Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Καμία σχέση με...


Οφείλω να διευκρινίσω ότι η παρούσα ανάρτηση αναφέρεται αποκλειστικά σε ένα μικρό χαλιφάτο εκτός συνόρων και οποιαδήποτε ομοιότητα με άτομα και καταστάσεις είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης.

...Οι υπήκοοι του χαλιφάτου αρκούνται στο να πληρώνουν τον κεφαλικό φόρο στον Μεγάλο Χαλίφη με αντάλλαγμα την ύπαρξη τους. Μια φορά τον χρόνο προσκαλούνται στην Αυλή όπου σερβίρονται εδέσματα τα οποία τρώνε ήσυχα-ήσυχα ακούγοντας τον Ντελάλη που εξυμνεί την Αυτού Εξοχότητα και υπενθυμίζει στο πόπολο πόσο αναγκαίος είναι ο Χαλίφης:

"...Γιατί ποιος άλλος μπορεί να ελέγξει το χαλιφάτο? Υπάρχει κανείς??? Όχι αν υπάρχει να έρθει εδώ μπροστά να το πει!!! Ορίστε δεν υπάρχει!..."

Στο παρελθόν υπήρξε κάποιος (τι ασέβεια!) που ρώτησε, που ακριβώς πήγαν τα δώρα του Σουλτάνου της Γιουρομπανκίας (διπλανού εύπορου σουλτανάτου εκ του οποίου καταγόταν η σύζυγος του Χαλίφη). Τον έφαγε το σκοτάδι. Σέρνοντας τον έβγαλαν από την Μεγάλη Αυλή και δεν τον ξανάδε κανένας...

Πέρασαν χρόνια και ο Χαλίφης με τους βεζίρηδες αποφάσισαν να χτίσουν ένα σαράι άξιο της χαλιφοσύνης Του, να μπορούν άνετα να στεγάσουν την αφεντιά τους. Τις εργασίες ανέλαβε ο βεζίρης Τσιπουράϊκος γνωστός για την γενναιοδωρία του, τα κεράσματα του αλλά και την ικανότητα του να χτίζει πύργους σε όλο το χαλιφάτο. Οι άλλοι βεζίρηδες θύμωσαν και προσπαθούσαν ο καθένας να τον υποσκάψει χρεώνοντας του ότι στραβό γινόταν. Περισσότερο από όλους όμως τον υπέσκαπτε ο Μεγάλος Γραμματικός, ευνοούμενος του Χαλίφη που ήθελε και αυτός να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη!

Ο Μεγάλος Γραμματικός πάσαρε στον Βεζίρη να υπογράφει φιρμάνια που τον εξέθεταν στους υπηκόους του. Και ο λαός που τον λάτρευε μέχρι τότε χάριν της γενναιοδωρίας του και της ικανότητας του να χτίζει πύργους, άρχισε να δυσανασχετεί και να ρωτάει που πάνε τόσοι φόροι, που πήγαν τα δώρα του Σουλτάνου της Γιουρομπανκίας και γιατί περνάνε από λεπίδι όποιον ρωτάει...

Στο μεταξύ ο Βεζίρης Χερισνογκούντ, γεννημένος για χαλίφης όπως νόμιζε, έτριβε τα χέρια του με όσα γίνονται στην Μεγάλη Αυλή. Πίστευε ότι αργά η γρήγορα θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη με τόσα καμώματα του Γραμματικού και δεν έπαιρνε θέση σε τίποτα επισήμως. "Να βγω χαλίφης και τι στον κόσμο" έλεγε, σιδερώνοντας συνέχεια την κελεμπία του και ετοιμάζοντας το καινούργιο τουρμπάνι. Ενώ τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση πως ότι καλό γινόταν στο χαλιφάτο ήταν έργο δικό του και όλα τα στραβά, έργα του Μεγάλου Βεζίρη, του Χαλίφη και της γυναίκας Του...

Και κάπου εκεί ξεκίνησε η επανάσταση. Ένας από το πόπολο -τι θρασύς- ζήτησε εγγράφως να μάθει που πάνε οι φόροι. Και πως θα έπρεπε η Αυλή να δίνει λόγο(!!!!) στους υπηκόους για ότι αποφασίζει, τι ξοδεύει και τέλος πάντων αρκετά ο αυταρχισμός (μιλάμε για θρασύτητα!) πως πρέπει το χαλιφάτο να εκδημοκρατιστεί (φτου! φτου!) και άλλα τέτοια επαναστατικά...

ΟΛΟΙ μαζί οι βεζίρηδες αποφάσισαν κατόπιν υπόδειξης του Γραμματικού που εξέφρασε την θέληση του Μεγάλου Χαλίφη και της συζύγου Του, πως έπρεπε ο επαναστάτης να τιμωρηθεί παραδειγματικά! Να του πάρουν το κεφάλι τελετουργικά σε μεγάλη μάζωξη και να τον θάψουν σε μεγάλο τάφο, την εκσκαφή του οποίου άρχισαν αμέσως. Και έμπαιναν μέσα κάθε τόσο, να ελέγχουν αν ήταν αρκετά βαθύς ο τάφος. Και έδιναν πάντα διαταγή να σκαφτεί πιο βαθιά, μέχρι που μπήκαν μια μέρα να ελέγξουν το βάθος και από τότε δεν μπορούν να βγουν...

