Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!



Οπως ανακοίνωσε ο συνάδελφος Σπύρος SV1BKT, σκοπεύει να πουλήσει όλον τον εξοπλισμό του για τις υψηλές συχνότητες, 2μέτρα κλπ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα ωρίμου σκέψης και περισυλλογής. Σκοπός του συναδέλφου είναι η ολοσχερής αφιέρωση του στο μαγικό κόσμο των καφενείων στα βραχέα. Παρακαλείσθε να βοηθήσετε τον συνάδελφο να πραγματοποιήσει τον στόχο του ώστε να μην τον ξανακούσουμε στα 2Μέτρα!!!

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα έχει τίποτα στον γίγαντα που λενε και στα hf-cafe θα το σκεφτώ να βοηθήσω και έγω στην απεμπλοκή του συναδέλφου από τις μισητές υψηλές συχνότητες!
73 Μιχάλης
sv3gke/8

sv1epn είπε...

Μα ειναι δυνατον αυτο να γινει ?πως θα εγκαταληψει τα 2μετρα ? Τοσες δοκιμες ...τοσες μλετες που εχει κανει ....τοσα τεστ που εχει κανει στα 2 μετρα ολα πανε χαμενα? Το περιφημο τεστ της καρφιτσας το ξεχασε? το τεστ του υπογειου το ξεχασε? Ειναι δυνατον λοιπον να πιστεψω οτι μετα απο ωριμη σκεψη θα εγκαταλειψει τα 2 μετρα?
Βρε Σπυρο μηπως σε πηρε απο κατω η κατρακυλα του Ολυμπιακου????

73....Μπαμπης
sv1epn

2Μδης είπε...

Ακόμα στο τεστ της καρφίτσας έχεις μείνει;; Το τεστ του τάφου το έχεις ακούσει; Έβαλε τον καημένο τον Κώστα τον FKJ που πέρναγε έξω από το 1ο νεκροταφείο να μπει σε ένα μαρμάρινο κενοτάφιο να του εκπέμπει! Πέρναγε ένας παπάς απέξω, ακούει ομιλία μέσα από τον τάφο...ακόμα τρέχει! Είχε σηκώσει λέει τα ράσα και πήδαγε τους τάφους πέντε-πέντε!!!

sv1epn είπε...

Οχι αυτο δεν το ηξερα .....και καλα πως καταφερε τον Κωστα τον fkj να τον πεισει να μπει μεσα σε ταφο ?
Κωστα αυτο το τεστ με τον ταφο που σε εβαλε και εκανες ο μπι-κου-τι δεν μου το ειπες οταν το καλοκαιρι σου εκανα επισκεψη στην Αναβυσσο.
Nα δεις Γιαννη που ο Κωστας καπου ειχε κρυψει το ΤS-2000 και του εκανε πλακα με το sky command.....

2Μδης είπε...

Δεν νομίζω. Τον έχει κάνει πειθήνιο όργανο του! Ακόλουθο, κάτι τέτοιο. Κάτι σαν τον Δον Κιχώτη με τον Σάντσο(;)

2Μδης είπε...

Ξέχασα: Καλό (και δημιουργικό)Μήνα! Άντε να κόψει λίγο η δουλειά να ετοιμάσουμε καμιά εξόρμηση...

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα,καλές δουλειές και να πέσει και κάνα φράγκο,γιατί πολύ φέσι ρε παιδι μου αυτή τη χρονιά.Έλα Λευκάδα Γιάννη να τα πούμε και από κοντά.
73 Μιχάλης
sv3gke/8

2Μδης είπε...

Άσε, από φέσι άλλο τίποτα. Έχει φτάσει η φούντα του να την πατάμε!

sv8gke είπε...

Eγώ σκέφτομαι να βγαίνω sv3gke/ta από το φέσωμα!!!
Ρε παίδες αυτή η καρφίτσα τι είναι τελικά;να υποθέσω κεραία εκπομπής σε φορητό;

2Μδης είπε...

Καλά το κατάλαβες! Εκπομπή με καρφίτσα! Υπάρχει και "τεστ εκπομπής με κόλληση" την οποία έκοβαν χιλιοστό-χιλιοστό για να δουν μέχρι πόσο ακούγονται. Τι νόμιζες Μιχάλη; Εδώ στην Αθήνα μπορεί να έχουμε το καυσαέριο, αλλά από κάτι τέτοια καλοπερνάμε!!

sv1epn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sv1epn είπε...

