Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μαραθώνιος back stage...

Στην προηγούμενη ανάρτηση (για την διαβούλευση) ήρθαν αρκετά σχόλια σχετικά με τον Μαραθώνιο, τα οποία έκοψα γιατί δεν είχαν σχέση με την ανάρτηση. Δημοσιεύω εδώ ένα από αυτά, όσοι είδατε να κόβω το σχόλιο σας, ξαναδημοσιεύστε το εδώ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Διαφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις κατά καιρούς αλλά παραδέχομαι ότι ξέρεις να μάχεσαι για τις απόψεις σου. Σε παρακαλώ δημοσίευσε το σχόλιο μου γιατί δεν υπάρχει αλλού χώρος χωρίς να κινδυνεύω να με φάει η μαρμάγκα. Συμμετείχα στον Μαραθώνιο σαν εθελοντής μαζί με όλους τους άλλους και με θλίψη μου διαπίστωσα ότι κάθε φέτος και λιγότεροι. Εκτός αυτού φέτος ζήσαμε μια ανευ προηγουμένου ανοργανωσιά και έλλειψη συνεννόησης. Νέοι συνάδελφοι κλήθηκαν να καλύψουν θέσεις από όπου δεν μπορούσαν να διαβιβάσουν. Ο εξοπλισμός τους ήταν αστείος, ήρθαν με κινέζικα φορητά και αντί να δώσουν σημασία στο να διαβιβάζουν αξιόπιστα φρόντισαν να ντυθούν σαν καρνάβαλοι ορισμένοι για να ανεβάσουν φωτογραφίες στο facebook. Γίνεται ένα λάθος χρόνια τώρα. Συνάδελφοι που έρχονται συνήθως από μακριά τοποθετούνται στις αρχικές θέσεις που είναι πιο δύσκολες και μεγάλης σημασίας στις πρώτες ώρες του αγώνα. Αυτό γίνεται για να αποδεσμεύονται γρήγορα και να έχουν χρόνο να πάνε τις βόλτες τους πριν επιστρέψουν στις περιοχές τους. Όμως τις πρώτες ώρες επικρατεί ένα αλαλούμ δεν ξέρουν τι τους γίνεται δεν έχουν εξοπλισμό και κυρίως δεν έχουν την πείρα όσων χρόνια καλύπτουμε τον Μαραθώνιο. Φέτος είχαμε και διάφορες αστειότητες όπως συνάδελφος που διαβίβαζε ότι χρειάζεται να επέμβει η αστυνομία να απομακρύνει πολίτες! Λες και ο παρών αστυνομικός δεν ήξερε την δουλειά του και ανέλαβε ο εθελοντής φαρμακοποιός να τον υποκαταστήσει. Από την άλλη είχαμε τον vice precident  ο οποίος ζήτησε κάποια στιγμή από το κέντρο να "του δώσει αναφορά". Πρώτη φορά ήρθε στον μαραθώνιο και ήθελε να του δώσει αναφορά το κέντρο! Απίστευτη λογοδιάρροια ορισμένοι επαναλήψεις κλήσεων, κανένας δεν απαντούσε με την πρώτη φορά και τα περισσότερα μινιβαν δεν μπορούσαν να διαβιβάσουν. Μετά από χρόνια είχαμε και παρεμβολές με αισχρές εκφράσεις που ακουγόντουσαν στους αθλητές που συνοδεύαμε. Λυπάμαι για την εικόνα που βγάλαμε προς τα έξω τα γράφω εδώ γιατί συνήθως στο briefing λέμε ότι όλα έγιναν καλά και επιτυχημένα. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σωστά ας το ξεκινήσουμε από την αρχή. 
Ένας από τους συμμετέχοντες ραδιοερασιτέχνες 

12 Νοεμβρίου 2018 - 10:46 μ.μ.
 Διαγραφή

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
Μια φορά συμμετείχα και διαπιστώνοντας την απίστευτη ανοργανωσιά, τη δουλειά στο γόνατο, έτσι αποφάσισα να μην το επιχειρήσω ξανά.
Δεν αρκεί η καλή πρόθεση. Δεν κάνουμε όλοι για όλα. Χρειάζεται κάποια εκπαίδευση, πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο λίγες μέρες πριν.
Πρέπει κάποτε κάποιοι να παραδεχτούν ότι: "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους".

