Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Τα κίτρινα γιλέκα έχουν μαυρίσει από την κάπνα...

Τις στιγμές αυτές η σκέψη μας, είναι κοντά στους συναδέλφους που έχουν κάνει προμετωπίδα τους τις έκτακτες ανάγκες και κοινοποιούσαν κατά καιρούς διπλώματα, παράσημα και μνημόνια συνεργασίας. 
Σίγουρα η Πολιτική Προστασία τους έχει καλέσει να ριχτούν στις φλόγες και να αποκαταστήσουν επικοινωνίες...

88 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι? Όχι?

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτιές δεν ανήκουν σε αυτό που λέμε "έκτακτες ανάγκες" όπως ο Μαραθώνιος ας πούμε. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

η rsf hellas (υγειονομικη καλυψη)ειναι στο σημειο απο την πρωτη στιγμη με 1 τονο fousidin 2 τονους bedadin 13 χιλιομετρα γαζες! (σορρυ)

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν να νομίζουν οτι η πολιτεία μας υπολογίζει. ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ μας έχουν.

SV1NJX είπε...

Ησυχία και στο R1 και στο R7

vice president of halifato είπε...

Θα είναι σε κάποια βράβευση ή σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας...

Unknown είπε...

Το θέμα είναι τι θα μπορούσαν να κάνουν τα ΟΕΑ αν είχαν κληθεί.... Το επίπεδο τους επιτρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό από ότι γίνετε στους αγώνες? Μια λίστα με 60 ονόματα , 20 φάρμακα και 10 διευθύνσεις είχαν τρόπο να την μεταφέρουν γρήγορα?.
Οι συμμετοχές στου αγώνες και η πυροπροστασία είναι καλές και χρήσιμες αλλά αν οι σύλλογοι θέλουν να ανέβει το επίπεδο και οι δυνατότητες των ΟΕΑ λωστενα μπορούν να πρόσφέρουν κάτι παραπάνω και να εναρμονιστούν με τις ανάγκες της σημερινής εποχής πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση των μελλών τους. Οι μεγάλες κεραίες στα αμάξια, τα πολλά φορητά στο jacket και το tacticool στυλ δυστηχώς δέν αρκούν.

Ανώνυμος είπε...

Μη γινεσαι / ται κακοι οσοι θελουν να το παιζουν οεα ας το κανουν. Ασε που καποιοι φορεσατε κιτρινα γιλεκα - εγω οχι. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε vice. Πολύ γρήγορα ενσωματώθηκες !!!!
Όσο για την ανάρτηση 25/7 11:52, περίμενε τα επόμενα SV NEA όπου θα υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ.

2Mδης είπε...

Ίσως μια αλήθεια επίσης είναι ότι πλέον οι υπηρεσίες έχουν εναλλακτικά δίκτυα επικοινωνίας -δε ζούμε στο 1980- οπότε ο ρόλος των ραδιοερασιτεχνών δεν είναι αυτός που θέλουν να προβάλουν οι σύλλογοι.

Μπορεί να είναι ένας πιασάρικος ρόλος για να διαφημίσουμε τον σύλλογο και να μαζέψουμε συνδρομές, αλλά τελικά περιοριζόμαστε σε φωτογραφίες από υπογραφές μνημονίων συνεργασίας.

Ίσως και τα διάφορα φαιδρά άτομα που ηγήθηκαν σε τέτοιες ομάδες έχουν ευθύνη, δεν τους πήραν οι υπηρεσίες ποτέ στα σοβαρά.

Κάποιες αλήθειες πονάνε και ορισμένοι ανασύρουν φωτογραφίες από τις περσινές φωτιές στο Βαρνάβα για να συγκινήσουν και να ενισχύσουν τα λεγόμενα τους...


http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

Ανώνυμος είπε...

Ο σκιώδης πρόεδρος κάνει ακόμα κουμάντο και έχει το γενικό πρόσταγμα τι δεν καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Δεν είδα να αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο σύλλογο! Κάτι άλλο τον πονάει για να αντιδρά έτσι ο...σκιώδης.
(δημοσίευσε τα σχόλια!)

SV3AQO είπε...

Παραβλέπετε το γεγονός ότι η αντίδραση έγινε στο σοβαρό και έγκυρο FB...!!
και όχι σε κανένα ''βοθροληματικό blog''...

ΚΡΟΝΟΣ-12 είπε...

Σήμερα δυστυχώς έχει σειρά η Πάρνηθα, στις 4 το απόγευμα ξεκίνησε εστία από εμπρησμό στους Θρακομακεδόνες, ο δράστης με μηχανάκι.

Ανώνυμος είπε...

στα αληθεια θελετε να πουμε σοβαρα πραγματα για την οεα ή απλα να τσιγκλισετε μερικους???

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά όποτε ανοιξει το στόμα του αυτός ο άνθρωπος μονο κακό κάνει στην ενωση. Σαν να μην καταλαβαίνει ότι τον έχουν μαζί με την ταμία στη μπούκα όλοι. Τόσα χρόνια εχει διώξει τόσους ΙΚΑΝΟΥΣ ραδιοερασιτέχνες από την ένωση και όμως επιμένει μαζί με τους αυλοκόλακες. Ολα κατ αυτον είναι σωστά τόσα χρόνια και δεν επιδέχονται κριτική!

2Mδης είπε...

Ο Μάνος είναι ο "Αμβρόσιος" του ραδιοερασιτεχνισμού...

Ανώνυμος είπε...

Ο RSF Hellas έβγαλε ενημέρωση στο site του συλλόγυ σχετικά με την δράση του ασθενοφόρου ΜΟΣΧΑΤΟ-1 στις πληγείσες περιοχές.

http://www.sz1rsf.org/2018/07/blog-post_25.html

2Mδης είπε...

Συγχαρητήρια λοιπόν στην RSF που συμμετέχει. Η ΕΕΡ μια και το έθιξε ο σκιώδης πρόεδρος, εγώ δεν την κατονόμασα, σε όλες τις ιστοσελίδες που διαχειρίζεται δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση. Αντίθετα υπάρχουν αφθονες φωτογραφίες από συμμετοχές σε τριτοκλασάτους αγώνες δρόμου και διάφοροι κύριοι και κυρίες που ποζάρουν με μπουφάν-καπέλα-χλένες κλπ σε βραβεύσεις και ημερίδες για τις έκτακτες ανάγκες.
Η RSF βέβαια να υπενθυμίσω αποτελείται κατά κύριο λόγο από πρώην μέλη της ΕΕΡ τα οποία -προφανώς- κατάλαβαν εγκαίρως ότι μέσα στην ΕΕΡ άλλες είναι οι προτεραιότητες...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάνος είναι ο "Αμβρόσιος" του ραδιοερασιτεχνισμού...

Κάποτε τον αποκαλούσαμε "Πάστορα", από την ψευτο-ευλαβική πόζα του στον Αβέρωφ το 2012. Να που με τον καιρό εξελίχθηκε σε Μητροπολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι πάντως αλλιώς τον αποκαλούν!

2Mδης είπε...

Με ρωτάνε σήμερα φίλοι "τι μύγα τον τσίμπησε"

Μια χοντρή. Με γυαλιά...

Ανώνυμος είπε...

"Οι σύλλογοι έχουν ξεπεράσει τους 50 στον Ελλαδικό χώρο, αυτό κάτι λέει..."

Λέει ότι η συμπεριφορά σου, η υπεροψία σου, η τακτική σου και ο αυταρχισμός σου έδωσε λαβή σε όλους να φύγουν από το τσιφλίκι που προέδρευες. Αυτό λέει...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να μαζέψουμε «ρεφενέ» κάποιο ποσό ώστε να του φτιάξουμε ένα ανδριάντα στο μέσον της αίθουσας? Όμως σε κάθε περίπτωση ένα πορτρέτο του θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί μετά από τόσα χρόνια προσφοράς.

2Mδης είπε...

Άσχετο εντελώς:
Εχεμύθεια. Η ιδιότητα ενός ατόμου να κρατάει μυστικό κάτι που του εμπιστεύτηκαν. Δλδ να μην το βγάζει στο FB για άγρα like ή να το διατυμπανίζει σε παρέες συναδέλφων -εμπιστευτικά και καλά- με την υπόδειξη "ναι αλλά δεν θέλει να το πούμε".

Δεν θέλει πολύ μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

50 σύλλογοι = 50 προέδροι Λίγο το'χεις; Οταν δε χωνεύεις ουτε τ'άντερα σου, είσαι τσακωμένος με όλους, τους βγάζεις όλους τους άλλους άχρηστους και ο εγωισμός σου έχει φτάσει ταβάνι... φτιάξε ενα σύλλογο! Μπορείς !

Τακης

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς μέσα στο παραλήρημα του, παραδέχτηκε ότι είναι υπαρκτός ο "κόπρος του Αυγεία" τον οποίο ανακατεύουν οι φανταστικοί εχθροί του...

