Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

5-9 Report qrt?

Αν και οι Παρασκευές μου συνήθως είναι εξαιρετικά busy λόγω συνδυασμού υποχρεώσεων στη δουλειά με αυτές της προετοιμασίας του σαββατοκύριακου, θεωρώ υποχρέωση μου να γράψω για την είδηση διακοπής έκδοσης του διαδικτυακού περιοδικού 5-9 report που έγινε γνωστή τελευταία.

Η διακοπή έκδοσης του 5-9 report δεν είναι καλή είδηση. Η πολυφωνία είναι απαραίτητη και πρέπει να υπάρχει ώστε όλες οι απόψεις να βγαίνουν στο προσκήνιο. Άλλωστε ακόμα και μια "στρεβλή" άποψη όταν συζητιέται κατ'ιδίαν ή σε πηγαδάκια κάνει κακό και διαδίδεται χωρίς αντίλογο, όταν όμως δημοσιευτεί παίρνει απάντηση την άλλη στιγμή ειδικά αν αυτό γίνει στο διαδίκτυο.

Η έκδοση του 5-9 report ήταν πρωτοποριακή για την Ελλάδα και παρά τις όποιες αντιρρήσεις μου όσο αυτό δημοσίευε συγκεκριμένα θέματα, οφείλω να πω ότι έκανε γενναίο επαναπροσανατολισμό που το έφερε στην κορυφή του ραδιοερασιτεχνικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Έδωσε βήμα σε πολλούς συναδέλφους χωρίς να περνούν από "ιεροεξεταστήρια" και δημοσίευσε "άλλες" απόψεις που είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε.

Πιστεύω ότι σε εποχές κρίσης σαν αυτή που περνάμε, όλες οι εκδόσεις κινδυνεύουν λίγο παραπάνω να κατεβάσουν ρολά, εκτιμώ όμως ότι το 5-9 report υπήρξε περισσότερο θύμα της αυτονόμησης αρθρογράφων που αφού έγραψαν ένα άρθρο στη συνέχεια θεώρησαν ότι πρέπει να το δημοσιεύσουν και αλλού, ή να το ανεβάσουν στο facebook, σε blog's κλπ κάνοντας "ζημιά" στη μοναδικότητα της αρχικής έκδοσης και ποτίζοντας το δέντρο της πολυδιάσπασης που μαζί με αυτά της πολυδιάσπασης των ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων, της πολυδιάσπασης των ομάδων εκτάκτων αναγκών κλπ δημιουργούν το δάσος της σημερινής ραδιοερασιτεχνικής πραγματικότητας.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το τι ακούει όποιος αναλαμβάνει να διαχειρίζεται ένα ηλεκτρονικό έντυπο, από τους αναγνώστες που ΔΥΣΤΥΧΩΣ θεωρούν πως ότι δημοσιεύεται εκφράζει κατ'ανάγκη τον εκδότη, θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον Μιχάλη SV5BYR που άντεξε τόσα χρόνια!

Και τις ευχαριστίες για την αξιέπαινη προσπάθεια που έκανε.

Μιχάλη, σε ευχαριστούμε!

sv1bjy

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Πολυδιάσπαση (μαζί με κάποιες άλλες σχετικές συμπεριφορές) είναι το Εθνικό Άθλημα των Ελλήνων από την απώτερη αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Στην απώτερη αρχαιότητα κάθε πόλη ήταν αυτόνομη σαν σημερινό κράτος, δικαιολογείτε η τότε φαγωμάρα των προγόνων. Η σημερινή είναι που δεν...

Unknown είπε...

Το τεύχος 16, καθώς και το τελευταίο το 177 τα έχει κανένας γιατί δεν είναι διαθέσιμα από την σελίδα;