Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

VHF contest 2017

 Tο ερχόμενο σ/κ είναι το VHF contest που τρέχουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για ένα 24ωρο, από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου τοπική ώρα μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής. 

Οδηγίες για VHF contest θα βρείτε εδώ!

Σημειώστε ότι το άρθρο έχει γραφτεί για περασμένο κόντεστ οπότε οι ημ/νιες διαφέρουν. Φέτος είναι 1 & 2 Ιουλίου! Το αν συμμετάσχω ή όχι θα εξαρτηθεί από τον καιρό και από κάποιες εκκρεμείς οικοδομικές εργασίες στις οποίες επιδίδομαι!! 

  Το σ/κ τρέχει και το AEGEAN αλλά διαφορετικές ώρες και με διαφορετικούς όρους από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη... Νομίζω είναι ακόμα 48ωρο με όλες τις μπάντες κλπ. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε σε παλιότερα τεύχη του 5-9report. 

Καλή επιτυχία σε όλους...

9 σχόλια:

2Mδης είπε...

Τι άλλα?

Costas SV1XV είπε...

Τι άλλο? Χμμ, Ο SV2HNH/P προχθες έστειλε επιβεβαίωση LoTW για QSO στα 2m στο FD του 2014, νέο VUCC locator για εμένα (KN10).

73 DE SV1XV

2Mδης είπε...

Ωραίος! Πιο συνεπής από εμένα.

Με την ευκαιρία όποιος περιμένει QSL από εμένα και δεν το έχει λάβει μέσω buro να στείλει mail να επαναλάβω την αποστολή με άλλο τρόπο. Η εμπλοκή συγκεκριμένου ατόμου στην επιτροπή διακίνησης καρτών της ΕΕΡ -έστω και για λίγο χρόνο- πληροφορούμαι από συναδέλφους ότι δημιούργησε πολλά "θέματα".
Και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι από του χρόνου θα απαντούν μόνο μέσω lotw...

SV1MO είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,
Το να χαλάσεις κάτι που αποδεδειγμένα πάει καλά, θέλει ταλέντο και στενοκεφαλιά από την μια μεριά και οχαδερφισμό από την άλλη. Δόξα "τω Θεώ" έχουμε από όλα και σε επάρκεια.

Όμως έχεις άδικο και για να σου το αποδείξω, θα σε παραπέμψω στο editorial και στην σελίδα 37 των SV Nέων τεύχος 161 Ι/Φ 2017

Καλή επιτυχία στο επερχόμενο VHF contest.
73 de SV1MO


2Mδης είπε...

Βλέπω ακόμα και μετά από δέκα και πλέον χρόνια, κάποιοι να επιμένουν σε αποτυχημένες συνταγές. Και αναφέρομαι στο Aegean Contest που συμπίπτει με το EU IARU r1 VHF CONTEST δυστυχώς μόνο στις ημερομηνίες.
Είχα προτείνει αρμοδίως πριν πολλά χρόνια, όταν γίνονταν προσπάθειες να βρεθεί κοινός δρόμος μεταξύ διοργανωτών και ΕΕΡ, ότι θα πρέπει να γίνουν δυο απλά πράγματα:
α. Να μείνει η ονομασία.
β. Να εναρμονιστεί ΠΛΗΡΩΣ με τους όρους των υπολοίπων κρατών σε 24ωρη βάση, SSB/CW, πόντος ανά χλμ κλπ.

Δυστυχώς τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τώρα, υπερίσχυσαν άλλες "προτεραιότητες" που απομάκρυναν ακόμα περισσότερο όσους ασχολούμαστε με τέτοια contest, από το aegean. Δυστυχώς και πάλι, αντί να εισακουστούν συνάδελφοι που είχαν σχέση με το αντικείμενο, εισακούστηκαν άτομα που μίλαγαν για "πανηγύρι στις συχνότητες" για "επικοινωνίες από το μόμπιλο" για "βάψιμο με μπλε χρώμα του χάρτη" και ένα κάρο βλακείες που δεν έχουν καμία σχέση με τον ραδιοερασιτεχνισμό.

Λυπάμαι που το γράφω -και μακάρι να διαψευστώ- αλλά νομίζω ότι δεν θα γίνει τίποτα και τώρα. Ο καθένας θέλει να βάλει την "προσωπική του πινελιά" σε κάτι που είναι δεδομένο για όλα τα υπόλοιπα κράτη και δουλεύει για χρόνια. Και μιλάμε για ψηφιακά mode, για MGM, για ATV, και να μαζευτούμε όλοι να το συζητήσουμε τι άλλο να βάλουμε μέσα να το ξεχειλώσουμε. Νομίζω κάποια στιγμή είχε μέσα και επαφές με android? κάτι τέτοιο με είχαν ρωτήσει...

Κύριοι το contest είναι contest. Δουλεύει με συγκεκριμένους όρους σε όλη την R-1, δεν είναι πανηγύρι, δεν είναι χαβαλές. Πολύ περισσότερο δεν είναι ευκαιρία για να βγάζουμε τα απωθημένα μας για τους "κακούς" γείτονες που "καταπάτησαν τις συχνότητες μας" γιατί δυστυχώς και τέτοια είχαν γραφτεί. Υπάρχει πλέον άφθονος χώρος στο διαδίκτυο που μπορεί όποιος έχει τέτοιες ανησυχίες να πάει τις εκθέσει. Ο ραδιοερασιτεχνισμός δεν είναι χώρος επίλυσης των εθνικών μας θεμάτων.

Πριν δέκα χρόνια έγραφα ακριβώς τα ίδια, και συμφωνούσαμε σε αυτά λίγοι μεν, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που είχαμε σχέση με το αντικείμενο "VHF CONTEST". Δεν εισακουστήκαμε. Βλέπω σήμερα που ωρίμασαν(?) οι συνθήκες, κάποιους αμέτοχους τότε, να παίρνουν θέση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Καλή επιτυχία στις προσπάθειες.

Άσχετο. Στο EU VHF CONTEST αύριο, κατά πάσα πιθανότητα και καιρού επιτρέποντος, θα συμμετέχω για κάποιες ώρες.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να ακουστούμε...

Costas SV1XV είπε...

Συμπληρωματικά θα ήθελα οι συμμετέχοντες να επιβεβαιώνουν επαφές μέσω Logbook of The World (LoTW), είναι πολύ χρήσιμο για όσους από εμάς συμμετέχουμε στο βραβείο VUCC (VHF-UHF Century Club). Οπωσδήποτε η αρχική απόκτηση κωδικού στο σύστημα LoTW απαιτεί μια μικρή γραφειοκρατία, αλλά δεν είναι κάτι υπερβολικό.

Συμμετέχω με απλά μέσα από το shack με το IC-7100 και μια οριζόντια Yagi 4 στοιχείων.

73 DE SV1XV

sv2hnh είπε...

Να ζητησω συγνωμη για την καθυστερηση απο τον sv1xv.
Διάφοροι λογοι ,ηταν η αιτια της καθυστερησης...
Τελος παντων καταφερα και το εκανα.(το Lotw)

73 de sv2hnh

2Mδης είπε...

Ούτε εγώ έχω κάνει Lotw. Θα κεράσω καφέ και θα έρθει ο Κώστας XV ένα απόγευμα να το φτιάξουμε μαζί...

Ανώνυμος είπε...

Δε το φτιάχνεις σε ενα απόγευμα. Πρέπει να ταχυδρομήσεις αντίγραφο της άδειας σου στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι πρίν κάποια χρόνια οταν έφτιαξα το δικό μου.

Tάκης Cool