Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

"Εκλογές"

Η ανάγνωση της παρούσης ανάρτησης επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε άτομα ικανά να κατανοήσουν ένα επίσημο έγγραφο χωρίς να τους υποδείξει κάποιος τρίτος τι λέει ή τι εννοεί...

Μετά την Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΕΡ, η οποία απέρριψε το ερώτημα διαγραφής μου που έθεσε το ΔΣ, κάποια μέλη του ΔΣ παραιτήθηκαν και προκηρύχθηκαν εκλογές. Σε αυτές τις εκλογές θέλησα να υποβάλλω υποψηφιότητα και γνωστοποίησα την πρόθεση μου στον πρόεδρο SV1GE προφορικώς και γραπτώς.
Κύριοι του ΔΣ,

δεν έχω λάβει οιαδήποτε έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τα όσα αποφασίσατε στο ΔΣ της 4/12/17.

Ειδικότερα: 
Α. Δεν μου κοινοποιήσατε την απόφαση της Γ.Σ. με την οποία απορρίπτεται από το σώμα, το ερώτημα της διαγραφής μου.
Β. Δεν με ενημερώσατε αν ανακαλέσατε την "επ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του συλλόγου" που αποφασίσατε ερήμην μου στο εν λόγω ΔΣ

Με τα παραπάνω, δημιουργείται σοβαρό κώλυμα στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για τα όργανα του συλλόγου στις ερχόμενες εκλογές.

Παρακαλώ για την έγκαιρη απάντηση σας.

Λυγδόπουλος Γιάννης
         SV1BJY


Ο πρόεδρος μου απάντησε ότι δεν μπορώ να θέσω υποψηφιότητα γιατί έχουν ανασταλεί τα δικαιώματα μου επ αόριστον (και οι παροχές) με απόφαση ΔΣ την οποία αρνήθηκε να μου κοινοποιήσει παρά την έγγραφη αίτηση μου.

Έλαβα και γραπτώς την απάντηση ότι στερούμαι δικαιωμάτων μέλους, απάντηση που μου προώθησε ο αντιπρόεδρος SV1HER, και υπογράφουν ο πρόεδρος SV1GE και ο γενικός γραμματέας της ΕΕΡ.



Μέχρι και την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, των δεύτερων εκλογών που επαναπροκηρύχθηκαν, επισκέφτηκα επανειλημμένως την γραμματεία της ΕΕΡ και ζήτησα από τον πρόεδρο προφορικά και γραπτά, τις αποφάσεις ΔΣ στις οποίες βασίζεται η αναστολή των δικαιωμάτων μου. Ο πρόεδρος μου δήλωσε -παρουσία του πληρεξουσίου δικηγόρου μου- ότι "ούτε σε ένα χρόνο δεν θα σου τα δώσω", στερώντας μου με αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή στις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ.

Για την ιστορία, στο παραπεμπτικό για την ΓΣ με το ερώτημα της διαγραφής, ΔΕΝ αναφέρεται στέρηση δικαιωμάτων παρά μόνο αναστολή παροχών όπως προβλέπει ο Ειδικός Κανονισμός. 
Η στέρηση δικαιωμάτων στο νεότερο έγγραφο μπήκε από το νέο ΔΣ ώστε να μην λάβω μέρος στις εκλογές.

Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαδίδουν ορισμένοι ότι -δήθεν- δεν πήγα να βάλω υποψηφιότητα, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η υποψηφιότητα μου εμποδίστηκε από το ΔΣ και εκτίμηση μου είναι ότι έγινε για να επανέλθουν στην διοίκηση τα ίδια πρόσωπα που παραιτήθηκαν...

Με αυτές τις συνθήκες θα γίνουν οι εκλογές, υπό αυτούς τους όρους έχουν κατατεθεί οι σημερινές υποψηφιότητες, εν γνώση των υποψηφίων.

Τα συμπεράσματα δικά σας...


44 σχόλια:

2Mδης είπε...

Η δημοσίευση των εγγράφων που αποδεικνύουν ότι εγγράφως ρώτησα ενοψει της υποψηφιότητας μου στο ΔΣ και η επιμονή της διοίκησης ότι στερούμαι του δικαιωμάτων, γίνεται σήμερα λίγες ώρες πριν της εκπνοής προθεσμίας μόνο και μόνο για να μην θεωρηθεί πρωταπριλιάτικο. Γιατί δυστυχώς κάποιες ενέργειες του ΔΣ παραμένουν απίστευτες...

2Mδης είπε...

Ναι πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα! Λες και μέχρι τώρα όπου επιμένω έχω βγει λάθος. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

Ανώνυμος είπε...

