Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Who is next??

 Πριν λίγες μέρες στην Ρόδο, συνελήφθη ένας Γερμανός συνάδελφος ως ύποπτος κατασκοπείας. 

Το γεγονός έδωσε αφορμή για σχόλια που μπήκαν στην τελευταία ανάρτηση που είχε δημοσιευτεί εδώ. Τα μεταφέρω στην παρούσα ανάρτηση τόσο για σχόλια σχετικά με την σύλληψη του συναδέλφου όσο και για ότι άλλο προκύψει.

Για την Ιστορία, ο Γερμανός συνάδελφος αθωώθηκε και επέστρεψε στην χώρα του. Θα θυμηθούμε την περίπτωση του, στην επόμενη σύλληψη που θα γίνει τους επόμενους μηνες με κάποιον επόμενο ραδιοερασιτέχνη κλπ κλπ

Καλές διακοπές...


(Θα διαγράψω τα σχόλια που μετέφερα εδώ από την προηγούμενη ανάρτηση ώστε να παραμείνει αφιερωμένη στο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενώς μετά τις διακοπές!)



35 σχόλια:

2Mδης είπε...

Costas SV1XV είπε...
Για μια ακόμα χρονιά αναβίωσε στην Ρόδο το παραδοσιακό έθιμο της σύλληψης και διαπόμπευσης ραδιοερασιτεχνών (κατά προτίμηση Γερμανών) για κατασκοπεία:

Θρίλερ στη Ρόδο! Συνελήφθη 51χρονος Γερμανός για κατασκοπεία!

Στο έθιμο συμμετείχαν όπως προβλέπει η παράδοση αστυνομικός και εισαγγελέας ενώ το "καρφί" παρακολουθούσε διακριτικά πίσω από τις κουρτίνες.

Κατά τα άλλα είμαστε μια ευνομούμενη χώρα.

73 Κώστας SV1XV





12 Αυγούστου 2020 - 4:03 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Λουλούκος είπε...
Δηλαδή ο Γερμανός συνάδελφος επέδειξε την άδειά του και συνεληφθει παρ' όλα αυτά;

Υπάρχει προηγούμενο δυστυχώς με Γερμανούς που έκαναν κατασκοπεία σε Κω και Χίο

https://www.enikos.gr/society/270719/kos-synelifthi-germanos-gia-kataskopeia
https://www.protothema.gr/politics/article/299827/hios-sunelifthi-germanos-kataskopos-uper-tis-tourkias/

Αλλά στη συγκεκριμμένη περίπτωση αν ο εν λόγω διέθετε άδεια και μόνο ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό η σύλληψή του δεν είναι αδικαιολόγητη; Αν γυρίσει πίσω στην πατρίδα του δε θα μας κράξει και δικαίως παντού;

Μήπως θα έπρεπε ο εθνικός σύλλογος να εκδώσει κάποιου είδους ανακοίνωση ή έστω δήλωση συμπαράστασης προς το Γερμανό συνάδελφο; Τώρα, όχι όταν γυρίσουν από τις διακοπές τους οι αρμόδιοι!


13 Αυγούστου 2020 - 11:16 π.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η 2Mδης είπε...
Δεν υπάρχει εθνικός σύλλογος. Ηθοποιοί είναι...

13 Αυγούστου 2020 - 11:24 π.μ. Διαγραφή

2Mδης είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ο Εθνικός Σύλλογος είναι σε διακοπές και αρμενίζει στο Αιγαίο. Τόσα πέρασε. Δεν πρέπει να ξεκουραστεί? (Εδώ που τα λέμε στην Ελλάδα δουλεύει κάτι τον Δεκαπενταύγουστο?)

