Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι!

Επειδή βλέπω να έρχονται σχόλια που δεν έχουν σχέση με τις προηγούμενες αναρτήσεις, ανοίγω αυτή την ανάρτηση για να σχολιάσετε ότι θέλετε...

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και κουράγιο σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΟΕΑ δεν βλέπω να παίρνουν πρωτοβουλίες και ανησυχώ !!!
Που πήγε τόση "εξειδίκευση", τόσες ασκήσεις, τόσες ανακοινώσεις !!!
Τσάμπα οι φωτογραφίες ...
Τελικά το μόνο "έκτακτο" γεγονός στο οποίο ήταν χρήσιμοι (ηλίθιοι), ήταν ο Μαραθώνιος !!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι "τσάμπα οι φωτογραφίες" αφού γίνονται εξώφυλλο στο περιοδικό SVNEA που είναι το αντίστοιχο του LANCET για τον χώρο μας.
Όσο γι αυτό το "χρήσιμοι (ηλίθιοι)" να αποσύρεις το εντός παρενθέσεως επίθετο αφού το μισό ΔΣ είναι μέλη των ΟΕΑ.

2Mδης είπε...

# 27 Μαρτίου 2020 - 11:29 π.μ

OK Ελήφθησαν άπαντα ΤΝΧ

GIMEL TAU LTD είπε...

Ήρθε η ώρα των ΟΕΑ ... !!!
Που κρύβονται αυτοί οι "εκπαιδευμένοι" ???
Γιατί χάθηκαν ???
Τώρα που τους χρειάζεται ο κόσμος, αυτοί εξαφανίστηκαν !!!
Magic !!!

18SV1821 είπε...

Τα CB πάντα πρωτοπόρα κάνουμε

ΑΣΚΗΣΗ Ο.Α.ΦΥ.ΤΕ.Κ. / ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.

ΠΕΜΠΤΗ 2/4/2020.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι καλή σας ημέρα.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο κανάλι #9, συχνότητα 27.065 ΜΗΖ και με διαμόρφωση FM, θα διεξαχθεί η πρώτη εαρινή άσκηση με την ονομασία «Ακουστικότητα 9FM Αθηνών 2020».

Ο πρώτος σκοπός της άσκησης, είναι να διερευνηθεί η ποιότητα και η ένταση των σημάτων στων σταθμών που συμμετέχουν στις Ο.Α.ΦΥ.ΤΕ.Κ., στο Επιχειρησιακό κέντρο λήψεως σημάτων στην Αργυρούπολη.

Ο δεύτερος σκοπός, είναι να ανιχνευθεί η εμβέλεια κάθε σταθμού Ο.Α.ΦΥ.ΤΕ.Κ., ώστε με την μέθοδο της «αλυσιδωτής αναμετάδοσης», ένα μήνυμα εκτάκτου ανάγκης, να φτάσει στο Επιχειρησιακό κέντρο λήψεως σημάτων στην Αργυρούπολη.

Στόχος της άσκησης, είναι να εντοπισθούν τα σημεία εκείνα, τα οποία θα εμπόδιζαν την γρήγορη και σωστή αναμετάδοση ενός μηνύματος εκτάκτου ανάγκης στο Επιχειρησιακό κέντρο λήψεως σημάτων στην Αργυρούπολη.

Η υλοποίηση είναι πολύ απλή.

Φάση 1η.

Στην πρώτη φάση, κάθε σταθμός Ο.Α.ΦΥ.ΤΕ.Κ. θα καλέσει το Κέντρο Επιχειρήσεων, ώστε να πληροφορηθεί για την ποιότητα και την ένταση των σημάτων, που τον λαμβάνει το Κέντρο. Φυσικά θα ισχύσει και το αντίθετο. Το κέντρο ενδιαφέρετε να γνωρίζει την δική του ποιότητα και ένταση με την οποία τον λαμβάνει ο σταθμός Ο.Α.ΦΥ.ΤΕ.Κ.