Τους άφησες να λένε δεξιά αριστερά ότι δεν πήγες να βάλεις υποψηφιότητα και τώρα έβγαλες τα χαρτιά και τους εξεφτέλισες. Ωραίος.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα έλα πλάκα μας κάνεις αύριο είναι πρωταπριλιά περίμενε λίγες ώρες ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Στέρηση δικαιωμάτων ενός μέλους δεν νοείται ούτε από τον κανονισμό ούτε από το αστικό δίκαιο που είναι υπεράνω καταστατικών. Κατά τη γνώμη μου έγινε άλλη μία παιδαριώδης προσπάθεια.
Θα χρειασθεί κόπος όμως για να δικαιωθείς αλλά αυτό θα έχει επίπτωση στο σύλλογο.
Καλά τα υποψήφια μέλη που συνεργούν σε αυτή την κατάσταση δεν ντρέπονται;
Εάν δε ειπώθηκαν και ψέμματα πως δεν έβαλες υποψηφιότητα, αυτό αν έχουν τσίπα όσοι το άκουσαν ας βγουν να το καταθέσουν.

Ανώνυμος είπε...

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις "βρόντα" ...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα τα μαγειρεύουν; Γιατί δεν ανακοινώνουν τους υποψήφιους αφού έτσι και αλλιώς ξέρανε ποιους θα βάλουν πριν την λήξη της προθεσμίας. Ακούω ότι οι ίδιοι έρχονται πάλι με δυο τρεις φίλους κολητούς. Καλά αυτοί δεν θίχτηκαν και έφυγαν τώρα πως έριξαν τα μούτρα τους και γυρνάνε πίσω;

2Mδης είπε...

Προφητικό???

"...Περισσότερο από όλους όμως τον υπέσκαπτε ο Μεγάλος Γραμματικός, ευνοούμενος του Χαλίφη που ήθελε και αυτός να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη!

Ο Μεγάλος Γραμματικός πάσαρε στον Βεζίρη να υπογράφει φιρμάνια που τον εξέθεταν στους υπηκόους του. Και ο λαός που τον λάτρευε μέχρι τότε χάριν της γενναιοδωρίας του και της ικανότητας του να χτίζει πύργους, άρχισε να δυσανασχετεί..."

Ανώνυμος είπε...

Το νέο ΔΣ
Πρόεδρος Περωτής,
ΔΣ Βανικιώτης, Δαρκαδάκη, Φούρλας, Τασσοπουλος, Χιόνης, (Καραγιάννης)

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα φαινεται σαν νεκρανασταση παραιτηθεντων. Το καταστατικο της ΕΕΡ το εφτιαξαν καποτε οι ιδρυτες της και εξυπηρετουσε την προ 60 χρονων εποχη, οποτε δεν σχολιαζω τους παλιους ουτε και μου πεφτει λογος για εποχη μολις ειχα γεννηθει. Οι σημερινοι ομως το διατηρουν για εξυπηρετηση ιδιων συμφεροντων παραμονης στην εξουσια. Μιας παραμονης βεβαια που στα ματια καποιων τους δειχνει ως ανηθικους. Αυτο δεν φαινεται να ενοχλει τους ζηλωτες αλλα και καποιους ασημαντοτερους που βοηθουν στην συνεχιση αυτης της στρεβλης καταστασης. Επομενως γιατρια δεν υπαρχει, θα συνεχισω να χρησιμοποιω το buro επειδη μαζευω καρτες και θα περνω καθε 2-3 μηνες απο κει.
Καλο Πασχα σε ολους. Ερμης

Ανώνυμος είπε...


Στην ανάρτηση 3/4 6,14 μμ δεν βλέπω τον GE Γιατί?? Θα μου λείψει.
Στην εξελικτική επιτροπή θα είναι ο IW? Αν όχι θα στεναχωρηθώ πολύ.
Πάντως αν ο "κυρίαρχος λαός" ψηφίσει τα προτεινόμενα πρόσωπα, (εξαιρουμένου κάποιου), θα κατέβουμε ένα σκαλί παρακάτω.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Ερμή. Σε κάτι από όσα γράφει διατηρώ έντονες επιφυλάξεις αλλά Πάσχα έρχεται, ας περιμένουμε μήπως η Ανάσταση του Χριστού φέρει και την Ανάσταση στο «χαλιφάτο» (παραδοσιακή ευχή απ’ ανέκαθεν)

2Mδης είπε...

Για χρόνια διοικούσαν κάποια λαμόγια. Το ότι ο κόσμος δεν ασχολιόταν παρά μόνο να χειροκροτά και να τους ψηφίζει τους βόλευε. Κάποιοι έτρωγαν, κάποιοι έχτιζαν προφίλ, κάποιοι αυτοπροβάλλονταν για δημόσιες σχέσεις. Ο συγκεκριμένος τρόπος διοίκησης αποθάρρυνε οποιονδήποτε να ασχοληθεί με τα κοινά γιατί κανείς δεν ήξερε τις πραγματικές ανάγκες για ουσιαστική διοίκηση κανείς δεν ήξερε την περιουσία που είχε αποκτηθεί, κανείς δεν ήξερε τι γίνεται εν κρυπτώ τόσα χρόνια, ούτε που πήγαιναν τα λεφτά του.
Μπροστά στην αβεβαιότητα να μείνουν χωρίς διοίκηση, ο κόσμος προτιμά στο σβέρκο του τα λαμόγια. Αυτούς που ως σωτήρες κουβαλάνε οικογένειες, φίλους, κολλητούς να συνδιοικήσουν εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου και τον φόβο των ψηφοφόρων.
Και κάπως έτσι επιστρέφουν στην διοίκηση Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Βενιζέλοι και Γεννηματάδες μαζί με σόγια και παρέες "σωτήρων".
(Για αυτά τα λαμόγια γράφω. Εσάς που πήγε το μυαλό σας?)

