Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Καλές διακοπές!

Επιτέλους λίγη ξεκούραση. Χωρίς δουλειά, χωρίς άγχος, χωρίς Blog;;; Ξεκούραση κι αποτοξίνωση από ότι θυμίζει γραφείο. Τα 2Μέτρα δεν πρέπει να μας επιφυλάσσουν άλλες εκπλήξεις, αρκετά καλά πήγαμε και φέτος, και σιγά-σιγά τελειώνουν και τα σποραδικά ανοίγματα, τελειώνουν και οι καύσωνες (…θα αρχίσει να ντύνεται η Πετρούλα…)
Ωστόσο, υπάρχει μπόλικο homework για τους επιμελείς: Στη σελίδα του Κλεάνθη SV1JG υπάρχει μετάφραση από την εργασία "Ethics and operating procedures for the radio amateur" των John Devoldere ON4UN και Mark Demeuleneere ON4WW . Διαβάζοντας τη είναι σίγουρο ότι θα μάθουμε πράγματα που νομίζαμε ότι ήταν διαφορετικά. Θα εμπεδώσουμε και ότι ξέρουμε! Άριστη δουλειά τόσο των συγγραφέων, όσο και του μεταφραστή που το φιλοξενεί στη σελίδα του.
Η επόμενη σημαντική εκδήλωση που έχουμε μπροστά μας, είναι το Fielday της IARU που εδώ διοργανώνεται από την Ε.Ε.Ρ. Όσοι σκοπεύουν να συμμετέχουν ας ετοιμαστούν από τώρα, επιλέγοντας πρώτα την θέση, την παρέα, την μπάντα και τον εξοπλισμό. Προχειρότητες δεν χωράνε, ειδικά στα 2Μέτρα χρειάζεστε υψόμετρο και καλή κεραία. Για φέτος το ωράριο για τα 2Μ και τα 70 εκατοστά μετακινήθηκε μια ώρα αργότερα και έτσι δεν θα έχουμε το μπάχαλο άλλων ετών με τους ξένους συναδέλφους. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ως τότε θα τα ξαναπούμε περί Fielday.
Όπου βρεθείτε αυτές τις μέρες, φροντίστε να ακούγεστε και στον αέρα! Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν συνάδελφοι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να συζητήσουν για το κοινό ενδιαφέρον που έχουμε όλοι μας. Τον ραδιοερασιτεχνισμό…

Καλές Διακοπές και να γυρίσουμε όλοι πίσω γεροί (...για να συνεχίσουμε...) 73 SV1BJY .-.-.

14 σχόλια:

The one with no shadow είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The one with no shadow είπε...

Βλέπεις τώρα γιατί στενοχωριέμαι?

Ο SV1IYG εχει μεταφράσει εδω και κάνα χρόνο το εν λόγω κείμενο των "ethics and operating practices",

την Ελληνική μετάφραση του SV1IYG την εχει για επίσημη ο
ΟΝ4WW στην σελίδα του, εδω

"Αποδοση στην Ελληνικη απο τον SV1IYG !",

http://www.on4ww.be/OperatingPracticeGreek.html

Aλλά έπρεπε να την κάνει και ο κ. Κλεάνθης μια βόλτα για να αρχίσουμε να φωνάζουμε οτι όντως υπάρχει.

Πάντως εγω το εχω σφυρίξει σε πολλους οτι υπάρχει και οτι ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσουν όλοι, εδω ειναι ενα "στιγμιότυπο" απο τις σχετικές κραυγές αγωνίας...
http://www.sv1bkn.gr/sv1grc/phpBB3/viewtopic.php?p=4126#p4126.

Οχι πως έχω κάτι (προς θεου) με τον κ. Κλεάνθη.

Πιστευω ομως οτι πρέπει να ανοιξουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας σε κάθε δουλειά που μπορει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων
που συχνά επισημαινουμε απο αυτο το βήμα, οπως η ελλειψη επιμόρφωσης
των νεων (αλλά και αρκετών παλιών) Ελλήνων ερασιτεχνών), και να μην περιμένουμε να την κάνουμε "εμείς" για να την δημοσιευσουμε.

Απλά, η πρωτη μετάφραση ειναι του SV1IYG, και αυτό καλό ειναι να το επισημάνουμε...

The one with no shadow είπε...