Σας υπενθυμίζω ότι:

Η ποιότητα της διαμόρφωσης του σήματος (R) θα δίνεται στην κλίμακα 1-5, όπου το (1) ισοδυναμεί με ένα ακατανόητο σήμα, δηλαδή τα λεγόμενα του χειριστή δεν είναι κατανοητά και το (5) ισοδυναμεί με ένα σήμα απόλυτα κατανοητό, με διαμόρφωση άριστης ποιότητας. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ S-METER, χρειάζεται και η ποιότητα της διαμόρφωσης.

Η ένταση του σήματος «διαβάζεται» απευθείας από το S-METERκαι εδώ η παράκληση είναι να δίνεται στο κέντρο, ακριβώς ότι βλέπετε στο όργανο.

Οπότε αν το Κέντρο δώσει σε σταθμό 3-5, σημαίνει ότι έχει μια μέτριας ποιότητας διαμόρφωση και η ένταση που διαβάζεται στο S-METER, είναι 5 μονάδες.

Αυτό το report-ο έχει νόημα, δηλαδή ο συνδυασμός ποιότητας διαμόρφωσης / ένταση σήματος, επειδή δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα του λαμβανομένου σήματος.

Αφού τελειώσει η πρώτη φάση, θα περάσουμε στην δεύτερη Φάση.

Φάση 2η

Στην δεύτερη φάση, θα πάρουν μέρος οι σταθμοί, που το σήμα τους δεν είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το μήνυμα θα μεταδοθεί σωστά. Ένα σήμα στην Citizens Band27 MHZ θεωρείται αρκετά ισχυρό αν:

!. Απουσία παράσιτου έχει ένταση σημάτων 7-9 S και τουλάχιστον μέτρια ποιότητα

διαμόρφωσης R=3.

2. Παρουσία παράσιτου τουλάχιστον 2 μονάδες S επάνω από το παράσιτο ή +6dB

επάνω από το παράσιτο και καλή ποιότητα σήματος R= 4 ή και 5.

Αρχείο.

Κάθε σταθμός Ο.Α.ΦΥ.ΤΕ.Κ. που θα πάρει μέρος στην άσκηση, θα πρέπει να κρατήσει κάπου στο σταθμό του, μια σημείωση για την ένταση των σημάτων του προς το Κέντρο και του Κέντρου με αυτόν. Σε περίπτωση που ΔΕΝ ακούγεται με το Κέντρο, θα πρέπει να ξέρει ποιοι σταθμοί μπορούν να αναμεταδώσουν το σήμα τους στο Κέντρο.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ – ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε οτιδήποτε, καλέστε με στο 6948664493. Μόνο όταν ρωτάμε μαθαίνουμε, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό, όσο η ασφάλεια μας.

Καλή συμμετοχή λοιπόν.

18SV1821 είπε...

ΑΣΚΗΣΗ-ΑΣΚΗΣΗ-ΑΣΚΗΣΗ

18SV1821 είπε...

