Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Γενική Συνέλευση...

Στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών συμμετείχα σήμερα, παρά τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί ότι θα απέχω. Ίσως σχόλιο μου στην προηγούμενη ανάρτηση την Παρασκευή το βράδυ ότι φεύγω -δεν έγραφα για σ/κ!!!- ίσως ότι αμέλησα να το δηλώσω ευθαρσώς ότι θα συμμετέχω -το θεωρούσα αυτονόητο- πολλοί κατάλαβαν ότι δεν θα πήγαινα. Ήταν και το ότι το aprs στο αυτοκίνητο μου σταμάτησε να εκπέμπει -απορώ πως? πως?- σε όλη την διάρκεια της επιστροφής μου και το κατάλαβα όταν έφτασα έξω από τα γραφεία!!

Στον σύλλογο βρέθηκαν περί τα 40 άτομα και η συζήτηση ήταν αρκετά έντονη στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών οι οποίες ήταν αντίστοιχες με ψηφοφορία σε Σοβιετική Δημοκρατία το '60.

Είχα ζητήσει από τις αρχές του Δεκέμβρη να ενημερωθώ για τις δαπάνες της τεχνικής επιτροπής, τελικά αυτό επιχειρήθηκε να γίνει κατά την διάρκεια της ΓΣ αναποτελεσματικά. Τρόπος να ενημερωθεί ένα μέλος αναλυτικά για το που πάνε τα χρήματα του συλλόγου δυστυχώς δεν υπάρχει. Πρότεινα τρόπους για να υπάρξει διαφάνεια τουλάχιστον στις δαπάνες και διατύπωσα τις ενστάσεις μου στις επιλογές του Δ.Σ. 

Πριν την συνέλευση μίλησα με πολλούς συναδέλφους που τελικά δεν ήρθαν και συνειδητά δεν θα ανανεώσουν την συνδρομή τους στον σύλλογο. Χρειάζεται κάποια θεαματική κίνηση πλέον για να πεισθούν οι συνάδελφοι ότι εκτός από την αγωνία του ΔΣ να πληρώνεται το δάνειο του κτηρίου υπάρχει βούληση για ουσιαστικές αλλαγές, διαφάνεια, ανανέωση και στρατηγικός στόχος...

Δυστυχώς θυμήθηκα την περίπτωση του Τιτανικού και των όσων γίνονταν στις πολυτελείς αίθουσες κατά την διάρκεια που το σκάφος κατευθυνόταν στα βράχια...
Μακάρι να κάνω λάθος.

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Καλά έκανες και πήγες Γιάννη καλά έκανες γιά να μάθουμε και εμείς τί έγινε.40 άτομα πολλά ήταν,
Θα μου πείς γιατί δεν ήλθες εσύ. Είμαι από τους συνειδητά απέχοντες μονο και μόνο γιατί δεν υπάρχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.Και το ποιό βασικό ότι, την πεύτουν, σε όποιον τους ζητησει τα , ρέστα.
Βέβαια δεν πρόκειτε να γίνει τίποτα έτσι θα συνεχίζεται η κατάσταση.
Πρόσεχε στήν κοπή της πίτας μην σου βάλουν το (νόμισμα) μέσα στό κομμάτι σου, και σε πούν (καντέμι) όταν τρακάρουν στό παγόβουνο.
Καλή δύναμη

2Mδης είπε...

Δυστυχώς όπως πληροφορήθηκα πριν λίγο Ο Γιώργος Παντελόπουλος SV1DS είναι πλέον sk.

Ο Γιώργος ήταν παρών στην χθεσινή ΓΣ και τα είπαμε για λίγο, ωστόσο αργά ο απόγευμα κατά πληροφορίες επήλθε το μοιραίο.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη από το 1ο, για περισσότερες πληροφορίες θα επανέλθω.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του, Δήμητρα SV1XC, και στους οικείους του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύει.
Συμφωνώ με τον παραπάνω συνάδελφο 40 πολλά ήταν.
Όσο για τον τιτανικό υπάρχουν ομοιότητες. Ο καπετάνιος είχε προσπαθήσει να στρίψει με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να γίνει με την πλευρά και να δημιουργηθεί μεγάλο ρίγμα. Η πλώρη θα άντεχε περισσότερο. Στη θέση του καπετάνιου φαντασθείτε περισσότερους του ενός διψήφιους κυρίως και τουλάχιστον 1 τριψήφιο
Ερμής

SV1NJX είπε...

