Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Καλή συνέχεια...

Είχα υποσχεθεί σε αρκετούς φίλους πως μετά τις εκλογές θα τα λέγαμε...
Δυστυχώς τα αποτελέσματα μου επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης. 

Όσον με αφορά, δηλώνω ευθαρσώς ότι ΔΕΝ πρόκειται να ανανεώσω την συνδρομή μου θεωρώντας ότι δεν έχει αντίκρυσμα, δεν ωφελεί να χρηματοδοτώ ένα ΔΣ που οχυρώνεται παντοιοτρόπως πίσω από το καταστατικό ώστε να συντηρεί την αδιαφάνεια τόσο στα οικονομικά όσο και στα διοικητικά του συλλόγου... Που δεν δίνει εξηγήσεις για τις δαπάνες και τις αποφάσεις του αλλά παρόλα αυτά απαλλάσσεται εν λευκώ από τα μέλη. Που μέλη του ΔΣ συμμετέχουν σε τραμπουκισμούς μέσα στα εντευκτήρια εναντίον μελών...


Γνωρίζω ότι ορισμένοι θα χρησιμοποιήσουν εκφράσεις όπως "ρίψασπις" κλπ αλλά δεν έχω το χρόνο τώρα να τεκμηριώσω για αυτούς τον χαρακτηρισμό "σφουγγοκωλάριοι" ή "κολαούζοι"... Το τι έχω κάνει για την ΕΕΡ μπορεί πρόχειρα να αποτιμηθεί από τους συναδέλφους που έφερα τόσα χρόνια στα εντευκτήρια (και στο ταμείο της) και οφείλω σήμερα να τους ζητήσω συγγνώμη.


Δυστυχώς η Ένωση βασίζεται στην εθελοντική προσφορά ελαχίστων για να δικαιολογεί πανάκριβες συνδρομές που δεν ξέρουμε που ακριβώς καταλήγουν. Αν ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει με αδιαφάνεια, τραμπουκισμούς και τακτικές "κλίκας" ας το πράξει. Θεωρώ ότι εν έτη 2017 "η Κλεοπάτρα πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια".


Η παραπάνω θέση είναι καθαρά προσωπική, δεν υποκρύπτει "κινήσεις" κλπ και δεν δεσμεύουν κανέναν από αυτούς που διαφωνούν στα "καφενεία" και ψηφίζουν "ναι" στις Γ.Σ.

...συνεχίζεται...(?)

69 σχόλια:

SV1NJX είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που οι περισσότεροι έχουμε LOTW, το Bureau δε χρειάζεται. Απο κει και πέρα όμως...

2Mδης είπε...

Από κει και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει και το διαστημόπλοιο που φτιάχνει ο πρόεδρος...

Unknown είπε...

Κάποια από τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΕΡ, φαίνεται ότι (λίγο πριν τιςν"εκλογές"), πηγαίνουν σε έναν καθρέφτη και αφού αυτοχαστουκιστούν μερικές φορές (χαριτωμένα) και με λάγνο βλέμμα, αυτοικανοποιούνται, αυτοβαφτίζονται και αυτοαποκαλούνται "ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ" !!!
Το "μαντρί" παίρνει το κωδικοποιημένο μήνυμα του "ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ", υποβάλεται με προχωρημένες ανατολίτικες μεθόδους αυθυποβολής και κατευθύνεται προς την "κάλπη" με σκοπό να "δώσει τον "σκληρό" αγώνα από μέσα" για να φέρει την ... "αλλαγή" !!!
Με τα προαναφερόμενα, ο "ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ" επιβεβαιώνεται και το πρόβατο έχει ήσυχη την συνείδησή του ότι, έπραξε το καθήκον του, με αποτέλεσμα να είναι ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ !!!
Όμως ... υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (πιό γάτες), που ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ από φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια των "ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ", απλά βλέπουν την "παράσταση" από την γαλαρία.

Ανώνυμος είπε...

Για να αποχωρεί ο 2μδης από την ΕΕΡ κάτι παραπάνω θα ξέρει. Αλλά δεν λέει.

2Mδης είπε...

Υπάρχουν αυτά που ξέρω και αυτά που κάνω ότι δεν ξέρω...

SV1MO είπε...