Ανώνυμος είπε...

Όταν διάβασα στο site τα ονόματα των υποψήφιων «σωτήρων» μας (από όλους μόνο ο Γιάννης θα μείνει απ έξω) μου ήρθαν στο μυαλό κάποιοι στοίχοι ενός τραγουδιού:

Bye bye love
Bye Bye happiness
Hello loneliness
I think I’ m gonna cry

Bye bye love
Bye bye sweet caress
Hello emptiness
I feel like I could die

Bye bye my love goodbye.....


Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτοί που θίχτηκαν και παραιτήθηκαν, πως ξεθίχτηκαν και ξαναγύρισαν στο ΔΣ? Με χρονοδιακόπτη θίγονται και ξεθίγονται; Έστω τώρα που ξεθίχτηκαν θα δώσουν στην δημοσιότητα τα τιμολόγια ή θα τα κάνουν γαργάρα;

Ανώνυμος είπε...

Στοιχημα γαργαρα. Κατα τα αλλα δικαιουνται κολοτουμπα και καποιοι απο ενα μικρο ασημαντο (για τα δεδομενα της χωρας) σωματειο. Και να δεις που θα αισθανονται δικαιωμενοι. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά (συμπληρώνω) πως είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Πέπσι Κόλας να είναι και στο Διοικητικό συμβούλιο της Κόκα Κόλας? Μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο για το προσεχές μέλλον του Χαλιφάτου?

Ανώνυμος είπε...

2Μδη, τώρα που ξεθίχτικαν οι προ μηνός θιγμένοι, σε πάω ένα στοιχηματάκι ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχει απόφαση για την οριστική διαγραφή σου. (εκτός και αν ξανά- θιχτούν στο ίδιο ΔΣ οι θιγμένοι)

Καραγκιοζιλίκια πράγματα.


Με την ευκαιρία : Μήπως γνωρίζει κανένας ποιος είναι ο συνάδελφος SV1AHW στον οποίο καλούμαστε να δώσουμε την ψήφο μας για να μας διοικήσει για 2 χρόνια? Μπορεί να είναι έμπειρος συνάδελφος αλλά στο QRZ δεν έχει σελίδα. Μήπως υπάρχει κάποιος σχεδιασμός να γνωρίσουμε τους υποψηφίους πριν τις εκλογές?

Ποσειδών

2Mδης είπε...

Ενδεχομένως κάποιος συνάδελφος που δεν έχει σελίδα στο QRZ και είναι ψιλοάγνωστος, να είναι πιο αποτελεσματικός στην διοίκηση από γνωστότατους δημοσιοσχετίστες που αναλαμβάνουν την ευθύνη για ότι καλό συντελείται. Απομένει στους ίδιους να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους ώστε να ψηφιστούν από τα μέλη. Για την ιστορία, στο καταστατικό που πετάχτηκε στα σκουπίδια από τα γνωστά άτομα, υπήρχε πρόταση να αναρτώνται σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων. Όμως αυτό δεν άρεσε γιατί συμφέρει να ψηφίζουν όσο το δυνατόν λιγότεροι ώστε να ελέγχονται. Απαγορεύουμε και καμιά υποψηφιότητα και είναι όλα υπό έλεγχο...

Ανώνυμος είπε...

Η πεμπτουσία του καταστατικού είναι η διασφάλιση μηδαμινού έως μηδενικού ελέγχου του ΔΣ από τα μέλη. Για αυτό και ο διαχωρισμός τακτικών και μη. Επιπλέον για να γίνεις τακτικό χρειάζεται υπογραφή δύο τακτικών μελών στην αίτηση σου. Έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ΓΣ και επομένως ενδεχομένου ελέγχου. Μια φορά ή δύο συνέβη στα χρονικά κάποιοι να ζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες και διαγράφηκαν!
Τώρα χρησιμοποίησαν μια πιο προχωρημένη τακτική αυτήν της απαγόρευσης υποψηφιότητας και να δούμε τι έχουμε να δούμε ακόμα.
Τα παραπάνω είναι γνωστά σε όλα τα υποψήφια μέλη αλλά κάνουν την πάπια. προβλέπω πως δεν θα αλλάξει σύντομα κάτι συνταρακτικά για πολλά χρόνια ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

Στο κάτω-κάτω και η κυρία Τασία δεν έχει σελίδα στο QRZ αλλά μια χαρά διοικεί τον σύλλογο τόσα χρόνια μόνη της!