13 Αυγούστου 2020 - 12:20 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Γιατί μας κάνει εντύπωση για τον Γερμανό; (Βέβαια η αλήθεια είναι κι'αυτός είναι πως ήρθε για 3 μέρες και κοιμόταν στο αυτοκίνητο;;;) Μπορώ να παω εξω απο τη ΓΑΔΑ η την Αμερικάνικη Πρεσβεία χωρίς πολλά πολλά, ενα απλό φορητό στο R1 και να αράξω εκεί και να περιμένω να ακούσω την αποδόμηση του 2μήδη ; Προφανώς με τη ταυτότητα και τη Ραδιοερασιτεχνική μου άδεια μαζί μου. Τι θα γίνει πιστεύετε; Δε θα ασχοληθεί κανείς; Θα ζητήσουν ταυτοτητα και ρ/ε αδεια και μόλις τα δούνε θα λήξει εκεί και θα με αφήσουν ήσυχο; Θα ζητήσουν να δουν το φορητό μου; Εχουν δικαίωμα να το δούνε και να το χειριστούνε; Υπάρχει πρόβλημα αν έχει απο τη μαμά του ευρεία λήψη σε ολα τα V και μπορεί να κάνει λήψη μη ρ/ε εκπομπής λ.χ. απο μια υπηρεσία; Αν είναι ξεκλείδωτη και η εκπομπή; Θα υπάρξει πρόβλημα ; Ποιος θα ελέγξει τα παραπάνω; ο πρώτος που θα σκάσει μυτη για έλεγχο; θα γίνει προσαγωγή και έλεγχος του ασυρματου απο κάποιο τμήμα της αστυνομίας; Ποιά θα είναι η κατηγορία; Πως σπάω το απόρρητο των επικοινωνιών οταν είμαι συντονισμένος στο R1 και κάνω ακρόαση;
Έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω; Μπορούμε να δώσουμε ξεκαθαρες απαντήσεις βασισμένες σε συγκεκριμένους νόμους με αριθμούς, παραγράφους κτλ χωρίς να επαφίενται στην ερμηνεία του καθενός; Είμαστε θωρακισμένοι ως ρ/ε απέναντι σε ενα τέτοιο αναίτιο τραβολόγημα μας σε μια τέτοια περίπτωση; Μιλάω για θεσμική θωράκιση που να αρκεί η επίκληση του σωστού νόμου και οχι να πρέπει να βρεις γνωστό/μπάρμπα κτλ η ακόμα χειρότερα να πρέπει να μεσολαβήσει κάποιος σύλλογος στο να μας υπερασπιστεί. Εγω δεν είμαι μέλος σε κάποιο σύλλογο, δεν υποχρεούμαι να είμαι, η άδεια μου είναι απο το Υπουργείο οχι απο κάποιο σύλλογο.

Heinz

13 Αυγούστου 2020 - 1:33 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Heinz πολλές ερωτήσεις έχεις προσωπικά σου λέω από Σεπτέμβριο να επισκεφθείς ένα σύλλογο για αυτές. Θεσμική θωράκιση λέγοντας δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου αλλά μην περιμένεις πολλά, εδώ η πλειονότητα των νόμων δεν είναι κωδικοποιημένη (τυχαίο;) οπότε οι περισσότεροι τρέχουν και σχεδόν όλοι έχουν ανάγκη τους δικηγόρους (ναι τους συμπαθείς επαγγελματίες που εύχονται να έχεις πρόβλημα για να έχουν δουλειά).
Η νομοθεσία για ρ/ε ειδικά βασίζεται σε υπουργικές αποφάσεις και όχι σε νόμο δηλαδή δεν ψηφίζεται στη βουλή.
Μάλλον ο δικαστής στη Ρόδο μη έχοντας υπόψη την Υ.Α. 38200 έψαξε τον 4070 που... δεν αφορά εμάς.
Όπως γράφτηκε παραπάνω πραγματικός εθνικός σύλλογος δεν φαίνεται να λειτουργεί κατά την γνώμη μου, νομίζω ασχολούνται τώρα να πάρουν τη ρεβάνς από την "ατίθαση" ομάδα που τους έκανε να πάρουν εξάμηνη άδεια από τα του συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος από τους διοικούντες παρελπίδα αποφασίσει να βοηθήσει τον ραδιοερασιτεχνισμό είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνει υποβάλλοντας παραίτηση. Τόσο απλό. Υγιαίνεται.

13 Αυγούστου 2020 - 7:15 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Παλιότερα είχα ρωτήσει στέλεχος του εθνικού συλλόγου αν πρέπει να κάνουν κάτι σε κάποια ανάλογη περίπτωση και η απάντηση ήταν : Ούτε ΚΥΠ είμαστε ούτε υπουργείο δημοσίας τάξεως/εξωτερικών/δικαιοσύνης. Αυτά.

13 Αυγούστου 2020 - 8:24 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Σε συνέχεια (του @7:15) απόδειξη ότι ασχολούνται ΜΟΝΟ με τα του οίκου τους είναι η παντελής έλλειψη φροντίδας για το χόμπι πχ καμία ενέργεια για τα 8 μέτρα:
https://ei7gl.blogspot.com/p/40-mhz.html
Άσε δε τα 160 δεν τους ενδιαφέρουν, αλλιώς θα τα είχαμε μέχρι τους 2MHz

13 Αυγούστου 2020 - 10:11 μ.μ. Διαγραφή

2Mδης είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Το θέμα της διόρθωσης της άγνοιας νόμου τον αρχών και της παύσης των σχετικών τραμπουκισμών θα έπρεπε να είναι νο1 προτεραιότητα των απανταχού ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων. Είμαστε 100% νόμιμοι και δεν θα έπρεπε να κρυβόμαστε και απολογούμαστε σε κανέναν, ιδιαίτερα στην Ελλάδα με τους παρανοϊκούς νόμους περί απαγόρευσης κατοχής σε μη αδειούχους (οι οποίοι φυσικά δεν εφαρμόζονται ποτέ εκεί που θα έπρεπε, σε κυνηγούς κτλ)

Οι μόνες "ενέργειες" που κάνουν οι σύλλογοι και τα μέλη τους σε περίπτωση καταχρηστικού ελέγχου είναι να επικαλούνται τη γνωστή καραμέλα καραμέλα της πολιτικής προστασίας, και να αναφέρονται σε γλυψιματικές γνωριμίες με ένστολους, οποιουδήποτε σώματος.