Για τον συνάδελφο SV1NJX έχω να πω ότι το να μαζεύεις κάρτες είναι ένα χόμπι μέσα στο χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού.
Άλλος μαζεύει γραμματόσημα, άλλος μαζεύει τηλεκάρτες, ακόμα και στις πλατφόρμες πολώσεων, πωλούνται QSL κάρτες.
Όντως το LoTW και καμιά δεκαριά άλλες πλατφόρμες που γίνεται η ηλεκτρονική επιβεβαίωση των QSO, υποβίβασε την ανάγκη για το μπιρο. Τώρα το direct πάει σύννεφο. Ξύπνησαν entities με μικρό πληθυσμό συναδέλφων και κατάργησαν το bureau και το IRC. Σημεία των καιρών.
73 de SV1MO

Ανώνυμος είπε...

"ακόμα και στις πλατφόρμες πολώσεων, πωλούνται QSL κάρτες" τι σημαίνει;

SV1MO είπε...

Για να μην αναφέρω τις εμπορικές τους ονομασίες που είναι παγκοσμίως γνωστά ονόματα, βρήκα να πωλούνται QSL κάρτες με το κιλό σε μια "πλατφόρμα" που το όνομα της έχει σχέσει με τις Αμαζόνες, και μια άλλη που έχει σχέση το όνομα της ας πούμε "ηλεκτρονικό (e) κολπίσκο". Κάτι που το συναντούμε και στο Guadanamo.
Αλλά από το προηγούμενο post εκεί εστίασες την ουσία? Αλλά και αυτό καλό.
73 Μιχάλης
SV1MO

2Mδης είπε...

MHN ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ. Με άδεια εντευκτήρια δεν καταλαβαίνουν, με άδεια ταμεία θα καταλάβουν...

Ανώνυμος είπε...

Όπως με πληροφόρησαν την περασμένη Τετάρτη ήταν ένας (1) στα εντευκτήρια, δύο (2) στο μπίρο και τρεις (3) στο γραφείο. Τα άδεια εντευκτήρια είναι προάγγελος άδειων ταμείων.
ΞΥΠΝΉΣΤΕ!!!

Unknown είπε...

Αυτό θα πει ... "Ανένδοτος" !!!
Τώρα που "εσπασαν τ αυγά", ... ίσως γευθούμε λίγη "ομελέτα"

Unknown είπε...

... και όπως λέει ο φίλος μου ο John Wayne, "Life is hard, it's harder if you are stupid" !!!

Unknown είπε...

"... MHN ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ. Με άδεια εντευκτήρια δεν καταλαβαίνουν, με άδεια ταμεία θα καταλάβουν..." Σημείωση: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.
Άλωστε, αυτοί είναι "άντρες" και θα πάρουν ΟΛΟ το βάρος στις στιβαρές πλάτες τους !!!
Αλλά για να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Τελικά ραδιοερασιτέχνης θα πει, ασχολούμαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ανούσια διοικητικά ενός (ας πούμε) "συλλόγου", που δεν είμαι καν μέλος και που η ένταξη σε αυτόν δεν είναι καθόλου υποχρεωτική, η θα πει, κάθομαι μπροστά σε έναν ασύρματο και κάνω hobby και επαφές ??? Δηλαδή θέλω να πω δηλαδή πως, το πτυχίο το πήραμε για να έχουμε απλώς "λόγο" σε έναν (ας πούμε) σύλλογο, ή να έχουμε λόγο στις μπάντες ???
Μήπως τελικά, δώσαμε λίγο παραπάνω σημασία, σε κάτι που ίσως έπρεπε να το προσπεράσουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα (εννοώ διαστημική) ???


Ανώνυμος είπε...

Ακομα περιμενω να μου αποδειξουν πως ειναι σοβαρο <> Πως?? εφαρμοζωντας το καταστατικο!! Εχω πανω απο τρια χρονια να καταβαλω συνδρομη Περιμενω την διαγραφη μου αλλα μαλλον θα περιμενω πολυ ακομη!!

