Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μείωση των ρ/ε αδειών αποφάσισε η κυβέρνηση...

Την μείωση των ραδιοερασιτεχνικών αδειών σε 50 αποφάσισε χθες αργά η κυβέρνηση μετά από μαραθώνια συνεδρίαση παρόντος του πρωθυπουργού.

Οι 50 άδειες θα δοθούν σε ισάριθμους ραδιοερασιτέχνες κατόπιν ειδικής διαδικασίας πλειστηριασμού κατά την οποία οι διεκδικητές θα μπαίνουν κατά δεκάδες σε ειδικούς κλωβούς από τους οποίους θα βγαίνουν μόνο μετά το πέρας της διαδικασίας.

"...Μετά την επιτυχή έκβαση των τηλεοπτικών αδειών σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε αντίστοιχα και σε
άλλους τομείς με επόμενες τις ραδιοερασιτεχνικές άδειες. Όπως γνωρίζετε είχαν δοθεί πολλές άδειες και γινόταν διασπάθιση των συχνοτήτων για δεκαετίες. Η κυβέρνηση θέτει πλέον κανόνες στο παιχνίδι και όσοι θέλουν άδεια θα πληρώσουν..." τόνισε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος. " Θα προχωρήσουμε εφαρμόζοντας με συνέπεια το πρόγραμμα μας!" συμπλήρωσε.

Η αντιπολίτευση ωστόσο μοιάζει να αιφνιδιάστηκε από την χθεσινή απόφαση και μόνο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι "...μοναδική λύση είναι μια οικουμενική κυβέρνηση..."

Η ΕΕΡ θα συνέλθει σε έκτακτη γενική συνέλευση εντός των επομένων ημερών για να πάρει απόφαση ενώ μέχρι τότε -ως μέτρο πίεσης- ανακοίνωσε ότι θα υπολειτουργούν οι αναμεταδότες και επαναλήπτες της...

Μη επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι εκπρόσωπος του ΣΕΡ εξέφρασε την άποψη ότι " Δεν είναι κακή ιδέα οι ενδιαφερόμενοι να δίνουν κάποιο αντίτιμο για την άδεια..."

Για την απόκτηση ραδιοερασιτεχνικής άδειας μέσω του πλειστηριασμού αναμένεται να ενδιαφερθούν σωματεία κυνηγών, ψαράδων κλπ.




12 σχόλια:

SV1NJX είπε...

O Ντίνος θα πάει από το ξημέρωμα να στηθεί

2Mδης είπε...

Θα περιοριστούν και οι αναγνωρισμένες κορυφές SOTA. Μόνο όσες είχε πατήσει ο Άρης την κατοχή θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα...

SV1NJX είπε...

βάζουν δύσκολα στο Ντίνο. Αντε να βρει τώρα ποιές είχε πατήσει ο Αρης.

Ανώνυμος είπε...

Αντισυνταγματικός ο νόμος της κυβέρνησης για τις ρ/ε άδειες, με απόφαση του ΣτΕ...

Και πάνω που χάρηκαν οι πλειοδότες...

Να δούμε τώρα, πως και πότε θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω...

Ανώνυμος είπε...

Αστο φιλαράκο λάβαμε κιόλας email απο το υπουργείο που μας επιτρέπει να εκπέμπουμε με απεριόριστη ισχύ σε όλες τις μπάντες και κυρίως ας δίνει και δυνατότητα ΝΟΜΙΜΗΣ εκπομπής στα μεσαία, ως αντιστάθμισμα για την απόφαση του ΣτΕ. Οκ έτσι κι αλλίως όλοι σχεδόν οι πλειοδότες μασαιατζήδες είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Μην πολυβασίζεσαι στα μαιλ του υπουργείου και της κυβέρνησης, φίλε μεσαιατζή...
Τα ίδια έστειλε ο Κατρούγκαλος στους συνταξιούχους και τους υποσχέθηκε αυξήσεις στις συντάξεις...

Ανώνυμος είπε...

Μην μπερδευεσαι εμείς δώσαμε το ωραία μας λεφτά για να μπορούμε να κάνουμε άνετα τις επαφές μας χωρίς να μας ενοχλεί κανένας, κάτσε εσύ μέσα στη παλία μπάντα και κάνε το καφενείο σου σαν καλός ερασιτέχνης. Αα και να σε δω σήμερα και αύριο τι θα κάνεις που έχει διαγωνισμό και δεν μπορείτε να τα πείτε. Αν έχεις πάντως υλικά προλαβαίνεις να φτιάξεις ένα αυτοταλάντωτο και να τα πούμε το βραδάκι με την ησυχία μας.

Ανώνυμος είπε...

Βρε και οι συνταξιούχοι τα ωραία τους λεφτά έδιναν και μάλιστα για χρόνια...
Αλλά τελικά, πήραν από τα τρία την επιστολή...

Κι επειδή, οι άδειες για συνομιλίες στα μεσαία και εκτός μπάντας, κρίθηκαν τελικά αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, προσέχετε εκεί που τα λέτε, μην σκάσει καμιά ΕΕΤΤ και σας χώσουν στην στρούγκα...

SV1GAP είπε...

Σχεδιασμός ΦΒ συστήματος διασυνδεδεμένου με το δίκτυο και σύγκριση με αυτόνομο: εφαρμογή
. Απρίλιος 2016.
"Η διπλωματική αυτή εργασία εκπονήθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Ασυρμάτου Τηλεπικοινωνίας. Αντικειμενικός σκοπός της μελέτης είναι να αναδείξει τις δυνατότητες χρησιμοποίησης της Φωτοβολταϊκής Ισχύος για την τροφοδοσία “συστημάτων παρακολούθησης” σε απομακρυσμένες περιοχές".
http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/bitstream/10889/9692/3/Aznaouridis(ele).pdf

2Mδης είπε...

Πήγε λέει ο Παππάς στη Βενεζουέλα να μάθει για τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ. Σαν να πάμε εμείς στην Αλβανία να μάθουμε για ραδιοερασιτεχνισμό...

Ανώνυμος είπε...

Πήγε λέει ο Παππάς στη Βενεζουέλα να μάθει για τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και ανακάλυψε τι ακριβώς σημαίνει "άδεια ράφια".

Αλλά δεν φταίει ο κάθε Παππάς. Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο ότι το ανακάλυψε, είναι ότι το εφάρμοσε κι εδώ...
Μπορεί όχι τα άδεια ράφια, αλλά τις άδειες τσέπες, σίγουρα...