Λυπηρό γεγονός. Συλλυπητήρια.
Οσο για το αποτέλεσμα της ΓΣ, ενημέρωσέ μας εκτενέστερα.

SV1MO είπε...

Συγκλονιστικό .Χτες καθόμαστε δίπλα-δίπλα. Τι έγινε Γιάννη? Συλληπτήρια στους δικούς του και στην ΕΕΡ.
de SV1MO

Ανώνυμος είπε...

Από έξω όλοι το παίζουν αντάρτες. Στη συνέλευση κοτούλες. Όταν έρχεται η ψηφοφορία ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Παρ όλου ότι δεν υπάρχει ταμίας (απορώ γιατί δεν αντικαθίσταται)και είναι το ταμείο μπάχαλο. Μετά επανέκαμψε το παρελθόν για να μας οδηγήσει στο μέλλον κουκουλώνοντας τις "πατάτες". Φυσικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟ μέσα στα 1500 μέλη της ΕΕΡ να υπάρχει και ένας λογιστής.Φυσικό αποτέλεσμα 100/100 απαλλαγή.
Όσο για σένα Ερμή να μου επιτρέψεις μια διόρθωση. "Στη θέση του καπετάνιου φαντασθείτε τουλάχιστον ένα τριψήφιο" τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει να ενημερώνεται για τις Γ.Σ. να έρχεται να τις παρακολουθεί. Όχι από το σπίτι. (τουλάχιστον οι SV1???) Οι SV2??? που ήρθαν είναι κορόιδα?)

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμαμαι καλα (μπορει να κανω λαθος ) το Καταστατικο λει οτι οποιος δεν εχει πληρωσει επι τριετια με αποφαση του ΔΣ διαγραφεται απο μελος
Ενας ΣΟΒΑΡΟΣ συλλογος δεν πρεπει να τηρει το καταστατικο του??
Λεμε τωρα....

2Mδης είπε...

Να διορθώσω μόνο τον φίλο πιο πάνω που λέει για 100% απαλλαγή του ΔΣ, κατά την συγκεκριμένη διαδικασία υπήρξαν και δυο αρνητικές ψήφοι, η μία δική μου. Ποσοστό δλδ περίπου 4,2%!!!
Αν σκεφτούμε ότι και ο συριζα ξεκίνησε από τέτοια ποσοστά και σήμερα κυβερνάει, έχουμε ελπίδες να αλλάξουμε την κατάσταση: Θα υποσχεθούμε και μεις ότι θα κάνουμε dxpedition στα νησιά του Πάσχα και στο τέλος θα πάμε στο πάρκο Τρίτση. ΗΙ.

Ανώνυμος είπε...

@SV1MO

Μιχάλη αυτός που καθόσαστε δίπλα δίπλα στην γσ δεν ήταν ο DS. Στο λέω μην τυχόν τον ξανασυναντήσεις στην πίτα και πηδήξεις από το μπαλκόνι.

Ανώνυμος είπε...

@12:20 καλά τα λες για 3ψήφιο έχω κάποιους ενδοιασμούς κατά πόσο επηρεάζεται από εξαφανισμένο διψήφιο ή παίρνει πρωτοβουλίες από μόνος του λόγω που δεν βλέπω πολλούς και δεν μαθαίνω λεπτομέρειες
Ερμής

Ανώνυμος είπε...

2μδη λάθος κάνεις...
Ο τιτανικός δεν έπεσε στα βράχια, αλλά σε παγόβουνο...

Οφείλουμε να τα ξέρουμε αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Συλλυπητήρια για τον SV1DS...


1. Πόσα είναι τα απλά μέλη και πόσα τα τακτικά;
2. Πόσα θα έπρεπε να είναι τα μέλη βάσει καταστατικού (δηλαδή να πληρώνουν);
3. Τι έσοδα είχε η ΕΕΡ τα προηγούμενα έτη από συνδρομές, bureau, δωρεές κλπ;
4. Πόσο αγοράστηκαν τα γραφεία, πόσο μετρητοίς, πόσο το δάνειο, πόσο το υπόλοιπο οφειλής, πόσο οι δόσεις;
5. Ποια τα έξοδα της ΕΕΡ;
6. Καμιά σκέψη για προσωρινή διακοπή του SV νέα;

Ανώνυμος είπε...