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος. Δεν είναι μόνη της, έχει και τον κύριο Τάσο.
Ζω για την ημέρα που ο Θεός θα μας στείλει νέο θεμα-το-φύλακα.(Δεν περιμένω από ανθρώπους)

Σημείωση: Την κυβίστηση την ακούγαμε έξω από εδώ. Τώρα την είδαμε και σε εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Μαθαινω ειχες γενεθλια πολυχρονος και με μια θεση στο δσ της εερ.
Ερμης

2Mδης είπε...

Στο ΔΣ πρέπει να είσαι φίλος ή έμπιστος για να σε αφήσουν να βάλεις έστω υποψηφιότητα. Και εγώ δεν...

Ανώνυμος είπε...

Τι κάθεσαι βρε Γιάννη και ασχολείσαι...πραγματικά απορώ...
Αντί να τους ρίξεις πέντε φάσκελα και να αφήσεις τα μοσχάρια να πηγαίνουν να τους ψηφίζουν, αναλώνεσαι και προσπαθείς να φέρεις διαφάνεια και αξιοκρατία...

Για ποιούς και για ποιόν λόγο...?
Δεν αξίζει στους Έλληνες Ρ/Ε καλύτερος σύλλογος, γιατί και οι ίδιοι δεν είναι καλύτεροι...
Προχώρησε παραπέρα και μην ξανασχοληθείς μαζί τους...

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο είναι να τους τα χώνει από εδώ...
Και αν βγει κανένας πονηρός να του πει, γιατί δεν αναλαμβάνει ο ίδιος, να τους πει...εγώ ήθελα...εσείς δεν με αφήσατε...

Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί...ήδη υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι με αυτό που σου έκαναν...είναι η πιο τρανή απόδειξη, ότι θέλουν την αδιαφάνεια και την ρεμούλα και αυτό έχει γίνει πια ξεκάθαρο...
Δεν κοροϊδεύουν πια κανέναν...όσοι μετέχουν το κάνουν εις γνώσιν τους, ότι ψηφίζουν και στηρίζουν, διεφθαρμένα ΔΣ...

Φυσικά, αναφέρομαι στα ΔΣ μιας offshore εταιρίας - φούσκας, με έδρα τα νησιά Γκαλαπάγκος...
Να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον συμφωνω να παραμενεις εδω παρα να προσπαθεις για θεση στο δσ. Συμφωνω βεβαια να δικαιωθεις για την ανηθικη εως παρανομη αποφαση στερησης ουσιαστικα της υποψηφιοτητας σου αλλα και των υπολοιπων δικαιωματων σου. Οπως αυτο του μπυρο κα.
Δεν συμφωνω μοσους λενε η σημερινη κατασταση αρμοζει στους υπολοιπους ραδιοερασιτεχνες. Οι γενικευμενοι χαρακτηρισμοι στερουνται αποδεικτικων στοιχειων και δεν μπορουν να στηριχθουν στη λογικη. Ειμαι μελος μη τακτικο πανω απο 18 χρονια δεν ψηφιζω δεν ελεγχω αλλα εχω δεχθει και κανω χρηση οσων μου προσφερουν. Μπορει καποιαμελη να εχουν αποψεις για τη διοικηση αλλα οχι να κρινουν τους υπολοιπους, αν δεν τους αρεσει τοσο πολυ η κατασταση η διαδικασια ειναι απλη. Αν παλι δεν ειναι μελη τοτε καθολου δεν τους πεφτει λογος. Ερμης
Αυτα για το σημειωμα που γραφει οτι δεν αξιζουμε καλυτερο συλλογο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ερμή, τα μη τακτικά μέλη είναι εκείνα που στηρίζουν κυρίως, το σάπιο καθεστώτος με τις συνδρομές τους...
Τα τακτικά είναι λίγα και ακόμα πιο λίγα εκείνα που ανακατεύονται με τα πεπραγμένα του συλλόγου...
Φυσικά, είναι σε απόλυτη γνώση τους το τι συμβαίνει, αλλά ειδικά εκείνοι που ασχολούνται, θέλουν τον σύλλογο όπως είναι σήμερα και κάθε αλλαγή τους χαλάει τη βολή...

Αν λοιπόν οι Έλληνες Ρ/Ε που είναι μη τακτικά μέλη και που είναι η πλειοψηφία στον σύλλογο, αποφάσιζαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για την διεκπεραίωση των επαφών τους (πχ eqsl ή lotw) και σταματούσαν να πληρώνουν συνδρομές που δεν ξέρουν που καταλήγουν, τότε ίσως χτυπούσε κάποιο καμπανάκι στους καρεκλοκένταυρους και να σταματούσαν να φέρονται ως χαλίφηδες...
Άλλα όσο δεν γίνεται αυτό και το χρήμα εξακολουθεί να ρέει, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο...ίσως τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, αφού θα υπάρξουν και "εκκαθαρίσεις" αντίθετων φωνών...