αγγρ. Γιατι δεν βάζουνε κι ενα edit? εναν τόνο να βάλεις λάθος, σημαδευεσαι κι εσυ και ο "ιδιοκτητης" του μπλόγκ.

τέλος πάντων, εγω εσβησα το αρχικό μου πόστ. Love U all. Ξυρισα το σβερκο για τις σφαλιάρες σας... hihi

sv8gke είπε...

Καλημέρα ,και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Καλές διακοπές σε όλους.

SV1IW είπε...

Αν και με τα blog δεν τα πάω καλά,
λόγω της ημέρας...

Περί ON4WW & ON4UN

Το αρχικό κείμενο ήταν γραμμένο από τον ON4WW και ανηρτημένο στις ιστοσελίδες του. Την μετάφραση αυτού του κειμένου έκανε τότε (πριν αρκετά χρόνια) ο συνάδελφος SV1IYG. Το δεύτερο κείμενο είναι προϊόν της συνεργασίας του ON4WW & ON4UN και είναι μεγαλύτερο (υπερδιπλάσιο) και πολύ πιο αναλυτικό. Επι πλέον παρέχεται μέσα από την IARU. Ο ON4UN μας έκανε πρόταση να το μεταφράσουμε (μπορεί και να έλεγξαν την διαθεσιμότητα του άλλου συναδέλφου πρώτα επειδή ίσως τον γνώριζαν, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω) και την αποδεχτήκαμε με τον Κλεάνθη να αναλαμβάνει να το κάνει. Ο λόγος που αυτή την στιγμή δεν εμφανίζεται είναι επειδή αλλάζουμε τελείως το site και το περνάμε διορθωτικούς ελέγχους μια και το συγκεκριμένο κείμενο θα φέρει την υπογραφή της Ε.Ε.Ρ.

Αυτά προς ενημέρωση πασών των ενδιαφερομένων,

Manos SV1IW

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά, επίσης εύχομαι σε όλους σας, διότι σήμερα γιορτάζουν όλοι και όχι μόνο οι φέροντες όνομα εκ Παναγίας εκπορευόμενο.
Συγχαρητήρια στον Κλεάνθη για τη μετάφραση, πάντα βρίσκει τρόπους να βοηθά στο χόμπι και ας είναι πάντα μετρημένος και ίσως λίγο ντροπαλός όσον αφορά τις δραστηριότητες του, εγω τον πάω.
Φυσικά συγχαρητήρια κ. πρόεδρε και σε εσάς για τις συλλογικές προσπάθειες σας τόσο για την εξέλιξη του χόμπι, όσο και για την τήρηση της νομιμότητας γύρω από αυτό.
Μία παράκληση: βοηθείστε στην ενσωμάτωση του bandplan στον ΕΚΚΖΣ για να πάψουν οι παρανοήσεις.
Πάνος

takis perreas είπε...

Καλές (επιτέλους) διακοπές Γιάννη!
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
73 (απο τον μη εορτάζοντα) Τάκη

SV1IW χωρίς να είναι προσωπικό!
Καθ' ην στιγμή το κείμενο αυτό θα δημοσιευτεί στην σελίδα τής ΕΕΡ έχοντας την αιγίδα της, τι μέλει γενέσθαι με τους αχαρακτήριστους αυτούς του απαράδεκτου "καφενείου" στους 14.285Mhz? Οι πλείστοι εξ αυτών είναι μέλη της ΕΕΡ και καυχώνται ως προς τούτο! Θα λάβει μέτρα η ΕΕΡ όπως σταματήσει να εκτίθεται πλέον η χώρα μας με λεγόμενα του τύπου: "περάστε για καφεδάκι και ουζάκι" ή "προπόνηση σε σκληρά γήπεδα από μαέστρο"!
Από συνιστώμενη QRP συχνότητα κλήσεως έχει μετατραπεί σε "Πανελλαδικό" παγκοσμίου εμβελείας!

The one with no shadow είπε...

Χρονια πολλά και με την σειρά μου στους Εορτάζοντες.

Οσο για την νέα σελίδα της ΕΕΡ, καιρός ήταν και και συγχαρητήρια για τους εχοντες την πρωτοβουλία.

αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την εν λόγω εξέλιγη, ειμαι σίγουρος οτι θα ειναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.


Κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην εκπαιδευση (οπως αυτή του κ.Κλεάνθη) ειναι υπέρ το δέον καλοδεχουμενη. Φυσικά και ειναι αναγκαίο για κάθε εκπαιδευτικό κείμενο να βελτιώνεται και να εξελίσσεται μεσα απο συνεργασίες πολλών και εμπειρων μυαλων. Επ' ουδενί ομως σημαινει αυτό οτι πρέπει τις αρχικές προσπάθειες να τις καταβαραθρώνουμε.

Οσο για την ενσωμάτωση στον ΕΚΚΖΣ του bandplan, δεν νοιωθω σίγουρος
>ουτε οτι υπάρχει ουσιώδης λόγος να γίνει αυτό
>ουτε οτι ειναι "πανάκεια" που ξαφνικά θα "λύσει" τα γνωστά προβλήματα "εμεις ειμαστε ολο τον χειμώνα εδω (144.250) και τωρα μας λέει ο Γερμανος οτι παρεμβάλλουμε?!? Καλά, ΠΟΥ μας ακουσε, στην Γερμανια?!?"
>ουτε οτι χρειαζόμαστε το κράτος τόσο πολύ σε μια εσωτερική και αυτοδιοικουμενη διεργασία, οπως ειναι το bandplan. Ελεος δηλαδή. Αν ειμαστε εντελώς ανίκανοι να διαχειριστουμε το φάσμα μας, "γιατι να μην το πάρουν οι υπηρεσίες, να βγάλουν και κανα φράγκο και να αποδώσουν και ΦΠΑ" θα μας πουνε στο τέλος. Αυτοδιοίκηση uber alles, λέω εγω, και ενδοδιοικητικός και μικροκοινωνικός "εξορισμός" των μη συμμορφωσιμων, προτείνω εγω, οπως ηδη γίνεται.

Γιατί, καλός ο βουρδουλας, αλλά καλό ειναι να μην πολυδίνουμε δικαιώματα.

Και επι του θέματος, για το BANDPLAN, δεν ειναι ανάγκη να μπει στον ΕΚΚΖΣ. Μπορει κάλλιστα να μπει στην νέα υπουργική απόφαση (με αφορμή την αναθεώρηση της ύλης κατα HAREC.). Παραγωγικότατο, αφου εισαγεται πλέον στην εκπαιδευση, ενδοερασιτεχνικό,αφου ανήκει σε οικεία απόφαση και όχι σε νόμο του κράτους (ωστε να πρέπει να συνεδριασει η βουλή για να βάλουμε μια ζώνη 5KHz παραπάνω στα beacon ή άυριο στα ψηφιακά) και υποχρεωτικό εκ του νόμου, χωρις την πιθανότητα εκχώρησης ξαφνικά των π.χ. 145.050 σε μια υπηρεσία για τον οποιοδήποτε τεχνικό ή διοικιτικό λόγο. Οπου εχουμε πετύχει πρωτευουσα χρήση στον ΕΚΚΖΣ, δεν αγγιζουμε. Αγγίζουμε μονο τις δευτερευουσες μπας και γινουν πρωτευουσες (οποτε και δουλευουμε οσο τον δυνατό περισσότερο εκει) και κυνηγάμε τις επεκτάσεις κατα ITU1 των ζωνων οπου υπάρχουν εκκρεμότητες (π.χ. 4 μετρα).

Sv1IW είπε...

Για να μην το ξεχάσω και παράλειψη μου στα προηγούμενα σχόλια, Χρόνια πολλά σε όλους,

κάτι ακόμα περιληπτικά για τα σχόλια σας...

Βέβαια δεν έχω την ευχέρια να παρακολουθώ τα πράγματα εδώ συχνά και αυτό γιατί οι δουλειές του Συλλόγου είναι πολλές και ποικίλλες και απαιτούν πολλές ώρες σε καθημερινή βάση (μετά το 8ωρο μου ως εργαζόμενος ακόμα).

Παναγιώτη χρόνια πολλά και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, ίσως εφέτος να μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις πιο έντονα, επέρχονται εκλογές... Η ενσωμάτωση του band plan στον ΕΚΖΖΣ δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα. Ίσως το καλύτερο είναι να λέει η νεα Υ.Α. κάπου ότι ισχύει το εκάστοτε band plan της IARU αν και οι γνώμες διιστανται και σε αυτό. Για το αν πρέπει δηλαδή οι Δ/νσεις των χωρών να εμπλέκονται στα εσωτερικά των ραδιοερασιτεχνών. Ο προβληματισμός είναι σε επίπεδο IARU, όχι μόνο σε εμάς αλλά θα το αξιολογήσουμε όταν προκύψει κάτι στην ώρα του.