7. Υπάρχει μετά θάνατον ζωή;
8. Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;
9. Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;
....

SV1MO είπε...

Ξέρω τι γράφω, (ακόμα). Την περισσότερη ώρα καθόμουν δίπλα σε άλλο συ/δελφο, μετά κάθισα δίπλα στον SK/DS (για λίγο), μετά κάπου αλλού και είχα μπροστά μου ένα τραπεζάκι, και στο τέλος είχα την τιμή να καθίσω στο τραπέζι της Διοίκησης, δίπλα σε δυο προέδρους. Αμέ!! Στην Πίτα δεν θα έρθω, οπότε δεν τίθεται θέμα για απονενοημένο διάβημα, έτσι και αλλιώς. Πάντως ευχαριστώ για την συμβουλή.

Ανώνυμος είπε...

email από raag-hq@raag.org 18/1/2017 για το SV-ΝΕΑ
"Αν είσαι από 25 ετών και κάτω (αδειούχος ραδιοερασιτέχνης) μπορείς να το παίρνεις δωρεάν."
Καινούργια παροχή ή τώρα το πρόσεξα;

Κανένα στατιστικό πόσοι το κατεβάζουν υπάρχει;

2Mδης είπε...

Καινούρια παροχή που θα ενθουσιάσει τους 25χρονους. Θα παρατήσουν τα playstation και το facebook και θα τρέξουν στην ένωση να διαβάσουν τα χειρόγραφα του Γράβιγγερ...

Στατιστικά για το περιοδικό ζήτησα και εγώ στη ΓΣ αλλά δεν έχουν λέει...

Ανώνυμος είπε...

Στατιστικά δεν έχουν γιατί δεν θέλουν να έχουν. Το πρώτο "εργαλείο" που βάζει κάποιος στο site του είναι αυτό και είναι και τζάμπα (στις απλές εκδόσεις). Δεν θέλουν κάποιοι να καταλάβουν ότι το περιοδικό με τα περιεχόμενα του έχει ξεπεραστεί. Εδώ κλείνουν εφημερίδες και περιοδικά παγκοσμίως. Όσο ποιο γρήγορα καταλάβουν οι διοικούντες ότι ο "κύκλος του προϊόντος" έκλεισε, (έτσι μας λέγαν τότε οι δάσκαλοι μας) τόσο λιγότερα λεφτά θα πετιούνται. Τα χρήματα αυτά μπορούν να πέσουν στο site που είναι αρχαίο. Προχτές ακούστηκαν "νέες" ιδέες δηλαδή, να αρχίσει να τυπώνεται ξανά, η να εμπλουτίζουμε την ύλη στέλνοντας φωτογραφίες των εργαλείων μας, για να παίρνουμε περισσότερη διαφήμιση. Λες και οι υποψήφιοι διαφημιζόμενοι μέσα στην κρίση έχουν λεφτά για πέταμα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιον κάρφωνε ο γραμματέας όταν έλεγε ότι ο ίδιος δεν έχει γράψει πουθενά τον τίτλο του όπως ΑΛΛΟΙ; Κατάλαβε κανείς;

SV1NJX είπε...

Για το SV ΝΕΑ, καλό είναι να παρέχεται με ένα εξτρά μικρό κόστος το τυπωμένο για να βγαίνουν τα έξοδα.
Δωρεάν για όλους η ηλεκτρονική μορφή

2Mδης είπε...

Στην τυπωμένη έκδοση μπορούμε να βάλουμε ένθετο και CD και δωροκουπόνι για τσιπούρες από τον Βασιλόπουλο...
Να τα λέμε αυτά...!

Ανώνυμος είπε...

Τυπωμενες εκδοσεις τελος για τους γνωστους λογους. Αν θελουν ας εξετασουν τη δωρεαν παροχη περιοδικου προς ολους. Μια και ισχυριζονται οτι εκπροσωπουν ολους. Δεν συμμετεχω γιαυτο δεν γνωριζω ποιον εννουσε, καποιον του συναφιου του προφανως.

2Mδης είπε...

Μπαααα...! Ή τον Σωτήρη ή τον Μάνο εννοούσε. Γίνονταν πάντα αυτά στο... Βυζάντιο!

Ανώνυμος είπε...

Και Βυζάντιο θυμίζει και τον Ιζνογκούντ

2Mδης είπε...