Επειδή λοιπόν, μετά από όσα έγιναν και μαθεύτηκαν, κανείς δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε, όσοι στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο την παρούσα κατάσταση, είναι κι αυτοί συνυπεύθυνοι...
Και τους αξίζει αυτός ο σύλλογος...

Ανώνυμος είπε...

Λόγια, λόγια, λόγια. Και μπόλικη αμπελοφιλοσοφία.
Ο σύλλογος είναι πια το μέσο για να προβάλλονται κάποιοι δεινόσαυροι και τα δεινοσαυράκια, στα μέσα Κ.Δ. και στο περιοδικό.
Δεν θέλουμε άλλο σύγχρονο σύλλογο γιατί δεν μας ενδιαφέρει. Αυτός ο σύλλογος ταιριάζει στην συντριπτική πλειοψηφία των μελών.
Λυπήθηκα μόνο που ανάμεσα στους υποψηφίους των ερχόμενων εκλογών είδα κάποια ονόματα.
Μακάρι να φέρουν την Άνοιξη. Αλλά προβλέπω, ότι θα συμβεί το ένα από τα δυο. 'Η θα παραιτηθούν ή θα ενσωματωθούν στο σύστημα. (υπάρχουν παραδείγματα από το άμεσο παρελθόν!!)
Καλό βόλι σε όσους πάνε....

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα γιορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα του ραδιοερασιτεχνισμού.
Πολλά κράτη έχουν βγάλει στον αέρα special calls του τύπου ...WARD.
Η Ελλάδα, δια της επίσημης ένωσης της που την εκπροσωπεί παγκοσμίως που είναι?
Ή μήπως δεν το επιτρέπει η απέραντη εσωστρέφεια της δια των διοικούντων.
Αντιγράφω από προηγούμενη ανάρτηση:
"Αυτός ο σύλλογος ταιριάζει στην συντριπτική πλειοψηφία των μελών."

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω αν καποιος περιμενει τα μη τακτικα μελη να κανουν διαφορες κινησεις θα περιμενει πολυ. Εγω υπογραφοντας αιτηση για απλο μελος ειχα σκοπο να παραμεινω ετσι για αυτο και ποτε δεν ζητησα αλλαγη. Αυτα που μου προσφερουν για 40ευρω αρκουν (μπυρο, περιοδικο, ασφαλεια,κλπ). Διακινω αρκετες καρτες και το κοστος θα ηταν πολλαπλασιο της συνδρομης μιας και δεν ενδιαφερομαι για lotw. Παραμενω στις αρνητικες συμπεριφορες τους ως προς καποια μελη αλλα δεν μπορω ναγνωριζω για αλλα πραγματα που γραφονται ουτε εχωστοιχεια. Για αυτο δεν δεχομαι εστω ανωνυμα καποιοι να με / μας καταδικαζουν. Μπορουν να εχουν την προσωπικη τους γνωμη βεβαια και παραλληλα να ειναι ευχαριστιμενοι για τις δικες τους τυχον ενεργειες αν εχουν κανει. Οπως προκυπτει η πλειονοτητα μελων τακτικων η μη δεν συμφωνει με εξτρημ προτασεις για μη καταβολη εισφορων. Οποιος εχει βεβαια ενδειξεις για τυχον αλλα πραγματα μπορει να ζητησει διευκρινησεις γραπτως και αν δεν λαβει απαντηση να κινηθει νομικα. Τη δεκαετια του 90 οατν πηγαινα εκει καποιοι το ειχαν κανει λεπτομερειες δενεμαθα γιατι ειχε ξεφουσκωσει οταν πηγα. Οπως και ο 2μ νομιω θα σκεφθει και θα αποφασισει τι θα κανει. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Άρα αγαπητέ Ερμή, ουσιαστικά, δεν σε νοιάζει η πορεία του συλλόγου και συνεκδοχικά, ούτε η πορεία του Ελληνικού Ρ/Ε...
Σε νοιάζει μόνο η τσεπούλα σου και να κάνεις τη δουλίτσα σου, όσο μπορείς πιο ανέξοδα...
Έτσι σκέπτονται και οι περισσότεροι Ρ/Ε μη τακτικά μέλη του συλλόγου, γι' αυτό τα πράγματα πάνε κατά διαόλου...

Και στον σύλλογο και στον Ελληνικό Ραδιοερασιτεχνισμό...

Ανώνυμος είπε...