Τυπικός ελληνικός ραγιαδισμός, στους άσχετους το παίζουμε καουμπόηδες με γιλέκα και ασυρμάτους, στους ένστολους που μας τον ακουμπάνε λέμε και ευχαριστώ.

14 Αυγούστου 2020 - 1:17 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
@ Ανώνυμος, 7:15

Ναι ε;
Να επισκεφθώ σύλλογο για να μου λύσει τις απορίες; Ωστέ μόνο οι σύλλογοι κατέχουν τη γνώση και έχουν τις απαντήσεις; Γι'αυτό και ή άνθηση τους και η υψηλή εκτίμηση προς το έργο τους. Αν ήταν έτσι όμως δε θα είχαν σχεδόν όλοι οπως λες ανάγκη τους δικηγόρους. Αυτό ακριβως εννούσα θεσμική θωράκιση, τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να μην είναι 100% εύστοχος ο τρόπος που το διατύπωσα αλλα μάλλον ολοι κατάλαβαν. Αυτό που παρά τους συλλόγους που λύνουν απορίες δεν υπάρχει οπως λες και εσυ. Αν είναι να χρειάζεσαι δικηγόρο για να ασκήσεις ενα νόμιμο χόμπυ ασ'τα να πάνε. Ισως να είναι καλύτερα τότε να πληρώνω για νομική προστασία αντί για τη συνδρομή του συλλόγου.
Heinz

υ.γ. Όντως, καλά θα κάνουν να παραιτηθούν οι διαχρονικά άχρηστοι της ΕΕΡ. Υπάρχουν όμως άξιοι που να θέλουν να αναλάβουν μετά απο αυτούς; Αυτό είναι το πρόβλημα, οτι αυτή η σαπίλα διώχνει τον κόσμο μακρυά ακόμα και αν είχαν τη πρόθεση και ικανότητα να βοηθήσουν.

14 Αυγούστου 2020 - 2:38 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Το θέμα της διόρθωσης της άγνοιας νόμου τον αρχών και της παύσης των σχετικών τραμπουκισμών θα έπρεπε να είναι νο1 προτεραιότητα των απανταχού ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων.

Δυστυχώς όπως η διοίκηση της ΕΕΡ μας πούλησε στο θέμα του κατάπτυστου νόμου για τις κεραίες, ετσι μας πουλάει κάθε τόσο και στο θέμα του αστυνομικού και δικαστικού τραμπουκισμού. Αλλά είδαμε και τα χαΐρια των "εναλλακτικών" της τετράδας. Να τους χαιρόμαστε.





14 Αυγούστου 2020 - 4:03 μ.μ. Διαγραφή

2Mδης είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
heinz δεν κατάλαβες, εξέφρασες πολλές απορίες. Αν είναι πραγματικές τότε γνώμη μου είναι να περάσεις από 1-2 συλλόγους, μετά αφού διαμορφώσεις προσωπική εμπειρία ακολουθείς το δρόμο σου και ενδεχομένως τους κριτικάρεις - αυτό πάει και στο υστερόγραφο σου. Αν δεν έκανες περατζάδα η κριτική δεν έχει νόημα άφησε τη σε όσους έχουν εμπειρία (πικρή ή όχι).
Θεσμική θωράκιση δεν έχει κανείς για αυτό και μεγάλες εταιρίες με δικηγόρους μπλέκουν σε χρόνιες φορολογικές διαμάχες. Να πληρώνεις κάποιο φορέα για δικαστική συνδρομή για χόμπι δεν έχω ακούσει, αν βρεις κάτι μας λες. Πάντως τη θωράκιση που σκέφτεσαι δεν νομίζω να τη βρεις.