Άλλωστε, χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Τάκη, δεν είναι μόνο οι 50 πρόεδροι , είναι και οι 50 αντιπρόεδροι. Λίγο το έχεις στην κάρτα σου εκτός από το callsign να υπάρχει και το : vice president?

SV1DB είπε...

Είναι λυπηρό το πως κατάντησε ο Ραδιοερασιτεχνισμός από ένα σοβαρό χόμπυ που υπερήφανα δηλώναμε θιασώτες του σε αλληλοκατηγορούμενους .. για την κατάληψη της "καρέκλας" 60 χρόνια και το ίδιο σενάριο .

Αποτέλεσμα κάθε Νομός και Πόλη και ένας νέος σύλλογος ... Ελάτε να ενωθείτε και να ανεβάσετε το χαμένο κύρος
του ραδιοερασιτεχνισμού . Κρατήστε τις Καρέκλες και τα τοπικά Προεδρεία αλλά με την ενοποίηση θα δημιουργηθεί
και θα αναβιώσει η πραγματική FRATERNITY και η ενιαία φωνή ... SV1DB

2Mδης είπε...

Οι περισσότεροι σύλλογοι κύριε Ντίνο είναι σε αδράνεια.
Απλά τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο εύκολο να εξαγγελθεί η δημιουργία συλλόγων, ομάδων κλπ που στην πραγματικότητα είναι ένα και μοναδικό άτομο με έναν βαρύγδουπο τίτλο. πχ Ομάδα ραδιοερασιτεχνών Πίνδου την οποία δημιούργησε στο FB κάποιος για να ποστάρει ότι του έρθει στην κεφάλα ή για να δημοσιεύει προσωπικές του φωτογραφίες κλπ Μην ψάξετε βέβαια για την παραπάνω ομάδα παράδειγμα λέω.

Τώρα πως γίνεται μεγάλοι σύλλογοι να μην μπορούν να κυριαρχήσουν σε ένα τέτοιο έρημο τοπίο μόνο η ανεπάρκεια ορισμένων που κάθησαν σε προεδρικές καρέκλες, μπορούν να εξηγήσουν και η αλαζονεία κάποιων άλλων που επιμένουν να προκαλούν. Μιλάνε σαν να ήρθαν από άλλο πλανήτη, δεν έχουν καταλάβει ότι φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Είναι αυτοί που τόσα χρόνια έδιωχναν με την στάση τους τον κόσμο -θυμάμαι κάποτε που μίλαγε για κάποιον άλλο πρόεδρο ότι έπρεπε να πάει να παίξει με κουβαδάκια. Από τότε βέβαια το λεξιλόγιο ενισχύθηκε με αναφορές σε βόθρους, λήμματα, κόπρους και άλλες οικείες εκφράσεις που επαναπροσδιορίζουν ακριβώς το προφίλ του.

Με τιμάει να καταφέρονται εναντίον μου τέτοιου είδους άτομα. Ειδικά όταν αναφέρονται στην ραδιοερασιτεχνική μου υπόσταση, γιατί ΤΙ έχω κάνει εγώ περισσότερο από εγνωσμένου κύρους ραδιοερασιτέχνες όπως ο εν λόγω ή η αναγνωρισμένη ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ σύζυγος??

ΤΙ περισσότερο από γνωστές γλάστρες που περιέφεραν την ύπαρξη τους στο ΔΣ μόνο για να κλείσει εφτάδα και να περνάνε οι αποφάσεις παμψηφή?

Όσο λυσσάει τόσο με επιβεβαιώνει...

Ανώνυμος είπε...

Τους ξέρεις;
https://www.cnn.gr/news/ellada/gallery/9274/paralia-sxoinia-diasostes-psaxnoyn-agnooymenoys-apo-ti-foniki-fotia-sto-mati

2Mδης είπε...

Ναι είναι της RSF.

Άλλος ένας που έφυγε από τον σύλλογο με τους παντογνώστες και έκανε τον δικό του σύλλογο πριν χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορια του ραδιοερασιτεχνισμου (μπηκα στα τελη δεκαετιας 90) θα αντιτεινω οτι ποτε τα πραγματα δεν ηταν αγγελικα οπως μαθαινω απο προγορικες συζητησεις.
Εποχη μονοπολου
Οι τοτε πρωτεργατες, ιδρυτες πρωτοι αδειουχοι κλπ δεν νομιζω να εμπαζαν μεσα τον οποιονδηποτε
Εποχη διπολου
Εποχη ΕΕΡ και ΕΕΕΡ συνηπαρξη μη φιλικων 2 συλλογων μα τα συν και τα πλην του.
Εποχη μεταπολιτευσης
Διαφορετικη από την προηγουμενη χρειασθηκε να περασουν πολλα χρονια για την ομαλοποιηση της καταστασης. Σημερα κανεις δεν δινει σημασια η ασχολειται με την παρελθουσα κατ/ση πλην των πρωταγωνιστων της, δεν υπαρχει λογος να συζηταμε.
Ειναι φυσιολογικο και υγιες να ιδρυονται συλλογοι ειδικα σε διαφορετικες πολεις ασχετα αν για διαφορους λογους καποιοι τωρα ειναι ανενεργοι για τους δικους τους λογους. Η αντιθεση του κ. DB οπως και αλλων παλαιων στους περαν των 1-2 συλλογους αποδεικνυει ποσο αυτο ειναι αναγκαιο και φερνει στην επικαιροτητα τα παθη της παλιας εποχης απο τα οποια ακομη διακατεχονται καποιοι διψηφιοι. Ερμης

SV1GRM είπε...

Μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, σειρά έχει η βροχή των μετεωριτών.
Απόλαυσε το.

Ανώνυμος είπε...

Εμ δεν τα ξέρεις τον σύλλογο της RSF τον έφτιαξαν ο SV1ONI και SV2ODW/1 που ήταν και οι 2 πρώτοι πρόεδροι.

SV1DB είπε...

Η ίδρυση επαρχιακών Συλλόγων ήταν το πρώτιστο κίνητρο της Ε.Ε.Ε.Ρ. από το 1970 όταν ο αριθμός των τοπικών μελών ξεπερνούσε τα 20 με πλήρη αυτοδιοίκηση και οικονομική αυτοτέλεια, χωρίς "πατροναρίσματα" από Σύλλογο των Αθηνών .(πχ. ΕΡΒΕ)
Αυτό βέβαια ενόχλησε την ΕΕΡ η οποία ανέκαθεν πρεσβεύει ότι είναι ο πρώτος και αυτοκρατορικός σύλλογος ελέω
Θεού .
Πού με την υποχρεωτική παράγραφο στο νομοσχέδιο ότι πρέπει να είμαστε μέλη συλλόγου που ανοίκει στην IARU...
Ανάγκασε όλους τους αδειούχους να εγγραφούν σαυτήν για την ανανέωση της άδειάς τους πληρώνοντας ακόμη και
αναδρομικά.
Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι χόμπυ και όχι πηγή εσόδων με "εκβιαστικό" τρόπο που κάθε χρόνο που περνάει αντί για συλλογική ένωση έχουμε απόσχιση , διαγραφές, παραιτήσεις,
Εάν δεν καταλάβετε ότι η ισχύς είναι "εν τι ενώσει) θα καταλήξετε σε εικονικό σύλλογο με μόνο την σφραγίδα και το ΔΣ τα μέλη σας θα κάνουν φτερά...
Εχετε λίγο χρόνο ακόμα να προλάβετε την συμμετοχή σας στην Πανελλήνια Συνένωση εάν θέλετε να έχετε τον
τίτλο του Γνήσιου Ραδιοερασιτέχνη...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω πάλι γιατί καταφέρεστε εναντίον της εερ και δεν την αφήνετε να διαλυθεί μόνη της διαγράφοντας ένα-ένα τα μέλη της.

τακτικο μελος είπε...