Το εχω γραψει και πρωτυτερα τα συμπερασματα σας ειναι προσωπικα, εχετε δικαιωμα να τα κρατατε σαν αποψη γιατι βασιζονται στις σκεπτοδιαδικασιες σας. Μη βαζετε ετικετες με αυτα σε αγνωστους μπορει ακομη και η δικη σας αποψη να μην ευσταθει η τουλαχιστον και δημοκρατικα δεν ειναι πλειοψηφια. κρατω το δικαιωμα να καθοριζω τη σχεση μου με το συλλογο χωρις ετικετες. Εαν εχουν καποια σκεψη αλλη τα τακτικα μελη ας προχωρησουν δεν μου πεφτει λογος και ουτε θελω να σας κουραζω. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Τα συμπεράσματα μας αγαπητέ Ερμή, βγαίνουν σύμφωνα με αυτά που γράφεις και κυρίως αυτά που πράττεις...εκτός αν άλλα γράφεις εδώ και άλλα πράττεις...
Όταν λοιπόν γράφεις, ότι δίνεις το σαραντάρι για την διακίνηση καρτών, περιοδικό, ασφάλεια (που άλλως θα σου στοίχιζαν πολύ περισσότερο) και δεν σε απασχολεί τίποτε άλλο, σημαίνει στην ουσία (και όχι ως προσωπική εκτίμηση) ότι αδιαφορείς για όλα τα υπόλοιπα...
Άσε λοιπόν τις αμπελοφιλοσοφίες περί δίκαιου και χρηστού, καθόρισε την σχέση σου με τον σύλλογο βάσει συμφέροντος (δικαίωμα σου φυσικά), αλλά ναι κουράζεις γιατί επαναλαμβάνεσαι ανούσια, χωρίς να προτείνεις λύσεις και το κυριότερο χωρίς να θέλεις να εργαστείς για μια καλύτερη ένωση...
Και όσον αφορά εμένα (σύμφωνα πάντα με αυτά που πράττεις) είσαι και εσύ μέρος του προβλήματος και του σάπιου συστήματος...

Τελικά αποδεικνύεται ότι το μπυρό, είναι ο μεγαλύτερος καρκίνος για την ένωση και τον Ελληνικό Ρ/Ε....

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα από τον Ο/Η Ανώνυμος ...18 Απριλίου 2018 - 1:03 μ.μ.18 και Απριλίου 2018 - 5:07 μ.μ. Διαγράφω το Ερμής και αντί αυτού βάζω το "Συνάδελφε"

Διαφωνώ με την τοποθέτηση: "Τελικά αποδεικνύεται ότι το μπυρό, είναι ο μεγαλύτερος καρκίνος για την ένωση και τον Ελληνικό Ρ/Ε.."
Όλα τα κράτη μέλη της IARU έχουν μπιρό. Απλά το μπιρο πρέπει να το διαχειρίζονται άνθρωποι με πείρα και επαγγελματισμό. (δεν είναι ξεπέτα). Αν δεν είχε η ένωση το μπιρο όλα τα μη τακτικά μέλη δεν θα χρειαζόταν να είναι μέλη της ΕΕΡ και άρα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης την "σήμερον ημέραν".

Το περιοδικό είναι εκτός τόπου και χρόνου γιατί όλα πια τα βρίσκεις στη στιγμή. (Φαντάσου να υπήρχε ακόμη η ΤΕΧΝΙΚΉ ΕΚΛΟΓΗ ή τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΝΕΑ). Όσο για την ασφάλιση το κόστος είναι ασήμαντο.
Συμπέρασμα: Μπίρο = ΕΕΡ. Κάποτε θα το καταλάβουν αυτοί που πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστημένοι οι Ερμήδες με αυτά που τους προφέρει η ένωση, Γιάννη...τους αρκούν οι παροχές που τους δίνει με το σαραντάρι που καταβάλουν...γι αυτό συμφωνούν να παραμείνεις εδώ, παρά να προσπαθήσεις για θέση στο ΔΣ...γιατί αν αλλάξει κάτι και τους ζητήσεις να βάλουν πλάτη, θα τους χαλάσεις τη βόλεψη...

Γι αυτό σου λέω...ρίχτους δέκα φάσκελα και άστους να μασάνε το σανό που τους ταΐζουν...δεν αξίζουν για τίποτα καλύτερο...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Γεγονότα: την τελευταία πενταετία διαγράφηκαν 2 συνάδελφοι. Δεν ξέρω τι κάνει ο 2μ ο προηγούμενος ξέρω δεν κινήθηκε νομικά κατά των κατηγοριών που οδήγησαν σε διαγραφή με απόφαση ΓΣ. Αν κάποιοι άλλοι πχ που γράφουν εδώ προέβησαν σε παρόμοιες ενέργειες ας το πουν. Γιατί εύκολο είναι να συμβουλεύεις να δούμε και τι κάνεις όμως.

Ανώνυμος είπε...

