Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η χαρά των δημοσιογράφων...




Φαίνεται ότι η κοινωνία μας αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Αν και ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια διέξοδος με αρκετά θέματα που θα μπορούσαμε κι από εδώ να ασχοληθούμε, θα συγκρατήσω κάποιες από τις αναρτήσεις μου αυτές τις μέρες...
Άλλωστε οι ραδιοερασιτέχνες άσχετα με το "χόμπι" είναι και πολίτες που πλήτονται, διαδηλώνουν, ή απλά διαπιστώνουν την υποκρισία που ξεχυλίζει από τα τηλεοπτικά παράθυρα...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηικς’ λόξυγκας… κόλλησε ο άλλος ο εξυπνάκιας ορθογραφημένος μαλαπέρδας στο ‘ωμέγα’, τόσο του κόβει τόσο κάνει ζόρικα χωριάτικα δήθεν τα αστεία, εκεί που δεν του βγαίνει ούτε humor! Μας εντυπωσίασες, ευχαριστούμε για την προσπάθεια. Την επόμενη θα αγοράσω από σένα και θα θυμηθώ να είμαι σούζα με το στόμα ανοιχτό εκ’ του σύννεγυς. Η κουτοπονηριά του μικρόψυχου διαφαίνεται απ’ την λεπτομέρεια Χικ.
Αμ’ ο άλλος… ο Πάτροκλος! Νομίζει ότι θα παίξει στις Όρνιθες του Αριστοφάνη, εκεί που στα Διονύσια κολακεύονταν απ΄ τους συκοφάντες του δήμου. Μεγάλη φαντασία με μόνιμο μισθό στα σίγουρα και χαβαλές να γίνεται. Σαν τον αξέχαστο τον Νίκο Πιλάβιο (με την άσπρη περούκα) στο ρόλο του Παραμυθά. Είχε μαζί του και το περίφημο "μαγικό μολύβι" του, που ζωγράφιζε τις ιστορίες του στο background !! Χικ_

Δε sv bubis Χικ

Ανώνυμος είπε...

Το προσπαθείς πολύ; Ή σου βγαίνει;
Αλλοι κυκλοφορούν με ημίψηλο, άλλοι με σηκωμένα μανίκια, άλλοι με το μαλί κόκκινο. Εσύ βρήκες αυτό τον τρόπο έκφρασης για να ξεχωρίσεις από το πλήθος;
Βάλε καλύτερα τσαρούχια, τουλάχιστον θα γελάμε...

de sv azor

Ανώνυμος είπε...

Καλα εγω ειμαι ο χωριατης και ειμαι και περηφανος γιαυτο.
Ο αλλος ο Πατροκλος ποιος ειναι?

Unknown είπε...

Η αναμπουμπούλα είναι η χαρά του φούστη -ε-ε-ε- μπουμπάκο;!Τοιχο τοιχο από σήμερα παλικάρια του Μάλμπορο. Bάλε και ενα καπελο να μαζεβεις γαρούφαλα στη μουσκουφιά της Κέρκυρας.

sv8gke είπε...

Πες μας τι πίνεις..........για να το αποφύγουμε,σε χαλάει ,δεν το βλέπεις;
73 Μιχάλης-sv-ντενεκές

Ανώνυμος είπε...

Σε φαντάζομαι να αγοράζεις σούζα με το στόμα ανοικτό και σύννεγυς.
Τι να περιμένεις άραγε σε αυτή την στάση από τον sv azor;

Δε sv pluto

Ανώνυμος είπε...

Ααααχχ! Σκυλίσια ζωή σου λέει μετά!

Δε sv Φλοξ.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας θελουμε μπουμπι να μας αφιερωσης αυτά το βράδυ στιν εκπομπι σου :

http://www.youtube.com/watch?v=MY5KsZippms

http://www.youtube.com/watch?v=mQDZZEfptnk

http://www.youtube.com/watch?v=APqMsHjC1Do

http://www.youtube.com/watch?v=8p9jX4ASfns

Ολοι οι άλοι σταθμί είστε γκασμάδες και διαφημισάκιδες

Δε Λασυ

Ανώνυμος είπε...