Καλημέρα. Χθες είχα την ευκαιρία να τα πω από κοντά με τον 2μδη. Να συζητήσουμε και να διαφωνίσουμε σε πολλά πίνοντας καφέ. Μετά από αρκετή συζήτηση μου έδειξε λίγα από τα κομένα σχόλια που έχει αποθηκευμένα εδο και μήνες. Πραγματικά κατάλαβα τι πολεμο δέχτηκε αυτός ο ανθροπος και γιατί. Νομίζω ότι μπορεί να επιβεβεώσει όλα οσα γράφει. Ορισμένοι που κουνάνε το δάχτυλο θα πρέπει να καταπιουν επιτέλους το σκασμό. Αν έχει δοθεί χρόνος στο νέο ΔΣ να αλλάξει σελίδα κάπιοι περιφεριακοί ας σωπάσουν και ας μην προκαλούν εκτος αν έχουν κάποιο ιδιοτελή σκοπό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα περι εγγραφης σε σωματειο μελος iaru ανηκουν σε πολλες δεκαετιες πισω, δεν εξυπηρετει τιποτα η αναφορα τους παρα την μνημη του γραφοντα και τα παθη του. Οπως το συγκεκριμενο περι ισχυος εν τη ενωσει και διαφορα αλλα των αθηνοκεντρικων σωματειων και σκεψεων. Η κατασταση αλλαζε σιγα σιγα κατα τηνμεταπολιτεση και λιγα χρονια μετα τηναδεια μου το 2004 και ακολουθησε το 2010. Επομενως εμειναν στο απωτερο παρελθον.
Για τα περι πανελληνιας συνενωσης πρωτη φορα ακουω και φοβαμαι μην προκειται για πονηρο σκεπτικο διψηφιων παλι. ΚΤα τη γνωμη μου μακρια απο αυτα και ας λειτουργησουν ικανοποιητικα οι περισσοτεροι τοπικοι συλλογοι.
Συμφωνω να δοθει χρονος πχ 6 - 10 μηνων στο νεο δσ για να δειξει τι μπορει και τι δενμπορει να κανει. Οι ελιτες διψηφιοι καλο θα ειναι να ασχολουνται με το χομπι και να απσχουν απο τα διοικητικα ακομη και με το δηθεν προσχημα της βοηθειας, αρκετα. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Από ότι διαβάζω και εδώ υπάρχει ένα απύθμενο μίσος σε όλους τους παλιούς (και λόγο ηλικίας) ραδιοερασιτέχνες της Ελλάδος. Το κόμπλεξ κατωτερότητας κάποιων ξεχειλίζει, με αποτέλεσμα να επικρατεί ο διχασμός.
Κάποια παλικαράκια που νομίζουν ότι είναι ραδιοερασιτέχνες χάρις στα clusters και προγράμματα τύπου FT8, νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον «Πάπα απ τα… μαλλιά» και θέλουν να σώσουν τον σύλλογο και όχι μόνο.
Ο εμφύλιος πόλεμος καλά κρατεί ακόμα τόσες δεκαετίες. Αλήθεια πότε θα καταλάβουμε ότι στο κάθε «πόστο» πρέπει να είναι οι καλύτεροι και όχι οι υμέτεροι. Αλήθεια τι στο καλό κάνουν Αμερικανοί, Γερμανοί, Γιαπωνέζοι και τόσοι άλλοι που εμείς δεν μπορούμε να αντιγράψουμε.
Όσο για τον χρόνο που πρέπει να δοθεί στο ΝΕΟ ΔΣ, σε ποιο ΝΕΟ ΔΣ αναφέρεστε για να καταλάβω δηλαδή. Το ΝΕΟ είναι το ίδιο με το ΠΑΛΙΟ και το πιο ΠΑΛΙΟ και το πιο πιο ΠΑΛΙΟ. Κάθε Τετάρτη είναι εκεί ο Τέως και δίνει κατευθύνσεις.
Κοντολογίς υπάρχει μια μικρή Ελλάδα σε κάθε σύλλογο, παντού.
Τελειώνοντας να μη ξεχάσω την «αιχμή του δόρατος» του συλλόγου που ΔΕΝ τους είδαμε στο πεδίο. Όσο για τα χλευαστικά σχόλια για κάποιον άλλο σύλλογο, αυτοί ήταν εκεί.

SV1DB είπε...

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αγνοείτε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ μετά από τόσα έντυπα, περιοδικά , βιβλία και Βlogs... που αναφέρουν έστω και παραποιημένα τα γεγονότα .

Η παράγραφος της IARU μπήκε ΣΦΙΝΑ στο πρώτο Νομοσχέδιο από τον SV1AG ΓΙΑΤΙ ??? για να συνεχίσει να είναι
ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ η ΕΕΡ στην χορήγηση των βεβαιώσεων ανανεώσεως και χορηγήσεως νέων αδειών . Και να διαλύσει
ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους ανα την χώρα...

Αυτό για 7 χρόνια στοίχισε πάγωμα νέων αδειών δηλαδή μας γύρισε πίσω στο 1958 που για να πάρεις άδεια
έπρεπε να έχεις "μπάρμπα" τουλάχιστον Υπουργό.

Βέβαια καταργήθηκε αλλά είχε κάνει την μεγάλη και ανεπανόρθωτη ΖΗΜΙΑ .

Φυσικά αυτά ανήκουν σε πολλές δεκαετίες πίσω ... και τι σημαίνει ότι ΑΝΩΜΑΛΟ και αρωστημένο άτομο μπορεί
να διαπραγματεύετε την ανάπτυξη του Ραδιοερασιτεχνισμού ?

Θα προέτρεπα τους ΝΕΟΥΣ να μην τα Βάζουν με όλους τους διψήφιους σωρηδόν... Διότι τουλάχιστον τα μέλη της
ΕΕΕΡ απέδηξαν ότι απόκτησαν σωστές βάσεις και εκπαίδευση και πέρασαν από ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ σε αντίθεση με τα διψήφια μέλη της ΕΕΡ από το SV1AA έως το SV1CC που ΟΥΔΕΙΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ !!!

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός στην Ελλάδα έχει πολλά αξιόλογα μέλη ανεξαρτήτως συλλόγου όσο για τον παροπλισμό των διψηφίων όσοι έχουν απογοητευθεί από τα τεκμενόμενα και απέχουν έχουν σοβαρούς λόγους ...

Προσωπικά περίμενα από το 1977 μέχρι το 2012, 35 ολόκληρα χρόνια να δώσω ξανά εξετάσεις στο Υπουργείο για την ανανέωση της άδειάς μου που σημαίνει ότι ο Ραδιοερασιτεχνισμός για μένα είναι άσβεστο πάθος και όχι
ένα καπρίτσιο και αυτό γιατί για την παράγραφο της IARU ... του SV1AG και μετά μου ανεφέρεσθε ότι είναι περασμένα και ξεχασμένα ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάντε τον κόπο να διαβάσετε στο https://sv1db.wordpress.com για να ενημερωθείτε και ευελπιστώ να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας .

Οσο για την πανελλήνια ένωση την ξεκινήσαμε το 1970 αλλά η ΜΟΝΙΜΗ τροχοπέδη του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού ( SV1AG ) είχε μεγάλο κόμπλεξ για τους νέους τότε είμασταν 24 ετών ...

2Mδης είπε...

Εγώ κρατώ από το παραπάνω σχόλιο το ότι δώσατε και πάλι εξετάσεις και πήρατε το διακριτικό σας. Γιατί έχω λάβει email από ανώτατο στέλεχος μεγάλου συλλόγου που γράφει ότι δεν έχετε διακριτικό, σας έχει αφαιρεθεί η άδεια κλπ άλλα συκοφαντικά. Μάλιστα στους αποδέκτες του μηνύματος υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι!
Είναι αυτά που γράφουν και αναπαράγουν κάποιοι για να... βοηθήσουν την ένωση των Ελλήνων ρ/ε.

Ανώνυμος είπε...

Να πω τη γνωμη μου για την ιστορια του αδιοερασιτεχνισμου. Ειναι σεβαστη αλλα ειναι ιστορια πχ το οτι το 1958 υπηρχε εξαιρετικα δυσκολη κατασταση για καποιους, τη δεκαετια του 60 κατι αναλογο κοκ μονο ιστορικη σημασια εχει σημερα και δεν βλεπω γιατι να με ενδιαφερει και να ψαχνω για αυτο. Για οσους το ζησανε φυσικα εχει προσωπικη αξια, μπορει ακομη να αισθανονται πικρια η οτιδηποτε αλλα προσωπικα δεν εχω χρονο και ενδιαφερον να ασχοληθω. Με αυτο μπορει να ασχοληθουν οσοι θελουν να γραψουν την ιστορια του χομπι. Ουτε με ενδιαφερουν οι διαφορες σας και το αν ο α ηταν λιγο καλυτερος απο τον β κλπ. εδω περασε πανω απο μισος αιωνας! Σαφως βεβαια υπαρχουν διψηφιοι σεβαστοι απο πολλους μας οπως και τριψηφιοι μη σεβαστοι απο πολλους μας hi.
Ακομη και η προσπαθεια του 1970 απεχει απο σημερα 48 χρονια και δεν μας αφορα ελεος.
Για οσους τα εξησαν δεν ειναι περασμενα ξεχασμενα σεβαστο. Για εμενα ομως ειναι περασμενα και δεν θελω να ασχοληθω με το παρελθον, φανταζομαι να το σεβαστειτε αυτο. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε το αυτό για να καταλάβετε τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια .
https://sv1db.wordpress.com

SV1DB είπε...

Ένα ρητό λέει ότι ο Λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος ...αργά ή γρήγορη να εκλείψει.

Δεν σας ζητήσαμε ούτε σας προτρέψαμε αλλά ούτε και σας επιβάλαμε την ενημέρωσή σας στην Ραδιοερασιτεχνική Ιστορία του
Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού , αλλά για να σας προστατεύσουμε από εσφαλμένες και "παθιασμένες" και
συκοφαντικές γνώμες που πλανόντε και που ξεπέρασαν τα όρια της τιμιότητας και ιδεολογίας έγινε όλη αυτή η συζήτηση .