Αληθευει ουτε ο προτελευταιος εκανε κατι.
Κατα τα αλλα οσοι προτρεπουν τι να κανουν οι αλλοι και ταυτοχρονα τους κρινουν με βαρυγδουπες εκφρασεις οπως δεν θελεις το καλο της ενωσης κα ας πουν τι εχουν προσφερει εκεινοι στην ενωση και για ποσο διαστημα.
Μπορει καποιοι να μην συμφωνουμε με τον τροπο που χειριζεται η εερ τα πραγματα αλλα μεχρι εκει. Μην θελουν καποιες μειοψηφιες να κατηγορουν η να βαζουν ετικετες κα και να κοιμουνται με την ιδεα πως εδωσαν λυσεις και μονο εκεινοι ξερουν προτασεις βελτιωσης της εερ, ειναι αλαθητοι αλα παπα κλπ. Τα εκατονταδες μη τακτικα μελη αλλα και τα τακτικα που δεν γνωριζω τον αριθμο τους προφανως κινουνται εκτος των προτασεων που καταθετουν εδω καποιοι. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλες προτάσεις να κάνουμε αγαπητέ Ερμή...?
Αφού βλέπεις ότι ακολουθούνται αδιαφανείς διαδικασίες για να απομακρυνθούν οι μη αρεστοί και τα τακτικά μέλη (όσα τουλάχιστον ασχολούνται), στηρίζουν αυτές τις διαδικασίες, τι άλλο απομένει παρά το κλείσιμο της στρόφιγγας των συνδρομών...?

Αυτοί που διατηρούν την στρόφιγγα ανοικτή, έστω κι αν τους συμφέρει οικονομικά, είναι ξεκάθαρο ότι είναι συνυπεύθυνοι για το καθεστώς...
Και ταμπέλες βάζουν μόνοι τους στον εαυτό τους, όσο κι αν επιθυμούν να αποποιούνται των ευθυνών τους...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ερμή ζητάς να σου πούμε, τι έχουμε κάνει για το καλό της ένωσης...
Κάποιοι εξ' υμών έχουμε κάνει πολλά...κάποιοι άλλοι λιγότερα...και κάποιους άλλους που ήθελαν να προσφέρουν και να ξεχωρίσουν ή να αναλάβουν πρωτοβουλίες, τους έφαγε η μαρμάγκα...
Εσύ όμως κατά τα γραφόμενά σου, εκτός από το να καταβάλεις το σαραντάρι σε μια "δοσοληψία" που σου είναι συμφέρουσα, δεν έχεις κάνει απολύτως τίποτα, εκτός από το να δηλώνεις βαρύγδουπα, ότι δεν συμφωνείς με τις ενέργειες των διοικούντων...αλλά μέχρι εκεί...
Για να μην σου βάζουμε λοιπόν ετικέτες όπως λες (αν και την βάζεις μόνος σου στον εαυτό σου), πρότεινε εσύ μια λύση και γίνε τακτικό μέλος για να προσπαθήσεις να την εφαρμόσεις και να ακολουθήσουμε κι εμείς...μην αρκείσαι στο να διακινείς μόνο κάρτες μέσω μπιρό...αυτό δεν λέγεται ρ/ε...λέγεται "κοιτάω την πάρτη μου"...

Δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι τα περισσότερα μέλη τακτικά και μη κινούνται εκτός των προτάσεων που καταθέτουν εδώ κάποιοι...γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο ρ/ε στην χώρα μας, δεν πρόκειται να δει ποτέ μια άσπρη μέρα...

Γιατί τέτοιοι που είμαστε, τέτοιες ενώσεις - σύλλογοι - ηγεσίες μας πρέπουν και μας αξίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε ολοι σε ολα. Μπορειτε να εχετε αποψεις οπως και εγω που δεν εχω προσφερει κατι η καποια εργασια στην ενωση οπως πολλοι αλλοι. Δεν διαφωνω να εχετε γενικες αποψεις για τις πρακτικες που ακολουθουν ακολουθουμε τα μελη τακτικα η οχι. Δενθελω να βαζετε ετικετα προσωπικα σε εμενα για τον τροπο και τη σταση μου που μιας και ειναι συννομη μονο θεωρητικες αντιρησεις μπορει να εχει καποιος.
Μπορει καποιοι ναεξαναγκαστηκατε σε παραιτηση η αποχωρηση λυπαμαι.
Οπως εγραψε καποιος παραπανω συμφωνωνταςς μα,ι μου αυτη ειναι η κατασταση. Βαρυγδουπα η οχι λεω πως δεν συμφωνω με αντισυναδελφικες συμπεριφος που εφαρμοζουν καποιοι δεινοσαυροι. Αλλες αποψεις η κατηγοριες που διαβαζω και για τις οποιες δεν εχω στοιχεια, προς το παρον δεν μπορω να τις υποστηριξω οπως εξηγησα αλλα καιβαση κμηριου αθωωτητας χρειαζεται πρωτα να αποδειχθουν και μετα να αναγνωριστουν.
Μεχρι τωρα μονο μια φορα ειχε γινει κατι νομικο εις βαρος τους το οποιο το 90 κατι και δεν γνωριζω, ειχε προηγηθει λιγο της εγγραφης μου. Αν ο 2μ κινηθει νομικα και δικαιωθει φανταζομαι θαειναι ο πρωτος προσφευγον την τελευταια δεκαετια. Ο προηγουμενος διαγραφεις που δεν τον γνωριζω φανηκε να μηνενδιαφερθηκε ηναδεχθηκε τις ετυμηγοριες της γσ οποτε δεν τον αναφερωκαν. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι εδώ μέσα που γράφουν μας δουλεύουν νομίζω.......
Όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι οι οποίοι ψηφίζουν τα λαμόγια βουλευτές και πρωθυπουργούς νυν και πρώην που έφαγαν καλά, μετά άλλαξαν βιτρίνα και όνομα του μαγαζιού και συνεχίζουν τις δοσοληψίες μεταξύ αυτών και των βολεμένων ή εν δυνάμει βολεμένων ίδιων και οικογενειών τους ψηφοφόρων. Αυτοί που αδιαφορούν για την καταστροφή που έφεραν όλοι αυτοί σε αυτόν τον τόπο και όμως επειδή είναι σύννομο να αδιαφορείς και να ξαναψηφίζεις ή δια της απουσία σου δεν το κάνεις ακόμα και αν το δικαιούσαι αφού δεν είσαι τακτικό μέλος, γιατί αυτό εξυπηρετεί τον ατομικό σου αποκλειστικά σκοπό....
Για εσάς που η "εταιρία" (τα πρόσωπα που την απαρτίζουν) είναι αναμάρτητη ή δεν σας ενδιαφέρουν οι αμαρτίες της, καταλαβαίνεται δεν καταλαβαίνεται το γράμμα και πνεύμα των παραπάνω σταματήστε να γράφετε ανάλαφρες βλακειούλες, (το λέω πολύ ήπια) προκαλείτε στην αρχή των γέλωτα και μετά αναγούλα....