καποιο λαθος εγινε και διεγραψα το προηγούμενο μηνυμα μου...ηθελα να θυμησω και το τεστ κάτω απο την επιφάνεια της θαλασσας .....και σε αυτό το τεστ είχε την βοήθεια του Κωστα (fkj).Ειχε πάρει ο κωστας το μηχανάκι αυτό με την προπέλα και είχε αρχίσει την κάθοδο προς τον βυθό ...και ο σπυρος σημείωνε τα σήματα .....
Φυσικά ο Κωστας ανταμείφθηκε βγάζοντας μια μεγάλη πίνα από τον βυθό.......

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα... τιμημένα τα μικρόφωνα, τι θέλουν και τα δοκιμάζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;;;;;; στο 3,740;;;;;

sv1epn είπε...

Μετα ολα αυτα που γραφτηκαν εδω ... συναδελφε Γιαννη 2Μδη μηπως θα ηταν καλο να γινει μια προσπαθεια να μεταπεισθεί ο αγαπητος Σπυρος (BKT)να παραμεινει τον θαυμαστο κοσμο των ανω 144MHz...???

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δοκιμάζουν κάθε μέρα τα μικρόφωνα;
Αυτό, δεν έχει... ανακαλυφθεί ακόμη.
73 Πάνος

Ανώνυμος είπε...

Μου προξενήσατε εντύπωση κύριοι."Δεν μπορεί "λέω και εγώ "είστε υπερβολικοί". Εκατσα τα προχτές και άκουσα τους κυρίους στο 3.740 με κάθε καλή διάθεση. Ανακάλυψα κάτι φοβερό: Κάποιος ραδιοερασιτέχνης εκεί ανευ διακριτικού αφού δεν το έδωσε από την αρχή ως το τέλος της συνομιλίας κατάφερε να μιλάει για πάνω από επτά λεπτά άνευ συγκεκριμένου περιεχομένου άλλες στιγμές μονολογώντας και άλλες φορές εκφράζοντας αφηρημένα σκέψεις που διαδέχονταν η μια την άλλη χωρίς λογικό ειρμό και δέσιμο.
Πραγματικά έμεινα έκθαμπος. Μου είναι προφανές πως για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη δεν απαιτείται η εξέταση στην ανάπτυξη ιδεών αλλά αυτό που άκουσα ήταν άνω λιμνών. Εκτός αν ο κύριος που μίλαγε εκεί δεν ήταν αδειούχος ραδιοερασιτέχνης αλλά βρήκε τη συχνότητα ανοικτή και αποφάσισε να κάνει Stand Up Comedy.

Ανώνυμος είπε...

απαπαπα και μετα εγω ποιον θα ακουω? δεν με λυπαστε? προσπαθειστε να τον μεταπισεται... Μια φουλ ερωτευμενη

Ανώνυμος είπε...

μερικοι δε χρηισμοποιουν εως και 10Khz ευρος για να κανουν οπως λενε HIFI SSB ορος αδοκιμος
sw1jgw

sv1bkt είπε...

Ανωνυμε ο κυριοs pou ακουγεs στο 3740 ηταν ο ΒSO o Αλεκοs απο την Ζακυνθο .Γιατι απορειs και εσυ ανωνυμοs δεν εισαι.
Και αφου τον ακουγεs 7 λεπτα σου αρεσε.

sv8gke είπε...

Και μετρούν μέχρι το 6 το οποίο και επαναλαμβάνουν πολλές φορές.το (ξ) βοηθάει στην κατανόηση των χαμηλο-μεσαίων-υψηλων συχνοτήτων!Αυτό βέβαια είναι από παλιές ακροάσεις που έκανα στο...μετροκάναλο.Τώρα αποφεύγω τις κακοτοπιές!
Εχει δίκιο ο άνθρωπος.....ρε απανταχού ανώνυμοι,εάν δεν έχεται το θάρος της γνώμης σας τι θέλετε καικοπανάτε το πληκτρολογιό σας;
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Οι καλοί χωράνε παντού! Ανώνυμοι-επώνυμοι. Αυτό πάντως με τις ασυναρτησίες ανευ νοήματος σωστά το παρατήρησε ο συνάδελφος. Κάποτε όταν τέλειωσε ένα παρόμοιο μακροσκελές μικρόφωνο, στο οποίο είχε αναπτύξει την θεωρία της ανωτερότητας του 2000 σε σχέση με τα βρωμερά κυκλώματα της παραοικονομίας και τις κομματικές του ευαισθησίες, κάποιος του ζήτησε να τα επαναλάβει! Φανταστείτε, δεν θυμόταν ούτε ο ίδιος τι έλεγε...

2Μδης είπε...