Είναι απλό αφού δεν σας ενδιαφέρει το παρελθόν γιατί λαμβάνετε μέρος στην συζήτηση πολύ απλά ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΗΝ
ασχοληθείτε με τον σημερινό ραδιοερασιτεχνισμό και τα προβλήματά του η Ιστορία θα αναφερθεί και σαυτήν την περίοδο και τα πεπραγμένα της... που σας διαβεβαιώ ότι δεν διαφέρουν από τα γεγονότα προ 50 ετών...

Και η ΑΝΩΝΥΜΙΑ πάντα προστατεύει εκείνους που έχουν λόγους να μην παρουσιάζουν το άτομό τους για θετικές ή αρνητικές καταστάσεις, όταν οι συνομιλητές σας είναι επώνυμοι...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε οταν γραφετε σε ιστοσελιδα που δεχεται ανωνυμα σχολια ειστε εκτος πραγματικοτητας αν ζητατε να γινουν καποιοι επωνυμοι.
Ας μην μπερδευουμε τους λαους με ενα χομπι...
Η συχνη αναφορα σας στο παρελθον ειναι και προτροπη για καποιους να το διαβασουν
Αλλα ας παμε στο ζουμι, μη φοβαστε και δεν δινουμε σημασια σε λογια και αναφορες καποιων για το παρελθον ουτε σε κατηγοριες κατα συναδελφων εκεινων των εποχων, αυτα είναι παρελθον εδω και πολυ καιρο, δεν τα συζητουν οι αδειουχοι πχ απο το 90 και εδω. Ελαβα το λογο ως απαντηση στα σχολια σας που αναφερθηκατε στα τοτε προβληματα σας, εμεις τωρα εχουμε κυριως το βιοποριστικο και το χομπι το κανουμε για να ξεδωσουμε, χρονο για τα παλια και διαθεση δεν εχω ας πει τη γνωμη του και καποιος νεωτερος. Χωρις να γινομαι δικαστης δεν μπορω να αγνοησω πως αυτοι που καταδικαζετε τουλαχιστον εχουν βαλει με τη δραση τους παρα πολλους στο χομπι και μπορει να απετρεψαν και καποιους. Παρολα αυτα χωρις να ειμαι δικηγορος τους (μη τακτικο μελος) και χωρις να συμφωνω με ολες τις πραξεις τους βλεπω οι γ. συνελευσεις να τους εγκρινουν συνεχως. Δεν θα ασχοληθω αλλο με το παρελθον εδω ουτε ο ΑΙΑ ασχολειται παρολη την προεργασια του. Ερμης

SV1DB είπε...

Αναφερόμενος στην ιστορία εάν την είχατε διαβάσει θα καταλαβαίνατε ότι δώσαμε πολυετή μάχη με το κατεστημένο για να
έχετε εσείς την άδειά σας ΣΗΜΕΡΑ και να ξεδίνετε ΑΚΟΠΩΣ χωρίς να έχετε δώσει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αυτό είναι το συμπέρασμα και
φυσικά με αυτό το σκεπτικό ο Ελληνικός Ραδιοερασιτεχνισμός κατρακυλά από άτομα που έχουν τις ίδιες ιδέες και
πιστεύω με σας.

Όσο για το βιοποριστικό σας δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον ραδιοερασιτεχνισμό πάντα υπήρχαν μέλη με προβλήματα οικονομικά και πάντα τους βοηθούσαμε και τους συντρέχαμε αλλά είχαν ΓΝΗΣΙΟ Ραδιοερασιτεχνικό
πνεύμα... Κατανοώ τα πιστεύω σας αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τον ΑΚΡΑΤΟ εγωισμό σας ότι τώρα είμαστε
εμείς οι νεότεριστές και όλοι εσείς στον Καιάδα.
Ο SV1 ΑΙΑ έκανε ένα μεγάλο λάθος δεν διασταύρωσε τις γνώμες των ερωτηθέντων "απλά" ανάφερε ότι έλεγε ο καθε ένας ... έτσι εάν έχετε χρόνο και ρίξετε μια ματιά θα κρίνετε πόσα είναι σωστά και πόσα υπερβολές και συκοφαντίες.

Το ότι οι Γενικές Συνελεύσεις εγκρίνουν τα πεπραγμένα ενός συλλόγου δεν σημαίνει ότι είναι και κατ ανάγκη σύνομα
και πάντα υπάρχουν οι "σκληροπυρηνικοί" που κατευθύνουν τις διαδικασίες .
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα εσωτερικά των συλλόγων με ενοχλεί όμως η αλαζονία τους και η όλη συμβολή τους
στον Ραδιοερασιτεχνισμό της χώρας μου.
Που αντί να αναπτύσετε όλο και συρικνώνετε...

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,

Πάντα στην Ελλάδα υπήρχε η διάκριση, εμείς και αυτοί. Η ιστορία κάνει κύκλους και τα γεγονότα επαναλαμβάνονται ενδεχομένως σε άλλο πιο σύγχρονο επίπεδο. Και πριν 50 χρόνια υπήρχαν βιοποριστικά προβλήματα (εντονότερα από ότι σήμερα). Τότε το πρόβλημα ήταν η επιβίωση. Τώρα το πρόβλημα είναι αν δεν έχεις το τελευταίο μοντέλο smart phone. Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει ότι ΟΛΟΙ είμαστε μέσα στην ίδια βάρκα και αν δεν κρατάμε τις ισορροπίες –ο καθ ένας στην μεριά του- η βάρκα θα «μπατάρει». Όταν βρεθούμε στην θάλασσα δεν έχει σημασία το ποιος κουνήθηκε περισσότερο από τον άλλο, γιατί όλοι θα πνιγούμε τελικά. Αυτή την ώρα είμαστε μέσα στο νερό. Κάποιος έχει πιάσει ένα κουπί που επιπλέει, και όποιος άλλος πλησιάσει για να πιάσει το κουπί και να σωθεί, ο πρώτος τον απομακρύνει βίαια.
Το μόνο που μας απομένει μια βοήθεια έξωθεν. Αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, «ο από μηχανής Θεός». Κολυμπάτε και περιμένετε.
Μήπως όλα αυτά δεν τα βλέπουμε στις τηλεοράσεις την τελευταία εβδομάδα?
2Γενης

2Mδης είπε...

Με την συνεχή και "μηχανική" έγκριση σχολίων προς δημοσίευση, χθες από λάθος ενέκρινα και ανέβασα σχόλιο υβριστικό το οποίο διέγραψα αμέσως όταν το αντιλήφθηκα δλδ ελάχιστα λεπτά αργότερα. Ελπίζω να μην πρόλαβαν να το δουν πολλοί...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ερμή, σου έχω ξαναγράψει και παλαιότερα, ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τον ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό, αλλά πληρώνεις μπιρό, όπως έχεις παραδεχτεί κι ο ίδιος άλλωστε...
Άσε λοιπόν τις αμπελοφιλοσοφίες και κοίτα να σεβαστείς τουλάχιστον έναν άνθρωπο που αν δεν είχε θέσει τις βάσεις του ραδιερασιτεχνισμού στην Ελλάδα από τα τέλη της 10ετίας του 60, εσύ δεν θα μπορούσες σήμερα να απολαμβάνεις δωρεάν το χόμπι και θα ήσουν έρμαιο των ορέξεων του κάθε προεδρείου της ΕΕΡ, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το μπιρό...
Ως "καταναλωτής" λοιπόν που αγοράζει ένα προϊόν που του προσφέρεται σε συμφαίρουσα τιμή και όχι σαν ραδιοερασιτέχνης που αγαπάει το χόμπι και ενδιαφέρεται για το μέλλον του, θεωρώ ότι όχι μόνο η γνώμη σου δεν φέρει κανένα βάρος, αλλά κάνεις και ζημιά με την αδιαφορία σου, στηρίζοντας λόγω οικονομικού συμφέροντος, ένα σάπιο κατεστημένο...
Ως εκ τουτου, κουράζεις "συνάδελφε"... και γίνεσαι και απρεπής...

Ανώνυμος είπε...

Δεν διάβασα αρνητικά σχόλια. Όσο για τις παρελθοντολογίες καλό είναι να γνωρίζει ο καθένας τι προηγήθηκε αλλά να μην διαιωνίζεται η έχθρα.
Οι γ. συνελεύσεις αποτελούν την ανώτερη βαθμίδα κάθε συλλόγου και να μην αμφισβητείται η νομιμότητα τους. Κάποιες μεθοδεύσεις μπορεί να γίνονται βέβαια εντός νόμιμων πλαισίων αυτό δεν αποφεύγεται πουθενά

Ανώνυμος είπε...