Ανακοίνωσε και η ΟΕΑ κάποια ασκηση ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ των ΟΑΦΥΤΕΚ μετά την αναγγελία ασκησης από τα CB.
A ρε Μάκη πως τους πετσόκοψες έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΕΑ μάλλον ασθμαίνουσα παρακολουθεί τις εκδηλώσεις των άλλων μάλιστα σε πρόσφατη αθλητική συμμετοχή συμμετοχή οι διασώστες δεν επέτρεψαν μέλη της ΟΕΑ να μπουν στο βανάκι (που είναι οι εποχές ΕΜ κλπ.) φαίνεται οι διασώστες να γνωρίζουν καλύτερα πλέον την ρσφ οπότε οι οεάδες έμειναν με τα vhf...
Λένε οι καλλιτέχνες για τους κριτικούς πως αν κοιτάξουν πίσω βλέπουν τη σκιά ενός ευνούχου. Έτσι κατάφεραν να φαίνονται οι διάφοροι φωστήρες που έδιωχναν κόσμο κυριολεκτικά ή καλυμμένα με τον τρόπο τους. Ήθελαν να είναι μια κλειστή παρέα και έτσι κατάντησαν το βλέπετε όλοι ή τουλάχιστον όσοι ενδιαφέρεστε να δείτε. Για πολύ παλαιότερα δεν ξέρω αλλά οι συμπεριφορές από τα μέσα τις δεκαετίας του 90 έδιωξαν πολύ κόσμο ή δεν τον άφησαν να ενσωματωθεί, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Εκτός από την όποια περιχαράκωση, η επιμονή να εμφανίζονται τα ίδια σχεδόν πάντα πρόσωπα ενίοτε με άλλους ρόλους στο ΔΣ είχε και αυτή αρνητικά αποτελέσματα. Πέρα από τον σκληρό μικρό κύκλο βέβαια κατά καιρούς συμμετείχαν και διάφοροι τρίτοι στα ΔΣ που με τη συμμετοχή τους και την απόλυτη υπακοή στα κελεύσματα και τα όρντινα του μικρού κύκλου τελικά επέφεραν την πλήρη απομάκρυνση πολλών μελών, τόσων ώστε ακόμη και η ύπαρξη του μπυρό να μην μπορεί να τους αντικαταστήσει. Σε αυτό συνέτεινε και η εμφάνιση του lotw βέβαια. Είναι λυπηρό που ακόμη και σήμερα μετά από 30 χρόνια, συμμετέχουν αρκετοί αυτής της νοοτροπίας στα πράγματα και δεν νομίζω να αλλάξουν βασικά πράγματα.
Ας αφήσουμε όμως αυτούς τους λυπηρούς ανθρώπους στην καθημερινότητα που δημιούργησαν, τώρα η πρόκληση είναι να μείνουμε υγιείς και τίποτα παραπάνω. Υγεία σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτο: Ανακοινώθηκε νέα άσκηση των ΟΕΑ μέσα στο Σ/Κ
Δεύτερο: Το πλεονέκτημα του "μονοπωλίου" του μπιρό που έχει η ΕΕΡ προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να το απαξιώσει. Διαχρονικά.
Τρίτο: Κάποιες Χώρες έβγαλαν στον αέρα S.E.S. με callsigne του τύπου π.χ. SX1STAYHOME. Καμιά πρωτοβουλία από εμάς?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω να δω κάρτα από το μπιρό αρκετούς μήνες. Είμαι από αυτούς που κάνουν αρκετά σημαντική διακίνηση. Ήρθε και ο covid τώρα και δέσαμε. Τώρα μείναμε μόνο με το lotw. Ήταν στραβό το κλήμα, τώρα το έφαγε και το βόδι.

18SV1821 είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο.Α.ΦΥ.ΤΕ.Κ. / ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B.

ΑΣΚΗΣΗ «Ακουστικότητα #9 FM Αθηνών 2020».

Αγαπητοί συνάδελφοι καλή σας ημέρα.

Χθες 2/4/2020 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εαρινή άσκηση «Ακουστικότητα #9 FM Αθηνών 2020», με απρόσμενη επιτυχία!

Υπήρξε πολύ καλή συμμετοχή, περισσότεροι από 20 σταθμοί από όλες τις περιοχές της Αθήνας έλαβαν μέρος, με υποδειγματική τάξη και ωριμότητα. Λόγω υπερβάλλοντος ενθουσιασμού, η άσκηση ξεκίνησε αντί στις 19:00 στις 18:37! Και μάλιστα ξεκινήσαμε ανάποδα! Προηγήθηκε η φάση 2 της φάσης 1!. Δηλαδή πρώτα έγινε η ανταλλαγή αναφορών σήματος μεταξύ των σταθμών και μετά με το κέντρο επιχειρήσεων! Σεβαστό!