Τάκη SV3AUW, η Ε.Ε.Ρ. δεν έχει ούτε νομοθετική ούτε αστυνομική ιδιότητα. Αν μεν μιλάς για το περιεχόμανο της συζήτησης αυτά που περιγράφεις μπορεί να είναι ελαφρά μεν αλλά δεν αποτελούν παράβαση δε. Αν πάλι μιλάς για το band plan και το 14.285 (qrp center of activity) η συχνότητα είναι βάση συμφωνίας κυρίων και είναι θέμα παιδείας να το σεβαστούμε ή όχι. Επανειλημμένως κάνουμε συστάσεις, από το περιοδικό, ιστοσελίδες, SV1HE να σεβόμαστε όλοι το band plan αλλά μέχρι εκεί.
Η απώλεια της ιδιότητας του μέλους της Ε.Ε.Ρ. (που μπορεί να γίνει μόνο για λόγους οφειλών) δεν έιναι κάτι που θα αποτρέψει κάποιον να συνεχίσει αν τελικά δεν καταλάβει το γιατί.
Θεωρώ ότι το πρόβλημα είνα στην έλειψη παιδείας και τον τρόπο με τον οποίο "μοιράζονται" οι ραδιοερασιτεχνικές άδειες.

SV9OFO συγνώμη δεν ξέρω το όνομα.
Δεν καταβαραθρώσαμε καμία προσπάθεια ούτε διεκδικούμε την πατρότητα της γενικότερης πρωτοβουλίας. Επαναλαμβάνω ότι το νέο κείμενο (γιατί είναι τελείως διαφορετικό αλλά βέβαια στο ίδιο πνέυμα) διακινείται μέσα από την IARU σε επίπεδο Εθνικών Συλλόγων και μάλιστα στο Cavtat της Κροατίας επέρισυ, πέρασε και σαν σύσταση επίσημα από την επιτροπή HF. Μας ρώτησαν (ON4UN πρόεδος τότε της UBA) αν μπορούμε να το μεταφράσουμε, είπαμε ναι και αυτό είναι όλο. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

Καλο υπόλοιπο εορτών και αδειών.
73
Μανος SV1IW

Υ.Γ.

Αν στο μέλλον κάποιος χρειάζεται κάποια υπεύθυνη ενημέρωση / άποψη / συμβουλή για θέματα στα οποία η Ε.Ε.Ρ. και γενικά όλοι του Δ.Σ. της εμπλέκονται ας μας στείλει e-mail: raag-hq@raag.org
Μπορεί να μην απαντήσουμε αυθημερόν αλλά θα απαντήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

κ. πρόεδρε ευχαριστώ πολύ, θα βοηθήσουμε όσο καλύτερα γίνεται
73
Πάνος

The one with no shadow είπε...

Εγω χαίρομαι, διότι βλέπω οτι οι συμφωνίες μας ειναι υπερβολικά περισσότερες απο τις διαφωνίες μας και μάλιστα στα ουσιώδη.

Μια που η νέα σελίδα διδει μια τετοια ευκαιρία, ειναι αληθεια οτι η προσθήκη επαρκους πληροφόρησης και ίσως κι ενος φόρουμ θα εδινε ενα βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και αρσης αποριών της πλέον καλύτερης μορφής.

Ειδικά δε λαμβάνοντας υπ' όψη οτι ο συλλογος εδράζει εις τας Αθήνας και η επικοινωνία των μελών με το ΔΣ και τουμπαλιν φαντάζει ιδιέταιρα δύσκολη,
η ιστοσελίδα της ενωσης στην παρουσα μορφή την οριζει σχεδόν μονοκατευθυντήρια και τις όποιες διευκρινήσεις εξατομικευμένες, αφου γινονται μεσω ηλεκτρονικού ταχνυδρομείου, κάτι ιδιεταιρα αναποτελεσματικό.