Το χαλιφάτο έμεινε ακέφαλο με σχεδόν όλη την Αυλή στον τάφο!

Και οι υπήκοοι τους ακούνε να φωνάζουν για βοήθεια μέσα από τον τάφο και αδιαφορούν! Απέξω έχει μείνει ο Μεγάλος Βεζίρης με τον βεζίρη Χεριζνογκούντ που ετοιμάζουν εδέσματα να καλοπιάσουν το πλήθος. Ώστε να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το σεράι και να κλείσουν τα αφτιά τους στους επαναστάτες...

Και κάπως έτσι ετοιμάζεται η φετινή μεγάλη γιορτή. Οι δυο βεζίρηδες προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, οι υπόλοιποι αυλικοί προσπαθούν να βγουν από τον τάφο που οι ίδιοι έσκαψαν και οι υπήκοοι  τρώνε ήσυχα ήσυχα τα εδέσματα προσποιούμενοι ότι δεν ξέρουν τίποτα και γελώντας κρυφά για το πάθημα των αυλικών...

                                                                               Συνεχίζεται...




53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό κείμενο.
Στην συνέχεια που περιμένω εναγωνίως πιστεύω ότι θα υπάρχει ρεπορτάζ από την δεξίωση που θα παραθέσουν οι δυο μεγάλοι βεζίρηδες Τσιπουράϊκος και Χερισνογκούντ. Οι υπήκοοι του χαλιφάτου που θα παρευρεθούν να μη πάνε μόνο για «μασαμπούκα» αλλά ανταποδώσουν όλοι στους δυο βεζίρηδες έμπρακτα την μεγαλοθυμία τους σε τρία τέρμινα. Να έχει καλά ο Αλλάχ τον Μεγάλο Χαλίφη και την Γυναίκα Του που χάρη σε αυτούς υπάρχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικο κειμενο, θα μπορουσες να γραφεις σεναρια ψαξτο λιγο. Οι θεσεις και αντιδρασεις των χαλιφιδων, των χαλιφικων και των φερεφονων ειναι γνωστες και κατακριτεες άπο την κοινοτητα μας. Πολλοι δεν τους τα λεμε καταμουτρα ειτε γιατι δεν θελουμε να βρεθουμε αποξω, ειτε γιατι δεν θελουμε ξαφνικα να μην λαμβανουμε καρτες. Προσφατα ξεκινησα η ξεκινω το LOTW για να απεμπολω τυχον εξαρτησεις απο δεινοσαυρους. Δεν ειμαστε πλεον σε πάλαιοτερους καιρους που μας ειχαν ομηρους. Ουτε μπορουν φανταζομαι να διαγραψουν πολλους πλεον, γιατι δενθελουν ναδιακινδυνεψουν τον ισχυροτερο ασο τους το μπυρο. Αυτο που τους κραταγε στην κορυφη, αυτο μπορει και να τους κατεβασει απο εκει η τουλαχιστον να τους ταρακουνησεο. Ερμης

2Mδης είπε...

Ευχαριστώ όλους. Δείξτε κατανόηση, μελετώ μετά προσοχής όλα όσα στέλνετε.

Το πιο ευχάριστο είναι πως συμφωνούν πολλοί στο ότι δεν είναι τελικά στραβός ο γιαλός...

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποτε σαν νέος αδειούχος (κι όχι ραδιοερασιτέχνης) ψαχνόμουν για σύλλογο, ένας φίλος που ήταν γραμμένος στην ένωση μου είπε: Γιατί να πας στον σύλλογο του τάδε ή του δείνα, που είναι μαγαζάκι τους και ότι ώρα θέλουν, μαζεύουν τα εργαλεία τους και φεύγουν...και δεν έρχεσαι να γραφτείς στην ένωση, να πιάσουν οι συνδρομές σου, τόπο...?
Εκεί είναι όλα κοινά, ανήκουν σε όλα τα μέλη, ανεξάρτητα ποιός ασκεί διοίκηση...!!!!!

Ο θεός με φύλαξε και έμεινα τελικά, αυτόνομος...

2Mδης είπε...

Έκανα ότι δεν είδα μερικούς (μερικές) για να μην τους βάλουν στο μαυροπίνακα οι αφεντάδες...

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πει κάποιος σε απλά Ελληνικά τι σημαίνει η ανακοίνωση στο site της ΕΕΡ:
«Δυστυχώς, οι υποψηφιότητες που υπεβλήθησαν δεν επαρκούσαν για να καλυφθούν όλες οι θέσεις Δ.Σ.. Κατόπιν τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ρ. συνεδρίασε σήμερα 28/2/2018 και αποφάσισε να επαναπροκηρύξει Έκτακτη Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών το συντομότερο δυνατόν.»

Τι θα πάμε να κάνουμε στην έκτακτη Γ.Σ. αρχαιρεσιών αφού δεν υπάρχουν υποψήφιοι.

Αντιγράφω από λεξικό: ἀρχαιρεσία < ἀρχι- + αἱρέομαι/αἱροῦμαι • Ουσιαστικό αρχαιρεσίες θηλυκό μόνο στον πληθυντικό. «εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου ή μελών ενός σώματος (σύλλογος, συνδικάτο, σωματείο κ.λπ.) .»
Περίεργα πράματα .....

2Mδης είπε...

