Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

APRS στην ανατολική Πελοπόννησο...

Αυτό που δεν κατάφερε η ΕΕΡ με την τοποθέτηση του J43VAA στην κορυφή των Δολιανών Αρκαδίας, δλδ την στοιχειώδη κάλυψη των κινητών σταθμών APRS στην ανατολική Πελοπόννησο, το έχουν καταφέρει σταθμοί βάσης με υψόμετρο στο επίπεδο της θάλασσας!

Τους τελευταίους μήνες το δίκτυο APRS καλύπτεται πολύ καλά από σταθμούς στην Αργολίδα, καλύπτοντας σημαντικό μέρος της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα μετά την Κόρινθο και μέχρι την σήραγγα του Αρτεμισίου υπάρχει σχετική κάλυψη, σε όλη την περιφέρεια του Άργους, Ναύπλιο, ανατολική Αργολίδα, άριστη κάλυψη, επίσης ανατολική Αρκαδία παραλιακά, Άστρος, Λεωνίδιο μέχρι και ορεινά μέρη πριν την είσοδο στο οροπέδιο της Τρίπολης.

Μέσα στο οροπέδιο της Τρίπολης αν και κάποιος θα περίμενε να καλύπτεται από το digi των Δολιανών ένεκα οπτικής επαφής, δεν υπάρχει κάλυψη. Κάποια beacon αναμεταδίδονται πάλι από την Αργολίδα ή από σταθμό της Λακωνίας ειδικά στην διαδρομή από σήραγγα Αρτεμισίου μέχρι Τρίπολη! Στην εν λόγω διαδρομή το J43VAA έχει οπτική επαφή αλλά δεν περνάει!!!

Πάλι καλά που υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία λοιπόν... 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και στην Αττικη σε uhf μονο με ιδιωτικη πρωτοβουλια θα δουλεψει

sy1bwv