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε, οι επιτυχίες, η πρόοδος, γίνονται μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Δυστυχώς ο Σύλλογος που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, χρειάζεται, αλλά είναι μικροί αυτοί που τον διοικούν.
Και δεν φταίνε αυτοί, αλλά όλοι εκείνοι που τους ψηφίζουν. Η μεγάλη πλειονότητα των υπολοίπων συναδέλφων, απλά είναι απηυδισμένη και δεν ενδιαφέρεται, παρά για το πως θα πάρει ένα κομμάτι βασιλόπιτα μια φορά τον χρόνο.
Αν κάποια ημέρα η IARU τους πάρει το μπιρό, σε ένα μήνα δεν θα υπάρχουν.
Όσο για την συνάδελφο που περιμένει να τον διαγράψουν λόγο μη πληρωμής συνδρομών, τον πληροφορώ ότι θα περιμένει ακόμα 2 χρόνια. Και η δική μου διαγραφή ήρθε στην πενταετία.

2Mδης είπε...

Aν θέλεις άμεση διαγραφή ζήτα τιμολόγια και παραστατικά για όσα ξόδεψε το ΔΣ. Μόνον έτσι...

2Mδης είπε...

"είναι μικροί αυτοί που τον διοικούν" Δεν κατάλαβα την μομφή! Μικροί αλλά φτιάχνουν κάτι πυραύλους να!!

Unknown είπε...

Πάντως το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται (με ανησυχία), 2 μεγάλες μαζικές μεταναστευτικές ροές παγκοσμίως.
Η πρώτη είναι η φυγή των αμάχων από την Συρία προς την Ευρώπη και η δεύτερη η μαζική αποχώρηση μελών της ΕΕΡ προς άγνωστη κατεύθυνση ... !!!
Οι ΟΕΑ παρακαλούνται να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

"Η μεγάλη πλειονότητα των υπολοίπων συναδέλφων, απλά είναι απηυδισμένη και δεν ενδιαφέρεται, παρά για το πως θα πάρει ένα κομμάτι βασιλόπιτα μια φορά τον χρόνο"
Στο να κατηγορείς την πλειονότητα και να βάζεις ετικέτες είσαι πρώτος, το αν έχουν διαφορετική γνώμη από εσένα φαίνεται να μην σε απασχολεί. Είσαι ο σωστός και οι άλλοι λάθος... Φαντάζομαι το logbook σου θα είναι πολύ ανώτερο της πλειονότητας.

Ανώνυμος είπε...

Για τον συνάδελφο :2 Δεκεμβρίου 2017 - 8:29 μ.μ.
Ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι γράφεις ή εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφω.
Και για να το πούμε στην γλώσσα μας: ΄Η ο πομπός έχει πρόβλημα ή ο δέκτης.
Μπορεί να φταίει και ή διάδοση.
Σήματα 0,0

Επειδή δεν καταλαβαίνω τι θα πει ανώτερο και κατώτερο logbook το δικό μου περιέχει (αυτή την στιγμή) 132584 QSO. Μετά το contest της ARRL ελπίζω να προσθέσω καμιά 500ριά QSO. Νομίζω πάω καλά. Με αυτά τα δεδομένα τοποθέτησε το logbook, εσύ όπου θες.



Ανώνυμος είπε...

Με 132000+ qso λογικά είσαι ήδη στο Hall of Fame τι κάθεσαι και ασχολείσαι με τα άλλα μέλη κλπ; Το logbook σου κράτα το εκεί που τόχεις

Ανώνυμος είπε...



Για τον Ανώνυμο της 2 Δεκεμβρίου 2017 - 11:20 μ.μ.

Σωστά το μάντεψες. Είμαι στο HoF από το 2013. Ασχολούμαι με τα άλλα μέλη για να τους μεταδώσω τις εμπειρίες μου και λίγη από την σοφία μου ανιδιοτελώς. Αλλά η λέξη αλτρουισμός φαίνεται ότι είναι άγνωστη σε εσένα.

Το logbook το κρατώ σε δυο σκληρούς (ο ένας backup) και στο cloud. Τα είκοσι χρόνια δουλειάς τα διασφαλίζεις.
73

2Mδης είπε...

Αλλά τι να τις κάνουμε τις δαπάνες άμα έχουμε οφθαλμοφανή αποτελέσματα? Όπως το R2 των Δολιανών, αφού βγήκε εκτός λειτουργίας για ένα μήνα, επισκευάστηκε αξιόπιστα και ξαναγύρισε στο βουνό. Μετά από δυο βδομάδες χάλασε πάλι και δεν λειτουργεί. Το αξιόπιστο δίκτυο που λειτουργεί στις θεομηνίες... Τι να το κάνεις το δίκτυο αμα υπογράφεις μνημόνια συνεργασίας και κόβεις πίτες??