Επειδή τον άκουγε εφτά λεπτά του άρεσε;; Περίμενε ο άνθρωπος να ακούσει το... νόημα! Πάντως το έχω ακούσει αυτό το "αφού δεν σου αρέσει άντε αλλού...". Δεν ισχύει, εφόσον κάποιος θέλει να βγαίνει και να αγορεύει στα 80 μέτρα, όποιος ακούει εκεί έχει δικαίωμα να του τα λέει. Ας πάει αυτός αλλού, στην τοπική οργάνωση της γειτονιάς του ας πούμε, να αναπτύξει τις κομματικές του αξιώσεις. Γιατί τελευταία έχει πάρει θάρρος από τις δημοσκοπήσεις και πάει η γλώσσα του ροδάνι...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ, το τί μπορεί να λέγετε στις συχνότητες, πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε και γενικά οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μας, περιλαμβάνονται στην σχετική νομοθεσία. Για τα θέματα που συζητάτε εδώ, μπορείτε να ανατρέξετε στην κείμενη νομοθεσία, π.χ. για το πόσο συχνά επαναλαμβάνεται το διακριτικό κλήσης, τι μπορεί να περιλαμβάνεται στις συνομιλίες κλπ.
Αυτό που δεν συμπεριλαμβάνεται δυστυχώς στην Ελληνική νομοθεσία, είναι το bandplan, όμως όποιος ραδιοερασιτέχνης σέβεται τον εαυτό του, τους άλλους και το χόμπι, το τηρεί σχολαστικά. Η τήρηση του bandplan είναι απαραίτητη για το χόμπι μας. Όπως είναι και ο ΚΟΚ για τους οδηγούς. Για αυτό ο 1ΗΕ το επαναλαμβάνει κάθε κυριακή στις ανακοινώσεις στο ρ1 επί τόσα χρόνια.
Πολύ θα ήθελα, στην προσεχή αλλαγή του ΕΚΚΖΣ, να συμπεριληφθεί και η τήρηση του bandplan.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπάρχουν ραδιοερασιτέχνες δύο κατηγοριών:
1. Αυτοί που τηρούν άψογα την νομοθεσία, συμπεριφέρονται εξαιρετικά καλά στον αέρα και συνεχώς εξελίσσονται μέσα από μία διαδικασία αυτοδιδασκαλίας. Αυτοί είναι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες.
2. Αυτοί που παραβαίνουν τον νόμο, δεν συμπεριφέρονται καλά στον αέρα κλπ. Αυτοί είναι απλά ραδιοερασιτέχνες με... άδεια. Δηλαδή, έχουν περάσει από την τυπική διαδικασία του νόμου.
Επειδή σε λίγες ημέρες θα διενεργηθούν οι εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών, για αυτό το φθινόπωρο, σε όσους νέους είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στην παραπάνω περίπτωση 1, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Στους άλλους εύχομαι να βρούν κάποιο άλλο ενδιαφέρον χόμπι.
Πάνος

Ανώνυμος είπε...

@ Kioles. Ελπίζω να μην βιάζεσαι πάντα να βγάζεις συμπεράσματα και στην επώνυμη ζωή σου. Στο internet δεν είναι τα πράγματα όπως στον ασύρματο. Εδώ δεν απαιτείται η επίδειξη ταυτότητος για να γράφεις τη γνώμη σου ασχέτως αν κάποιοι φασίστες ενοχλούνται με την δικτιακή ελευθερία άποψεων και επιτίθενται όχι εναντίον ιδεών αλλά εναντίον προσώπων. Για να ξέρεις ποιος ήταν στη συχνότητα εκείνη προφανώς την έχεις παρακολουθήσει και εσύ και ίσως είσαι και θαμώνας σε αυτή την παρέα. Και όχι, δεν μου άρεσε το τι άκουγα, απλά μου προκαλέσατε το ενδιαφέρον για να την ακούσω. Επίσης δεν με ενδιαφέρει ούτε ποιος ήταν ούτε τι παρώνυμιο έχει. Ηθελα να δω μόνο αν έχουν βάση τα όσα γράφονται εδώ από τον ιδιοκτήτη της σελίδας. Και τον ευχαριστώ για το βήμα αυτό που μας παρέχει.

Ανώνυμος είπε...

Παντως εμενα προσωπικη μου θεση ειναι οτι οταν η συζητησις εχει βαρυνουσα σημασια και τοποθετησε σε καποια ζητηματα καλο ειναι να το κανεις επωνυμα. ΚΑι ειδικα για θεματα Ρ/Ε θωρω πως γαι να λαβουμε σοβαρα υποψη μια αποψη πρεπει να ειναι επωνυμως
sw1jgw

2Μδης είπε...