Και μια ωραία απόδοση της λέξης αδιαφάνεια: Μη φανερός και ανεξέλεγκτος τρόπος λήψης αποφάσεων, κυρίως από συλλογικά όργανα.

http://www.lexigram.gr/lex/enni/%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1#Hist1

SV1MO είπε...

Κινδυνεύεις και εσύ να σου "κολλήσουν" το προσωνύμιο "Μπαμπινιώτης". Pas mal, pas mal..

Ανώνυμος είπε...

Όπως φαίνεται η κατάσταση είναι όπως την άφησα (2000~) λίγο παλαιότερα ήταν σκληρότερη με διορισμούς προσ. διοικήσεων και άλλα τινά. Προσωπικά επιβεβαιώνομαι στην επιλογή μου. Την οποία μπορεί κάποιοι απεδώ να ίσως να ακολουθήσετε. Ραντεβού στα τσιπουράδικα
Ερμής

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με εσένα Ερμή και άρχισα να το εφαρμόζω. Το θέμα είναι "ΓΙΑΤΊ"
2γένης.

Ανώνυμος είπε...

@27/1/17 11:02 γιατί δεν παλεύεται αποτελεσματικά
Ερμής

Costas SV1XV είπε...

"Μιχάλη αυτός που καθόσαστε δίπλα δίπλα στην γσ δεν ήταν ο DS. Στο λέω μην τυχόν τον ξανασυναντήσεις στην πίτα και πηδήξεις από το μπαλκόνι."

Ευτυχώς εγώ που καθόμουν δίπλα στον Μιχάλη απέχω συνειδητά από κοπές πίτας εδώ και χρόνια, επομένως ο Μιχάλης δεν κινδυνεύει. Τελευταία φορά πήγα σε πίτα ΕΕΡ στο Δημαρχείο Καισαριανής (επί εφόρου ΟΕΑ SV1EM) επειδή μου το ζήτησε ο SV1RD που βραβεύτηκε.

73 DE SV1XV

2Mδης είπε...

Απέχεις από την πίτα; Μα αυτό είναι κορυφαία ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα η σημαντικότερη μετά το χαμφεστ!!!
Να τα λέμε αυτά ...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα είναι ο Μαραθώνιος μετά το χαμφέστ και μετά η πίτα. Αλλά αυτά παθαίνει όποιος δεν παρακολουθεί από κοντά τις ραδιοερασιτεχνικές μας δραστηριότητες.

SV1MO είπε...

Το ξέρω Κώστα ότι σε είχα στα δεξιά μου, όμως στα αριστερά μου ήρθε για λίγο ο S.K.DS. Δεν θα κινδυνέψω Κώστα γιατί δεν θα πάω. Άλλως τε θα πάνε τόσοι άλλοι διακεκριμένοι συνάδελφοι ώστε δεν θα αντιληφθεί κανένας την απουσία μου. Τον περασμένο χρόνο είχα πάει τουλάχιστον 60 φορές. Ας λείψω και μια. Καλό Σ/Κ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, 60 πίτες κόψατε πέρσι στην ένωση...?

Μωρέ μπράβο...!!!

Από ρ/ε δραστηριότητα είχατε τίποτε, ή μπα....?

SV1MO είπε...

Τα Ελληνικά είναι μια δυσνόητη γλώσσα, για πολλούς, όχι μόνο για ανωνύμους αλλά και για επωνύμους. Εδώ άλλοι από τρεις σελίδες γράμμα κατάλαβαν την επικεφαλίδα. 73

Ανώνυμος είπε...

Τα Ελληνικά είναι μια δυσνόητη γλώσσα, ειδικά όταν κάποιοι την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, δηλαδή όταν τους θίξουν τα συμφέροντα και την βόλεψη, ή όταν θέλουν να περάσουν τεχνηέντως και εκ' του πονηρού, ότι τους συμφέρει...

Τότε μόνο θυμούνται να χρησιμοποιήσουν τα "δυσνόητα" Ελληνικά, που τόσα χρόνια είχαν ξεχάσει, χάριν της βολής τους...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει μόνο για τους νυν...αλλά και για κάποιους πρώην, που τα έσπασαν...
Αν ήταν ακόμα νυν, τα "δυσνόητα" Ελληνικά, θα ήταν πολύ ευκολονόητα...

Ανώνυμος είπε...

Άρες μάρες κουκουνάρες...Α ! και μη ξεχάσετε "το κοπή τη πίτα"

SV1BDO είπε...