14 Αυγούστου 2020 - 4:13 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η SZ5A CLUB είπε...
Τι έγινε ρε παιδιά ?
Βγήκαν τα τεθωρακισμένα ?
Ρε για ποια "θωρακιση" μιλάτε ?
Ο νόμος είναι σαφεστατος, ο έχων άδεια μιλάει, ενώ ο μη έχων πάει και βγάζει για να μιλάει.
Που μπερδευτηκατε ?
Κι εμένα κάποτε με σταμάτησαν σε μπλόκο και σε αυστηρό ύφος, ο επικεφαλης μου είπε ότι, αυτά τα μηχανήματα απαγορευονται στο αυτοκίνητο αν δεν έχεις ειδική άδεια. Μόλις του έδειξα την άδεια, μου το γύρισε στο "τσαμικο" λέγοντας μου ότι αυτή η άδεια μπορεί να είναι και πλάτη (προφανώς ήταν η πρώτη ραδιοερασιτεχνικη άδεια που εβλεπε.
Του ζήτησα ευγενικα ότι, αν νομίζει ότι αυτή η άδεια είναι πλαστή, να πάμε στο τμήμα για διευκρινήσεις. Δεν πήγαμε πουθενά, μετά από λίγες μέρες τον έκανα συνάδελφο.
Αυτό είναι επιτυχία και χαρά για μένα.

14 Αυγούστου 2020 - 6:06 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Το κατεστημένο "χτύπησε" με την ανάρτηση (14 Αυγούστου 2020 - 4:13 μ.μ.) Προφανώς πρόκειται για "κίτρινο γιλέκο" . Είναι σίγουρο ότι ανάμεσα μας υπάρχουν συνάδελφοι με ήθος και γνώσεις, αλλά δεν τολμούν να εμφανιστούν. Ξέρουν ότι η παρούσα μειοψηφία, (που γνωρίζει άριστα το μαγαζί) θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους. Η εναλλακτική τετράδα απεδείχθη ότι ήταν δυάδα. Ας μη μιλήσω για τον κύριο "Τίποτα" που τα κατάφερε πάλι, χάρη σε μια ισχνή κατευθυνόμενη μειοψηφία. Δεν υπάρχει γιατριά όσο υπάρχουν "στρείδια". Χρόνια πολλά.

14 Αυγούστου 2020 - 6:42 μ.μ. Διαγραφή
Blogger Ο/Η 2Mδης είπε...
Στρείδια?? Μιλάς με γρίφους γέροντα!

Κανονικά θα έπρεπε να μεταφέρω όλα τα τελευταία σχόλια για τον Γερμανό κλπ σε καινούργια ανάρτηση γιατί δεν έχουν σχέση με τον «οχετό της Καλλιθέας».

Ίσως το κάνω αύριο αν βρεθώ σε υπολογιστή. Από τις 5 Αυγούστου έχω διακόψει εργασίες και περνάω τα σχόλια σας από το κινητό όταν βρεθώ σε δίκτυο.

Καλά να περνάτε. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!


14 Αυγούστου 2020 - 6:57 μ.μ. Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
@ 6:42 ούτε κίτρινο ούτε πράσινο γιλέκο είχα ποτέ μπορείς να πιστεύεις όμως ότι θες τζάμπα είναι και σου κάνει και καλό ξεδίνεις. Προφανώς ανήκει στην κατηγορία "ξερόλων" που λένε παντού τη γνώμη τους, δεν σέβονται την αντίθετη ούτε καν την πολυσκέφτονται. Μάλλον τώρα άφησε το ξενικό όνομα και γράφει στο φ. μπουκ για άλλα θέματα όπως εξωτερική πολιτική, τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, ο στόλος κλπ. Κάτι σαν παλιό παραδοσιακό καφενείο που σε κλειστές περίπου ομάδες έλεγαν όλοι τις γνώμες τους οι οποίες δεν διέφεραν και πολύ. Α ξέχασα θα είναι και από αυτούς που ποτέ δεν πέρασαν ή έμειναν για ένα φεγγάρι σε κάποιο σύλλογο και έχουν όμως για όλα τα του συλλόγου γνώμη, εύκολο αφού δεν πληρώνουν. Ενίοτε οι γνώμες τους επί παντός επιστητού είναι πολύ περισσότερες από τη ραδιοερασιτεχνική τους δράση που μπορεί να εξαντλείται στα διάφορα καφενεία λόγω έλλειψης αγγλικών. Όπως καταλαβαίνετε παράλληλα με κάποιους συλλόγους που διαθέτουν προβληματικά άτομα (άλλοι πολλά και άλλοι λιγότερα) και στους απέξω κυκλοφορούν διάφοροι με παρεμφερή προβλήματα.Πράγμα που δύσκολα διορθώνεται πλέον, αφού πολλοί από όσους διαθέτουν ικανότητες είναι στο κυνήγι του μεροκάματου. Καλό θα είναι ότι δεν αφορά τον οχετό να μεταφερθεί.

14 Αυγούστου 2020 - 8:31 μ.μ. Διαγραφή

Ανώνυμος είπε...