Ο αστικός κώδικας είναι σαφής σε τέτοιες περιπτώσεις:

Άρθρο 69 - Έλλειψη προσώπων διοίκησης
Αν λείπουν τα πρόσωπα που απαιτούνται για τη διοίκηση του νομικού προσώπου, ή, αν τα συμφέροντά τους συγκρούονται προς εκείνα του νομικού προσώπου, ο πρόεδρος των πρωτοδικών διορίζει προσωρινή διοίκηση ύστερα από αίτηση όποιου έχει έννομο συμφέρον.

Και ειδικά σε περίπτωση που ο πρόεδρος και τα μέλη ΔΣ δεν έχουν εκλεγεί με την απόλυτη πλειοψηφία που ορίζει το άρθρο 65 δεν μπορούν να διοικούν και να λαμβάνουν αποφάσεις.

Από το νυν ΔΣ μόνο ο Βανικιώτης σαν μέλος, έχει λάβει ψήφους ώστε να εκλέγεται σε θέση ΔΣ. Οι υπόλοιποι -και ο πρόεδρος- δεν έχουν λάβει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων ή έχουν παραιτηθεί.

Όταν το ΔΣ εξαντλεί την αυστηρότητα του (να διαγράφει ή να απαγορεύει υποψηφιότητες) θα πρέπει να είναι πρώτα αυτό σύννομο σύμφωνα με τον αστικό κώδικα.

Ο αυταρχισμός γύρισε μπούμερανγκ...

Ανώνυμος είπε...

οπότε δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι να τα μαγειρέψουν ;

Ανώνυμος είπε...

Το γινατι βγαζει ματι, οι εναγωνιες προσπαθειες του Ιζνογκουντ να περιβαλλεται μονο απο ατομα υπακουα σε αυτον και να αποκλειει καθε μη ελεγχομενο τελικα ζημιωνει το ιδιο το σωματειο. Κριμα στο βεζυρι και τους υπακουους συναδελφους του δσ, η ιστορια θα τους καταγραψει σαν ανθρωπους ενεργουντες κατα της εερ. Κατι που μεχρι σημερα με επιτσεως αρεσκονται να κατηγορουν... αλλους. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες ημερομηνίες και κάποιες απορίες.

Την Παρασκευή 23/2/2018 έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. καθώς και Μέλη Εξελεγκτικής Επιτροπής

Την Κυριακή 25/2/18 κόψαμε την βασιλόπιτα σαν να μη τρέχει τίποτα με ταρατατζούμ και χαμόγελα και φιλοφρονήσεις και χειραψίες ενώ το απομείναν υπόλοιπο ΔΣ ήξερε την κατάσταση.
Έπρεπε να περιμένουν να έρθει η Τετάρτη 28/2/18 για να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις?

Αφού ήταν προγραμματισμένη η κοπή της πίτας γιατί δεν τροποποιήθηκε το πρόγραμμα (από βραδείς) ώστε να γίνουν όλα , αν όχι η ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. αλλά κάποια ζύμωση, κάποια κουβέντα ώστε να συντομευτούν οι διαδικασίες και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Ήταν γνωστό ότι θα υπήρχε προσέλευση συναδέλφων.

Φαντάσου να έχουμε ένα πολυτραυματία στα επείγοντα και ο Διοικητής του νοσοκομείου να συγκαλεί ιατρικό συμβούλιο με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για παρθεί απόφαση πως θα χειριστούν το περιστατικό.

Στον κόσμο τους. Καλά κρασά!!!

2Mδης είπε...

Έχουν χάρισμα σε ορισμένους τομείς. Πρέπει να το παραδεχτούμε...

2Mδης είπε...

Φαντάζομαι έχει ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων. Αλλιώς μπορεί να έχουν προσέλθει 20 άτομα που δεν είναι αρεστά και προκειμένου να εκλεγούν ακυρώνονται οι εκλογές. Γίνονται αυτά -όχι στην ΕΕΡ το δηλώνω- αλλού!

Εμένα πάντως μου απαγορεύτηκε η υποψηφιότητα.
Με κάποια παράγραφο απόφασης ΔΣ που ελήφθη πριν την ΓΣ και δεν μου έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν και το ζήτησα γραπτώς. Ούτε στην ΓΣ ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη παράγραφος. Λείπει ο γραμματέας τώρα δυο Τετάρτες, λείπει και ο Αντιπρόεδρος. Προφανώς πήγαν αργά χτες για να κάνουν ΔΣ και να αναβάλουν τις εκλογές, πιο πριν δεν ήταν εκεί. Ίσως έκαναν ΔΣ κάποιοι άλλοι, γίνονται αυτά -όχι στην ΕΕΡ το δηλώνω- αλλού!

Είπα στην ΓΣ ότι "μεγαλύτερο κακό για το σωματείο είναι το ίδιο το ΔΣ" αλλά -όχι στην ΕΕΡ το δηλώνω- αλλού!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπάρχει κάποια …… διαρροή σχετικά με τα ονόματα των συναδέλφων εκείνων που έβαλαν υποψηφιότητα και ήταν καλά παιδιά και έγινε αποδεκτή?
Στο site δεν υπάρχει σχετική πληροφορία.
Αφού έληξε η προθεσμία στις 23 Φεβρουαρίου δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί το πόπολο?
Ή είναι απόρρητη αυτή η πληροφορία.
Ο χαλίφης ακούει???