Γέμισαμε από "τζάμπα μάγκες", που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι
α) Να κινδυνολογούν συνέχεια, οτι το χόμπυ διαλύεται, πεθαίνει κλπ, ενώ οι ίδιοι δεν κάνουν για να βοηθήσουν την όλη κατάσταση. Η μόνιμη επωδός του είναι "επί Γεράρδου δεν ήταν έτσι"
β) Βγαίνουν στα διάφορα καφενεία και να ζητούν "το κρέμασμα" και την παραδειγματική τιμωρία των εκάστοτε διοικούντων για τα χάλια της ΕΕΡ. Η μονιμη δικαιολογία τους είναι "είμαι μέλος στην ΕΕΡ από το 1960, και γράφτηκα οταν ήμουν 15 χρονών με κοντά παντελονάκια"
γ) Σχολιάζουν ανώνυμα σε διάφορα blogs όπως εδώ...Εκτός βέβαια και αν οι πολλοί ανώνυμοι "τζάμπα μάγκες" του εδώ blog είναι ένας και μοναδικός....

Για όσους λοιπόν ήταν παρόντες στην ΓΣ, η εξελεγκτική επιτροπή έδωσε πλήρεις & αναλυτικές απαντήσεις στα ερωτήματα του SV1BJY σχετικά με τα έξοδα της Τεχνικής επιτροπής για την χρήση του 2016. Ετσι λοιπόν, επί προϋπολογισθέντων χρημάτων 1500 ευρώ, η Τεχνική επιτροπή ξόδεψε 1299 Ευρώ. Αναλυτικά:
- ΔΕΗ (για όποιες εγκαταστάσεις επαναληπτών υπάρχει μετρητής) = 319 Ευρώ
- Καύσιμα (για μετακινήσεις των μελών της ΤΕ όλο το 2016) = 150 Ευρώ
- Διόδια (για μετακινήσεις των μελών της ΤΕ όλο το 2016) = 50 Ευρώ
- Αγορές υλικών με αποφάσεις ΔΣ = 548,86 Ευρώ
- Αγορές μικρο-υλικών (χωρίς απόφαση ΔΣ) = 231,76 Ευρώ
Δεν υπήρχαν καθόλου έξοδα που να αφορούσαν φαγητό & διαμονή μελών της Τεχνικής Επιτροπής.

Οι συνάδελφοι SV1BJY & SV1MO καταψήφισαν τον απολογισμό, για τους δικούς τους λόγους.

Οσα μέλη της ΕΕΡ θεωρούν οτι τα συγκεκριμένα ποσά είναι υπερβολικά, καλό θα είναι να προτείνουν τρόπους ελαχιστοποίησης των εξόδων, ή ακόμα καλύτερα, να δηλώσουν συμμετοχή και να στελεχώσουν τις επιτροπές που έχουν ανάγκη, όπως η Τεχνική

73, Σωτήρης SV1BDO
μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΕΡ για την 2ετία 2016-2017

2Mδης είπε...

Σωτήρη καλημέρα, σε ευχαριστώ για το σχόλιο,

αν θυμάμαι καλά, δεν έχει γράψει κανείς εδω για κοντά παντελονάκια, 1960 κλπ πιθανόν το άκουσες σε κάποιο από τα καφενεία που λες. Εγώ για να αποφύγω να τα λέω στου κουφού την πόρτα όταν έχω κάτι το λέω επι τόπου και κατάφατσα σε κάποιον, όπως τα είπα και στην ΓΣ. Θεωρώ ότι ΟΛΟΙ θα πρέπει να περιορίσουν τις εξαγγελίες στα καφενεία κλπ και να τα λένε στα θεσμικά όργανα αλλιώς -θα χρησιμοποιήσω μια ακραία υπερβολή για παράδειγμα- μπορεί σε καφενεία των Πατησίων να ενθαρρύνουν την καταψήφιση του απολογισμού και στην ΓΣ να κάνουν την πάπια, με εννοείς τι εννοώ...
Επομένως μην απορείς για το πόσοι ανώνυμοι γράφουν, είμαι σίγουρος ότι και συ έχεις ακούσει παραπάνω από έναν να τα χώνουν στο ΔΣ εκτός ΕΕΡ και στην ΓΣ να χειροκροτάνε. Είναι τα "παράλληλα σύμπαντα" κατά τα οποία εντός ΔΣ είναι άγνωστη η λέξη κλίκα, εκτός όμως ο κόσμος τόχει τούμπανο...