ωρε παλικαριαααααα τι γινεται εδω ?
73 de ...sv golden boy

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω κάποια από τα δημοσιεύματα σε αυτό το θέμα χρειάζεται να διαγραφούν. Οι συγγραφείς τους εύκολα θα βρουν κάποια άλλα φόρουμ για να τα επικοινωνήσουν.
Γιάννη παρακαλώ εάν τα διαγράψεις ενημέρωσε με.
Παναγιώτης

2Μδης είπε...

Σκυλάδικο έγινε!

Διατηρώντας επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, αυτές τις μέρες, το τελευταίο επείγον που πρέπει να κάνω είναι να γράψω αναρτήσεις ή σχόλια.
Δεν θέλω να αλλάξω γνώμη για την ελευθερία έκφρασης που προσφέρουν τα blogs, ήδη όσα βλέπουμε στην κοινωνία θα πρέπει να τραβάνε την προσοχή μας.
Αν θέλουμε να εκφράσουμε κάτι θα πρέπει πρώτα να το προσδιορίσουμε και μετά να το κάνουμε κατανοητό στους άλλους. Αν δεν έχουμε την ικανότητα να κάνουμε αυτά τα δυο απλά πράγματα, τουλάχιστον ας σωπάσουμε.

Οι μέρες δίνουν άφθονα παραδείγματα, ας μην εξομοιοθούμε με τα χειρότερα εξ΄αυτών...

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να διαγραφει. Ισως ηταν δικο μου λαθος που εγραψα απαντηση στon bubis. Εχω ορκιστει στον εαυτο μου να αγνοω ανωνυμους γιατι απλα τους θεωρω θρασυδειλους και ανυπαρκτους
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Ναι οι μέρες μας μαράνανε για να ευαισθητοποιηθούμε, όταν απ’ το 1992 φωνάζουμε για οικολογική συνείδηση. Θα θυμάστε το καλοκαίρι του 94΄ που είπαμε το νερό νεράκι. Έκτοτε το ξεχάσαμε για να ξαναεμφανιστεί και πάλι από πέρσι το πρόβλημα! Πόσες θέσεις θα υπήρχαν αν ριχνόνταν με σθένος και χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους και καλοπερασιάς, ομάδα τις κάθε κυβέρνησης να δώσει απλόχερα χωρίς τα δαιδαλώδεις γραφειοκρατικά σκαλώματα το ενδιαφέρων και σπρώξιματα ώστε να έχουμε την αυτονόητη (για άλλες βόρειες χώρες) άνεση να επιδοθούμε σε μελέτη και κατασκευή ηλιακών στοιχείων, ανεμογεννήτριων, εκμετάλευση σκουπιδότοπων, υποβρυχίων ρευμάτων και άλλων πλούσιων ευεργετικών αερίων -> βλέπε κυκλάδες. Χαρά Θεού στην υποβιομηχανία που μας μαστίζει. Τι να σου κάνει κ’ αυτός ο ήλιος με την θάλασσα… Έχετε πάει Montenegro ή Turkey να δείτε ομορφιές! Να δείτε συμπεριφορές και τιμές! Και μεις ρε γαμώμο να μη σεβόμαστε τίποτα, ούτε αρχαία μνημεία, ούτε πολιτισμό, ούτε καν την υποτυπώδη γεωγραφική γωνιά που ζούμε. Ο πολιτισμός του άλλου έλεγε κάποιος που δεν θυμάμαι τώρα, φαίνεται απ’ το πόσο καθαρή είναι η τουαλέτα που χρησιμοποιεί. Νευριάζω με το γεγονός που το κράτος δεν ενθαρρύνει τους νέους στην έρευνα και παραγωγή κινητών τηλεφώνων. Πιο έξυπνοι είναι δηλ οι Σκανδιναβοί! Σορυ που τα λεω όλα μαζεμένα και με τον ανούσιο χαμένο χρόνο που κλέβω απο μερικούς φίλους της συχνότητας. Εντάξει χιούμορ κάνουμε ρε παιδιά, καμία σχέση προσβολής σε κανέναν. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και βήμα στον Γιάννη (Χικ) για την ανοιχτή σκέψη και συμπεριφορά του.