Το σημαντικό είναι ότι πλέον ΟΛΟΙ οι σταθμοί που συμμετείχαν στην άσκηση, γνωρίζουν πως τους ακούν οι άλλοι σταθμοί στην Αθήνα και επομένως γνωρίζουν με ποιους σταθμούς πρέπει να επικοινωνήσουν, ώστε το μήνυμά τους να αναμεταδοθεί στο κέντρο.

Ακόμη σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως ακούγονται / ακούν το κέντρο επιχειρήσεων ή δεν τους ακούει ή δεν το ακούν. Έχουμε λοιπόν τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να σχεδιάσουμε την καλύτερη λύση για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και να βελτιώσουμε τον σταθμό του κέντρου.

2Mδης είπε...

Απορία: Τι ακριβώς επιχειρεί το κέντρο επιχειρήσεων? Εκτός δλδ από το γεγονός ότι τα cb μιλάνε μεταξύ τους? Ξέρουμε?

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται ρε παιδιά με τα ανοικτά ΔΣ στην ένωση ???????? Μόνο ένα έγινε για δείγμα και τελείωσε,η γίνονται πάλι κλειστά και σφραγισμένα?????????

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα τα κανουν με την βοηθεια της τεχνολογιας. Τα οργανωνουν οι ΟΕΑ (εκτακτη αναγκη γαρ) και γινονται μεσω του υπερσυγχρονου D-STAR.

Ανώνυμος είπε...

Θα προφασιστούν τον κορονοιο. Για τηλεδιάσκεψη ούτε λόγος. Αυτα τα πράγμματα είναι του σατανά. Τι δουλειά έχουν οι ερασιτέχνες με τήν τεχνολογία. Μόνο με τις τεχνολογικές καταστροφές, για να μην ξεχνιόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια μήν φοβάστε. Φορέστε το κιτρινο γιλέκο σας και καντε ΔΣ. Θα σας φυλάει η ΟΕΑ. Ειναι εκπεδευμένοι στα δύσκολα.

Ανώνυμος είπε...

Μα τόσοι ειδικοί στα ψηφιακά, στα ίντερνετ και στα data υπάρχουν στην ΕΕΡ ,που τόσο καιρό
έχουν γεμίσει τις ταράτσες με κάτοπτρα lnb και λοιπά, δεν μπορούν να βγάλουν ένα δσ έστω στο you tube να δούμε κάτι και εμείς που είμαστε τόσο καιρό κλεισμένοι μέσα, για να ενημερωθούμε και να διασκεδάσουμε......

Ανώνυμος είπε...

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μελών των ΟΕΑ της ΕΕΡ θα διεξαχθεί την Κυριακη 5 Απριλίου 2020 ΑΣΚΗΣΗ επικοινωνιών με την ονομασία "ΕΡΜΗΣ 2020". Η άσκηση θα έχει 2 σκέλη και δεν θα χρειαστεί καμία μετακίνηση. Ο καθένας από όπου μπορεί και με όποιον εξοπλισμό διαθέτει.

Το 1ο σκέλος ξεκινά στις 12:00 το μεσημέρι με τις επικοινωνίες να διεξάγονται ατον επαναλήπτη R1 στην Πάρνηθα Αττικής. Για τους συναδέλφους από την επαρχία που δεν έχουν πρόσβαση στο R1, μελη της ΕΚΕΑν θα είναι ακρόαση στα link του R5 και R6, όπως και για όσους έχουν πομποδέκτη DMR στο TG202 brandmeister στον επαναλήπτη SW1N. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο εξοπλισμός σας και μπλοκ - τετράδιο για την λήψη μηνυμάτων που θα μεταδοθούν και θα γινει προώθηση τους σε άλλο επαναλήπτη ή simplex συχνότητα ανάλογα με τι διαθέτει ο κάθε συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης.

