Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Κακό που πάθαμε...


Αυτοί οι συνάδελφοι που προβληματίζονται με την απόκρυψη των ρωσικών διακριτικών από το QRZ, μου θυμίζουν αυτούς που ανησυχούν που δεν θα πετάξουν αετό την Δευτέρα λόγω κακοκαιρίας! 

Ο άλλος στο μεταξύ, βομβαρδίζει πυρηνικό εργοστάσιο...



33 σχόλια:

2Mδης είπε...

Ένας τρελός, διαβεβαίωνε όλους τους ευρωπαίους ηγέτες ότι τα περί πολέμου είναι φαντασιώσεις των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών. Και σήμερα -μετά από μόλις μια εβδομάδα- απειλεί με πυρηνικά!

Οι ίδιοι που περιγελούσαν τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, σήμερα στηρίζουν τον παράφρονα με χίλιες δυο δικαιολογίες.

Και το κερασάκι είναι οι ραδιοερασιτέχνες που οδύρονται για το κακό που έπαθαν: δεν βρίσκουν ρώσικα διακριτικά στο QRZ και θα πληγεί το χόμπι!

Τι λέτε? Μεγάλο κακό! Για βγειτε να εκθέσετε δημόσια την άποψη σας ότι στο ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου εσείς χολοσκάτε για το QRZ και τότε θα ακούσετε την κοινή γνώμη για το χόμπι μας...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ... χτενίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια τώρα όλους τους έπιασε ο πόνος ενω για την πίτα που την έκαναν ιντερνετικά κουβέντα! τρίτη χρονιά φίλε μου! τεσπά, μήπως ξέρει κάποιος αν μοιράζουν πουθενά τροφιμα κλπ για τους ουκρανούς; έχω κάτι γνωστούς προσφυγες να παω να τους φέρω πράγματα......

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τους συναδέλφους τους ακούω ένα βήμα παραπέρα. Λένε ότι τα χε πει ο Παΐσιος, ότι θα δουν τι θα πάθουν οι εβραιομασώνοι που τα βάζουν με τα ορθόδοξα αδέρφια μας και τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε ότι ο ραδιοερασιτέχνης πρέπει να μένει έξω από πολιτικά , θρησκευτικά, κοινωνικά, φυλετικά προβλήματα το εννοούμε σε καιρό ειρήνης. Εδώ έχουμε πόλεμο! Κουμάντο κάνει ο ισχυρός. Οι υπόλοιποι ότι τους συμφέρει. Ο αμυνόμενος αγωνίζεται μέχρι να οδηγηθεί σε συνθηκολόγηση.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη το qrz.com εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διασύρθηκε διεθνώς μετά από αυτό που έκανε.
@5 Μαρτίου 2022 - 11:30 π.μ. προώθησε κι εσύ την ρατσιστική προπαγάνδα του qrz.com.
Εύγε και εις ανώτερα! Να παρακαλάς μόνο να μην έρθει σε μας ο πόλεμος γιατί θα είσαι εσύ ο αμυνόμενος μετά, εκτός αν μένεις εξωτερικό μακριά από τον πόλεμο και μιλάς εκ του ασφαλούς.

2Mδης είπε...

Κάνε εσύ πρώτα αυτό που με συμβουλεύεις, πέσε στα γόνατα να παρακαλάς και άσε τι θα κάνω εγώ....

Ανώνυμος είπε...

Γονατισμένοι είμαστε όλοι εδώ και πολλά χρόνια, όπως δυστυχώς θα είναι και οι επόμενες γενεές.
https://www.youtube.com/watch?v=wWzO_gpXiL4
Κατά τα άλλα, η πολιτικοποίηση του ραδιοερασιτεχνισμού, μόνο ζημιά κάνει στο χόμπι.
73. QRT

2Mδης είπε...