Ντε εςβει πρώην Πάτροκλος και νυν bubis

Ανώνυμος είπε...

Χτες κάψανε τη μηχανή ενός φίλου που αναγκαστικά δούλευε στο κέντρο της Aθήνας. Δουλεύει τριήμερο και με κυλιόμενο ωράριο για να παίρνει ψίχουλα. Το παλικάρι την είχε πάρει πριν τρεις μήνες και την πόναγε γιατί δεν είχε ο μπαμπάς να τσοντάρει. Θυμάμαι όταν είχαμε πάει το Σεπτέμβρη στο μαγαζί όλη η παρέα και την πήραμε. Εκανε σαν μωρό παιδί. Οπως κάψανε την μηχανή του κάψανε και τις περιουσίες πολύ κοσμάκη που δεν θα κάνει χριστούγενα όπως εγώ ή κάποιοι άλλοι πιο τυχεροί φέτος. Πήγε να δηλώσει την απώλεια. Δεν δήλωσαν λέει τα όσα γίνανε σαν τρομοκρατική επίθεση οπότε το παλικάρι ΔΕΝ θα αποζημιωθεί από την ασφαλιστική. Με το ζόρι τον κράτησε ένας άλλος φίλος να μην κάνει καμιά κουταμάρα με κάποιον τυχαίο "αναρχικό". Και η ειρωνία είναι πως το παλικάρι αυτό ανήκει στον συγκεκριμένο χώρο.
Πριν λίγο άκουσα σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό πως όλους αυτούς που έπιασαν να σπάνε την περιουσία του κοσμάκη τους να τους έβαζαν να πληρώσουν το κόστος των ζημιών. Δεν πιστεύω στις παραδειγματικές τιμωρίες και ούτε πιστεύω πως θα έφερνε αποτέλεσμα αυτό. Η μήπως θα φέρουν τον Αλέξακη πίσω με αυτό τον τρόπο;

Παιδιά καλά κάνετε και οπλίσατε τα χέρια σας αλλά τις ρίχνετε σε λάθος μέρος. Οι "πέτρες" έπρεπε να έχουν στόχο όχι την περιουσία του διπλανού μας αλλά τους εκατομυριούχους παπάδες και τους διαπλεκόμενους φορείς της εξ-ουσίας από τα δύο "μεγάλα" κόμματα και ίσως και τα μικρά. Με τη βία πάντως δεν θα βγει τίποτε. Γιαυτό και λέω για "πέτρες". Υπάρχουν πλέον και πιο έξυπνοι τρόποι για να δράσουμε εναντίον τους. Θα ήθελα πάντως να δω μετά από 2-3 χρόνια τα παιδιά των 15 χρονών που ακούω συνεχώς να τα λένε ανώριμα και ηλίθια όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσουν τι μαύρο θα φάνε αυτοί που τώρα το παίζουν δήθεν κοντά στη νεολαία από όπου και αν είναι. Και γιαυτούς που λένε πως τα παιδιά χάσανε το μέτρο έχω να πω πως εμείς φταίμε γιαυτό γιατί η ζωή μας είναι άμμετρη σε κάθε της εκδήλωση είτε στο πως βλέπουμε τον εαυτό μας είτε τους άλλους. Εμείς είμαστε η αιτία που οι εξ-ουσιαστές και οι ρουφιάνοι αυτών δημοσιογράφοι κουνάνε τις ουρίτσες τους ακόμα και όταν τους ταίζουμε τηλεθέαση και απολαμβάνουν το πρωινό πουράκι τους και τα στατιστικά της MRB. Είναι οι ίδιοι μελανοχιτώνες/γερμανοτσολιάδες/ΕΑΤ/ΕΣΑτζήδες που μετεμψυχώθηκαν σε δήθεν προοδευτικούς καπιταλιστές της χείριστης χροιάς που τα παίρνουν για τις θεατρικές τους παραστάσεις. Tα παιδιά κάνανε το μπάμ καλώς ή κακώς, εμείς πότε θα βρούμε το θάρρος να το κάνουμε έστω και με τον εαυτό μας μόνο; Θα διαχωρίσουμε ποτέ το είναι μας από τον κυνηγό της Κυριακής με τον ασύρματο;

Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιους από εσάς αλλά αυτά σκεφτόμουν πριν λίγο.

73 και καλή μας τύχη σαν κοινωνία sv1eex

Ανώνυμος είπε...

sv1eex χικ, χρειάζονται πολλοί για το Imagine του John Lenon. Χαίρομε που υπάρχουν αγνά συναισθήματα, εύγε! Δε bubis

Unknown είπε...

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα για την υπάρχουσα κρίση.

1) Ο θλιβερός θάνατος του 15χρονου δεν είναι η αιτία αλλά η αφορμή των επεισοδίων.

2) Η αιτία της υπάρχουσας κρίσης είναι η μακρόχρονη ανοχή του ελληνικού κράτους σε κάθε είδους παρανομία. Είτε αυτή η παρανομία λέγετε καταπάτηση δασών, διπλοπαρκάρισμα, κατάλυση της δημοκρατίας (ο Πατακός είναι έξω και βγάζει λόγους), νόμος περί ευθύνης υπουργών, Εφραίμ & Co κτλ.

Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωή μας πλέον η παραβίαση του νόμου είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αυτό το απεχθές κλίμα έχουμε μάθει όλοι να το ανεχόμαστε, να γινόμαστε συνένοχοι και μέσα σε αυτό το περιβάλλον κοινωνικοποιούμε τις νέες γενιές των Ελλήνων.

3) Όλοι ξέρουμε για την ανικανότητα και ανοργανωσιά της ελληνικής αστυνομίας. Παρουσιάζει όλες τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν το ελληνικό κράτος.
Στην ανικανότητα και ανοργανωσιά μπορούμε να προσθέσουμε και την ανοχή στο έγκλημα και παραβατικότητα που είναι επίσημη πολιτική.

4) Τα ΜΜΕ ακολουθούν κοινή γραμμή και παρουσιάζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών ως μια πραγματική εκδήλωση αγανάκτησης. Αντίθετα οι μαθητές εκπληρώνουν με στρατιωτική πειθαρχία το ρόλο του επαναστάτη που τόσα χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ΜΜΕ τους έχουν διδάξει και επιβάλλει ως πρότυπο. Οι μαθητές σήμερα απλά εκπληρώνουν τους ρόλους και υιοθετούν τις αξίες που κάποιοι άλλοι έχουν αποφασίσει για αυτούς χωρίς αυτούς.

Το ότι εκπληρώνουν αυτούς του ρόλους ξεπατικοσούρα, χρησιμοποιώντας τα συνθήματα μιας άλλης εποχής, αποδεικνύει πολλά περί πραγματικής αγανάκτησης κτλ.

5) Μπορεί ο θάνατος του 15χρονου να αποδειχτεί ότι ήταν δολοφονία αλλά έστω και αν είναι έτσι είναι σίγουρο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κύμα/επιδημία αστυνομικών δολοφονιών. Το γεγονός είναι μεμονωμένο.