Αφορμή για το κείμενο που ακλουθεί μου έδωσε η ανάρτηση του ανώνυμου στις 2/8/18, 09:12
Δεν πρόκειται για παρελθοντολογίες. Απλά το παρελθών κάνει μια "προβολή" στο παρών.
Όσο για τις Συνελεύσεις πράγματι είναι όπως το λες. Αλλά αν ένα Σώμα αντιπροσωπεύεται με το 2% των μελών του, αυτό είναι παρωδία. Κάποιοι λόγοι για τους οποίους δεν έρχονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι και οι ακόλουθοι:
1- Με αυτό το Καταστατικό και τον Ειδικό Κανονισμό ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
2- Όταν πριν κάποια χρόνια έγινε προσπάθεια να αλλάξει η δομή του καταστατικού, πιστεύω ότι κάποιοι μποϊκοτάρισαν την διαδικασία και παρευρέθησαν ελαχιστότατα μέλη σε εκείνη την ΓΣ.
3- Δεν γνωρίζω πως διενεργείται σήμερα η επιστολική ψήφος για τους συναδέλφους της περιφέρειας, έτσι ώστε να περνούν από το μυαλό μου πολλά σενάρια.
4- Θεωρώ παρωδία να υπάρχουν "τακτικά" και "μη τακτικά μέλη" με και χωρίς δικαίωμα ψήφου. (κοινώς να βγάζουν την ουρά τους απ έξω).
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλους λόγους. Όλοι όμως δείχνουν ΕΝΑ. Το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
Για να μη γκρινιάζουμε μόνο έχω και μια πρόταση μια απλή ιδέα:
Δημιουργείται μια ομάδα που να αποτελείται από συναδέλφους δικηγόρους, οικονομολόγους, τεχνικούς (πανεπιστημιακού επιπέδου διαφόρων ειδικοτήτων) κλπ, (Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ανάμεσα μας υπάρχουν μέλη). Μελετούν το παρών καταστατικό, μελετούν και κάποια άλλα καταστατικά π.χ. ARRL, DARC, JARL, URE κλπ και φτιάχνουν ένα καινούριο καταστατικό που θα πάει για ψήφιση κατ ευθείαν σε μια έκτακτη ΓΣ.
Πρέπει άμεσα να γίνει ένα καινούριο σύγχρονο καταστατικό που να τακτοποιεί τα θέματα με τα σημερινά «εργαλεία» και την εμπειρία του παρελθόντος. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση. Θα τρωγόμαστε μεταξύ μας εις τον αιώνα των αιώνων . Αμήν.
2Γένης

Ανώνυμος είπε...

'έναν άνθρωπο που αν δεν είχε θέσει τις βάσεις του ραδιερασιτεχνισμού στην Ελλάδα από τα τέλη της 10ετίας του 60, εσύ δεν θα μπορούσες σήμερα να απολαμβάνεις δωρεάν το χόμπι και θα ήσουν έρμαιο των ορέξεων του κάθε προεδρείου της ΕΕΡ'* αν το πιστευεις ειλικρινα αυτο και αν σε 'κουραζουν' οι αντιθετες γνωμες οπως και αν νομιζεις πως κατεχεις τη μονη σωστη αποψη για το χομπι να το δεις καλυτερα με κανα γιατρο. Ερμης

*γελανε και τα μπετα με τον ισχυρισμο αυτο

SV1DB είπε...

Η πλειονότης των ραδιοερασιτεχνων "προσπαθεί" να αλλάξει τα πιστεύω ορισμένων ατόμων που κατ εφημισμόν δηλώνουν Ραδιοερασιτέχνες παριστάνουμε τους "ιεραπόστολους" να σώσουμε και αυτούς που δεν θέλουν , που είναι
κολλημένοι με τα πιστεύω τους ... είναι ένα μεγάλο κομμάτι που ανακυκλώνει και ανανεώνει την άδεια έναντι πινακίου "φακής" και δεν βαριέσαι για το μέλλον ... και φυσικά το παρελθόν είναι νεκρό.

Όσο για το "αμαρτωλό" BUREAU διακινήσεως των καρτών εδώ τα νούμερα αρχίζουν να γίνονται ορατά και να
καταβάλοντε για πολλούς με δυσκολία ... και φυσικά παραλαβή QSL όταν έρθει το ... ΠΛΟΙΟ.

Η ΕΕΡ ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντάλλαξε κάρτες με την ΕΕΕΡ ενώ η δεύτερη κάθε τετάρτη τους πήγαινε πακέτα ολόκληρα
στην πόρτα τους ... τότε είμασταν 130 δραστήρια μέλη και το ταχυδρομικό γραφείο μας τηλεφωνούσε να παραλάβουμε την αλληλογραφία μας (QSLs) διότι είχε πρόβλημα χώρου...

Τώρα εάν δεν έχεις καταβάλει το "χαράτσι" οι κάρτες σου είναι άγνωστο που θα καταλήξουν ... Αλλά και το υποτιθέμενο SV-CALLBOOK που ενημερώνεται εάν όχι κατ έτος αναφέρει οποιους θέλει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και στο
αντίστοιχο SV1DB γράφει "ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ" σε όλες τις τελευταίες εκδόσεις του...

Σιγά μην ενδιαφερθούν να το ενημερώσουν είμαι στο INTERNATIONAL CALLBOOK και αυτό είναι ο ποιό ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ κατάλογος.

Οι σύλλογοι χρειάζοντε ΑΝΑΝΕΩΣΗ και εφαρμογή και προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα διαφορετικά τα τετρημένα κουράζουν και ακόμη και οι εβδομαδιέες συναντήσεις γίνονται ΑΓΓΑΡΕΙΑ...

Γι αυτό έχουμε τα φαινόμενα του κατα τα άλλα ραδιοερασιτέχνη που δηλώνει ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΟΝ και βράστε το μέλλον..

2Mδης είπε...

Νομίζω ότι για να σας συμπεριλάβει το callbook της ΕΕΡ θέλει να το ζητήσετε ο ίδιος και να στείλετε τα στοιχεία σας.

Είχε γίνει θέμα στο παρελθόν είχαν γράψει έναν που έγινε καλόγερος με το κοσμικό του όνομα (αυτό με το οποίο έδωσε εξετάσεις, ενδεχομένως διατηρεί λογαριασμούς σε τράπεζες κλπ) και είχε κάνει σκηνικό. Ήθελε να τον γράψουν ως αδελφό Ονούφριο ή κάτι τέτοιο. Οπότε πρέπει να στείλετε τα στοιχεία σας και να τα εγκρίνει το ΔΣ ώστε να δημοσιευτούν.

Στην εΕΡ όλα χρειάζονται έγκριση από το ΔΣ, αν πάει κάποιος και καταγγείλει το ΔΣ πχ, το ΔΣ αποφασίζει την τύχη της καταγγελίας. Και για απλούστευση των διαδικασιών τον διαγράφει. Με απόφαση ΔΣ...

Να τα λέμε αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε στο 2018 και όχι στο 1960. Χρειαζόμαστε νέο σύγχρονο καταστατικό. Όλα τα άλλα είναι πομφόλυγες (για να χρησιμοποιήσω μια λέξη από την γλώσσα που είναι γραμμένο το σημερινό καταστατικό).
2Γένης

Ανώνυμος είπε...

Λογικά μου ακούγονται και καλή η πρόταση του 2γένη. Μερικές ερωτήσεις για ΕΕΕΡ
Από πότε ως πότε ήταν ενεργή; Πόσοι συνάδελφοι πήραν άδεια επι των ημερών της; Γιατί σταμάτησε να λειτουργεί εφόσον υπήρχε ενδιαφέρον; Πότε ο ιδρυτής της ξαναέδωσε εξετάσεις και πήρε το ίδο διακριτικό (κανονικά μπορούσε να το ανανεώσει μόνο, εφόσν εξετάστηκε έπρεπε να πάρει ένα από τα εκχωρημένα στη τότε νομαρχία) ; Αυτά δεν έχουν γραφεί αναλυτικά πουθενά ή δεν τα είδα

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αγαπητέ "πελάτη" Ερμή...γελάνε και τα μπετά...
Για αυτό κι εσύ περιγελάς την ιστορία του χόμπι και στηρίζεις λόγω οικονομικού συμφέροντος, σάπια κατεστημένα, βγάζοντας την ουρίτσα σου απέξω...

Είσαι από τα γερά "θεμέλια" του σάπιου συστήματος...
Μπετόν αρμέ που λένε...

SV1DB είπε...

Είχες την τύχη ή ατυχία να ζητήσεις από όσα γνωρίζω τι έγινε με τις διάφορες δαπάνες και μπήκες στην μαύρη
λίστα ...
Άλλος που έχει δώσει και δίνει αφιλοκερδώς σεμινάρια ενημερώσεις ψάχνει να βρεί ακόμη τις QSL του .... σκέψου
τι τύχη έχουν τα απλά μη τακτικά μέλη ... ούτε επί Τσαουσέσκου δεν υπήρχε τέτοια αντιμετώπιση μελών.