Ανώνυμος είπε...

Εμπειρίες, σοφία κλπ νομίζεις ότι μεταφέρεις, ούτε αλτρουιστής φαίνεται νάσαι. Απλά για εγωιστικούς λόγους κατηγορείς πολλούς από εμάς γράφοντας:
" δεν ενδιαφέρεται, παρά για το πως θα πάρει ένα κομμάτι βασιλόπιτα μια φορά τον χρόνο"
Ποιος είσαι εσύ που κατηγορείς και βάζεις ετικέτες για το τι ενδιαφερόμαστε; Ή τα γράφεις και μετά τηλεφωνείς στον 2μ για να κοκορευτής;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δουλεύω split 5 to 15 up. Εσύ επιμένεις αλλού. Good mooorning...

QRZ out of Europe

Ανώνυμος είπε...

Και πόσοι έλληνες είναι στο Hall of Fame, για να έχουμε καλό ρώτημα?

Costas SV1XV είπε...

@05:48 - Ενδιαφέρουσα ερώτηση, στους δυο καταλόγους Hall of Fame του CQ Amateur Radio, από το link που παραθέτεις, δεν εμφανίζεται κανένας Έλληνας ραδιοερασιτέχνης, και μάλιστα το 2013. Αν υπήρχαν καποιες ελληνικές υποψηφιότητες, αυτές θα ήταν ο SV8CS και ο SV1JG.

73 DE SV1XV


Ανώνυμος είπε...

Den exo elliniko callsign kardia mou.
Den eimai tora melos kapiou ellinikou silogou.
Μi kourazeste!! Meno Agglia!! Tin Tetarti fevgo ksana gia tis giortes.

Alla ....na tsimpiseis kai esi Costas!!!


Ανώνυμος είπε...

2midi kanonise to miniatiko tou Noembriou. Den mou to esteiles akoma. Ama den mou to steileis auti ti vdomada den ksanagrafo sto mplok.
Sorry den exo greeks

2Mδης είπε...

Για να επανέλθουμε στο θέμα:

Μην πληρώνετε συνδρομές σε συλλόγους με αδιαφανείς δαπάνες. Όταν βλέπετε οικογένειες, παρέες κλπ να διαγκωνίζονται να ελέγξουν ένα ΔΣ δεν το κάνουν πάντα για να προσφέρουν...

Ανώνυμος είπε...

Για το HoF χρειάζεται επιβεβαίωση χωρών dxcc μείον 7 πχ σήμερα οι χώρες είναι 339 αν έχεις 332 πήρες το εισιτήριο Μου φαίνεται παράξενο να μην βρίσκεται Έλληνες

Costas SV1XV είπε...

@15:16 - Νομίζω ότι συγχέεις το "Hall of Fame" με το "DXCC Honor Roll". Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο, ποιοι είναι οι όροι για HoF;

2Mδης είπε...

Όταν κάποιο ΔΣ ανασύρει συνεχώς κωλύματα και κανονισμούς για να αποφύγει να σου πει τι κάνει τα χρήματα σου, ή έχει πέσει με τα μούτρα, ή σε θεωρεί ντιπ μαλάκα.
Ή και τα δύο...

Εσύ μην ξεχάσεις να πληρώσεις την συνδρομή σου!

2Mδης είπε...

Άσχετο: Ξέρει κανείς αν πλήρωσε άλλος σύλλογος 500ρικο στην Πολεμική Αεροπορία για επαναλήπτη που έχει σε βουνό?

Ανώνυμος είπε...

Ρε 2μδη φαγώθηκες με τις συνδρομές...
Τους αρέσει ρε παιδί μου και τις πληρώνουν, δεν το καταλαβαίνεις...?
40 χρόνια πρόβατα με νοοτροπία γιδιών, τώρα θα αλλάξουν...?

Έχουν βολευτεί με τους γιδοβοσκούς τους και με το σανό που τα ταΐζουν και δεν ξυπνάνε με τίποτα...
Μην γίνεσαι εμπαθής...

2Mδης είπε...

Να δεις που στον φετινό προϋπολογισμό θα έχουν και καύσιμα για το διαστημόπλοιο.
Αυτό που φτιάχνει ο πρόεδρος ντε...