Καλα μην είστε και τόσο χαλαροί και το παίζεται άνετοι ευρωπαίοι , το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειο έχουν κτυπήσει κόκκινο εξάλλου στην Ρόδο πήγε δεν πήγε στο Ζάντε .Σωστη η ενέργεια να τον ελέγξουν

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες. Δεν τον έλεγξαν, μέσα τον πήγαν και στη συνέχεια σε δικαστήριο.

Ανώνυμος είπε...

Το γνωρίζω και καλα έπραξαν οι αρχές .Εσείς νομίζεται ότι επειδή έχουμε μια άδεια λειτουργίας ερασιτεχνικού σταθμού μπορούμε να πηγαίνουμε όπου γουστάρουμε και να κάνουμε επαφές ,Στην Ρόδο πήγε όχι στην Μύκονο Ο κύριος αυτός μπορούσε να δηλώσει στις αρχές ότι είναι κάτοχος άδειας και θα προβεί σε ραδιοερασιτεχνικες επαφές στον χχχχ τόπο και στις χχχχχ συχνότητες θα έδειχνε και την άδεια και έτσι οι αρχές θα ήταν ενήμερες για την ραδιοερασιτεχνικη του δραστηριότητα . Έλληνας αδειουχος ραδιοερασιτεχνης ας πάρει τον ασύρματο του και να πάει Γερμανία έξω από το Μπούντεσταγκ να κάνει εκπομπή και μετά πες μου .Και εντάξει εαν δεν μπορείς να πας στο Μπούντεσταγκ πήγαινε απέναντι στην Τουρκία και κάνε επαφές, όχι δικαστήριο στα μπουντρούμια θα βρεθείς σε χρόνο ντε ντε γιατί λοιπόν εμείς πρέπει να είμαστε τόσο χαλαροί .Αυτα ........καλό υπόλοιπο στις διακοπές σας

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως κάποιοι εξ υμών δεν έχουν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε πλέον στο 2020 και όχι στο 1960. Αν δεν το ξέρετε έχουν βγει χιλιάδες έξυπνα κινητά ακόμα και φθηνά γκατζετάκια που πουλάν οι Κινέζοι για μερικές δεκάδες δολάρια, που μόνο αβγά δεν τηγανίζουν. Ο κακός αλλοδαπός, κατάσκοπος, τουρίστας, θα φέρει το βραχέο από τον τόπο του , θα απλώσει σύρματα για να κάνει κατασκοπεία? Έλεος. Αν την ασφάλεια των επικοινωνιών της Πατρίδας μπορεί να την παραβιάσει ο καθ ένας με ένα έστω πειραγμένο βραχέο τότε καλά θα κάνει η Χώρα να εκσυγχρονιστει. Φυσικά και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλά οι νόμοι (αν έχουν φτάσει στο αστυνομικό τμήμα) είναι τέτοιοι που ο καθ ένας τους "ερμηνεύει" κατά το δοκούν. (Χρόνης Εξαρχάκος . Η κόρη μου η σοσιαλίστρια)

Ανώνυμος είπε...

Αφού κάποιοι ζουν στο 2020 γιατί δεν δοκιμάζουν αυτό που σας είπε ο ανώνυμος 9:43 να κανετε εκπομπή από ένα στρατηγικό σημείο μιας ευρωπαϊκής χώρας που ζει το 2020 και μετά να μας πουν σε ποιο έτος βρίσκονται εκείνοι .

Ανώνυμος είπε...

Στο skyRodos διάβασα ότι το θέμα λύθηκε στο αστυνομικό τμήμα αφού εκεί έδειξε την άδεια του και τελικά απεδειχθει ότι ο εξοπλισμός δεν ήταν παράνομος ....δεν αναφέρει ότι έγινε δίκη ... όποτε καλα έπραξαν οι αρχές σύμφωνα με το δημοσίευμα

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει σχετική αντίδραση της ΕΕΡ, όχι όμως από το επίσημο site αλλά στην σελίδα του SV1IW στο facebook:

Operating ham radio in Greece

Due to some incidents in recent years and even a more recent one a few days ago, radio amateurs who are going to travel in Greece and want to carry amateur radio activities should be aware of the following.

Areas near land or sea borders, especially in the east of the country, are particularly sensitive at times. To all colleagues who contact RAAG in addition to the basic information they also get information regarding frequency bands, rf power limits, callsign composition, etc. It is always suggested to have also 2 specific pages from the last ministerial decision in force governing the amateur radio service (which can be supplied from RAAG). These pages describe the categories of ham radio operators from other countries their obligations and rights while they are operating their amateur radio equipment in Greece.

