Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Test on 10GHz...

Την περασμένη εβδομάδα επικοινώνησε μαζί μου ο Claudio IW0REF και μου ζήτησε πληροφορίες για τους 10GHz στην Ελλάδα, αν υπάρχει δραστηριότητα και αν υπάρχει διαθέσιμος σταθμός για δοκιμές επικοινωνίας.

Ο Claudio θα βρισκόταν για λίγες μέρες στην ανατολική Ιταλία και μέσα σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε να γίνουν και οι δοκιμές. Δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα, λόγω των εργασιών που συνεχίζω στο 2nd QTH και του μηδαμινού ελεύθερου χρόνου πριν τις διακοπές. 

Αφού μίλησα με τον Χάρη SV3AQO γνώστη και κάτοχο συσκευής στους 10GHz, οι δυο συνάδελφοι ήρθαν σε συνεννόηση και έκαναν τις δοκιμές τους χθες. Ο Χάρης με τον Γιώργο SV3QUP από το Παναχαϊκό και με άσχημο καιρό προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν επαφή με τον Claudio στην Ιταλία.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την προσπάθεια, εύχομαι στην επόμενη να βοηθήσει και η διάδοση και να γίνει η πρώτη επίγεια επαφή στους 10GHz από την Ελλάδα με εξωτερικό.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την δραστηριότητα.














5 σχόλια:

Costas SV1XV είπε...

Όταν γράφεις ιστορίες τρέλας για την ΕΕΡ και τον IW, το blog παίρνει φωτιά.

Όταν γράφεις ενδιαφέροντα τεχνικά θέματα, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει.

Σημαίνει κάτι αυτό?

73 Κώστας SV1XV

2Mδης είπε...

Ότι ψοφάμε για IW???!!!

Unknown είπε...

“Όταν γράφεις ενδιαφέροντα τεχνικά θέματα, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει. “

Γιατί τα καταλαβαίνουν, για να σχολιάσουνε?

Costas SV1XV είπε...

Σήμερα είχαμε πολύ καλά σήματα από το πείραμα ιονοσφαιρικής θέρμανσης με χρήση του μεγάλου ραδιοτηλεσκοπίου Arecibo στο Πόρτο Ρίκο. Το σήμα στην Ελλάδα ήταν πολύ καλό και σταθερό στους 5125 kHz κατά τις πρωινές ώρες. Δείτε σχετική ανάρτηση με Spectran screen capture στο twitter.

QSL via W3HNK.

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον: Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.
Δεύτερον: Όταν έχεις σπάσει το πόδι σου δεν κάνεις σχέδια πως θα κερδίσεις στο 100ρι. Πρέπει να φροντίσεις αρχικά να γίνει καλά το πόδι σου.

Τα επιτεύγματά θέλουν προσπάθεια, γνώσεις ομαδικότητα στοχο- προσήλωση.
Τι έχουμε από όλα αυτά?
Άσε να δούμε τι θα γίνει όταν επιστρέψει ο "καπετάνιος" από το Αιγαίο....