2Mδης είπε...

Τα εντευκτήρια είναι χρήσιμα ακόμα και χωρίς κόσμο:
Φανταστείτε το Χ άσχετο με τον ραδιοερασιτεχνισμό άτομο, που έχει να πιάσει μικρόφωνο-χειριστήριο-κολητήρι από 30 και πλέον χρόνια, να μην είναι μέλος του ΔΣ και να λέει στις φίλες της "πάω στο μανάβικο να πάρω κουνουπίδι".

Ενώ τώρα σηκώνει το φρύδι και λέει "Έχω ΔουΣου, άργησα..."

Υπάρχει διαφορά...

2Mδης είπε...

Ξέρεις κανείς αν στο ΚΚΕ έχουν ακόμα μυστικές τις δαπάνες και τα έξοδα?

Ή μόνο στην ΕΕΡ γίνεται αυτό?

Ανώνυμος είπε...


Καθαρά πράγματα, προκηρύχτηκε κλειστός ενσφράγιστος μειοδοτικός διαγωνισμός για την αγορά κηροζίνης ώστε να μη διαμαρτύρεται ο 2μδης για το που πήγαν τα λεφτά..

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή άμα είναι μέσα στο DNA σου να διοικείς πως να καταπνίξεις αυτή τη φλόγα.

Ή αλλιώς:

""Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι""

Unknown είπε...

Φιρί φιρί το πας ... !!!

2Mδης είπε...

Κανένα πρόβλημα. Ως γνωστόν δεν διαβάζουν το ιστολόγιο, έτσι λένε, οπότε τρολάρουμε ανενόχλητα...

Τώρα αν το γυρίσουν ότι και καλά "τους το είπε κάποιος" το πολύ πολύ να μου κάνουν επίπληξη, έτσι λέει το καταστατικό.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο θα δημιουργήσει την βεβαιότητα ότι κάτι χοντρό κρύβουν (όχι κάποιον χοντρό, να εξηγούμαστε) και για αυτό τόση αδιαφάνεια και μυστικότητα.
Λέω εγώ τώρα...

SV1MO είπε...

Χτες βράδυ γύρο στα μεσάνυχτα έτυχε να δω , σε ένα από τα «μικρά» κανάλια μια συνέντευξη όπου ανέλυε τις απόψεις του για την καθημερινότητα μας, ένας Σοφός των ημερών μας, ο Ακαδημαϊκός Δημ. Νανόπουλος.
Φαίνεται πως όσο πιο σοφός είσαι , τόσο πιο απλά αναλύεις την σημερινή πραγματικότητα που βιώνει η Πατρίδα μας.
Δυστυχώς τέτοιες συνεντεύξεις δεν παρουσιάζονται σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης και υποθέτω ότι αυτό δεν γίνεται τυχαία. Το τηλεοπτικό κοινό βομβαρδίζεται με σοβαρότερα θέματα, όπως ποια χώρισε από ποιον, τι θα φορεθεί τον χειμώνα, και πως μαγειρεύεται ο φασιανός για να είναι ποιο εύπεπτος.
Αν μπορέσετε να βρείτε κάπου την συνέντευξη αυτή παρακολουθήστε την και σίγουρα κάτι θα κερδίσετε.
Εγώ κράτησα μια αποστροφή του λόγου του, που υποδείκνυε ότι πρέπει να αλλάξει η δομή της παιδείας. Τι πρότεινε λοιπόν: «Να φέρουμε απ’ έξω δέκα έλληνες, που αφού μελετήσουν το θέμα για σύντομο διάστημα, να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην όποια κυβέρνηση, η οποία θα τις εφαρμόσει άμεσα και κατά γράμμα.»
Βέβαια σαν Σοφός που είναι συμπλήρωσε ότι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί κλπ κλπ. Όταν δε ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο, αν θα αναλάμβανε το υπουργείο Παιδείας, απάντησε ότι δεν είναι κατάλληλος για υπουργός. Ίσως για σύμβουλος του Υπουργού για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
Σχολιάζω και εγώ με την σειρά μου χωρίς να έχω τις περγαμηνές του Ακαδημαϊκού κυρίου Νανόπουλου, χωρίς έστω λίγα ψήγματα της Σοφίας του, μήπως θα μπορούσε να εφαρμοστεί η διαδικασία αυτή, σε κάθε Σύλλογο, σε κάθε ομάδα, σε κάθε κοινότητα όπου οι διοικούντες «αισθάνονται» ότι κάτι δεν πάει καλά. Λέω Μήπως.
Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι διοικούντες να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά και να θελήσουν να βρουν την λύση, από «έξω» και όχι αναμασώντας την τρέχουσα κατάσταση