Τέλος πάντων, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι δαπάνες θα έπρεπε να γνωστοποιούνται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να γνωρίζουμε που πάνε τα χρήματα μας και σε τι μπορούμε να βοηθήσουμε. Και βεβαίως αν ξέρουμε τι ακριβώς δαπάνες εγκρίνει το ΔΣ μπορούμε να το κρίνουμε και για την διαχείρηση του συλλόγου γενικότερα. Να και κάποια παραδείγματα: Έχει προβεί ο σύλλογος σε δαπάνες που αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν απαραίτητες?
Ήταν απαραίτητη η αγορά εξοπλισμού FOX HUNTING από την Βουλγαρία? Χρησιμοποιήθηκε ποτέ ο εξοπλισμός αυτός? Οχι, πήγε απευθείας στην αποθήκη. Ήταν απαραίτητη η αγορά ραδιοφάρου στους 10γίγα? Εγκαταστάθηκε ποτέ? Όχι, αγνοείται η τύχη του. Ήταν απαραίτητη η εγκατάσταση ψηφιακού επαναλήπτη στα Δολιανά στα UHF? Χρησιμοποιείται από κάποιον? Όχι, δεν δουλεύει Χριστός! Λέω τρία παραδείγματα για να καταλάβουμε που πάνε τα χρήματα και ποιες είναι οι προτεραιότητες. Εσφαλμένα πιστεύουν κάποιοι πως αφού εξελέγησαν στο ΔΣ δεν ελέγχονται για τις επιλογές τους, δεν είναι έτσι όμως.
Ο λόγος λοιπόν που καταψήφισα τον απολογισμό είναι αυτός ακριβώς που είπα και στην ΓΣ. Η έλλειψη διαφάνειας. Και η πρόταση μου ήταν και αυτή σαφής ας μην την επαναλάβω και αρχίσει εδώ ο κάθε άσχετος να ρωτάει τι και πως...

Τέλος να σου πω κάτι που δεν γνωρίζεις αν καταλαβαίνω σωστά αυτά που γράφεις πιο πάνω. Θεωρώ ότι έχω βοηθήσει την ΕΕΡ πολλές φορές και έχω αφιερώσει πολλές ώρες για τους σκοπούς της. Σε πολλά επίπεδα και σε τεχνικό. Και κόσμο έχω φέρει στην ΕΕΡ και παρουσία είχα μέσα στην ΕΕΡ για πολλά χρόνια και όπου μου ζητήθηκε να βοηθήσω, βοήθησα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και παραμένω μέλος της ενεργό από τότε που πολλά από τα σημερινά μέλη του ΔΣ δήλωναν παρουσία στα παραπάνω αναφερόμενα καφενεία και στις κατεδαφίσεις. Τουλάχιστον λοιπόν ως μέλος, δικαιούμαι να συμμετέχω στη ΓΣ που ελέγχει τα όργανα του συλλόγου και να ασκώ κριτική. Το ότι δεν αρέσει αυτό σε κάποιους έχει πολλές εξηγήσεις που δεν είναι του παρόντος...

Καλό ξημέρωμα.

SV1MO είπε...