Δεν είναι ευχάριστο να απαριθμείς γεγονότα και συμπεριφορές και να ανοίκεις στον ίδιο χώρο με λυπεί ιδιαίτερα
γιατί υπάρχουν αξιόλογα μέλη που υπομένουν αυτές τις καταστάσεις από ανάγκη ... άλλοι πάλι πείραν την απόφαση της αποσχίσεως και της δημιουργίας νέων Συλλόγων κάθε αυτοδιάθεση έχει τα υπέρ και τα κατά
αλλά η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν αναπληρώνεται με ΤΙΠΟΤΑ. Για αυτό και η πρότασίς μου είναι συννένωση αλλά με πλήρη
ανεξαρτησία των συλλόγων εκεί θα δούμε τις δραστηριότητες του καθ ενός γι αυτό και τρέμουν μια συννένωση...

2Mδης είπε...

"να απαριθμείς γεγονότα και συμπεριφορές και να ανοίκεις στον ίδιο χώρο"

Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν ανήκω σε κανένα "χώρο". Είμαι εντελώς ελεύθερος να διεκδικώ όλα τα δικαιώματα που πρέπει να έχει ένας πολίτης ευρωπαϊκής χώρας._

sv1db είπε...

Όπως έχω προαναφέρει ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΩ την αδειά μου γιατί ο "Νεκροθάφτης " του Ελληνικού Ραδιοερασιτεχνισμού έβαλε την Παράγραφο ότι ΜΟΝΟΝ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ IARU μπορούν να χορηγούν
βεβαιώσεις ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΣ ΑΔΕΙΑΣ και μάλιστα εμείς παρά την δραστηριότητά μας θα μας κατέτασαν στους
αρχαρίους ... γιατί δεν είχαμε συμπληρώσει πενταετία !!!!

Εγώ και μαζί μου άλλοι 20 αδειούχοι παραμένουμε στην ΕΕΕΡ μη καταδέχοντας να φιλήσουμε "κατουρημένες ποδιές"

Αυτό το Εμπάργκο κράτησε πολλά χρόνια αλλά στο τέλος το "αμαρτωλό" Υπουργείο την απάλειψε ...

Ζήτησα επενειλημένα από το Υπουργείο πλέον την ανανέωση αλλά η άδειά μου από το 1969 παρόλο ότι δεν είχε
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ έπρεπε να έχω πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη και μου είπαν ότι σαν ηλεκτρονικός Μηχανικός μπορείτε να μην δώσετε εξετάσεις στα τεχνικά θέματα.

Κατόπιν τούτου και θέλοντας να "ΚΛΕΊΣΩ" δια ΠΑΝΤΩΣ το θέμα έχω δεν έχω άδεια αποφάσησα να δώσω εξετάσεις και να αποδείξω ότι οχι μόνον εγώ αλλα και όλοι οι αδειούχοι μας έχουν γνώσεις και πείρα ...

Όπως γνωρίζετε οι ηλεκτρονικές εξετάσεις πολλαπλών ερωτήσεων δεν εχουν περιθώρια αντιγραφής.!!!

Πέρασα με 96 στα 100 και στην αίτηση για την άδεια έγγραψα το χαρακτηριστικό μου χωρίς ουδεμία άλλη συζήτηση.

Νομίζω ότι η όλη καθυστέρηση των 35 χρόνων και η αναμφισβήτηση περί εγκυρότητος των εξετάσεων με δικαιώνει πλήρως .

Όσο για το Υπουργείο την Νομαρχία και τις λίστες ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ υπάρχει ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΊΣΗΜΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ούτε οι σύλλογοι γνωρίζουν πόσα μέλη αδειούχα έχουν ...

Αλλά τα χαρακτηριστικά έχουν γίνει σαν τις πινακίδες αυτοκινήτων ...


ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ SV1CC του μακαρίτη Κ.Λυκιαρδόπουλου του 1969, στον ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΙΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ?????

Γιατί ένας λογικά τριψήφιος πείρε όχι μόνο διψήφιο αλλά και γνωστό χαρακτηριστικό του αείμνηστου Λυκιαρδόπουλου Θα τρίζουν τα κοκκαλά του γιατι χάρη και σαυτόν ανανεώθηκαν οι άδειες όλων των μη εξετασθέντων αδειούχων .Αλλά παραμιλάτε ανοίχτε και διαβάστε τι γράφουμε στα blog στις ιστοσελίδες το 5-9
για να μιλάτε με λιγώτερη έπαρση και να κάνετε στείρα κριτική

Εάν απαριθμήσω όλα τα γεγονότα θα χρειασθούν εκατοντάδες σελίδες αλλά όσα λιγώτερα γνωρίζετε τόσο ποιο πολύ μιλάτε....
Δεν επιζητώ τον αντιπερισπασμό αλλά δεν θα ανεχθώ πλέον ούτε μύγα στο σπαθί μου και πάνω από 2000 ραδιοερασιτέχνες γνωρίζουν από πρώτο χέρι την πολιτεία του Ψιλογιάννη και τον αμείλικτο κομπλεξικό πόλεμο που δέχεται ακόμη και σήμερα ...

2Mδης είπε...

@ 2 Αυγούστου 2018-10:49 μ.μ.

Αυτός που απευθύνεσαι με τόσο γλαφυρό τρόπο μαθαίνω ότι συχνάζει τακτικά εκεί κάθε Τετάρτη. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τον συναντήσεις αντί φιλοφρονήσεων πέστου αυτά που γράφεις εδώ ανώνυμα. Όχι εδώ παλικαράδες και εκεί ρητά και φιλοσοφία. Άντε μπράβο...

Εγώ ότι είναι να πω το λέω χωρίς υποδείξεις.

Ανώνυμος είπε...

@2μ 2/8/18 10:49 φανταζομαι προκειται για αλλο ενα κλασικο παραδειγμα ανθρωπου που για την προσωπικη του ψυχοθεραπεια βριζει καποιους. Αν η κατασταση του ειναι ελαφρια ξεθυμαινει, αν οχι παει εκει και... χαιρεταει αυτον που βριζει. Τι να πεις. Υπαρχουν και αλλες μορφες βεβαια αυτοι που νομιζουν ππως μονο εκεινοι ειναι αδικημενοι, μονο εκεινοι εχουν δικιο κλπ. Ερμης

2Mδης είπε...

https://www.protothema.gr/greece/article/810735/anisuhei-o-proin-arhigos-tis-purosvestikis-i-hora-einai-athorakisti/

Αν κρίνουμε από κάτι γνωστούς που τρέχουν να φωτογραφηθούν με γραμματείς, ανθυπογραμματείς, αρχηγούς και υπαρχηγούς καταλαβαίνετε τι φούσκα είναι η πολιτική προστασία. Πεδίο εκδήλωσης δημοσίων σχέσεων για όσους επιδιώκουν να αυτοπροσδιορίζονται ως σωτήριοι ραδιοερασιτέχνες.

Κρίμα τα ανασκουμπωμένα μανίκια και τα διακριτικά που φόραγαν τόσα χρόνια και καμάρωναν. Και οι δήθεν ασκήσεις στις οποίες λάμβαναν σειρά πιστοποιητικών ότι τις παρακολούθησαν...

Εκτακτες ανάγκες και μπούρδες! Για τον μαραθώνιο και αυτό με το ζόρι...

2Mδης είπε...

...και στο καπάκι ποιος παραιτήθηκε?

https://www.protothema.gr/greece/article/810863/alert-paraitithike-o-genikos-grammateas-politikis-prostasias-giannis-kapakis/

2Mδης είπε...

&

Δεν μπορώ να ανεβάσω ακριβώς όπως έστειλες το σχόλιο, τέλος πάντων αναφέρω μόνο τα χρόνια πολλά στον HER και στον BDO, από το χριστεπώνυμο πλήρωμα...

Ανώνυμος είπε...

Τωρα με την αδεια για να μαθαινουμε ποτε νομοθετηθηκε η υποχρεωση για αδεια νασαι μελος σωματειου της iaru; απο ποτε εως ποτε ηταν ενεργη η εεερ; μια αλλη κινηση για ομοσπονδια στα βορεια ποτε εκδηλωθηκε και γιατι εξαφανισθηκε; αυτα δεν περιγραφονται στο βιβλιο του αια και αν τα ξερουν καποιοι ας μας πουν. Ερμης

Costas SV1XV είπε...

Η υποχρέωση εμφανίζεται στον Ν. 1244/1972, άρθρο 4, και αναφέρεται στην έκδοση Πτυχίων σε νέους αδειούχους. Στην συνέχεια επαναλαμβάνεται στο Π.Δ. 271/1976, άρθρο 7, και εξειδικεύεται στις μεταβατικές διατάξεις για παλαιούς αδειούχους στο άρθρο 8.

Η Ε.Ε.Ε.Ρ. ιδρύθηκε το 1968 και έσβησε σταδιακά λόγω διαρροής μελών μετά την δημοσίευση του Π.Δ. 271. Για το ιστορικό της Ε.Ε.Ε.Ρ. πληροφορίες θα βρείς στο blog του SV1DB: Ελλάς & Ραδιοερασιτεχνισμός 1960-1980.