6) Το ότι μια νεολαία, και γενικότερα μια κοινωνία, παραμένει βουβή και μάλλον αδιάφορη για τον άδικο θάνατο 80 ατόμων (βλέπε Σάμινα) ή 65 ατόμων (πυρκαγιές 2007) και μετά καίει το σύμπαν πριν ακόμη εξακριβωθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες πεθαίνει ένας, αυτό υποδεικνύει την ιδεολογική πλύση εγκεφάλου στην οποία έχει υποβληθεί αυτή η κοινωνία.
Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις (Σαμίνα, πυρκαγιές) η θανατηφόρα αποτυχία του κράτους και η αποτυχία της δικαιοσύνης στο να τιμωρήσει ενόχους ήταν οφθαλμοφανής. Αλλά ποτέ δεν άνοιξε μύτη.

7) Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα καλοθρεμμένα και κακομαθημένα Ελληνάκια με τους μαύρους του γκέτο την δεκαετία του 60 στις ΗΠΑ, ένας παραλληλισμός που θα ήταν απόλυτα ξεκαρδιστικός αν δεν γινόταν υπό τις υπάρχουσες τραγικές συνθήκες.

8) Από όλη την κάλυψη των γεγονότων λείπει παντελώς το γεγονός ότι αστυνομικά τμήματα γίνονται εδώ και μήνες στόχοι επιθέσεων από τους γνωστούς/άγνωστους. Ότι αυτοί οι γνωστοί/άγνωστοι είναι επί σειρά ετών υπεράνω του νόμου και έχουν επιβάλλει καθεστώς βίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

9) Κάθε φορά που γίνεται μια κατάληψη σε ένα σχολείο και το κράτος δεν κάνει τίποτα για να επαναφέρει την έννομη τάξη, μια νέα γενιά Ελλήνων θα διδάσκεται ότι η βία αποτελεί δικαιωματικό μέσο για την ικανοποίηση του όποιου αιτήματος. Επίσης θα μαθαίνει ότι κράτος δικαίου ηττάται από τον όχλο.

Δεν είναι τυχαίο που τόσο χρόνια πιστεύοντας ότι η ανοχή και η ανεκτικότητα στην βία θα ξεθυμάνει τα ζωώδη ένστικτα κάποιον τμημάτων της νεολαίας τώρα έχουμε καταφέρει να μαζικοποιήσουμε τέτοιους είδους συμπεριφορές.

10) Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει ανίκανη να αντιμετώπισει μια κρίση. Δεν είναι μια τυχαία εξέλιξη αφού με την την στάση της δημιούργησε την υπάρχουσα κατάσταση. Η μόνη πλέον ελπίδα για κάτι καλύτερο απομένει η σιωπηρή πλειοψηφία που μέχρι τώρα έχει μείνει άφωνη και άπρακτη.

11) Οι λαθρομετανάστες που αφήσατε εσείς οι δήθεν δεξιοί επί Μητσοτάκη να γεμίσουν τη χώρα είναι αυτοί που ρίχνανε πέτρες και κάνανε πλιάτσικο στα μαγαζιά μας. Οχι τα παιδιά μας. Λες και θα γέμιζαν τα ταμεία του ΙΚΑ. Είλωτες θέλατε όχι εργάτες. Και χειρότεροι από εσάς είναι οι πιο δήθεν χουντικοί που κατέβαιναν στις πορείες το 80 για το πολυτεχνείο με την ΚΝΕ και επί ΠΑΣΟΚ καλοφάγανε και βολευτήκαν με το pajero και το καλό σπίτι στα ΒΠ. Αλήθεια γιατί οι διαδηλωτές δεν έσπασαν ούτε ένα σπίτι στα Βόρεια Προάστεια;

Τα απαράδεκτα φαινόμενα θα εκλείψουν από την χώρα μας μόνο όταν χάσουν την ηθική νομιμοποίηση που απολαύουν και επίσης όταν το κράτος αποφασίσει να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη

Γιώργος έτσι απλά , ούτε σκύλος, ούτε SV ούτε SW

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον Γιωργο 100%. Η μονη μου παρατηρηση και οχι διαφωνια ειναι οτι το κρατος Δεν ειναι κρατος δικαιου. Και αυτος ειναι ο λογος που δεν μπορει να επιβαλλει την εννομο ταξη. δυστυχως το κρατος, η εξουσια η αστυνομια κτλ εχουν χασει την συνδεση τους με την κοινωνια. Ο απλος ανθρωπος δεν πιστευει πλεον σε αυτα δεν τα εμπιστευεται. Η διαφθορα γυρω μας εχει φτασει σε τοσο μεγαλο βαθμο που εχει καταστησει καθε αρχη στη χωρα μας σαν αναξιοπιστη.
Γιαυτο φιλέ γιωργο αδυνατει το κρατος και η κυβερνηση να επιβαλλει την ταξη, γιατι κανενας δεν πιστευει σε αυτους τους θεσμους πια... Τα παντα ειναι διεφθαρμενα και υπο διαλυση.
Πως θα μπορεσει να επιβαλει το κρατος την ταξη να σταματησει τους ταραξιες, να σταματησει τους ξενουν που κλεβουν τα μαγαζια οταν πχ δεν μπορει να σταματησει τη διαφθορα που ειναι διαχυτη σε καθε εκφανση του...
Τετοια αποσταση αναμεσα στην κοινωνια και στη κεντρικη κρατικη διοικηση νομιζω οτι ιστορικα ο ελληνισμος το ξαναβιωσε στο Βυζαντιο και ξερουμε ολοι πιο ηταν το τελικο αποτελεσμα

Ανώνυμος είπε...

sw1jgw τα ειπε τα προηγουμενα επειδη ξεχασα να υπογραψω

Ανώνυμος είπε...

..ναι γιατί απλά μας ταίσανε ΨΩΜΙ, μας χάρισαν την όποια "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" όπως αυτή μεταφράζεται είτε σε παράκαμψη όλων των θεσμών με τον "γνωστό" ή το λάδωμα, ΑΛΛΑ ξεχάστηκαν ή απλά κάπου δεν τους κάθησε ή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ η ΠΑΙΔΕΙΑ.

..ένας ακόμα ανώνυμος αφού βλέπώ είναι της μόδας εδώ και πιος είμαι εγώ ρε αδερφέ να το αλλάξω...

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Οταν πήγαν οι μπράβοι και σκότωσαν το παιδάκι αφού το καταδίωξαν στην μύκονο γιατί δεν έγινε απόβαση δήθεν ενοχλημένων μαθητών στο νησί να τα κάνουν γης μαδιάμ στα μπουζουξίδικα;
Απάντηση: Χέρι που σε ταίζει δεν το δαγκώνεις

Ερώτηση: Γιατί οι δήθεν μαθητές μισούνε το σχολείο;
Απάντηση: Για να κάνουν συμπαράσταση στους καθηγητές τους.

Ερώτηση: Γιατί οι δήθεν μαθητές δεν σπάσανε εκκλησίες και δεν κάνανε απόβαση στο βατοπέδιο;
Απάντηση: Χέρι που σε ταίζει δεν το δαγκώνεις

Ερώτηση: Γιατί οι δήθεν μπάτσοι δεν μπορούν να κρατήσουν την έννομη τάξη και δέρνουν τρεις ενα παιδί;
Απάντηση: Γιατί κανείς δεν τους πήρε να τους μορφώσει και να τους πληρώσει λίγο καλύτερα. Στην Ελλάδα θέλουμε να είμαστε πολιτισμένοι χωρίς παιδεία και τσάμπα.

Ερώτηση: Γιατί οι δήθεν μπάτσοι δεν μπορούν να κρατήσουν την έννομη τάξη και πρέπει να βγει ο στρατός για να το κάνει;
Απάντηση: Γιατί δεν τους αφήνουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που βλέπετε και ταίζετε.