Ανώνυμος είπε...

Υποψηφιότητες για Δ.Σ. δεν υπάρχουν, γιατί οι κακοί,οι δεινόσαυροι, οι άσχετοι,αυτοί που τρώνε με χρυσά κουτάλια, αυτοί που δεν προτιμούν την διαφάνεια, οι συγγενείς, οι κουμπάροι,αυτοί που διώχνουν τα μέλη, που διαγράφουν μέλη, που συνωμοτούν,που δεν κάνουν τίποτα καλό για την Ε.Ε.Ρ. δεν βάλανε υποψηφιότητες και άφησαν το πεδίο ελεύθερο στους νέους ηλικιακά και ραδιοερασιτεχνικά που έχουν τη θέληση , τη γνώση ,την εμπειρία, τις ιδέες,τον χρόνο, να αναλάβουν τα ινία της Ένωσης για να την εκσυγχρονίσουν και να την πάνε μπροστά.
Αλλά αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι τα λόγια από τον καναπέ είναι εύκολα, τα έργα είναι τα δύσκολα.
Είχε δίκιο ένας γνωστός ραδιοερασιτέχνης που μίλαγε για ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

Πολλά 73
Ενας δεινόσαυρος.

2Mδης είπε...

Αγαπητέ βροντόσαυρε,

υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί κάνατε τα πάντα για να διώξετε όσους έχουν προσφέρει, γιατί θέλατε χαμάληδες για δουλειά και όποιος σας ξεπερνούσε σε ψήφους ή αναγνωρισημότητα κοιτάγατε να τον ξαποστείλετε.

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί κανείς δεν θέλει να διακινδυνεύσει σε ένα ΔΣ με άγνωστο παρελθόν αφού καμία απόφαση ΔΣ δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά, κανείς δεν ξέρει ποιος προτείνει δαπάνες και ποιος τις αποφασίζει.

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί τα απλά μέλη -που είναι υπερτριπλάσια από τα τακτικά- πρέπει να περάσουν από "Ιερά εξέταση" για να γίνουν τακτικά και να έχουν δικαιώματα στον σύλλογο που πληρώνουν.

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί τα μέλη αδιαφορούν για το ΔΣ όπως αδιαφορίσατε εσείς για τις απόψεις του στο καταστατικό και τις πετάξατε στα σκουπίδια.

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί τα μέλη της επαρχίας πρέπει να περάσουν μερικές δεκαετίες ακόμα για να απολαμβάνουν τα ευνόητα, να παρακολουθούν ή να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη στις συνελεύσεις και στα ΔΣ.

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί ένα μέλος δεν μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι τώρα ούτε ένα ΔΣ, ποτέ δεν έχετε ανακοινώσει τον χρόνο διεξαγωγής ΔΣ και τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί εφαρμόζετε με αυστηρότητα τον κανονισμό για τα μέλη την στιγμή που εσείς οι ίδιοι τον τραβάτε και τον τεντώνετε όπως σας συμφέρει: Πρόεδρος και μέλη ΔΣ χωρίς την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία που απαιτεί ο νόμος! Όχι το καταστατικό, ο ΝΟΜΟΣ!

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί ποτέ δεν έχετε δημοσιεύσει στο περιοδικό που πληρώνει το μέλος που πάνε τα χρήματα του, ποιος προτείνει τις αγορές και γιατί. Πχ σε χαλεπούς καιρούς που αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα ποιος αποφάσισε την αγορά αναμεταδοτών DMR? ποια μέλη το αιτήθηκαν? Με ποιο ψηφιακό σύστημα θα σωθούμε τελικά σε περίπτωση καταστροφής? Με DMR? D-STAR? ή όποιο βγει μεθαύριο και εμείς θα σπεύσουμε να αγοράσουμε?

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί κανείς δεν θα βάλει το κεφάλι του στην λαιμητόμο της εφορίας πουλώντας είδη με κέρδος που δεν επιτρέπει το καταστατικό και η φύση ενός ΜΗ κερδοσκοπικού σωματείου. Γιατί το ραδιοερασιτεχνικό σας ενδιαφέρον περιορίζεται στο πως θα γεμίσει το ταμείο πουλώντας πλακέτες, πινακίδες, καρφίτσες και καθρεφτάκια σε μέλη και μη...

Υποψηφιότητες δεν θα έχετε όσο φέρεστε στα μέλη σαν δεσμοφύλακες σε κρατουμένους...

Υποψηφιότητες δεν θα έχετε όσο διαγράφετε όσους ζητάνε διαφάνεια...

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί απαγορέψατε σε εμένα να λάβω μέρος και να να με έχετε απέναντι σας. Γιατί μέχρι σήμερα δεν μου έχετε επιτρέψει να δω την περιβόητη παράγραφο με την οποία μου στερήσατε τα δικαιώματα ψηφίζειν και εκλέγεσθαι. Γιατί την Τετάρτη έλειπαν τα μέλη εκείνα του ΔΣ που έπρεπε να μου δώσουν τα πρακτικά του ΔΣ που αποφασίσατε την τιμωρία μου αλλά λίγη ώρα μετά ήταν εκεί για να κάνουν ΔΣ και να αναβάλουν τις εκλογές!