Δεν είναι πολιτικοποίηση να υπερασπίζεσαι έναν που αμύνεται τον εισβολέα. Και σε καμία περίπτωση ο ράδιο ερασιτεχνισμός ή οποιοδήποτε χόμπι δεν μπαίνει πάνω από τις ανθρώπινες αξίες. 73

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό συμφωνώ. Ένας Ρώσος ραδιοερασιτέχνης είπε στον AA7BQ: Είμαι κατά του πολέμου που διεξάγει η χώρα μου στην Ουκρανία και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, αλλά να σε ρωτήσω κάτι; Τώρα που δεν είναι δικός σας πόλεμος θυμήθηκες να μπλοκάρεις τα προφίλ των Ρώσων ραδιοερασιτεχνών στο qrz.com; Στους δικούς σας πολέμους (ΗΠΑ) με Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και Συρία γιατί δεν μπλόκαρες τα προφίλ των Αμερικανών ραδιοερασιτεχνών στην πλατφόρμα σου εδώ και 30 χρόνια;
Αυτό και άλλο πολύ ακόμη κράξιμο έφαγαν από πολλούς ραδιοερασιτέχνες απ' όλο τον πλανήτη και αναίρεσαν άρον άρον το (άδικο) μπλοκάρισμα στα προφίλ των Ρώσων ραδιοερασιτεχνών στο qrz.com και δεσμεύτηκαν ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνουν αυτό ποτέ.
Αυτά είναι άσχημα πράγματα για όλους εδώ στο χόμπι. Το θέμα είναι να σταματήσει ο πόλεμος όσο γίνεται πιο γρήγορα και να συνεχίσει ο κόσμος ειρηνικά.

Ανώνυμος είπε...

Σαν κακομαθημένα παιδιά που δεν θέλουν να ξεκολλήσουν από το βιντεοπαιχνίδι.

18SV1821 είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

…………………..

Αγαπητοί συνάδελφοι χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι οι νέες κεντρικές μονάδες των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις οποίες βασίζεται η λειτουργία των ραδιοπυλών του συλλόγου μας είναι έτοιμες. Το δυνατόν συντομότερα, θα αρχίσει η εγκατάσταση των νέων ραδιοπυλών, σε επόμενο ενημερωτικό θα σας πληροφορήσω για τις πόλεις που θα τοποθετηθούν.

Σε συνεννόηση με τον ταμία του συλλόγου, θα γίνουν οι απαιτούμενες αγορές, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των φορητών simplex repeater, για την κάλυψη των καλοκαιρινών αναγκών και η αντικατάσταση ή επισκευή των κεραιών που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, από τον προηγούμενο χιονιά.

Υπάρχει ένας αριθμός ραδιοτηλεφώνων CB AM/FM, τα οποία μπορούν να δοθούν στα μέλη του συλλόγου μας, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μια μονόδρομη αρχικά ραδιοπυλη για το κανάλι #11. Τα ραδιοτηλέφωνα αυτά, μπορούν να υποστηρίξουν και αμφίδρομη λειτουργία, αν υπάρχει ενδιαφέρον. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται, παρακαλώ να με καλέσουν στο 6948664493, για να ρυθμίσουμε τα διαδικαστικά.

Τον Μάιο, θα διεξαχθούν οι προβλεπόμενες εκλογές, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Τόσο οι υποψήφιοι για τις θέσεις του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και τα μέλη που επιθυμούν να ψηφίσουν, θα πρέπει να έχουν καταβάλει την συνδρομή του έτους 2022 ή και τυχών προηγούμενων ετών. Πλήρης ενημέρωση των μελών μας για τις εκλογές, θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας [www.pasixeracb.com](http://www.pasixeracb.com/) και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Viber.

Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το Λιμενικό Σώμα, με σκοπό την τοποθέτηση ραδιοτηλεφώνων στα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Οι συνεργασία μας είναι εξαιρετική και σύντομα θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Πολλά 73!

Μάκης

Ιεροδιάκονος Ανανίας είπε...

Η βουλευτίνα του ΜΕΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τη μη αξιοποίηση των Εθελοντών Πυροσβεστών:

https://bit.ly/37q1mAA




2Mδης είπε...

Μια χώρα έχει γίνει ερείπια από τον εισβολέα και ο Βασιλάκης προβληματίζεται τι θα γίνει με το ρώσικο κόντεστ...

ΓΤΧΣ μ@lάκες...

2Mδης είπε...

Έμαθα ότι η ΕΕΡ έδειξε την ευαισθησία της και κατέθεσε ένα χρηματικό ποσό για ενίσχυση των πληγέντων στην Ουκρανία. Αν είναι έτσι μπράβο της.
Καλό θα είναι και άλλοι σύλλογοι να ευαισθητοποιηθούν προς την ίδια κατεύθυνση...