Because the legislation is written only in Greek, this facilitates the control of police authorities in cases of difficulty understanding what "ham radio is all about" and avoiding misunderstandings. For more information, have a look at the website of the National Union (www.raag.org) or send mail to the Secretariat of RAAG at raag-hq@raag.org

RAAG will do its best, for one more time, to proceed with all necessary actions towards the competent authorities in order to avoid any similar incidents in the future.


Ανώνυμος είπε...


Έχεις δίκιο (16 Αυγούστου 2020 - 6:16 μ.μ.)
Δεν ήξερα ότι ο γερμαναράς , ο παλιό-κατάσκοπος ,είχε μπει στο Πεντάγωνο ή μήπως στον Ναύσταθμο και υπέκλεπτε μυστικά.
Από την άλλη μεριά κανείς δεν λέει "μπάτε σκύλοι αλέστε.. " Το κρατικό όργανο έχει δικαίωμα και υποχρέωση, να πλησιάζει τον κάθε πολίτη (Έλληνα ή ξένο) και να ζητά να του επιδείξει τα ανάλογα δικαιολογητικά έγγραφα. Αν στον έλεγχο βρεθούν όλα κατά νόμο σταματά εκεί το θέμα. Σε αντίθετη περίπτωση φυσικά να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Σημείωση: Το ελεγκτικό όργανο όμως πρέπει να ξέρει, τι ελέγχει , πως το ελέγχει, και τι λένε οι νόμοι και οι διατάξεις για την κάθε περίπτωση. Δυστυχώς εδώ ο πολίτης πρέπει να αποδείξει την αθωότητα του και όχι το κάθε όργανο την ενοχή του πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Για τον τέως, νυν και αεί αγγλομαθή πρόεδρο της ΕΕΡ αφού έκανε τον κόπο να τα γράψει όλα αυτά, γιατί δεν τα ανέβασε στο site του μαγαζιού. Δεν δίνει την εντολή το ΔΣ? Ας το δημοσιεύσει στο περιοδικό που το διαβάζουν καμιά 10-20 ρια ιθαγενείς.
Εφ όσον η Υ.Α. που διατίθεται (αλήθεια πως και πότε;)από την ΕΕΡ είναι γραμμένη στα Ελληνικά για να την καταλαβαίνουν τα "όργανα της τάξεως" γιατί δεν μεταφράζεται στα Αγγλικά ώστε να είναι κατανοητή από τους αλλοδαπούς συναδέλφους που πρόκειται να επισκεφτούν την Χώρα. Τόσο απλό. Κατά τα άλλα είχα την εντύπωση ότι ισχύει στην Ελλάδα, ότι ισχύει και στις άλλες Χώρες της ΕΕ.
Με εκπλήσσει η τελευταία παράγραφος της ανάρτησης όπου μιλά εξ ονόματος της ΕΕΡ κάτι που θα έπρεπε να ληφθεί σαν απόφαση και να αναληφθεί από κάποιο μέλος του ΔΣ η ανακοίνωση για την εμπλοκή της ΕΕΡ σε παρόμοιες περιπτώσεις . Εκτός και αν είναι ο ανώτατος άρχων και το ΔΣ είναι για τους τύπους. Μήπως θα έπρεπε να αντιδράσει ο Πρόεδρος με κάποια παραίτηση, λόγω «καπελώματος»; Μήπως;

Ανώνυμος είπε...

@2:19 Πρώτα από όλα η ΥΑ θα πρέπει να βρίσκεται μεταφρασμένη στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Βρίσκεται; Ή βαριούνται και που ζουν;
Δεν θα πρέπει να σε εκπλήσσει που μιλά εξ ονόματος ΕΕΡ, φαίνεται θεωρεί τον εαυτό του σαν την ΕΕΡ (με τις ευλογίες του εκάστοτε ΔΣ βεβαίως) και νομίζω κάποιο δίκιο έχει τι χαλίφης θα ήταν άλλωστε;

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΡ.... μιας και διαβάζω για αυτή και ψάχνοντας στο διαδύκτιο περι σωματείων κλπ. κατέληξα εδώ:
Τα ήδη σωματείων διαχωρίζονται ως κάτοθι, η ΕΕΡ σε ποιο ανήκει ?

α) τα επαγγελματικά σωματεία, δηλαδή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως προβλέπονται στο νόμο 1264/1982, β) τα φιλανθρωπικά, όπως προβλέπονται στο νομοθετικό διάταγμα 1111/1982, γ) τα κυνηγετικά και τα φιλοδασικά (άρθρο 266 ΝΔ 86/1969 και Ν 177/1975) και τα δ) αθλητικά.

Ειδικές περιπτώσεις σωματείων είναι: α) τα αλληλοβοηθητικά σωματεία, τα οποία αποτελούν ιδιωτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς επικουρικής ασφάλισης και β) οι ενώσεις καταναλωτών, οι οποίες συγκροτούνται ως σωματεία και αποτελούνται μόνο από φυσικά πρόσωπα (άρθρο 10 Ν 2251/1994).

