνεχίσω ρωτώντας για την νομιμότητα των ραδιοφάρων που τόσο ο παλαιός όσο και ο νέος νόμος απαιτούσε άδεια λειτουργίας, μόνο και μόνο για να δω τι θα απαντήσουν τα τσουτσέκια που κάνανε καταγγελία στην ΕΕΤΤ για την νομιμότητα του νέου συναδέλφου από το Άγιο Όρος, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια με κάθε λεπτομέρεια.

Αυτοί που έστηναν ραδιοφάρους χωρίς άδεια δίπλα σε σταθμούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ συχνότητες, μηχανήματα που όπως φαίνεται από το κλάστερ έκοβαν βόλτες μέσα στη μπάντα, κατήγγειλαν δήθεν παρανομίες του νέου συναδέλφου στην ΕΕΤΤ!!!

Αυτά για σήμερα. Την επόμενη φορά που ο συνάδελφος θα επιχειρήσει να υποτιμήσει την νοημοσύνη μας ας το σκεφτεί καλύτερα...

2Mδης είπε...

Βεβαίως και ο γ.Απολώ είναι πολύ αυστηρός στο QSLing και δεν μοιράζει κάρτες λευκές πουθενά

Από το QRZ.com/db/je1let

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... η απόλυτη έννοια της κόκκινης γραμμής η οποία δεν παραβιάζεται !!!

2Mδης είπε...

Η προφητεία του γέροντα Απολώ:

"Θα λέμε ότι κάναμε επαφές αλλά θα είναι σαν να μην τις κάναμε..."

2Mδης είπε...

Μέγα θαύμα του Πατρός Απολώ στην Άπω Ανατολή:
Λευκή εμφανίστηκε η κάρτα του στα χέρια Ιάπωνος συναδέλφου!!!

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

... το προαναφερόμενο θαύμα, μήπως μπορεί να το επαναλάβει με καμμιά ... επιταγή ???

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΤΟ QSLING ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΡΟΝΙΚΑ

2Mδης είπε...

Τι λες ρε μεγάλε? Πιωμένος είσαι?
Εδώ υπάρχουν φόρα παρτίδα στα χέρια άλλων λευκές ασυμπλήρωτες κάρτες του sv2asp, ποσταρισμένες στο ίντερνετ, και γω θα γυρνάω να ρωτάω σα χαζός τη βερόνικα και την παπαρόνικα να μου ανοίξει τα μάτια???

Άει απο κει ο κάθε αγαθιάρης πιάνει και γράφει την τύφλα του...

2Mδης είπε...

Αυτό εδώ είναι το αυστηρό QSLing του γέρου

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Η Μονή Δοχειαρίου δεν είναι "holy" ??? ... επειδή δεν το γράφει πάνω στην κάρτα, γι αυτό ρωτάω.
Τι λες αγαπητέ αδερφέ Ιωάννη, συνέβαιναν τέτοια πράγματα ???
κι εμείς κοιμόμασταν ???
Απίστευτο.
Και για να ρωτήσω και κάτι άλλο, αυτά τα beacons (όσο δούλευαν), ήταν επισήμως αδειοδοτημένα ???
η δούλευαν με τις ευλογίες του π. Απολλώ ???
Έχεις ακούσει κάτι για ανώνυμες και επώνυμες επιστολές προς την Ι. Επιστασία ??? γιατί κάτι πήρε το αυτί μου αλλά, δεν τα πίστεψα.
Μήπως ξέρεις κάτι ???

2Mδης είπε...

Όχι δεν είναι "Holy" η δοχειαρίου! Χολή στάζει για όλους πλέον που δεν βγαίνουν να υπερασπίσουν το μονοπώλιο. Κάτι πήγε να κάνει ο γκέκας, ήταν το κλήμα ζαβό τόφαγε και ο γάιδαρος, τώρα δε μαζεύεται... Πάνε οι επαφές στα 2μ με Άγιο Όρος, πάει το αυστηρό qsling του Απολώ, τον έκαψε το γέρο.

Όσο για τα beacons ποια αδειοδότηση?? Έμπαιναν έβγαιναν οι Ιταλοί, βάζανε βγάζανε πομπούς δίπλα στο ραντάρ της ΥΠΑ που "τσουλάγανε του κερατά" και τώρα ρωτάνε την ΕΕΤΤ αν είναι νόμιμος ο νέος συνάδελφος. Αυτό είναι το περιβόητο ham spirit που αναφέρει.

Δλδ χρήσιμα είναι τα beacon και κακώς δεν επιτρέπει ο νόμος την λειτουργία τους σε μεμονωμένους ραδιοερασιτέχνες, αλλά στην περίπτωση αυτή τα πράγματα ήταν επικίνδυνα. Άλλοι που έχουν ρ/φ ξέρουν και πέντε πράγματα τεχνικά και τα φτιάχνουν αν συμβεί κάτι. Ο γκέκας ως γνωστόν "δε σκαμπάζει".

Όσο για τις ανώνυμες και επώνυμες επιστολές εκεί να δεις ham spirit... O Αρτέμης Μάτσας του ραδιοερασιτεχνισμού μας προέκυψε στην sv2.

2Mδης είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε:
Αυτό είναι το αυστηρό QSLing του sv2asp/a.

O QSL Checker άραγε θα ενημερώσει την ARRL για τον ιδιότυπα αυστηρό αυτό τρόπο?

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Team είπε...

Όταν αυτή η ανάρτηση θα διαβάζεται στο μέλλον, θα μπορεί να καταλάβει ο καθένας ποιό ακριβώς απόστημα έσπασε.
Πράγματα που σε όλον τον κόσμο θεωρούνται αυτονόητα, στην Ελλάδα του 2016 πρέπει να τα επαναπροσδιορίζουμε, όχι πάντα με επιτυχία.
Σε μία Κοινότητα, όπως αυτή του Αγίου Όρους, που διέπεται από πλήρη ισότητα μεταξύ των μελώ της, βλέπουμε να υπάρχει μία σαφέστατη και παντελώς αυθαίρετη (από συγκεκριμένο μοναχό) ανακολουθία.
Η καθεστηκυία τάξη μετά των εξωτερικών δορυφόρων αυτής, επί πάρα πολλά χρόνια κατάφερναν να "υποτάσσουν" την λογική με ακαθόριστα επιχειρήματα και μεθοδεύσεις.
Ποτέ και κανείς ??? δεν είχε αναρωτηθεί, γιατί μόνο ο π. Απολλώ είχε αυτό το προνόμιο της ενασχόλησης με το hobby και κανείς άλλος ???
Γιατί αυτές οι λυσσαλέες επιθέσεις σε παντός είδους απόπειρα ραδιοερασιτεχνικών εκπομπών από το Άγιον Όρος ?
Ποιός το προστάτευε και από τι ???
Αυτός που το "προστάτευε", φύλαγε Θερμοπύλες ???
Ποιός ήταν ο εχθρός ???
Ήταν αρκετά ενημερωμένοι οι υπόλοιποι μοναχοί για το συγκεκριμένο θέμα ???
Τελειώνω με μία πρόταση.
Λυπάμαι για όλα όσα έγιναν, δεν τα προκαλέσαμε όμως εμείς.

2Mδης είπε...

Αυτό που θα πρέπει να εμπεδώσουμε είναι η ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ απόδειξη ότι οι επαφές στα 2m δεν είναι πέτσινες γιατί ο Απολώ έχει αυστηρότατο QSLing!!!