2Mδης είπε...

Αυτοί οι συνάδελφοι που προβληματίζονται με το ρωσικό κοντεστ μου θυμίζουν τους καρναβαλιστές του 2020 που ήθελαν να πίνουν και να γλεντήσουν και ας υπήρχε κορωνοϊός...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και τέτοιοι; Πάντως η χώρα μας έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά καταδίκασης της εισβολής... Πολιτισμόζ.

Ανώνυμος είπε...

τελικά τα κίτρινα γιλέκα θα μοιράσουν νερά στον ημιμαραθώνιο της αθήνας?

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κυκλοφόρησε μια φήμη ότι ο Δημητράκης (ο γνωστός μας Δημητράκης) έχει δηλώσει εθελοντής στον ρωσικό στρατό για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ανώνυμος είπε...

Ο ραδιοερασιτεχνισμός οφείλει να μην εμπλέκεται στην πολιτική. Είναι βασικός κανόνας.

2Mδης είπε...

Ο πόλεμος δεν είναι πολιτική. Η εισβολή και ο βομβαρδισμος αμάχων είναι διεθνές έγκλημα. Και αν σύσσωμη η διεθνής κοινότητα απομονώνει από παντού τον εισβολέα οφείλεις και εσυ να αφήσεις σε δεύτερη μοίρα το χόμπι σου και να τον απομονώσεις μήπως συνετιστεί...
Χόμπι κανεις για την ευχαρίστηση σου και δεν είναι ώρα να ευχαριστιέσαι όταν κάποιος απειλεί με πυρηνικό πόλεμο...

2Mδης είπε...

Εσυ που ρωτάς για τα κίτρινα γιλέκα, να ξέρεις ότι μετά από την ανταλλαγή αχρήστων πληροφοριών στην διάρκεια ενός αγώνα, γίνεται το «μπριφιγκ» στο οποίο οι συμμετέχοντες ακούνε εμβρόντητοι ότι αυτό ήταν άσκηση για έκτακτη ανάγκη στην οποία ΟΤΑΝ κληθούν θα δράσουν με αυταπάρνηση κλπ κλπ. Ενώ είναι γνωστό ότι από τότε που ηγείτο στην οεα ένας που δε μπορούσε να ανεβεί πέντε σκαλιά χωρίς να κάνει δυο στάσεις όλοι γελάνε με δαύτους και κανεις δεν τους αντιμετωπίζει με σοβαρότητα...

Ανώνυμος είπε...

"Ο πόλεμος δεν είναι πολιτική."

Κάνεις λάθος! Ο πόλεμος είναι η πιο βρώμικη μορφή της πολιτικής.
Όπως είχε πει και ο Carl von Clausewitz: "Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα."
https://www.naftemporiki.gr/story/1840485/muthoi-kai-alitheies-gia-ton-polemo

18SV1821 είπε...

Πηγέντε σεις να μοιράσετε νερά. Τα CB μεγαλουργούν:



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα σας.
Το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» δημιούργησε ένα κομβόι ανθρωπιάς και χθες 18/3/2022, ξεκίνησε με ανθρωπιστική βοήθεια για τα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, αλλά και για την παραλαβή προσφυγόπουλων, τα οποία θα φιλοξενήσει, εδώ στην Ελλάδα. Τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, για την ευαισθησία που δείχνουν και το θάρρος που έχουν.
48 ώρες νωρίτερα, η κυρία Μαρία Βουλγαρέλη, από το Τμήμα Εξεύρεσης Πόρων, μας ζήτησε να αναλάβουμε τις επικοινωνίες μεταξύ των αυτοκινήτων του κομβόι, αλλά και την επικοινωνία τους με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Χαμόγελου του Παιδιού, στην Αγία Παρασκευή.
Παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, κατορθώσαμε να προμηθευτούμε, ρυθμίσουμε και να δοκιμάσουμε το απαιτούμενο υλικό. Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις με τον Κο Γιαννόπουλο και η εκπαίδευση των στελεχών που θα χειρίζονται τον εξοπλισμό με τον οποίο τους εφοδιάσαμε.
Χθες, λίγο πριν φύγουν, έγιναν οι τελευταίες δοκιμές και η εκπαίδευση του προσωπικού που δεν είχε προλάβει να εκπαιδευτεί, με την πολύτιμη βοήθεια των εκλεκτών συναδέλφων: Κου Τσουράπα Αλέξανδρου Εφόρου Διαδικτυακών Εφαρμογών και του Κου Διαμαντόπουλου Χαράλαμπου, Εφόρου της Τεχνικής Επιτροπής του Συλλόγου μας.
Οι επικοινωνίες μεταξύ των αυτοκινήτων γίνονται με πομποδέκτες CB27 ΜΗΖ, σε διαμόρφωση FM στο κανάλι #19 και ρύθμιση στην Πανευρωπαϊκή επιλογή «EC». Οι επικοινωνίες του κομβόι με το Κέντρο Επιχειρήσεων, γίνονται με την χρήση Internet Network Transceivers, μέσω της εφαρμογής Zello.
Υπάρχουν τρία κανάλια στα INT, το κανάλι του Χαμόγελου, το γενικό κανάλι επικοινωνίας των μελών του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. και το κανάλι του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι επικοινωνίες τους γίνονται στο κανάλι του Χαμόγελου του παιδιού, αλλά αν για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν, θα χρησιμοποιηθούν τα άλλα δύο.
Είναι μεγάλη τιμή για το σύλλογό μας να μας ανατεθούν οι ασύρματες επικοινωνίες του Χαμόγελου του Παιδιού και μάλιστα σε μια τόσο σπουδαία ανθρωπιστική αποστολή. Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη του συλλόγου μας, που με την στήριξη τους στο ΔΣ και την σοβαρότητα τους στη χρήση των καναλιών της Citizens Band 27 ΜΗΖ, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έστω και παθητικά, συμμετέχει στην όλη διαδικασία.
Αγαπητοί συνάδελφοι προχωρούμε σαν σύλλογος, στηρίζουμε τις επικοινωνίες εκτάκτων αναγκών, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.
Πολλά 73!
Μάκης 18 SV 100

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη λυσε μου μια απορία. Βλέπω στο aprs τους συναδέλφους που συνδράμουν στον ημιμαραθώνιο να είναι σχεδόν όλοι μέσω κινητής τηλεφωνίας. Και όσους ακούγονται στον επαναληπτη να ακούγονται οριακά ή καθόλου. Αυτοί είναι που θα διεξάγουν τηλεπικοινωνίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Γιατί αν είναι έτσι καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικό χάλι οι επικοινωνίες. Παρακολουθώ από το πρωί ούτε μια κλήση δεν έχει απαντηθεί παράσιτα θόρυβος ασυνεννοησία. Χάλι μαύρο.

Όχημα τέλους είπε...

Ξεφόρτισαν τα hotspot του DMR για αυτό δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε.

Σκούπα 3 είπε...

Ναι με ακουτεεεεε?

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ, επειδή είμαι καινούργιος στον χώρο, μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει αυτά τα κίτρινα γιλέκα που μοιράζουν νερό τι είναι; κάποιο σωματείο νερουλάδων ; Ευχαριστώ.

2Mδης είπε...

12:57@
Διακρίνω κάποια ειρωνία στο ερώτημα σας! Και μια αποχρώσα ένδειξη εμπαιγμού των ηρωικώς μαχόμενων στις πρώτες γραμμές του μαραθωνίου...
Θα σας μαλώσω...

Ανώνυμος είπε...

Ω συγνώμη δεν γνώριζα ότι επρόκειτο περί ηρωικώς μαχομένων , είχα την εντύπωση ότι ήταν απόγονοι του συγχωρεμένου του Καματερού .....

Ανώνυμος είπε...

Πέθανε ο Καματερός;;; Ξέρουμε αν παίζει μνημόσυνο να πάμε να φάμε τίποτα κόλυβα;;;

Costas SV1XV είπε...

Έχω την εντύπωση ότι ο Καματερός αυτοκτόνησε πριν πολλά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις δικαστικές περιπέτειες, ο Καματερός έφυγε για ένα διάστημα στο εξωτερικό και στη συνέχεια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. 22 χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω, όπου στις 6 Μαΐου του 1998, μη μπορώντας τα αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/16

© SanSimera.gr