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Q1XV ευχαριστω τα σημειωσα μηπως γνωριζεις και ποτε καταργηθηκε μετα τον 271;
Σρι για το ατονο κειμενο δεν ταχω καλα με τους η/υ. Ερμης

Costas SV1XV είπε...

Από όσο ξέρω, χωρίς να έχω πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες, γύρω στο 1986-87 υπήρξε μια απόφαση ΣτΕ για ανάλογη περίπτωση (άδειες θήρας), που έκρινε αντισυνταγματική την υποχρέωση εγγραφής σε σωματείο (κυνηγετικό σύλλογο). Οπότε, πιθανώς μετά από παρεμβάσεις ενδιαφερομένων ραδιοερασιτεχνών, το Υπουργείο σταμάτησε να ζητά το σχετικό δικαιολογητικό. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, στην ανανέωση αδείας του 1987 δεν είχα υποβάλει βεβαίωση ΕΕΡ.

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

@XV και παλι πολυ καλη η ενημέρωση, Ερμης

SV1DB είπε...

Mε το Νομοσχέδιο 1244/1972 η Ε.Ε.Ρ. "ΝΟΜΙΖΕ" ότι εάν έβαζε έναν ΟΡΟ ότι μόνον εκείνη που ήταν μέλος της ΙΑRU
θα έθετε αυτομάτως όλες τις άλλες Ενώσεις -Συλλόγους εκτός της χορηγήσεως βεβαιώσεων τόσο για την ανανέωση των αδειών τους που θα τους κατέτασε στην τρίτη κατηγορία λόγω βραχυτάτου χρονικού διαστήματος με περιορισμό συχνοτήτων- ισχύος κλπ .

Παράλληλα μέχρι να ενεργοποιηθεί το 1244/72 εισηγήθηκε ο SV1AG (Γ.ΓΕΡΆΡΔΟΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ και αυτό κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια , παρά τις επανειλημένες διαμαρτυρίες μας στο Υπουργείο ...

Αυτό το απύθμενο μίσος του SV1AG για την εξάπλωση του Ραδιοερασιτεχνισμού με ανάγκασε να τον ονομάσω λίαν
επιεικώς ως τον ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ του Ραδιοερασιτεχνισμού.

Τι έκανε? τύπωσε πτυχία τα οποία υπόγραφε ο ίδιος και φυσικά έπρεπε να εγγραφείς στην Ε.Ε.Ρ. για να ανανεώσεις ή να πάρεις άδεια αφου περνούσες από τον Ιεροεξεταστή που σε ερωτούσε ότι έκανε εκείνη την στιγμή "κέφι" ...

Έτσι συγκέντρωσε κάτω από την "μπότα του" όσους θέλανε να ανανεώσουν την αδειά τους . Προέτρεψε στην διάλυση των επαρχιακών συλλόγων "δήμευση" των περουσιακών τους στοιχείων και πολλών άλλων ακατονόμαστων
ενεργειών ώστε να μείνει μόνον ο Αυτοκρατορικός Σύλλογος .

Όσο για την Ε.Ε.Ε.Ρ. παραμένει στις επάλξεις με "χαμηλό προφίλ" και συνεχίζει να ενημερώνει τα μέλη της να χορηγεί τα διπλώματά της (ΔΩΡΕΑΝ) χωρίς τυμπανοκρουσίες αναμένοντας την Ένωση όλων των ραδιοερασιτεχνών της Ελλάδος από ένα Συλλογικό όργανο με πλήρη ανεξαρτησία των Συλλόγων - Μελών.

Όσο και να "βαυκαλίζεται" η Ε.Ε.Ρ. θα αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να συμμετέχει , το "popolo" ξύπνησε
και όσο το καθυστερεί τόσο θα καταποντίζεται στην άβυσσο της αδιαφορίας των μελών της...

Ανώνυμος είπε...

Απο τους νομους που παρεθεσε ο συναδελφος βλεπω σημερα οτι η τοτε ΕΕΡ προσπαθησε με τη συγκεκριμενη προσθηκη να βαλει στην ακρη την τοτε ΕΕΕΡ, γεγονος unfair. Ειχε προηγηθει η ιδρυση της ΕΕΕΡ αφου ο κ. Ψιλογιαννης απευθυνθηκε στο τοτε καθεστως και ελαβε ειδικη αδεια (αντε να ιδρυσεις συλλογο τοτε). Απο τα ανωτερω τεκμαιρονται ειδικες γνωριμιες αμφοτερων με το τοτε καθεστως αλλα για να μη αδικω την ΕΕΡ μπορει εκεινοι να κινηθηκαν αποκλειστικα με το υπουργειο (ο AG λενε δεν ειχε ακρες με το καθεστως) ενω ο κ. Ψιλογιαννης γραφει πως απευθυνθηκε στον Γκιζικη (ειχε ακρες).
προκειται για μια γκριζα εποχη της χωρας που δεν γνωρισα (γεννηθηκα μετα) κραταω ομως τις πληροφοριες για τους νομους διοτι αποτελουν και αυτα μερος της ιστοριας μας.
Ηθικο διδαγμα οι δικτατοριες κανουν κακο ακομη και στα χομπι. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

τι σας θυμιζει
https://www.newsit.gr/oikonomia/aisiodoksia-oti-tha-kseperasei-ta-oikonomika-provlimata-i-istoriki-etairia-papaspyrou/2602034/

Ανώνυμος είπε...

ο AG λενε δεν ειχε ακρες με το καθεστως

Ά, έτσι λένε;

Γιατί οι παλιοί λένε άλλα για τον μακαρίτη.

Ανώνυμος είπε...

βασιζομαι στο μοναδικο βιβλιο, δεν εχει νοημα να συζητω λεπτομεριες για καποιον (η και για καποιους) που δεν ζει. Μπορει να τα συζηταται με τους παλιους βεβαια αναμεταξυ σας εγω δεν συμμετεχω και αποσυρω οτι εγραψα. Ερμης

Ανώνυμος είπε...

βασιζομαι στο μοναδικο βιβλιο

Πριν καταλήξεις σε άποψη, πρέπει να ψάξεις όλες τις πηγές. Χρήσιμο το μοναδικό βιβλίο, αλλά ο συγγραφέας προσπάθησε να παίξει κάποιες ισορροπίες, και τελικά δεν του βγήκε σε καλό.


δεν εχει νοημα να συζητω λεπτομεριες για καποιον (η και για καποιους) που δεν ζει

Όπως π.χ. τον Ιούλιο Καίσαρα, τον Περικλή, τον Δούκα του Μαλμπορω, τον Όθωνα, τον Βενιζέλο, τον Hiram Percy Maxim, κλπ; Νόμιζα ότι η ιστορία ασχολείται με λεπτομέρειες για κάποιους που δεν ζουν πια.

SV1DB είπε...

Το μακρινό 1968 , ο Ψιλογιάννης (22 ετών τότε) δεν υπολόγιζε τίποτα μπροστά του αρκεί να χορηγηθούν ραδιοερασιτεχνικές άδειες !!!

Από το 1964 προσπαθούσε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να αποκτήσει (Βουλευτές, Υπουργούς,κλπ υψηλά πρόσωπα).
Ετσι μαζί με άλλους 100 περίπου "παθιασμένους" μέλη της Ε.Ε.Ρ. βγαίναμε στον αέρα με δικά τους callsign ώσπου το 1967 σύγισε το SV1....

Το πάθος όμως δεν έσβησε τα γράφω αναλυτικά στο blog μου για να μην μακροσκελώ εδώ.
https://sv1db.wordpress.com

Έτσι έβγαινα μόνος μου σαν SV1RS και αργότερα ως SV0WW γιατί όλοι αυτοί με άδειες από την JUSMAG ήταν σαν να μην συνέβαινε τίποτα συνέχειζαν να λειτουργούν χωρίς να σφραγίσουν μηχανήματα (εάν είναι δυνατόν ) όντως οι περισσότεροι στρατιωτικοί των Η.Π.Α.

Ποιος τολμούσε να μιλήσει τότε για άδειες ? η Ε.Ε.Ρ. ανάμενε να έρθει ένας Μεσσίας !!! Φυσικά ο χαμηλών τόνων Στρατηγός SV1AA τσιμουδιά, αντίθετα ο SV1CC Κώστας Λυκιαρδόπουλος που διέθετε μέσα , διασυνδέσεις και προπαντός "τσαγανό" πείρε την πρώτη άδεια , που το Υπουργείο μετά θάνατον την ξανάδωσε σε έναν νεώτερο από "παράβλεψη" - εκδίκηση ποιος ξέρει ???

Όσο για τις διασυνδέσεις του Ψιλογιάννη συνάντησε τον καθ όλα αρμόδιο Γκιζίκη με δική του πρωτοβουλία και τον "καθήλωσε" με αυτά που του είπε έξω από τα δόντια και έτσι βγήκαν οι σχετικές προκυρήξεις περί ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων και αδειών. Ενώ η Ε.Ε.Ρ. είχε βάλει την ουρά υπό τα σκέλη...

Ανώνυμος είπε...