Χάρης SV3AQO είπε...

Για να έχει αξία η ''καταγγελία'' πρέπει να είναι ενυπόγραφη...
Ειδάλλως είναι καταδικασμένη να τη φάει το μαύρο σκοτάδι.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχαν συνάδελφοι που ήταν έμπειροι αλλά προτίμησαν να κόβουν βόλτες στο ΚΕΜ και να πουλάνε μαγκιά με το φορητό κρεμασμένο να τους βλέπει ο κόσμος. Την επόμενη φορά ας πάνε αυτοί να επανδρώσουν τα λεωφορεία και τα μινιβαν που δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν.

Χ είπε...

Ετς ακριβώς ειν. Αλλά τι α καν'ς; Να μαλώινς;

Ανώνυμος είπε...

Ο επιστολογραφος καλο θα ειναι να πει την αποψη του στο μπριφιγκ πιστευω. Αν τα γραφει μονο εδω και δεν τα λεει και εκει τοτε δεν τα πιστευει ουτε ο ιδιος. Ερμης

2Mδης είπε...

Πάντα έτσι γίνεται. Στα όργανα και στις ΓΣ όλοι απόντες ή κότες...

Οι φιλοφρονήσεις και τα μπράβο λέγονται εύκολα.

διψήφιος είπε...

Οι ραδιοερασιτέχνες στελέχωσαν για μια ακόμη φορά τον νευραλγικό τομέα των επικοινωνιών.
Κάθε όχημα του ΣΕΓΑΣ, κάθε νοσοκομείο, κάθε ιατρείο εκστρατείας, κάθε 2,5 χιλιόμετρα της διαδρομής, ήταν σε συνεχή και αδιάλειπτη επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων του Μαραθωνίου.

Αν συνεχή και αδιάλειπτη επικοινωνία είναι οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις στο βρόντο και οι σταθμοί που δεν άκουγαν το κέντρο, τότε ναι έτσι είναι.

Η θεση του κάθε δρομέα, καθώς και που νοσηλευόταν σε περίπτωση τραυματισμού του, ήταν άμεσα σε γνώση παντός ενδιαφερομένου συγγενούς ή φίλου του.
Η θέση του κάθε δρομέα;;; Δηλαδή όσοι ήταν στη διαδρομή και ανέβαζαν σέλφι στο FB ήξεραν και τους αριθμούς των εκατοντάδων αθλητών που πέρναγαν;;; Τους δυο-τρεις πρώτους με το ζόρι, μπορεί!


Οι ραδιοερασιτέχες για μια ακόμη φορά έκαναν αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα από τον καθένα στον τομέα των επικοινωνιών, όπως κάνουν πάντα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης (σεισμοί,πυρκαγιές, πλημμύρες).
Όπως στο Μάτι ας πούμε! Ή στην Ελευσίνα! Α ξέχασα! Δεν μας κάλεσε κανείς!!! Γιατί όλοι τώρα έχουν ασυρμάτους. Και στο Μαραθώνιο εκτός από τα ΤΕΤΡΑ που δούλεψε ο ΣΕΓΑΣ υπήρχαν και τα τηλέφωνα που μίλαγε ο κάθε υπεύθυνος με το κέντρο τζάμπα.

Οπότε ποιες έκτακτες ανάγκες λέμε; Απλά ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες πιασμένες για ώρες δήθεν για τον ΣΕΓΑΣ που κάνει τζίρο εκατομμυρίων σε κάθε Μαραθώνιο. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.

Ανώνυμος είπε...