Υποψηφιότητες δεν έχετε γιατί νομίζετε ότι απευθύνεστε σε κατώτερα δίποδα.

Θα μπορούσα να σας γράφω ατέλειωτα για την προκλητική αλαζονεία όσων συμμετείχατε στα ΔΣ η οποία οδηγεί στα βράχια τον σύλλογο και βγήκατε τώρα να ζητήσετε βοήθεια από τα μέλη. Μην περιμένετε. Γνωρίζουν καλά ότι αν το τιμόνι αλλάξει χέρια εσείς οι ίδιοι θα υποσκάψετε τον σύλλογο και θα τραβάτε το χαλί σε όποιον αναλάβει.

Όπως τα καταφέρατε βγάλτε τα πέρα, τώρα!

Σας είπα στην ΓΣ ότι ο μεγαλύτερος εχθρός για το σωματείο είναι το ίδιο το ΔΣ. Και από εκείνη την μέρα κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να με επαληθεύσετε...


Εννοείται ότι το πιο πάνω κείμενο απευθύνεται σε έναν φανταστικό χαρακτήρα, σε έναν βροντόσαυρο. Το επισημαίνω γιατί υπάρχουν διάφοροι που ψειρίζουν τις λέξεις για να με πάνε στον εισαγγελέα και με αυτόν τον τρόπο να εκφοβίσουν όσους ζητάνε πεπραγμένα, τιμολόγια κλπ

Ανώνυμος είπε...


Για τον δεινόσαυρο 1/3/18 9,49 μμ
Παρ όλου που είσαι δεινόσαυρος (όπως υπογράφεις) δεν έμαθες μέχρι τώρα ότι ο ραδιοερασιτεχνικός χαιρετισμός (73) ΔΕΝ συντάσσεται με επίθετα, επιρρήματα, αντωνυμίες κλπ μέρη του λόγου. Λες απλώς 73. Ούτε πολλά 73, ούτε λίγα 73, ούτε μέτρια 73, ούτε 73 με ολίγη, ούτε 73 ναι και όχι.
Έχουν γραφεί τόσα σχετικά άρθρα για το θέμα. Κάτι είχα διαβάσει πριν χρόνια και στα SV NEA.
(άλλη μια απόδειξη ότι πολύ λίγοι διαβάζουν το περιοδικό, μηδέ των δεινοσαύρων εξαιρουμένων)

Ανώνυμος είπε...

Για να μην πολυλογούμε, η απάντηση στον δεινόσαυρο είναι: μέχρι να αλλάξετε το κατ/κό μην περιμένετε υποψηφιότητες τουλάχιστον από σοβαρούς ανθρώπους. Τώρα αν εμφανιστούν πρόθυμα φερέφωνα δεν ξέρω αλλά και αυτά ακόμη φαίνεται να είναι λίγα.
Η συνέχιση της αδιαφάνειας που επιλέξατε να μην κοινοποιείτε σε όποιον σας ζητά αποσπάσματα, δείχνει πως ακόμη δεν έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει ή ότι κάτι απεργάζεστε. Αντί να καλείται τα μέλη σε συνάντηση, καλύτερα ανακυρήξτε καταστατική ΓΣ και εφαρμόστε όσα σας είχαν προτείνει τα μέλη τότε. Μη συνεχίζετε να τους γράφετε γιατί πρόσφατα σας έγραψαν και αυτοί hi.
Στην έκτακτη συγκέντρωση να κρατηθούν πρακτικά και να αποσταλούν σε όλα τα μέλη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2/3/18 9,26μμ καλά τα λες αλλά ποιος σε ακούει.
Πρόσεξα τρις λέξεις στο μνμ σου : ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΠΕΡΓΑΖΕΣΤΕ.
Το πιστεύεις ότι μου έχει περάσει και εμένα από το μυαλό αυτή η ιδέα?
Λέω, δεν μπορεί τόσοι άνθρωποι κάποιας ηλικίας να ζουν σε ένα νεφέλωμα!!

Χαλίφης είπε...

«Και τώρα που τα κάναμε σκ@τ@ ας φωνάξουμε το πόπολο να του μεταφέρουμε μερικές ευθύνες. Αλλιώς θα πρέπει να τις αναλάβουμε εμείς που τόσα χρόνια τα ξέραμε όλα»

Ανώνυμος είπε...