Το 2ο σκέλος θα είναι στα HF στις συχνότητες 3650 και 7110 στις 13:30.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον έφορο της ΕΚΕΑΝ Γιάννη SV1LHM

2Mδης είπε...

Στην Τατιάνα θα μεταβεί αντιπροσωπεία? Ή όχι?

Ανώνυμος είπε...

d-star μια αποτυχημένη προσπάθεια που ο βεζίρης την έθαψε, πρώτα παρέλαβαν επαναλήπτη και έπειτα άρχισε να παρουσιάζει συστήματα εκτός icom. Κάποιοι ακούμπησαν χρήμα αλλά γρήγορα το σύστημα εγκαταλείφθηκε όχι μόνο από την ΕΕΡ αλλά και από τους άλλους νεόκοπους που μεταπήδησαν σε άλλο σύστημα, άλλο σύλλογο και τώρα γλυκοκοιτάζουν παράλο σύλλογο (αφού εγκατέλειψαν την ιδέα νέου). Πονεμένη ιστορία κάπου έχω καταχωνιασμένο ένα φορητό από τα πρώτα dstar... Παραμένω στα παλιά καλά αναλογικά και είμαι ήσυχος. Για την άσκηση πέρα από την κατάληψη του ρ1 δεν με χαλάει φαίνεται είναι η ώρα του παιδιού των επαναληπτών, ούτως ή αλέως τα κίτρινα γιλέκα στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ραδιοερασιτεχνική παρουσία και αν η άσκηση τους καταξιώνει θα γυρίσω αλλού το vhf μου. Για την Τατιάνα νομίζω έχει περάσει αρκετός χρόνος και μπορεί να ξαναπάνε.

Ανώνυμος είπε...

Ανταλλάσσουν μηνύματα στο ρ7 τώρα είχαν πει ρ1 για την ακρίβεια. Αν και δεν με χαλάει προτείνω να αφήσουν τις έκτακτες επικοινωνίες στους ανθρώπους του cb επειδή σε ακραίες απευκταίες περιπτώσεις οι επαναλήπτες δεν θα είναι αποκλειστικά μόνο για τα κίτρινα γιλέκα. Επίσης ας μην παραμένουν μόνο σε ασκήσεις ας προσπαθήσουν να μεταδώσουν πχ μια διαδικτυακή σύγκληση του ΔΣ, όπως κάνουν ακόμη και οι μαθητές δημοτικών.

Ανώνυμος είπε...

Κάθησα κι έγραψα όλες τις 7άδες θα τις κάνω αναγωγή σε νούμερα και θα τις παίξω στο ΛΟΤΟ Πού ξέρεις τί μπορεί να γίνει

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Μάκη...
Έκαναν οι άνθρωποι τις δοκιμές τους στα CB ήσυχα και ωραία και έβγαλαν μετά μια ανακοίνωση.
Στο καπάκι ανακοινώνει η ΕΕΡ άσκηση ή "άσκηση" Κυριακή μεσημέρι σε αναλογικό και ψηφιακό δίκτυο.
Μετά απο αυτούς και την ίδια ώρα και λίγο νωρίτερα(κοίτα σύμπτωση ρε παιδί μου) της Κυριακής ανακοινώνουν στο σύλλογο αγανακτισμένων και πικραμένων απο την Ενωση, τεχνική κουβέντα on air.
Μπράβο ρε Μάκη...

Ανώνυμος είπε...

Από Οεα, εκαν, οαφυτεκ και ασκήσεις ετοιμότητας χορτάσαμε αλλά μια ηλ. μετάδοση ΔΣ δεν κάνουν. Γιατί άραγε; Το δσ δν εμπιστεύεται της ομάδες; Ή οι ομάδες δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάτι πέρα από όσα ξέρουν ιδού το ερώτημα.

18SV1821 είπε...