Αγαπητέ Σωτήρη καλημέρα,
Επειδή ανέφερες το χαρακτηριστικό κλήσης μου στο σημείωμα σου όπως με πληροφόρησαν, γι’ αυτό σου απευθύνω αυτό το μήνυμα και ελπίζω ο Γιάννης να το αναρτήσει. Όλα τα γράφω με καλή πρόθεση και φιλική διάθεση.
Φαίνεται ότι όλοι ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα και καταλαβαίνει ο κάθε ένας μας ότι θέλει να καταλάβει. Αν άκουσα καλά μας είπες εν ολίγοις στην ΓΣ ότι το ταμείο ήταν "ακατάστατο" και ήρθε ο «από μηχανής Θεός» και το τακτοποίησε. Μπορεί να είναι και έτσι. Πάντως εγώ όταν κρατούσα το ταμείο της εταιρίας μου τα περασμένα 40 χρόνια, όταν κάτι δεν γραφόταν σωστά στην ώρα του, δεν υπήρχε γιατρειά. Αυτό το έμαθα μόνον όταν πλήρωσα τότε ένα εκατομμύριο δραχμές πρόστιμο. Αν ο Ταμίας ή ο βοηθός ταμία δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για σοβαρούς προσωπικούς τους λόγους η διοίκηση οφείλει να τους αντικαθιστά για περιορισμένο ή απεριόριστο χρόνο. Χρησιμοποιώ το ρήμα αντικαθιστώ και όχι το ρήμα αναπληρώνω. Το ΔΣ πρέπει να αποτελείτε από 7 μέλη με σαφείς και ξεχωριστές αρμοδιότητες και όχι από λιγότερα μέλη που ο ένας κάνει τις δουλειές του άλλου. Μπορεί ένα μέλος να έχει ικανότητες για να αντικαθιστά άλλα μέλη κατά περίσταση, όμως τυπικά δεν νομίζω ότι και εσύ πιστεύεις ότι αυτό είναι σωστό.
Τώρα κάτι άλλο για τα «καφενεία» και τα ανώνυμα σημειώματα. Μετά το δικό μου «στραπάτσο» κατάλαβα ότι οι συνάδελφοι κάνουν πολύ καλά που τα «χώνουν» ανώνυμα. Βλέπεις ότι όταν εγώ απευθύνθηκα επώνυμα και στα όργανα, επειδή ήθελα να προσφέρω κάτι παραπάνω πέρα από το «πάρε κάρτα-δώσε κάρτα» λόγω εμπειρίας και γνώσεων που απέκτησα τα τελευταία 40 χρόνια, με έστειλαν σπίτι χωρίς καν να με καλέσουν να υπερασπιστώ τα γραφτά μου και την αξιοπρέπεια μου. Από ένα τρισέλιδο γράμμα που πρότεινα κάποιες ιδέες για να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες στα μέλη μας και να ταχτοποιήσουμε αμεσότερα τα έσοδα μας ,άλλως δεν έχει νόημα να κάνω τον «καρτοκουβαλητή» , η σεπτή διοίκηση το κατάλαβε σαν παραίτηση. Και έτσι είναι.
Δεν θα επανέλθω στο θέμα γιατί θεωρώ ότι γύρισα πια την σελίδα και πήγα στην επόμενη. Για δική σου ενημέρωση θα σου στείλω με μειλ ένα 3σελιδο και ένα 15σελιδο κείμενο για να αιτιολογήσω την στάση μου. Σε παρακαλώ πολύ αφιέρωσε λίγο χρόνο για να τα διαβάσεις. Προς το τέλος πρόσεξε την αλληλουχία κάποιων ημερομηνιών. Αν ποτέ θελήσεις να συναντηθούμε για κανένα καφέ και να τα κουβεντιάσουμε, είμαι στην διάθεση σου.
Τελειώνοντας. Ξέρεις τι εισέπραξα από πολλούς συναδέλφους Αθήνας και περιφέρειας? «Τι θες και ανακατεύεσαι? Κάνε το χόμπι σου και μη χάνεις τον χρόνο σου. Γι αυτό δεν βάζουν υποψηφιότητα περισσότεροι για το προεδρείο και για ΔΣ. Γι’ αυτό έρχονται 50 μέλη στην ΓΣ και 250 στην κοπή της πίτας»
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

"Είχα ζητήσει από τις αρχές του Δεκέμβρη να ενημερωθώ για τις δαπάνες της τεχνικής επιτροπής, τελικά αυτό επιχειρήθηκε να γίνει κατά την διάρκεια της ΓΣ αναποτελεσματικά. Τρόπος να ενημερωθεί ένα μέλος αναλυτικά για το που πάνε τα χρήματα του συλλόγου δυστυχώς δεν υπάρχει. Πρότεινα τρόπους για να υπάρξει διαφάνεια τουλάχιστον στις δαπάνες και διατύπωσα τις ενστάσεις μου στις επιλογές του Δ.Σ."

Απ' ότι φάνηκε με την δημοσίευση του BDO, τελικά δόθηκε απάντηση για το που πάνε τα χρήματα, της ΤΕ και μάλιστα αναλυτικά...
2μδη, μου φαίνεται ότι μας παραπληροφορείς...

2Mδης είπε...

Αν το "Χαλάσαμε 500 ευρώ με αποφάσεις ΔΣ και 200 ευρώ χωρίς αποφάσεις ΔΣ" είναι αναλυτικά, τότε ναι σας παραπληροφόρησα...

2Mδης είπε...

φεύγω για σ/κ, φρόνιμα..