Η ΕΕΡ εχει αναγκη ενα ιντερνετικό βήμα στο οποιο να βρίσκεται κάποιος ικανός να απαντήσει δημόσια σε οποιαδήποτε απορία ή ακόμα και κατηγορία, ωστε να αλλάξει ενα αρνητικό κλίμα γι αυτήν που πλανάται εντός του διαδικτύου. Γιατι το εν λόγω κλίμα συντηρήται απο κέντρα που εχουν άμεση πρόσβαση στους νεους μεσω του διαδικτύου, οι οποιοι δεν βασίζονται πια στην επικοινωνία με email.
Η παρουσία σας εδω δειχνει την αναγνώριση της ανάγκης και χαίρομαι αφάνταστα που ανταποκριθήκατε σε αυτήν. Ελπίζω σε περισσότερα.

Γιάννης

takis perreas είπε...

Γιάννη SV9OFO συμμερίζομαι την άποψή σου για φόρουμ της ΕΕΡ.
Απόδειξη αυτού είναι η απάντησή μου στον SV1IW.
Αγαπητέ κ. πρόεδρε της ΕΕΡ. Είμαι καλυμμένος από την απάντησή σας, στα μέτρα του δυνατού, πιστεύω όμως ότι ένας διάλογος έπ’ αυτού σε ένα φόρουμ και όχι η ανταλλαγή e-mail θα ήταν πιο εποικοδομητική!
Διευκρινίζω ότι δεν ζήτησα την τιμωρία των "μη κυρίων" ή την αποπομπή τους από την ΕΕΡ.
Μια αυστηρά σύσταση πιστεύω να τους έκανε καλό και στους QRPers ακόμα καλύτερο!
Το "ελαφρύ περιεχόμενο" της κουβέντας τους είναι καρμπόν χρόνια τώρα, χώρια το γεγονός ότι δίνουν το κακό παράδειγμα στους νεοεισερχόμενους στο χόμπυ με το να τους δείχνουν έμπρακτα ότι μια παγκοσμίου εμβελείας συχνότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα βραχέο "πανελλαδικό"!
Ρίξτε μια ματιά εδώ. http://sv3auw.blogspot.com/search/label/sv1dt
Αν όχι τίποτα άλλο σας εκθέτουν!
Θα ήθελα να συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο σε ένα φόρουμ. Αρκετά καταχράστηκα τον χώρο του Γιάννη SV1BJY!
Να είστε καλά όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Η κατάληψη των 14,285 από ομοεθνείς συναδέλφους μας είναι παράνομη και λυπηρή.
Πολλοί από αυτούς εκπέμπουν από την αλλοδαπή συνεπώς, παρανομούν και σε χώρες εκτός Ελλάδος. Μέχρι σήμερα δεν είδα οι αρχές αυτών των χωρών να προβαίνουν σε κάποια σύσταση κλπ., επίσης λυπηρή και αυτή η κατάσαση. Ομοίως και οι αλλοδαποί ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι στις χώρες αυτές, νομίζω δεν προέβησαν σε κάποιες ενέργειες.
Αν κάποιος γνωρίζει κατι ας το αναφέρει.
Η ενημέρωση των μελών της ΕΕΡ για πιστή τήρηση της νομοθεσίας και της ηθικής του ραδιοερασιτεχνισμού είναι συνεχής. Επαναλαμβάνεται για χρόνια κάθε κυριακή από το R1 (σε βαθμό μάλιστα να αναρωτιέμαι εάν ο κ. Γιάννης έχει βαρεθεί ή όχι να τα επαναλαμβάνει) και επίσης επαναλαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία προφορικά και πολύ συχνά από το svνεα.
Οι τυχόν παρανομίες κάποιων ελάχιστων (και γνωστών) ραδιοερασιτεχνών, ας μην χρεώνονται στην ΕΕΡ ή στο σωματείο τους (εκτός εάν υπάρχει κάποιο σωματείο που τους καλύπτει - τότε πάω... πάσο).
6146

Sv1IW είπε...