Σ.Σ. Στόχος του σημειώματος αυτού δεν είναι να αντιδικήσω με κάποιον αναγνώστη, αλλά προσπαθώ να απαντήσω στο ερώτημα: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
De SV1MO

2Mδης είπε...

Μιχάλη είμαι βέβαιος ότι ο μεστός λόγος του σχολίου σου, θα δημιουργήσει τουλάχιστον σε δυο τρία μέλη του ΔΣ τον εύλογο προβληματισμό για το πως ακριβώς μαγειρεύεται ο φασιανός...

Unknown είπε...

Απαραίτητη προυπόθεση για τη έξωθεν βοήθεια, είναι να αναγνωρίσουν !!! οι διοικούντες την αδυναμία τους να διοικούν αλλά, αν είχαν τέτοια επίγνωση, ΔΕΝ θα ξαναέβαζαν υποψηφιότητα με σκοπό να ξαναδιοικήσουν εφαρμόζωντας τις ίδιες ξεπερασμένες τακτικές.
Ας το ρε Μιχάλη, φαύλος κύκλος, δεν υπάρχει θεραπεία.
Εχεις υπ όψιν σου το τραγούδι που λέει ότι, "τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά ..."
Ακριβώς έτσι ...

SV1GAP είπε...

xxx1. Η αρχή της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της διοικητικής δράσης

Η αρχή της διαφάνειας ή της φανερής δράσης της διοίκησης απορρέει από το άρθρο xxx2 με το
οποίο κατοχυρώνεται το δικαίωμα των μελών στην πληροφόρηση. Η διαφάνεια και η δημοσιότητα
αποτελούν βασικές συνιστώσες της δημοκρατικής αρχής, στο βαθμό που επιτρέπουν τον έλεγχο της δράσης
των οργάνων της Ένωσης από τα μέλη. Η φανερή δράση και η διαφάνεια της διοικητικής δράσης
συμβάλει στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής της διοίκησης, εγγυάται τον έλεγχο
της και συμβάλει στην επαύξηση της αποτελεσματικής της λειτουργίας αλλά και της προστασίας των
δικαιωμάτων των διοικουμένων. Το πρόγραμμα xxx3 επιβάλει τη δημοσίευση όλων των
αποφάσεων των διοικητικών οργάνων που διαθέτουν οικονομικό περιεχόμενο, προκειμένου οι
διοικούμενοι να διαθέτουν ανοιχτή πρόσβαση προς αυτές. Στο ίδιο πλαίσιο, επιβάλλεται η δημοσίευση των
κανονιστικών πράξεων της διοίκησης, ενώ σύμφωνα με το νόμο, οι αποφάσεις των Ανεξάρτητων
Αρχών με τις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις σε βάρος των μελών εκδίδονται ύστερα από δημόσια
συνεδρίαση, στην οποία η είσοδος των μελών είναι ελεύθερη (xxx4).

Η αρχή της αποτελεσματικότητας της δράσης της διοίκησης συνδέεται με την αρχή της
χρηστής διοίκησης και με την ανάγκη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των διοικουμένων. Η αρχή
της αποτελεσματικότητας της διοικητικής δράσης συνίσταται στην οικονομία χρόνου και μέσων, στην
ευελιξία και την ταχύτητα, κατά την πραγμάτωση των πολιτικών και της αποστολής των
οργάνων της διοίκησης. Προς την κατεύθυνση της αρχής της αποτελεσματικότητας, το άρθρο xxx5
ορίζει ότι: «Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών
και χορήγηση εγγράφων, ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη
προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της
προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών,
καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει». Προς την πραγμάτωση
της αρχής της αποτελεσματικότητας της δράσης της διοίκησης κατευθύνονται και οι πολιτικές
ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μέσα από την εφαρμογή τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας στην
Ένωση. Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην διοίκηση ενισχύει
τη διαφάνεια και την φανερή δράση της, ενώ διευκολύνει την πρόσβαση του μέλους στις αρμόδιες υπηρεσίες,
με αποτέλεσμα την ταχύτερη και ουσιαστικότερη πραγμάτωση των δικαιωμάτων του.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ SV1GAP,
γιατί τα γράφεις όλα αυτά σε αυτό το μπλοκ, που έχει ειπωθεί από «αρμοδίους» ότι δεν το επισκέπτονται και δεν το διαβάζουν γιατί μπορεί να κολλήσουν ιλαρά.
Γράψε τα σε μια κόλλα χαρτί και κατάθεσε την στην Γραμματεία, πάρε και αρ. πρωτοκόλλου και αν πάρεις ποτέ απάντηση ......
Ζήτω ο καθοδηγητής μας o Κιμ-Γιον.