Με περίεργα συναισθήματα διάβασα το e-mail που έλαβα σχετικά με την «ανοιχτή συγκέντρωση» στις 11 Μαρτίου.
Είναι σίγουρο ότι οι διοργανωτές βρίσκονται σε πανικό που δεν τους αφήνει να σκεφτούν ψύχραιμα και λογικά.
Πρώτον αυτή η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά την κοπή της πίτας πριν μια εβδομάδα όπου δεν ειπώθηκε τίποτα.
Δεύτερον τι λόγο ύπαρξης έχουν τα μη τακτικά μέλη την στιγμή που από το καταστατικό δεν λαμβάνουν αποφάσεις.
Τρίτον είναι εξαιρετικά αόριστο αυτό το «για την περαιτέρω πορεία του συλλόγου» που δεν θα βγει κάποιο συμπέρασμα.
Ας ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι το θέμα, ας ξεκαθαρίσουν τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους, και ας καθορίσουν μια υποτυπώδη «ημερήσια διάταξη» με ένα δυο άρθρα, ώστε να παρθούν αποφάσεις και να πάμε παρακάτω.
Αφού εκλέχτηκε το σημερινό ΔΣ ας πάρει επί τέλους μια απόφαση, να «μαζέψει το μαγαζί» να επικεντρωθεί στα άκρως απαραίτητα ραδιοερασιτεχνικά θέματα καταργώντας επιτροπές (που μόνο τίτλο είχαν) απαλλαγή από την συντήρηση αναμεταδοτών, κατάργηση ΟΕΑ και δραστηριότητες «για το θεαθήναι» μέχρι να έρθει το καράβι στον ίσιο δρόμο. Προ παντός νοικοκύρεμα (έκθεση από ορκωτό λογιστή στο ταμείο και απογραφή περιουσιακής κατάστασης) με ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ σε όλα τα μέλη από εδώ και πέρα.
Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο τότε θα βρεθούν συνάδελφοι να αναλάβουν καθήκοντα, αλλιώς δεν θα βρεθεί κανένας να «βάλει το κεφάλι του στον τορβά»

Σελέμης είπε...

Εμένα άλλο με απασχολεί. Φαΐ θα έχει; Μόνο όταν έχει μάσα πάω!

2Mδης είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Ανώνυμος είπε...

Απέχω από το χόμπι για κάποιους λόγους αλλά όπως διαβάζω τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Ουσιαστικά φαίνεται να συνεχίζεται το πρόβλημα έλλειψης δημοκρατίας στη διοίκηση, για το οποίο υπεύθυνα είναι όλα τα μέλη των δσ. Για τα τακτικά βλέπω κάνουν περίπου ότι χρειάζεται μη θέτοντας υποψηφιότητες. Συμφωνώ με παραπάνω ότι πριν αφιερωθεί κάποια εργασία εκεί, να αλλάξει πρώτα το καταστατικό. Να προσφύγουνε (το δσ) στο πρωτοδικείο αντί να καλούν τον κόσμο και θα έρθει η νομιμότητα και η συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Το ταμείο και η διοίκηση είναι είκοσι χρόνια τώρα στα ίδια χέρια. Δεν διατείνομαι ότι δεν είναι όλα «εν τάξει» ,άλλα δεν θα αναλάβει κανένας άλλος αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εμείς ούτε δικηγόροι είμαστε ούτε λογιστές. (Θυμάστε κάποτε το ανεκδιήγητο που ειπώθηκε: Εγώ δεν ξέρω από αυτά. Ηλεκτρολόγος είμαι.)
Άρα πρέπει κάποιος που να ξέρει να κάνει την δουλειά. Εκτός και αν ληφθεί απόφαση ότι ΔΕΝ υπάρχει παρελθόν αλλά παρών από το 2018 με σύγχρονο καταστατικό. Και δεν είναι απαραίτητο να ξανά-ανακαλύψουμε τον τροχό. Ας αντιγράψουμε καταστατικά άλλων προηγμένων ραδιο-χωρών.

Ανώνυμος είπε...

Ο "ηλεκτρολόγος που δεν ξέρει από αυτά" σήμερα είναι ταμίας!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω να προηγηθει η αλλαγη καταστατικου. Αν δεν συμβει αυτο οι προτινος παραιτηθεντες θα αρχισουν να επανεμφανιζονται σε τακτα χρονικα διαστηματα. Προκειται για παιδαριωδεις τακτικισμους. Ερμης

Το Πειραχτήρι είπε...

Όπως ίσως καταλάβατε, πίσω από τα τερτίπια για συνάντηση και συζήτηση με όλα τα μέλη, κρύβεται και ταμειακή κρίση, δεδομένου ότι ελάχιστοι έχουν πληρώσει συνδρομές 2018 σε σύγκριση με αντίστοιχο μήνα πέρισι ή πρόπερσι. Η πλειοψηφία των μελών καθυστερεί την πληρωμή και είναι σε κατάσταση αναμονής για τις εξελίξεις. Ο Μεγάλος Βεζίρης ελπίζει ότι με την ευκαιρία της συνάντησης αρκετά μέλη θα περάσουν και από το ταμείο.


Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 5/3/18 12:39 ότι μαθαίνω το διαβάζω εδώ δεν πηγαίνω εκεί λόγω διαλείμματος στο χόμπι. Για τα οικονομικά κλπ δεν εκφέρω γνώμη, γνωρίζοντας χαρακτήρες αντιλαμβάνομαι πως η Κυριακάτικη συνάντηση πέρα από την βοήθεια που θα ζητηθεί έχει και τον κρυφό πόθο εμφάνισης μερικών υποψηφίων (θυμάτων) για το ψηφοδέλτιο που πιθανά θα καπελωθούν μελλοντικά από κάποιους εμπειρότερους της παρέας που δεν συμπλήρωσε ψηφοδέλτιο. Ελπίζω να μην μασήσετε, άστε τους μέχρι να φέρουν το καταστατικό που τους προτείνατε εδώ και χρόνια και κάνουν την πάπια.

2Mδης είπε...

Με ρωτάνε φίλοι και συνάδελφοι αν θα είμαι την Κυριακή στην περιβόητη συγκέντρωση που κάλεσε το ΔΣ.