@4:57 η θέση του κάθε δρομέα ήταν γνωστή ανα πάσα στιγμή από εφαρμογή που υπήρχε για τα κινητά. Η θέση παρέχονταν από τσιπάκι που έφεραν οι δρομείς.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μήπως γινόμαστε λίγο γραφικοί έτσι? Την εποχή που 5χρονα έχουν κινητό με ιντερνετ εμείς πάμε με φορητά και πτυσόμενες κεραίες "ραδιοφώνου" του μέτρου να κάνουμε επικοινωνίες με που? Με την Αμερική? Ήμαρτον πέτυχα έναν τύπο συνάδελφο και γέλαγα ειχε κρεμάσει φορητά κεραίες σπιράλ τσαντάκια και πήγαινε πέρα δώθε τον κοίταζε ο κόσμος. Γραφικότητα σε όλο το μεγαλείο. Αλλάζουν οι εποχές ας το κατανοήσουμε πριν είναι αργά. Άλλος ένας ήρθε δε θέλω να πω περισσότερα ήταν για λύπηση, φόραγε και το κίτρινο, τώρα αυτό είναι διαφήμιση?Είμαστε σοβαροί?

SV1GRM είπε...

"15 Νοεμβρίου 2018 - 3:01 μ.μ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε..."

ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ
Αυτό το συναίσθημα το έχω νοιώσει κι εγώ.
Εχω δει κι εγώ τους ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ να "πρωταγωνιστούν" σε πολλά παρόμοια περιστατικά και ένοιωσα έντονα την ανάγκη να σκίσω επιτόπου το πτυχίο του ραδιοερασιτέχνη που κατέχω.
Με κάτι τέτοια που βλέπω, σχεδόν ντρέπομαι να λέω πως είμαι ραδιοερασιτέχνης. Σε μία εποχή όπου μεταφέρονται υπερευαίσθητα δεδομένα με υπερηχητικές ταχύτητες σε ολόκληρο το Ηλιακό σύστημα (και όχι μόνο), οι ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ κυκλοφορούν ΠΑΝΤΟΥ με φορητά σε περίβλεπτη θέση πάνω τους και "πρωταγωνιστούν" σε παρόμοιες σχιζοφρενικές σκηνές απείρου κάλλους !!!
Στο σημείο αυτό όμως θέλω να επισημάνω ότι, οι ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ εκεί που πρωταγωνιστούν και είναι και πολύ καλοί, είναι ΜΟΝΟ σε ασφαλείς ασκήσεις και χαζές εκδηλώσεις, όπου σε αυτές ο ένας βραβέυει τον άλλον, εν μέσω "δημιουργικών" χειροκροτημάτων, όπου στο τέλος όλοι φεύγουν ικανοποιημένοι σαν να έχουν πατήσει στο Φεγγάρι.
Δυστυχώς αυτό δεν λύνεται μέσα από σχόλια σε κανένα blog αλλά, μόνο με παρέμβαση εξειδικευμένων επιστημόνων και πιό συγκεκριμένα διακεκριμένων ψυχιάτρων με διδακτορικό στους ραδιοερασιτέχνες.
Τι δεν υπάρχει τέτοια ειδικότητα ??? ... μου κάνει μεγάλη εντύπωση !!!

Ανώνυμος είπε...

Άντε τώρα όλα αυτά να τα καταλάβει το ΔΣ.

Ανώνυμος είπε...

Nikos Vagiakakos
7 ώρες ·
Το σύνολο των ραδιοερασιτεχνικών δορυφόρων της αποστολής SpaceX είναι 17+ μικροδορυφόροι !!!! Για την παγκόσμια υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη μέσω δορυφόρου !!

Είναι και αυτός που φτιάχτηκε από τον τέως???? Σίγουρα θα το γνωρίζει ο υπαρχηγός!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι, υα ξεχάσατε? Ο δικός "μας" θα εκτοξευθεί από το ΠΒΚ με πύραυλο Νίκη-Ηρακλής, ευγενική χορηγία του κ. Καμμένου.