2Mδης είπε...

Επιτέλους θα γίνει κατανοητό γιατί συντηρείται το καταστατικό του 1958 και δεν εκσυγχρονίζεται...

Unknown είπε...

Αυτοί, ζώντας μέσα σε μία απύθμενη (τύπου Hollywood) ψευδαίσθηση, νομίζουν πως επειδή ασχολούμαστε με το θέμα ότι, είναι σημαντικοί και σπουδαίοι (για φαντάσου) !!!
Δεν παίρνουν χαμπάρι από ΤΙΠΟΤΑ.
To πιό ανησυχητικό όμως είναι ότι, επειδή νομίζουν πως είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ !!! και επειδή χειρίζονται καλά τον λόγο, έχουν προωθήσει και εδραιώσει, στα "κατώτερα" (κατ αυτούς) μέλη, "ιδεολογικό" μανιφέστο, στηρίζοντας αυτή τη Γκαιμπελική θεωρία, δηλαδή με λίγα λόγια, έχουν δώσει μιά άλλη διάσταση στον όρο "ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ !!!
Η ... άλλη προσέγγιση περί πραγματικής ΕΝΩΣΗΣ, δεν περνάει καν από το μυαλό τους !!!
Ίσως είναι η πρώτη φορά που εκφράστηκε δημοσίως και τόσο έντονα, στοχευμένος αντιπολιτευτικός λόγος, αυτό δεν είναι κακό αλλά, επικοδομητικό (σε μιά άλλη χώρα).
Εδώ, απλά αποτελεί casus belli !!!




Ανώνυμος είπε...

ξέρει κάποιος την αναλογία περίπου τακτικών και μη μελών;

2Mδης είπε...

Ναι. Τα τακτικά που είναι ενήμερα ταμειακά και έχουν δικαίωμα ψήφου είναι περίπου 100-120. Τα απλά μέλη που επίσης πληρώνουν είναι περίπου 700-800.

Ανώνυμος είπε...

Τι να την κάνεις την αναλογία τακτικών και μη μελών. Ρώτα καλύτερα να μάθεις την αναλογία των τακτικών μελών που τους αρέσει ο "σανός" και εκείνων που τον απεχθάνονται.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι βλέπω έχει αρχίσει η δράση YOUNGSTERS ON THE AIR (YOTA). Φέτος παίρνουν μέρος εκτός των άλλων χώρες όπως, (αντιγράφω από το site) : Μacedonia (FYROM), Kosovo, Ethiopia, Senegal, Lebanon, κλπ. Η Ελλάδα λαμπει δια της απουσιας της.

Η Διοίκηση, οι αρμόδιοι εφοροι διαγωνισμων και εκπαιδευσης εχουν κατα νου να κανουν κατι, ή ασχολουνται μόνο με το…….. διαστημα.

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι μόνο με το διάστημα αλλά και με "το κοπή τη πίτα"

Ανώνυμος είπε...