..... και επειδή πουθενά σε κανένα άλλο είδος σωματείου δεν εντόπισα την "ενδιαφέρουσα" διάκριση των μελλών σε τακτικά και μή καθώς όλα εναρμονίζονται στην διάταξη του αθλητικού Νόμου 2725/1999 (ΦΕΚ121/Α΄) άρθρο 2 το οποίο σαφέστατα το απαγορεύει κάτι τέτοιο.
Το άρθρο 4 του καταστατικού της ΕΕΡ είναι νομικά διαβλητό. Επίσης έντεχνα στο καταστατικό δεν υπάρχει πουθενά ο ορισμός τι είδους σύλογος - σωματείο κλπ. είναι βάση της ανωτέρω νομοθεσίας.

Το σημαντικότερο ζήτημα που μπορεί να προκύψει κατά την
έκδοση της διάταξης του Ειρηνοδίκη και τον έλεγχο του καταστατικού, ο
οποίος είναι έλεγχος νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας, είναι η
σύγκρουση των διατάξεων και του σκοπού του σωματείου με τη δημόσια
τάξη και τα χρηστά ήθη, όπως προκύπτει από τη διάταξη του αρθρ. 105
παρ. 3 ΑΚ, που εφαρμόζεται αναλογικά και στην ίδρυση των σωματίων.
Κατ’ αρχήν από το συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 12 παρ. 1 του
Συντάγματος, του άρθρου 11 της από 4.11.1950 Διεθνούς Σύμβασης της
Ρώμης «περί προασπίσεως των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των
θεμελιωδών ελευθεριών» που κυρώθηκε με το Ν. 2329/1953 (και εκ
νέου με το άρθρο 1 του νδ 53/1974) και των άρθρων 78, 80 παρ. 1 και
105 παρ. 3 ΑΚ (η τελευταία από αυτές για την ταυτότητα του νομικού
λόγου εφαρμόζεται και στην αναγνώριση σωματείων) διασφαλίζεται το
δικαίωμα της σωματειακής οργάνωσης, αναφορικά με την ίδρυσή της, ως
δημιούργημα της σύμπτωσης της δικαιοπρακτικής βούλησης των
ιδρυτικών μελών της και εκείνων που προσχωρούν σε αυτή, με
οποιαδήποτε έκφανση του επιδιωκόμενου μη κερδοσκοπικού σκοπού
της, αλλά και την εσωτερική αυτονομία και εξωτερική δράση της, με
μοναδικό όριο να μην αντίκειται ο σκοπός της στο νόμο και στη δημόσια
τάξη, πλαίσια που διαγράφουν και το αντικείμενο του σχετικού
δικαστικού ελέγχου.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα νομικά για τις δικαστικές αίθουσες. Δεν μας τα κάνεις πιο λιανά τι θες να πεις περί ΕΕΡ?

Ανώνυμος είπε...

μάλλον υπαινίσσεται ότι μπορεί η κατηγοριοποίηση των μελών να κριθεί παράνομη. Κάτι που με είχε απασχολήσει παλιά αλλά δεν έχω αυτές τις γνώσεις. Όπως και πολλοί. Είμαι 23 χρόνια στο χόμπι και έχω βαρεθεί τους δεινόσαυρους, τελευταία δεν πληρώνω συνδρομές (έχω λίγο ξεπεράσει τις 300), η κατάσταση με την πανδημία και τη διάδοση δεν βοηθά για νέες χώρες, δεν υπάρχει προοπτική να συμπληρώσω σύντομα κάτι και πλέον με lotw και direct μπορώ με μικρό κόστος και κόπο και είμαι ανεξάρτητος από μπυρό. Κυρίως έχω βαρεθεί τα ίδια πρόσωπα με διαφορετικούς μανδύες εδώ και 2 δεκαετίες. Κάτι σαν τους πολιτικούς με τα ίδια επώνυμα, εξαίρεση ο Αλέξης που εγκαταστάθηκε χάρη του πολιτικού νονού του δλδ όχι εξ αίματος.
Αφού βαρέθηκα εγώ που δεν είμαι σε περασμένη ηλικία μην περιμένεις κάποιος να κινηθεί κατά του κατ/κού εύκολα, οι περισσότεροι αρκούνται στο να καταδικάζουν τους δεινόσαυρους.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λές Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...22 Αυγούστου 2020 - 11:04 π.μ. και αυτά επισημαινω. Απλά δίνω άλλο ένα όπλο για τον όποιο ενδιαφερόμενο που μπορεί να το πράξει και με μια απλή (..και ανώνυμη?) καταγγελία στις αρμόδιες αρχές κάνωντας χρήση τα ανωτέρω.