Θα πρέπει να δίνουμε, πιστεύω, σημασία στα γραφόμενα και όχι στον γράφοντα. Αν κάποιος γράφει την άποψη του, όποια κι αν είναι αυτή, με τρόπο που δεν προσβάλει, τι σημασία έχει αν είναι ο άλφα ή βήτα συνάδελφος ή μη. Δεν θα απαντήσουμμε με βάση του ποιος είναι αλλά του τι λέει. (Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε ακραίες περιπτώσεις, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοιες)

Ανώνυμος είπε...

Στη λειτουργία των blog δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης στοιχείων. Οπότε, ο καθένας επιλέγει πως θα δημοσιεύει, τηρώντας πάντα κάποιους κανόνες ευπρέπειας.
Πάνος

sv8gke είπε...

Φύγαμε από το θέμα...........φύγαμε!
Τι θα κάνουμε με το συνάδελφο δεν λέτε.Εγώ πάντως είμαι διατεθιμένος να συμετάσχω στην δοκιμή του καταφυγίου.Και στα οχυρά του Μεταξά να με στείλει με φορητό χωρίς μπαταρία και κεραία,εγώ θα πάω!Πρέπει να το πάμε μπροστά το χόμπι.

2Μδης είπε...

OK!Λοιπόν, άρχισε σκάβε ένα λαγούμι...

sv1epn είπε...

επιστρεφουμε στο θεμα μας ....το οποιο ειναι ο εξοπλισμος του bkt ...τι καλουδια δινει ο αγαπητος συναδελφος?.....Σπυρο επειδη ξερω οτι διαβαζεις το blog του 2μδη .... κανε και καμια καλη τιμη μιας και παει καλα και η Ολυμπιακαρα μας.........
73....Μπαμπης

sv1bkt είπε...

Μπαμπη αγαπητο μου παιδι ολα εφυγαν.Οσον αφορα τον αγωνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΑΕΚ ,προσπαθω να παρηγορησω τουs FJR και IVR που ειναι για κλαματα σαν την ομαδα τουs

sv1epn είπε...

To φανταστηκα ....παντα φροντιζεις να παρηγορεις τους δευτεραθλητες και τριταθλητες......παντα εισαι στο πλευρο των απογοητευμενων οπαδων

2Μδης είπε...

Επί του διαδικαστικού:
Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα σχόλια που αναρτάτε δημοσιεύονται σχεδόν αμέσως, ή μετά από ελάχιστα λεπτά. Για τα σχόλια που γράφονται σε αναρτήσεις παλιότερες (>2εβδομάδων) και ΜΟΝΟ για αυτά, υπάρχει μια καθυστέρηση που εξαρτάται από τον χρόνο που θα τα δω για να τα "εγκρίνω" κατά πως το ζητά η google. Αυτή η καθυστέρηση εκ των πραγμάτων είναι από 5 ώρες έως 1 ημέρα ανάλογα του πότε θα ειδοποιηθώ για τα υπό αναμονή σχόλια, και η έγκριση ΔΕΝ αφορά τα γραφόμενα. Είναι έτσι η διαδικασία, προφανώς για να ενημερώνεται ο συντάκτης της σελίδας που δεν ελέγχει καθημερινά τα σχόλια από καταβολής site ότι υπάρχουν καινούρια σχόλια.
Γράφω τα παραπάνω γιατί τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει σχόλια σε παλιές αναρτήσεις και αυτά καθυστέρησαν να βγουν, κάποιες ώρες. Βγήκαν όμως και όπου χρειάστηκε απαντήθηκαν.
Δεύτερο που θέλω να πω είναι το εξής: Το mail που χρησιμοποιώ για χρόνια είναι το γνωστό(;) και από το περιοδικό SV NEA " danaos1@vodafone.net.gr " Τα σχόλια σας και από εκεί είναι καλοδεχούμενα και όσοι το έχετε επιχειρήσει φαντάζομαι το επιβεβαιώνετε... ΟΜΩΣ! Εδώ η παρέα είναι μεγαλύτερη και έχει αποδείξει ότι την όποια άποψη την σέβεται και την συζητά. Σας δίνεται λοιπόν το βήμα να εκθέσετε ΚΑΙ από εδώ την άποψη σας. Περισσότεροι συζητητές σημαίνει διάλογος, και διάλογος σημαίνει δημοκρατία... Αν μάλιστα θέλετε να γράψετε κάτι που δεν αναφέρετε σε υπάρχουσα ανάρτηση, απλά πείτε μου και εγώ θα το βγάλω υπό μορφή ανάρτησης για να συζητηθεί...