Καλημέρα και πάλι σε όλους

2 - 3 σχόλια επιγραμματικά σαν διευκρινήσεις ίσως σε θέματα που πιθανόν δεν γνωρίζουν όλοι ακριβώς. Τάκη Sv3AUW, το συγκεκριμένο συμβάν στο 14.285 το γνώριζα, επειδή δε γνωρίζω και τον άνθρωπο προσωπικά περιμένω την πρώτη ευκαιρία να εξηγήσω ότι σεβασμός στην ΕΕΡ αυτόματα συνεπάγεται σεβασμός στην IARU. Δεν πρεσβεύουμε διαφορετικά πράγματα, πάμε πακέτο ανεξάρτητα αν διαφωνούμε στον τρόπο χειρισμού κάποιων θεμάτων αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως θα ήθελα να παρατηρήσω ότι η απόψεις και η παρουσία 2-5-10 μελών μας εκεί δεν συνεπάγεται ότι την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι υπόλοιποι 1990, είναι μάλλον η εξαίρεση του κανόνα, πάντως και στο έπόμενο τεύχος του SV-NEA δημοσιεύεται το καινούργιο band plan και θα ακολουθήσει και σχετικό άρθρο (πέρα από τις ιστοσελίδες, τις ανακοινώσεις του Γιάννη Sv1HE, τα e-mail κλπ). Τέλος το αν όλοι σέβονται αυτή την συμφωνία κυρίων είναι και αποτέλεσμα μια παιδείας που δεν είναι δυνατόν να παρέχεται από την Ένωση.
Γιάννη Sv9OFO, το γεγονός ότι σαν ραδιοερασιτέχνες έχουμε πολύ περισσότερα που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν ήταν το κεντρικό νόημα επιστολών της ΕΕΡ προς τους υπόλοιπους 44 Συλλόγους εδω και μια δεκαετία, πάντως εμείς εξακολουθούμε να το πιστεύουμε και να το υποστηρίζουμε. Οι καινούργιες ιστοσελίδες της ΕΕΡ έχουν την δυνατότητα για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σε πρώτη και δεύτερη φάση. Το θέμα ενός forum ήταν εδώ και καιρό στα σχέδια, όμως η έλλειψη χρόνου και η δέσμευση είναι κυρίως το πρόβλημα που μας απασχολεί γιατί με αυτόν τον τρόπο πρέπει 1-2 μέλη του Δ.Σ. αρχικά να επωμιστούν το μέρος της επικοινωνίας και να σταματήσουν να κάνουν άλλα πράγματα. Θα δούμε, έρχονται εκλογές και αν υπάρξουν συνάδελφοι που θέλουν είτε μέσα από το Δ.Σ. η μέσα από τις επιτροπές να αναλάβουν το "επικοινωνιακό" κομάτι μπορεί και να το κάνουμε. Δεν θα συμφωνήσω μόνο στο θέμα του αρνητικού κλίματος για την ΕΕΡ στο διαδίκτυο, έχω πολλά παραδείγματα για το αντίθετο αλλά βέβαια δεν είμαι σε θέση να τα βλέπω όλα. Τέλος να αναφέρω ότι αν υπάρχουν Σύλλογοι με μοναδική δραστηριότητα ένα forum και κάποιους επαναλήπτες έστω, ας μην συγκρίνουμε την ΕΕΡ με αυτούς, η διαφορα είναι ουσιώδης και κάποιος που μπορεί να αντιληφθεί ότι οι θεσμικές διεκδικήσεις των ραδιοερασιτεχνών, οι επεκτάσεις των συχνοτήτων, η πρόσβαση σε καινούργιες το διαρκές κυνήγι για τροποποιήσεις της νομοθεσίας που μας αφορά προς όφελος μας (κεραίες, ισχύς κλπ), η προσπάθεια αντιμετώπισης παρεμβολών από τρόλλει, το BPL, και όλες τις συσκευές που μας απειλούν πλεον καθημερινά, οι εκδηλώσεις ραδιοερασιτεχνικής παρουσίας σε εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας, η εκδηλώσεις σαν της Αλεξανδρούπολης, η διακίνηση των QSL, το περιοδικό οι επαναλήπτες οι Ο.Ε.Α. και όλα τα άλλα πέφτουν σαν μάνα από τον ουρανό, μπορεί εύκολα να καταλάβει για το τι προσπαθούμε να κάνουμε. Βέβαια όλες αυτές οι δραστηριότητες πλέον απαιτούν άτομα που θα δουλεύουν κανονικό 8ωρο και όχι εθελοντές, και για αυτό χρειάζεται βοήθεια από όλους αφού η πιο πάνω διαπίστωση είναι οικονομικά αδύνατη. Ελπίζω να μην σας κούρασα όμως και σταματώ εδω,

73
Μάνος Sv1IW