Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ανακύκλωση...

Κατασκευή - ανακύκλωση: Μετατρέψτε το handsfree από το παλιό κινητό σας σε ακουστικό ή μικροφωνοακουστικό για τον φορητό σας ασύρματο.Στην περίπτωση των ασυρμάτων της YAESU που έχουν υδατοστεγή κατασκευή όπως το VX-8 το VX-7 κλπ, το απλό "καρφάκι" δεν μπαίνει καν στην αντίστοιχη υποδοχή του πομποδέκτη. Το βύσμα πρέπει να είναι πιο λεπτό, όπως αυτά των κινητών τηλεφώνων της NOKIA. Ένα handsfree επομένως από τηλέφωνο NOKIA μπαίνει άνετα στην υποδοχή των ασυρμάτων YAESU αλλά: Αν δεν κάνουμε οποιαδήποτε μετατροπή παίζει μόνο το ένα ακουστικό και τίποτα άλλο.
Ανοίγοντας ένα handsfree της NOKIA θα δούμε το πλακετάκι της διπλανής φωτογραφίας.

Αν μετακινήσουμε δυο θέσεις αριστερά τα συρματάκια του ακουστικού τότε παίζουν και τα δύο ακουστικά. Συνεχίζουμε όμως να μην έχουμε μικρόφωνο.
Αν ακολουθήσουμε το διπλανό σχέδιο με την βοήθεια ενός κολητηριού, θα έχουμε όλες τις λειτουργίες στο καινούριο μας handsfree, θα παίζει ακριβώς όπως το δικό του. Για  PTT εννοείται θα πιέζουμε τον διακόπτη που έχει η NOKIA για να ανοιγοκλείνουμε την κλήση στο τηλέφωνο!
Εννοείται ότι το σχέδιο ισχύει για την μετατροπή οποιουδήποτε handsfree για χρήση στο VX-8 στο VX-7 ή σε οποιοδήποτε π/δ της YAESU δέχεται το MH-37a4b της ίδιας εταιρίας...
Καλή ανακύκλωση!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ! Δεν κάνει!

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω καταλαβει το σχεδιαγραμμα για να δουλευει και το μικροφωνο, μπορεις να μας βγαλεις φωτο ολοκληρωμενη την κατασκευη? για να το δουμε στην πραξη

Ανώνυμος είπε...

δεν κάνει?

:-(

2Μδης είπε...

OXI!

Πρόσθεσα άλλη μια φωτογραφία -την τελευταία- όμως πιστεύω ότι είναι τόσο μικρά τα υλικά που δεν θα βοηθήσει.

Γενικά έχει αλλαχθει η υπάρχουσα αντίσταση (αριστερά απο το μπουτόν) από 47Ω σε 2Κ2Ω, και εχει κοπεί ένας διαδρομος που ένωνε το ΡΤΤ με το μικρόφωνο, και μπήκε και ένα συρματάκι να δίνει γη στο ΡΤΤ.
Καλύτερα ακολουθήστε το σχέδιο...

Ανώνυμος είπε...

να διορθωσω μονο στο κειμενο σου αγαπητε 2μδη,που σιγουρα ειναι συντακτικο το λαθος, οτι δεν χρειαζεται να ειναι πιο λεπτο το καρφι για να μπαινει στο vx-8, γιατι ολα τα στερεο καρφια των ακουστικων εχουν συγκεκριμενο παχος, απλως χρειαζεται να ειναι πιο μακρυ, και αυτο το εχουν τα ακουστικα που συμπεριλαμβανουν και μικροφωνο οποτε στο καρφι ,υπαρχει και τριτη εγκοπη γι αυτο το λογο.

ευχαριστω, συνεχιστε την καλη δουλεια

Ανώνυμος είπε...

2μηδη γινετε να μου στειλεις τα πατενταρισμενα ακουστικα, και να σου στειλω εγω πισω ολοκαινουρια το ιδιο μοντελο ακουστικα?

ευχαριστω

2Μδης είπε...

Φέρε να τα φτιάξουμε μαζί...

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax eleos..