Τι κόλπο και αυτό με το τακτικό και μη τακτικό μέλος...... ευφυέστατο !!! Άλλος ένας τρόπος να φτιάχνεις κλίκες με άποψη και με ισχύ απόφασης και αιμοδότες με άγνοια ή και άνοια.

Είμαι από αυτούς που σταμάτησα να αιμοδοτώ όταν καταλαβαίνω όταν κάποιος λειτουργεί με αδιαφάνεια, κάνει κλίκες, και λειτουργεί για ιδίων όφελος.
Μέχρι τώρα δεν είδα οργάνωση DX Expedition που ανακοινώθηκε επίσημα και φτιαγμένη από εθελοντές. Παρά μόνο γνωστές παρεούλες.
Δεν είδα την πλήρη εξίσωση τακτικών και μη τακτικών μελών όπως εισηγήθηκαν κάποιοι στις προτάσεις κάποτε.
Δεν είδα να βγαίνουν ανακοινώνεις και αποτελέσματα για την διεκπεραίωση διαγωνισμών για την προμήθεια από είδη γραφείου έως μία κεραία.
Δεν είδαν να απαντιούνται επίσημα τα ερωτήματα που έχει θέσει ο 2Μδης και προκάλεσε τον αιφνίδιο "θάνατο" του.
Δεν είδα πουθενά αναρτημένο έναν οικονομικό απολογισμό με όλες τις λεπτομέρειες.

Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα κάποιοι θέλουν να συνεχίσουμε να δίνουμε..... όπως και οι γνωστοί πολιτικοί μας......

Κατάφερα και έφτασα τις 220 + χώρες και το μπυρό ελάχιστα συνείσφερε σε αυτό τον στόχο. Ευτυχώς δεν είμαστε 30 χρόνια πίσω που τότε ήταν αναγκαίο κάτι τέτοιο. Τώρα ευτυχώς υπάρχουν ARRL - LOTW, QSL managers, QRZ κλπ.
Ευχαρίστως θα συνέχιζα έστω και σαν απλός αιμοδότης, εθελοντής σε διάφορα θέματα εάν πραγματικά έβλεπα πλήρη και κρυστάλλινη διαφάνεια σε όλα, αλλά κάτι τέτοιο είναι άγνωστη λέξη εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω να δω από τον 2Μδη πραγματικά δυναμικές ενέργειες έστω και με κόστος στην τσέπη του..... αλλιώς θα είναι άλλος ένας "γκρινιάρης"...

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οι γκρινιαρηδες ειναι λιγοι και τοχουν στο χαρακτηρα τους πχ ο προηγουμενος διαγραφεις τουλαχιστον εγω δεν εκαθα να κλαιγεται, απλα δεν εδωσε συνεχεια.
Σημερα ειναι δυσκολο να αγωνιζεσαι νομικα λογω της οικονομικης καταστασης ολων μας ,ισως πλην δημ. υπαλληλων εν ενεργεια που υπεστησαν αν υπεστησαν τις λιγοτερες μειωσεις. Οι δικαιοθεντες βεβαια συνηθως εισπρατουν τα εξοδα τους αλλα δεν γνωριζω τι τρεχει στα συλλογικα θεματα. Ερμης