2Mδης είπε...

Άμεση ενημέρωση: Ο ΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Κύπριοι έστειλαν επιστολή στον Παπά. Ευτυχώς γιατί το είχαμε ξεχάσει τόσο καιρό που έγινε...!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ξέρουμε πως δεν προσφέρουμε ΤΙΠΟΤΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για αυτό τον λόγο δεν μας καλούν.
Επειδή όμως εκεί έξω υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι γνώστες και τρώνε το παραμύθι, ας τους αφήσουμε να το τρώνε, για όσο το τρώνε.
Όσο δεν έχουμε χασούρα από αυτό, και όσο αυτό δίνει χαρά σε κάποιους δικούς μας, ας μην τους το χαλάμε.

sv1izf είπε...

Διαβάζω παραπάνω και ακούω από τις διάφορες συχνότητες ότι κάποιοι ήρθαν πρώτη φορά σαν εθελοντές στον Μαραθώνιο και κάνουν κριτική σε όλα
Προσωπικά ήμουν εθελοντής στον Μαραθώνιο για πάνω από 8 χρόνια ανελλιπώς σε όλες σχεδόν τις οργανώσεις
Η ΟΕΑ της ΕΕΡ έχει κατά την άποψη μου πάντα λίγο διαλυθεί, αλλά πιστεύω να βρει τον δρόμο της με νέα παιδιά που έχουν αναλάβει ας τους δώσουμε λίγο χρόνο
Μην ξεχνάτε εσείς που πήγατε για πρώτη φορά και κάνετε κριτική, ότι όλοι είναι εθελοντές Το να ξυπνάς από τα χαράματα και να είσαι εκεί πάει να πει ότι θέλεις και το κάνεις και κάποια φορά ανέχεσαι αυτά που σου κάνουν η που βλέπεις χωρίς πολλά σχόλια
Σταματάτε να κάνετε κριτική ότι οι τύποι με τα κίτρινα πουλάνε μαγκιά και τέτοιες ηλιθιότητες.
Αυτό που προσωπικά που δεν ανέχομαι εγώ, είναι και ένας λόγος που έχω αποστασιοποιηθεί από αυτές τις οργανώσεις, είναι η ηλίθια συμπεριφορά των εθελοντών του ΣΕΓΑΣ απέναντι σε εμάς τους Ραδιοερασιτέχνες και πολλές φορές με την ανοχή της κεφαλής της ΟΕΑ Μόνο μια φορά κάποιος συνάδερφος είπε ένα πρωί στον υπεύθυνο του ΣΕΓΑΣ ότι αν δεν συμμορφωθούν θα πάρει τους Ραδιοερασιτέχνες και θα φύγει Τώρα ο συνάδερφος αυτός είναι εκτός κεφαλής τυχαίο?
Τώρα το ότι η ΕΕΡ έχει μείνει πίσω στην τεχνολογία και κάποιοι δεν αφήνουν τον εγωισμό τους να συνεργαστούν ακόμη και με άλλους συλλόγους που έχουν εγκατεστημένη ποιο προηγμένη τεχνολογία για να έχουν καλύτερη επικοινωνία είναι άλλο
Ελπίζω οι νέοι στο τιμόνι της ΕΕΡ να ξεκολλήσουν από την παλιά νοοτροπία
Και για να προλάβω μερικούς για αυτά που γράφω ούτε μέλλος της ΕΕΡ είμαι πλέον ούτε κανενός συλλόγου

Κομάντο οεαααααααα είπε...

Μετά την λήξη της σημερινής άσκησης στην οποία συμμετείχε η ΟΕΑ, αποδείξαμε ότι συνεχώς προοδεύουμε στον τομέα των εκτάκτων αναγκών βγάζοντας τα κατάλληλα συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα σήμερα που καταλάβαμε ότι ΠΡΩΤΑ πρέπει να πατάμε το ΡΤΤ και μετά να μιλάμε!!!!!