Σαφώς και ΔΕΝ θα είμαι γιατί δεν με κάλεσαν ούτε ήρθε σε μένα το mail που πήγε σε άλλα μέλη. Και δεν θα δώσω στο ΔΣ την χαρά να με προσβάλει ότι πήγα χωρίς να με καλέσουν. Ας μιλήσουν ερήμην μου όπως έκαναν στο ΔΣ...

Ως γνωστόν το παρόν ΔΣ εφαρμόζει κάποια απόφαση του προηγούμενου με την οποία έχουν αρθεί τα δικαιώματα μου στο σωματείο παρά την απόφαση της ΓΣ. Ως εκ τούτου τι να πάω να κάνω χωρίς δικαίωμα λόγου? Να τους χειροκροτήσω για τα τερατώδη λάθη και τους χειρισμούς τους για τους οποίους έχουν την αποκλειστική ευθύνη?

Με λίγα λόγια το ΔΣ είχε πάρει την απόφαση πριν την ΓΣ να με διαγράψει (αν και δεν είχε εκ του νόμου την δυνατότητα) και όταν δεν με διέγραψε η ΓΣ, το νέο ΔΣ εφάρμοσε την ως άνω απόφαση και με απέκλεισε από τις εκλογές. Τώρα ψάχνουν για συνενόχους, να μεταφέρουν ευθύνες στα μέλη για να δικαιολογήσουν τον αυταρχισμό τους...

Τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ που υποτίθεται θα πήγαιναν ομαλά σε εκλογές, έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους για να αποκρύψουν έγγραφα και αποφάσεις ΔΣ που με αφορούν, διακίνησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επίσημη ανακοίνωση στην οποία με κατονομάζουν και έχουν πλέον ευθύνες.
Αυτές θέλουν δεν θέλουν θα τις συζητήσουμε λίαν συντόμως...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στον ειδικό κανονισμό στα εδάφια Δ6.3 & Δ6.4 ότι αυτές οι συγκεντρώσεις εχουν απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα, και ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ το ΔΣ με τις αποφάσεις τους ή με όσα συζητήθηκαν. Και πως δεν λαμβάνεται και καμία απόφαση με ψηφοφορία. Με λίγα λόγια ότι και να πούμε θα μας γράψουν στα παλιά τους υποδήματα για αλλη μια φορά και σύμφωνα πάντα με το καταστατικό. Τζάμπα κόπος και κολυσιέργεια για να μην παραδεχτούν ότι τα έκαναν σκ......

Ανώνυμος είπε...

@11:06 εδω καταστρατηγησαν αποφαση Γ. Σ. και δεν ανανεωσαν το κατ/κο οποτε δεν θα λαβουν υποψη οτι ειπωθει αυριο. Μαλλον το σχεδιο ειναι να ταραξουν στην κλαψα την ομηγυρι και να ζητησουν υποψηφιοτητες νεες με απωτερο σκοπο να καπελωσουν τους νεοεισερχομενους συντομα λογω εμπειριας.
Η ΓΣ προσφατα ακυρωσε την διαγραφη που ππροτειναν και αυτοι οι δηθεν ευθικτοι συνεχιζουν μη ακυρωνοντας την αποφαση του προηγουμενου δσ...
Υποστηριζω νά μην παω προκειμενου να υποχρεωθουν ναζητησουν διορισμο δσ απτο πρωτοδικειο. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Αφού ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αποδεχτούν την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
τι τις θέλουν τις «μαζώξεις» ?
Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο χοντρόπετσος πρέπει να είσαι για να φέρεσαι με τόση …… αφέλεια.
Επί τέλους κάντε κάτι σωστό. Το πρωτοδικείο είναι εκεί και περιμένει… πριν είναι αργά….

Ανώνυμος είπε...

Είδα στην Εθνική μια νταλίκα με σανό. Οι προετοιμασίες άρχισαν.
Αν έχει και κανένα τσιπουράκι με τόσο «μεζέ» θα περάσετε καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΛΑΓΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ?? ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑS ?? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ??
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΕΑ ?? ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕS ΘΕΑΘΗΝΑΙ ??
ΕΙΣΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ?? H ΑΣΧΕΤΟΙ??

2Mδης είπε...

Το έχω γράψει πιο πάνω, το επαναλαμβάνω εδώ για να μην χρειαστεί να μου τηλεφωνήσετε και άλλοι για να μάθετε.
Στην αυριανή σύναξη ΔΕΝ θα είμαι.
Γιατί δεν έχω δικαιώματα στον σύλλογο κατόπιν απόφασης του ΔΣ. Ως εκ τούτου δεν μπορώ ούτε να παραστώ ούτε να πληροφορήσω κανέναν για το τι θα συζητηθεί ή ποια είναι τα θέματα κλπ
Αν ψάξετε στο aprs.fi θα δείτε ότι από χθες είμαι στην Αρκαδία και δεν έχω σκοπό να επιστρέψω πριν το πέρας του ηλιόλουστου αυτού σαββατοκύριακου.
Για τα υπόλοιπα τους έχω εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουν μια χαρά και μόνοι τους...

Ανώνυμος είπε...

Εαν επιλεχθηκε η καλη λυση: διορισμος νεου δσ απο πρωτοδικειο και προετοιμασια για νεο κατ/κο, εξυπακουεται πως πρεπει να βοηθησουμε ολοι.
Εαν επιλεχθηκε η κακη λυση: συμπληρωση υπαρχοντων υποψηφιων με 2-3 νεους αστα. Ερμης

2Mδης είπε...