Η δραση σας 1DB και αυτη αποτελει μερος της ιστοριας του χομπι οπως και ολων ων αλλων και την κρατω ως εχει χωρις ιδιαιτερους σχολιασμους μιας και ηατν πριν απο μενα. Οτι γραφουν οι παλιοι εχει την θεση του στην ιστορια του χομπι.
@7:19 ξεχασες τον Νωε
Ερμης

SV1DB είπε...

Εχω μια. Προταση καλος ο αντιπερισπασμος για να αποδειξουμε τα αυτονοητα και αυτα. Που περασε. Ο Ελληνικος Ραδιοερασιτεχνισμος, Αλλα. ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ. Στην. ΣΗΜΕΡΙΝΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαι κοιταξτε. Πως θα κρατησουμετοχομπυ μας. Ζωντανο. Μενεο. Αιμα...

Ανώνυμος είπε...

Η προσθηκη νεου αιματος στο χομπι ειναι υψιστης σημασιας. Εδω ομως οι πρωτοβουλιες ειναι των σωματειων. Ερμης

SV1DB είπε...

Ολοι οι περιφεριακοι συλλογοι παρουσιαζουν δραστηριοτητα αλλα εχουν κολλησει στο θεμα με τις
QSL ,,,
Ελαβα ενα e-mail. Απο δραστηριο. Ραδιοερασιτεχνη που Εχει. Οικονομικα προβληματακαι αδυνατει
Να καταβαλει το αντιστοιχο ποσο για το. Bureau,,,, μαζι με μια ανακοινωση. Της RAAG. Που δηλωνει
Οτι οποιος δεν ειναι μελος. Μην στελνετε καρτα γιατι ΠΟΤΕ δεν θα την λαβει,,,,

Ανώνυμος είπε...

έλαβα από έναν φίλο DXer ένα συγκινητικό e-mail που μου εκφράζει την λύπη του λόγω οικονομικής στενότητος να πληρώνει συνδρομή για να λαμβάνει τις κάρτες του, μάλιστα μου επισυνάπτει και κείμενο της RAAG που διευκρινίζει
πριν στείλετε κάρτα να ελέγχεται την Data Base για να δείτε εάν είναι μέλος το callsign διαφορετικά δεν θα λάβει την κάρτα σας.
Τα σχόλια δικά σας RAAG QSL Bureau

Category: Amateur Activities Published: Thursday, 24 September 2015 10:17 Written by SV1IW Hits: 1564
SV ONLINE CALLBOOK WITH UPDATED QSL INFORMATION

R.A.A.G. has been conducting an experiment trying to solve some generic QSL Bureau issues.

The online call book in Greek and English which is accessible through our website, http://www.raag.org, it has been updated in accordance with our latest databases with some extra information. The online call book contains now apart from the normal address information about the QSL Bureau service. Therefore, the seekers of a Greek call will receive an extra information whether this cal is been served by the QSL Bureau or not. As an example:

Call Sign: SV1MF
Name - Company: VAPTISMAS MARKOS
Address: EVANGELISTRIAS 28
City: 18532 PEIRAIAS
Member of QSL Bureau: YES

(You can safely send a card via the bureau)

Call Sign: SV0IG
Name - Company: BURINI ANDREA
Address: KOMNINON 10
City: 56122 MENEMENI
Member of QSL Bureau: NO

(card send via the bureau will never reach him)

In this way you can advice your association members to check if they can send the QSL Card via the QSL Bureau or not. As a result, less weight will have to be send via the QSL bureau with an impact on cost also more card returns can be expected.

Ανώνυμος είπε...

εσεις που δημοσιευετε e-mail συναδελφων δεν γραφετε αν οι συναδελφοι εχουν ζητησει καποια κατανοηση η οχι απο την εερ.
Θυμιζω την υπαρξη lotw αλλα και eqsl για επιβεβαιωση. Οι καρτες και τα μπυρο ειναι πλεον αποκλειστικα για να εξασφαλισεις βραβεια που εκτος απο συδρομη σε σωματειο προυποθετουν και πληρωμη των εξοδων της arrl. Ερμης

SV1DB είπε...

Δεν ενδιαφερομαι για τα εσωτερικα των Ενωσεων αλλα. Ολες. Αυτες οι μεσοβεζικες λυσεις με τις ηλεκτρονικες καρτες κλπ
Ειναι. Καταναγκαστικες λυσεις ...

Η QSLκαρτα. Ειναι και θα ειναι η επιτομη της επικοινωνιας. Οι λυσεις. Του γινε μελος. Να τις παρεις. Ειναι καθαρος εκβιασμος γιατι οι καρτες στελνονται. Και ειναι υποχρεωμενες οι ενωσεις να τις διανεμουν. Στα. Μελη τους χωρις επιπλεον αμοιβη εξ αλλου πληρωνουν. Συνδρομη. Εμεις. Πως διακινουσαμε. Και διακινουμε. ΔΩΡΕΑΝ τις. Καρτες. Απο. Το 1968. ???

ΕΙμαστε. Ποιο ΠΛΟΥΣΙΟΙ ? 'Η σεβομαστε. Τα μελη μας ?

Οταν το. Κοστος αποστολης. Μπροστα στα. Εσοδα. Ειναι ΜΗΔΑΜΙΝΟ...

Ανώνυμος είπε...

Οι ΕΕΡ και ΕΕΕΡ έχουν της αντίστοιχες θέσεις τους στην ιστορία του ραδιοερασιτεχνισμού μας. Χωρίς να επικρίνω ή να επικροτώ κάτι αναφέρω ότι οι εποχές αλλάζουν και μέσα στα 6+ δεκαετίες που πέρασαν, οι επιβεβαιώσεις των qso τουλάχιστον για όσους κυνηγούν βραβεία της ARRL πέρασαν στην ηλ. μορφή. Το οποίο ηλ. σύστημα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται και από τις χειρόγραφες κάρτες. Οι λεπτομέρειες βρίσκονται στις σελίδες της ARRL.
Για τους νέους λοιπόν η κάρτα νομίζω δεν αποτελεί την επιτομή της επικοινωνίας. Αν κάποιος την θέλει οπωσδήποτε κανένα πρόβλημα, φθάνει και ο ανταποκριτής να έχει bureau ειδεμή χρειάζεται πάλι το χέρι να μπει στην τσέπη, ασχέτως αν είσαι μέλος ή όχι της ΕΕΡ.
Τα όποια ηλ. συστήματα επιβεβαίωσης, δεν αντικαθιστούν τις κάρτες πχ εγώ χρησιμοποιώ και τα δύο.
Κατά τη γνώμη μου η διακίνηση καρτών δεν είναι εκβιασμός, ούτε είναι εξήγηση πως οι κάρτες φθάνουν στο bureau διότι, υπάρχει και η αποστολή της κάρτας που πρέπει να φύγει.

SV1DB είπε...

Προσπαθω. Να κατανοησω το. ΝΕΟ. ΠΝΕΥΜΑ. Για να κινηθουν οι καρτες μου πρεπει να ειμαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μελος της ΕΕΡ
Διαφορετικα δεν μπορω ουτε να λαβω αλλα ουτε και να στειλω...

Και. Ομως. Στελνω και λαμβανω. QSL. Mεσω του. ΙΝΤΕRNATIONAL. QSL. BUREAU. ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. ΔΩΡΕΑΝ
Να που υπαρχει. Και εναλλακτικη ΛΥΣΗ.

Το ΧΑΡΑΤΣΙ. Της διακινησεως. Των QSLs. Ειναι καινουργιο μπροστα στα 60 χρονια. Ζωης της. ΕΕΡ. Τοτε πως. Δεν ειχατε
Οικονομικο προβλημα. ??? Και τις διακινουσατε. Αλλα μαλλον θελετε. Πορους εσοδων οχι μονον απο τα μελη σας. Αλλα
Κανονικο. ΑΡΜΕΓΜΑ. Απο ολους τους ραδιοερασιτεχνες.

ΑΠΛΗ. ΛΥΣΗ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Να τελειωσουν. Ολες. Οι. Προστριβες. ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ.

ΕΣΕΙΣ. ΕΙΣΤΕ. Ο. ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ. ΤΗΣ. ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΕΝ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΙΔΟΥ. Η. ΡΟΔΟΣ. ΙΔΟΥ ΚΑΙ. ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

Στην παρακατω δ/νση θα βρεις ολα τα μπυρω της iaru http://www.iaru.org/qsl-bureaus.html
Ειναι αμφιβολο αν θα λαβεις καρτες απο οσους χρησιμοποιουν αποκλειστικα τα παραπανω μπυρο πχ KH2X.
Θα εχει ενδιαφερον να μας πεις πως πληρωνονται τα εξοδα αποστολης καρτων στο μπυρο που ανεφερες καθως και που ειναι η δ/νση του.
Η διακινηση καρτων τουλαχιστον απο το 95 περιπου που ξερω γινεται με συνδρομη αλλα νομιζω υπαρχει και επιλογη να πληρωνεις μονο μπυρο. Ερμης