Ανώνυμος είπε...

Σιγή ιχθύος από την Ένωση και τον Χαλίφη για τα Παράβολα των κεραιών...

Ανώνυμος είπε...

Για τον [22 Αυγούστου 2020 - 7:05 μ.μ.]
Αφού το έχεις κατά τα γραφόμενα σου γιατί δίνεις το "όπλο" σε άλλον που να ενδιαφέρεται. Άρα εσύ δεν ενδιαφέρεσαι. Επομένως γιατί χάνεις τον χρόνο σου με τα νομικά σου και την ΕΕΡ. Αφού μπορείς να κάνεις το σωστό ακόμα και ανώνυμα εσύ γιατί δεν προχωράς? Από υποδείξεις μπουχτίσαμε. Από πράξεις τίποτα εδώ και κάμποσα χρόνια. Γι αυτό υπάρχουν στο προσκήνιο τα ίδια πρόσωπα συνεχώς.

Ανώνυμος είπε...

Για τον 23 Αυγούστου 2020 - 1:10 μ.μ

Γιατί καλέ μου φίλε εγώ δεν έχω έννομο συμφέρον, αντίθετα από εσένα που είσαι ραδιοερασιτέχνης και δεν έχεις κάνει τίποτα, όπως και πολλοί άλλοι μέχρι τώρα, όπως φαίνεται και αρέσκεσαι μόνο στο να κριτικάρεις εύκολα. Ορίστε λοιπόν σου δίνω κάτι για να προχωρήσεις, ακόμα και ομαδική ενυπόγραφη καταγγελία μπορεί να γίνει έτσι ώστε να μην φαίνεσαι μόνος.

Ήθελα να ασχοληθώ με το χόμπι, αλλά πριν χορέψω μέσα σε ένα χορό πάντα το ψάχνω.... και είδα πόσο άθλια είναι η κατάσταση. Οπότε απέχω μέχρι νεωτέρας....

Ανώνυμος είπε...

@23/8/20 11:15 δεν υπάρχει παράβολο κεραιών, το είδες σε κάποια νομοθεσία;

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο (23 Αυγούστου 2020 - 8:30 μ.μ.) Σιγά μην αφήσω τα μπιρόνια μου για να ασχοληθώ με τις Καπνικαρέες. Ας ασχοληθούν οι επόμενοι που θέλουν να γίνουν σωτήρες στη θέση των σημερινών σωτήρων που εκλέχτηκαν για να διαδεχτούν τους προηγούμενους σωτήρες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά εκείνος ο her που κάθε μέρα είναι και σε μια δημόσια υπηρεσία και βγάζει σελφι μπαίνει μέσα για καμιά ροφιανια ? η μόνο απέξω φωτογραφίζεται?

Ανώνυμος είπε...

@23/8/20 11:15 δεν υπάρχει παράβολο κεραιών, το είδες σε κάποια νομοθεσία;

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

2Mδης είπε...

Καλησπέρα. Παράταση διακοπών με απόφαση μου κατόπιν ώριμης σκέψης!

Καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

@24/8/20 6:34 πέρα από τσιτάτα έχεις να δώσεις κάποιο στοιχείο; Ή όπως φαίνεται να είσαι αστοιχείωτος πετάς μπαρούφες για να κορδώνεσαι; Από άσχετους μπαφιάσαμε, στοίχημα ούτε άδεια έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Παράταση ε;

Ανώνυμος είπε...

whois next?

Ανώνυμος είπε...

6 Αυγούστου 2020 - 8:13 μ.μ λάθος έγραψε το skyrodos μάλλον, δες εδώ:
http://www.southgatearc.org/news/2020/august/german-radio-amateur-falsely-accused-in-greece.htm?fbclid=IwAR2i5u95zmx3ciBBHe3gM5HwzHS1lu6R4PtI9cyJD901g9P4Aru_mMdGYnQ#.X0VPzMgzbIW

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη στην ιστοσελίδα της ΕΕΡ που ενημερώνει τους ξένους ρ/ε που έρχονται στη χώρα μας,
πρέπει να διορθώσουν την μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύ εκπομπής από 50W σε 100W στην μπάντα των 70cm.
http://www.raag.org/displayITM1.asp?ITMID=11&LANG=EN
https://rfnews.gr/wp-content/uploads/2015/07/%CE%A6%CE%95%CE%9A-1969-%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A3%CE%97-21-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-2013.pdf

Ανώνυμος είπε...

?γιατί μας το γράφεις;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος, ποιο;

Ανώνυμος είπε...

Το 26/8 4:14 τι θέλει να πει;

Ανώνυμος είπε...

τι θα γίνει με τον next?