Συνήθως όταν έχουν επιλογές, διαλέγουν την χειρότερη λύση. Κανόνας.

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι μαζεύτηκαν; Τι ειπώθηκε; Τι αποφασίστηκε;

Ανώνυμος είπε...

Πήγανε και δυο τρεις που δεν έχουν πατήσει ποτέ σε συνέλευση και κατακεραύνωσαν αυτούς που δεν πήγαν σήμερα! Φοβερό;

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε FAKE εμαιλ που το έστειλε κάποιος SV1ZZA (???), ο οποίος προτρέπει τα μέλη στις επόμενες εκλογές να μην ψηφίσουν συγκεκριμένα άτομα, τα οποία διατέλεσαν μέλη του ΔΣ τα τελευταία χρόνια. Το περίεργο είναι οτι αφενός τους αναφέρει με τα ονοματεπώνυμα τους και όχι με τα callsign και αφετέρου έχει αφήσει εκτός BLACK LIST επιλεκτικά κάποιους, θεωρώντας τους αθώους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι 2-3 που δεν είχαν πατήσει ποτέ και τώρα κατακεραυνώνουν εμάς μπορείς @9:49 να μας δώσεις διακριτικά; Μιας και έλαβαν θέση σε ανοικτή συζήτηση δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικότητας, για να γνωρίζουμε ποιοι μας κατηγορούν. Ενα μη τακτικό μέλος

2Mδης είπε...

Μήνυμα χωρίς χρέωση:

Προς τον εξοργισμένο φωτογράφο.

Φρόντισε αυτός τον οποίο τόσο εύκολα αποκαλείς "ψυχάκια" να μην είναι. Γιατί αν δημοσιοποιήσει τα σχόλια σου και τα mail στα οποία με την ίδια ευκολία ξέχεζες αυτούς που τώρα γλύφεις, θα καταλάβουν όλοι την υπευθυνότητα των λόγων σου....

Φωτογράφιζε τις βουκαμβίλιες, τις βαρκούλες και τα σύννεφα και κράτα την βαρύνουσα άποψη σου για να την ξανασκεφτείς. Μην λες άλλα χτες και άλλα σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τελείωσε, αφού το ΔΣ το απαρτίζουν εθελοντές και αφορά χόμπι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν δεν ισχύει το καταστατικό!!!!!
(Το καταστατικό ισχύει αυστηρά για τα μέλη και για όποιον ΤΟΛΜΗΣΕΙ να κρίνει το ΔΣ)

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως ο «σανός» ήταν εύγευστος. Καλή χώνεψη σε όλους….

Εξοργισμένος Φωτογράφος είπε...

Λάθος κάνεις εγώ δεν σε είπα ψυχάκια...

Ανώνυμος είπε...

Βρε δεν αφήνετε τα μου πες σου πα να δούμε τι θα γίνει με το σύλλογο.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε.
Ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά.

Ανώνυμος είπε...

@13/3/18 10:14 πες τους πρώτα ναλλάξουν καταστατικό και εδώ είμαστε. Μέχρι τότε nil

Ανώνυμος είπε...

Αποτι καταλαβαινω βρεθηκαν καποια υπακουα η εστω ακινδυνα μελη και η παρουσα κατασταση θα συνεχισθει με νεο σχημα. Εστω ελαφρως αλλαγμενο.
Για εμενα δεν θα εχει κανενα ενδιαφερον περιοριζομαι μια στο τοσο να πηγαινω για καρτες. Ερμης

2Mδης είπε...

Εγώ πήγα να πάρω την απόφαση την οποία επικαλέστηκε το νεο ΔΣ για να με αποκλείσει από τις εκλογές και στις 17:00 ήταν κλειστά.

Άνοιξαν τα εντευκτήρια αλλά από το ΔΣ δεν ήταν κανένας.

Αφού δεν υπάρχουν άτομα να διοικήσουν γιατί δεν πάνε στο πρωτοδικείο να οριστεί ΔΣ? Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα...

Ανώνυμος είπε...

χαχα μα δεν πρόκειται για δημοκρατία...

2Mδης είπε...

Πήγε λέει κάποιος και έκανε αίτηση διαγραφής, ο οποίος κάπου, κάποτε έκανε δοκιμές μαζί μου στους 10GHz άρα τον έβαλα εγώ!!!!

Αυτά κουτσομπολεύουν πρόεδρος και αντιπρόεδρος και το καράβι πάει στα βράχια...

Ανεπάρκεια. Δεν υπάρχει άλλη λέξη...


(Εννοείται αναφέρομαι στο μακρινό χαλιφάτο)

2Mδης είπε...

Α ναι! Και στις εκλογές πάλι δεν μπορώ να θέσω υποψηφιότητα γιατί με απόφαση ΔΣ μου έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά δικαιώματα.

Κατά τα άλλα δεν πάει κόσμος να συμμετέχει και θα αναγκαστούν να πάνε οι ίδιοι, ή τέλος πάντων δικοί τους, άτομα εμπιστοσύνης...


(Εννοείται αναφέρομαι στο μακρινό χαλιφάτο)

Ανώνυμος είπε...

Σαν να μην αλλαξε τιποτα. Ειναι γλυκια η καρεκλα. Ερμης