Καταζητούσαν τον ανεγκέφαλο στο 144.75 τώρα καταζητούν και τον παπά στο Κουκάκι. Τι άλλο να αντέξουμε;

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ ακόμα κρύβουν τα 250 θύματα του κορωνοϊού στην φρεγάτα του ΠΝ που ήξεραν μόνο οι φωστήρες στο 144.750

Ανώνυμος είπε...

Ο.Ε.Α. κίτρινα γιλέκα , παράσημα , Dual band φορητα στα γιλέκα , κωδικοί επικοινωνίας , σήματά σου δυνατά , καθαρά και παράβολα για τις κεραίες. Και συνδρομή στην Ε.Ε.Ρ. για την προστασία απο τις αυθαιρεσίες του κρατικού μηχανισμού εις βάρος των ραδιοερασιτεχνών. Αλλοπρόσαλα πράγματα που αλληλοαναιρούνται. Εκτός βέβαια , απο την ικανοποίηση ανασφαλών τίποτε που αναζητούν τις ισορροπίες τους μέσα από τάχαμ προβολή σε γνωστούς που τους θαυμάζουν αφού τους βλέπουν και στην Τάτη.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τώρα εκτός από dual band κρεμούν και κάνα dmr (γιατί το dstar φρόντισαν κάποιοι να το θάψουν, έμεινα με το 1ο Icom ας πρόσεχα).

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μια φορά η Ελλάς απουσίασε από τον εορτασμό της ημέρας του ραδ/τεχνη. Οι Ισπανοί και πάλι μεγαλούργησαν. Το κλείσανε το "μαγαζάκι"???

2Mδης είπε...

Παιδιά μην ελπίζετε. Έχει χαθεί το παιχνίδι προ καιρού.

Τώρα εν μέσω κορωνοϊού? θα σου πουν. Πως να αποφασιστεί? Αφού δεν υπάρχει και επικοινωνία...

Δυστυχώς όσοι είχαν όρεξη να ξεκαθαρίσουν το τοπίο έφυγαν... ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΤΕ.

2Mδης είπε...

Στο μεταξύ έχουν έρθει πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις συναδέλφους ότι έχουν φύγει από επιπλοκές κορωνοϊού, ο ένας με υποκείμενο σοβαρό νόσημα.

Δυστυχώς είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και φυσικά δεν μπορούν να ανακοινωθούν χωρίς διασταύρωση.

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει έγκυρα κάτι σχετικό ας ενημερώσει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να γίνονται ΔΣ με βιντεο -κλήση? Εδώ και τα παιδιά κάνουν κάποια μαθήματα μέσω ίντερνετ. Και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να γίνει φέτος το ham-fest. Όμως τα πάγια έξοδα τρέχουν. Από έσοδα τι γίνεται? Ενδιαφέρετε κάποιος για την μετά κορωνοϊό εποχή?

Ανώνυμος είπε...

@8:58ΜΜ είσαι εκτός του μυαλού του μέσου μέλους ΔΣ φαίνεται. Έννοιες όπως μάθημα μέσω ίντερνετ, φόρουμ, νέο καταστατικό είναι εκτός ημερήσιας... διάταξης. Κάνουν τζιζ και ποτέ δεν θα συζητηθούν. Για τη νέα διοίκηση δεν ξέρω αλλά δεν περιμένω πολλά λίγη υπομονή και αν δεν δεις σοβαρές αλλαγές μέχρι τέλους έτους θα είναι μία από τα ίδια. Νέα πρόσωπα ίσως αλλά αν δεν κάνουν μια δυο θεαματικές αλλαγές, τότε θα φανεί πως ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα. Μπορεί να τους στενοχωρώ αλλά προκειμένου να στενοχωρήσουν αυτοί εμένα καλύτερα να τους τα γράφω. Εκτός αν συναντήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια αλλά και πάλι θα έπρεπε να παραιτηθούν αντί να στρογγυλοκαθήσουν στις καρέκλες. Για εμάς δεν θα άλλαζε κάτι μαθημένοι ήμαστε.