Έχει σημασία να γνωρίζω τις αναλογίες τακτικών / μη. Από τα στοιχεία που παρατέθηκαν προκύπτει το ζουμί της υπόθεσης (κάτι που το αγνοούσα). Έχουμε: Τα τακτικά μέλη εγκρίνουν την σημερινή κατάσταση (ψηφίζοντας ή απέχοντας) και τα μη τακτικά πάλι με την επιλογή τους να παραμένουν μη τακτικά αφήνουν να συντηρείται. Όπως προκύπτει είναι θέμα καθαρά πλειοψηφίας και δεν αλλάζει προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

Τα τακτικά μέλη εγκρίνουν την σημερινή κατάσταση (ψηφίζοντας ή απέχοντας)
.-.-.-.-.-.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα ένα τακτικό μέλος που ψηφίζει, από ένα τακτικό μέλος που απέχει. Δηλαδή πως θα εκδηλώσει κάποιος την αντίθεση του με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, αφού είναι ΕΝΑ το ψηφοδέλτιο, στο οποίο υποψήφιοι είναι πάντα οι ίδιοι. (γιατί άραγε?)
Στις πολιτικές εκλογές που υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, για να διαμαρτυρηθεί κάποιος ψηφίζει ένα outsider. Εδώ τι να κάνει κάποιος, να ρίξει λευκό? Να ρίξει άκυρο? Να ρίξει μια φέτα σαλάμι?. Το ίδιο είναι.
Αν γίνουν εκλογές και ΔΕΝ παρουσιαστούν ψηφοφόροι, κάτι μπορεί να αλλάξει. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ αφού οι παρόντες ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Προς το παρών, υπομονή άλλα δυο χρόνια.

Προτάσεις:
Κατεβάστε και άλλους συνδυασμούς και αν το απαγορεύει το αρχαίο καταστατικό, αλλάξτε το σχετικό άρθρο (αν θέλετε)
Αποδεχτείτε την «ηλεκτρονική ψήφο» για να μπορεί να συμμετέχει και η Περιφέρεια (και το υπόλοιπο Αττικής) και αν το απαγορεύει το αρχαίο καταστατικό, αλλάξτε το σχετικό άρθρο (αν θέλετε)

2Mδης είπε...

Ζω για την στιγμή που ο Βανικιώτης θα προαναγγέλλει στο facebook την ορατότητα του διαστημοπλοίου που φτιάχνει ο Τράικος...

Ανώνυμος είπε...


Μήπως έχεις κάποια ενημέρωση, αν το διαστημόπλοιο θα είναι επανδρωμένο ή θα το τηλεχειρίζονται από την Γη.

SV1GAP είπε...

Φύγαμε για Σείριο!

SV1GAP είπε...

while all of the signs are deceiving

2Mδης είπε...

O GE πάντως είναι ο καλύτερος πρόεδρος που θα μπορούσε να βγει. Για τρολάρισμα...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά δεν του καίγεται καρφί.
Σε έχει γειωμένο.
Και αυτός και οι ψηφοφόροι του. Αμί.....

2Mδης είπε...

Ε ναι. Δεν διαβάζει. Ούτε γράφει...

Ανώνυμος είπε...

Ζω για την στιγμή που ο δικαστικός επιμελητής θα πετάξει τα τραπεζοκαθίσματα από τον εξώστη και θα βάλει λουκέτο στην πόρτα...

Ανώνυμος είπε...

Για τους 2 νέους ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους που δημιουργήθηκαν, ο ένας στον Ν. Ευβοίας και ο άλλος στον Ν. Αχαίας, δεν έχει να μας πει κάποιος κάτι?

2Mδης είπε...

Εχω στείλει εξωτερικό συνεργείο αλλά μεσολαβεί σαββατοκύριακο γμτ...

Ανώνυμος είπε...

Όσο κοιμούνται στην ΕΕΡ θα ξεφυτρώνουν και άλλοι σύλλογοι για να καλύψουν τα καινά της. Το θέμα είναι πότε θα το πάρει είδηση η IARU να τους πάρει το μπιρό να το δώσει στην θεσσαλονίκη ή στην Κρήτη. Κατά τα άλλα σσσσσσσσσσ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω, η εερ εχει δωσει καλα δειγματα διαχειρησης μπυρο, ενω οι αλλοι συλλογοι τουλαχιστον της αθηνας δεν εχουν δειξει υπολογισημη επαρκεια διοικησης. Μπορειτε να κατηγορειτε την εερ για διαφορα, καποια απο τα οποια μπορει να συμφωνω και με καποια να διαφωνω αλλα το να ισχυριζεσε αρνητικα για το μπυρο σημαινει οτι δεν εισαι γνωστης η δεν διακινεις καρτες κλπ. Το μπυροτουλαχιστον μεχρι πολυ προσφατα λειτουργει πολυ καλα. Ερμης